HBO Max

  • 319 174
  • 1 553

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo kakkoskausi taisi kovasti kärsiä Hollywoodin lakkoilusta. Virallisesti ei ole tietoa mutta ensi kesää on huhuttu.

Itse asiassa ei kärsinyt, kun olivat ehtineet saada käsikirjoituksen valmiiksi ennen käsikirjoittajien lakkoa ja eivät joutuneet lopettamaan kuvauksia näyttelijöiden lakon takia, kun sarjan kuvaukset toteutettiin Briteissä sikäläisten lakien/työehtosopimusten alla.

 
Viimeksi muokattu:

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olipahan pettymys koko True Detectiven uusi kausi. Ei löytynyt oikeen missään vaiheessa selvää koukkua ja ratkaisu puhtaasti tyhmä.

Kaukana oltiin edellisten kausien tasosta, valitettavasti.

Oli ihan hirvittävää paskaa alusta loppuun. TD:n kakkoskausikin oli suorastaan loistava tähän verrattuna.

Toivottavasti Jody Foster tekee äkkiä jotain uutta, että tämän paskakikkareen saa häivytettyä mielestä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jaan positiivisemmin suhtautuneiden ajatuksia ja kritiikkejä TD4:stä. Hyviä ajatuksia etenkim rytmistä täällä.

Nyt on sitten kerrottu että vitoskausikin tulee!

Mitä tuo Pizzolatto kiukuttelee? Kuinka paljon tällaisia jatko-osista kiukuttelijoita tv- ja leffahistoriasta löytyy? Tiedän että pettyneitä ja katuneita on, mutta bitch please.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Mitä tuo Pizzolatto kiukuttelee? Kuinka paljon tällaisia jatko-osista kiukuttelijoita tv- ja leffahistoriasta löytyy? Tiedän että pettyneitä ja katuneita on, mutta bitch please.
En mäkään käsitä. Pizzolattolla oli aikanaan aikaa rustata ekaa kautta ikuisuus, jolloin kehittyi hyvä sarja. Ja aina kun sitä ekaa kautta niin hehkutetaan, niin on todettava että ei se nyt mikään maailmaa mullistava kokemus ollut. Siinäkin oli lopussa omat yliluonnolliset elementtinsä.

Sitten kun iskettiinkin HBO:n tiukka tuotantoaikataulu jatkolle, ei syntynytkään enää samanlaisia mysteereitä. 2-3-kaudet on viihdyttäviä mutta jää ne näistä kahdesta selvästi.

Ehkä se on vain Nickille vaikea laskea irti.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Tulipa katsottua muutamassa viikossa Six Feet Under alusta loppuun. Silloin aikoinaan lineaarisen televisiosta seuraamisen aikoihin taisi jäädä ensimmäiseen kauteen. Olipahan koskettava tuo sarja viimeinen jakso ja varsinkin sen loppu. Kaikki päähahmot saivat tarinansa päätökseen. IMDB-arvosana kyseiselle jaksolle on kevyet 9.9. Lieneekö kaikkien aikojen kovin arvosana minkään sarjan päätösjaksolle?

Kokonaisuudessaan loistava sarja, vaikka muutamia ärsyttävyyksiäkin siinä oli (mm. Brenda ja muu perheensä). Tämänkin sarjan päättymisestä on pian 20 vuotta, mutta on mielestäni kestänyt hyvin aikaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Laitetaan nyt tännekkin, kun täällä enemmän sarjasta on ollut keskustelua..

Eli sainpahan itsekkin True Detectiven neljännen katsottua..

tämähän oli paras kausi näistä..

.. kyllä, parempi kuin ensimmäinen hehkutettu. Ensimmäinen lepäsi kahteen loistavaan näyttelijäsuoritukseen, jotka oli toki poikkeuksellista tv sarjalle, mutta tarinanhan se ei ollut kummoinen, vähän väksin väännetty moneen kertaan nähty stoori (tai ainakin luettu) vaikka kerronna sipulinkuorinta tyyli olikin onnistunut.. Pääasiassa siinä puhuttiin pöydänääressä (joka oli parasta antia) ja sitten ihan ihmeellisesti rytmitettyä äksöniä väliin… No enivei


Tässä Night Countryssä oli kolmannen kauden tapaan oikea mysteeri. Parhaaksi tämän teki tapahtumapaikka ja aika, kaamoksen Alaska ja alkuperäiskansan mystiikka ja heimotunne ja niistä syntyvät ristiriidat ”valkosen miehen yhteiskunnan” kanssa.

Tunnelma ja Kyl-mä oli jenkkitoteutuksesi hyvin saatu ilmaistua (toki olihan siä hölmöjä ratkasuja, nuotio isoimpaan halliin jne. Tai ilman hattua ja vetskari auki, mutta näyttelijän kasvot pitää näkyä) ja jää oli kerrankin jäätä. Mutta siis tarinankerronnan rakenne oli hyvin solidi. Lopputulemalle merkityksettömiä asioita ei selitetty puhki (DNA tutkimuksen mullistavuus, kaivosyhtiön intressi tuottaa enemmän jätettä ku tarttis jne.), vaan mysteeri ja murhat olivat keskiössä hienosti toteutetun ihmissuhdekriisiytymisten keskellä.


Ei ihme että Issa López valittiin myös tulevan viidennen kauden toteuttajaksi, sen verran vaakuttavaa jälkeä oli tämä.
 
Viimeksi muokattu:

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Omissa kirjoissani TD4 menee TD-taulukossa toiselle sijalle. Ei se ensimmäisen kauden tasolle pääse, vaikka mystiikaltaan parhaimmillaan hipookin samoja sfäärejä. Myös tarinaltaan pärjää jotenkuten, mutta ensimmäiselle kaudelle oli dialogi hiottu ihan viimeisen päälle minttiin - Cohlen pessimismin ideologia oli varsin vaikuttavasti käsikirjoitettu ja ruudulle tuotettu. Tässä dialogi oli perus HBO-laatua, mutta ei lähelläkään ykkösen huikeaa tasoa. Myös näyttelyn taso on kokonaisuudessaan ensimmäisellä kaudella parempaa. Olen katsellut useaan otteeseen esim. Rustyn monologeja tai saarnamiehen saarnaa Youtubesta jälkikäteen, on sen verran vaikuttavaa näyttelijätyötä. Tältä kaudelta ei jäänyt vastaavia mieleen, joiden pariin pitäisi palata ihan vain kohtauksen vaikuttavuutta ihastelemaan. Ei, vaikka Jodie Foster onkin totutun loistava.

Noh, minä asetankin dialogin ja näyttelysuoritukset aika korkealle jalustalle sarjoja ja elokuvia arvioidessani.
 

Crank

Jäsen
Tuli katseltua Big little lies ja The undoing. Molemmissa kausien pituudet juuri sopivat.

Etenkin BLL ensimmäinen kausi oli erittäin hyvä, eikä toinenkaan huono ollut.
Undoing oli myös ihan kiehtova, mutta loppuratkaisu
oli jopa hieman tylsä.

Onko suositella lisää vastaavanlaisia sarjoja?
 

Crank

Jäsen
Mä ehkä ottaisin vielä katseluun Sharp Objects.

Joku sanoisi ettei mene samalle tasolle mutta ei mun mielestä juurikaan jää noista.

Melko erikoinen stoori. Loppuratkaisun voi arvata jos sopivasti leikkaa.
Itse asiassa sitä tuossa aloitinkin jo. Oli joskus aiemmin jäänyt ensimmäinen jakso keskenkin jo, mutta nyt lähdin alusta
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Ei taida olla, vaan lienee case by case. Studiot (Disney ainakin) on heränneet siihen, että sopivan pitkä eksklusiivinen julkaisu teattereissa on edelleen paras keino luoda luoda hypeä elokuvan ympärille ja on pitkässä juoksussa tuottoisin. Kasvattaa myös elokuvan kulttuurillista arvoa / jälkeä.

Eli turha liikaa yrittää kamppailla Netflixin kanssa.
Nyt on jo Aquaman 2 HBOMaxissa, että ei siihen tainnut mennä edes kahta kuukautta ensi-illasta.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Nyt on jo Aquaman 2 HBOMaxissa, että ei siihen tainnut mennä edes kahta kuukautta ensi-illasta.
DC:n Vissymies 2 upposi jo ensimmäisen viiden minuutin aikana kuin Titanic. Atlantiksen suojana ollut tykki, sankarin näkymättömyyspuku sekä tehosteiden videopelimäinen huonous naurattivat erityisesti. Leffan fyysiset kopiot tulisi sijoittaa Mariaanien Hautaan ja tekijät syöttää merihirviöille.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Täysin orjallisesti en seuraisi Imdb:tä, mutta jos yksittäisten jaksojen arvostelut pyörivät jollakin kaudella 8,8 ja 9,6 välillä (TD 1.kausi) ja toisella mokomalla 5,4 ja 7,2 välillä (4.kausi) niin laatuero on oikeasti valtava.

Mikäli kyseessä ei olisi ollut True Detective niin ei olisi käynyt mielessäkään katsoa noin huonosti arvosteltua sarjaa, koska se on täysin ajanhukkaa.

Sen sijaan jos jollain sarjalla on TD 1. kauden arviot niin en muista ainuttakaan kertaa, jolloin olisin joutunut pettymään.

Varsinkin nyt, kun vapaa-aikaa ei ole kauheasti käytettävissä niin tuollaisia arvioita saava materiaali on sama jättää suosiolla välistä. Se on täyttä paskaa, kuten tämä neljäs kausi oli aika lailla alusta loppuun.

Tämä on vain oma taktiikka sarjojen valintaan ja mielipiteitä on monia. Last of Usit ja vastaavat tulee toki aloitettua "riskillä" ilman arvioita, mutta pettymykset ovat kuitenkin harvassa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
No niin vähän lisää TD4:stä

Kuten mainittu, pidin sarjasta melko paljon. Mainittu kylmyys, klaustrotobia, kaikkien masentuminen, kaamos, värit, hahmot.

Tuohon aiemmin kommentoituun kritiikkiin rytmistä yhdyn. Alkupuoli oli juuri tuskastuttavan etenemättömyyden takia hyvä. Ja hieman mysteeri lopussa juostiin läpi. En liikaa valita siitä, että asemalle rynnänneiden naisten "sormenjäljettömyys" oli hieman epäuskottavaa, tosin tässä olosuhteet vaikuttavat varmasti miksi rikospaikkatutkinta ei ollut Dexterin tasolla, heh. Eli tavallaan kyllä uskottavaa.

Mysteerin ratkaisu oli kekseliäs. Toivomisen varaa: nyt kerrankin sarjaa olisi voinut ehkä venyttää jakson pari lisäämällä takaumaa, joka TD-elementti par excellence? Hankin ajautuminen pahan pauloihin. Tapetun Annien seikkailut ja naisheimon rakentuminen kohti vanhaa salaisuutta ja kuolemaa? Annien kuoleman aiempi tutkinta? Niistä olisi voinut punoa juonta ja kahden ajan loppuratkaisua vaikka kolmessa tasossa enemmän?

Eli pidin paljon, ehkä enemmän olisi ollut otettavissa. Kannatti katsoa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alkaa vähän itsellä olemaan että mitähän tässä katselisi. Tuntuu että melkoisen paljon huttua tullut viimeajat vastaan. Aquaman 2 ei kovin ihmeellinen tekele. The Touris 2 kausi alkoi ihan lupaavasti mutta parin jakson jälkeen tuntuu että melkoista täytettä vain tarjolla. Vonkka varmaan tulee katsottua mutta mitähän sitten alkaisi.. tekisi mieli luovuttaa tuon 50% osalta.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Alkaa vähän itsellä olemaan että mitähän tässä katselisi. Tuntuu että melkoisen paljon huttua tullut viimeajat vastaan. Aquaman 2 ei kovin ihmeellinen tekele. The Touris 2 kausi alkoi ihan lupaavasti mutta parin jakson jälkeen tuntuu että melkoista täytettä vain tarjolla. Vonkka varmaan tulee katsottua mutta mitähän sitten alkaisi.. tekisi mieli luovuttaa tuon 50% osalta.
Pitäisi ensin tietää mitä olet katsonut. Loistavia sarjoja on niin paljon että varmasti joitain on vielä näkemättä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pitäisi ensin tietää mitä olet katsonut. Loistavia sarjoja on niin paljon että varmasti joitain on vielä näkemättä.

True detective, Fortitude, Walking deadit, Supernatural, Shamaless, Fargo, Tokiyo vice, mullan alla, handmaid, GOT sarjat, Snowfall, White lotus, Fringe, Love Death, The last of us, Girls, Boardwalk empire, Dopamiini, Tuntuu vain kun alkaa satunnaisesti selaan mitään mielenkiintoista ei löydy ainakaan nimien perusteella.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
True detective, Fortitude, Walking deadit, Supernatural, Shamaless, Fargo, Tokiyo vice, mullan alla, handmaid, GOT sarjat, Snowfall, White lotus, Fringe, Love Death, The last of us, Girls, Boardwalk empire, Dopamiini, Tuntuu vain kun alkaa satunnaisesti selaan mitään mielenkiintoista ei löydy ainakaan nimien perusteella.
Kovimmat puuttuu eli Sopranos ja Wire. Minisarjoista Band of Brothers, Chernobyl ja The Night Of nyt ainakin. Vai onko ne niin vanhoja että tullut katsottua jo aikoja sitten?
 

Outsider

Jäsen
True detective, Fortitude, Walking deadit, Supernatural, Shamaless, Fargo, Tokiyo vice, mullan alla, handmaid, GOT sarjat, Snowfall, White lotus, Fringe, Love Death, The last of us, Girls, Boardwalk empire, Dopamiini, Tuntuu vain kun alkaa satunnaisesti selaan mitään mielenkiintoista ei löydy ainakaan nimien perusteella.

Sopranos, Wire, Treme, Deadwood, City on a hill, We own this city, Rogue heroes, Mare of Easttown, Entourage.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kovimmat puuttuu eli Sopranos ja Wire. Minisarjoista Band of Brothers, Chernobyl ja The Night Of nyt ainakin. Vai onko ne niin vanhoja että tullut katsottua jo aikoja sitten?

The night of ja Chernobyl olikin myös katsottu mutta muut katsomatta. Tuo Sopranos vähän mietityttänyt kun aina ei ole mafiajutut kiinnostanut, mutta kaikkea pitää kokeilla kerran.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
The night of ja Chernobyl olikin myös katsottu mutta muut katsomatta. Tuo Sopranos vähän mietityttänyt kun aina ei ole mafiajutut kiinnostanut, mutta kaikkea pitää kokeilla kerran.
Uuuh sitten sinulle on tarjolla kaikkien aikojen lahja. Jos pidät/arvostat laatua tv-sarjoissasi niin Sopranosia parempaa et löydä. Pilotin kohdalla vielä vähän on outo meininki mutta se oli tehty 2 vuotta ennen kuin sarja potkaistiin käyntiin niin heti kakkosjaksosta lähtien katsojaa ei aliarvioida missään kohtaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös