Mainos

Henri Kontinen ja muut suomalaiset tennismiehet

  • 67 118
  • 275

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Johtuuko tämä pistejärjestelmästä vai siitä että nelurissa tittelit jakaantuu isommalle ryhmälle vain? Tällöinhän tärkeämpää on tasainen suorittaminen rankingin kannalta, kuin se että voittaa titteleitä vain. Toki taas rahallisesti varsinkin slameja kannattaa voittaa jos tilipussia tahtoo kartuttaa. Ja muutakin kuin sekaneluria siis.


Monen seikan summa. Tombe muistutti ettei mainittu Cermak pärjännyt isoissa kisoissa vaikka voitti 31 titteliä. Mutta toisaalta kun katselee dubbelistien tittelimääriä, niin ovathan ne suurempia kuin kaksinpelaajilla. Toki johtuu myös siitä, että dubbelistit tekevät huipulla pidempää uraa kuin kaksinpelaajat.
Dubbelilistalla ei voi tittelimääristä vetää samanlailla päätelmiä pelaajan rankingtasosta kuin kaksinpelissä.
Kertoohan sekin jostain, että Henri Kontisella tällä viikolla kerättynä edellisen 12kk ajanjaksolta 3000p, joka riittää nelinpelissä sijaan ATP-29, kun kaksinpelin puolella Tsonga kerännyt Henkkaa vähemmän 2995p, mutta on sijalla ATP-10.

Jos Henkka olisi kaksinpelissä voittanut 9 kpl ATP250/ATP500 kisoja muutaman vuoden aikana ja pelannut GS-kvartsissa, niin ranking olisi varmasti jotain aivan muuta kuin ATP-29, siellä noin sijoilla 10-15 taitaisi olla. Esim. Almagro nousi urallaan pienten ATP-tittelien voittojen ansiosta parhaimillaan sijalle ATP-9. Turnausvoittoja peräti 13kpl, joka on ATP-9 ennätyspelaajalle keskivertoa enemmän.

Jos Henkka jatkaa uransa läpi tällä tavoin, että jyrää aina ATP-kisoissa turnausvoittajaksi, mutta ei etene isoissa kisoissa kvartsia pidemmälle, niin ranking pyörisi vuodesta toiseen jossain sijoilla 15-30 ja turnausvoittoja voisi kuitenkin olla melkoinen liuta. Uskotaan kuitenkin siihen, että myös isoissa kisoissa miesten nelinpelissä tulee suurmenestystä.
Parirankingissa Kontinen/Peers kauden 2016 osalta nyt komeasti sijalla 7 ja kahdeksan parasta paria pääsee kauden päättävään Lontoon Masters Cupiin, jossa isot pisteet ja rahat tiedossa. Tuo lienee kauden päätavoite Kontinen/Peers parilla.

Olympialaisiin Henkka ei valitettavasti pääse, kun ei ole nelinpelin yksilörankingissa kymmenen joukossa. Olympialaisten nelinpeliin osallistuu paljon myös kovia kaksinpelaajia ja sen vuoksi tavallisten dubbelistien osallistuminen kiven takana.

Toki tuo nelinpelin ranking verrattuna kaksinpeliin poikkeaa myös sen vuoksi, että nelinpelissähän esim. GS-voitosta 2000p saa kaksi pelaajaa, jne. Joten ATP30 ranking nelinpelissä vastaa eräällä tavalla kaksinpelissä ATP15 lukemaa.
 
Viimeksi muokattu:

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nelinpeliranking taitaa muodostua puhtaasti parhaiden turnausten perusteella. Myös rankingin kärkipäässä? Kaksinpelissähän pieniä turnauksia saa ottaa laskuihin mukaan vain rajallinen määrä (kärkipään osalta), joka pakottaa pelaajan menestymään monipuolisesti joka alustalla. Jos haluaa olla TOP-10 pelaaja. Almagro parhaimmillaan oli ihan kärkipään massapelaaja ja keräsi turnausvoittoja paljon pienistä E-Amerikan massakisoista alkuvuodesta, sekä Euroopassa pienemmistä kevään kisoista, mm. Valenciasta. Kovilla kentillä menestys olikin huippuaikoina heikompaa, mikä selittää tuon rankingin suhteessa turnausvoittoihin.

Mutta tottahan se on että nelinpelissä mestaruuksia tulee enemmän, senkin takia että turnausvoittajia on aina 2. Yksi esimerkki "ei niin terävästä kaverista" on vaikkapa Scott Lipsky. 15 voittoa ja 11 hävittyä nelurifinaalia ja ennätysranking 21.

Edit: Tuo Valencia siis sama mikä pelattiin Mallorcalla joinakin vuosina. Noissa ei paljon terävintä kärkeä näkynyt huippumiesten keskittyessä Masters-kisoihin, niistä osan finaalit kun vielä pelattiin paras viidestä. Esim. Rafa ei ole koskaan voittanut Mallorcan atp-kisaa. Liekö edes kotikisaansa osallistunut.
 
Viimeksi muokattu:

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Esim. Rafa ei ole koskaan voittanut Mallorcan atp-kisaa. Liekö edes kotikisaansa osallistunut.

Ei liity ketjun aiheeseen millään muotoa, mutta vastataan. Nadal pelasi Mallorcan kotikisansa ATP-karsinnoissa jo huhtikuussa vuonna 2001. Ikää tuolloin Rafalla 14v 10kk. Hävisi Roitmanille selvästi. Itse asiassa 2000-luvun suurimman teini-ihmeen Rafan suoritukset 15v-kaudella vuonna 2001 olivat sitä tasoa, että pelasi kevätkaudella kymmenen kertaa futurestason karsinnoissa selvittämättä niitä. Ei ole miesten pelit 15 vuotiaan paikka jos menestystä ajattelee. Sitten kun 16v lähenee, niin otteet monesti nopeasti kovenevat.
2002 huhtikuussa Nadal reilua kuukautta vajaa 16 vuotiaana sai WC:n Mallorcan ATP-kisan pääsarjaan ja voitti sensaatiomaisesti Ramon Delgadon, mutta hävisi 2.kierroksella Rochusille.
Sitten keväällä 2003 hieman vajaa 17 vuotiaana nousi räjähdysmäisesti ATP-tasolle ja voitti tasan 19 vuotiaana vuonna 2005 Ranskan avoimet.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sitten keväällä 2003 hieman vajaa 17 vuotiaana nousi räjähdysmäisesti ATP-tasolle ja voitti tasan 19 vuotiaana vuonna 2005 Ranskan avoimet.
Mutta pointtina itsellä oli siis se, että silloin kun Rafa oli terävimmällä huipulla, hän ei osallistunut tuohon turnaukseen. Esim. vuonna 2006 kun Rafa voitti keväällä kaikki massakisansa ja rikkoi mm. Vilasin ennätyksen, Mallorcalla juhli Almagro. Samoin seuraavana vuonna kun Rafa voitti 4 massaturnausta (hävisi viidennen Hampurissa Federerille), Mallorcalla juhli Almagro.

Ja tästä tullaan takaisin nelinpeliin. Aivan kuten kaksinpeleissä, on helpompia pienempiä turnauksia ja vaikeampia turnauksia. Tämä Cermak on malliesimerkki kaverista joka pelannut paljon pienempiä, jopa osin pelaajatasoltaan challenger-tason turnauksia ja ottanut niistä voittoja. Sen sijaan Kontinen/Peers varmasti tulevat ajan myötä menestymään myös isommissa turnauksissa. Joten uskon kyllä että Kontisen nelinpeliranking tulee nousemaan huomattavasti korkeammalle suhteessa turnausvoittoihin kuin vaikkapa tällä Cermakilla.

Ja vielä Cermakista... ollut siis 55 atp-finaalissa viimeisen 12v aikana. Kuinka monta kertaa kohdannut noissa finaalissa Bryanit, jotka ovat hallinneet nelurikenttiä tuona aikana? Tasan kerran (Bryanit voitti).

Edit: 2015 Kremlin Cup – Men's Doubles - Wikipedia, the free encyclopedia

Cermakin edeltävän finaaliturnauksen kaavio. Ei mikään järin kova taso.
 
Viimeksi muokattu:

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Washingtonin ATP500-kisan avauskierroksella vastakkain kauden 2016 parirankingin 5. Huey/Mirnyi ja 7. Kontinen/Peers. Edellä mainittu pari pelasi Wimbledonin semissä ja Henkan tiimi kvartsissa ja molemmat hävisivät Wimbledonin voittaneille tämän hetken ykkösdubbelisteille Mahut/Herbert parille niukasti.
Henkka voitti viime syksyllä Hueyn kanssa kaksi ATP-titteliä ja vaihtoi kuitenkin pariksi täksi kaudeksi Peersin. Huey olikin vain hätävara Draganjalle. Olisikin Henkan kannalta melko nolo tappio, jos Hueylle häviäisi ja se myös mikäli Huey on kauden 2016 päätteeksi korkeammalla kuin Henkka. Varmasti Huey olisi ottanut Henkan kauden 2016 vakiopariksi hyppien keikkuen, mutta Henkka taisi aliarvioida tuota filippiiniläistä ja toki Peersillä onkin Hueyta suurempi potentiaali, ei sen puoleen.
Mielenkiintoinen matsi siis jenkkien pääkaupungissa - keskiviikon ja torstain välisenä yönä mahdollisesti.

Huey/Mirnyi keränneet kauden 16:sta kisastaan 2885p
Kontinen/Peers keränneet kauden 16:sta kisastaan 2260p

Molemmilla pareilla lähenee jo 18 kisaa ja sen jälkeen pisteiden nosto racerankingissa vaikeutuu. Tosi tärkeä matsi myös Lontoon Masters Cupin top8 sijoitusta ajatellen, sillä juuri tuo pari pitää ohittaa. Takaa nousee vielä muutamia pareja, joilla vähemmän turnauksia pelattuna.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Patrik Niklas-Salminen 19v kaatoi Tampereen CH-turnauksessa Ranskan Mathias Bourguen kolmessa erässä. Bourgue ATP-184, mutta rankingia merkittävämpiä juttuja ovat mielestäni, että Bourgue on lupaava 22 vuotias nousussa oleva pelaaja, joka parhaana päivinä pystyy top100 päänahkoihin. Pelasipa Bourgue Ranskan avoimissa 2.kierroksella Andy Murrayn kanssa viiden erän ottelun juuri tänä kesänä. Bourgue on ikäluokkansa 1994 syntyneiden pelaaja viiden parhaan joukossa ja vuoden 2010 junnujen Euroopan mestari 16v-sarjassa ja kun Niklas-Salminen on kolme vuotta nuorempi, niin onhan tuo voittona aivan huikea. Tosin Bourgue ollut viime viikkoina alavireinen ja Patrikilla oli kotikentän hurmos takana.

Kun Niklas-Salmisen otteita katsoo, niin se ammattilaistenniksen tärkein ominaisuus, periksiantamaton taistelutahto ja jokaiseen pisteeseen täysillä keskittyminen, sekä kylmäpäisyys tiukoissa paikoissa, kaikki nämä löytyy Niklas-Salmiselta. Tekemisen meininki = nälkä/halu menestymiseen vaikuttaa paljon kovemmalta kuin esim. puolisuomalaisella Henri Laaksosella, joka on toisinaan kentällä melko fletku tapaus.
Tuolla Niklas-Salmisen halulla mennään vielä joku päivä top100 ATP-pelaajaksi, mikäli vain ehjänä säilyy. Syöttö ja kämmentekniikka riittää kovalle tasolle, Suomen Davis Cup kapteeni, Jerzy Janowiczin ATP-14 sijalle vienyt Kim Tiilikainen sanoi Niklas-Salmisen syötön olevan jo nyt "maailman huipulta" - kovasti sanottu. Rystyä pitää kehittää, sekä liikkumista. Toki vahvuudet edellä kannattaa mennä ja mieluummin hioa vahvuuksia, elikä syöttöä ja kämmentä vielä paremmaksi kuin keskittyä heikkouksien kehittämiseen, sillä aseilla menestytään ja kaiken keskiverroin osaamalla ollaan vain CH-perustuuppari. Tokikaan aivan sysisurkeaa heikkoutta ei saa olla, sillä ATP-pelaajat osaavat niihin iskeä.

Toivotaan Niklas-Salmiselle pitkälle menemistä Tampereella ja pian top500 listalle nousemista. Jarkko Nieminen kun menettää vuoden takaa Tampereen välieräpisteensä, niin Patrik Niklas-Salminen on kaksinpelin uusi Suomen ykköspelaaja ensi maanantaina. Jarkko Nieminen pitänyt valtikkaa vuodesta 2001 saakka. Vielä vuonna 2000 Suomen ykkönen oli Tuomas Ketola.
Henri Kontinen tietty se Suomen tenniksen ykkösnimi tässä kohtaa kuitenkin. Se onkin mielenkiintoinen kysymys, että jos tulevaisuudessa Kontinen on nelinpelin top10 nimi ja Niklas-Salminen kaksinpelin pelaaja sijoilta 50-100 joku kaunis päivä, niin kumpaa arvostetaan ja huomioidaan enemmän?
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se onkin mielenkiintoinen kysymys, että jos tulevaisuudessa Kontinen on nelinpelin top10 nimi ja Niklas-Salminen kaksinpelin pelaaja sijoilta 50-100 joku kaunis päivä, niin kumpaa arvostetaan ja huomioidaan enemmän?

Aika hypoteettinen kysymys, kun toinen pelaajista on jo nyt arvostettu ammattilainen ja melko lähellä tuota top10-rankingia ja toinen ei ole vielä vakiinnuttanut paikkaa edes Challenger-tasolla. Kaksinpelin turnausvoitot toki ovat arvokkaampia kuin nelinpelin, mutta toisaalta voisi ajatella että nelinpelin Grand Slam -voitto olisi kovempi juttu kuin 250-tason ATP-kisan voittaminen.

Henkan tilanne ja tulevaisuus nelurissa näyttää tällä hetkellä erinomaiselta. Pari (John Peers) on maailman terävintä kärkeä, ranking huitelee ennätyslukemissa (26) ja turnauksesta toiseen tulee hyviä tuloksia. Lisäksi Henkka on yhä neluritaitureiden keskuudessa 26-vuotiaana aikamoinen juniori: aikaa hankkia hyviä tuloksia on vielä toistakymmentä vuotta, mikäli paikat pysyvät kunnossa. Kävi miten kävi Henkan uralla tästä eteenpäin, niin voidaan jo nyt sanoa että päätös keskittyä nelinpeliin oli viisas.

Kaksinpelin puolella suomalainen tennis kyntää tällä hetkellä historiallisen syvällä. Rankingissa ykkösnimi eli Niklas-Salminen löytyy sijalta 909. Patrikin otteita tuntuu vielä leimaavan aikamoinen epätasaisuus: Tampereen turnauksessakin 1. kierroksen hienoa voittoa Bourguesta seurasi selkeä häviö seuraavassa matsissa Sakharoville, joka hänkin tipahti jatkosta heti seuraavassa pelissä. Patrikilla on vielä toki aikaa hankkia peliin rutiinia ja tasaisuutta, mutta aika nopeasti olisi hyvä saada ainakin Futures-tasolla menestystä ja rankingpisteitä, muuten voi tennisammattilaisen ura hänellekin jäädä valitettavan lyhyeksi.

Naisten puolella tilanne ei ole juurikaan valoisampi, vaikka konkarit Emma Laine ja Piia Suomalainen pystyivät Tampereen turnauksessa hienosti pieksemään ulkomaiset haastajansa.

Jarkko Niemisen uran alkuaikoina spekuloitiin pitkään siitä, tuoko Jakken historiallinen menestys hyvää pöhinää tennikseen ja potentiaalisia junnuja lajin pariin. Tämä juna taisi jo mennä...
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Naisten puolella tilanne ei ole juurikaan valoisampi, vaikka konkarit Emma Laine ja Piia Suomalainen pystyivät Tampereen turnauksessa hienosti pieksemään ulkomaiset haastajansa.

Jarkko Niemisen uran alkuaikoina spekuloitiin pitkään siitä, tuoko Jakken historiallinen menestys hyvää pöhinää tennikseen ja potentiaalisia junnuja lajin pariin. Tämä juna taisi jo mennä...


Suomen junnupuolella näyttää tällä hetkellä mielestäni valoisalta ja pitkälle juuri Niemisen ansiosta. Jarkkohan perusti uransa ehtoopuolella Helsinkiin omaa nimiä kantavan akatemiansa, jonne haali ulkomaalaisia huippukoutseja ja ensi kertaa Suomen historiassa esim. parhaat 14-17 vuotiaat junnut harjoittelevat saman katon alla ja Jarkkokin treenaa monesti näiden suomalaisjunnujen kanssa. Suomella on hyviä lupauksia järjestään lähtien syntymävuodesta 1997 ja putki jatkuu yhtäjaksoisena ainakin vuoteen 2002 syntyneet.

Naisten/tyttöjen puolella Suomella on 2001 syntynyt Oona Orpana ja 2002 syntynyt Ella Haavisto. Ei ole mahdottomuus, että kumpikin pelaisi urallaan naisten Grand Slam-kisan pääsarjassa ja nousisivat urallaan vähintään lähelle Emma Lainen vuoden 2006 WTA50 rankingeja. Lähinnä se vaatii terveenä pysymistä.
Orpana voitti juuri EM16-kisoissa Euroopan 2001 syntyneiden nelosen venäläisen Kovalin luvuin 6-2, 6-2. Ella Haavisto puolestaan voitti juuri Hollannissa 1.kategorian Tennis Europen U14 turnauksen historian ensimmäisenä suomalaisjunnuna. Turnauksessa pelasi muun muassa Aasian ja Etelä-Amerikan parhaat 14 vuotiaat ja osa Euroopan parhaista. Haavisto voitti tuolla Etelä-Amerikan parhaan ikätoverin. Finaalia muuten katsoi paikan päällä noin 200 ihmistä. Tosin löytyy 1.kategorian Tennis Europen U14 turnauksia, joiden finaaleita katsoo paikan päällä jopa 2000 ihmistä.

Kyllähän sitä joku voi sanoa, että 14-15 vuotiaasta on pitkä matka naisten WTA-listan top100, kuten toki onkin, mutta hyvältä ainakin näyttää. Seuraava askelhan näillä suomalaistytöillä on junnujen GS-kisat aivan lähivuosina. Orpana pelannee näitä jo ensi vuonna 16 vuotiaana.
Katsoin Turussa kesäkuun viimeisellä viikolla paikan päällä naisten SM-finaalia, jossa Orpana voitti kultaa, niin hyvän oloista on teknillinen suorittaminen ja tyttöhän on kasvamassa yli 170 sentiseksi, joka on hyvä juttu, kun vertaa tykintulppamaiseen Emma Laineeseen, jonka osalta mitta oli yksi este aivan huipulle nousemiseen.

Poikien puolella nostan esiin jälleen kerran tälläiset nimet:
1997 Patrik Niklas-Salminen++
1997 Eero Vasa+
1998 Patrick Kaukovalta++
1999 Emil Ruusuvuori++
2001 Otto Virtanen+++
2001 Peetu Pohjola++
2001 Roni Hietaranta++
2002 Aleksi Löfman+
2002 Iiro Vasa++
2002 Oliver Saarinen+++
(plussien määrä mitä suurempi, niin sen kovempana lupauksena pidän)

Siinä on kymmenen sellaista nimeä, joilla kaikilla on hyvä potentiaali, toisilla hieman parempi. Otto Virtanen helmikuussa syötti Kaarinan G4-junnukisassa 14 vuotiaana syöttötutkaan lukeman 206km/h ja pelasi muutoinkin sellaista peliä, että oksat pois. Paikalla oli 2001 syntyneiden Ranskan mestari ja hänen taustajoukot, jotka supisivat "että kuka tämä Virtanen on" ja katsoivat uteliaani älypuhelimestaan suomalaisen tilastoja.
Virtanen pelasi juuri viime viikolla EM16-kisojen 4.kierroksella alaikäisenä tiukan kolmen erän ottelun ikäluokkansa Euroopan mestarin kanssa, joten on samalla tasolla kuin Euroopan parhaat 15 vuotiaat.

2002 pojista Iiro (Eeron pikkuveli) Vasa voitti juuri Japanin parhaan ikätoverin, Oliver Saarinen voitti juuri Saksan ja Ruotsin parhaat ikätoverit ja Aleksi Löfman voitti juuri Venäjän parhaan ikätoverin Saksan 1.kategorian kisassa ja venäläinen oli tuon turnauksen 1-sijoitettu. Katsoin matsin eilen streamistä, Löfmanilla hyvä syöttö ja rysty, mutta liikkuminen heikkoa. 14v Löfman on noin 185cm ja muutoinkin nämä nykyiset suomijunnut ovat lähes järjestään melkoisia goljatteja.
Peetu Pohjola asuu nykyisin Espanjassa ja tennisconceptin facebookin kautta hänen treenejään voi seurata. Hurjaa rääkkiä poika tuolla aurinkorannikolla vetää. Pelkkää treeniä nyt 9 kuukautta putkeen happinaamari päässä juoksumatolla yms. Palaa kisoihin ensi viikolla Portugalissa.

Lupauksia siis riittää ja vain aika näyttää onnistuuko edes yksi tusinasta läpäisemään 2020-luvulla aikuisten top100 tason. Veikkaanpa että on pitkälle Jarkko Niemisen ansiota, että meillä on nyt näin paljon ammattilaistavoitetta kohden yrittäviä junnuja, sillä nämä 1997-2002 syntyneet olivat pikkulapsia siinä vaiheessa kun Jarkko Nieminen teki parasta tulostaan ATP-kiertueella.

Mediassa Niklas-Salminen on nostettu Suomen tenniksen pelastajaksi kaksinpelin puolella ja tuo hieman huvittaa suomalaista junnutennistä seuraavia, sillä heti Niklas-Salmisen jälkeen tulossa kovempia lahjakkuuksia. Tosin Patin osalta hyvänä asiana näkisin periksiantamattomuuden ja nälän, kun muutamien näiden mainittujen osalta on vielä arvoitus, että millainen on kenttäilme sitten kun aikuisten pelejä lähtevät kiertämään tosissaan. En viitsi ryhtyä dissaamaan näin julkisesti, mutta tuosta kymmenen poikapelaajan listasta kaksi/kolme nimeä sellaisia, että toivottavasti korvien väli kehittyyy merkittävästi kovemmaksi tai ei hyvä heilu heidän osalta.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tosin Patin osalta hyvänä asiana näkisin periksiantamattomuuden ja nälän, kun muutamien näiden mainittujen osalta on vielä arvoitus, että millainen on kenttäilme sitten kun aikuisten pelejä lähtevät kiertämään tosissaan. En viitsi ryhtyä dissaamaan näin julkisesti, mutta tuosta kymmenen poikapelaajan listasta kaksi/kolme nimeä sellaisia, että toivottavasti korvien väli kehittyyy merkittävästi kovemmaksi tai ei hyvä heilu heidän osalta.

Tässä se isoin este usein onkin. Eli esim. teini-ikään saakka jaksetaan tehdä töitä, mutta kun pitäisi vielä lisätä yksi vaihe lisää, niin sitten ei enää riitä halua. Tai jos tulee ensin ammattilaistasolla turpiin, niin annetaan periksi/ei uskota omaan tekemiseen. Tämä siis ihan yleisesti ongelma lupauksesta->ammattilaiseksi->huipuksi siirtymisessä. Kuitenkin tuolla ammattilaistasolla on paljon taitavia pelaajia jotka pelaa jossain sijoilla 200+. Miksi? Juuri sen pään takia. Jarkko Niemistäkin dissattiin aina kun "Pää ei kestänyt", vaikka mielestäni juuri pää oli Jarkon yksi vahvuuksista. Eli suht. heikolla syötöllä, ilman teknisiä vahvuuksia, mutta hyvällä kunnolla ja kovalla työllä jopa top-15 pelaajaksi maailmassa. Takana oli lukuisia pelaajia joilla oli paremmat tekniset(ja ehkä fyysisetkin) ominaisuudet. Sen takia Jarkko ja Jarkon akatemia erittäin hyvä esimerkki ja malli tuleville pelaajillekkin.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pessimisti ei pety. Aika monta vuotta (10+) kuullut hehkutuksia Suomen junnuhuipuista, mutta eipä lähelle todellista huippua ole kukaan päässyt. Sveitsin Laaksonenkin vetelee edelleen challengertasoa vaikka jonkinmoinen lupaus taisi olla myös hän.. Suomea edustaessaan.

Jopa junnuGS-voittajista osan ura on käytännössä ollut parhaimmillaan challenger-tasoa, toki sieltä on noustu terävimmälle huipullekin. Mutta jotkut Daniel Bertat, Thiago Fernandedit tai Olivier Goldingit käyvät esimerkkinä väärään suuntaan. Kilpailu on todella kovaa eikä 13-16v junnumenestys lupaa vielä yhtään mitään.

Kuka on muuten edeltävä junnuGS-voittaja, joka on voittanut 2 Slamiä putkeen. No sehän löytyy 4v takaa ja kyseessä nykyään 22,5v kanukki Filip Peliwo. Ranking tällä hetkellä 473 ja tänä vuonna kisannut lähinnä futures-sarjaa sekä käynyt mm. Kiinan, Thaimaan, Korean challengerien karsinnoissa, missä lähes poikkeuksetta tippunut jo niissä jatkosta. Rahaa kerätty 7kk aikana reilu 5000 dollaria. Edelleen... kilpailu on todella kovaa.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Mites Henri Kontinen ja nelinpelimenestykset? Eikö sekanelinpelin Wimbledonin voittoa, 9 ATP-titteliä ja tienattuja dollareita yli 800 000 jo 26 vuotiaana ole menestymistä. ATP-sivujen dollarimäärissä ei huomioida muuten sekanelinpelejä.

Toki Henkasta toivottiin kaksinpelin top100 pelaajaa ja sitä ei saatu, mutta dubbelimenestys korvaa vähän. Tulee Henkasta sentään historian toinen suomalainen tennismiljönääri, josta vain aikoinaan haaveilivat kaksinpelilistojen ATP48 Paloheimo, ATP57 Rahunen, ATP88 Rahnasto, ATP92 Palin, ATP117 Liukko ja ATP130 Ketola, sekä kolme WTA50-80 naispelaajaa Laine, Dahlman ja Thoren.

Suomella oli tosiaan hyvä ryhmä lupauksia tuossa vuosien 2007-2012 paikkeilla. 1989 Heliövaara, 1990 H.Kontinen, 1992 Laaksonen, 1992 M.Kontinen ja 1994 H.Pöllänen.
Näistä Henkka Kontinen toteuttamassa unelmaansa, elikä rikastumista tenniksellä sekä GS-titteleiden saavuttamista. Laaksonen nyt ATP-162 ja ikää 24v, joten ei kovin kaukana tennispelaajan top100 unelma, joka mahdollistaa suoraan GS-kisoihin pääsyn ja sen rikastumisen tenniksellä. Laaksosta en aivan vielä hautaisi menetettynä lupauksena, paitsi sen osalta ettei edusta enää Suomea.

M.Kontinen ja H.Pöllänen olivat isoja pettymyksiä, sillä molempia pidin takuuvarmoina CH-tason pelaajina. Herkko siirtyi mieluummin jenkkien yliopistomaailmaan ja pelaa ammattilaiskisoja vain silloin tällöin. Voi toki olla että 22 vuotias Pöllänen vielä yrittää tosissaan jonkun sortin ammattilaisuraa, mutta eiköhän se juna mennyt jo, kun junnuvuosina samalla tasolla olleet 1994 pelaajat ovat jo ATP-pelaajia.
Mickelle ei riittänyt se, kun huomasi pelitason maksimissaan riittävän vain CH-tasolle. Omien sanojensa mukaan uskoi yltävän ATP150-tasolle, mutta mieluummin laittoi hanskat tiskiin ja loukkaantumisiakin oli.
Heliövaara oli vaan liian kädetön mielestäni, sillä kämmentekniikka on kuin puukäsillä lyöty. Saavutti kuitenkin melko hyvän ATP-194 rankingin tasoonsa nähden. Heliövaara voitti muuten vielä vuonna 2011 ikätoveri Steve Johnsonin, joka tällä hetkellä on sijalla ATP-21. Joten ei se Harrinkaan pelitaso kovin huonoa ollut. Katsokaa tosiaan Johnsonin ATP-profiilista kauden 2011 päätösmatsin tulosta. Heliövaara oli puukätisyytensä lisäksi liian fiksu tennisammattilaiseksi, sillä tienaa enemmän tulevalla ammattilla kuin ATP-sijojen 100-200 pelaajat.

Mitä tulee vaikkapa U14 pelaajiin, niin se on nykytilanteessa lupaavaa, että Suomen tennishistoriassa Tennis Europen 1.kategorian kisoissa menestyneitä aiemmin olleet vain Henri Laaksonen ja Emma Laine ja nyt 2001-2002 syntyneissä niitä on yhteensä huimat 9kpl. Tuo on aivan radikaalimainen muutos parempaan päin ja kylmä fakta on myös se, että ATP-listan huippunimet ovat olleet 90 prosenttisesti menestyviä pelaajia U14 kiertueella. Tuolla menestyminen ei takaa mitään, mutta antaa ainakin toivoa. Ellei Suomella olisi U14 kiertueella nykyisin menestyviä, niin surkealta näyttäisi.

U18 Grand Slam-kisoista kannattaa muistaa se, että on kovempi juttu päästä 16 vuotiaana kaksi vuotta alaikäisenä junnujen Grand Slam kaavioon mukaan, kuin voittaa 18 vuotiaana maksimi-iässä GS-tittelin nuorempia vastaan. Sen vuoksi esim. tammikuussa 1994 syntynyt kanukki Peliwo huikeasta 2012 GS-kaudestaan huolimatta ei ole ollut minusta maailmanlaajuisesti ajateltuna koskaan kunnon lupaus, kun menestyi pitkälle päälle 18 vuotiaana näissä.
Kanadan Denis Shapovalov s.1999 esimerkki siitä, että alaikäisenä menestyminen lupaa monesti enemmän. Vuosi sitten 16 vuotiaana junnujen Wimbledonin 3.kierroksella ja tänä vuonna 17 vuotiaana voitti Wimbledonin ja eilen kaatoi Toronto ATP1000Mastersissa ATP-19 Nick Kyrgiosin.
Tuossa on oikea kanukkilupaus, kuten on myös vuotta nuoremmassa Felix Auger Aliassimessa.

Kilpailu on tosiaan tennismaailmassa äärettömän laajaa sekä kovaa ja sen vuoksi onkin hyvä että Suomella on tosiaan nykyisin täyden tusinan verran 14-19 vuotiaita jotka tähtäävät ammattilaiseksi. Jos vertaa vaikkapa vuoden 2002 tilanteeseen, niin syntymävuosista 1983-1988 ainoa poikapelaaja joka tähtäsi ammattilaiseksi oli 1986 syntynyt Juho Paukku! Sasha Barkovin isoveli Jura Barkov toki myös, mutta laittoi hanskat tiskiin käytännössä jo 17 vuotiaana.
Ei siis ihme ettei Suomella ollut Jarkko Niemisen takana viime vuosikymmenellä kunnollista pelaajaa.
 
Viimeksi muokattu:

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kontinen tietysti on tehnyt hienon uran jo nyt ja toivottavasti tekee Jarkko Niemiset nelinpelissä. Mutta lähinnä tarkoitin kaksinpeliä.

Henri muuten päässyt jo nyt kohtuu kivaan asemaan kun ranking riittää esim. Rogers Cupissa paikkaan 8-sijoitettuna ja pääsyyn suoraan 2.kierrokselle. ~16000 taalaa siis tulee parille vaikka häviäisivät matsin. Eipä tarvitse miettiä rahaa vaan keskittyä pelaamiseen. Ja melko mielenkiintoinen pari tulossa vastaan. Vanha tuttu junnuGS-finaalista 8v takaa Dimitrov ja ilmeisesti Federerin parina Riossa pelaava Wawrinka.

Edit: Millainenkohan lupaus oli Gianluigi Quinzi. Nuorempana vei Wimpelin mutta aikaa köyhää ollut menestys sen jälkeen. Kyllähän näitä esimerkkejä riittää.
 
Viimeksi muokattu:

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Edit: Millainenkohan lupaus oli Gianluigi Quinzi. Nuorempana vei Wimpelin mutta aikaa köyhää ollut menestys sen jälkeen. Kyllähän näitä esimerkkejä riittää.

Älä unohda, että Quinzi voitti Wimbledonin junnuissa Kyrgiosin selvästi, eli on tämän uuden logiikan perusteella käytännössä top-10 tason pelaaja. Ei nyt vain ole sujunut.

Jos Niklas-Salminen joskus sadan lähettyville pääsisi niin olisi se aikamoinen maailmanihme. Ei ole kehittynyt vuodessa yhtään ja liike on tosi vaatimatonta. Nuori kaveri toki ja tämän ikäisenä ei vielä varmoja huippuja monia ole, mutta kehitystä pitäisi alkaa nyt tapahtumaan.
 
Viimeksi muokattu:

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Toronto Masters ATP1000
(8) Henri Kontinen / John Peers vs Grigor Dimitrov / StanISLAV Wawrinka
voitto luvuin 7-6, 6-2

Henkalla on monivaiheinen historia Dimitrovin kanssa. Kohtasivat ensimmäisen kerran Kanadassa jo vuonna 2007 Repentignyn junnuturnauksessa. Dimitrov vei, seuraavaksi kohtasivat vuoden 2008 Wimbledonin junnufinaalissa, Dimitrov vei. Lisäksi pelasivat parina dubbelia tuossa 2008 Wimbledonissa ja olivat ylivoimaisia voittajasuosikkeja, mutta kun Grigor eteni kaksinpelissä pitkälle, niin heitti dubbelin osalta hanskat tiskiin kylmästi välittämättä mitä mieltä Henkka asiasta olisi. Tuo kertoo paljon Grigorin asenteesta dubbeliin, joten ihmekkös tuo kun Henkan tiimi viime yönä kentältä voittajana poistui, varsinkin kun aiemmin samana iltana kaksinpelissä jatkoon menivät sekä Dimitrov että Wawrinka.

Henkalla on kaverilliset suhteet bulgaariin, sillä vuoden 2009 Rhodoksen challengerissa ajelivat pitkin rantabulevardia vuokraamalla skootterilla, Henkka ohjaimissa ja Sharapovankin jalkojen väliin sittemmin päässyt Dimitrov Henkan takana pelkääjän paikalla. Tuo oli aikoinaan hauska kuva.

Toronton puolivälierissä vastassa 3-sijoitettu Dodig/Melo pari ja semissä olisi mahdollisesti kauan odotettu matsi Bryan/Bryan legendoja vastaan. Toivottavasti toteutuu, tosin Bryanit nykyisin häviävät milloin tahansa.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toronton puolivälierissä vastassa 3-sijoitettu Dodig/Melo pari ja semissä olisi mahdollisesti kauan odotettu matsi Bryan/Bryan legendoja vastaan. Toivottavasti toteutuu, tosin Bryanit nykyisin häviävät milloin tahansa.

Eipä toteudu, koska Romanian pojat Mergea ja Tecau veivät Bryaneita selvin lukemin. Lämmittelevät kai jo Rioa varten. Normaalistihan eivät pelaa parina, vaikka kovan luokan nelinpelaajia molemmat.

Siksipä tuon parin tekemiset eivät Race to London-skabassa paina mutta Dodig/Melo-parin sitäkin enemmän, koska ovat rankingissa heti Henrin ja Peersin perässä.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Turpiin tuli. Kontinen/Peers eivät päässeet ollenkaan kiinni Melo/Dodig syöttöihin, ja hävisivätkin varmaan yli 90% ykkössyötöistä. Tiebreakissa sitten yllättäen hoitivat kaksi ottelupalloa Dodigin syöttäessä, mutta kusivat 9-8-tilanteessa oman syöttönsä.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Helsingin Talissa pelataan tällä viikolla 10 000 dollarin miesten future. Villin kortin pääsarjaan sai muun muassa Otto Virtanen s.21.6.2001 (15v 1kk). Otto saa vastaansa karsijan, jonka nimi selviää tänään. Mikäli Virtanen voittaisi tuon pääsarjamatsinsa, niin saisi 1 ATP-pisteen ja olisi tämän hetken ATP-listan nuorin pelaaja. ATP-listalla se reilut 2000 pelaajaa, joista vain 3 kpl syntyneet vuonna 2001. Sergey Fomin (UZB), Adrian Andreev (BUL) ja Nicolas Alvarez Varona (ESP) ovat syntyneet alkuvuonna, joten Ottoa vanhempia.
Mutta toinen juttu onkin, että voittaako Virtanen tuon matsinsa. Otto on vasta maailman 2001 pelaajista seitsemäs joka futuren pääsarjassa esiintyy. Toivottavasti saa aikaan ainakin paremman tuloksen, kuin Etelä-Amerikan parhaat ikätoverit. Argentiinan ykkönen Thiago Tirante (viime vuoden 2001 ikäluokan Orange Bowlin 14v-sarjan voittaja) sai myös WC:n kotimaansa futureen ja hävisi heti aikuiselle miehelle luvuin 0-6, 0-6. Brassien 15v ykkönen Alves puolestaan hävinnyt 1-6, 1-6.

Aiemmin suomalaisista Helsingin (tai jonkun muun) futuren pääsarjassa 15v-kausilaisista esiintynyt vain kaksi pelaajaa. Vuonna 1996 Jarkko Nieminen hävisi avauskierroksella Tommi Lenholle 0-6, 3-6 ja vuonna 2007 Henri Laaksonen sai aikaan melko tiukan matsin 5-sijoitettua irlantilaista vastaan, häviten vain 6-7, 3-6. Mutta ATP-ranking jäi siis haaveeksi kummallekin tuossa iässä.

Historiasta löytyy yksi suomalainen, joka voi sanoa olleensa ATP-listalla sellaisessa asemassa ettei edellä yhtään nuorempaa. Tämähän oli aikanaan vuonna 1982 Olli Rahnasto kun eteni 16 vuotiaana Tukholman ATP-kisan 3.kierrokselle voitolla ATP12 pelaajasta ja Olli oli tuon jälkeen ATP-listalla edellä esim. kuukautta nuorempaa Stefan Edbergiä.
Jarkko Nieminen puolestaan kun sai ATP-rankingin heinäkuun alussa vuonna 1997, kun ikää oli kuukautta vajaa 16v, niin oli ATP-listan toiseksi nuorin.
Aki Rahusen 18v ATP57 edellä puolestaan oli vuoden 1990 alussa muistaakseni myös vain yksi nuorempi, Michael Chang.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Helsingin future käynnistynyt suomalaisittain hyvissä merkeissä. Toiselle kierrokselle edenneet 17 vuotiaat Emil Ruusuvuori ja Patrick Kaukovalta, sekä 19 vuotias Eero Vasa ja vanhemmasta kaartista 2.kierroksella pelaa Max Wennäkoski sekä melko varmasti myös Herkko Pöllänen.
Ruusuvuori voitti ATP823 pelurin luvuin 6-2, 6-2 ja kun 1999 pelaajien ATP-pisteitä tarkastelee, niin Emil on nyt ikäluokkansa maailman 18:s. Tänään vastassa kaksi vuotta vanhempi Israelin Ben Patael, joka turnauksen 3-sijoitettu. Voitettavissa massalla.

Juuri 15v täyttäneestä Otto Virtasesta ei aivan tullut ATP-listan maailman nuorinta pelaajaa, sillä 24 vuotias jenkki Mitchell McDaniels voitti Virtasen niukasti luvuin 3-6, 6-1, 7-6(2)
Ottelu pelattiin reippaassa sateessa ja 3.erässä jenkki johti jo 5-2 ja Virtanen selvitti kolme matsipalloa ja kun tilanne oli *4-5(40-15) niin matsi keskeytyi kahdeksi tunniksi. Miettii vain miten olisi lopulta käynyt jos matsi ei ois keskeytynyt, sillä varmasti jenkkiä korpesi matsipallojen menettäminen, jonka jälkeen Otto voitti lähes jokaisen pallorallin. Jenkki sai kerättyä itsensä sadetauolla, vaikka olikin lähellä menettää syöttönsä 5-5 tilanteessa.
Virtanen syötti avauserän alussa 3 ässää ja kun olosuhteet olivat erittäin hitaat, niin kertoo tuokin 15 vuotiaan poikkeuksellisesta syöttökyvystä. Eiköhän se ATP-ranking toteudu vuoden kuluessa, vaikka pääpaino onkin junnupeleissä vielä ainakin kahden vuoden ajan.
McDaniels voitti muuten karsinnoissa selvemmin 21 vuotiaan Mika Kososen ja 20 vuotiaan Alex Hedmanin, jotka ovat Suomen miehissä top10 tasoa, joten tämänkin perusteella Virtasen suoritus meni reippaasti plussan puolelle ja osoitus siitä, että Oton pelitaso on Suomen miehissä noin tasoa 5-8 tällä hetkellä.

Cincinnatin Mastersissa Henri Kontinen ei päässyt kentälle vielä tiistaina sateiden vuoksi.
 
Viimeksi muokattu:

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Kontinen ja Peers hävisivät Tsonga/Pouille parille 6-7, 6-7, joten ottelu Bryan-legendoja vastaan on kiven takana. Henkka on kohdannut suunnilleen kaikki muut kovat dubbelinimet ja monet useaan kertaan, mutta jenkkitähdet vaan eivät satu vastaan ja tämähän meni tässä kohtaa omaan piikkiin.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Kontinen pelaa tällä viikolla hieman yllättäen Winston-Salemin ATP250-kisassa parinaan Espanjan 33v Guillermo Garcia-Lopez, elikä tuttavallisemmin "GGL". Henkan vakiopari John Peers toipuu tällä viikolla Rion rasituksista ja Henkka halusi ilmeisesti lisää matsituntumaa Cincinattin pettymyksen jälkeen ennen ensi viikon US Openia ja toki tennisammattilainen kaipaa myös viikkopalkkaansa.
Garcia-Lopez ei ole siinä mielessä aivan tyypillinen espanjalainen, sillä omaa hyvät lentolyönnit ja muutoinkin sellaisen dubbeliin sopivan pelityylin. Tosin eipä espanjalaisia voi enää dissata dubbelin suhteen, kun voittivat juuri olympiakultaa ja onhan esim. Feliciano Lopez huikea syöttö-volleypelaaja ja muistetaan myös vaikkapa Ivan Navarro, niin ei hispaanoja voi yleistää yhdenkaltaisiksi tennispelaajiksi.
Siispä Kontisella tällä viikolla mahdollisuus uran ATP-titteliin nro 10, kun GGL:n dubbelitilastoja käy läpi.
Voittivat avauskierroksella parin Fritz/Ramos 7-6, 7-5. Kovia pareja tuolla on kaadettavana, joten uloskin voivat lähteä milloin tahansa.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Kontiselle jo uran 10:s ATP-nelinpelititteli. Finaaleita 13kpl, joten 10-3 finaalit. Winston-Salemin finaalissa Guillermo Garcia-Lopezin parina näytti jo pahalta kun Leander Paes ja Andre Begemann johtivat 6-4, 4-2 ja 4-4 tilanteessa GGL:n syötössä neljä peräkkäistä murtopalloa. Kaiken huippuna tiebreakissa vastustajilla 6-1 johdossa viisi peräkkäistä ottelupalloa, mutta niin vain Kontisen tiimi vei voiton luvuin 4-6, 7-6(6),10-8.
Jännä matsi oli seurata streamissä. Välierissä kaatui kovempi pari, Pavic/Venus jotka voittaneet tänä vuonna 4 turnausta.
 

Puolustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taas yksi ATP-turnausvoitto lisää Kontiselle, tällä kertaa Pietarissa ja parina toimi Dominic Inglot. Hyvin näyttää Kontisella peli kulkevan parista riippumatta, vähän jopa pistää mietittymään voisiko jonkun muun kuin Peersin kanssa menestys olla parempaa. Lähinnä siis isoimmissa turnauksissa, kuten Grand Slameissa, jossa menestys jäänyt toistaiseksi vaisuksi. Vielä sellainen huomio turnausvoitosta, että vastus oli Winston-Salemista tuttu Paes-Begemann, heille taas karvasta kalkkia.
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Henri Kontiselle taas yksi uusi sulka hattuun eli paikka Shanghain Masters-turnauksen loppuotteluun vakioparinsa Peersin kanssa. Välierissä kaatui pari Cilic/Pavic selkein numeroin 6-3, 6-4. Finaalissa tulee vastaan amerikkalaispari, joko legendaarinen Bryan/Bryan -kaksikko tai kaksinpelispesialistit Isner/Sock. Finaalipaikan myötä vaikuttaa jo todennäköiseltä, että Henkka nähdään ensimmäisenä suomalaisena myös kauden päättävässä ATP-kiertueen finaaliturnauksessa Lontoossa, jonne otetaan kahdeksan kauden parasta paria. Mahtava kausi meneillään Henkalla ja toivottavasti hyvä draivi jatkuu loppuun asti. Omasta mielestäni Kontinen alkaa näillä meriiteillä olla kevyesti top 5:ssä, jos miettii vuoden parhaita suomalaisurheilijoita.

Onko muuten jollakulla tietoa, järjestetäänkö Talissa tänä syksynä challenger-turnausta tai ylipäänsä mitään muutakaan? En löydä ainakaan pikaisella googlauksella mitään infoa sellaisesta .
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Henri Kontiselle taas yksi uusi sulka hattuun eli paikka Shanghain Masters-turnauksen loppuotteluun vakioparinsa Peersin kanssa. Välierissä kaatui pari Cilic/Pavic selkein numeroin 6-3, 6-4. Finaalissa tulee vastaan amerikkalaispari, joko legendaarinen Bryan/Bryan -kaksikko tai kaksinpelispesialistit Isner/Sock. Finaalipaikan myötä vaikuttaa jo todennäköiseltä, että Henkka nähdään ensimmäisenä suomalaisena myös kauden päättävässä ATP-kiertueen finaaliturnauksessa Lontoossa, jonne otetaan kahdeksan kauden parasta paria. Mahtava kausi meneillään Henkalla ja toivottavasti hyvä draivi jatkuu loppuun asti. Omasta mielestäni Kontinen alkaa näillä meriiteillä olla kevyesti top 5:ssä, jos miettii vuoden parhaita suomalaisurheilijoita.

Onko muuten jollakulla tietoa, järjestetäänkö Talissa tänä syksynä challenger-turnausta tai ylipäänsä mitään muutakaan? En löydä ainakaan pikaisella googlauksella mitään infoa sellaisesta .


Hieno saavutus tämä Mastersin finaalipaikka! Mielestäni kovempi kuin kesällä saavutettu sekanelinpelin Wimbledonin voitto. Toki turnausvoitto on aina spesiaali ja sen vuoksi toivotaan että huomenna Henkka jatkaisi häkellyttää saldoaan finaaleista. ATP-finaalit menneet voitoin 11-3 ja edellisestä finaalitappiosta aikaa jo 15 kuukautta. Tuohon kun lisää Wimbledonin sekurivoiton, niin hyvin ovat finaalit kotiin tulleet. Tosin Mastersin finaali on aivan eri kuin ATP250-turnauksen finaalit, mutta ATP500 tason finaaleista ei juurikaan tasossa jälkeen jää ja Henkalla kokemusta aiemmin ATP500 kisoissakin menestymisestä.
Uran kovin saavutus tämä on, kun finaalipaikasta saa 600p ja turnausvoitosta jaossa 1000p.
Finaalissa vastassa Jack Sock ja John Isner. Sock voitti nelinpelin Wimbledonin muutama vuosi sitten ja Isner tunnetaan hirmusyöttäjänä, joten tiukkaa tekee. Katsoin streamistä kun Bryanit eivät mahtaneet maanmiehilleen mitään.

Kontisen ranking ensi viikolla vähintään ATP20 ja huomisen matsin (alkaa klo 08.30) voittamalla ranking olisi ATP15. Kun kauden 2016 parirankingissa sijoitus on 7:s, niin tuo ATP15 lukema olisi oikeutettu, kun 7x2=14.
Nelinpelissä top10 ranking tavallaan vastaa kaksinpelin top5 lukemaa näin matemaattisesti ajateltuna ja nelinpelin top20 ranking vastaa kaksinpelin top10 lukemaa, kun aina yhdestä saavutuksesta esim. sen 1000p saa dubbelissa kaksi peluria kaksinpelin yhden sijasta.
Henkan menestyksillä oltaisiin kaksinpelissä nousemassa ATP10-tasolle, mikäli siis samat meriitit olisi ottanut kaksinpeleistä.

Talissa järjestetään tänä vuonna marraskuussa 25 000 dollarin miesten Futures 27 voittopisteellä. Challengerit eivät tee vielä paluuta Helsinkiin (edellisen kerran 2014), mutta hyvä juttu tuo iso futurekin, jonne tulossa liuta ATP-sijojen 200-400 pelaajia, sillä Helsingin kisa on tuon peliviikon Euroopan toiseksi suurin kisa Italian CH:n jälkeen. ATP-kausi on tuolloin jo varsinaisesti loppunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös