NMT33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Järvenpään Haukat, Pitsburgh Penguins, Jokerit
Parin päivän päästä taas alkais. Nääs nääs uusi kausi ja toivottavasti uudet kujeet. Maalivahtiosasto näyttää ihan käypältä. Pakkiosasto on kieltämättä ohut koska loukkeja tulee satavarmasti. Joten jännä nähdä saadaanko a-junnuista apuja vai jostain alueen muusta joukkueesta tarvittaessa. Hyökkäyskalusto alkoi näyttämään jo aika hyvältä ja kun siihen saatiin vielä kairattua Ville Rantanen mukaan tuli jopa aika hyvä ja odottava fiilis. Perjantaina heti "helppo" Kivikova Metro Areenalla ja Lauantaina kotiavaus sitten toista "pisteautomaattia" Nokian Pyryä vastaan = D *huumor

Odotan silti ensimmäisestä viikonlopusta jo pisteitä. Hyvä sauma heti kauden alusta ottaa kovia päänahkoja. Jokaisella on varmasti pelissä vielä hakemista ja siinä on hyvä paikka iskeä. Itselleni Nokian vieraspeli antoi uskoa tulevaan. Heti alusta kovaa ja pari onnistumista perään. Kovaa "saksalaistyylistä" puolustamista niin aivan varmasti pisteitä tulee. Jännityksellä kohti viikonvaihdetta. Sunnuntaina olemme viisaampia.
 

Cölimaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Underdogs
Kausi alkaa tällä viikolla mutta aika hiljaista on ollut. Lottasesta ei mitään uutta, liekö tulossa ollenkaan. Harkkamatsissa Giantsia vastaan oli pari pakkia A-junioreista, pelasivat kelpo matsin. Toinen muistaakseni teki maalinkin. Nihkeetä tulee silti kausi olemaan jos ollaan A:n lainapakkien varassa. Oletettavasti Uosukainen, Terho ja Kirjonen ovat joukkueen vahvuudessa vaikka ei ole sopimusta julkaistu tai näy Elitessä(?).
 
Allways Humble

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Kausi alkaa tällä viikolla mutta aika hiljaista on ollut. Lottasesta ei mitään uutta, liekö tulossa ollenkaan. Harkkamatsissa Giantsia vastaan oli pari pakkia A-junioreista, pelasivat kelpo matsin. Toinen muistaakseni teki maalinkin. Nihkeetä tulee silti kausi olemaan jos ollaan A:n lainapakkien varassa. Oletettavasti Uosukainen, Terho ja Kirjonen ovat joukkueen vahvuudessa vaikka ei ole sopimusta julkaistu tai näy Elitessä(?).
Noista junnupakeista Partanen tosiaan teki maalin Giantsia vastaan, mutta muuten oli mielestäni aika pahasti hukassa.

Kirjosen sopimus julkaistiin tänään, samoin kuin Rinnetmäen. Uosukainen olisi kiva nähdä joukkueen mukana, näyttänyt mielestäni paljon aiempaa paremmalta.
 

Cölimaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Underdogs
Teboililla on taas jonkin verran mennyt kahvia ja tupakkaa. Varmat huhut kertoilevat että puolustajat Juuso Miettunen (-99) ja Kasper Saarijärvi (-01) vetäisivät ensi kaudella mustaoranssin kotipaidan päällensä.
 
Allways Humble

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Teboililla on taas jonkin verran mennyt kahvia ja tupakkaa. Varmat huhut kertoilevat että puolustajat Juuso Miettunen (-99) ja Kasper Saarijärvi (-01) vetäisivät ensi kaudella mustaoranssin kotipaidan päällensä.
Löytyisiköhän jostain vielä vähän pienempiä puolustajia, Saarijärvi 169 cm/64 kg. Ei Miettunenkaan luultavasti vääntövoimalla juhli, mutta pelannut kuitenkin Suomisarjaa piste per peli tahdilla(!)
No mutta ihan vakavissaan saattaisivat tuohon puolustukseen mahtuakin, varsinkin nyt kun lukumäärän takia työmaakartiokin olisi vahvistus.

EDIT: Saarijärven mitat näemmä päivitetty, onkin 172 cm/68 kg. Silti...

P.S. Olen masokisti ja ajelen huomenna Espooseen...
 
Viimeksi muokattu:

Cölimaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Underdogs
Kausi alkaa tänään, joten raapustelin muutaman lauseen per pelaaja. Ihan pelkkää omaa mutuilua ja fiiliksiä. Ekan viikonlopun mittari luokkaa ”kovin mahdollinen”, mutta jos pisteitä onnistuisi raapimaan heti tästä niin mikäs sen paremmalta maistuisi.

MAALIVAHDIT

Julius Aven
Elite-scouttauksella voidaan sanoa, että isokokoinen maalivahti jolla näyttöhaluja varmasti riittää. Pelimäärät joka kaudella olleet aika pieniä. HIFK:n junnuissa monta vuotta. Hyvä kirittäjä. Odottaa suu kuolassa omaa vuoroaan tolppien väliin. Täydentää hyvin laadukkaan maalivahtitandemin.

Samu Mäkinen
Pieni ja pippurinen ”battlefly” -maalivahti. Lahjakas ja teknisesti taitava maalivahti pystyy ottamaan joukkueelle tärkeitä ja isoja torjuntoja, joita kieltämättä Haukat varmasti tarvitsee. Kliseisesti sanottuna antaa joka kerta joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Jos pysyy kunnossa ja terveenä niin aineksia on vaikka mihin. Koko ainoa kysymysmerkki.

Matjas Ulessi
Pienikokoinen ja hassulla torjuntatyylillä operoiva varakassari. Jos kaikki menee hyvin niin ei tarvitse pelata minuuttiakaan.

Jesse Öhman
Nolla-odotusarvo. Ei minuutteja.

PUOLUSTAJAT

Toni Karppinen
Toni & Teppo puolustajaparin nuorempi osapuoli. Jääkiekkoilijan perusavut löytyvät. Pelaa fiksusti, mutta saisi piirun verran olla kovempi. Uskallusta ja kovuutta napsu lisää niin kyseessä hyvä peruspakki.

Joseph-Kenji Hawkins-Kinebuchi
Viime kausi oli hieman pettymys. On omat hetkensä, väläyttelee aika ajoin, mutta kokonaiskuvassa liian usein kuistin puolella. Pelinlukeminen aika vaikeaa ja turhan paljon huonoja ratkaisuja. Potentiaalia on ja urheilulliset avut löytyvät kyllä. Uskon että parantaa tällä kaudella ja ottaa stepin eteenpäin.

Matti Rask
Edustanut Haukkojen A-junioreissa peräti kuudella kaudella, ja näin rikkoi Joonas Heikkosen nimissä olleen kyseenalaisen Suomen ennätyksen pelatuissa kausissa A-junioreissa. Pelipaikka hyökkääjä/puolustaja kertoo monipuolisuudesta. Ei taitavin jääkiekkoilija, mutta asenne ainakin kunnossa. Tsemppari ja työmies.

Teo Schukov
Toni & Teppo puolustajaparin kookkaampi osapuoli. Jalkanopeudessa aika laiska, mutta lukee kyllä peliä ihan fiksusti. Ei sorru yliyrittämiseen, eikä leiki Erik Karlssonia. Fiksua peruspelaamista kolmosparissa tilauksessa. Tehotilasto mielellään nollassa tai plussalla. Maalikaan ei olisi huono.

Tomi Turunen
Sulava liikkeinen takatukka, joka osaa liikuttaa kiekkoa. Parin vuoden takaisen Haukkojen A-juniori joukkueen varakapteeni. Isossa roolissa aineksia vahvaan läpimurtoon. Liike, peliäly ja kiekolliset taidot varmasti riittävät. Puolustuspäässä ja kovuudessa kysymysmerkkejä, mutta fiksulla pelaamisella pärjää varmasti. Julle Järvisen saappaat täytettävänä. No pressure, kid. Ykköspariin Öystilän viereen?

Samu Öystilä
Joukkueen liideri ja tietynlainen isähahmo, vaikkei ikää mittarissa vielä hirveästi ole. Varmuus ja pelin lukeminen ehdottomia vahvuuksia. Sijoittuu aina oikein ja hyökkäyspään viivassa vaarallinen ase. Esalindellmäinen kyky toimittaa kiekko viivasta ruuhkan läpi maalille. Verkkokin heiluu kiitettävää tahtia.

Juuso Miettunen
Nuori hyvin liikkuva puolustaja. Vastuuta ainakin olisi tarjolla.

HYÖKKÄÄJÄT

Harri Alakotila
Seuralegenda. Kaikkien aikojen Haukkapistepörssin kärjessä, 306 ottelua – 339 pistettä. Paljon parjataan jalkanopeutta, mutta viime kaudella oli silti joukkueen parhaimmistoa. Pelinluku, juonikkuus ja syöttötaito sarjan eliittiä. Ylivoimassa parhaimmillaan. Tekee laitureistaan usein parempia. Vaikka vahvuudet ovat syöttöpuolella, oli silti Tihveräisen jälkeen viime kaudella paras maali/peli tilastossa. Kertooko enemmän Harrista vai viime kauden joukkueesta?

Jussi-Pekka Jokinen
Kaikkien aikojen nuorin seuralegenda. Vasta 26-vuotiaana jo 11. kausi Haukkojen edustuksessa. Kelpo kausia pelannut divarissa ja Suomisarjassa, mutta todellinen tykkikausi uupuu. Elää ja hengittää kuitenkin pisteistä ja haluaa olla pelaaja joka ratkaisee. Isokokoiseksi laituriksi hyvä liike ja käsistään myös taitava. Kokonsa puolesta voisi olla myös hieman kovempi ja röyhkeämpi. On myös hieman tuhlaajapojan maineessa ja sortuu usein liikaan näpräilyyn. Kliinisyyttä napsun verran lisää, kiitos.

Ramil Jokinen
Tärkeä paluumuuttaja keskikaistalle. Tuo näköä ja kokoa viime kaudella varsin kapeana olleeseen sentteriosastoon. Isoksi mieheksi kädet käyvät yllättävän nopeasti ja on Järvenpääläisen kiekkohistorian parhaiten varjeltu salaisuus rankkareissa. On myös tunnollinen omaan päähän, mutta samalla tehokas hyökkäyspäässä. Tihveräisen kanssa muodosti ensimmäisen Suomisarja-kauden tehokkaimman hyökkäysduon. Ottanee paikkansa kärkiketjun sentterinä, Tihveräinen todennäköisesti laidalla.

Peter Jurvelin
Ok-hyvät pisteet Haukkojen junioreissa nakutellut hyökkääjä. Hyvä luistelija ja taklaaja. Lähtökohtaisesti tappelee pelipaikastaan, mutta varmasti hyvä kirittäjä pelipaikoille.

Joonas Kirjonen
Työteliäs kahdensuunnansentteri. Lähtökohtaisesti alaketjujen sentteri, mutta jos peli kulkee niin miksei korkeammallakin. Liikuttaa kiekkoa hyvin ja ripeästi. Harjoitusotteluissa ollut todella pirteä.

Aki Kujala
A-junioreista siirtyneistä pelaajista tuntemattomin tapaus. Nolla-odotusarvolla tappelee pelipaikasta. Jokainen pelattu ottelu plussaa.

Leevi Leipijärvi
Viime kaudella löi lopullisesti läpi miesten peleihin ja nälkä kasvaa syödessä. Hyvin liikkuva ja taklaava voimahyökkääjä. Pelityyliltään ”uuden koulun” ja ”vanhanliiton” sekoitus. Luistelee hyvin, osaa liikuttaa kiekkoa ja tarvittaessa laittaa myös kiekkoa reppuun. Kuitenkin paljon taklaava ja vie taklauksensa aina loppuun, eikä ota taka-askeleita. Asenne aina joukkueen parhaimmistoa. Varovaisuutta kuitenkin kaivataan, ettei läiky yli. Ikänsä puolesta kerkeää vielä vaikka isompiin kaukaloihinkin. Ehkä A rintaan tällä kaudella?

Andre Linde
Hyväkokoinen ja tehokas hyökkääjä Haukkojen junioreista. Taitava pelimies jolla vauhti riittää miesten peleihin. Pitäisi olla hyvät eväät kokoonpanoon, mutta lähtökohtaisesti tappelee peliajastaan. Kirittäjä pelipaikoille.

Vladimir Nestertsyuk
Duunarimies. Väläyttelee aika ajoin. Tappelee pelipaikastaan kovassa hyökkäyksessä.

Ilmari Perttu
Isokokoinen jässikkä. Pelimiehen pallosilmä joka on kerätty pihapeleistä ja tekojäältä. Junioreissa hyviä tehopisteitä nakuttanut ja pystyy varmasti oikeassa roolissa samaan myös miesten peleissä. Tykkää fyysisestä pelistä ja aika usein vie taklauksensa loppuun asti. Hyvä, nuori, voimakas hyökkääjä joka pystyy tekemään myös tulosta.

Ville Rantanen
Ilkeän näköinen työmies, joka tuo kokoa ja näköä hyökkäykseen. Vahva jässikkä, jonka näkee mielummin omassa joukkueessa. Tuo nuoreen joukkueeseen kaivattua äijämäisyyttä.

Antti Rantsi
Terrierimäinen räksyttäjä, joka hukatuista maalipaikoista huolimatta kasasi viime kaudella kelpo tehopisteet. Jaksaa rouhia ja vääntää isompia vastaan. Asenne kunnossa eikä anna tuumaakaan periksi. Karmeat 3+3 tehopisteet Grania vastaan lupaa hyvää.

Joonas Rinnetmäki
Viime kauden positiivisia yllätyksiä. Tuli ennakkoluulottomasti miesten peleihin ja loppukaudesta oli jo joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Kauden kokeneempana ja fiksumpana tähän kauteen, joten junnumaiset höntyilyt ja hölmöilyt kun jättää pois niin kyseessä loistava pelimies. Duracell-pupu jolla kiekko pysyy myös lavassa ja laukauskin lähtee napakasti. Tulee olemaan joukkueen parhaimmistoa.

Vikke Terho
Juonikas partaveikko. Pelimiehen vikaa, mutta potentiaalia olisi vielä enemmän mitä Haukoissa nähty parilla kaudella. On kuitenkin potentiaalinen piste/peli-mies. Väläytteli terävää laukaustaan viime kaudella

Olavi Tihveräinen
Voidaan myöskin puhua jo seuralegendasta. Pyörinyt Keski-Uudenmaan joukkueissa, mutta nyt vakiinnuttanut paikkansa haukkalegendojen joukossa. Alkava kausi jo 8. Haukkojen edustuksessa. Maalintekijän vikaa, hyvä laukaus ja maalivainu. Hyökkäyspäässä aika usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ensimmäisellä Suomisarja kaudella takoi huimat 25 maalia Jokinen- Jokinen- Tihveräinen ketjussa. Ei mitään syytä, miksei pääsisi tälläkin kaudella noihin lukemiin. Haukkojen kaikkien aikojen maalipörssin 2. sijalla, 147 ottelua – 120 maalia.

Miika Uosukainen
Työteliäs ja tunnollinen. Pystyy höylämään sekä laidassa että keskellä. Lähtökohtaisesti tappelee pelipaikasta, mutta mahdollisuudet vakiinnuttaa paikka kokoonpanossa. Hyökkäyspään avut olemassa, joita väläyttelee aika ajoin. Saisi käyttää terävää laukaustaan enemmän.

Aleksi Virta
Mielenkiintoinen nimi Haukkojen junioreista. Tunnollinen kahdensuunnan sentteri, joka voi pelata myös laidassa. Työteliäs ja nopea joukkuepelaaja. Loistava alivoimapelaaja. Osaa myös olla tehokas hyökkäyspäässä. Läpimurron ainekset olemassa.

Meo-Miguel Wörlin
Debytoi viime kaudella Haukkojen edustuksessa. Nuori kaveri, joka varmasti ottaa askeleita eteenpäin. Viime kaudella ei säväyttänyt oikein missään vaiheessa, paitsi Muik-sarjan tärkeä maali. Tappelee pelipaikasta.
 
Allways Humble

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
5 peliä loikittu kautta alkuun. Kyllähän tuo nippu ainakin yhtä jämäkkää ja omanpään pakkia hyvällä ykkös syötöllä varustettuna huutaisi. Turhan paljon tulee puolustus päässä virheitä ja osittain myös munattomuuksia mennä tilanteisiin lujaa. Toki tämä oli jo omissa peperissani tiedossa etukäteen kun pakikien määrää ja laatua silmäili.

Varmastihan siellä kaikki tekevät parhaansa, mutta harmittaa kun puolustus pelaaminen syö hyökkäyksen ja maalivahtipelin orastavan potenttiaalin pois. Mitään ei olla vielä menetetty ja meneillään on todella viihdyttävä sekä mielenkiintoinen Suomi-sarja syksy. Ei auta muuta kuin Fps peli unholaan ja launtaina on koko porukalle uusi näytön paikka ihan valmentajista luukkuvahtiin Karhu HT:ta vastaa. Let's go Haukat lennossa.
 
Blades of Steel (NES 1990)

katsoja123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Pelicans, HPK, HIFK
Turhan paljon tulee puolustus päässä virheitä ja osittain myös munattomuuksia mennä tilanteisiin lujaa.
Jo vain, olen samaa mieltä. Maalineduspeliin tarvitaan lisää kovuutta ja vastustajan mailapeli maalin edessä on saatava estettyä. 3-4 pakkia lukuunottamatta vastustajan iholle ei mennä vaan jätetään reilu työskentelytila seuraamalla vaan vieressä / perässä.
Se, mistä olen RetroRentun kanssa aivan eri mieltä, on hyökkäyksen potentiaalin katoaminen pakkien surkeuteen. FPS pelissä ainoa maali tuli pakin avauksesta, ja samassa vaihdossa oli toinen vastaavanlainen tilanne, jonka hyökkääjä onnistui tuhraamaan. 2 läpiajoa, joista molemmista olisi suonut onnistumisen. Ekassa erässä hukattiin aivan selviä maalipaikkoja 3-4, aivan hyökkäyksen oman tehottomuuden vuoksi. Haukkojen hyökkääjissä on pari aivan jalatonta kaveria, joilla kädet voivat käydä ja peliäly on kohdallaan, mutta vauhdissa ei pärjätä ja omaan päähän ei ehditä (eikä haluta edes yrittää). 2 pakkia ei voi riittää vastustajan 5 pelaajan vartiointiin.
Valmennukselta kaipaisin rohkeampia ratkaisuja ja silloin kun peli kulkee ja voittoja tulee, tilanteen rauhoittamista. Kaarinassa peli kulki ja näytti vauhdikkaalta ja järkevältä pelaamiselta. Jostain kumman syystä kokoonpanoja muutettiin kuitenkin heti seuraavaan peliin (joo, pelikieltoja päättyi jne mutta miksi hämmentää toimivaa?).
Suomi-sarjaan kaipaisin ylemmällä tasolla käytettävää virallista +/- tilastointia, jotta nähtäisi realistinen kuva jokaisen pelaajan joukkuepelaamisesta. Tämän tasoisessa joukkueessa kukaan ei voi leikkiä Patrik Lainetta, vaan viisikolla on puolustettava, jotta viisikolla voidaan myös hyökätä ja maalivahtikin saa ansaitsemansa tuen.
 
Don't look back unless it's a good view

Cölimaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Underdogs
Aika samaa mieltä edellisten kanssa. Odotetunlainen on ollut kauden aloitus. Nyt olisi vain tärkeintä napsia pisteitä tasaisesti. Kotipeleistä varsinkin pitäisi jokaista vastustajaa vastaan raapia piste tai pari. Eväät riittää varmasti.

Nostetaan vielä pari onnistujaa:
- Mäkinen ollut maalissa hyvä, Avenilta hieno voitto vieraissa. Veskareihin ei tämä kelkka kaadu.
- Saarijärvi on ollut myös ennakkoluuloton ja pelannut vahvuuksillaan. Eka syöttö lähtee nopeasti eteenpäin ja pärjää painissakin hyvin kokoisekseen.
- Andre Linde kihauttanut pari täppää ja ollut muutenkin pirteä.
- Alakotila - Tihveräinen, konnat on konnia.

Summasummarum, veikkaan että tästä vielä ihan hyvä tulee.
 
Allways Humble

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
@katsoja123 hyvää pohdintaa. Itsekkin olen samoilla linjoilla ja ehkä tuo oma puolustuksen ripittäminen enemmäkin on koko viisikon puolustukselle suunnattavissa eli hyökkäyspeli sujuu suhteellisen hyvin lähes kaikilla, mutta oman alueen puolustaminen on ongelma taas suurimmalle osalle. Toki hyökkäämisessäkin on parannettavaa, mutta lähinnä hain kommentillani sitä että jos omaan reppuun menee neljästä enemmän maaleja (suurmmaksi osaksi puolustus pelaamisen töhöilyillä) niin kyllä siinä ollaan lirissä ja hukataan se hyökkäyksen ja maalivahtipelin tuoma mahdollisuus pisteisiin. Joukkueesta löytyy paljon nuoria potenttiaalisia pakkeja, joille soisi hyökkääjien tuovan nykyistä enemmän apua omaan päähän niin kiekottomana kuin kiekollisena tarjontaa.

@Cölimaster samoilla linjoilla ollaan täälläkin että hyvä tästä vielä tulee ja ainakin karsinnat vältetään tällä kaudella.
 
Blades of Steel (NES 1990)

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Ei tää pojat kovin hyvältä näytä. Kaksi erää pelattu Karhua vastaan, ja Haukat ollut mielestäni yhtä huono kuin Forssassa. Karhu saa jatkuvasti molemmissa päissä takakarvauksella kiekon pois kun haukkapelaajat nukkuvat. Joukkuepelistä ei paljonkaan havaintoja tänään, siis sen puutteen vuoksi. Onneksi vastus on nyt ihan eri tasoa, joten pienellä ryhtiliikkeellä ja tuurilla tämän voisi vielä voittaakin.

EDIT: Tänään kairattiin voitto, mutta eipä tuosta pelistä paljon muuta positiivista jäänyt kuin kolme pistettä ja Mäkisen maalivahtipeli - ehkä myös Andre Linden voisi mainita, kun meillä on nyt joku joka osuu maaliinkin.
 
Viimeksi muokattu:

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Ruudusta ottelua seuranneena pisti korvaan selostajan muutamaankin kertaan toteama asia; Haukkojen halukkuus takakarvaukseen on täysi nolla.
Päästetään vastustaja aivan vapaasti nousemaan ja omassa päässä yritetään räpistellä vastaan. Ei hyvä. En tiedä vaikuttiko tiivis ottelurupeama, vai onko Riemu vain ylitsepääsemätön vastustaja Haukoille. Ehkä Haukat asennoitui peliin viime kauden rökäletappiot mielessä. Olihan se kaiken kaikkiaan noloa katsottavaa. Karhu pelistä taas mieleen jäi erityisesti vastustajan tekemät alivoimamaalit. Kertoo jotain Haukkojen ylivoimapelaamisesta?
(jatkan otteluseurannan Haukat-keskustelua täällä)

Karhun tekemät alivoimamaalit kertovat mielestäni Haukkojen pelaamisesta ihan yleisestikin. En muista koskaan ennen nähneeni Haukoilta sellaista määrää helppojen syöttöjenkin kanssa säheltämistä kuin kuluneen viikon aikana.
Sen lisäksi että Haukkojen halukkuus takakarvaukseen on tiettyjä pelaajia lukuunottamatta nolla, niin näyttää myös siltä että Haukkojen varautuminen vastustajan takakarvaukseen on sekin täysi nolla.

Viimeiset kolme peliä ovat olleet nyt niin karmean näköistä touhua, että jotain on ihan pakko tapahtua. Nyt on onneksi viikon verran aikaa harjoitella, joten uskon ja toivon että D-Kiekkoa vastaan nähdään edes vähän parempaa peliä. Muutoin pitää alkaa harkita kannattaako näihin vieraspeleihin edes lähteä.

Se on kuitenkin pakko sanoa, että Riemua vastaan Haukat pelasi reilun erän verran jopa hyvää peliä. Sitten tapahtui jotain mitä ei voi ymmärtää.
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Katselin tuon Riemu-pelin Ruutu-palvelusta ja hieman omia mietteitä Haukkojen pelistä. Koska kyseessä on viisikkopeli, niin en ota kantaa onko nimen perässä hyökkääjä vai puolustaja.

- maalivahtipeli:
Ei nämäkään ihan ihmeisiin pysty. Laukaukset tulevat lähes poikkeuksetta ns. ykkös-sektorista tai ”ripareista”.

- puolustuspelaaminen:
Hyökkäyspäässä meneminen on päätöntä juoksemista. Usein vastustaja hyökkää ylivoimaisena, kun hyökkääjät ovat pelanneet itsensä ulos. Tähän kun lisää, että selkä suoristuu kovin helposti, niin soppa on valmis. Omassa päässä puolustajien tasoa isompi ongelma on hitaat keskushyökkääjät, jotka eivät vain pysy vastustajan vauhdissa. Lähinnä tämä valitettavasti koskee vanhempaa kaartia, joka yrittää kyllä, mutta ei vaan riitä. Puolustajien osalta maalinedustalla saisi olla tylympi, mutta ongelmat voitaisiin välttää, mikäli ei pyörittäisi omissa eli puolustetaan siten, että kiekko riistetään ennen omaa aluetta.

-Hyökkäyspelaaminen:
Tätä ei käytännössä ole. Yksittäiset hyökkääjät puskevat vuorotellen, kunnes menettävät kiekon. Tai sitten jäädään kyttäämään läpiajon paikkaa. Maalien tekeminen on tuskaista, kun siitä puuttuu kaikki tukitoimet ja laatu on mitä on.

Viisikkopelaamisessa molempiin suuntiin on iso työmaa ja toivotaan, että valmennuksella on sen korjaamiseen plääni. Kausi on kuitenkin vasta aluillaan ja oma otanta on tämä surullisen kuuluisa Riemu-ottelu.

Tsemppiä ja pitkää pinnaa!
 
-Mikäli ei pidä kontaktista niin on myös vaihtoehtoisia lajeja-

Cölimaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Underdogs
Vähän surullinen viikko takana. Hyvä että kotivoitto edes kairattiin.

Ei viitsi, eikä jaksa valittaa kaikesta huonosta joten kokeillaan posin kautta. Viikonlopun papukaija merkki nelosketju Jurvelin - Uosukainen - Nestertsuk. Energistä peliä, vauhtia, taklauksia ja sunnuntaina verkkokin heilui. Uosukaisella kulki hyvin myös veskarinmailalla.
 
Allways Humble
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Toki upeaa että Haukkaparveen liittyy hyvää hyökkäyskalustoa. Mutta eikö tarve olisi enempi laadukkaissa puolustajahankinnoissa?
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Hyvä pointti, mutta tulee vähän ’suo siellä, vetelä täällä’-olo, että tuleeko niitä maalipaikkojakaan jos pakisto ei pysty/osaa avata peliä ja vuotaa...
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -

katsoja123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Pelicans, HPK, HIFK
Pelin avausta helpottaa myös jos hyökkääjät liikkuvat liukkaasti ja hakevat syöttöpaikkoja, joten siihen varmasti hyvin liikkuvat hyökkääjät tuovat apuja
 
Don't look back unless it's a good view
Suosikkijoukkue
Haukat
Heitetäänpä pientä puintia alkukaudesta. Vähän on viime aikoina jäänyt matseja näkemättä, kun on ollut muuta elämää, ja toisaalta siksi, että on ihan vain pitänyt katkaista lähetys vieraspelistä mielialasyistä. Haukat on tällä hetkellä sarjan huonoin joukkue.

Pelissä ei ole oikein mitään ideaa, puolustajia ohitellaan oikealta ja vasemmalta, maalivahtien torjunnat pyörivät kerta toisensa jälkeen päälle 50:ssä, maaliero on tyrmäävällä tavalla negatiivinen ja valmentaja työntää pelaajia ns. bussin alle sanomalehtilausunnoissa. Samaan aikaan joukkueen hyökkäyspään pitäisi olla toistaiseksi Suomi-sarja-aikojen paras, eikä maalivahtiosastossakaan ole vikaa. Puolustus taas on sekä määrällisesti että laadullisesti aivan liian ohut.

Siitäkin huolimatta Haukkojen paikka sarjataulukossa pitäisi olla jossain ihan muualla kuin viimeistä edellisenä (no, viimeisenä, jos itse peliä katsoo, mutta ajattelin lähinnä pelaajamateriaalia - sillä pitäisi kai pelata suorasta säilymisestä tai parhaassa tapauksessa playoff-paikasta). Itseluottamusta ei vain ole, eikä liioin materiaalille sopivaa taktiikkaakaan. Ottaisin koska tahansa vastaan kyynisemmän pelityylin, jos sillä saisi esimerkiksi pisteitä. Lisäksi ottaisin vastaan Jutin sanoin "pari nuorta pakkia".

Tuntuu myös siltä, että myös valmennuksen eväät on syöty. Eteenpäinmenoa ei ole ollut sitten Suomi-sarjan ekan kauden. Silloin muistan ihmetelleeni, miten jotain VG-62:ta jaksaa kukaan seurata, kun koko ajan tulee päälle kuuden maalin tappioita. Nyt me olemme se VG-62.

Toivottavasti kotipelit tuovat edes jotain muutosta, mutta odotukset ovat matalalla. Huominen vastustaja Hunters on kovassa vireessä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Jossain Haukkoja koskevassa keskustelussa on jo tuotu esiin valmentajanvaihto. Ihan vielä ei Heleniuksen eväät ole syöty, mutta mikäli meno jatkuu tälläisenä, niin kyllä tuokin vaihtoehto alkaa olla edessä. Joukkue on kuitenkin materiaaliltaan nykyistä sarjasijoitusta parempi, mutta suorittaminen ontuu. Lukemieni kommenttien perusteella alkaa pelaajilla "päät painumaan" ja taistelutahto heikkenemään liian helposti, liekö tämä sitten nimenomaan koutsista johtuvaa vai onko sattumaa että samaan nippuun osuu liikaa "luovuttajia"? Pelejä nähneet voisivat avata tätä ja kommentoida, olisko tosiaa aika näyttää ovea Heleniukselle.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Jossain Haukkoja koskevassa keskustelussa on jo tuotu esiin valmentajanvaihto. Ihan vielä ei Heleniuksen eväät ole syöty, mutta mikäli meno jatkuu tälläisenä, niin kyllä tuokin vaihtoehto alkaa olla edessä. Joukkue on kuitenkin materiaaliltaan nykyistä sarjasijoitusta parempi, mutta suorittaminen ontuu. Lukemieni kommenttien perusteella alkaa pelaajilla "päät painumaan" ja taistelutahto heikkenemään liian helposti, liekö tämä sitten nimenomaan koutsista johtuvaa vai onko sattumaa että samaan nippuun osuu liikaa "luovuttajia"? Pelejä nähneet voisivat avata tätä ja kommentoida, olisko tosiaa aika näyttää ovea Heleniukselle.
Ainakin minä olen tuonut esiin valmentajan vaihdon, mutta eilisessä pelissä näkyi vähän merkkejä siitä että mielestäni Helenius saisi vielä jatkaa. Vieraspeleihin verrattuna liike oli nyt selvästi parempaa, Haukat haki suoria nopeita hyökkäyksiä, ja lauottiin aktiivisemmin sen sijaan että olisi yritetty harhauttelemalla päästä vielä lähemmäs maalia. Suunta on parempaan päin, nyt kaivataan vain onnistumisia - ja mielellään myös vähän helpompi vastus kuin Hunters.

Ehkä Helenius ei todellakaan ole se paras vaihtoehto kun pitäisi saada pelaajat vaikeassa tilanteessa uskomaan itseensä, mutta oma vaikutuksensa itseluottamuksen menettämiseen on varmaankin myös viiden ottelun vierasputkella - Haukat kun ei vieraissa yleensä pärjää. Eilinen peli näytti pitkään paljon paremmalta kuin aiemmat vieraspelit, mutta Huntersin neljäs maali taisi katkaista Haukkojen selkärangan. Sen jälkeen Haukat ei juurikaan päässyt edes omalta alueeltaan pois, ainakaan kiekon kanssa.
Minun nähdäkseni Haukat ei kuitenkaan luovuttanut ennen Linden 5+20 jäähyä, mutta usko omaan tekemiseen kyllä loppui jolloin mailaa alettiin puristaa liikaa.

Antaisin Heleniuksen siis vielä jatkaa, mutta suunnan peliesityksissä on nyt pysyttävä ylöspäin. Tulee tulosta tai ei.
 

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Asiasta toiseen, Haukkojen pelin selostaja vaikutti pätevältä kaverilta.
Kyseessä on Suomi-sarjan ehdottomasti paras selostaja, joka tottelee nimeä Ville Rusanen. Hakkaa esimerkiksi Pyryn pelejä tälle kaudelle selostamaan alkaneen mölyäjän aivan 100-0, eikä tee edes tiukkaa.

Ainoa varteenotettava kilpailija Rusaselle oli JHT:n pelejä edeltävät kaudet selostanut Jani Rahkola, joka jostain harmillisesta syystä on jättäytynyt toimestaan pois.

Rusanen (aivan kuten Rahkolakin) osaa viljellä sopivasti huumoria, tajuaa pelistä oleellisen sekä ennen kaikkea tekee taustatyönsä ennen pelejä huolella eli tietää myös vierasjoukkueiden pelaajien nimet yms. Edellä mainittujen asioiden (pl. humoristiset heitot) tulisi olla vähimmäisvaatimuksina, jotka selostajalta pitäisi vaatia ennen kuin hänet päästetään lähetyksissä ääneen.
 
Life is just a place where we spend time between games.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy