Camembert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eilisestä pelistä en tilastoja löytänyt mutta Jaatinen / Jalonen - pakkipari taisi ottaa omiin IFK-pelissä kolme (3!) takaiskumaalia. Kokkoselle vain enemmän vastuuta.
 
"The three important elements in hockey are: the forecheck, the backcheck and the paycheck."

- Gilbert Perreault, Buffalo Sabres

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eilisessä pelissä ei tainnu Jaloselle tulla vastaiskuja.. Jaatisellekin "vain" yksi ja sekin AV-maali. Harmi kun liigan sivuilal ei tilastoja ole, mutta Kokkonen oli ihan kohtuullisen paljon kuitenkin kentällä, eikä minun mielestä mitenkään ongelmissa, joten ehdottomasti voisi enemmänkin vastuuta tarjota jatkossa.

Nikkanen ei peliaikaa sensijaan tainnut saada ainakaan kymmentä minuuttia enempää!?

Isoin huolenaihe allekirjottaneelle on ehdottomasti tuo kakkoserä. Ei päästä paineen alta pois ja vaihdot venyy pitkän vaihtomatkan takia pahasti.

Kangasalusta laati hienon kuvion viimeiseen vaihtoon, vaikka omissa(tyhjissä) lopulta soikin.
 
"Tilanne on se, että nyt on niin kiire ettei saa juosta." Risto Dufva palatessaan ammattilaissarjaan 23.11.2019

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
✏
Nikkanen ei peliaikaa sensijaan tainnut saada ainakaan kymmentä minuuttia enempää!?
Nikkasen ollessa kentällä on monesti pistänyt silmään se, että mies tuntuu olevan usein ns. pelin ulkopuolella. Sinänsä vielä tällä hetkellä ymmärrettävää, koska kyseessä on herran ensimmäiset miesten pelit.

Mutta allekirjoittanut ymmärtää myös sen, että kilpailu joukkueessa on kovaa; se aika jonka saat olla kentällä, on käytettävä hyväksi. Vapaalippuja pelaavaan kokoonpanoon ei ole, eikä kuulukaan olla. Toivotaan Henrin kohdalla kuitenkin, että mies kehittyy peli peliltä ja lunastaa paikan pelaavasta Liiga-kokoonpanosta.
 
Kyllä Kangasalusta leikkii nyt tulella näissä harjoitusotteluissa.

Miehellä on tunne, että voisi olla jokin parempi tapa ylittää keskialue kuin lyhytsyöttöpeli. Että se lopulta nopeuttaisi pelaamista, kun kaksi hyökkääjää jatkuvasti repii viisikkoa pituussuunnassa.

Tuskin tulee valmista. Antakaa jo olla, ettei tule kiire.
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pelicansia vastaan jukurimiehitys on tänään seuraava:

Tavi-Vähätalo-Piitulainen
Hietanen-Salonen

Partanen-Asplund-Roine
Piipponen-Suhonen

Ritamäki-Nikkanen-Jääskeläinen
Kokkonen-Hyvärinen

Lähde-Hotakainen-Kalliola

7. pakki Jaatinen, 13. hyökkääjä Henritius

Aho (Rajaniemi)

Kolme pakkiparia tänään siis käytössä ja ylimääräinen pakki sekä hyökkääjä mukana. Leskinen ja Flinck sivuun, Hotakainen ja Kalliola kehiin. Aho ottaa paikan maalilta.

Kolmosketju tänään seurantaan. Toiveissa paria edellistä kamppailua ehjempi suoritus koko joukkueelta.
 

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kolmosketju tänään seurantaan. Toiveissa paria edellistä kamppailua ehjempi suoritus koko joukkueelta.
No sellainenhan sieltä tulikin. Jukureilta melkoisen eheä esitys, eikä Pelicansilla juurikaan sanansijaa ottelussa ollut. Puolustuspelaamisesta erityisplussat jukurijoukkueelle, nyt pysyi ykkössektori hyvin puhtaana ja Ahon työ maalilla tehtiin helpoksi.

Kolmosketju taas, noh ei hirveästi näkynyt. Nikkaselle voisi tehdä hyvää pelata esim. syyskausi Mestistä ja saada sieltä kokemusta miesten peleistä. Se toki tarkoittaisi, että Jukureiden melkein tarvitsisi lähteä silloin pelaajakaupoille.

Nelosketju puolestaan oli yllättävän hyvä ja tekikin komean 3-0-maalin.

Hyökkäyspään tekemisestä olen myös jotenkin vakuuttunut, kun vertaa viime kauteen. Oman silmääni näyttää ainakin, että pelaajat uskaltavat hakea rohkeampia ratkaisuja ja paikat vaihtuvat tiuhaan, kun RD:n aikana se liikkuminen näytti jotenkin stiga-ukkojen menolta.

Pelicansista ei suoraan sanottuna jäänyt erityisemmin mieleen kukaan. Tai no, Keni oli kyllä kehno ja pakkipari Teppo komppasi vahvasti. Katselivat aitiopaikalta tuota kolmatta maalia ja Keni kierrettiin muutaman kerran muutenkin komeasti.

Positiivisin fiiliksin voi lähteä ensi viikon viimeisiin harjoitusotteluihin.
 
Viimeksi muokattu:

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit tänään Kouvolassa:

Kalliola- Asplund- Jääskeläinen
Hietanen-Salonen

Leskinen-Henritius-Piitulainen
Suhonen-Jalonen

Nikkanen- Vähätalo- Roine
Hyvärinen-Kokkonen

Lähde-Flinck-Hotakainen
Jaatinen

Aho (Rajaniemi)

Nyt on näköjään räjäytetty oikeastaan kaikki hyökkäyskolmikot. Partanen, Tavi ja Ritamäki hyökkääjistä sivussa, pakeista Piipponen.

Tähän asti pahoin pimennossa olleille Leskiselle ja Jääskeläiselle tarjotaan nyt ainakin näytönpaikkaa, jonka toivottavasti käyttävät hyödykseen. Mielenkiintoista myös nähdä pääseekö Nikkanen peliin paremmin kiinni laiturin roolissa. Sentterinä ollut ainakin melko näkymätön kentällä.
 

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Näkyi kyllä tänään tuo, että ketjut oli pistetty uusiksi. Ei yhdelläkään ketjulla ollut tänään minkäännäköistä yhteistä säveltä. KooKoon kakkosketjulla kulki ja se tänään eron teki kentällä. Puolustuspäässä Jukurit kyllä myös tarjoili tänään tilanteita, 1-0 -ja-2-1-maalit täysin puolustuksen piikkiin.

Toivon mukaan huomenna taas nähdään jäällä se jämäkkä jukurijoukkue ja saadaan hyvä kenraaliharjoitus kaudelle.
 
Voi, voi, Kangasalusta... Kokematon valmentaja on sittenkin ajamassa ansaan. Uskoin, ettei niin kävisi, mutta on käymässä kuitenkin. Miehelle oli sittenkin liian houkutteleva ajatus päästä kehittämään uniikkia, rohkeaa tapaa pelata, jonkinlaista "kangasalustalaista kiekkoa". Näinhän monille aloitteleville päävalmentajille, tai pitkästä aikaa puikkoihin pääsevälle koutsille, käy.

1-0 -ja-2-1-maalit täysin puolustuksen piikkiin.
@HighFlyer#95, nyt SEIS, koska minun on pakko sanoa: tällä kertaa olet niin väärässä, ettet uskokaan. Tai periaatteessa olet oikeassa siinä, ettei noin voi pelata, mutta olet silti kertakaikkisen väärässä. Yhdellä lauseella: puolustajia Suhosta (KooKoon 1. maali), Kokkosta (2. maali) tai Jimi Jalosta (5. maali) ei voi syyttää siitä miten he noissa tilanteissa pelasivat. Monessa jääkiekkojoukkueessa näiden herrojen suoritukset noissa tilanteissa olisivat olleet karmeita virheitä. MUTTA. Fakta, joka tässä on todella huolestuttavaa, on seuraava: tilanteet eivät olleet virheitä. Ne olivat osa Kangasalustan pelikirjaa, puhtaita valmentajan maaleja. On pomminvarmaa, että Kangasalusta ei noiden maalien jälkeen käynyt sanomassa Suhoselle, Kokkoselle ja Jaloselle mitään virheestä.

Kuten jo sanoin, olen todella huolestunut Kangasalustan pyrkimyksistä. Sanotaan näin, että katsotaan vielä huominen peli, ja sen jälkeen tulen kirjoittamaan todellisen palopuheen. Kerron nyt vain Stubb-henkiset kolme pointtia siitä, mitä on ensialkuun tehtävä:
1) Voimakas repivä hyökkääminen ja ylijuoksut on lopetettava. On palattava keskialueella lyhytsyöttöpeliin.
2) On lopetettava holtiton pakkien vastaantulo ja pinchit hyökkäyssinisellä.
3) On luovuttava aggressiivisesta 1-3-1-trapista, jossa pakki pyrkii antamaan paineen punaviivalle. Trapin tulee olla 0-5, jossa pakki ei pyri keskustaan.

Niin, noista kolmesta mainitsemastani maalista: kaksi oli seurausta kohdasta 3), yksi johtui kohdasta 2). Jukurit pyrki aktiivisesti noihin tilanteisiin. Vielä kerran: tilanteet ei missään nimessä puolustajien, vaan Kangasalustan piikkiin. Huomenna katsotaan, pitääkö tässä huolestua aivan toden teolla.
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nythän tuo kulkee ihan hyvin. Tauluun vois lyödä ihan selkeät lukemat, niin valaisi lisää uskoa kotiyleisöönkin.

Edit. Jahas, pelaajat luki viestini ja selkä oikeni..

En tosin vieläkään ymmärrä eilistä aivopierua ketjujen sekoituksesta.
 
Viimeksi muokattu:
"Komeita maalit eivät ole olleet, mutta tärkeitä siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi." -Bubi Wallenius-

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
7-24... Laukaukset toisessa erässä. En ollu tänään paikalla, mutta mitä ihmettä siellä toisessa erässä taas tapahtui? Ei ole tän pelin jälkeen enää varaa laskea kolmea maalia kuudessa minuutissa... Harjottelut harjoteltu.
 
"Tilanne on se, että nyt on niin kiire ettei saa juosta." Risto Dufva palatessaan ammattilaissarjaan 23.11.2019
7-24... Laukaukset toisessa erässä. En ollu tänään paikalla, mutta mitä ihmettä siellä toisessa erässä taas tapahtui? Ei ole tän pelin jälkeen enää varaa laskea kolmea maalia kuudessa minuutissa... Harjottelut harjoteltu.
Jukurit hyökkää toisteisesti pitkällä, repeytyneellä viisikolla->ei tulla kolmella kaistalla->ei saada päätyyn jatkopaineita->kulmapelimahdollisuudet vähissä->vastustaja hyökkää omat kulmapelinsä hyvin->pitkä vaihtomatka tehostaa pelin virtauksen siirtymistä vahvemmalle osapuolelle.

Jälleen yksi vastustajan maali tuli Kangasalustan yliaggressiivisen KAPP:n vuoksi. Pakit puolustaa jatkuvasti aivan liikaa eteenpäin. Aivan liian rohkeasti. Aivan liian aktiivisesti. Kangasalusta on vienyt ajattelunsa rohkeudesta liian pitkälle: Jukuripakiston pitäisi ehdottomasti alkaa pelaamaan pelokkaammin. Kyllä. Virheitä pitää terveellä tavalla pelätä, koska niitä ei pidä tehdä. Voikohan Kangasalusta ymmärtää tämän?

Ei Jukurit ollut erityisen hyvä missään vaiheessa peliä. On vaikea käsittää, mihin Kangasalusta tuolla repivien hyökkääjien käytöllä pyrkii. Voisiko joku toimittaja tehdä työnsä (kyllä, se olisi urheilutoimittajan Työ) ja kysäistä Kangasalustalta asiasta? Kenttätasapainosta ei ole Jukurien hyökkäämisessä tietoakaan. Olen ymmälläni, en kertakaikkiaan ymmärrä, mikä on Jukurien repivän ja kaistoja leikkailevan hyökkäyspelin tavoite. Mahdollisimman kova luistelu? Temmon ylläpitäminen keinolla millä hyvänsä? Ainakaan hyökkäyspelin tavoitteiden täyttymiseen (maalintekoon, tilanvoittoon maalintekoalueelle tai hyvään puolustusvalmiuteen) se ei johda verrattuna siihen, että pelattaisiin lyhyillä syötöillä, pitkillä syöttöketjuilla, tiiviillä viisikolla ja koko kentän levyisellä rintamalla.

Huolestuttavaa.
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ihan hyvää analysointia paraspelaajalta. Täytyy myös muistaa, että pelaajat ovat pääosin Riston valitsemat, joten sillä saattaa olla joku vaikutus henkilökemioihin.
 
"Komeita maalit eivät ole olleet, mutta tärkeitä siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi." -Bubi Wallenius-

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
✏
7-24... Laukaukset toisessa erässä. En ollu tänään paikalla, mutta mitä ihmettä siellä toisessa erässä taas tapahtui? Ei ole tän pelin jälkeen enää varaa laskea kolmea maalia kuudessa minuutissa... Harjottelut harjoteltu.
Pennasen HPK harjoitti ns. persraiskauta Mikkelin Jukureita kohtaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy