Helsinki

  • 571 410
  • 3 516

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Välillä on kiva istuskella tai seisoskella kallioilla, katsella maisemia ja mietiskellä. Tai tietty vaikka missä on kivaa. Meren rannalla, puistossa, illalla kaupungin valot jne. Viime aikoina mä oon vasta joskus yhden tai kahden aikoihin yöllä suostunut himaan. Mutta siis tänä syksynä mä oon jokusenkin kerran pällistellyt Käpylän juna-aseman vieressä olevalla Taivaskalliolla. Tänäänkin 3-4 tölkin verran. Äsken sitten kävin katsomassa purjelaivojen lähdön ja samalla jokusen tölkin ajan ihailin ehkäpä Helsingin hienointa patsasta. Haaksirikkoiset.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toisekseen Helsinki ei ole kasvanut eikä tule kasvamaankaan ennusteiden mukaan, kuten ei edelliselläkään kaupungistumisajanjaksolla 1960-luvulla. Kolmanneksi, Helsinki kasvaa maahanmuutolla. Suomen- ja ruotsinkielisten muuttoliike käy Helsingistä poispäin. Tämä tulee jossain vaiheessa vaikuttamaan myös työpaikkojen sijaintiin, kuten on jo kymmenisen vuotta huomattu. Neljänneksi, kehitystä on monenlaista eikä kaiken tarvitse kehittyä väkimäärän voimakkaaseen kasvuun.
Helsingin, siis Helsingin kaupungin alueen väkiluku on kieltämättä ollut eräänlaista vuoristorataa sodanjälkeisinä vuosikymmeninä. Voimakasta kasvua 1960-luvulle asti, mitä seurasi jyrkähkö pudotus ja stagnaatio. -Huomionarvoista toki, että muu PK-seutu ja kehyskunnat kasvoivat tuolloin voimakkaasti. 1990-luvulta lähtien myös keskuskaupunki on kasvanut tasaisen voimakkaasti ja erityisesti 2010-luku oli voimakkaan kasvun aikaa ja kasvu on jatkunut myös sen jälkeen. Esimerkiksi vuodesta 2010 kaupungin väkiluku on kasvanut yli 70 000:lla asukkaalla. Helsingin sisään on reilussa vuosikymmenessä rakennettu Lappeenrannan verran uutta kaupunkia. Vaikka ikäluokat ovatkin tällä hetkellä pieniä, uskon Helsingin ja koko seudun kasvun jatkuvan.

Mitä tulee ulkomaalaistaustaiseen väestöön, vaikka maahanmuuttajia PK-seudulla onkin paljon maaseutuun verrattuna, on heidän määrä edelleen alhainen useimpiin länsieurooppalaisiin metropoleihin verrattuna. En myöskään pidä kansainvälistä muuttoliikettä lähtökohtaisesti negatiivisena asiana, päinvastoin. Segrekaatiokehitys ei tietenkään ole hyvä asia, mutta yleisesti Suomen pitää tehdä kaikkensa houkutellakseen ulkomaalaisia osaajia paikkaamaan väestökatoamme. -Helsingin tässä voinee sanoa tietyllä tavalla onnistuneenkin. Varmasti osalla ns. kantasuomalaisista kehityksen seuraaminen on ollut haastavaa, mutta globalisaatio on realiteetti, mihin on vain sopeuduttava. Suomalaisuuden käsite on ajassa elävä, kuten kaikki muutkin kansallisuudet. Amsterdamissa maahanmuuttajataustaiset muodostavat nykyään noin puolet kaupungin väestöstä, mutta kaupungilla menee paremmin kuin koskaan. Suomeen muuttavia ulkomaalaisia ei pidä niputtaa kategorisesti negatiiviseksi asiaksi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
En myöskään pidä kansainvälistä muuttoliikettä lähtökohtaisesti negatiivisena asiana, päinvastoin.
En minäkään, siis lähtökohtaisesti. Minusta olisi hyvä, jos kaupunki kehittyisi monikulttuurisuuden kasvun myötä sellaiseen suuntaan kuin vaikkapa Oslo tai mainitsemasi Amsterdam. Tämä kuitenkin vaatisi nimenomaan niitä osaajia, sekä ylipäätään työllistyvää väkeä. PK-seudulla näin ei kuitenkaan ole 2000-luvulla käynyt, vaan väkiluku on kasvanut eniten vähiten tienaavan desiilin toimesta. Se ei ole kestävää, sillä tukiin kuluu nyt paljon enemmän kuntarahaa kuin olisi varaa. Olin aiemmin Vantaan kaupungilla asiantuntijatehtävissä mm. maahanmuuttajien työllistymistä ratkaisevassa organisaatiossa, ja savotta on valtava.

Ja siis sekin lienee hyvä sanoa, että tulokulmani ei ole persulainen, vaan kannatan kyllä humanitääristä maahanmuuttoa, mutta se pitäisi tehdä kestävästi. Nyt juurikin tuo segregaatio on oikea ongelma etenkin osissa Vantaata ja Helsingin edullisimmilla alueilla. Kaupungin kasvu on erityisen huono homma sellaisessa tilanteessa, jossa hyvin tienaavaa väkeä on suhteellisesti pienenevä määrä ja tukien varassa elävien määrä kasvaa.

Suomessa on 3-4 kasvavaa kaupunkia, eli PK, Tampere, Oulu ja osin Lahti, osin Turku. Kaksi jälkimmäistä heittelehtivät aikalailla kasvunsa kanssa. Tämä on liian vähän, ja varsinkin Helsingin seutu on vaikeuksissa.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
PK-seudun kunnilla kyllä riittää työsarkaa ihan jokaisella kuviteltavissa olevalla elämänalalla: Joukkoliikenneinfrasta julkiseen terveydenhoitoon ja maahanmuuttajien kotouttamisesta julkishallintoon jne. Puutteistaan huolimatta Helsinki on ihan viime vuosinakin määritelty lukuisissa tutkimuksissa yhdeksi maailman parhaimmista kaupungeista elää, ihan samoilla sijoituksilla kuin muiden Pohjoismaiden pääkaupungit tai juurikin Amsterdam.

On luonnollisesti toivottavaa, oli kyse sitten kantasuomalaisista tai ulkomaalaistaustaisista, että mahdollisimman moni 18-64-vuotiaista tekisi kokopäivätöitä tai opiskelisi. Suurimmissa kaupungeissa yhteiskuntien vastakohdat ovat aina korostuneet. Helsingissä on eniten maan rikkaimpia kansalaisia, mutta myös huono-osaisia. Vihreät eivät ole missään muualla niin suosittu kuin täällä, mutta yhtäältä viime eduskuntavaalien ylivoimaisesti suurin ääniharava oli Jussi Halla-aho...

Helsinki elää yhtä historiansa merkittävimmistä muutoskausista. Omat muistikuvat ulottuvat ysärille ja onhan Helsinki ja koko metropolialue kasvanut ja muuttunut tässä ajassa huomattavasti. Näkisin kuitenkin enimmäkseen positiiviseen suuntaan. Kaikkea on joka tavalla enemmän. Jengirikollisuus, huumausaineiden käytön yleistyminen ja asuinalueiden eriytyminen ovat kaikki todellisia haasteita, joita ei ratkota pelkillä kauniilla sanoilla, vaan määrätietoisella työllä. Kaikesta huolimatta toistaiseksi en ainakaan itse ole harkinnut toiselle kaupunkiseudulle muuttamista.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Vihdoinkin Puhoksessa alkaa tapahtua jotain. Olen viimeksi käynyt tuolla kolme tai neljä vuotta sitten, joten en tiedä, miltä alueella nyt näyttää, mutta ilmeisesti se moskeijan raakile on edelleen paikalla siinä Stoan vieressä?
Näiden suunnitelmien perusteella voidaan päätellä, että pian ne katoavat antaakseen tilaa uudelle Puhokselle.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)

Vihdoinkin Puhoksessa alkaa tapahtua jotain. Olen viimeksi käynyt tuolla kolme tai neljä vuotta sitten, joten en tiedä, miltä alueella nyt näyttää, mutta ilmeisesti se moskeijan raakile on edelleen paikalla siinä Stoan vieressä?
Näiden suunnitelmien perusteella voidaan päätellä, että pian ne katoavat antaakseen tilaa uudelle Puhokselle.
Hyvä että tapahtuu, tuota on jo tarpeeksi pyöritelty. Joo, se ortodoksisen (ei moskeija) kirkon raakile on paikallaan. Jostain olin lukevinani (e: on se em artikkelissakin) sen purkamisesta. Alue sisältyy nyt nähtyyn suunnitelmaan.

e. kun lukiskin joskus
 
Viimeksi muokattu:

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Taas yllättäen Kluuvi, Kamppi ja Kallio ovat Helsingin väkivaltaisimpia asuinalueita. Toki jutussa kerrotaan se, että noilla alueilla on paljon yöelämää, mutta juuri muusta tuo tieto ei kerrokaan. Vähän sama kuin pitäisi Maarianhaminaa väkivaltaisena paikkakuntana, koska ruotsinlaivojen nokkaanlyönnit tilastoidaan sinne.

Mielenkiintoista on sen sijaan se, että esimerkiksi Kannelmäki sijoittuu listalla aika korkealle. Kantsussa ei ole mitenkään poikkeuksellisen paljon baareja tai läpikulkuliikennettä. Verrokeista esimerkiksi Malmilla ja Herttoniemessä on enemmän läpikulkuliikennettä ja baarejakin vähintään yhtä paljon, ellei enemmänkin. Toisin sanoen tuo kantsulaisten örvellys lienee ihan aitoa, siellä porukka vain tykkää örveltää.

Yllättävää on myös Malminkartanon aika heikko sijoitus listalla. Siellä olen itsekin nähnyt puukkohippasia, hyi helvetti mikä paikka. En pitäisi Maltsua ainakaan sen turvallisempana kuin Kantsua, melkein päinvastoin. Molempien asemanseudut ovat levottomia ja epämiellyttäviä, jos vertaa vaikka läheisiin Pohjois-Haagaan ja Huopalahteen.

Kontulan korkeaa sijoitusta poliisi selittää taas väkivaltaisella perinteellä ja nuorten tekemillä pahoinpitelyillä. Vähän voisi arvella, että näihin nuorten kepposteluihin liittyy myös rap-musiikki. Myös Itäkeskus ja Vuosaari lähialueineen pärjäävät listalla mukavasti, luultavasti melko samoista syistä. Idässä on kumman paljon tätä levotonta nuorisoa, Länsi-Helsingin nuoriso on rauhallisempaa.

Helsingissä hyvä sääntö on se, että kun pysyttelee Kehä ykkösen sisäpuolella ja Tuusulanväylän länsipuolella, niin asuinalue on luultavasti vähintään ok. Helsingissä ei ole todellakaan sama missä asuu, koska osa alueista on ihan täysiä persläpiä. Jos ensikokemus Helsingistä on tuollainen, niin ymmärrän, ettei maistu. Luulen itsekin, että jos en olisi aikoinaan asettunut tänne länteen, niin olisin lähtenyt Helsingistä pois.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@nummenkallio Aika sakeaa settiä suollat. Suurin osa itä-Helsingistä on keskiluokkaista perheasumista, aika monella alueella asuu vielä selkeästi ihan huomattavan hyvin toimeentulevaa porukkaa. Olen nyt täällä asunut 15 vuotta ja enpä ole väkivaltatilanteisiin törmännyt/joutunut koskaan. Yleistä örvellystä ei ole katukuvassa sen enempää kuin muuallakaan. Toki Tallinnanaukiolla tätä on paljon, mutta niin on Piritorilla tai esim. Kampissakin.
Tiedän toki, että idässä on hyviäkin asuinalueita, kuten Aurinkolahti tai Tammisalo. Tämä unohtui mainita, vaikka olen sen kyllä joskus aiemminkin sanonut. Eikä ollut tarkoitus vittuilla. Tunnen kyllä idässä asuvia, jotka ovat oikein tyytyväisiä kotikulmiinsa. He usein hermostuvat näistä kielteisistä mielikuvista, mikä on tietysti ymmärrettävää.

Tosiasia on kuitenkin se, että ne pahimmat persläpialueet sijaitsevat idässä ja pohjoisessa. Siellä on alueiden suhteen aika epätasaista, on ihan mukavia alueita ja sitten noita persläpiä. Ja ihan vieri vieressä. Jos rajaat karttaa tuolla mainitsemallani tavalla, eli Kehä ykkösestä etelään ja Tuusulanväylästä länteen, niin sille alueelle ei yllättäen osu kovin paljon mitään persläpikaupunginosia. Etelä-Helsinki on tietysti kaupungin kalleinta aluetta, ja Länsi-Helsinki on taas aika tasaisen keskiluokkaista, poikkeuksena rikas Munkkiniemi. Pointti on kuitenkin se, että kovin huonoja alueita ei lännessä ole.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jos puhutaan väkivaltaisista, rauhattomista tai ihan vaan huonoista alueista Helsingissä, niin niissä yhdistyy aina - siis joka ainoa kerta - kaksi asiaa: 1) Paljon tuettua asumista ja 2) Paljon palveluita asemanseudulla. Kontula, Malminkartano, Kannelmäki, Itäkeskus jnejnejne. Syykin on täysin looginen; häiriökäyttäytyjillä ei ole rahaa asua itsekseen ja toisaalta palveluiden lähelle jäädään ilmiselvistä syistä notkumaan.

(Huom! En tässä sano, että jokainen tuettu asuminen + asemanseudun palvelut -alue on rauhaton, vaan että rauhattomilla alueilla yhdistyvät aina nuo kaksi).

Jos jätetään keskustamaiset alueet pois laskuista - siis lähinnä Helsingin keskusta, Pasila ja Tikkurila - on varsin vaikea nimetä yhtäkään sellaista viihtyisää asemanseutua, jonka läheisyydessä olisi paljon palveluita. Jopa läntisessä Helsingissä Lassila on varsin ikävä alue verrattuna varsinaiseen Pohjois-Haagaan.

Mitä tulee tuohon @nummenkallio n pointtiin siitä, että Kehä 1:n ja Tuusulanväylän väliin jäävällä alueella on vähiten näitä persläpiä, niin kyllähän se on ihan silkka fakta. Keksin oikeastaan vain kaksi huonompaa aluetta tuolta, nimittäin Lassilan 70-90-luvulla rakennettu asemanseutu ja Pikku Huopalahti. Ensimmäinen käsiteltiin jo, toista taas vaivaa täysin uskomattoman surkea rakennuskanta ja aimo annos tuettua asumista. Pikkiksessä asuntojen keskihinta on reilusti yli tonnin neliöltä pienempi kuin yhdessäkään sen rajanaapurissa.

Sitten ne loput, eli Oulunkylä, Maunula, Metsälä, Länsi-Pakila, Pirkkola, Pohjois-Haaga, Etelä-Haaga, Kivihaka, Ruskeasuo, Pitäjänmäki, Pajamäki, Munkkivuori (okei, Talinranta nyt on vähän kulahtanut), Munkkiniemi, Niemenmäki, Kuusisaari, Lehtisaari, Kaskisaari, Lauttasaari ja Meilahti ovat kaikki todella laadukkaita, rauhallisia ja haluttuja kaupunginosia. Jos noissa on asemanseutu, siellä ei ole palveluita ja jos on, kuten Ogelissa ja Lauttasaaressa, sen läheisyydessä ei ole ainakaan paljoa tuettua asumista. Niin ikään on sanottava, että noissa on aika maltillisesti vuokratonteille sijoittuvaa asumista tai vuoden 1967 jälkeen rakennettuja taloja. Tällöin siis alkoi elementtirakentamisen aikakausi Suomessa, eli rakentamisen laatu alkoi huonontua ja talojen ulkonäkö rumentua. Toki vain oma mielipiteeni tuo jälkimmäinen, mutta olen kyllä oikeassa tässä.

Jos joku pointti tästä täytyy kaivaa, se on, että tuettua asumista ei pitäisi sijoittaa asemanseutujen palveluiden läheisyyteen varsinkaan isoina korttelikokoisina ratkaisuina.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitä tulee tuohon @nummenkallio n pointtiin siitä, että Kehä 1:n ja Tuusulanväylän väliin jäävällä alueella on vähiten näitä persläpiä, niin kyllähän se on ihan silkka fakta. Keksin oikeastaan vain kaksi huonompaa aluetta tuolta, nimittäin Lassilan 70-90-luvulla rakennettu asemanseutu ja Pikku Huopalahti. Ensimmäinen käsiteltiin jo, toista taas vaivaa täysin uskomattoman surkea rakennuskanta ja aimo annos tuettua asumista. Pikkiksessä asuntojen keskihinta on reilusti yli tonnin neliöltä pienempi kuin yhdessäkään sen rajanaapurissa.
Tarkoitat siis Pohjois-Haagan asemanseutua. Rumaahan siellä on, mutta itse asema ja sen lähistö on hyvin rauhallista. Vuokrataloja on joitain, mutta aika suuri osa näistä on opiskelijoita. Aseman läheisyydessä on kolme baaria, mutta niissäkin meno on yleensä rauhallista, ei mitään nokkaanlyöntiä pihalla tai muutakaan hulinaa. Tämän alueen jos minkä kohdalla ulkonäkö pettää.

Tiedän tämän siksi, että asun aika lähellä. Olen noilla huudeilla pyörinyt vuosia, ja vaikka rumaa on, niin on myös rauhallista. Ja Lassilakin on muuten aika haluttu asuinalue, rakennukset pääasiassa kasarilta, väljää ja vehreää, ja hinnat edulliset siihen nähden, että ollaan kuitenkin reilun kymmenen minuutin matkan päässä keskustasta ja radan varressa. Tämä on sitä vähän unohdettua Länsi-Helsinkiä, josta olen joskus puhunut. Jos joku meinaa ostaa Helsingistä asuntoa, niin täältä kannattaa, ja nimenomaan vanhempaa asuntoa, arvo tulee varmasti nousemaan. Itsekin ostin omani aika halvalla. Täydennysrakentamistakin on aika maltillisesti, ja uusissa asunnoissa hinnat ovatkin jo ihan jotain muuta.

Pikku-Huopalahti on sentään aikamoinen perseily. Yksi rakentamisesta paljonkin tietävä kaverini sanoi, että siellä kytee ihan kamala pommi, kun kaikki on rakennettu tosi pehmeälle maalle. Korjausvelkaa tulee ihan saatanasti. Sehän on entistä pienteollisuus- ja kaatopaikka-aluetta ja vielä pienen merenlahden rannalla. Ulkonäöltään ihan nättiä ysärialuetta pastellisävyineen, mutta paljon tosiaan vuokrataloja. Ikinä en ostaisi asuntoa Pikku-Huopalahdesta.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos puhutaan väkivaltaisista, rauhattomista tai ihan vaan huonoista alueista Helsingissä, niin niissä yhdistyy aina - siis joka ainoa kerta - kaksi asiaa: 1) Paljon tuettua asumista ja 2) Paljon palveluita asemanseudulla. Kontula, Malminkartano, Kannelmäki, Itäkeskus jnejnejne. Syykin on täysin looginen; häiriökäyttäytyjillä ei ole rahaa asua itsekseen ja toisaalta palveluiden lähelle jäädään ilmiselvistä syistä notkumaan.

(Huom! En tässä sano, että jokainen tuettu asuminen + asemanseudun palvelut -alue on rauhaton, vaan että rauhattomilla alueilla yhdistyvät aina nuo kaksi).

Jos jätetään keskustamaiset alueet pois laskuista - siis lähinnä Helsingin keskusta, Pasila ja Tikkurila - on varsin vaikea nimetä yhtäkään sellaista viihtyisää asemanseutua, jonka läheisyydessä olisi paljon palveluita. Jopa läntisessä Helsingissä Lassila on varsin ikävä alue verrattuna varsinaiseen Pohjois-Haagaan.

Mitä tulee tuohon @nummenkallio n pointtiin siitä, että Kehä 1:n ja Tuusulanväylän väliin jäävällä alueella on vähiten näitä persläpiä, niin kyllähän se on ihan silkka fakta. Keksin oikeastaan vain kaksi huonompaa aluetta tuolta, nimittäin Lassilan 70-90-luvulla rakennettu asemanseutu ja Pikku Huopalahti. Ensimmäinen käsiteltiin jo, toista taas vaivaa täysin uskomattoman surkea rakennuskanta ja aimo annos tuettua asumista. Pikkiksessä asuntojen keskihinta on reilusti yli tonnin neliöltä pienempi kuin yhdessäkään sen rajanaapurissa.

Sitten ne loput, eli Oulunkylä, Maunula, Metsälä, Länsi-Pakila, Pirkkola, Pohjois-Haaga, Etelä-Haaga, Kivihaka, Ruskeasuo, Pitäjänmäki, Pajamäki, Munkkivuori (okei, Talinranta nyt on vähän kulahtanut), Munkkiniemi, Niemenmäki, Kuusisaari, Lehtisaari, Kaskisaari, Lauttasaari ja Meilahti ovat kaikki todella laadukkaita, rauhallisia ja haluttuja kaupunginosia. Jos noissa on asemanseutu, siellä ei ole palveluita ja jos on, kuten Ogelissa ja Lauttasaaressa, sen läheisyydessä ei ole ainakaan paljoa tuettua asumista. Niin ikään on sanottava, että noissa on aika maltillisesti vuokratonteille sijoittuvaa asumista tai vuoden 1967 jälkeen rakennettuja taloja. Tällöin siis alkoi elementtirakentamisen aikakausi Suomessa, eli rakentamisen laatu alkoi huonontua ja talojen ulkonäkö rumentua. Toki vain oma mielipiteeni tuo jälkimmäinen, mutta olen kyllä oikeassa tässä.

Jos joku pointti tästä täytyy kaivaa, se on, että tuettua asumista ei pitäisi sijoittaa asemanseutujen palveluiden läheisyyteen varsinkaan isoina korttelikokoisina ratkaisuina.
En nyt sinänsä ole asiasta isosti eri mieltä, mutta eikös Ogeli kokonaisuudessaan jää Tuusulanväylän itäpuolelle, kuin myös isolta osin Käpylä, joka on siinä mielessä hieman anomalia näissä asuinalueissa, kun siellä on runsaasti HEKAn asuntoja, mutta rikastusaste ja sosiaalisten ongelmien määrä varsin maltillinen.

Yleisesti ottaen, kun tullut varsinkin kesäaikaan reissattua mm. Tampereella ja parilla pienemmällä paikkakunnalla tuttujen ja sukulaisten luona, niin kyllä näin keski-ikäisen ruuhkavuosilaisen silmin Helsingin meininki vaikuttaa ihan helvetin masentavalta. Jotenkin stadista puuttuu tällä hetkellä hyvä tekemisen meininki, joka huipentuu kaupungin palkanmaksusekoiluihin ynnä muuhun perseilyyn. Mihinkäs sitä ihminen himastaan lähtisi, mutta jos ei olisi tänne juurtunut, niin keräisin kimpsut, kampsut ja perheen ja muuttaisin jonnekin vähän elinvoimaisemmalle seudulle omakotitaloon ja seuraisin muuta valkovuotoa, joka tullee Helsingissä kiihtymään entisestään.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tiedän tämän siksi, että asun aika lähellä. Olen noilla huudeilla pyörinyt vuosia, ja vaikka rumaa on, niin on myös rauhallista. Ja Lassilakin on muuten aika haluttu asuinalue, rakennukset pääasiassa kasarilta, väljää ja vehreää, ja hinnat edulliset siihen nähden, että ollaan kuitenkin reilun kymmenen minuutin matkan päässä keskustasta ja radan varressa. Tämä on sitä vähän unohdettua Länsi-Helsinkiä, josta olen joskus puhunut. Jos joku meinaa ostaa Helsingistä asuntoa, niin täältä kannattaa, ja nimenomaan vanhempaa asuntoa, arvo tulee varmasti nousemaan. Itsekin ostin omani aika halvalla. Täydennysrakentamistakin on aika maltillisesti, ja uusissa asunnoissa hinnat ovatkin jo ihan jotain muuta.
Itse asun Etelä-Haagassa ja olen koko elämäni asunut muutenkin näillä seuduin. Kyllä se Lassila on viime vuosina rahoittunut, koronankin takia, mutta viimeksi loppukesästä soitettiin pollarit Kuparikulman kupeeseen kun alkkis laittoi naistaan turpaan. Mutta kuten sanottu, ei se mikään Sitratori ole.


Pikku-Huopalahti on sentään aikamoinen perseily. Yksi rakentamisesta paljonkin tietävä kaverini sanoi, että siellä kytee ihan kamala pommi, kun kaikki on rakennettu tosi pehmeälle maalle. Korjausvelkaa tulee ihan saatanasti. Sehän on entistä pienteollisuus- ja kaatopaikka-aluetta ja vielä pienen merenlahden rannalla. Ulkonäöltään ihan nättiä ysärialuetta pastellisävyineen, mutta paljon tosiaan vuokrataloja. Ikinä en ostaisi asuntoa Pikku-Huopalahdesta.
Jep, keväisin siellä hauska käydä naureskelemassa paskalle rakentamiselle, kun kaivojen kannet ovat puoli metriä vajonnutta maata korkeammalla. Samoin useamman talon valesokkelit irvistävät rumasti mm. samasta syystä. Pikku Huopalahti on todellinen rikos Helsingille, ja veikkailenpa Jätkäsaarta arvioitavan vähän samalla tavalla.


En nyt sinänsä ole asiasta isosti eri mieltä, mutta eikös Ogeli kokonaisuudessaan jää Tuusulanväylän itäpuolelle, kuin myös isolta osin Käpylä, joka on siinä mielessä hieman anomalia näissä asuinalueissa, kun siellä on runsaasti HEKAn asuntoja, mutta rikastuaste ja sosiaalisten ongelmien määrä varsin maltillinen
Totta. Ajatusvirhe meikäläiseltä. Käpylässähän asemanseutu on toki aika työpaikkavaltainen, ja asuminen on siitä pääasiassa etäisyyden päässä.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse asun Etelä-Haagassa ja olen koko elämäni asunut muutenkin näillä seuduin. Kyllä se Lassila on viime vuosina rahoittunut, koronankin takia, mutta viimeksi loppukesästä soitettiin pollarit Kuparikulman kupeeseen kun alkkis laittoi naistaan turpaan. Mutta kuten sanottu, ei se mikään Sitratori ole.
Santahamina oli vissiin ainoita paikkoja, missä tällaisia nokkaanlyöntejä ei ollut. Syyn tiedämme kaikki. Kyllä täällä meikäläisillä päin on aika kivaa ja rauhallista. Näen sen ihan arjessani ja olen nähnyt sen monta vuotta. Ehkäpä siksi ostin asunnonkin täältä päin.

Kuparikulmassa on kyllä kovaa menoa, mutta väkivaltaa en ole siellä oikeastaan koskaan nähnyt. Siellä lätkäfanitkin tarkastetaan ovella. Paras oli, kun olimme veli @Czescku'n kanssa menossa sisään. Portsari sanoi, että vähän arveluttaa nuo lätkäfanit, en tiedä pääsettekö. Yksi IFK:n kannattaja sitten sanoi, että jos nuo eivät tappele keskenään, niin eivät ne tappele muidenkaan kanssa.

Priceless!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Palataksemme Aurinkolahden ylöspäin rakentamiseen, tässä hiukan lähemmästä kuvakulmasta noita kaunokaisia.

Tuo punertava kasvaa vielä, samoin sen vasemmalla puolella oleva. Kullankeltaiset lienevät jo täydessä korkeudessaan. Varmaan kiva tuijotella vastapäistä asuntoa, kun ei paljon muutakaan näköalaa ole tarjolla. Yläkerroksista sentään taitaa nähdä jotain.
 

Liitteet

  • 52434699130_8f448d6348_c.jpg
    52434699130_8f448d6348_c.jpg
    199,7 KB · kertaa luettu: 127
  • 52434765603_e3d7fa8879_c.jpg
    52434765603_e3d7fa8879_c.jpg
    201,9 KB · kertaa luettu: 128

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Palataksemme Aurinkolahden ylöspäin rakentamiseen, tässä hiukan lähemmästä kuvakulmasta noita kaunokaisia.

Tuo punertava kasvaa vielä, samoin sen vasemmalla puolella oleva. Kullankeltaiset lienevät jo täydessä korkeudessaan. Varmaan kiva tuijotella vastapäistä asuntoa, kun ei paljon muutakaan näköalaa ole tarjolla. Yläkerroksista sentään taitaa nähdä jotain.
Onko tämä uusi alue siis siinä, missä oli suuri Columbuksen parkkipaikka ja muutenkin paljon tyhjää tilaa? Olen viimeksi käynyt sillä puolella jotain viisi tai kuusi vuotta sitten ja koska Google Maps ei myöskään näytä ihan uusinta tietoa alueesta, niin olen hieman ihmeissäni.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Onko tämä uusi alue siis siinä, missä oli suuri Columbuksen parkkipaikka ja muutenkin paljon tyhjää tilaa? Olen viimeksi käynyt sillä puolella jotain viisi tai kuusi vuotta sitten ja koska Google Maps ei myöskään näytä ihan uusinta tietoa alueesta, niin olen hieman ihmeissäni.
Jees. Se vanha paahtimoalue on viimeistä nurkkaa vaille valmis. Nyt rakennetaan sitä entistä S-Marketin parkkipaikkaa täyteen noilla punaisilla taloilla. Keltaisten talojen paikalla oli ennen aidattu joutomaa-alue. Vuotietä satamaan päin on vielä yksi joutomaa, mutta sekin on muistaakseni jo kaavoitettu kerrostaloille. Ei siinä mitään, ei ole jyrätty mitään ihmeempiä puistoja tai metsiköitä noiden tieltä. Mutta ei tuolle uudelle kompleksille mitään erikoisempaa maisemointia pysty rakentamaan, kun työmaat on purettu. Tilaa ei vain ole. Kahvikorttelin ja uusien talojen välissä on vain tie.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt Helsinkiä sinänsä ansiokkaasti ja asiantuntevasti kommentoineelle nimimerkille @V-G- sellainen tieto, että täällä Pohjois-Haagan asemanseudulla pyörii nytkin taas ihan valtavasti opiskelijoita. Ne ovat niitä vuokra-asujia täällä. Tästä haalarikansasta en ainakaan minä kiusaannu, koska olen sitä samaa kansaa ollut itsekin, enkä sillä perusteella tuomitse aluetta persläveksi. Varmaan et sinäkään, ja en sitä tietenkään luule.

Mietin vain, että moniko tietää, että tuo Pohjois-Haagan ruman asemanseudun vuokra-asujien suuri määrä tulee opiskelijoista. Onneksi heistä. Heitä asuu täällä muuallakin, ja jonkin verran opiskelijoita asuu tässä minunkin yhtiössäni vuokralla. Tarkoittaa sitä, että naapureissa on vaihtuvuutta, mutta ei koskaan mitään ongelmia. Yleensä tässä talossa on ollut hyvin käyttäytyviä nuoria naisopiskelijoita. Taloyhtiöstä ja omistajista tiedän sen verran, että korkeakoulu ja yleensä naissukupuoli on aika kova valtti vuokraamisessa. Sopii minulle.

Vaikka joku on täälläkin hulinoita nähnyt, niin aika vankalla kokemuksella uskaltaisin väittää, että tämä on varsin rauhallinen alue. Ja olen tätä vuodesta 2015 saakka profiloinut. Luulen, että se riittää.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Äärimmäisen tärkeä kysymys tähän väliin: onko siellä paljonkin hyvillä perseillä varustettuja naispuolisia haalarikansalaisia, @nummenkallio ? Kesällähän kerroit törmänneesi useisiin sellaisiin tapauksiin. Kaveri käski kysyä.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Äärimmäisen tärkeä kysymys tähän väliin: onko siellä paljonkin hyvillä perseillä varustettuja naispuolisia haalarikansalaisia, @nummenkallio ? Kesällähän kerroit törmänneesi useisiin sellaisiin tapauksiin. Kaveri käski kysyä.
Pimeässä hyvät pyllyt näkyvät tietysti hämärämmin. Mutta kyllähän niitä näkyy. Totuus kesän ajoilta ei ole muuttunut mihinkään.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Viimeksi muokattu:

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Palataksemme Aurinkolahden ylöspäin rakentamiseen, tässä hiukan lähemmästä kuvakulmasta noita kaunokaisia.

Tuo punertava kasvaa vielä, samoin sen vasemmalla puolella oleva. Kullankeltaiset lienevät jo täydessä korkeudessaan. Varmaan kiva tuijotella vastapäistä asuntoa, kun ei paljon muutakaan näköalaa ole tarjolla. Yläkerroksista sentään taitaa nähdä jotain.
Ei nuo mun mielestä nyt niin pahannäköisiä ole. Okei, tuo kellertävä ehkä vähän sattuu silmään.

Ja mitä tulee vastapäisen asunnon tuijottamiseen, niin se nyt ei Helsinginkään kokoisessa kaupungissa mitenkään kovin harvinaista ole. Itsekin tuijottelen tässä etätöitä tehdessäni jatkuvasti vastapäätä olevan talon ikkunoita.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ja mitä tulee vastapäisen asunnon tuijottamiseen, niin se nyt ei Helsinginkään kokoisessa kaupungissa mitenkään kovin harvinaista ole. Itsekin tuijottelen tässä etätöitä tehdessäni jatkuvasti vastapäätä olevan talon ikkunoita.
Aurinkolahti on tähän mennessä ollut aavistuksen väljemmin rakennettua aluetta, vaikka taloja onkin noussut kuin sieniä sateella koko sen vajaat 15 vuotta, minkä olen täällä viettänyt. Tuo uusi kompleksi sattuu päähän joka kerta, kun sen ohi kävelee.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille

Kannattaa vielä nauttia tuosta metsiköstä, kun se on olsemassa, sillä pian siellä alkaa raivaus.
Näin semi-paikallisena erittäin hyvä valinta täydennysrakentamiselle. Yhteydet ja palvelut on erinomaiset ja tuota osaa kallioiden metsiköstä jää harva tosissaan kaipaamaan. Paljon hyvää maastoa jää jäljelle ja alue tarjoaa runsaasti muitakin kivoja ulkoilupaikkoja, kuin tuon nimenomaisen rinteen. Sitten seuraavaksi kiitos lännessä Kaupintien, Vihdintien ja junanradan välinen alue työn alle.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Aurinkolahti on tähän mennessä ollut aavistuksen väljemmin rakennettua aluetta, vaikka taloja onkin noussut kuin sieniä sateella koko sen vajaat 15 vuotta, minkä olen täällä viettänyt. Tuo uusi kompleksi sattuu päähän joka kerta, kun sen ohi kävelee.
Arabianrannassa on paljon värikkäämpiä taloja, mutta jotenkin niihin on jo tottunut eivätkä ne enää häiritse silmää. Aurinkorannan talot ovat enimmäkseen neutraalin värisiä, joten siksi uudet talot pistävät silmään.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Aurinkolahti on tähän mennessä ollut aavistuksen väljemmin rakennettua aluetta, vaikka taloja onkin noussut kuin sieniä sateella koko sen vajaat 15 vuotta, minkä olen täällä viettänyt. Tuo uusi kompleksi sattuu päähän joka kerta, kun sen ohi kävelee.

Itse suosisin neutraaleja, "tylsiä" värejä tuollaisissa taloissa. Tai varmaan rakennuksissa ylipäänsä. Esimerkiksi Herttoniemen valkoruskeat tornitalot ovat mielestäni todella hyvännäköisiä. Ja usein tuollaiset värikkäät ilmestykset eivät omaankaan silmään toimi. Mutta tuon kuvan perusteella tuo punertava oli mielestäni ihan ok värinen. Tykkään jostain syystä sellaisesta perus tiilen värityksestä kaupunkikuvassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös