HC TPS:n talous

  • 1 169 469
  • 5 030

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Heitän ensimmäisen kiven, Seppo Sutela on ehdottomasti erotettava välittömästi toimitusjohtajan tehtävistä. Uskomaton suoritus, kaikkien aikojen pohjanoteeraus joka osoittaa miehen todellisen tason. Odotan mielenkiinnolla syötesakin viestejä tähän liittyen, Sepon patsashanke kumminkin kannnattaa laittaa vähäksi ajaksi holdiin.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Pahoja virheitä on kyllä tehty esim. selkeät virhearviot paluumuuttajien vaikutuksesta yleisömääriin ja ex-päävalmentajan kyvystä johtaa kohtuu nimekästäkään joukkuetta menestyksekkäästi kaudella 2006-2007. Pleijareihin pääseminen olisi muutaman killingin tuonut kassaan, mutta huomattavasti vähemmän kuin mitä nyt tehtiin persettä.

Vika tuskin kuitenkaan on yksin Sutelan. Kunnianpalautus oli jäkikäteen ajateltuna selkeästi väärä strategia, mutta ainakin normaaleissa osakeyhtiöissä strategian määrittelee hallitus, minkä jälkeen toimiva johto vastaa sen toteutuksesta. Toisaalta vanhan liiton peruja oli esimerkiksi Alatalon pitkä sopimus, joka viime vuosina oli hinta-laadultaan raskaasti negatiivinen, samanlainen oli tilanne myös Jortikan suhteen.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Toisaalta vanhan liiton peruja oli esimerkiksi Alatalon pitkä sopimus, joka viime vuosina oli hinta-laadultaan raskaasti negatiivinen, samanlainen oli tilanne myös Jortikan suhteen.

Jortikan ja Alatalon hintalaadut tai sopimukset eivät mitenkään selitä yli resurssien elämistä? Kulut olivat heidän suhteensa mitkä olivat ja ennakkoon tiedossa, ongelmat rakentuivat muualta käsin ja ennen kaikkea tässä ja nyt.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1,3 miljoonaa on sellainen luku että se on kyllä todella iso. Mielestäni turha aivan puhua play-off poteista, kahden hepun sopimuksista tai vanhoista kasaumista, tms.. Totta kuitenkin että jos väärin ollaan tehty pitkään ja paljon, se varmasti voi tulla niskaan ja kunnolla niinkuin nyt.
1,3 miljoonaa on esimerkiksi lähes koko ensi kauden pelaajabudjetti. Tai yli koko kauden kaljan myynti turkuhallissa (aiemmin linkitettynä olleen talouselämän artikkelin mukaan)..
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Aika uskomattoman kovilta kuulostaa noi tappio luvut. Yhteistyösopparit varmaan ovat olleet suhteellisen pysyviä, vaikka niissä olisikin pientä negaa tullut, niin sen ei luulisi niin kamalasti vaikuttavan. Yleisötuloja oli budjetoitu 1500000, ja kyllä siellä hallilla kuitenkin jonkin verran porukkaa kävi, vaikka takkiin sillä sektorilla varmasti aika rankasti tuli. Olisi mielenkiintoista tietää miten tuollaisiin lukuihin on edes teoriassa mahdollista päästä. Humlmin myynnillä kuitenkin maksettiin molempien kanukkien loppukauden palkka ja Sicak oli varmasti kalliimpi kuin Kantee ja varamiespalvelu hankki Barretin.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Jep, kovia ovat luvut. Pakko melkein epäillä, että kyse on lopulta jostain kirjanpitoteknisestä kikkailusta. Toisinsanoen jotain aiemman kauden tai tulevan kauden persnettoja olisi kirjattu niin, että ne näkyisivät tässä luvussa ja kaunistelisivat omaa vuottaan. En pysty muuten ymmärtämään, miten yhdessä kaudessa olisi moiset tappiot tehty.

Helvetin huono homma joka tapauksessa, tuskin monikaan uskalsi odottaa NÄIN huonoja uutisia...
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Humlmin myynnillä kuitenkin maksettiin molempien kanukkien loppukauden palkka ja Sicak oli varmasti kalliimpi kuin Kantee ja varamiespalvelu hankki Barretin.

Tai näin ainakin väitettiin. TPS:n puolelta on viime aikoina tullut niin paljon epämääräistä informaatioa, että kaikki seuran johdon esittämät kommentit taloustilanteesta tai pelaajaliikenteestä kannattaa asettaa ihan uuteen tarkasteluun...

Vaikea on olla erimieltä nimimerkki kauden kanssa. Kenkää Sutelalle.
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Vähän Jaakon linjoilla. Vaikken nollatulosta tai edes ihan pientä tappiota odottanutkaan 1,3 miltsiä on kyllä jo lähes fysiikan lakien vastainen määrä, jota on hyvin hankala uskoa.

Jos näin on. Miten tämä voi olla mahdollista?

Lähiajat propagandoineen (ja ilman) ovat antaneet toivoa paremmasta, mutta nyt ei ehkä kannata odottaa enää mitään.
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Aika on perseilty näköjään.Eipä ihan hirveen hyvää mainosta käynnissä olevaan osakeantiin.Pitäiskö nostaa suosiolla kädet pystyyn ja panna myyntiin koko putka kun vielä jotain saisi.Mitkäköhän hallituksen kokouskulut vuodessa jos liikkuneet huhut reilun 40 jäsenen hallituksesta pitävät paikkansa?Ei pojat varmaan ihan tyydy V.S Gognagien imailuun. Onko tietoo kausareiden myynneistä? Varmaan lippis lohkeaa vielä kauden alkaessakin...
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Näyttää menevän..

...pinnan alle TPS niminen pursi.
Kun lähes kaikki muu yritysmailmaan liittyvä osoittaa kutakuinkin nousevaa käyrää, niin paikallinen Palloseura alisuorittaa aika vahvalla kädellä. Edellisetkin miinuslukemat olivat niin tolkuttomia, etten uskonut niitä enää ylitettävän.
Aina voi kuitenkin erehtyä ja etenkin sinne huonompaan suuntaan.
Kuka ihmeessä laittaa latiakaan likoon ellei samalla saa myös sananvaltaa?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Huh huh. Kyllä noiden lukemien valossa laivan pitäisi olla karilla. Ei taida konsernipumppaukset oluthanoista juurikaan auttaa. Viestit "kentältä" ovat olleet kevään mittaan niin ristiriitaisia, että alkaa tämä homma oikeasti kyllästyttää. Tulevaa tilinpäätöstä pitää tutkailla suurennuslasin kanssa, ne luvut ei yleensä valehtele.

Mut hei, ei muuta kun budjettiin 8000hlö per kotimatsi, niin johan näyttää viivat taas ylös hetken aikaa. Know your audience -TPS.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Kyllähän tämä juttu on aivan selvä, tj:n vaihdoksella mentiin vain jyrkempään myötämäkeen. Nyt taistellaan olemassaolosta, uusi kaveri ruoriin, kiitos. En olisi ikinä uskonut mutta kolme kertaa huonompi on tällä hetkellä ruorissa. Aikaa ja tilaa on vähän, nyt täytyy toimia. Jos sijoittajilla on pikkaisenkaan älliä niin vetäjä vaihtuu tasan tarkkaan nyt. Seppo sitä ja tätä, faktat ovat jumalauta säälittävät. Taloussjohtaja, joka sai nappulatossua Nokialta on näyttönsä näyttänyt. Pitkään siimaa riiTti muuta nyt se loppui, olisi alunperinkin tullut uskoa ns asiantuntijapiirejä jotka heti kärkeen nauRoivat Seppoa suoraan päin alvettia.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
1,3M€ tappiot eivät voi pitää paikkaansa

TPS:n syöksykierre se vaan näyttänee syvenevän. 1,3M€ kaudessa tappiota kuulustaa kyllä aivan liian paljolta. Vertailun vuoksi TPS kirjasi tätä edeltäneellä kaudella "vain" 0,5M€ tappion, johon sisältyi ne kuuluisat "goodwill" ja "kertaluontoiset erät". Velkaa viime kauden lopussa seuran oman tiedotteen mukaan oli n. 1M€. 1,3M€ tarkoittaneekin seuran kokonaisvelkamäärää tai sitten jotain on mennyt todella pahasti vikaan. Jos 1,3M€ tappiota todella pitäisi paikkansa, olisi uusi johto oonistunut KOLMINKERTAISTAMAAN tappion edellisestä kaudesta. Sutela muistaakseni kommentoi JA:n haastattelussa tämän kauden taloudellisen tappion olevan linjassa edellisten kausien kanssa, joten veikkaisin 0,3-0,6M€ tappiota, mikäli puheisiin on uskominen.

Sutela JA:ssa:
-Reilu tappio sieltä tulee. Ihan hyvin linjassa aiempien vuosien kanssa, hymähtää Sutela valmistumassa olevasta tilinpäätöksestä.

Muistin virkistämiseksi goodwill poistoista:
http://hc.tps.fi/index.html?n=5950

Osakeannin onnistuminen lienee kuitenkin elinehto koko seuran toiminnalle. Ihmetyttää kuitenkin minne ne uusien osakkaiden rahat mahtaa mennä?

Sutela osakeannista JA:n haastattelussa:
-Minulla on tällä hetkellä hyvä usko, että siihen miljoonaan euroon päästään. Se käytetään taseen vahvistamiseen, eikä vanhojen tappioiden peittämiseen, ne on kuitattu. Siitä tulee tulevaisuusrahasto, joka mahdollistaa meidän investoinnit muun muassa akatemiatoimintaan, kertoo toimitusjohtaja Sutela.

Näiden vaiheiden jälkeen on kyllä pakko sanoa, että pitäisin TuToa huomattavasti mielenkiintoisempana ja parempana sijoituskohteena.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Kausikortin hinta ainakin nousee. Oma osuuteni Tepsin taloustalkoissa on maksaa kausikortista tuo 700€ mitä ensi kaudesta pyydetään. Eiköhän seura pahimmassakin tapauksessa sen aikaa pystyssä pysy, että kaikki 28 ottelua ehtii nähdä.

Hintataso ei edelleenkään ole SM-liigan kalleimmasta päästä, mutta eipä toisaalta joukkueeltakaan enää odoteta edes sitä säälipleijaripaikkaa. Esimerkiksi Centrebetin kerroinlistalla ensi kauden mestariveikkauksessa ollaan tällä hetkellä sijalla 11.

Sinänsä mulle on toisarvoista, mikä joukkueen menestys lyhyellä tähtäimellä on, mutta talous on pakko saada kuntoon, jos pitkän tähtäimen menestyksestä halutaan edes haaveilla. Lippujen hinnankorotukset ja pelaajabudjetin pienentäminen ovat todennäköisesti parhaat ratkaisut tässä tilanteessa, sillä molemmat toimenpiteet vaikuttavat esimerkiksi katsojamääriin paljon vähemmän kuin yleisesti kuvitellaan.

Tärkein asia ensi kaudella olisi tehdä voitollinen tulos ilman kirjanpidollisia kikkailuja. Se olisi positiivinen signaali tulevaisuuteen. Hommaa ei voida laskea sen varaan, että kun päästään voittoputkeen, noustaan tietylle sijalle ja saadaan yleisö heräämään. Yleisömäärä pitää realistisesti budjetoida sinne 6000 katsojan paikkeille ja mitoittaa menot tiukasti niin, että jäädään edes hieman plussalle.

Velkaantumalla hankittu pelillinen menestys ei ole aitoa, sillä se ei ole pysyvää.
 
Viimeksi muokattu:

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jep, kovia ovat luvut. Pakko melkein epäillä, että kyse on lopulta jostain kirjanpitoteknisestä kikkailusta. Toisinsanoen jotain aiemman kauden tai tulevan kauden persnettoja olisi kirjattu niin, että ne näkyisivät tässä luvussa ja kaunistelisivat omaa vuottaan. En pysty muuten ymmärtämään, miten yhdessä kaudessa olisi moiset tappiot tehty.

Mikäs Tepsin kokonaisbudjetti on jääkiekkopuolella? Muistanko aivan väärin, jos sanon että se on 4-5miljoonaa euroa. Tuolla budjetilla on kyllä melkoisen mahdoton tehdä 1,3me:n tappiot, ellei tarkoituksella ajeta seuraa konkurssiin.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Jep, kovia ovat luvut. Pakko melkein epäillä, että kyse on lopulta jostain kirjanpitoteknisestä kikkailusta. Toisinsanoen jotain aiemman kauden tai tulevan kauden persnettoja olisi kirjattu niin, että ne näkyisivät tässä luvussa ja kaunistelisivat omaa vuottaan. En pysty muuten ymmärtämään, miten yhdessä kaudessa olisi moiset tappiot tehty.

Helvetin huono homma joka tapauksessa, tuskin monikaan uskalsi odottaa NÄIN huonoja uutisia...

Luvuissa ei valitettavasti ole mitään kikkailuja vaan ne ovat juuri se missä nyt mennään ja ollana. Edelleen tähdennän että jumalauta tällaiseen syylliset tulee nakata heti ja nyt ulos päätöksenteosta, ihan selvä asia.
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No johan on uutisia täällä. Kuten yllä on mainittu, niin tuollaisen tappion tehneet (vastuulliset) on ulostettava ja nopeasti. Miten näihin lukuihin edes on päästy ? Taitaa olla aivan helevetin kallis hallintokoneisto TPS:llä ja toiseksi tulee mieleen Jortikan lähtö. Ettei vain olisi ollut tyyliin ensi vuoden palkka käteen ja hys, hys.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Luvuissa ei valitettavasti ole mitään kikkailuja vaan ne ovat juuri se missä nyt mennään ja ollana. Edelleen tähdennän että jumalauta tällaiseen syylliset tulee nakata heti ja nyt ulos päätöksenteosta, ihan selvä asia.

Huh huh, aivan käsittämätöntä, että olevinaan ammattimiehet ovat saaneet aikaan tuollaista jälkeä. Ei mahdu meikäläisen ymmärrykseen, miten moinen on mahdollista.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1,3 miljoonaa euroa, se on tajuton määrä rahaa. Miten tuollaisiin lukuihin on oikein päästy?! Jollei suunta muutu, niin Turun ykkösseura viiden vuoden sisällä on TuTo.
 

Cannonpowder

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pessimistinä on helppo olla.

Itsellä ainakin on kaikesta loanheitosta huolimatta usko siihen, että nykyisestä suosta tullaan selviämään.. pakkohan se on. TPS edustaa ainakin allekirjoittaneelle sellaista instituutiota, että hankala on kuvitella elämää ilman kannattamaani seuraa.. Mennyttä taloudenhoitoa voisi haukkua ja kritisoida loputtomiin (syystäkin), mutta tärkeintä pitää olla tulevaisuus. Ja pitkällä tähtäimellä nykyiset toimet, ainakin näillä näkymin, saavat meikäläisen nyökyttämään päätäni tyyväisyyden merkiksi.

Toivottavasti nyt saadaan talous kuntoon... seuraavaksi juniorityö, johon tulevan menestyksen on kuitenkin pakko tukeutua.. mutta se onkin sitten jo kokonaan toinen tarina.
 

tkks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä kun on kovasti nykyistä johtoa haukuttu, niin ennen varsinaista tilinpäätöstä ja kattavampaa selvitystä on silti turha ihan suorilta käsin kaataa kaikkea Sutelan niskaan.

Liiketaloudellislta kannalta Sutelan taidot varmasti ovat paremmat kuin joidenkin penojen ja masojen. Toisaalta jos Sutela on kuvitellut, että Hurme ja Berg tuovat 3000 lisäkatsojaa joka peliin niin tietämys on kyllä sillä saralla ollut aika vähäistä, mutta eikö kukaan muka olisi siinä tapauksessa Sutelaa ohjeistanut?

Eikös idea ole ollut se, että Sutela tuo enemmän tietoa ja taitoa yleisestä liiketoiminnasta ja joku muu tukee urheiluliiketoiminna taidoillaan. Jos ei niin ihmettelen.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Mikäs Tepsin kokonaisbudjetti on jääkiekkopuolella? Muistanko aivan väärin, jos sanon että se on 4-5miljoonaa euroa. Tuolla budjetilla on kyllä melkoisen mahdoton tehdä 1,3me:n tappiot, ellei tarkoituksella ajeta seuraa konkurssiin.

Mitä isompi budjetti, sitä helpompi tuonsuuruinen tappio on tehdä. Eihän se vaadi muuta kuin tulojen jäämistä tuon verran alle budjetoidun. Jos tulobudjetista jäädään miljoonalla, kulubudjetti toteutuu ja ollaan budjetoitu nollatulos, miljoonan tappio on valmis.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Anna kolikko

Perusmatematiikkaa:

Kotiottelut x katsojakeskiarvo x lipun keskiarvohinta + sponsoritulot = tulobudjetti (arvioita)

28 x 6000 x 13 + ??= 2,18 milj.€ (ei huomioitu sponsorituloja)

Tietenkään kaikki tulot eivät mene liigajoukkueen käytettäväksi suoraan, mutta mistä ihmeestä sitä velkaa vain syntyy koko ajan!?! Hiljaiseksi vetää....
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Mielenkiintoista tässä on se, että jos joukkue teki nyt tuon 1,3milj€ tappiota, niin miten ensikauden laita. Sutela totesi haastattelussa, että kuluja leikataan noin 800 000€ viimekauteen nähden. Tämä puolestaan tarkoittaa, että jos ensi kauden tulot olisivat samaa luokkaa kuin edellisen, niin joukkue tekisi vielä puoli miljoonaa tappiota, näin lukiomatematiikalla. Joten taitaa olla jotakin ylimääräistä tuossa summassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös