Mainos

Harjoitusottelut 2018

  • 20 866
  • 38

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Kauden 2018-2019 harjoitusotteluohjelma näyttäisi tiettävästi seuraavalta:

Pe 3.8. Rauma, Pitsiturnaus
Pe 17.8. klo 19:00 Ketterä - Jukurit, Imatra, Bauer Imatra -turnaus
La 18.8. klo 15:00 Jukurit - SaiPa, Imatra, Bauer Imatra -turnaus
Pe 24.8. 18:30 Jukurit - HIFK, Mikkeli
Ti 28.8. 18:30 HPK - Jukurit, Hämeenlinna
To 30.8. 18:30 Jukurit - Pelicans, Mikkeli/Savo
To 6.9. 18:30 KooKoo - Jukurit, Kouvola
Pe 7.9. 18:30 Jukurit - HPK, Mikkeli

Pitsissä samassa alkusarjalohkossa lienevät joko Lukko ja Ässät, tai sitten kaksi seuraavista kolmesta: Pelicans, Sport, TPS.

Liigakausi alkanee vieraspelillä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pitsiturnaus alkaa Jukureilla klo 12.45.

Otteluohjelma:
09:00 Pelicans-TPS
10:15 Lukko-Ässät
11:30 Sport-Pelicans
12:45 Ässät-Jukurit
14:00 TPS-Sport
15:15 Lukko-Jukurit

17:00 A1-B2
18:15 B1-A2

20:00 Finaali
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pitsiturnauksen lisäksi Telia näyttää kolme Jukurien matsia; Pe 24.8. 18:30 Jukurit - HIFK, Ti 28.8. 18:30 HPK - Jukurit ja To 6.9. 18:30 KooKoo - Jukurit. Ei oikeastaan haittaa yhtään tuo...
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Huomenna olisi sitten Jukureiden ensimmäinen Pitsiturnaus ilman Ristoa, kahdella aiemmalla kerrallahan mentiin RD:n komennossa.

Ensimmäinen kerta oli 2002 jolloin liigapelaajien kesälomasäännöt taisivat olla erilaiset koska turnaus pelattiin jo 26.7. Jukurit pelasi B-lohkossa, aamupäivällä hävittiin Pelicansille 2-0, ja iltapäivällä turnauksen voittajalle Moskovan ZSKA:lle 0-3. Ja tästä kärsimyksestä piti vielä maksaa 22€. Ei vaan. Turnauksesta jäi mieleen että ei Jukurit niin huono ollut kuin numerot näyttivät, ei Jukureiden esityksiä hävetä tarvinnut. Ja pelaajista jäi mieleen Hakkaraisen Mikko, erottui edukseen, Liigatasoa jo silloin.

Toinen kerta oli 2016, se jota Länsi-Savo luuli ensimmäiseksi kerraksi. Nyt pelattiin nykykäytännön mukaan elokuun ensimmäisenä perjantaina. Tällä kertaa pelattiin A-lohkossa Ässien ja Lukon kanssa, Ässille hävittiin rankkareilla 1-1, ja Lukolle suoraan 2-0. Tuloksellisesti ei siis mennyt juuri paremmin, mutta saatiin kuitenkin maali ja piste; Leskisen Ville ohitti Andyn Ässien maalilla. Pelaajista jäi mieleen pakkipari Kauppinen - Kokkonen, jonka ei olisi pitänyt olla jäällä silloin kun siellä oli Ässien Bertrand.

Nyt on siis kolmas kerta Pitsissä. Kolme suoraa tappiota ja yksi tasapelin kautta RL-tappio on saldona tähän mennessä. Tästä on tietysti helppo parantaa. Etenkin kun lohkovastustajilla mediatietojen mukaan on merkittäviä poissaoloja. Satakunnan Kansan mukaan Ässiltä puuttuu ainakin Lähteenmäki, ja Suomikiekon mukaan Lukolla on "aivan järkyttävä määrä poissaoloja". Jukureilta ei taida olla pois kuin Nestori Lähde sekä U18 Hlinka Gretzky Cupissa pelaavat Mikko Kokkonen ja Henri Nikkanen.

Pitsi on tietysti omanlaisensa pippalo - jossa jääkiekko ei välttämättä ole pääosassa - ja jossa jää on joskus, tai itse asiassa aika usein, enempi pehmeä, mutta toisaalta sumu etenkin iltapäivällä on taas aika vahva. Että siellä pitäisi siis osata katsoa tuloksen taakse. Sivuunkirjoittanutta kiinnostaa eniten Pekka Kangasalustan peluutus ja tekeminen - ja ennen kaikkea vaatimustaso.

Lopuksi konserttivinkki. Jos ihan Mikkelistä asti tuonne Raumalle lähtee, ja voittoa ei siellä nähdä, niin siinä paluumatkalla, perjantain ja sunnuntain välisenä yönä, Tampereella näkee. Siellä on nimittäin erään Tapparan miehen kaverin johtaman Voitto -nimisen perinteisen suomalaisen laulu- ja rytmikitarayhtyeen tavallista isompi konsertti.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Varsin mielenkiintoista nähdä Pekka Kangasalustan Jukurit Raumalla. Miksikö? Ei siksi, että Pitsiturnaus kertoisi jotain joukkueiden paremmuudesta. Ei kerro. Ei siksi, että se kertoisi merkittävissä määrin (vaikkakin hieman) Jukurien yksilötasosta tai sen kehittymisestä, eikä edes siksi, että lähtisin tekemään johtopäätöksiä joukkueen innostuneisuudesta tai motivaatiosta. Kyse on Pekka Kangasalustan pelikirjasta. Sen perusteet ja tavoitteet eivät enää pysy salassa - pelikirjan pystyy jo huomenna pääkohdiltaan lukemaan. Joukkueen(joukkueiden) todellinen taso jää pimentoon, joten kaljaturnauksen tulokset on jätettävä tyystin vaille huomiota ja keskityttävä siihen, miten Kangasalustan Jukurit pelaa.

Muutamia toiveita ja ennustuksia. Ensinnäkin olen noin 90-prosenttisesti varma, että Jukurit on muuttanut PAPP-pelitapansa ns. miesvartioinnista niin sanottuun yhdistettyyn alue- ja miespuolustukseen, jossa vähintäänkin laitureilla on vastustajan puolustajien lisäksi oma alue vartioitavanaan ja jossa lisäksi pelaajat vaihtavat puolustettavaansa määrätyissä tilanteissa. Niin sen on oltava, on pakko olla! Eivät Kangasalusta ja Hahl tule peluuttamaan joukkueessaan miesvartiointia, koska he ymmärtävät sen olevan vanhentunut ja nykyisiä hyökkäyspelikirjoja vastaan tehoton tapa pelata.

Olen myös varma, että Dufvankin aikakaudella nähty pelaamisen kaksivaiheisuus sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa jatkuu, mutta toisaalta jalostuu. Aikooko Kangasalusta yrittää nopeuttaa pelaamista Marjamäen kevään Leijonista tutulla tavalla? Jos yrittää, tarkoittaa se sitä, että kiekkokontrollin pelitavallinen merkitys laskee. Ajatteleeko PK pelaamisen rytmin hyökkäys-puolustus- vai ennemmin puolustus-hyökkäys-periaatteella?

Entä mikä on Kangasalustan nykyinen kanta siihen, miten tiivis kentällä olevan viisikon tulisi olla? Asiassa on erottumassa kaksi trendiä, joiden välillä valmentajat haparoivat. Esimerkiksi Kärpät lähti Mannerin johdolla pelaamaan jääkiekkoa pitkillä syötöillä ja huonohkolla kenttätasapainolla(pyritään ylimiehittämään pieni osa kentästä). Kärpillä oli pelitavassaan edistyksellisiä merkkejä ja Mannerin pitkien syöttöjen logiikka toimi aikansa, mutta kevään lopulla oli pakko palata käytännössä puhtaaseen Meidän peliin. Samoin Rautakorpi Tapparassa yritti peluuttaa jatkuvan liikkeen jääkiekkoa, jossa viisikko väkisinkin venyy ja jossa muka pyritään pääsemään eroon pelipaikkakohtaisuudesta. Pieleen meni, muutosvalmennuksen tulos: keväällä Tappara pelasi kokolailla Meidän peliä. Ja vielä: Pennanen HPK:ssa yritti samaa nopeutuksen tietä kuin Kärpät, mutta vieläkin radikaalimmin. Pennanen uppiniskaisena katsoi kortin lähes loppuun saakka ja HPK menetti kautensa. Muutosvalmennus kohti perinteistä Meidän peliä taisi alkaa siinä noin marraskuun paikkeilla.

Liittyen edelliseen: muuttaa saa ja kehittää pitää, mutta viime kauden "pelin nopeuttamisen" lopputulos oli jälleen kerran sama kuin ennenkin. Mainostus ja hypetys on kova: loppukaudesta puheet hiljenevät ja joukkueet palaavat hyväksi todettuun: vahvaan pelin rytmittämiseen, kenttätasapainon säilyttämiseen ja pituussuunnassa tiiviseen viisikkoon. Siis toive Kangasalustalle: lähde kokeilemaan omia ajatuksiasi, mutta tee se varovasti, ja aloita muutos kohti turvallista ajoissa. Ei Jukureilla ole varaa muuhun, vähän kuin ei olisi ollut HPK:llakaan viime kaudella. Tapparalla oli varaa, mutta Jukurit ei ole Tappara.

Toivon näkeväni Kangasalustan Jukurit pelillisesti monipuolisena joukkueena, joka perustaa pelaamisensa hyökkäämisen aloitteellisuuteen, vahvaan kiekkokontrolliin ja aktiivisuuteen puolustuspelissä, joka saavutetaan ennen kaikkea tiiviillä viisikolla hyökkäyspelissä, joka edelleen saavutetaan ennen kaikkea lyhytsyöttöpelin periaatteiden monipuolisella toteuttamisella. Asianlaidan täytyy kuitenkin olla niin, että jos hyökkäämään ei syystä tai toisesta päästä tiiviinä, silloin ei voida myöskään puolustaessa olla aktiivisia, vaan pelaamisesta pitää löytyä passiivinen vaihde (trap). Muistakaa: aktiivisuus ei jääkiekossa ole mikään itseisarvo, vaikka media ja valmentajat(julkisuuteen) niin kertovatkin. Passivisuus antaa usein mahdollisuuden olla seuraavassa tilanteessa aktiivinen.

Näillä pelimerkeillä lähden seuraamaan huomista Jukurien ensiesiintymistä uuden valmentajan alla. Toki uusien pelaajien ja potentiaalisten läpilyöjien esiintyminen kiinnostaa suuresti, mutta niiden kohdalla johtopäätöksiin tarvitaan enemmän pelejä. Pelaamisen tavoitteet, ja se, kuinka pitkälle tavoitteet saadaan näkymään kentällä (tuskin kovin hyvin muutaman jääharjoituksen jälkeen, vaikka taululla asiat onkin jo käyty huolellisesti), on heti huomenna selvillä.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuntee ittensä pölvästiks tuon @paraspelaaja :n analyysin jälkeen, mutta lupauksiaherättävää oli katsella peliä. Vähätalo näytti erittäin vahvalta kesän jäljiltä ja luisteluun oli tullu kyllä potkua, niinkuin Lehkonenkin(?) taisi mainita. Kangasalustalta myös ehdottomasti hyvä veto peluuttaa kolmella ketjulla. Nyt sitten uusia kokoonpanoja testaamaan seuraavaam peliin. Mennäönköhä iha päätyyn asti?
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuntee ittensä pölvästiks tuon @paraspelaaja :n analyysin jälkeen, mutta lupauksiaherättävää oli katsella peliä
Eihän tuossa viestissäni mitään vaikeita asioita ollut, pallopelien peruslainalaisuuksien ympärillä pyörittiin. Mutta joka tapauksessa ei ole lainkaan ihme (ja tiedän), etteivät kaikki ymmärrä mistä puhutaan, koska jääkiekon ympärille ei ole muodostunut pelipuhekulttuuria. Media tuntuu haluavan pitää yllä kuvitelmaa, jossa jääkiekko on pikkuisen tyhmien miesten yksinkertainen peli tyhmine kannattajineen - ja että se sellaisena tulisi pitääkin. Eiväthän kannattajat tyhmiä ole, mutta heillä ei vain ole tietoa pelistä, koska jääkiekkomedia ei hoida hommaansa! Valmentajat pohtivat jääkiekossa täysin samoja pallopelien lainalaisuuksia kuin vaikkapa jalkapallossa, mutta media haluaa laji-ihmisiltä (valmentajilta ja pelaajilta) aivan nollasisältöistä hokijargonia (oletteko oikeasti koskaan ajatelleet, miten naurettavia jääkiekon pelaajahaastattelut ovat) ja laji-ihmiset ovat tottuneet medialle hokijargonia antamaan. Se on väärin - valmentajien ja pelaajien todellisuus ruohonjuuritasolla ei pelipuheen osalta vastaa sitä todellisuutta, joka kannattajille kerrotaan.

Kyllä joku aivan keskiverto jalkapalloklubi Barcelonan kiihkeä katalonialainen kannattaja tietää joukkueensa olennaiset hyökkäys- ja puolustuspelaamisen taktiikat. Ja jalkapallon MM-kisojen aikaan Suomessakin mediassa todella hienosti puretaan ja kansanomaistetaan peliä (kiitos YLE 2018). Jääkiekossa keskiverto suomalainen kannattaja ei osaa juurikaan eritellä joukkueiden hyökkäys- tai puolustustaktiikkaa, mitä nyt tunnistaa viivelähdöt ja ns. trap-pelaamisen, jotka ovat perseestä. Ja kun tulevat jääkiekon MM-kisat, tv-tuotteen keskiössä ei ole peli vaan eräänlainen katsojaa mahdollisimman hyvin "viihdyttävä" tyhjänpuhuminen ja sirkustemppuilu.

Siinä ero.

----------

Mutta sitten Jukureihin. Olen vakuuttunut Pekka Kangasalustan ensiesiintymisestä Jukureissa. Sanon tämän nyt aivan suoraan: Jukurien pelaamisessa näkyi sellaisia elementtejä, jotka siinä olisi pitänyt näkyä jo kahdella edellisellä kaudella, mutta jotka eivät silloisen päävalmentajan vuoksi näkyneet. Sanon "päävalmentajan vuoksi", koska Nieminen ja Hahl olisivat kyllä ne elementit pelaamiseen tuoneet jo aiemmin, jos olisivat voineet. Kangasniemen pelikirja Jukureissa tulee Raumalla nähdyn perusteella olemaan hieman entistä enemmän varioituva (näin myös pelaajille monimutkaisempi) sekä pelirohkeampi (edelleen vaativuutta lisäävä tekijä).

Mikä on tähän mennessä muuttunut verrattuna Dufvaan:
-Jukurit on vaihtanut PAPP-pelitapansa. Miesvartioinnin sijasta pelataan yhdistettyä alue- ja miespuolustusta. Syvempään analyysiin (esim. painotetaanko keskustan puolustamista vai aiotaanko pyrkiä nopeaan pelin pysäyttämiseen ja riistoon tuplaamalla) tarvitaan lisää pelejä. Joka tapauksessa Jukurien laiturit pelaavat nyt vastustajan pakin lisäksi alempana aluetta siten, että painoton laituri vetäytyy melko alas, tarvittaessa maalinedustalle (ns. palomies). Kolmonen, siis kiekollisesta kolmanneksi lähin pelaaja - jompikumpi pakeista - pelaa aluetta aivan oman maalin edessä eikä siis enää lähde kirmaamaan vastustajan mukana ympäri kenttää (periaatteena: vähintään yksi pelaaja puolustaa jatkuvasti maalinedustaa oman miehensä lisäksi). Joukkueella on selvä valmius puolustettavan vaihtoon ja pakit+sentteri sijoittuvat aluepuolustuksen mukaisesti siten, että kakkosella on valmius varmistaa ykkönen, kolmosella kakkonen (ykkönen on kiekollista puolustava, kakkonen toiseksi lähin jne.).

-Lyhytsyöttöpelaamisen periaate on edelleen voimassa, mutta Kangasalustan Jukurit haluaa toteuttaa sitä rohkeammin kuin Dufva. Ahtaaseen paikkaan (puolustusalueen keskusta) avataan huomattavasti entistä rohkeammin. Keskustan kautta pelaamista korostettu ja siihen rohkaistu. Mutta: lyhytsyöttöpelaamisen periaatteesta huolimatta ja viime kaudesta poiketen Jukurit viljelee nyt myös puolipitkiä ja pitkiä syöttöjä puolustuslinjan ohi aina hyökkäyssiniviivalle, josta peliä pyritään hidastamaan ja sitten jatkamaan lyhyillä syötöillä. Näin pyritään luomaan vauhtieroa (voidaan puhua tässä ns. toinen aalto-efektistä). Vauhtieron luomiseen tähtää myös venyttäjä/hauki, jota Kangasalusta lähetti kontrollilähdöissä hyökkäyssiniviivalle pitämään vastustajan viisikkoa hajalla ja tarjoamaan paikkaa pitkälle syötölle. Dufva ei koskaan käyttänyt venyttäjää 5vs5-pelissä. Siis yhteenvetona: Kangasalusta haluaa varioida peliä viisikon tiiviyden kustannuksella. Lyhytsyöttöpeli ja syöttöketjut ovat edelleen hyökkäämisen perusta, mutta Dufvasta poiketen viisikkoa myös revitään tarkoituksella hyökkäyssuunnassa. En osaa sanoa, onko se Jukurien kohdalla hyvä asia.

-Hyökkäysalueella pelataan rohkeammin ja pyritään pelipaikattomuuteen. Rännipelaamista vältetään ja sen sijaan pyritään suoran syötön lähelle tulevaan tarjontaan: halutaan selvästi pyrkiä lyhytsyöttöpelaamisen periaatteeseen myös kulmapelissä->luodaan pieniä alueellisia 2vs1-tilanteita ja näin avoimia suuntia murtavalle syötölle. Pakit pyrkivät kurkkaamaan kiekollisena, mutta Dufvasta poiketen myös kiekottomilla pakeilla on nyt lupa mennä tarjolle syvälle hyökkäyspäätyyn. Dufva piti puolenvaihtoja riskinä, Kangasalusta rohkaisee niihin. Mielenkiintoista nähdä otosten lisääntyessä, mihin suuntaan HAHP:ia ja maalineduspelaamista viedään.

-Pelaamisen rytmi on toistaiseksi melko identtinen Dufvan Jukurien (ja perinteisen Meidän pelin) kanssa. Pieni ero oli siinä, että joukkue pyrki vaihtotilanteissa ensisijaisesti nopeisiin kontrollilähtöihin pelin pysäyttämisen sijasta. Puolustuksessa oli tehty selväksi, ettei myöhässä prässätä: aivan kuten oli Dufvankin aikana. Jos ensimmäinen paine ei tuota tulosta, vetäydytään trapiin. Trap tuotti todella hyvin riistoja, ollen ainakin siltä osin aktiivisempi kuin ennen, että riistoon pyritään punaviivalla, siinä missä Dufvan ansapelaaja pyrki aina valumaan omalle siniselle asti.

Olen todella innoissani ja huojentunut siitä, että Kangasalusta on osoittautumassa pelin valmentajaksi ja vieläpä sellaiseksi, joka ei aio jättää mitään sattuman varaan puhumattakaan siitä, että aikoisi jähmettyä joihinkin vanhoihin ja toimimattomiin sapluunoihin uusien kehittämise sijasta. Kangasalusta ja Hahl suunnittelevat tuolle joukkueelle pomminvarmasti paletin, jolla on mahdollisuus menestyä. Ja vaikka sanoinkin, etten 90 pelatun peliminuutin jälkeen kommentoi pelaajia ollenkaan: potentiaali näyttäisi parillakin pelaajalla olevan lunastusvaiheessa. Jos ja kun hankitut vahvistukset pystyvät antamaan sitä mitä lupaavat, tästä voi tulla muutakin kuin välikausi.

E: pikku tarkennus 5. kappaleeseen
 
Viimeksi muokattu:

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Tämän takia on hieno herätä uuteen aamuun, kun joku näkee vaivaa pureskella palasiin jääkiekkojoukkueen tekemiset. Kiitos @paraspelaaja ja toivottavasti pureskelu jatkuu kauden edetessä.

Aikaansa kutakin. Nyt on Kangasalustan vetovuoro
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Perjantai 17.8. klo 19.00 Ketterä - Jukurit

Jos oli Jukureilla pari viikkoa sitten ensimmäinen pitsiturnaus ilman Ristoa, niin nyt on ensimmäinen Bauer-turnaus ihan kaiken kaikkiaan. Imatralla on kyllä käyty aiemminkin, viimeksi kolme vuotta sitten jolloin hävittiin Pietarin SKA:n akatemiajoukkueelle SKA Nevalle kahdesti maalilla, ensimmäinen tappio huonolla pelillä, toinen hyvällä.

Pitsistä jäi käteen positiivista ja negatiivista. Positiivista oli Ässät-voitto, eikä Lukko-tappiokaan huonolla pelillä tullut, Pelicans-tasapeli (RL-tappio) oli ehkä heikointa, vaan kyllä siellä silti kehtasi Jukuriväriä tunnustaa. Negatiivista oli maalivahdit. Ei meidän mutta muiden - meillä oli ihan hyvät. Mutta lounais- tai länsirannikolta saattaa yksi taikka useampi joukkue käydä maalivahtikaupoilla kauden mittaan.

Jukureiden avausvastustajana on isäntä Ketterä, joka on tehnyt ihan laadukasta ennakkomateriaalia nettiin turnauksestaan. Tuohon voi vielä kuriositeettina lisätä, että siinä missä Jukureilla on Ketterätaustaista osaamista huoltopuolella, niin Ketterällä on Turon vanha ketjukaveri valmennuspuolella.

Kokoonpanot

Jukurit

#20 Tavi, Janne #88 Vähätalo, Julius #54 Piitulainen, Jesper
#4 Suhonen, Teemu #7 Piipponen, Samuli

#15 Leskinen, Ville #28 Nikkanen, Henri #19 Lähde, Nestori
#52 Hietanen, Valtteri #6 Salonen, Aleksi

#16 Henritius, Teemu #61 Flinck, Markku #48 Jääskeläinen, Joona
#43 Jaatinen, Antti #96 Jalonen, Jimi

#25 Kalliola, Joonas #14 Hotakainen, Valtteri #33 Ritamäki, Janne
#5 Hyvärinen, Ville #8 Kokkonen, Mikko

#30 Rajaniemi, Sami
(#35 Aho, Juhana)

Ketterä

#13 Lipiäinen, Valtteri #29 Kettunen, Janne #21 Hämäläinen, Rasmus
#58 Tanhua, Samuli #22 Torikka, Kasperi

#93 Vainikainen, Ville #67 Kestilä, Aku #80 Juntheikki, Jesse
#42 Koponen, Marlo #2 Mesikämmen, Konsta

#60 Sjöholm, Sebastian #86 Ripatti, Erno #17 Karjalainen, Henry
#44 Lippojoki, Jarno #61 Maarnela, Henry

#8 Vuokniemi, Samuli #27 Jalovaara, Toni #52 Haaparanta, Mikko
#25 Niemi, Valtteri

#35 Kaarlehto, Karolus
(#74 Lipiäinen, Santeri)

Joukkueen terveystilanne kun on hyvä, niin kauden ensimmäiseen 60-minuuttiseen peliinsä Jukurit lähtee ilman ykköskenttää, pelannee sitten huomenna. Mikäli SaiPa -peli kiinnostaa, niin SarvisClubin bussilla bussilla pääsee edullisesti.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
@hil antanee jonkinlaisen raportin pelin jälkeen? Itseäni kiinnostaa erityisesti Henri Nikkasen debyytti miestenpeleissä ja Hyvärinen-Kokkonen pakkiparin toimivuus. Puolustuksessa on nyt terve kilpailu pelipaikoista. Tällä hetkellä tuntuisi, että Piipponen-Suhonen ja Salonen-Hietanen parit on löyty lukkoon, ja ovat todennäköisesti vakiokokoonpanossa. Jäljelle jää Jalonen, Jaatinen, Kokkonen, Hyvärinen ja Alho, joista kolmas pari (+ 7. pakki) kaivetaan.
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Ketterä - Jukurit 0 - 3

Muutama hajanainen havainto Prosecco -lasin ääreltä:

Peli alkoi juhlavasti: muutama minuutti ennen pelin alkua joku huomattavan päihtynyt SaiPafani tapaili Maamme-laulua.

1-0 Ykkösyv (=1. ketju) ensimmäisellä ylivoimalla. Piipponen taisi tehdä edelliselläkin Imatran reissulla.

2-0 Henritiuksen hyvät kädet.

3-0 Jalosen heitto maalille. Katsomoon näytti helpolta.

Ykkös- ja kolmoserä selvästi meidän, kakkosessa oltiin ajoittain jaloissa. Ketterällä ainoastaan yksi hyvä yv - tai meillä huono av - esimerkiksi viimeisellä yv:llään, vai oliko se toiseksi viimeinen, Ketterä ei juuri kiekkoon koskenut. Molempien joukkueiden paras pelaaja oli maalissa.

Nikkasen ketju oli heikoin meidän ketjuista, ainoa joka ei saanut yhtään pitempää pyöritystä kaverin päätyyn. Nikkanen pelasi alempana kuin muut sentterit. Peliäly ja -taito ok, tahto ja kovuus ei (vielä). Hankki meidän viimeisen yv:n. Tämä diagnoosi siis ihan yhden kokonaisen 60 min pelin perusteella. Kokkosen vakipelipaikka tämän pelin perusteella todennäköisempi.

Ensimmäisessä pelissä ihmettelin että mitähän ne on Lappeenrannassa Topille syöttäneet; oli niin kuin se kuuluisa perseeseen ammuttu karhu, kiukutteli koko ajan vastustajalle ja tuomareille. Pelasi kuitenkin aika hyvin.
 
SaiPaa vastaan Jukurit lähtee liikkeelle seuraavalla miehityksellä:

Aho (Rajaniemi)

Tavi-Vähätalo-Piitulainen
Suhonen-Piipponen

Partanen-Asplund-Roine
Hietanen-Salonen

Leskinen-Henritius-Jääskeläinen
Jaatinen-Jalonen

Lähde-Flinck-Ritamäki
Hyvärinen-Kokkonen

Huilivuorossa ovat Kalliola, Nikkanen ja Hotakainen.

E: Näköjään aloittava maalivahti vaihtunut Rajaniemestä Ahoon jossain välin. Aiemmin aloittavaksi oli merkattu Raju.
 
Viimeksi muokattu:

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Miksei Aho saa taaskaan peliaikaa? Ei edes harjoituspeleissä. Menee hyvä veskari ihan hukkaan
Kyllähän Aho näyttää ainakin Liigan sivujen mukaan olevan tänään torjuntavuorossa, eli puoliksi menee harkkapelit tähän mennessä.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Se maalinteko.. Ei oltu kentällä ainakaan huonompia omaan silmään nähden.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Oikein mallikkaasti pelasi Jukurit mielestäni tänään. Paremmalla viimeistelyllä olisitte voittaneet.
Monasti olen kironnut SaiPan kohdalla sitä, että hallitaan peliä, mutta laadukkaampi joukkue käyttää maalipaikkansa tehokkaammin. Niin kävi tänäänkin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Näillä esityksillä Mikko Kokkonen ottaa takuuvarmasti paikan pelaavasta kokoonpanosta. Mikon yleispelaaminen on vahvistunut paljon, ja lisäpelit tuovat lisää rohkeutta käyttää omia avujaan. Yleisesti koko joukkueesta voisi todeta, että lupaavalta näyttää. Teemu Henritius iskee lopullisen läpimurron 2018-19?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit Hämeenlinnassa:

Tavi-Vähätalo-Piitulainen
Suhonen-Piipponen

Partanen-Asplund-Roine
Hietanen-Salonen

Leskinen-Nikkanen-Henritius
Jaatinen-Jalonen

Lähde-Flinck-Ritamäki
Hyvärinen-Kokkonen

Rajaniemi (Aho)

Ykkös- ja kakkoskentät näyttää vakiintuvan samoiksi. Erityistarkkailuun on otettava tänään kolmosketju ja Henri Nikkasen peli. Tämä siis JOS @Telia toimii. Torstaina Johnny Ahon vuoro kotihallissa?
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kakkos ketju ansaitsee mielestäni ton vakiintumisen, mutta ykkösketjulla on parannettavaa ja vähän ihmetyttää miksi on niin jäädytetty tässä vaiheessa? Tavin ja Piitulaisen yhteinen historia tiedetään, mutta yks viiden vuoden takainen kausi samassa joukkueessa ei voi olla ainut syy tähän!?

Pakistossa on kyllä kovanoloista kilpailua nyt siitä, ketkä pelaa ja se on hyvä juttu se.
 

Ralph

Jäsen
Jukurit Hämeenlinnassa:
Onko tämä paras mahdollinen hyökkäys? Vai mahtuuko Hotakainen, Jääskeläinen tai Kalliola mukaan? Tai no, Kalliola tuskin, mutta Jääskeläinen kolmosen laitaan?
 
Onko tämä paras mahdollinen hyökkäys? Vai mahtuuko Hotakainen, Jääskeläinen tai Kalliola mukaan? Tai no, Kalliola tuskin, mutta Jääskeläinen kolmosen laitaan?

Kyllähän tuo melkolailla paras mahdollinen hyökkäys tämän hetken miehillä on. Jääskeläinen ei ole vielä oikein mitään esittänyt tähän asti harjoituspeleissä, joten saa kyllä tosissaan kilpailla pelipaikastaan. Nuo kolmosketjun pelaajat kilpailevat lähtökohtaisesti samoista paikoista hänen kanssaan.

Kalliolan itse näkisin jopa mielummin vakiokokoonpanossa kuin Lähteen ihan vain sen vuoksi, että on kiekollisesti parempi pelaaja. Lähde toki tärkeä alivoimapelaaja, mutta oikein muuta annettavaa kovan yrittämisen lisäksi ei ole. Lähteen paikalla Hotakaista ja Kalliolaa varmasti tullaan kauden aikana näkemään eli rotaatiomiehiä ovat.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Tuota vähän pelkäsin Jääskeläisen kohdalla. Ei esittänyt SaiPan paidassa yhtään mitään. Mestiksessä toki huikea kausi, mutta onhan näitä joilla ei yksinkertaisesti riitä liigassa. Ei ole mikään nelosketjun pelaaja, onko saanut mahdollisuutta ylemmissä ketjuissa tuloksen tekijänä?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kalliolan itse näkisin jopa mielummin vakiokokoonpanossa kuin Lähteen ihan vain sen vuoksi, että on kiekollisesti parempi pelaaja.

Mulla on se kuva, että Kalliola-Hotakainen-Ritamäki tulee olemaan lähtökohtaisesti nelosketju. Kolmosen kohtalon (ja samalla osittain sit nelosenkin) ratkaissee se, joko Nikkasella riittää vakiokokoonpanoon vai ei.
 
Vaikea uskoa, että Hotakainen Flinckiä nelossentterin paikalta syrjäyttää, mutta pelithän sen tietysti näyttävät lopun viimeksi.

Pakisto näyttäisi löytäneen jo melko toimivan muodon, kun nuo pakkiparit on pysyneet yhdessä jo Pitsistä asti. Kokkonen on pelannut harjoituspeleissä hyvin ja Hyssy on jatkanut viime kauden tasaista suorittamistaan. Heidät molemmat näkisin Jaatisen edellä sarjan alkaessa. Tämä siis vain Pitsin ja HIFK-pelin näkemisen perusteella.

Hyökkäykseen kaipaisin edelleen sitä yhtä kärkivahvistusta. Ymmärrän kyllä, että nuorille kuten Nikkanen, Jääskeläinen jne. halutaan antaa näytönpaikkoja ja vastuuta, jota ovat täältä tulleet hakemaan. Vapaalippua kokoonpanoon ei kuitenkaan kenelläkään pitäisi olla ja sitä Kangasalustakin on teroittanut, mutta tämän hetkisellä pelaajamäärällä se vähän siltä vaikuttaa. Kausi on myös pitkä ja kuten aiemmilla kausilla on huomattu, niin kierrätystä pelaajistossa tarvitaan. Varmasti Nikkaselle, Jääskeläiselle tai vaikka Leskiselle kauden aikana vastuuta on tarjolla, vaikka sinne se koodinimi Budishkin hankittaisiin.
 
Jotenkin vaisu oli tänään Jukureiden esitys ainakin siihen nähden, mitä olen itse tähän asti joukkueen suorituksia harjoituskaudella nähnyt. Toki se täytyy sanoa, että osaltaan vaisuuteen vaikutti myös hyvin pelannut kotijoukkue, joka varsinkin toisessa erässä piti jukurijoukkueen täysin telineissä. Ensimmäinen erä tasainen ja kolmannessa Jukurit hienokseltaan niskan päällä, mutta tulos oli tänään tämä.

Olihan siellä tänään hyviäkin aihioita hyökkäyspäässä ja paikat useampaankin kuin yhteen maaliin, mutta näin tällä kertaa. Puolustuspelaaminen parempaa kuin HIFK:ta vastaan, mutta edelleen aivan liikaa pääsee vastustaja ylivoimahyökkäyksiin ja muutenkin tilaa annetaan liikaa.

Yksittäisistä pelaajista Tavi on nostettava esiin. Oli joo yhtä tehoton kuin muutkin, mutta karvasi hyvin ja järjesti muutaman tilanteen hyökkäyspäässä. Jalka liikkuu myös melkoisen ketterästi. Salosen pelaamista oli myös ilo seurata. Flinckiltä tänään heikompi ilta turhine jäähyineen ja Jaatisen tilalla voisi jatkossa peluuttaa Kokkosen Mikkoa, joka tänäänkin esiintyi sillä tasolla, että ansaitsisi enemmän minuutteja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös