HC TPS:n talous

  • 1 145 489
  • 4 953

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Hienoa että jotain tehdään. Pienistä kuluista muodostuu isoja kuluja. Holma entisenä Tapparan markkinointipäälikkönä ja myyntipäällikkönä varmasti tietää, mikä on turhaa markkinointia mikä ei. Hyvä että koitetaan kohtuullistaa turhaa siihen kuluvaa resurssia. Ensimmäisen kunnon kausi edessä, josta Holma vastaa käytännössä, kun kerran 2022 kesäkuussa aloitti.

Kukahan tästä markkinoinnista vastasi ennen Holmaa? Eero Tuominenhan tästä taisi vastata. Toki hallitus mahdollistanut tämän.
Eero Tuomisen viestintä oli hyvää, mutta oliko kaikki muu.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
TPS siis maksaa sen puoltoista miljoonaa jotta halli on käytössä sen Jaakon mainitsemat 365/24. Tietenkin myös maksaa kaikki ylläpitö yms. kulut? Täähän on kyllä jonkun mestarin neuvottelema soppari.
Ilmeisesti kulut tosiaan menevät Tepsille, jos tiedon muruja napsii. Toisaalta tuossa summassa on mukana esim. TPS:n toimiston kulut. Tuollaisella sijainnilla olevan lounasravinotolankin vuokrakulut ovat jo jonkinmoiset.

Lisäksi pitää ottaa huomioon, että jää maksaa tuon tason halleissa (en tarkoita jään laatua) noin 150-220 tunti + alv. Aika paljon tuolta menee ns. omaan käyttöön, mutta kyllä jäätä myydään ulos myös.

Ei tuo nyt ihan jäätävän huonolta vaikutta, mutta kova on ollut korotus jos kolmanneksen on noussut hinnat. Toisaalta onhan tässä aikapaljon kaikenlaista maailman myllerrystä ja jos väärään indeksiin sopii korotuksen niin tuolta se varmaan näyttää.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
"50 isoa ja tuottavaa tapahtumaa vuodessa" on kyllä kyllä aika hyppäys toteutuneisiin tapahtumiin. Ja muutenkin aika haaste, jos lähes joka viikko pitäisi olla jotain, vaikka pelitkin laskettaisiin mukaan. Ei kai siihen pääse Kärpätkään Qstockeineen.

Olen kyllä toivonut vetoapua TurkuLiveltä, mutta onko sielläkään muuta tiedossa kuin Raskasta Joulua. Ne viimein järjestyneet keikat vetivät kai ihan ok. Offspringiin toki varmaan odotettiin enemmän.
"50 isoa ja tuottavaa tapahtumaa vuodessa" ei pidä sisällään TPS:n kotiotteluita. "Pitäisi olla kaikkien intresseissä, että täällä tapahtuisi jotain joka viikko." on suora lainaus Heidi Ahon suusta.

Tavoite tällä hetkellä ei ole kuitenkaan kasvattaa tapahtumien määrää, koska kuten täälläkin nähdään se vaatisi aika kovan nousun tapahtumien määrässä. Tavoite on neuvotella hallin vuokra uudelleen. Tuo 50 isoa ja tuottavaa tapahtumaa vuodessa tekisi tämänhetkisen vuokrasopimuksen arvoisekseen.

TurkuLive ei ole myöskään ollut toivottu tulonlähde TPS:lle, tämän näkee ihan taloustiedoistakin. Siellä on useampi henkilö kokopäivätyössä eikä tapahtumia ole toivotusti.
 
Huutonaurua, että jotain vitun puhelinliittymiä kilpailutetaan ja syödään reissuilla halvempia ABC-buffetteja.

Vaikka hallin vuokrista saataisiinkin väännettyä puoli miljoonaa pois ja jatkossa syötäisiin vain Bergin keittämää nistipataa, ja tehtäisiin kaikki muut arjen pienet valinnat™, tulee kaikkien tälläisten kulutoimien jälkeen tappiota yhä se 2 miljoonaa kaudessa.

Organisaatiossa pitää käydä pukuosastolla ihan VITUN ISO™ luuta. Ellei tätä tehdä on kaikki muu kulujen karsiminen aikalailla yhdentekevää. Hallitustasolta lähtien päättyen instagramin päivittäjään on nyt käytävä jokainen työntekijä läpi yksi kerrallaan ja kysyttävä onko hän ja hänen työpanoksensa VÄLTTÄMÄTÖN tälle seuralle, vaiko vain ihan kiva lisä.

Nyt kierrellään ihan kissana sitä kuumaa puuroa ja tartutaan lillukanvarsiin.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Itselle tulee Holman sanoista sellainen mieleen että siellä on jengi toimistolla kuin joukkue yli 7000 katsojan edessä lauantaina.. perse pystyssä valmiina hoonattavaksi, täysin alistuneena ja luovuttaneena.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Kiitos @eCiuj yhteenvedosta. Haastoiko kukaan yleisöstä muuten kuin puuttuvan 1,5miljoonan tappion selitystä?

Muutoinhan tuo tosiaan oli tuttua mantraa, ”turn every stone” jne.

Käytännössä TPS:n olemassaolo teoriassa on siinä että tuleeko Turku vuokrassa vastaan. Vaikka vuokraa kohtuullistettaisiin ~30% ei se silti tulosten varjolla riittäisi mihinkään. Tai siis jos tämä olisi ollut jo viime kaudella niin TPS olisi tehnyt ”vain” ~2,5M tappiot?

Vaikka TPS pelaisi hallissaan ilmaiseksi niin miten miljoonatappioihin on mahdollista päästä. Toivoin hallin olevan vielä kerrottua suurempi kuluerä, ei tässä ole järjenhiventäkään.

Turku Live vielä yhdistettynä tähän niin sanattomaksi vetää.
Mitäs tapahtumia päällekkäisille tilikausille mahtuu? Raskasta joulua x2, Tubettajat jäällä x2, Lauri Tähkä, opiskelijabileet ja The Offspring?

Jos tappio ei selity
-hallin vuokralla
-tulopuolella (”keskisuuriseura”)
-pelaajabudjetilla

Niin voiko pieniä kuluja olla niin mahdottomasti että 1-1,5M suuruudelle ei löydy selitystä?

Melkein tekisi mieli saada jokin markkinointiraportti viime kaudelta. TPS ei mielestäni näkynyt millään tavoin poikkeuksellisesti katukuvassa tai palveluissa vaan samat markkinointislotit näyttäisivät yhä olevan. Tuskin jollekin tubettaja-Aholalle puoltamiljoonaa maksettiin siitä että kehuu puolen minuutin verran Turkuhallin palveluita.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Jos halli on TPS:n käytössä 365/24, niin onhan järjen köyhyyttä, ettei sinne saada järjestetyksi muuta kuin jääkiekko-otteluita. Vuokrakulut kuitenkin juoksevat koko ajan ja silloin kaikenlaisten tilaisuuksien järjestäminen olisi perustellumpaa kuin olla tekemättä asialle mitään muuta kuin voivotella, ettei saada tilaisuuksia hallille. Voisi taas kerran kysyä, onko edes tosissaan yritetty?
TPS:n toimintaa tuntuu ohjailevan entisen hevosmiehen talousajattelu: juuri kun hevonen oppi olemaan ilman ruokaa, se kuoli.
Ei toimintoja kutistamalla ja kaikesta säästämällä ikinä tästä suosta nousta. Ainoa oikea lääke on hankkia lisää liikevaihtoa. Sillä tavoin Liigan kärkijoukkueetkin ovat toimintansa rakentaneet. Hakeneet uusia toimintoja ja sitä kautta laajentaneet talouspohjaansa.
Jälleen kerran suosittelen TPS:n johdolle hihojen käärimistä ja raakaan työntekoon ryhtymistä. Ei ruikuttamalla ja selittämällä muutkaan ongelmiin joutuneet ole ongelmiaan ratkaisseet. Työtä ja nöyryyttä. Siitä se lähtee.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Juu, jos tappiot ovat 2,9 milliä, josta halli vie 1,5, niin Tepsi tekisi vitummoiset tappiot vaikka pelaisi Kupittaalla TuTon alivuokralaisena.

Huutonaurua myös tuolle jutulle, että pelaajahankinnoissa on varauduttu pitkään kevääseen. Ei kyllä ihan joukkueesta ole sellainen näkynyt.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Huutonaurua myös tuolle jutulle, että pelaajahankinnoissa on varauduttu pitkään kevääseen. Ei kyllä ihan joukkueesta ole sellainen näkynyt.
Tämä juuri konkreettisesti kertoo, kuinka pihalla TPS:n johto on. Ei minkäänlaista kuvaa näytä oleva siitä, millaisella joukkueella Liigassa menestyy. Onnekkaita sattumia ei joka vuosi valitettavasti osu kohdalle.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Kai aurajoki ja muut talousosaajat käytitte tilaisuuden hyväksi ja olitte grillaamassa Holmaa ja kertomassa kuinka asiat kuuluu oikeasti tehdä?
Näkisin ettei tältä palstalta kuuluisi neuvoa miten asioita tehdään vaan sitä varten nuo kaverit siellä nimenomaan on.

Nyt kun yhteisöllekin esitelty asiat niin ettei osata sanoa miksi tulos on tämä niin on enemmän paikallaan antaa kovaa palautetta kuin silitellä päätä.
Etenkin kun viime vuosilta on näyttöä ettei hallitus välitä yksittäisistä satojen tonnien kulueristä (vuokrasopimus, etukäteen hävityt oikeudenkäynnit, määräaikaisen valmentajasopimusten irtisanominen) vaan antavat painaa kunnes joku näistä ilmoittaa että eipäs muuten enää tekohengitetä.


Enkä tiedä että onko kukaan täällä suoranaisesti kertonut miten asiat pitää tehdä. Tässä esitellyssä suunnitelmassa on vaan monta kohtaa joiden perusteella on enemmän kuin paikallaan kyseenalaistaa. Kuten playoff-menestys sillä joukkueella joka vuosi sitten esiteltiin.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Eli siis konsernissa oli 99 henkilöä ja näistä emoyhtiössä 74. Nämä jakaantuvat Hallinto 18, Valmennus 22 ja Pelaajat 34. Palkkoja emoyhtiö on maksanut 4 978 356,24. Toiminnan muut kulut on 3,67 milj.

Liikevaihto on 8,158 milkkua joka tuntuu kyllä kovin pieneltä summalta TPS:n mahdolliseen potentiaaliin nähden ja ennen kuin kenkisin kaikki ulos, niin sitä pyrkisin kyllä nostamaan.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Nykyisellä kulurakenteella TPS:n pitäisi yltää noin 12-14 miljoonan euron liikevaihtoon. Jos organisaatiossa ei nyt vihdoin ja viimein tajuta, että vain liikevaihtoa terveesti kasvattamalla tästä suosta noustaan, niin ollaan parin vuoden päästä samassa tilanteessa kuin jalkapallo silloin, kun Santanen lopetti rahoituksen. Jalkapallo ei sen jälkeen vieläkään ole noussut takaisin jaloilleen vaan on pudonnut yhä enemmän luokkaan ”ynnä muut”. Toivottavasti jääkiekolle ei käy K&P:n jälkeen aivan samoin.
 
Viimeksi muokattu:

Juketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Noniin. Eli perjantaina hieman ennen kello 16.30 Aki Holma tuli avaamaan aitio-ovet ja päästi ulkona odottavan noin parikymmentäpäisen väkijoukon sisään. Kysäisin heti, että voidaanko ulko-ovi jättää raolleen mattimyöhäisten tähden ja vastaus oli kieltävä. Jääkiekkoliiton edustaja oli juuri käynyt arvioimassa jään kuntoa ja avoimet ulko-ovet kuulemma heikentävät jään kuntoa (sisään pääsee kosteaa ilmaa ja jotain tällaista). Ei liity varsinaisesti tilaisuuteen, mutta tällaista jännää tietoa tarjottiin heti kättelyssä.

Itse tilaisuus alkoi sillä, että Holma kävi läpi pelkistetysti läpi TPS:n menopuolen "keskisuureen seuraan" verraten. TPS oli käytännössä joka osa-alueella edellä, vähiten urheilupuolella ja eniten kiinteistökuluissa. Nämä kiinteistökulut olivatkin mielenkiintoinen osa-alue: keskisuuren seuran menot vuodessa noin 500k, TPS:lle 1,5 miljoonaa.

TPS on julkisesti valitellut kallista kotiareenaansa ja minun korviin tämä on kuulostaa tekosyyltä huonoille talousluvuille. Jäähalleja Suomessa kuitenkin toistasataa, Turkuhalli tuskin miljoonittain enemmän energiaa kuluttaa kuin esimerkiksi Oulun jäähalli. Ongelmista suurin ei kuitenkaan ole energia- tai muutkaan kustannukset, vaan raa'asti vuokra.

Vuokrasopimus, jonka TPS muinoin teki (täysin omasta tahdostaan), on TPS:n kannalta tänä päivänä kestämätön. 2019, jolloin vuokrasopimus tehtiin, vuokra oli alle miljoonan luokkaa (jo tällöin kallis?) ja sopimukseen kirjatun indeksikorotuksen myötä vuokra on nykyään siis jo puolentoista miljoonan paikkeilla eikä ole alaspäin tulossa. Pähkinänkuoressa vuokrasopimus on TPS:lle kestämätön, tämä täysin heidän myöntämänä. Niin kauan kuin TPS maksaa hallistaan nykymuotoista vuokraa ei edes nollatulos ole realistisesti mahdollista.

Miksi vuokrasopimus sitten muinoin tehtiin? Toiveissa oli, että tapahtumia olisi enemmän (lue: noin 50 isoa ja tuottavaa tapahtumaa vuodessa). Eli taustalla ylioptimistista ajattelua.

Mitä nyt on tehtävissä? TPS yrittää uudelleenneuvotella vuokrasopimuksen Turun kaupungin kanssa ja ellen väärin muista/käsittänyt, niin jokin tapaaminen on jo tällä viikolla. Jos ollaan rehellisiä, niin Turkuhallille ei ole ketään muuta käyttäjää kuin TPS, joten henkilökohtaisesti tahtoisin uskoa kompromissin löytyvän. Vastaavasti jos TPS kupsahtaisi samalla kupsahtaisi myös Ratapiha-hanke. Eli kyllä, jos uudelleenneuvottelu ei tuota tulosta on TPS yksinkertaisesti kusessa.

Tilaisuudessa nostettiin kuulijoiden toimesta ylös myös se, että puolentoista miljoonan vuokra hallista ei kuitenkaan ole kuin noin puolet koko viime kauden tappiosta (2,8 miljoonaa). Tekijöitä olisi pitkäksikin listaksi asti, mutta luetellen muutamia tekijöitä:
- Markkinointikulut. Viime kaudella pumpattiin esim. kauden avaukseen niin paljon rahaa, ettei edes täysi halli olisi tehnyt siitä kannattavaa. Tällä kaudella markkinointiin käytettävät rahat on noin puolitettu ja kohdennetaan huomattavasti tarkemmin. Mittarien, mitä ei tilaisuudessa avattu, mukaan TPS:n näkyvyys on kuitenkin vielä samalla tasolla kuin viime vuonna vaikka rahaa markkinointiin sijoitetaankin vähemmän.
- Urheilupuolen kuluissa säästetään missä voidaan. Yövytään hotelleissa vähemmän, tien päällä ruokaillaan halvemmalla ym. mitä ikinä voikaan tehdä.
- Kaikki, mitä toimistolla on voitu kilpailuttaa on kilpailutettu. Puhelinliittymät ym.
- Toimistolla myös kulttuurinmuutos. Jos muinoin on herkällä kädellä ulkoistettu esim. mainostoimistoille hommia (ja maksettu niistä, tietenkin), nyt tehdään itse. On ollut asenne, että "kyllä joku nämä kuittaa" kun on tiedetty Supercellin kaverien lompakot.
- Budjetointi näin yleisesti. Ennen on budjetoitu sen varaan, että esim. pelattaisi pitkä playoff-kevät. Samanlaista yltiö-optimismia kuin hallin tapahtumien suhteen.

Eli paljon tuttuja, jo-muiden-toimesta nähtyjä virheitä toistettu kaiken kukkuraksi. Kupittaalta löytyisi esimerkki, kun budjetointiin europelejä ja pelaajamyyntejä joista kummatkaan eivät toteutuneet. Seuraavaksi oltiinkin konkurssin partaalla. Kai kaikki pakko kokea itse.
Mikä intressi Turun kaupungilla on kyniä Turkulainen jääkiekkoseura kuiviin? Tuntuu, että nyt keskitytään taas aivan vääriin asioihin. Vaikka halli olisi ilmainen niin takkiin tulisi helvetisti. Olisi syytä perata mistä tappio muodostuu. Pukuosasto?

TPS:n toiminta vaikuttaa nyt muutenkin sellaiselle, että taloa rakennetaan väärinpäin alkaen katosta ilman talon perustuksia. Kaikkeen muuhun on panostettu, mutta ei siihen perustukseen eli joukkueeseen. Miksi me panostetaan hemmetisti johonkin teemapeleihin jos se ei tuo yhtään katsojaa lisää halliin? Lähtökohtaisesti sinne halliin tullaan katsomaan jääkiekkoa. Kun se tuote on kunnossa ja joukkue pelaa voittavaa lätkää sekä pystyy realistisesti haastamaan mestaruudesta muut joukkueet, niin se tuo halliin katsojia. Joukkueessa on ollut puutteita useana vuotena eikä niitä ole paikattu vaikka ne on tuotu ilmi. Tai sitten paikkaus on luokkaa Ruotsin kolmannelta sarjatasolta tai Mestiksestä. Tuntuu hullulta, että panostetaan johonkin tapahtumaan ja markkinointiin järkyttäviä summia kun itse tuote olisi parasta markkinointia, myös negatiivisessa muodossa. Vähän kuin tekisit jonkun paskan automerkin liikkeen avajaisiin hirveät juhlallisuudet ja panostaisit siihen paljon rahaa. Ihmiset eivät osta juhlallisuuksia eikä autoa, koska auto on paska.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jos halli on TPS:n käytössä 365/24, niin onhan järjen köyhyyttä, ettei sinne saada järjestetyksi muuta kuin jääkiekko-otteluita. Vuokrakulut kuitenkin juoksevat koko ajan ja silloin kaikenlaisten tilaisuuksien järjestäminen olisi perustellumpaa kuin olla tekemättä asialle mitään muuta kuin voivotella, ettei saada tilaisuuksia hallille. Voisi taas kerran kysyä, onko edes tosissaan yritetty?
Täysin samaa mieltä Auriksen kanssa ylläolevasta.
Koronarajoitusten ollessa voimassa tapahtumien järjestämisen vaikeuden ymmärtää jokainen, mutta rajoitusten purun jälkeisten tapahtumien järjestäminen ollut edelleen mielikuvituksetonta sekä nihkeää.
Luulisi todellakin enemmän yritystä erilaisten tapahtumien järjestämiseen löytyvän, kun liven palkkalistoilla väkeä vakituisena kerran on sitä varten.

Täytyy ihmetellä ettei omistajilla ole minkäänlaista vaatimustasoa/tulosvastuuta työntekijöilleen.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Ketä vittu haluaa raahautua sinne pellolle, ellei ole pakko? Halli on yhä väärässä paikassa. Siellä voisi veivata vaikka Nirvana ft. Elvis ja silti suuri osa jengistä jättäisi väliin.
 

Laiska pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ketä vittu haluaa raahautua sinne pellolle, ellei ole pakko? Halli on yhä väärässä paikassa. Siellä voisi veivata vaikka Nirvana ft. Elvis ja silti suuri osa jengistä jättäisi väliin.
Kyllä siellä kummasti on väkeä ollut, kun lauteilla on ollut mm. Nightwish, Profeetat, Cheek, Haloo Helsinki! ja Antti Tuisku. Ehkä Nirvana ja Elvis ei sit vaan kiinnosta.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Ketä vittu haluaa raahautua sinne pellolle, ellei ole pakko? Halli on yhä väärässä paikassa. Siellä voisi veivata vaikka Nirvana ft. Elvis ja silti suuri osa jengistä jättäisi väliin.
Tuo on niin väärin kuin olla ja voi. Jos ja kun ihmiset lähtevät jopa toisille paikkakunnille katsomaan itselleen mielenkiintoisia tilaisuuksia, niin onhan se megaluokan ihme, jos ei omassa kaupungissa järjestettävä tilaisuus kiinnostaisi, jos se on ”väärässä” paikassa.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Jos kerran mesta on 5/5 ja fasiliteetit kunnossa, niin miksi siellä ei järjestetä mitään? Mikään Youtube Allstars ei mene mistään valtavasta kaappauksesta. Miksi vaikka Sting ei soittanut Turussa kun kävi Tampereella ja Hesassa? Onhan nyt Turkuhalli parempi paikka järjestää keikka kuin Nordis. Nordiksella on muutenkin tapahtumaa vaikka kuinka paljon, vaikka sinne autolla meneminen on todella hankalaa. Samaan aikaan Raision toiseksi suurin pellolla makaava lato on tyhjänä viikosta toiseen. Mikä maksaa, kun kerta on niin huippupaikalla.
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos kerran mesta on 5/5 ja fasiliteetit kunnossa, niin miksi siellä ei järjestetä mitään? Mikään Youtube Allstars ei mene mistään valtavasta kaappauksesta. Miksi vaikka Sting ei soittanut Turussa kun kävi Tampereella ja Hesassa? Onhan nyt Turkuhalli parempi paikka järjestää keikka kuin Nordis. Nordiksella on muutenkin tapahtumaa vaikka kuinka paljon, vaikka sinne autolla meneminen on todella hankalaa. Samaan aikaan Raision toiseksi suurin pellolla makaava lato on tyhjänä viikosta toiseen. Mikä maksaa, kun kerta on niin huippupaikalla.
Samoin voi listaan lisätä YLEn UMK joka hyppäsi Logomosta Tampereelle, vaikka Gatoradeakin (Centeriä) tarjottiin. Sekin tapahtuma muuten jo loppuunmyyty.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
TPS:stä on kuoriutunut laiskanpulskea seura rikkaiden omistajien mahdollistamana.

Heitän tässä kyllä kritiikkiä myös Kodisoja/Paananen suuntaan, jotka ovat liikaa tyytyneet vain avaamaan lompakkoa välittämättä laadusta. Nyt tilanteeseen on ilmeisesti herätty ja havahduttu omistajatasolla ja ilmeisesti ainakin Urama on reagoimassa tähän pakkaamalla kamansa ja siirtymällä jääkiekkoliittoon nauttimaan kotikisojen tuomista antimista.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Ketä vittu haluaa raahautua sinne pellolle, ellei ole pakko? Halli on yhä väärässä paikassa. Siellä voisi veivata vaikka Nirvana ft. Elvis ja silti suuri osa jengistä jättäisi väliin.
Tämä on asia jota moni ei aina sisäistä. Voidaan hyvin väittää, että kyllä siellä kävisi jos peli olisi parempaa ja kyllä siellä kävisi jos esiintyjä on kunnollinen. Varmasti näinkin. Huono sijainti leikkaa kuitenkin yleisömäärä aina jollain tasolla. Mikä se todellinen vaikutus sitten on, sitä on vaikea sanoa. Sijainti on kuitenkin monessa asiassa se kaiken a ja o. Kauppaostokset tehdään siinä sopivan reitin varrella olevassa kaupassa, vaikka tarjonta olisi vähän parempaa kauempana.

Maailma ja Turku ei kehittynyt siihen suuntaan mihin 35v sitten ennustettiin. Tämän vuoksi sijainti on Turkuhallin suurin heikkous. Tätä voidaan jollain yrittää paikata, mutta perimmäistä ongelmaa se ei poista. Ratapihan suunnitelmia parempaa paikkaa ei Turussa hallille ole. Tämän jälkeen sijainnin suhteen ei olisi enää jossiteltavaa. Onko vaikutus yleisömääriin sitten 10 vai 20 % sitä on vaikea sanoa. Mutta sijainti olisi joka tapauksessa tämän jälkeen kunnossa ja se loisi hallista paikan jonka ympärillä on laajaa oheistoimintaa joka ruokkii myös tapahtumia. Tampereen esimerkki on hieno siellä pyörii paljon porukkaa myös muista syistä kuin jääkiekon vuoksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös