Hattrick

  • 1 260 993
  • 10 210

Pelimise

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Saipa
Auts.

Ekaa kertaa niinkin alhaalla kuin seiskadivarissa. Joitain aika helppoja pelejä tiedossa. Ensi kaudeksi puolustus pitää saada kuntoon. Cupin suhteen voi tulla vaikeuksia heikon puolustuksen kanssa, mutta yritetään vielä päästä eteenpäin.
 

Mr.Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flopit
Noniin,
cupin kolmas kierros kutsuu rennon tiistai palloittelun jälkeen. Toivottavasti ensi viikolla pääsisi jo kotiottelua pelaamaan, tämän iltaisesta matsista sain ~39.000, vastustajan stadikan ollessa 14.000 paikkainen. Oma 60.000 (59.999 tarkemmin) ollut täynnä viime aikoina joten tuohta tulisi reilusti enemmän. Epäilen tosin että ensi viikolla mennään vielä vieraissa.

Kysymys guruille taas. Nyt näyttää tältä:

Joukkuehenki: seitsemäs taivas
Itseluottamus: hieman liioiteltu

Eli, jos hankin psykologit, vetääkö ne itseluottamusta alas (niinkuin pitäisi), vai nouseeko se vain? Näin muistelisin että ennen olisi ollut ainakin.
 

Janda

Jäsen
Epäilen tosin että ensi viikolla mennään vielä vieraissa.
Sulla kyllä on siinä ja siinä saatko jopa kotipelin. Todennäköisesti kuitenkin vieraissa pelaat vielä, jos 9 viime kauden jälkeen sua ylemmäksi rankattua on tippunut cupista. Eiköhän siellä sen verran ylläreitä ole ollut kahdella ekalla kierroksella. Itselle tuli 1-6 voitto ja seuraavaksi vastaan asettaa jonkun viime kauden kutosen lohkon kakkonen tai kolmonen vieraskentällä edelleen. Huonoja uutisia tuli sikäli, kun tuleva valmentaja loukkaantui pariksi viikoksi ja siihen taisi tyssätä se kokemuksen kartuttaminen. Toinen joukkueen faneja järkyttänyt seikka oli se, että joukkueen ykköspyssyn hattutemppuputki katkesi 3 peräkkäisen hattutempun jälkeen. Tänään tuloksena miehelle oli vain kaksi maalia.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Vittu kun vituttaa lauloi Ismo.

Sama olo. 3-2 vierastappio napsahti. Oletin että kaveri hyökkää perinteisesti 3-5-2 ilman mitään erikoisuuksia. No olikin 3-5-2 mutta hyökit laidoilta.

Selityksen makua - ehkä - mutta olen katkera vaikka ehkä olinkin altavastaaja sittenkin... Myyttinen ET-mies veti tolppaan 84minuutilla.
 

Nshr

Jäsen
Tiistaina cup kutosen jengiä vastaan, kaiken onnistuessa voitto on otettavissa.
Tappiohan sieltä tuli, tosin rankkareissa vasta. Jossittelu on turhaa, mutta ykkösmoken loukkaantuminen tuskin helpotti mahdollisuuksia. Hallintakin oli molemmilla jaksoilla melko selvä.

Ehkäpä ensi kaudella cup jatkuu myös kolmannelle kierrokselle. Nyt voi ainakin keskittyä täysillä liigaan ja keskittyä nousuun.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Cupista tuli sitten lähtö, mutta tulokseen pitänee olla lopulta erittäin tyytyväinen. Kasidivarin jengillä 0-1-tappio nelosen porukalle pallonhallinnan ollessa vain luokkaa 40/60 lienee aika äärimmäistä venymistä. Ekalla kierroksella lähti kutosen joukkue lauluun puhtaasti 3-0, mutta selvähän se oli, että nyt tuli jo raja vastaan. Saatiinpahan ainakin seuralle uusi yleisöennätys eli hyvät rahat, ja joukkuehenki nousi piccaamalla (varmana tappiona luonnollisesti pidin).

Seuraavilla cup-kierroksilla sitten harjoitusotteluita kavereiden suht samantasoisia joukkueita vastaan. Sarjassa tavoitteena luonnollisesti seiskaan nousu, joskin TSI-lukujen perusteella oma jengini lie vasta kakkossuosikki lohkovoittajaksi. Seuran talous vaikuttaisi myös olevan (jo ennen kaudenvaihteen uudistuksiakin) varsin mukavalla pohjalla, joten sen puoleen tulevaisuus vaikuttaa hyvältä, vaikkei sarjanousua vielä nyt tulisikaan.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Vastahyökkäystaktiikka rules! Ennen peliä olin melko varma että lähtö tulee, sen verran kovalta näytti vastustajan materiaali. Treenaan hyökkääjiä, jolloin vaihtoehtoina muodostelmaksi oli 4-4-3 tai 3-4-3. Valitsin tietenkin neljän pakin linjan, että saa vahvemman puolustuksen. Tilannetta ei helpottanut kyllä viime lauantaina loukkaantunut paras pakkini.

No, itse pelihän päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen 5-4. HtStatsit mulla 160 ja vastustajalla 190 ja kun otteluraportissa vertailee vasen hyökkäys vs oikea puolustus -periaatteella jokaista kohtaa, niin ainoa missä voitin oli oma oikea hyökkäykseni joka siis päihitti vastustajan vasemman puolustuksen. Ja lisäksi maalipaikat meni 5-8 vastustajalle, eli jokaisesta paikastani tuki maali. Ei paha.
Id: 139535601, jos joku haluaa katsoa.

Ens kierroksella tuleekin sitten sellanen ärmy vastaan ettei jakoa varmaan ole.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Helppo 1-6-voitto heikosta joukkueesta. Seuraavalla kierroksella pitää jo kamppailla tosissaan, kun vastaan tulee suunnilleen oman jengini tasoinen vastus.
 

cobra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManUtd
3-1 jatkoon toista kutosdivarilaista vastaan.
Ekaa kertaa kolmannelle kierrokselle joten täytyy olla tyytyväinen 'ylimääräisistä' rahoista joita nyt tuli kotipelistä 130k ja toiset 130k viikon kuluttua.
Silloin tuleekin noutaja kun vastaan asettuu jengi IV divarista.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Suunnilleen samantasoista joukkuetta vastaan 90 minuuttia ja jatkoaika 0-0. Rankkareissa sitten 0-4 voitto, joten tiukan taistelun jälkeen päästiin jatkoon. Seuraava vastustaja tuleekin sitten pyyhkimään meikäläisillä nurmea. Ei se mitään. Vähän lisää valuuttaa seuralle ja sen jälkeen katseet sarjaan.
 

VolmariP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers, LFC
Hieno voitto tuli kutosen kärkijengistä, ja matka kolmannelle kierrokselle jatkuu ensimmäistä kertaa. Vastustajan jengi olisi ollut omaani piirun verran parempi, jos ykkösmiehistö olisi heillä ollut kentällä. En tiedä halusiko vastustaja tietoisesti antaa minulle parempaa saumaa, vai sorruttiinko jälleen kerran niin tuttuun vastustajan aliarvioimiseen.

Ostin tuossa tovi sitten nuoren mahtavan hyökin kehnolla kokemuksella ja hyvällä laituruudella. Laituriarvosana on ilmeisesti parilla laituritreeniviikolla nousemassa erinomaiseen. Laitaa tukemaanhan mies hankittiin, mutta olisin kysellyt guruilta muutamaa kyssäriä.

Onko taktiikka hyökkäykset laidoilta välttämätön saadakseen helvetin hyvät sanalliset arvosanat laidoille? Eli onko ero ratkaiseva jos taktiikka on vain normaali? Tarkoituksenani kun oli alkaa mahdollisesti boostaamaan vain toista laitaa laiturin ollessa hyökkäävä hyökin tukiessa sitä, mitään järkeä? Saisin tovin päästä molemmille laidoille häikäisevä-armoitettu-tasoa olevat laiturit, mutta käyttääkseni kokonaisvaltaisesti taktiikkaa hyökit laidoilta, pitäisi minun ostaa piikkiin vielä toinen jees laituriarvon omaava kaveri, käsittääksein.

Ja onko laitahyökkäyksissä välttämätön lisä tuo hyökkäävä laitapakki? Eikö siinä kärsi puolustusarvosanat liikaa, varsinkin jos taktiikkana on 3-5-2? Ja onko HL-taktiikassa tavallaan järkeä, jos innerini ovat joukkueen parhaimmistoa?

Yrittäkää saada jotain selvää, kiitän jos jotain tippiä saan.
 

Janda

Jäsen
Hyökkäykset laidoilta taktiikalla ei ole mitään vaikutusta arvosanoihin. Jos laitat toisen hyökin laitaa tukevaksi ja toisen normaalina, niin kyllä keskushyökkäys kärsii aika pahasti. Mielestäni joko molemmat hyökit laitaa tukeviksi tai sitten molemmat normaaleina. Riippuen tietysti vastustajan puolustuksen heikoista kohdista. Sillä että innerit ovat joukkueen parhaimmistoa, en näe mitään estettä HL-taktiikalle. Noista hyökkäävistä laitapakeista niin se nyt riippuu täysin siitä millaisia arvosanoja sun hyökkäys vs puolustus ja puolustus vs hyökkäys saavat verrattuna vastustajaan. Eli kaikki riippuu loppujen lopuksi siitä minkälainen materiaali sulla ja vastustajallasi on.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyökkäykset laidoilta taktiikalla ei ole mitään vaikutusta arvosanoihin.

Keskuspuolustus siinä heikkenee. Tuon takia pelaan itse usein ilman hyökkäys laidalta-käskytystä, vaikka joukkueellani ei olisi käytännössä lainkaan keskushyökkäystä. Monesti vastustajien paras ja ainoakin hyökkäyssuunta on keskeltä.

Mutta on tosiaan mahdoton sanoa, kannattaako laitapakkia laittaa hyökkääväksi. Riippuu laitapakin laituriarvosta ja siitä tarvitaanko sitä enemmän laitahyökkäysarvosanaa vai puolustusarvosanaa nostavana.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Kertauksen vuoksi:

Kun itseluottamus on esimerkiksi "täysin liioiteltu", niin seuraavassa liigapelissä lähetään takki auki peliin, jos vastustaja on selvästi heikompi?

Voiko tuota itseluottamusta heikentää psykologeilla vai nostavatko ne entisestään tuota itseluottamusta?

Realistisesti ajateltuna psykologithan pitäisivät itseluottamusta "tasaisena" ja pyrkisivät vaikuttamaan siihen jos se on liian matala tai liian korkea...
 

Janda

Jäsen
Keskuspuolustus siinä heikkenee.
Aivan totta juu. Ei tullut ajateltua loppuun saakka, tarkoitin tuolla kommentilla noita kysyjän kysymiä hyökkäysarvosanoja. Aiheellinen ja hyvä korjaus kyllä.

Pitää näköjään alkaa tarkkailemaan puolustajamarkkinoita, kun joukkueen kapteeni ja tuleva valmentaja sekä puolustuksen ehdoton tukipilari, kelvollinen pakkini loukkaantui, ehkä jopa lopullisesti.
 

Colin Hunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Junnu hyökkitreeniin

Rahapulassa pitää luopua tulevaisuuden maalitykistä, Szymon Radwanista
(157370516). Kyseessä on 18-vuotias, erinomainen maalintekijä, hyvällä syötöllä ja välttävällä laituritaitona. Erikoisuutena löytyy pääpelitaitoa.
Hinta on 72000€, joten halpahan se, ainakin vielä on.
Listoilla on myös muutama muu pelaaja. mm. Unohtumaton pelirakentaja 66666€
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voiko tuota itseluottamusta heikentää psykologeilla vai nostavatko ne entisestään tuota itseluottamusta?

Realistisesti ajateltuna psykologithan pitäisivät itseluottamusta "tasaisena" ja pyrkisivät vaikuttamaan siihen jos se on liian matala tai liian korkea...

Psykologit vaikuttavat ainoastaan positiivisesti itseluottamukseen. Ei siis kannata palkata. Meinaahan siinä hermo mennä, kun ylimielisyydelle ei pysty tekemään mitään.
 

Mace

Jäsen
Kertauksen vuoksi:
Kun itseluottamus on esimerkiksi "täysin liioiteltu", niin seuraavassa liigapelissä lähetään takki auki peliin, jos vastustaja on selvästi heikompi?

Takki auki -ilmiö ei ole yleinen eli oli vastus millainen tahansa, lainkaan välttämättä joukkueesi ei lähde otteluun ylimielisesti, vaikka itseluottamus olisi todella korkealla. Tuon ilmiön sattuminen kohdalle edellyttää, että joukkueilla on sarjataulukossa eroa vähintään 5 sijaa (ja tällöinkään ylimielisyys ei siis ole lainkaan varmaa). Jos tuo ehto ei täyty, takki ei aukea ja tällöinhän korkeasta itseluottamuksesta on ainoastaan hyötyä.
 

Mr.Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flopit
Tuon ilmiön sattuminen kohdalle edellyttää, että joukkueilla on sarjataulukossa eroa vähintään 5 sijaa (ja tällöinkään ylimielisyys ei siis ole lainkaan varmaa). Jos tuo ehto ei täyty, takki ei aukea ja tällöinhän korkeasta itseluottamuksesta on ainoastaan hyötyä.

Tapahtuuko tätä ilmiötä cupissa jos vastustaja on vaikka divaria alempana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös