Hayley Wickenheiser HC Salamoihin

  • 41 736
  • 303

Luukkuvahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Essulu, no en tietenkään pidä Suomi-sarjaa puulaakisarjana. Mutta ei Haleykään mikään puulaakitason pelaaja ole. Eikä ne Suomi-sarjaa alemmatkaan sarjatasot (joissa käsittääkseni on vuosikaudet pelannut naisia - en tosin mene vannomaan) välttämättä naisille niin turvallisia ole. Sitäpaitsi ainakin jalkapallossa ja salibandyssä/sählyssä puulaakipelit ovat paljon vaarallisempia kuin sarjapelit, tosin lätkässä voi olla asia erikseen kovempien vauhtien takia. Ja niinkuin sanoit, omatpa ovat kylkiluunsa. Itsehän se riskin ottaa, joten ottakoon. Olen kyllä utelias näkemään, miten käy.

Samaa mieltä uljaan kanssa, että on hyvä, että Suomi-sarja saa julkisuutta. Toivottavasti Haleyn kokeilun myötä huomataan, että myös "alasarjoissa" osataan pelata hyvää peliä.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti poppa
Edelleen nimim. Andrej. Itsehän mummottelun aloitit,
en olisi reagoinut muuten, siitä on ihan turha höpöttää..

"Olette aika mummoja" -Sinä tuolla ylhäällä. Faktat ojennukseen. Ei minulla muuta oikeastaan.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Ei ole Haley puulaakitason pelaaja, vaan huippupelaaja mutta oman sukupuolensa, NAISTEN sarjassa. Suomessa ei ole kyllä pelannut miesten sarjoissa Suomi-sarjan alapuolella (II-div.- ) koskaan naisia. Juniorisarjoista en tiedä. Niissä voisi naiset ehkä pärjätäkin, mutta onko mitään JÄRKEÄ? Uljaan kanssa samaa mieltä siitä, että uskottavuus ja arvostus Suomi-sarjaa kohtaan ei nyt kohdallaan ole, jos tosissaan olla naisia tuomassa edes showmielessäkään sarjapeleihin. Ilmeisesti liiton päättäjät eivät paljoa Mestistä alempia sarjoja vilkaise...
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
No, eipä tullut luomiskertomus kyllä mieleen. Ajattelin vain sitä, että sitten kun se öbaut satakiloinen pelaaja, jonka päätä ei vielä ole sekoitettu tasa-arvohömpällä, tulee "puun takaa" ja käyttää koko maskuliinisen kroppansa voimaa (jota suht harvoin tapaa naisten sarjoissa, missä ei juuri miehet taklaile) ja niin sanotusti litsaa rouvan laitaa vasten, siinä voi pahassa tapauksessa mennä leidin ura sen siliän tien. Ja tämän sanon ihan vakavissani.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Olen todistanut tapahtumaa missä Suomen tasolla mitattuna hyvän jalkapallojoukkueen paras pelaaja on tyttö. Tytöissä ei paikkakunnalla ollut edes seuraa, mutta ei minua tuo ainakaan vaivannut ollenkaan. Oli vain mukava katsoa kuinka tyttö jätti nopeudella ja tekniikalla huomattavasti isompia ja fyysisempiä poikia taakseen.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Ihan mukava niin joo, mutta nythän tässä on tietääkseni puhuttu koko ajan jääkiekosta ja miesten sarjasta. Joka miesten lajiin ei tarvitse tunkea naisia, vaikka miten oltaisiin "tasa-arvoisia". Toivon, että Hagmanilla ja Salamilla voittaisi nyt terve järki.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Noh väite ettei nainen/tyttö pärjää poikien/miesten seassa vain ja tuossa kysyttiin onko tämmöistä käynyt. Vastasin vain.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti el pebe
Noh, vähän chattia tähän, mutta onko Wickenheiserin nyt sitten tarkoitus pelata huomenna Pepoa vastaan?

Uutisoinnin mukaan 11.1. Ketterää vastaan ensi kertaa. Eli ilmeisesti ei vielä huomenna.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Voi taivas millaista itkemistä joiltakin kirjoittajilta vain siitä syystä, että kanadalainen nainen arvelee pystyvänsä pelaamaan miesten sarjassa. Jos Wickenheiserin taidot riittää Salamien riveissä kurvailuun, niin mikä ongelma siinä on? Jos taidot ei riitä ja mustelmia tulee enemmän kuin Hayleyn kipukynnys kestää, niin eiköhän Wickenheiser ole pian takaisin naisten sarjassa.

Jotkut yrittävät tekopyhästi esittää ajattelevansa Wickenheiserin turvallisuutta ja kylkiluita ja estää häntä joutumasta satakiloisten vastustajien jyräämäksi. Miksi nämä vastustajat puhuvat vasta nyt, kun 24-vuotias nainen on menossa miesten kaukaloon. SM-liigassa ja Mestiksessä nähdään joka vuosi 16-17-vuotiaita junioreita, jotka ottavat ensituntumaa miesten vauhtiin. Miksi kukaan nyt itkevistä kirjoittajista ei ollut vaatimassa Kari Lehtosen SM-liigadebyytin estämistä, kun 16-vuotias poikanen poikanen pantiin kaukaloon, jossa kaiken maailman satakiloiset markomäkiset ja romanvopatit voivat ajella nuorukaisen kylmäksi milloin vaan? Liigassa vauhti on kaiken lisäksi hieman toista luokkaa kuin Suomi-sarjassa. Entä Lauri Tukonen, joka nousi pelaamaan Mestistä jo 15-vuotiaana? Oletko Essulu vakavissasi sitä mieltä, että 24-vuotias vuosia päätoimisesti treenannut Wickenheiser ei saa osallistua miesten peleihin, koska siellä on liian vaarallista, mutta samaan aikaan on ok, että hädin tuskin rippikoulusta päässyt poikanen viilettää kaukalossa? Samalla tavalla se mainitsemasi "öbaut satakiloinen pelaaja" voi tintata junioripelaajan ennenaikaiselle eläkkeelle. Kyllä Wickenheiser tietää mihin on menossa ja jos hänellä taidot Suomi-sarjaan riitää, niin annetaan hänen pelata.

Ja unohda Essulu puheesi showtempusta. Ei Wickenheiser tule pelaamaan Salamissa vaihtoakaan, ellei hän ansaitse paikkaansa pelillisillä ansioilla. Ja jos Wickenheiser taas on jäällä niin taitava, että mahtuu pelaamaan, on se sitten hänen hyvyyttään tai sarjan huonoutta, mutta sen saat itse päättää.

Olen sitä mieltä, että ainakin osalla näistä vastustajista vastarinnan todellinen syy löytyy jostain muualta kuin on annettu ymmärtää. Vastustajat voisivatkin pysähtyä hetkeksi tarkastelemaan omia tasa-arvokäsityksiään.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
mirasane
" Voi taivas millaista itkemistä joiltakin kirjoittajilta vain siitä syystä, että kanadalainen nainen arvelee pystyvänsä pelaamaan miesten sarjassa. Jos Wickenheiserin taidot riittää Salamien riveissä kurvailuun, niin mikä ongelma siinä on? Jos taidot ei riitä ja mustelmia tulee enemmän kuin Hayleyn kipukynnys kestää, niin eiköhän Wickenheiser ole pian takaisin naisten sarjassa."

Sitä täällä vasta itketään, kun joku rohkenee sanoa niin kuin asiat vielä yleensä ovat, eli miehille miesten sarjat ja naisille naisten. Minä vain totean ja perustelen, miksi naisia ei pidä joka paikkaan miesten sarjoihin tunkea. Itse te muut tässä itkette! Ja yritätte tehdä siitä ongelman minulle. Ei kuule onnistu, ei ole mitään ongelmaa asiasta. Aika onnetonta puhua Kari Lehtosesta ja verrata häntä Wickenheiseriin. Lehtonen on mies ja pelaa miesten sarjassa, kuten kuuluukin. Lisäksi hän on vielä maalivahti, joka ei joudu taklatuksi. Kaikkea sitä pitää keksiä väitteidensä tueksi. Tukonenkin on miespuolinen, myös fysiikaltaan. Nämä hädintuskin rippikoulusta päässeet eivät kuitenkaan ole naistensarjoissa pelanneet koskaan, vaan ikänsä poikien sarjoissa, missä myös taklataan.

Salamien tempaus on ilmiselvä katsojienkalastustemppu. Jos joukkue tähtäisi kunnolla mestikseen, hankkisi se kunnon miesvahvistuksia, kuitenkaan tämä Haley ei ole vahvistukseksi hankittu, täytyy nyt tällaistakin vaan näköjään kokeilla.

Tottakai annetaan pelata. Ei tässä olla kieltämässäkään eikä pystytäkään, taidot varmaan voivat rittää, mutta siihen sitten jää.

Minusta voisivat ne katsoa peiliin, jotka näkevät, että miesten ja naisten tasa-arvo pitää toteutua myös fyysisellä puolella. Ei todellakaan tarvitse, eikä se ole koskaan mahdollista ja miksi pitäisikään olla.
 
http://www.tsn.ca/canadian_hockey/news_story.asp?id=21618

Tapaus-Wickenheiserin saama julkisuus on saanut käsittämättömät mittasuhteet Kanadassa. Paikallinen tv-kanava WTSN näyttää Wickenheiserin ensimmäisen ottelun suorana paikallista aikaa klo 10 aamulla. Wickenheiser oli TSN:n nettisivujen pääaihe tänään.

Suomi-sarjaa livenä Kanadassa. Kanadassahan ei ole ikinä näytetty edes SM-liigaa ja Suomi-sarjan näkyvyys on täälläkin olematonta. Epätodellista...
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Suomi-sarjaa suorana Kanadassa... Käsittämätön juttu.

Kummallista, että jutussa puhutaan joukkueesta nimeltä "Kirkkonummi Lightning"... Mitähän ne vastustajat sitten niiden mielestä ovat? Imatra Agile, Kotka Titans, Joensuu Riverboys?

Pitäisiköhän Suomessa ottaa käyttöön samanlainen systeemi? Puhuttaisiin virallisissa uutisissakin vain Detroitin Punaisista Siivistä ja Chicagon Mustahaukoista...
 

Brandon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Viestin lähetti essulu
ongelmaa asiasta. Aika onnetonta puhua Kari Lehtosesta ja verrata häntä Wickenheiseriin. Lehtonen on mies ja pelaa miesten sarjassa, kuten kuuluukin. Lisäksi hän on vielä maalivahti, joka ei joudu taklatuksi. Kaikkea sitä pitää keksiä väitteidensä tueksi. Tukonenkin on miespuolinen, myös fysiikaltaan. Nämä hädintuskin rippikoulusta päässeet eivät kuitenkaan ole naistensarjoissa pelanneet koskaan, vaan ikänsä poikien sarjoissa, missä myös taklataan.

Wickenheiser on myös pelannut juniorivuotensa poikien sarjassa Kanadassa ja on tullut taklatuksi ja siten aivan varmasti sinuksi taklauspelin kanssa. Nainen voi ihan hyvin olla miehen kanssa fysiikaltaan tasavertainen.

Eikö voitaisi unohtaa että Hayley on naispuolinen, sehän tässä näyttää painavan. Entä jos Kanadasta olisi tulossa Harley niminen 175/77 mitoiltaan olevan hyvin laukova ja luisteleva juuri juniorisarjoista siirtynyt miespuolinen henkilö?
Luultavasti sanoisit, että antaa pojan yrittää tai tuskin kiinnittäisit edes huomiota..

Ja turha elätellä toiveita että Suomi-Sarja olisi joku tosimiesten tapposarja jossa pelataan kovaa ja väärin ja siellä on niin kovia pommeja että meinaa laidasta tulla läpi, sillä se ei ole. Kanadassa pelataan paljon aktiivisempaa taklauspeliä juniorisarjoissakin joten Hayley saa lähinnä varautua mustelmiin ja nirhaumiin joita tulee käsiin koukittaessa. Eri asia sitten, jos pelaajat eivät osaa suhtautua tähän ja yrittävät kypsyttää Hayleyn kovalla taklauspelillä ja voihan olla että joku maaseudun nuorison toivo ottaa tehväkseen lopettaa Wickenheiserin ura.

Hayley ei ole mies, mutta en usko että fysiikaltaan eroaa hirveästi miehestä, onhan hän sentään huipputreenattu ammattilaisurheilija Ainut vain että keho ei erota testosteronia ja se on pieni asia miesten hyväksi.

Mikä siinä nyt on niin vaikeaa tajuta, ettei anneta naisen yrittää.
Säännöt ovat aivan selkeät, jos pärjää niin sitten pärjää, jos ei niin sitten ei ja kuud bai.. Pitäisikö Hayleyn hankkia penis, helpottaisiko sitten?

Tuskin naisten määrä tulisi lisääntymään miesten sarjoissa ainakaan ylemmillä sarjatasoilla, sillä maailmasta ei kovin paljon löydy naisia jotka haluaisivat pelata miesten sarjoissa tai pärjäisivät siellä hyvin, mutta aina löytyy poikkeuksia.

btw. onnittelut Sapko-fanille voitosta, Heinonen viimeisteli jatkoajalla 5-4 voittomaalin taistelemalla maalin edestä kiekon reppuun.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Kuka ei anna yrittää? Voisi nyt senkin tajuta. että olen monasti todennut, että ei kenekään yrittämistä estää voi, jos lupa on annettu. Mutta kyllä se täytyy hyväksyä, jos haluaa pitää miesten ja naisten sarjat erillään. Missään tapauksessa ei nainen voi saada mitään erikoiskohtelua miestensarjoissa. Enää en ala tapaus "Hackenwiiser":iä jauhamaan. Sanon vielä kerran, että miesten jääkiekkoa pelaavat miehet (siis ne, joilla on keppi ja kulkuset) ja naisten naiset (ne, jotka omistavat töröhkän). :D

Jos joku on toista mieltä, olkoon. Minä en.


PS: Kiitoksia onnitteluista.
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
HC Salamat - Ketterä

Onkos kenelläkään tietoa mihin aikaan ottelu alkaa lauantaina ja minkä hintaisia liput ovat?
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Re: HC Salamat - Ketterä

Viestin lähetti yyz
Onkos kenelläkään tietoa mihin aikaan ottelu alkaa lauantaina ja minkä hintaisia liput ovat?

Ottelu alkaa klo 16 ja liput maksavat tietääkseni 7 euroa.

Toivottavasti Kanadalaiset eivät muodosta käsitystään suomi-kiekon tasosta Suomi-sarjan ottelun perusteella..
 

Carlos

Jäsen
Hyvä meininki!

Hieno homma, minun puolestani erittäin paljon tervetuloa Haleyn komeetalle. En ymmärrä tätä itkua ja hampaiden kiristystä, ei kenellekkään ole tullut mieleen että saatatte päästä näkemään nyt todella hyvää kiekkoilijaa siellä kaukalossa? Hagman ei taatusti peluuta tyttöä vain mainostamisen takia, kommentit treeneistä ovat sitä luokkaa että tuskin jää jalkoihin missään vaiheessa. Ja "miten kestää taklauksia.." voi helvetti, ei Suomessa edes taklata. Ne pienet pusut mitä annetaan, hän kestää ihan varmasti.

Siinähän sitten ihmettelette kun Haley tekee ensi kaudeksi sopimuksen Mestikseen ja nakuttaa piste/peli sielläkin, ehkä enemmänkin. Suomi on sikäli loistava maa pelata, että täällä fysiikan puutteesta ei ole mitään haittaa.

Ymmärtäisin itkun jos hän olisi tulossa SM-liigaan, mutta kyllä sielläkin voisi pärjätä siinä missä sitten vaikka joku 17-vuotias lahjakas nuorimieskin.

Odotellaan viikonloppua innolla.. :-)
 

laatokka

Jäsen
Lopettakaa itkeminen jo myös Haeleyn pelaamisen puoltajat. Sitten se nähdään pärjääkö. Epäillä sopii...Kyllä minusta fysiikan puutteesta on haittaa Suomi-sarjassakin, vaikka moni ei sarjaa tunnu näköjään täällä paljoa arvostavan. Siinä olen essulun kanssa samaa mieltä, että tapaushan ei ole mikään muu kuin suuren luokan mainostemppu.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Joo, en ymmärrä minäkään tätä kauheata huutoa. Yleensä ei ole järkevää naisten ja miesten kilpailla keskenään, koska fyysiset ominaisuudet ovat erilaisia, eikä sellaisia lajeja ole (ainakaan vielä) juuri olemassa, jotka pystyisivät tämän ottaa huomioon. Mutta jos yksittäinen nainen oikeasti pärjää mukana niin mikä siinä on niin kauheata? Ja jos ei pärjää niin sitten ulos. Mutta etukäteen tuomita asia mahdottomaksi liittyy kunnialliseen ja pitkään perinteeseen: 20-luvulla lääketieteelliset asiantuntijat vakavissaan todistivat, ettei naisen fysiologia kestä yli 800 metrin kilpajuoksua. Puhuikohan siinä asiantuntemus vai sokea ennakkoluulo enemmän? Eli annetaan Hayleyn vapaasti kokeilla ja katsotaan sitten miten käy: ehkä käy huonosti, mutta sittenpähän tiedämme. Itse toivon hänelle kaikkea menestystä yrityksessään.

No, perinteisesti urheilumaailmassa naiset ovat toisen, kolmannen tai neljännen luokan kansalaisia (jääkiekkomaailmassa ehdottomasti tämä viimeinen luokitus). Vähän samanlaisia tragikoomisia tapahtumia oli jopa shakki-piireissä, kun Polgarin sisarukset nousivat huipulle - sielläkin jotkut toivoivat vakavissaan segregaatiota, ehkä ne sievät pikku päät olisivat sitten vahingoittuneet liiallisesta ajattelusta...

Sitten on niitä, joiden mielestä miehet ja naiset voivat olla tekemisissä toistensa kanssa pelkästään seksuaalisesti, jolloin ystävyys, pelitoveruus, yhteiset harrastukset ym. ym. ovat täysin mahdottomia, ja vain kaksimielistä ja pikkutuhmaa kikattelua aiheuttavaa. Jotenkin kummallisesti empiiriset havainnot eivät tätä käsitystä oikein vahvista.

Edit: typoja
 

laatokka

Jäsen
InsideHockey
" Toivottavasti Kanadalaiset eivät muodosta käsitystään suomi-kiekon tasosta Suomi-sarjan ottelun perusteella.."

Niinpä. Eräällä kanadalaisella weppisivulla puhutaan koko ajan Finnish Second Division, kun tarkoitetaan sarjaa, missä tämä Haeley aikoo pelata. Sen lisäksi että nimi on väärä, tulee luulo, että kyseessä olisi toiseksi parhain sarjataso Suomessa.
 

Carlos

Jäsen
Kaikkien epäilijöiden kannattaa muuten käydä lukemassa Iltalehden juttu aiheeseen liittyen. Ei näytä ainakaan tämä tyttönen fysiikkaa pelkäävän, että eiköhän tuo mukana kestä. Ja ei sen puoleen, en tiedä yhtään kiekkoilijaa joka nyt suoranaisesti nauttisi pommien vastaanottamisesta. Ei tarvitse olla nainen pelätäkseen laiden vieressä, neiteilyä nähdään kyllä ihan NHL-veteraaneiltakin.

Että sillai, ehkäpä katsomme miten hän pärjää, minä uskon että hän nöyryyttää useammankin pelaajan jo ensimmäisessä pelissään.

Eri asia on sitten miten muu Salama-joukkue suhtautuu tähän yhtäkkiseen hirmuiseen julkisuuteen, ja siihen että joukkueessa on nainen. Itse ainakin armeijan naisten seassa käyneenä voin sanoa että kyllä heidän läsnäolonsa vaikuttaa henkisellä puolella moneenkin asiaan. Ajatella nyt, 2. divarin pojat pelaavat kuitenkin kiekkoa aika lailla puhtaasti harrastuksena, ja sitten heidän pelinsä lähetetään mahdollisesti suorana Kanadassa, jossa sitä katsoo kenties miljoonia ihmisiä. Voi olla hiukan outo olo.

Ja mitenköhän tosiaan tuo pukukoppihomma järjestetään? Minä en tiedä miten itse keskittyisin peliin jos katselisin alastonta naista siinä vieressäni juuri ennen kentälle menoa. Pelin jälkeenhän sen ei enää niin väliä. Ja sitten miten vaikkapa joukkueen psyykkaus onnistuu, jos yksi pelaaja on eri kopissa. Noh, ehkä näihin jotain lääkkeitä keksitään, onneksi ei ole minun päänvaivani.

Mutta silti tsemppiä vaan tyttelille!
 

apostoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JALKAPALLO, NJ Devils
Hahaa, taitaa kelpo essulua pelottaa että tämä keijukainen pudottaa kaupunkimme ylpeyden kauden päätteeksi. Jäihän se viimevuotinen 1-7 kotitappio ratkaisevassa pelissä EPS:lla kieltämättä minuakin hiukan surettamaan. Milloinkas HC Suolamakkara oikein saapuukaan Talvisalon huiman, vellovan yleisömeren(hymiö) eteen? Pitää mennä kattoon kuinka squawia pöllytetään, jos nyt kentälle edes pääsee.

PS. Minun puolestani saa yrittää neiti Ss:ssa, jos ei pärjää niin voimennä pelailemaan vaikka IHK:n ta Bluesin naisjoukkueeseen loppukaudeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös