Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Helsinki alkaa ”suunnitella” tietulleja!

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana =ihmiskilpi=, 01.02.2008 klo 22.04.

 1. =ihmiskilpi= Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, HABS (kaappi-Tuto)
  Hmm... Suunnittelu suunnitellaan ja hups; Töölöntullin shellillä taas rautaportit!
  Voi hyvää päivää noita vihreitä. Ajaisivat nyt vain noita hirvikärpäsiä venanmaalle ja hirviä syvemmälle metsään pois teukkaroimasta teillä.
  mielipiteitä tietulleista ?
  täältä tähän!
   
 2. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Vihreillä ei ole varaa ajaa omalla autolla kun kaikki rahat menee reilunkaupan tuotteisiin ja liiman haisteluun. Bogo kertoili Ylellä jossain ohjelmassa puolueensa kannan eli kiviäkin kiinnostaa. Hyvä Bogo. Onneksi tällä aloitteella ei ole mitään mahdollisuutta mennä läpi. Jos olen väärässä, niin lihavoin tuon lauseen valmiiksi ja löydätte sen sitten helpommin. Saatanan ituhipit.

  EDIT: kyllähän luontoa pitää suojella ja päästöjä vähentää, mutta ei se nyt sillä korjaannu että meidän pitää maksaa siitä että pääsemme töihin. Esim. itselläni on n. 25 000 euron auto. Myisinkö sen ja alkaisin kulkea etnisten vähemmistöjen ja narkomaanien kanssa julkisilla, puku päällä ja lätkäkassi selässä. Houkuttelevaa.

  Ja jos tietulli astuisi voimaan, sen pitäisi ehdottomasti olla asteittainen. Esim. vm. 2003 ja uudemmalla autolla ajavien ei tarvitsisi maksaa, sillä he ovat autoilustaan jo maksaneet. Sen sijaan 100 euron vm. -82 Nissan Sunnylla ajavalta perittäisiin maksu.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2008 klo 22.33
 3. Siren Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Bolts, Man City
  Eihän sun mitään tarvitse maksaa jos keskustassa asut. Vielä kun saisi nuo jalkakäytävillä pyöräilijät vittuun niin hyvä tulisi.
   
 4. masaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FC Hiekkaa Vaginassa
  Lainaus:
  Nimenomaan, vituttaa nuo kusipäiset tärkeilijät munanjatkeillaan, jotka kohnottavat jatkuvasti pitkin poikin kaasupoljin pohjassa...

  Tietullit ovat aivan mahtava idea, saadaan köyhät pois keskustasta pyörimästä yötä myöden. Takseille omat maksut yms.

  Jos asut maalla niin sinun kuuluu maksaa siitä, että tulet saastuttamaan keskustaa, prkl!:)
   
 5. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Loistava idea! Kaikki pääkaupunkiseudun miljoona asukasta asumaan keskustaan! Näin se homma etenee.
   
 6. AnaMasa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahko
  Eihän Helsinkiin suunniteltujen ruuhkamaksujen kantavana ajatuksena ole mikään päästöjen vähentäminen, vaan ruuhkat. Minusta hyvä ajatus, kunhan maksusysteemi ja niiden suuruus saadaan tasapainoon. Itse ajelen usein ihan huvikseen Helsinkiin töihin, vaikka juna-asema on 3min. päässä, pääsisin sillä nopeammin ja seutulippu on aina maksettuna taskussa. Jos tuo maksu saa minut siirtymään junaan rasittamatta kohtuuttomasti niitä, joiden on pakko mennä autolla, niin mikäs siinä. Mieleen tule kyllä tätä näpytellessä jo lukuisia syitä, miksi tästä tulisi iso poru.

  - Joidenkin on pakko kulkea autolla. Tähän on lukuisia syitä.
  - Asuntojen sijainnit suhteessa tulliportteihin.
  - Systeemi ei voi olla aukoton, vaan kattaisi kuitenkin esim. vain suurimmat sisääntuloväylät. Seurauksena pienemmät tiet tukkiutuvat persaukisista.

  Suurin apu ruuhkiin olisi, että valtio lopettaisi tämän metropoliperseilyn ja lopettaisi pk-seudun väkinäisen pönkittämisen. Kasvuvauhti on nyt suhteetonta ja luonnotonta, eikä tällä ole enää vitunkaan vertaa tekemistä normaalin markkinatalouteen perustuvan keskittymisen kanssa.
   
 7. laredo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
  Tietullit = KYLLÄ

  Kun ei kerran valistus auta, pannaan tullit. Muualle verotulonsa tilittävät ruuhkauttavat keskustan. Meillä on jo aivan tarpeeksi toimiva joukkoliikennejärjestelmä. Sitä vaan ei haluta käyttää. Noh, maksakoon tietullin nyt ne, jotka ruuhkat aiheuttavat.
   
 8. Snakster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Nyt olet käsittänyt väärin. Tietullin tarkoitus olisi tietysti ennen kaikkea se, että kaltaisesi autoilijat saisivat ajella rauhassa ruuhkattomilla teillä ja naureskella idiooteille ja köyhille, jotka joutuvat ahtautumaan junaan, joka ruuhkien poistumisen jälkeen on enää vain vähän nopeampi.

  Itse uskon, että tietullit tulevat vasta sitten kun satelliittipaikannukseen perustuvat järjestelmät ovat järkevissä hinnoissa ja riittävän kehittyneitä tuohon hommaan. Eli ehkä reilun viiden vuoden kuluttua. Tervehdin uudistusta ilolla. Erityisesti tietysti, jos pakettiin tulee joukkoliikenteen kehittäminen, kuten Tukholmassa.
   
 9. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  No otin nimenomaan itseni esimerkiksi. Asun 500 metriä Helsingin ulkopuolella ja ajan töihin Kehä ykköstä paikkaan joka on Helsingissä, tosin 10 km keskustasta. Mutta koska käytän Kehätietä, joutuisin maksamaan tästä matkasta jos tämä idea astuisi voimaan.
   
 10. Valkohuulikyy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maajoukkue, Samurai Blue, Arsenal
  Mielestäni tietullit olisivat ihan ok. Varsinkin länsiväylälle tulli olisi ihan paikallaan, kun Espoosta vedetään letkana töihin. Asuin itsekin ennen Espoossa ja olisin aivan valmis maksamaan tullin. Muutenkin tullihan on ihan jees, kun itseäni ainakin vituttaa ruuhkissa seisominen. Voisihan siitä muutaman lantin maksaakkin.

  Ihmetyttää muutenkin moinen itku , kun kyseessä olisi kumminkin taskuraha. Suurimmat valittajat taitavat olla näitä kuuluisia PERIAATTEEN miehiä/naisia ketkä mainailevat lehtien palstoilla kuinka "taas meitä ryövätään".
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2008 klo 03.37
 11. Seymon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
  Suhtaudun ehdottoman myönteisesti tietulleihin. Mielestäni voisivat olla paljon korkeampia kuin suunnitellut maksut.

  Vastapainona olisi kyllä kehitettävä liityntäpysäköintiä ja tehostettava raideliikennettä. Joku mainitsi taksien maksut. Katson kyllä, että taksit ovat osa julkista liikennettä eikä niille mitään maksuja edes olla kaavailemassa.

  Paljon mukavampi olisi keskustassa käydä ostoksilla, kahviloissa ja ravintoloissa, jos siellä ei olisi ylenmääräistä ruuhkaa, kun kaikki urpot tunkevat sinne autoillaan.
   
 12. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Tietullit voidaan laittaa siinä kohtaa kun joukkoliikenne on kondiksessa. Länsimetro nyt ainakin vaaditaan ensiksi.

  Ja toivottavasti ne ovat nimenomaan ruuhka-ajalle eli ma-pe 7-10 ja 15-18, muulla ajalla ei kiitos.
   
 13. Mr. Penguin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
  Lainaus:
  Täysin samaa mieltä!

  Helsingissä on niin hyvä joukkoliikenne että kaikki turhat autot vaan pois teiltä!
   
 14. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  Missä asut itse?

  Keskustassa joukkoliikenne toimii jotenkin mutta ei tarvitse mennä kauas kun alkaa tilanne olla erilainen.
   
 15. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ensinäkin, puhutaanko tässä nyt keskustaan suuntautuvan liikenteen maksuista vai onko tämä joku yleinen tienkättömaksu?

  Nimi on kuitenkin ruuhkamaksu ja helsingin ylivoimaisesti pahimmat, ainoat todelliset ruuhkat ovat kehätiellä. Tämäkin johtuu pääosin espoon perseilystä kun eivät köyhät saa mitään aikaan ilman että joku muu maksaa. Ihme demarimeininkiä sillanaluskansanosalta.

  Espooseen metro, raiteilla toimivaa liikennettä itä-länsi suunnassa niin katellaan sitten niitä ruuhkia.

  Toisaalta aivan helvetin hyvä idea toi, että jätetään tullisysteemiin aukkoja niin, että kaikki datsunkuskit ovat poissa maksullisilta teiltä.

  Itseänihän tämä ei kosketa lainkaan, koska joku muu maksaa, mutta kuitenkin näkisin, että kyseessä on yksi uusi rajoitus ihmisten vapaaseen päätösvaltaan omista asioista ja tämä valittu linja on perseestä.
   
 16. Schwalbe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämä on kyllä kummallinen kirjoitus. Espoon kaupunginvaltuuston ylivoimaisesti suurin puolue on kuitenkin Kokoomus, demareiden edustajia on puolet vähemmän kuin kokkareita. Ja espoolaisten kutsuminen ylipäätään sillanaluskansanosaksi on myös melko omituista. Eikö Espoo ole yksi Suomen rikkaimmista kaupungeista?

  Tietullit ovat mielestäni erittäin tervetulleet Helsingin keskustan sisäänmenoteille. Pari euroa per suunta vähentäisi liikennettä varmasti huomattavasti, kaupungilla hengailu on nykyisellään melko tuskaisaa jumalattoman automäärän vuoksi, viikon- tai vuorokaudenajasta riippumatta.

  Länsiväylän suunta on nykyään kyllä tosiaan ongelma; sieltä näkyy puskevan cityyn lähinnä farkku-Volvoja sekä täysiä busseja koko baanan leveydeltä. Eikö espoolaisten olisi hyvä opetella asioimaan omassa kaupungissaan, onhan siellä jo nykyiselläänkin kaikenlaista?

  Kehä I:n ruuhkat ovat nykyään myös täysin järkeä vailla. Liikenne matelee joka arkipäivä usean tunnin ajan molempiin suuntiin. Kiskoillehan tuo liikenne pitäisi saada ehdottomasti! En pysty ymmärtämään jengiä, jotka sahaavat Kehää viitenä päivänä viikossa ruuhka-aikaan päästä toiseen, mulla ei kerta kaikkiaan kestäisi lanttu moista. Se olisi pakko vaihtaa joko työ- tai asuinpaikkaa, niin helvetillistä on istua autossa ruuhkassa...
   
 17. demitra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kyllähän tietullit ovat ainoa ja oikea tapa hillitä turhaa autoilua. Kokoomus on näemmä kovastikin tietulleja vastaan. Minun kohdallani tämä tarkoittaa sitä, että seuraavissa kunnallisvaaleissa ääneni menee jonnekin muualle. Tietullien käyttöönotto olisi paras poliittinen päätös pitkään aikaan.
   
 18. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Aivan sama mikä puolue siellä on vallassa, mutta silti kaikki isot sijoitukset infraan tulee muiden maksettavaksi. Miten se metron rahoitus menikään, valtio puolet ja espoo ja helsinki loput.

  Koko tietulliasian ydinkysymys on, missä helvetissä ne ruuhkat on mitä tässä ollaan pienentämässä? Kohtahan areenan nurkillekin valmistuu uusi leveämpi tie, niin taas pääsee autolla paremmin.

  Kyseessä on puhdas kateellisuusvero.
   
 19. demitra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämä oli kaiketi vitsi.
   
 20. Tommy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #17
  JOS tämä toteutuisi niin se tarkottaisi sitä että 80-90 % samoista autoista jatkaisivat edelleen ruuhkien synnyttämistä, työnantajat maksaisivat ruuhkamaksun. Se 10-20 % siirtyisi julkisiin.

  Kansa ei ilmeisesti Ruotsisa ole ottanut tätä hyvin vastaan?

  Yksityisautoilijat ovat muutenkin tämän kansan taloudellinen selkäranka ja vieläkö laitettaisiin autoilijoille lisää maksuja?

  No tosiaan, julkinen liikenne ensiksi kuntoon ja sen jälkeen voidaan puhua näistä tulleista.
   
 21. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ei ollut, ajelen joka päivä autolla ympäri helsinkiä ja hyvin harvoin joudun ruuhkiin, yleensä kehällä.
   
 22. demitra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Omasta puolestani voin sanoa, että yksi suurimmista ulosmenoväylistä eli Lahden tie on kyllä iltapäivällä 4:n aikaan aina tukossa. Itse en liiku ruuhka-aikaan juuri muualla.

  Tuo aiempi väitteesi kateellisuusverosta on aika koominen. Helsingissä selviää aivan hyvin ilman autoa. Tulotasoni on sellainen, että pystyisin ostamaan kevyesti auton, eikä tekisi edes tiukkaa. En vain näe sitä millään tapaa järkevänä. Helsingin julkinen liikenne on ainakin omasta mielestäni erinomainen. Löytyy dösiä, spåraa, metroa ja junia. Hinnatkaan eivät ole todellakaan mitään kalliita. Kyllä siellä dösässä kelpaa pukumiehenkin matkustaa. Onnistuu ainakin minulta.
   
 23. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Se, että tiellä on paljon autoja ei tarkoita että se on tukossa. Lahdentiellä ei liikenne pysähdy ikinä varsinkaan pohjoiseen mentäessä.

  Suomalaisille tekisi hyvää seisoa pari tuntia lontoon kehätiellä liikkumatta ja tulla sitten itkemään tänne siitä jos on paljon autoja.

  Edelleen, suomen ainoat varteentotettavat ruuhkat on kehäteillä pääkaupunkiseudulla, missä ei ole järkevää julkista vaihtoehtoa.
   
 24. moby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP(#42)
  Lainaus:
  Ainakin kehä I paranee huomattavasti, jos ja kun Lintuvaaran valoristeyksestä päästään eroon. Itään päin harvemmin on ongelmia, mutta länteen päin tuo yksi risteys ja sen jälkeiset valot sumputtavat liikenteen Espoon suuntaan. Jono kuitenkin liikkuu koko ajan, joten ei se tosiaankaan varsinainen ruuhka ole.

  Ajan jokapäivä Itiksestä Lepuskiin ja menen yleensä töihin klo 7:30 ja pois 15:30. No problems, ellei joku taliaivo saa päähänsä kolaroida. Kun ostin taas auton puoli vuotta sitten, oli ainoa vaatimus se, että koslasta löytyy automaattiaski. On mukava ajaa pienessä jonossakin "hands free"
   
 25. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tämä on taas yksi keino lyödä ja rahastaa valtion lypsylehmää eli autoilijoita. Autoilijoillahan voi maksattaa kaikki - on se niin vitun elitistä kun joku ajaa autolla. Tässä vaan hankaloitetaan työssäkäyvän keskiluokan elämää. Vittu pitäisi siis alkaa maksaa valtiolle ylimääräisiä maksuja siitä, että saa käydä töissä. Verot ei enää riitä. Mitään liikennettä tai päästöjä, mitä tässä kuvitellaan, ei tällä vähennetä. Lisää vaan katkeruutta.

  Mihin nämä rahastuspisteet on tarkoitus laittaa?
  Ymmärrän joten kuten sen ettei aivan Helsingin keskustaan ole järkeä mennä autoilla, mutta miettikääpä miten paljon muualta pääkaupunkiseudulta ja uudeltamaalta käy porukkaa autolla töissä Helsingin ympäristössä, teollisuusalueilla ja yrityskeskittymissä. Pitääkö siitäkin alkaa maksamaan?
  Ensin viedään naapurikuntalaisten maat ja seuraavaksi rahat!

  Tämä täytyy taas olla joku demareiden ja vihreiden idea - niin tyhmältä se kuulostaa. Vihreät maailmanparantajat ja katkerat demarit ovat lyöneet tyhmät päänsä yhteen. Ei liity suoranaisesti näihin tietulleihin, mutta muistan lukeneeni Ilta-sanomista jossa joku demaripoliitikon alku Mia-Petteri Nitri-Natri halusi puuttua autoetuun. Nykyinen malli kun ei hänen mukaansa huomioi verotuksessa sitä kuinka paljon autolla ajetaan ja tuotetaan päästöjä. Vituillaan on tälläkin holhooja-demarilla argumentit. Ei ole tyttö ilmeisesti kuullut sitä, että verottaja muistaa kyllä niitä jotka ajaa vuodessa yli 18000km. Lisäksi on olemassa ns. ajopäiväkirja malli jota itsekin käytän jossa autoilija maksaa kiinteän autoedun lisäksi 17 senttiä (muistaakseni) jokaiselta ajamaltaan kilometriltä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2008 klo 22.11