Harjoitusottelut 2023

  • 98 696
  • 1 049
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Vastasin viestiisi, että Ässät on ollut vastustajaansa perässä jokaisessa pelissä riippumatta, ketä vastaan peli ollut. Niin 5vs5 pelissä kuin erikoistilanteissa.

En ole puhunut mitään hävitystä kaudesta, enkä ole vaatimassa kenkää Härkälälle tai uusia pelaajia sisään. Ässät on ollut vastustajia jäljessä tähän asti. Muutaman viikon päästä nähdään, missä mennään "tosipeleissä".
Vielä ei ole mitään hävitty mutta tietyt uhkaavan vaaran merkit on jo ilmassa.
5-10 peliä runkkarin alusta ja jos/kun pistesaldoon ei tipu kuin muutama hassu irtopiste => Härkälä ulos ja tilalle joku oikea valmentaja. Samanlaiseen vatulointiin kuin Atun kanssa ei yksinkertaisesti ole varaa.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Olen eri mieltä.

Minulle on aivan sama mikä nimi sen ykköspakin selässä lukee. Pääasia, että homma toiimii.

Jos se on Matinmikko, niin aivan helvetin hyvä niin. Se kertoo siinä tapauksessa omaa kieltään siitä, että Ässissä voi edelleen kehittää uraansa jättiläisharppauksin eteenpäin aivan uudelle tasolle. Ja sitäpaitsi Matinmikko ei voi olla kovin kallispalkkainen mies. Joten jos me saamme hänestä halvalla uuden ykköspakin, niin mikä kohta siinä on huonoa?

Ennemmin otan halvan "matinmikon" ykköspakiksi, kuin kalliin "maccoshenin", jos jälki on edes suunnilleen samaa tasoa.
Samahan se mullekin on, mutta ehkä siinä jäi se pointti viestin lyhykäisyydestä johtuen missattua. Matinmikko voi tosiaan kehittyä vaikka mihin ja jälki on ollut vähintäänkin kohtuullista harkkamatseissa. Kuten sanoin, ei mitään häneltä pois.

Tulee vain väkisin mieleen muut pelaajahankinnnat, että miten ne oikein ovat onnisuneet. Kannattaako kuitenkaan vieläkään lähteä omia junnuja kauemmas haaskaamaan rahoja kaiken maailman arpoihin. Kyllä yleensä pelaajan taso on nähty muutaman vuoden sisällä aikuisten sarjoissa.

Porissa on ollut vallalla toiminta useiden vuosikymmenten aikana, että kokenut pelaaja on kokenut pelaaja ja hän saa tehdä illasta toiseen niitä samoja virheitä, mitä nuoret pelaajat eivät saa tehdä. Nuoren pelaajan tulisi todistaa kykynsä heti ensimmäisessä pelissä tai viltti kutsuu. Nyt olisi organisaatiossa ollut paikka ajaa nuoria kykyjä sisään ja oikeasti ratkaisupaikoille hankkia mitat täyttäviä pelaajia useamapia. Omista oltaisiin voitu kasata kaksi alempaa kenttäö edullisilla pelaajilla. Nyt rosteri on melkoisen tasapaksu ryyditettynä vielä untuvikkovalmentajalla. Ei kaikki mahdollinen menestymättömyys kaadu tänä vuonna Härkälän saaviin. Se on varma. Pelaajahankinnoista en nyt ihan kaikista ole tyytyväinen ensinkään, mutta näillä mennään.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät-Sport keskiviikkona 30.8. klo 18.30 näytetään tilaajille Satakunnan Kansan sivuilla.
Edit: Selostajana Joonas Hietala ja kommentaattorina Matti Kuparinen.

 
Viimeksi muokattu:

RedPower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät // Habs // Carolina Hurricanes
Katsoin uudestaan Pe. Ässät-Lukko ottelun kaksi ensimmäistä erää ja kiinnitin huomioni lähinnä hyökkääjiin.

Ässien pelaamista ei tietysti voi suhteuttaa ja verrata kuin vastustaja Lukkoon, joka on ehkä top6 joukkue?

Ensimmäisen erän pelaaminen oli suhteutettuna vastustajaan hallitsevampaa ja kuten täällä on monesti mainittu. Ässät ei nykyisellä taktiikalla heitä kiekkoa niin usein kiekkoa vastustajan päätyyn tai ränniin, vaan nyt kiekko pelataan suoraan vastustajan maalia kohden, kuten Fabren maalissa oli nähtävissä.Näitä toistoja kun iskostetaan selkäytimeen niin syötöt ja laukaukset lähtevät nopeammin ja tulosta tulee pisteiden muodossa.

Muutamia nopeita vastahyökkäyksiä saimme aikaiseksi, mutta ratkaisuvaiheessa lähellä vastustajan maalia, olimme vastustajan vastaavia tilanteisiin nähden kädettömämpiä.Monesti näissä yksilötilanteissa näkyy seurojen pelaajabudjetti erot.

Ojantakasen varotoimenpiteen jälkeen, Lukko alkoi hallita peliä ja padan pakka vähän hajosi, joka näkyy näissä maalin peleissä lopputuloksessa.

JMJ peliä olen arvostellut, mutta harjoituskaudella on ollut pirteä kun vielä saisi laadukkaita laukauksia.

Vanhatalo sai Ojantakaseen liittyen lisää peliaikaa josta toivottavasti valmennus sai lisää näkemystä.Kolmos ketjun pelaaminen muuttui näkymättömäksi Ojantakasen poistuttua kuvioista.

Jotkut palstaveljet/sisaret ovat turhankin kriittisesti, jo tässä harjoituskaudella,ehdottaneet monille eroa tai vastaavaa.

Kyllähän se niin on, kun useasti ampuu haulikolla, niin joskus joku hauli osuu ehkä myös kohteeseen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
En ole nähnyt vielä yhtään Ässien peliä tällä harkkakaudella, muutamia maaliklippejä lukuunottamatta. Paljon ovat saaneet arvostelua uudet pakkiulkkarit Lefebvre ja Zabransky. Katson ensimmäisen kokonaisen pelin varmaan vasta Liiga-avauksessa ja sitten pääsee koko pelin kuvassa tsekkaamaan millainen mm. näiden kahden herran pelaaminen kaukalossa on. Kivahan se olisi, että Ässät olisi voittoja napsinut harkkapeleissäkin mutta tunnetusti näistä ei saa pisteen pistettä mukaansa pitkään runkosarjaan, joten ei stressata vielä liikoja.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
JMJ peliä olen arvostellut, mutta harjoituskaudella on ollut pirteä kun vielä saisi laadukkaita laukauksia.

JMJ on pelannut kiekkoa varmaan sen 30v niin en lähtisi hirveitä odotuksia lataamaan, että hän nestori-iässä alkaisi laatulaukauksia saamaan aikaan. Veikkaan ensi kauden tehopisteiden olevan luokkaa 3+20, tyhjiin tekee ainakin yhden
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
En ole nähnyt vielä yhtään Ässien peliä tällä harkkakaudella, muutamia maaliklippejä lukuunottamatta. Paljon ovat saaneet arvostelua uudet pakkiulkkarit Lefebvre ja Zabransky. Katson ensimmäisen kokonaisen pelin varmaan vasta Liiga-avauksessa ja sitten pääsee koko pelin kuvassa tsekkaamaan millainen mm. näiden kahden herran pelaaminen kaukalossa on.
No sehän täällä on jo todettu useammallakin suulla, että Lefebvre on parantanut nopealla tahdilla siitä pitsissä vielä varsin eksyksissä olleesta tilanteesta, ja itsekin voin tämän vahvistaa. Toki kolmekymppisen maailmanmiehen voi nyt olettaa jo pystyvänkin kehittämään omaa tekemistään, on kuitenkin vakituisesti mukana ylivoimalla sun muuta, joten käyrä on vahvasti oikeaan suuntaan. Zabranskyn kohdalla on tietysti se, että hänen oletusarvoinen lähtötasonsa oli korkeammalla, ja tähän asti hän on aikalailla vain pyörinyt joukon jatkona. Muuta ei voi menneiden harjoituspelien perusteella sanoa, kuin että ihan pärjää liigassa ilman mitään huolta, mutta mitään tuota kummempaa ei ole vielä esittänyt.. ehkä sitten harjoituspelit eivät vain napostele miestä vielä pelaamaan mitenkään kovin suurella intensiteetillä
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Härkälän ja ihan vaan joukkueen fiiliksenkin takia takia tänään olisi kiva saada voitto harkkapelistä, eikä se haittaisi panikoivia fanejakaan.
Onnistumisia, maaleja ja hyvää viisikkopelaamista siis toivelistalla.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Tosiaan tänään olisi hyvä saada maaleja ja hyvä tulos pelistä, mutta silti kyseessähän on edelleen vain harjoitusottelu, ja niistä oppii eniten häviämällä. Jos taas Ässät häviää tekemällä yhden maalin alkaa jo paniikkioireet lisääntymään, esim paikallisen SK: n toimesta.

Alivoima on ollut ehkäpä se suurin ongelma, jonka takia näitä harjoituspelejä on hävitty. Sitä kuulemma kehitetään aktiivisemmaksi, mikä voi olla hiukan vaarallista. Sitä toteuttamaan täytyy nyt löytää oikeat äijät, alivoima täytyy saada paremmaksi.

Ässillehän on tehty tyhjiikin monta maalia, joten tulokset antavat vähän turhankin huonon kuvan Ässien otteista. Maaleja tarvitaan joka tapauksessa enemmän kuin yksi pelien voittamiseen.

Kokoonpanosta nyt sitten pitäisi selvitä ketkä sitä peliaikaa ansaitsevat, kuten Härkälä asian ilmaisi. Juhola lähti jo miesten peleihin mestikseen, saa nähdä lähteekö pakeistakin joku.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kevyesti todettuna tänään ns. pakkovoitto, vaikka pelataankin harjoituspelejä. Kansa nousee muutoin barrikadeille ja paine joukkueen sisällä varmasti kasvaa.

Tänään ketsuppipullo auki kotona, ja ehjät 2 erää vähintään. Lukkoa vastaan taisi olla yksi hyvähkö erä. Spårt on Ässille todellinen haaste.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
vttu mitä puuhastelua, ei saada lähetystä toimimaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös