uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tällä viikolla kaksi kotipeliä. Keskiviikkona vastaan saapuu korealaispelaajien ryydittämä K-Vantaa, joka on ollut tällä kaudella sangen vaikea vastus. Peliitat ei ole tämän kauden sarjapeleissä tainnut voittaa kertaakaan kolmea peliä peräkkäin, ainakaan varsinaisella peliajalla. Lähtökohdat siis vierasjoukkueen puolella. Elenia on käsittääkseni jaellut tähän peliin runsaasti ilmaislippuja, joten kansaa pitäisi lehtereiltä pitkästä aikaa löytyä. Vantaata vastaan olisi voitto nyhdettävä. Lauantaina vastus senkun pahenee entisestään, kun TUTO saapuu Heinolaan. Toivottavasti keskiviikon yleisömäärä kapuaa lähemmäs tuhatta kuin viittäsataa. Äärimmäisen tärket pisteet sentään kyseessä.
 
Kussa on mun hopotiti?

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Täytyypä itsekin kirjoitella pitkästä aikaa tänne!

Viime viikolla kaksi TODELLA isoa kolmen pisteen voittoa, joilla joukkue taistelee vielä tosissaan suorasta säilymisestä, joka ei ennen kauden alkua tähtäimenä olisi tyydyttänyt, mutta tässä vaiheessa runkosarjaa se tuntuisi lähes voitolta.

Tänään venytetään KiVan kustannuksella voittoputkea kauden pisimmäksi. Kaikki hallille!
 
"Olisin kyllä valmis antamaan kuulapäälle vaikka jo tänään!" -Strawberry

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Hienoa! Kolmen voiton putki ensi kertaa tällä kaudella! Marraskuun loppupuolella taisi olla neljän ottelun pisteputki mutta voittoja siinä ei ollut kuin yksi varsinaisella peliajalla. Peliitat on heräänyt taisteluun.

Puolustuspäässä tänään K-Vantaata vastaan muutamia miehekkäitä otteita ja toimivan näköistä karvauspeliä. Heitin ilmoille kolme ottelua sitten aatoksen jossa toivoin, että Peliitat voittaa jokaisen jäljellä olevan ottelun tällä kaudella. Noh kolme nyt ainakin sitten. Tästä on hyvä jatkaa.

Tänään tuli myös todistettua, että iso yleisö tuo tunnelmaa. Virallinen ilmo taisi olla 1200. Eihän tuo Vaasassa tai Kouvolassa ole juuri mitään mutta vaikka suurin osa yleisöstä oli Elenian sisäänmaksamia, on kyseinen yleisömäärä hieno saavutus Heinolassa. Taisi viime kevään ensimmäisessä TuTo -pelissä olla 1400 silämparia. Muuten on menty kyllä 500:n yli ja nykyään enemmän alle.
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Joukkue viimein pystyy venymään näissä tärkeissä peleissä! Loukkaantumisista kärsitään, mutta onneksi Pelicansista on tullut loistavat paikkaajat. Pekkala on pelannut vahvistuksen ottein ja Koskenkorva oli tärkeä härkkijä Vantaata vastaan, vaikka ei välttämättä niin näkyvä pelaaja ollutkaan. Viikonloppuna avut sitten loppuu itse kultakin säädyltä ja joukkueelta. Loppukausi mennään omillaan. Sitten nähdään kuka missäkin menee. Peliitat on nosteessa, mutta harmittavasti niin on SaPKokin. Myös Akatemia on pelannut hyvin, vaikka nyt KooKoolle hävisikin. Akatemia on ehkä vielä pyydystettävissä, mutta SaPKo ja LeKi tällä haavaa päävastukset.

Peliitoilla vaikeita pelejä vielä edessä... Kotona TUTO ja sitten vieraissa KooKoo. Loput kotipelit Hokkia ja Sportia vastaan. Vieraissa vielä ääritärkeä peli Savonlinnassa plus reissu Joensuuhun. Pisteitä on paljon liossa, mutta on niiden eteen kyllä vääntämistä. Vastukset lähinnä kärkipäästä ja vaikea peli SaPKoa vastaan vieraissa. Täytyy toivoa, että runkosarjan sijoitukset on kärkipäässä selvillä, kun Sport saapuu vierailemaan kauden (toivottavasti) viimeiseen kotiotteluun. Sport varmastikin säästelisi, jos sijoitus on ennen viimeistä kierrosta vaasalaisten osalta selvä.

Mutta eipäs taas pompahdella asioiden edelle. Lauantaina tiukka vääntö TUTOa vastaan edessä. Jollain ilveellä turkulaiset taitoniekat on hiljennettävä. Pesoselta tai Rautiolta vaaditaan jälleen huippuiltaa. Maalintekijöitä olisi löydyttävä. Keinänen ja Rairama ovat ties kuinka pitkään vielä sivussa. Heikkilä pystyy onneksi ottamaan roolia hyökkäyspäässä. Peltosen Jessen hyökkäysavutkin ovat nyt päässeet oikeuksiinsa. Petr Stoukal on painanut kuin raivo härkä, mutta ketsuppitörppö ei ole päässyt oikein purskahtamaan kunnolla. Toivon mukaan lauantaina pistelaariin lorisee piste jos toinenkin...
 
Kussa on mun hopotiti?

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Hieno peli TUTOa vastaan, mutta maalinteko oli vaan liian vaikeaa. Pesoselta toinen hyvä peli veräjänvartijana putkeen. Ihmetyttää vaan viime pelissä valmennuksen maalivahdin poisvetämisen ajankohta. Monta hävittyä aloitusvoittoa järestäen turkulaispäässä ja sitten vedetään maalivahti pois ennen aloitusta, joka tietenkin hävittiin ja kohta omissa taas kolisi. Ei ole jotenkaan ainakaan kotipeleissä nuo vahdin poisottamiset aina onnistuneet... Monesti maalivahti vedetään pois, vaikka toiseen päätyyn ei ole saatu luotua kunnollista painetta aikaiseksi. Ja lauantainakin pelattiin taas turhan päiten ilman maalivahtia vielä 0-2 tilanteessa. Pelaajat olivat jo taistelutahtonsa menettäneet eikä todellista yritystä tasoitukseen enää ollut. Tuntuu, että maalivahtia vedetään pois ihan vain muodon vuoksi. Ja samaan hengenvetoon täytyy todeta, että koska viimeksi Peliitat on onnistunut kotihallissa tulemaan tasoihin pelaamalla kuudella kenttäpelaajalla? Vieraissahan tämä on jonkun kerran onnistunutkin.
 
Kussa on mun hopotiti?

thakku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Peliitat
Ihmetyttää vaan viime pelissä valmennuksen maalivahdin poisvetämisen ajankohta. Monta hävittyä aloitusvoittoa järestäen turkulaispäässä ja sitten vedetään maalivahti pois ennen aloitusta, joka tietenkin hävittiin ja kohta omissa taas kolisi.
Samaa olen ihmetellyt, ei tosiaan ollut ensimmäinen kerta. Tässä vaiheessa kannattaisi miettiä myös maalisuhdetta, joka on Peliitoilla pahasti pakkasen puolella. Oikein tiukaksi kun menee tuo karsintojenvälttelytaistelu, niin maalisuhde ei varmasti ole Peliittojen etuna.

Joo. Ihan ok esitys TUTO:a vastaan. Turkulaiset näyttivät, miksi kuuluvat Mestiksen kärkisijoille. Enempää ei tarvinnut tehdä, kun maalivahti on tuota tasoa. Se on pirun helppoa silloin.

Tällä viikolla vain yksi peli, mutta sekin sitten sitäkin tärkeämpi. KooKoo vieraissa ei ole helppo pala Peliitoille, ei todellakaan. Voittohan sieltä pitäisi taas kairata.

Saapa muuten nähdä, onko Westermanin kausi paketissa. Jalka otti osumaa lauantaina ja miestä ei sen jälkeen nähtykään. Pohjeluusta kuulin lääkärien puhuvan siinä käytävällä, tiedä sitten liittyikö Westermaniin mitenkään...
 

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Pesoselta ja koko joukkueelta oli Tuto-matsi oikein hyvä. Toki jos ei tee maalia, tuo edellinen lause on pelkkää sontaa. Pelissä oltiin oikein hyvin mukana, mutta kun sitä onnistumista ei saada niin ei saada. Ei se aina voi onnettarestakaan olla kiinni. Maalinteko on taitolaji ja niitä maaleja on sarakkeessa aivan liian vähän.

Siitä olen palstalaisten kanssa aivan eri mieltä, että maalivahtia ei pitäisi ottaa pois uudelleen jos tilanne on kaksi maalia meille negatiivinen. MIKSI? Jos tosiaan on niin, että pelaajat ovat jo toivonsa menettäneet niin sitten on urheilu väärä ala. Aikaa kuitenkin tuossa vaiheessa oli aivan riittävästi. Luuletteko, että valmennus ynnää plus- ja miinusmaaleja vaihtoaitiossa miettien mahdollista karsintaa? Kyllä keskittyminen uskoakseni on vain ja ainoastaan siinä ottelussa ja eritoten siinä, että yleisökin uskoo joukkueen vielä taistelevan. Ei meidän tarvitse venäläisestä valmentamisesta mallia ottaa.

Minun mielipiteeni on ehdottomasti, Karjalaiselta oikea ratkaisu, vaikka lisämaaleja omiin menikin. Luovuteta ei.

Hakkaa päälle.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Minun mielipiteeni on ehdottomasti, Karjalaiselta oikea ratkaisu, vaikka lisämaaleja omiin menikin. Luovuteta ei.

Hakkaa päälle.
Tämä siinä häiritseekin, kun pelaajien selkäranka on napsahtanut jo ennen näitä lisämaaleja. Maalivahdin poisvetäminen ei ole tässä tilanteessa mikään pelastava hokkuspokkustemppu, jos taisteluilmekin on tipotiessään.

Mutta tämä kommunistikärpänen toivoo, että Peliitat vielä ryhdistäytyy joutuessaan vastaisuudessa vastaavaan paikkaan ja napauttaa tasoituksen maalivahdilla tai ilman.
 
Kussa on mun hopotiti?

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Pakkovoitto Hokista 2-1! Ei kaunista tai hyvää, mutta voitto irtosi joka tapauksessa! Lauantaina kuolemanpeli Savonlinnassa.. Sinkkosen pässinpäälauma on ollut ääripaha vastus Peliitoille ja on sitä huomennakin. Varsinaisella peliajalla tappio tarkoittaisi likimain varmaa karsintapaikkaa. Jatkoaikatappiolla kitkutaan vielä jotenkin mukana, mutta vain voitto kelpaa. Taklauksia ja fyysisyyttä vaan peliin, kuten Hokkia vastaan kolmannessa erässä niin SaPKo pystytään haastamaan.
 
Kussa on mun hopotiti?

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Hieno puolustusvoitto SaPKosta! Taisteluilmettä riitti joukkuella hyvin ja Rautiolaltahan tuo taisi olla kauden parasta peliä. Kaksi neljästä pakkovoitosta otettu ja kaksi vielä pitäisi ottaa. Toki jos LeKi ja SaPKo häviävät molemmat jäljellä olevat ottelunsa ja me voitamme yhden, on tilanne myös silloin Peliitojen kannalta hieno (tässä tilanteessa). Toivotaan, että kauden ensimmäinen voitto susirajalta tulisi tähän tärkeään paikkaan.
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tiukaksi vetää loppurytistys Peliittojen osalta. Tänään olisi ryystettävä pisteitä heinolalaisille aina vaikealta Joensuun vierailulta. Joensuussa on pelattu tukku hyviä pelejä, mutta pisteitä on herunut vain aniharvoilta reissuilta. Nokkamies Keinänen on sitten koko loppukauden sivussa, eikä Marko Rairamakaan pysty ilmestymään pelastavana teräsmiehenä paikalle. Maalinlappaminen lepää nyt sitten paljon Heikkilän ja Mannisen varassa. Manninen on syttynyt tärkeisiin peleihin ja pystyy ottamaan vastuuta. Onnistumisia kaivattaisiin kuitenkin lisäksi laajemmalta rintamalta. Nyt olisi Peltosen Jesselläkin tilaisuus nousta esiin heittämällä häkki oikeaan paikkaan. Tarkastellaan mikä on tilanne keskiviikon ottelukierroksen jälkeen... Samalla lienee selvä jo Mestiksen ensi kauden joukkuemäärä. Itse ainakin olen ollut siinä uskossa, että 10 joukkueella ensi kausi mennään, mutta mitä herrat saunan lauteilla tänään sitten päättävät...
 
Kussa on mun hopotiti?

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Jesse Peltonen kiitti ja teki Mustosen "annosta" 1-3 maalin tyhjiin. Tämähän oli sitten se Jessen ensimmäinen maali tällä tasolla. Hienoa.

Peliitat taistelin Joensuussa hyvin ja oli kärppänä tilanteissa. Jopa tämän kauden murheenkryyni (muiden ohella) eli kaksin kamppailujen häviäminen loisti poissaolollaan. Hyvä taistelu! Miinukset olivat kaksi loukkaatunutta pelaajaa joista toista en tiedä mutta toinen on Jesse Häkkinen. Jessä taisi saada kiekon käteensä vähän liian kovaa. Karjalainen epäili, että tämä kausi on Jessen osalta tässä. Ei hyvä.

Lauantaina sitten ehkä viimeistä kertaa Sport kotona. Toivon, että kyseessä on samalla kauden päätösmatsi. Vähintään kaksi pinnaa niin taidetaan olla kesälomilla. Tietääkös viisaammat, oliko se maaliero, tehdyt maalit vai keskinäiset ottelut vai minkä mukaan tasapistesijoitukset menivät?
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Varsin huikea loppukausi Peliitoilla! Voitto kapealla rosterilla jopa Joensuusta. Tärkeimmät pelit voitettu ja huipennus olisi edessä lauantaina, joka kuitenkin hieman lässähtyi, kun karsinnat viime hetkellä peruttiin. Joka tapauksessa lauantaina huikea kauden päätösottelu edessä, kun Liiga-Sport saapuu kylään. Toivon mukaan voitto otetaan ja sarjassa vielä noustaan pykälä ylöspäin. Olisiko lauantaina Akin Nurmisen viimeinen peli Peliittojen paidassa, vai vieläkö virtaa löytyy kesäterassilta ja sienimetsiltä uran jatkamiseen... Valmentaja Petri Karjalainen saataneen ainakin hyvästellä. Toivottavasti kansa jaksaa vaeltaa kauden viimeiseen kotipeliin. Olisihan siinä sitten tuleville vuosille muisteltavaa, kuinka tuo Liigassa pelaava Sport sillloin aikanaan rökitettiin Heinolassa...
 
Kussa on mun hopotiti?

Tanhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Ilves
Hieno tasonnosto joukkueelta loppukaudelta, jättää hyvän maun suuhun.

Vaikka karsintojen peruutus sataa Peliittojen laariin, en voi kuin olla surullinen siitä että suomalaisesta jääkiekosta on luudittu urheiluhenki pois tällä tavalla. Jumankekka, urheilussa voitetaan ja hävitään, noustaan ja tiputaan. Siitä ne jännitteet syntyy. Nyt kauden huipennus on jännitteeltään pihahöntsän luokkaa.

Onneksi on jalkapallo.
 
Mikä meno, mikä veto, mikä lento!

Oksemanden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
Hieno tasonnosto joukkueelta loppukaudelta, jättää hyvän maun suuhun.

Vaikka karsintojen peruutus sataa Peliittojen laariin, en voi kuin olla surullinen siitä että suomalaisesta jääkiekosta on luudittu urheiluhenki pois tällä tavalla. Jumankekka, urheilussa voitetaan ja hävitään, noustaan ja tiputaan. Siitä ne jännitteet syntyy. Nyt kauden huipennus on jännitteeltään pihahöntsän luokkaa.

Onneksi on jalkapallo.
Allekirjoitan. Ennemmin lunastetaan se sarjapaikka voittamalla karsinnat, kuin määrätyllä lailla "armopalana" kabinettien kautta. Huomisella pelillä ei ole vaasalaisille yhtikäs mitään merkitystä, eikä meillekään puoliakaan siitä mitä sillä vielä oli tasan 24 tuntia sitten, mutta mikäs voisi olla sen mukavampi tapa päättää tämä negatiivisessa valossa unohtumaton kausi, kuin palauttamalla liiganousijat takaisin maan pinnalle...

Kerran vielä, häh?!
 
"Just go absolutely fucking mental until you're ashamed of what you've done." - Christopher Morris

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Jiihaa! Kausi on paketissa. Sen verran kuulin joukkueen juhlista, että pizzan ja mietojen juomien voimalla on aloitettu kohtuullisen nopeasti pelin jälkeen.

Itse pelistä jäi jotenkin hiemna ristiriitainen fiilis. Lähinnä siksi, että vielä vikko sitten panosta riitti vaikka kuinka paljon kaikkiin loppuihin peleihin mutta tänään sitä ei ollut kyllä juurikaan. Pitkän kaavan mukaanhan se meni ja tasaisissa merkeissä.

Kiitosta vaan kovasti Peliitoille kuluneesta kaudesta! Play Off -pelit jäivät tänä vuonna haaveeksi ja pieni pettymys sen vuoksi painaa mieltä. Loukkaantumiset huomioon ottaen joukkue pelasi ok. Ensi syksynä sitten taas uusin eväin.
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

thakku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Peliitat
Kiitos Peliitat.

Olihan tämä lopulta ihan hieno kausi. Paljon tuli kirottua sitä touhua mitä se ajoittain oli, mutta loppukauden hieno taistelu ja ylipäätäänkin joukkueen sisukkuus oli upeaa katsottavaa.

Playoffeista ulosjääminen ei jostain syystä harmita ollenkaan. Olen aidosti ylpeä tuosta jengistä.

Ansaittu kesäloma alkakoon. Kohta pohditaan jo ensi kauden kuvioita, eikö vaan?

P.S.
AKI ONE MORE YEAR!
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kiitoksia Peliitoille kuluneesta kaudesta!

Likimain joka viikko tuli hallilla kökittyä ja pelejä jännättyä. Nyt sitä pudotaan taas tyhjän päälle ja yritetään etsiä korvaavaa puuhastelua. Pitkät kuukaudet edessä ilman jäähallin kylmiä erätauko-olusia ja hyvää seuraa. Kyllä peli on parasta paikan päällä.

Vaikeuksien ryydittämä kausi oli tämäkin, mutta hienosti vaikeudet lopulta selätettiin. Peliitat palasi jollain tapaa 80-luvulla, sillä peleissä reppu heilui ahkerasti molempiin suuntiin. Paljon oli viihdyttäviä koitoksia. Täytyy muistaa millä kitubudjetilla joukkue on koottu, joten siihen nähden kausi meni jälleen erittäin hienosti. Iso kiitos etenkin kaikille hulluille rahatalkoisiin osallistuneille ja toimintaa pyörittäville! Kaudesta tulee varmasti takkiin roimasti alhaisten katsojamäärien takia, mutta toivottavasti ne saadaan jollain ryydfyrkalla hoidetuksi ja homma jatkuisi taas ensi kaudella. Peliitat on kyllä tälle kylälle todella tärkeä juttu.


AKI ONE MORE YEAR!
 
Kussa on mun hopotiti?

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Kiitokset kaudesta täältäkin päästä :)

28 kotiottelua ja 510 katsojaa per ottelu tuumaa tilastopalvelun tilasto.
En muista mikä oli tavoite ennen sarjan alkua, mutta tässä 500 katsojan huitteilla tuo silmäpari määrä on Heinolassa pyörinyt. Suurempi katsojien määrä per peli budjetointi olisi haihattelua mielestäni. Valitettavasti.
 
"Natseilla oli järjestys. Sigut aina särmässä. 160 merkkiä pitkiä. Oli Natseilla sigut. Aina tasan 160 merkkiä. Allekirjoituksia syynäsivät Natsit" --Tuntematon

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
28 kotiottelua ja 510 katsojaa per ottelu tuumaa tilastopalvelun tilasto.
En muista mikä oli tavoite ennen sarjan alkua, mutta tässä 500 katsojan huitteilla tuo silmäpari määrä on Heinolassa pyörinyt. Suurempi katsojien määrä per peli budjetointi olisi haihattelua mielestäni. Valitettavasti.
Kyllä tuossakin on paljon ilmaa mukana. Muutama yksittäinen yleisöä houkutellut peli lisäksi vääristelee hieman tilastoja. Harvat olivat katsojien rivit syksyn jälkeen. 500 katsojakeskiarvoon on Heinolassa ihan hyvät edellytykset. Tällä kertaa niitä tappiota vaan alkoi tulla kotijäällä liikaa. Vieraissa kyllä pärjättiin tänä vuonna suorastaan sensaatiomaisen hyvin. Mutta tärkeintä olisi pystyä jatkossa voittamaan ne pelit kotijäällä. Vieraspelejä ei ole kukaan katsomassa, mutta kotona aina kriittinen kiekkoyleisö seuraa jokaista peliä suurennetun suurennuslasin kanssa.
 
Kussa on mun hopotiti?
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy