Ilmoitukset

Nimimerkki Räpylätassu on asetettu viikon pelikieltoon mainostamisesta ja oman taloudellisen edun tavoittelusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Roger Moore kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin yleisurheilun EM-kisojen liveseurantaan. Koska olemme kyseistä käyttäjää huomauttaneet vastaavista viesteistä jo aiemmin, palkitsemme kyseisen nimimerkin kisaurakastaan viikon pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Ovhj:n kirjoitusoikeudet on poistettu. Hänen viestinsä olivat kieliasultaan heikkoja, eikä tähän asiaan ollut tullut parannusta huomautusten jälkeenkään.

Nimimerkki V-G- huilaa seuraavan viikon syyllistyttään henkilökohtaiseen hyökkäykseen.

Sulje ilmoitus

Harjoitusottelut 2018

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana hil, 03.06.2018 klo 01.07.

 1. hil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Bromwich Albion, Liga NOS & LigaPro
  Kauden 2018-2019 harjoitusotteluohjelma näyttäisi tiettävästi seuraavalta:

  Pe 3.8. Rauma, Pitsiturnaus
  Pe 17.8. klo 19:00 Ketterä - Jukurit, Imatra, Bauer Imatra -turnaus
  La 18.8. klo 15:00 Jukurit - SaiPa, Imatra, Bauer Imatra -turnaus
  Pe 24.8. 18:30 Jukurit - HIFK, Mikkeli
  Ti 28.8. 18:30 HPK - Jukurit, Hämeenlinna
  To 30.8. 18:30 Jukurit - Pelicans, Mikkeli/Savo
  To 6.9. 18:30 KooKoo - Jukurit, Kouvola
  Pe 7.9. 18:30 Jukurit - HPK, Mikkeli

  Pitsissä samassa alkusarjalohkossa lienevät joko Lukko ja Ässät, tai sitten kaksi seuraavista kolmesta: Pelicans, Sport, TPS.

  Liigakausi alkanee vieraspelillä.
   
 2. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Pitsiturnaus alkaa Jukureilla klo 12.45.

  Otteluohjelma:
  09:00 Pelicans-TPS
  10:15 Lukko-Ässät
  11:30 Sport-Pelicans
  12:45 Ässät-Jukurit
  14:00 TPS-Sport
  15:15 Lukko-Jukurit

  17:00 A1-B2
  18:15 B1-A2

  20:00 Finaali
   
 3. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Pitsiturnauksen lisäksi Telia näyttää kolme Jukurien matsia; Pe 24.8. 18:30 Jukurit - HIFK, Ti 28.8. 18:30 HPK - Jukurit ja To 6.9. 18:30 KooKoo - Jukurit. Ei oikeastaan haittaa yhtään tuo...
   
 4. hil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Bromwich Albion, Liga NOS & LigaPro
  Huomenna olisi sitten Jukureiden ensimmäinen Pitsiturnaus ilman Ristoa, kahdella aiemmalla kerrallahan mentiin RD:n komennossa.

  Ensimmäinen kerta oli 2002 jolloin liigapelaajien kesälomasäännöt taisivat olla erilaiset koska turnaus pelattiin jo 26.7. Jukurit pelasi B-lohkossa, aamupäivällä hävittiin Pelicansille 2-0, ja iltapäivällä turnauksen voittajalle Moskovan ZSKA:lle 0-3. Ja tästä kärsimyksestä piti vielä maksaa 22€. Ei vaan. Turnauksesta jäi mieleen että ei Jukurit niin huono ollut kuin numerot näyttivät, ei Jukureiden esityksiä hävetä tarvinnut. Ja pelaajista jäi mieleen Hakkaraisen Mikko, erottui edukseen, Liigatasoa jo silloin.

  Toinen kerta oli 2016, se jota Länsi-Savo luuli ensimmäiseksi kerraksi. Nyt pelattiin nykykäytännön mukaan elokuun ensimmäisenä perjantaina. Tällä kertaa pelattiin A-lohkossa Ässien ja Lukon kanssa, Ässille hävittiin rankkareilla 1-1, ja Lukolle suoraan 2-0. Tuloksellisesti ei siis mennyt juuri paremmin, mutta saatiin kuitenkin maali ja piste; Leskisen Ville ohitti Andyn Ässien maalilla. Pelaajista jäi mieleen pakkipari Kauppinen - Kokkonen, jonka ei olisi pitänyt olla jäällä silloin kun siellä oli Ässien Bertrand.

  Nyt on siis kolmas kerta Pitsissä. Kolme suoraa tappiota ja yksi tasapelin kautta RL-tappio on saldona tähän mennessä. Tästä on tietysti helppo parantaa. Etenkin kun lohkovastustajilla mediatietojen mukaan on merkittäviä poissaoloja. Satakunnan Kansan mukaan Ässiltä puuttuu ainakin Lähteenmäki, ja Suomikiekon mukaan Lukolla on "aivan järkyttävä määrä poissaoloja". Jukureilta ei taida olla pois kuin Nestori Lähde sekä U18 Hlinka Gretzky Cupissa pelaavat Mikko Kokkonen ja Henri Nikkanen.

  Pitsi on tietysti omanlaisensa pippalo - jossa jääkiekko ei välttämättä ole pääosassa - ja jossa jää on joskus, tai itse asiassa aika usein, enempi pehmeä, mutta toisaalta sumu etenkin iltapäivällä on taas aika vahva. Että siellä pitäisi siis osata katsoa tuloksen taakse. Sivuunkirjoittanutta kiinnostaa eniten Pekka Kangasalustan peluutus ja tekeminen - ja ennen kaikkea vaatimustaso.

  Lopuksi konserttivinkki. Jos ihan Mikkelistä asti tuonne Raumalle lähtee, ja voittoa ei siellä nähdä, niin siinä paluumatkalla, perjantain ja sunnuntain välisenä yönä, Tampereella näkee. Siellä on nimittäin erään Tapparan miehen kaverin johtaman Voitto -nimisen perinteisen suomalaisen laulu- ja rytmikitarayhtyeen tavallista isompi konsertti.
   
 5. paraspelaaja Jäsen

  Varsin mielenkiintoista nähdä Pekka Kangasalustan Jukurit Raumalla. Miksikö? Ei siksi, että Pitsiturnaus kertoisi jotain joukkueiden paremmuudesta. Ei kerro. Ei siksi, että se kertoisi merkittävissä määrin (vaikkakin hieman) Jukurien yksilötasosta tai sen kehittymisestä, eikä edes siksi, että lähtisin tekemään johtopäätöksiä joukkueen innostuneisuudesta tai motivaatiosta. Kyse on Pekka Kangasalustan pelikirjasta. Sen perusteet ja tavoitteet eivät enää pysy salassa - pelikirjan pystyy jo huomenna pääkohdiltaan lukemaan. Joukkueen(joukkueiden) todellinen taso jää pimentoon, joten kaljaturnauksen tulokset on jätettävä tyystin vaille huomiota ja keskityttävä siihen, miten Kangasalustan Jukurit pelaa.

  Muutamia toiveita ja ennustuksia. Ensinnäkin olen noin 90-prosenttisesti varma, että Jukurit on muuttanut PAPP-pelitapansa ns. miesvartioinnista niin sanottuun yhdistettyyn alue- ja miespuolustukseen, jossa vähintäänkin laitureilla on vastustajan puolustajien lisäksi oma alue vartioitavanaan ja jossa lisäksi pelaajat vaihtavat puolustettavaansa määrätyissä tilanteissa. Niin sen on oltava, on pakko olla! Eivät Kangasalusta ja Hahl tule peluuttamaan joukkueessaan miesvartiointia, koska he ymmärtävät sen olevan vanhentunut ja nykyisiä hyökkäyspelikirjoja vastaan tehoton tapa pelata.

  Olen myös varma, että Dufvankin aikakaudella nähty pelaamisen kaksivaiheisuus sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa jatkuu, mutta toisaalta jalostuu. Aikooko Kangasalusta yrittää nopeuttaa pelaamista Marjamäen kevään Leijonista tutulla tavalla? Jos yrittää, tarkoittaa se sitä, että kiekkokontrollin pelitavallinen merkitys laskee. Ajatteleeko PK pelaamisen rytmin hyökkäys-puolustus- vai ennemmin puolustus-hyökkäys-periaatteella?

  Entä mikä on Kangasalustan nykyinen kanta siihen, miten tiivis kentällä olevan viisikon tulisi olla? Asiassa on erottumassa kaksi trendiä, joiden välillä valmentajat haparoivat. Esimerkiksi Kärpät lähti Mannerin johdolla pelaamaan jääkiekkoa pitkillä syötöillä ja huonohkolla kenttätasapainolla(pyritään ylimiehittämään pieni osa kentästä). Kärpillä oli pelitavassaan edistyksellisiä merkkejä ja Mannerin pitkien syöttöjen logiikka toimi aikansa, mutta kevään lopulla oli pakko palata käytännössä puhtaaseen Meidän peliin. Samoin Rautakorpi Tapparassa yritti peluuttaa jatkuvan liikkeen jääkiekkoa, jossa viisikko väkisinkin venyy ja jossa muka pyritään pääsemään eroon pelipaikkakohtaisuudesta. Pieleen meni, muutosvalmennuksen tulos: keväällä Tappara pelasi kokolailla Meidän peliä. Ja vielä: Pennanen HPK:ssa yritti samaa nopeutuksen tietä kuin Kärpät, mutta vieläkin radikaalimmin. Pennanen uppiniskaisena katsoi kortin lähes loppuun saakka ja HPK menetti kautensa. Muutosvalmennus kohti perinteistä Meidän peliä taisi alkaa siinä noin marraskuun paikkeilla.

  Liittyen edelliseen: muuttaa saa ja kehittää pitää, mutta viime kauden "pelin nopeuttamisen" lopputulos oli jälleen kerran sama kuin ennenkin. Mainostus ja hypetys on kova: loppukaudesta puheet hiljenevät ja joukkueet palaavat hyväksi todettuun: vahvaan pelin rytmittämiseen, kenttätasapainon säilyttämiseen ja pituussuunnassa tiiviseen viisikkoon. Siis toive Kangasalustalle: lähde kokeilemaan omia ajatuksiasi, mutta tee se varovasti, ja aloita muutos kohti turvallista ajoissa. Ei Jukureilla ole varaa muuhun, vähän kuin ei olisi ollut HPK:llakaan viime kaudella. Tapparalla oli varaa, mutta Jukurit ei ole Tappara.

  Toivon näkeväni Kangasalustan Jukurit pelillisesti monipuolisena joukkueena, joka perustaa pelaamisensa hyökkäämisen aloitteellisuuteen, vahvaan kiekkokontrolliin ja aktiivisuuteen puolustuspelissä, joka saavutetaan ennen kaikkea tiiviillä viisikolla hyökkäyspelissä, joka edelleen saavutetaan ennen kaikkea lyhytsyöttöpelin periaatteiden monipuolisella toteuttamisella. Asianlaidan täytyy kuitenkin olla niin, että jos hyökkäämään ei syystä tai toisesta päästä tiiviinä, silloin ei voida myöskään puolustaessa olla aktiivisia, vaan pelaamisesta pitää löytyä passiivinen vaihde (trap). Muistakaa: aktiivisuus ei jääkiekossa ole mikään itseisarvo, vaikka media ja valmentajat(julkisuuteen) niin kertovatkin. Passivisuus antaa usein mahdollisuuden olla seuraavassa tilanteessa aktiivinen.

  Näillä pelimerkeillä lähden seuraamaan huomista Jukurien ensiesiintymistä uuden valmentajan alla. Toki uusien pelaajien ja potentiaalisten läpilyöjien esiintyminen kiinnostaa suuresti, mutta niiden kohdalla johtopäätöksiin tarvitaan enemmän pelejä. Pelaamisen tavoitteet, ja se, kuinka pitkälle tavoitteet saadaan näkymään kentällä (tuskin kovin hyvin muutaman jääharjoituksen jälkeen, vaikka taululla asiat onkin jo käyty huolellisesti), on heti huomenna selvillä.
   
 6. AVR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Tuntee ittensä pölvästiks tuon @paraspelaaja :n analyysin jälkeen, mutta lupauksiaherättävää oli katsella peliä. Vähätalo näytti erittäin vahvalta kesän jäljiltä ja luisteluun oli tullu kyllä potkua, niinkuin Lehkonenkin(?) taisi mainita. Kangasalustalta myös ehdottomasti hyvä veto peluuttaa kolmella ketjulla. Nyt sitten uusia kokoonpanoja testaamaan seuraavaam peliin. Mennäönköhä iha päätyyn asti?
   
 7. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Eihän tuossa viestissäni mitään vaikeita asioita ollut, pallopelien peruslainalaisuuksien ympärillä pyörittiin. Mutta joka tapauksessa ei ole lainkaan ihme (ja tiedän), etteivät kaikki ymmärrä mistä puhutaan, koska jääkiekon ympärille ei ole muodostunut pelipuhekulttuuria. Media tuntuu haluavan pitää yllä kuvitelmaa, jossa jääkiekko on pikkuisen tyhmien miesten yksinkertainen peli tyhmine kannattajineen - ja että se sellaisena tulisi pitääkin. Eiväthän kannattajat tyhmiä ole, mutta heillä ei vain ole tietoa pelistä, koska jääkiekkomedia ei hoida hommaansa! Valmentajat pohtivat jääkiekossa täysin samoja pallopelien lainalaisuuksia kuin vaikkapa jalkapallossa, mutta media haluaa laji-ihmisiltä (valmentajilta ja pelaajilta) aivan nollasisältöistä hokijargonia (oletteko oikeasti koskaan ajatelleet, miten naurettavia jääkiekon pelaajahaastattelut ovat) ja laji-ihmiset ovat tottuneet medialle hokijargonia antamaan. Se on väärin - valmentajien ja pelaajien todellisuus ruohonjuuritasolla ei pelipuheen osalta vastaa sitä todellisuutta, joka kannattajille kerrotaan.

  Kyllä joku aivan keskiverto jalkapalloklubi Barcelonan kiihkeä katalonialainen kannattaja tietää joukkueensa olennaiset hyökkäys- ja puolustuspelaamisen taktiikat. Ja jalkapallon MM-kisojen aikaan Suomessakin mediassa todella hienosti puretaan ja kansanomaistetaan peliä (kiitos YLE 2018). Jääkiekossa keskiverto suomalainen kannattaja ei osaa juurikaan eritellä joukkueiden hyökkäys- tai puolustustaktiikkaa, mitä nyt tunnistaa viivelähdöt ja ns. trap-pelaamisen, jotka ovat perseestä. Ja kun tulevat jääkiekon MM-kisat, tv-tuotteen keskiössä ei ole peli vaan eräänlainen katsojaa mahdollisimman hyvin "viihdyttävä" tyhjänpuhuminen ja sirkustemppuilu.

  Siinä ero.

  ----------

  Mutta sitten Jukureihin. Olen vakuuttunut Pekka Kangasalustan ensiesiintymisestä Jukureissa. Sanon tämän nyt aivan suoraan: Jukurien pelaamisessa näkyi sellaisia elementtejä, jotka siinä olisi pitänyt näkyä jo kahdella edellisellä kaudella, mutta jotka eivät silloisen päävalmentajan vuoksi näkyneet. Sanon "päävalmentajan vuoksi", koska Nieminen ja Hahl olisivat kyllä ne elementit pelaamiseen tuoneet jo aiemmin, jos olisivat voineet. Kangasniemen pelikirja Jukureissa tulee Raumalla nähdyn perusteella olemaan hieman entistä enemmän varioituva (näin myös pelaajille monimutkaisempi) sekä pelirohkeampi (edelleen vaativuutta lisäävä tekijä).

  Mikä on tähän mennessä muuttunut verrattuna Dufvaan:
  -Jukurit on vaihtanut PAPP-pelitapansa. Miesvartioinnin sijasta pelataan yhdistettyä alue- ja miespuolustusta. Syvempään analyysiin (esim. painotetaanko keskustan puolustamista vai aiotaanko pyrkiä nopeaan pelin pysäyttämiseen ja riistoon tuplaamalla) tarvitaan lisää pelejä. Joka tapauksessa Jukurien laiturit pelaavat nyt vastustajan pakin lisäksi alempana aluetta siten, että painoton laituri vetäytyy melko alas, tarvittaessa maalinedustalle (ns. palomies). Kolmonen, siis kiekollisesta kolmanneksi lähin pelaaja - jompikumpi pakeista - pelaa aluetta aivan oman maalin edessä eikä siis enää lähde kirmaamaan vastustajan mukana ympäri kenttää (periaatteena: vähintään yksi pelaaja puolustaa jatkuvasti maalinedustaa oman miehensä lisäksi). Joukkueella on selvä valmius puolustettavan vaihtoon ja pakit+sentteri sijoittuvat aluepuolustuksen mukaisesti siten, että kakkosella on valmius varmistaa ykkönen, kolmosella kakkonen (ykkönen on kiekollista puolustava, kakkonen toiseksi lähin jne.).

  -Lyhytsyöttöpelaamisen periaate on edelleen voimassa, mutta Kangasalustan Jukurit haluaa toteuttaa sitä rohkeammin kuin Dufva. Ahtaaseen paikkaan (puolustusalueen keskusta) avataan huomattavasti entistä rohkeammin. Keskustan kautta pelaamista korostettu ja siihen rohkaistu. Mutta: lyhytsyöttöpelaamisen periaatteesta huolimatta ja viime kaudesta poiketen Jukurit viljelee nyt myös puolipitkiä ja pitkiä syöttöjä puolustuslinjan ohi aina hyökkäyssiniviivalle, josta peliä pyritään hidastamaan ja sitten jatkamaan lyhyillä syötöillä. Näin pyritään luomaan vauhtieroa (voidaan puhua tässä ns. toinen aalto-efektistä). Vauhtieron luomiseen tähtää myös venyttäjä/hauki, jota Kangasalusta lähetti kontrollilähdöissä hyökkäyssiniviivalle pitämään vastustajan viisikkoa hajalla ja tarjoamaan paikkaa pitkälle syötölle. Dufva ei koskaan käyttänyt venyttäjää 5vs5-pelissä. Siis yhteenvetona: Kangasalusta haluaa varioida peliä viisikon tiiviyden kustannuksella. Lyhytsyöttöpeli ja syöttöketjut ovat edelleen hyökkäämisen perusta, mutta Dufvasta poiketen viisikkoa myös revitään tarkoituksella hyökkäyssuunnassa. En osaa sanoa, onko se Jukurien kohdalla hyvä asia.

  -Hyökkäysalueella pelataan rohkeammin ja pyritään pelipaikattomuuteen. Rännipelaamista vältetään ja sen sijaan pyritään suoran syötön lähelle tulevaan tarjontaan: halutaan selvästi pyrkiä lyhytsyöttöpelaamisen periaatteeseen myös kulmapelissä->luodaan pieniä alueellisia 2vs1-tilanteita ja näin avoimia suuntia murtavalle syötölle. Pakit pyrkivät kurkkaamaan kiekollisena, mutta Dufvasta poiketen myös kiekottomilla pakeilla on nyt lupa mennä tarjolle syvälle hyökkäyspäätyyn. Dufva piti puolenvaihtoja riskinä, Kangasalusta rohkaisee niihin. Mielenkiintoista nähdä otosten lisääntyessä, mihin suuntaan HAHP:ia ja maalineduspelaamista viedään.

  -Pelaamisen rytmi on toistaiseksi melko identtinen Dufvan Jukurien (ja perinteisen Meidän pelin) kanssa. Pieni ero oli siinä, että joukkue pyrki vaihtotilanteissa ensisijaisesti nopeisiin kontrollilähtöihin pelin pysäyttämisen sijasta. Puolustuksessa oli tehty selväksi, ettei myöhässä prässätä: aivan kuten oli Dufvankin aikana. Jos ensimmäinen paine ei tuota tulosta, vetäydytään trapiin. Trap tuotti todella hyvin riistoja, ollen ainakin siltä osin aktiivisempi kuin ennen, että riistoon pyritään punaviivalla, siinä missä Dufvan ansapelaaja pyrki aina valumaan omalle siniselle asti.

  Olen todella innoissani ja huojentunut siitä, että Kangasalusta on osoittautumassa pelin valmentajaksi ja vieläpä sellaiseksi, joka ei aio jättää mitään sattuman varaan puhumattakaan siitä, että aikoisi jähmettyä joihinkin vanhoihin ja toimimattomiin sapluunoihin uusien kehittämise sijasta. Kangasalusta ja Hahl suunnittelevat tuolle joukkueelle pomminvarmasti paletin, jolla on mahdollisuus menestyä. Ja vaikka sanoinkin, etten 90 pelatun peliminuutin jälkeen kommentoi pelaajia ollenkaan: potentiaali näyttäisi parillakin pelaajalla olevan lunastusvaiheessa. Jos ja kun hankitut vahvistukset pystyvät antamaan sitä mitä lupaavat, tästä voi tulla muutakin kuin välikausi.

  E: pikku tarkennus 5. kappaleeseen
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2018 klo 00.56
 8. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Tämän takia on hieno herätä uuteen aamuun, kun joku näkee vaivaa pureskella palasiin jääkiekkojoukkueen tekemiset. Kiitos @paraspelaaja ja toivottavasti pureskelu jatkuu kauden edetessä.

  Aikaansa kutakin. Nyt on Kangasalustan vetovuoro