Harjoitusottelut 2012–2013

  • 48 509
  • 133

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Ässien parhaimmat pitsissä olivat Brodin, Juusela ja Parkkonen

Nuoko ne tulitti Vehasen seulaksi?

Mukula kirjoitti:
Teidän katsojien kannalta se on huono, että Vehanen pelaa Ässiä vastaan. Syy on se, että Ässät tulittaa jokaisen vedon Lukon verkkoon. Ettekö te jaksa odottaa sitä kauden alkuun ;)?

Tosin ässäpelin pelasi Simon Nielsen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Avoimen vahingoniloista ja joka suhteessa totaalista huutonaurua täytyy kyllä heittää näille Pitsiturnausta puolustelleille nimimerkeille. Mitäköhän hyötyä tuosta tänäkin vuonna oli?

17.8. kausi vasta alkaa, silloin pelataan harjoituspeli jolla on jotakin merkitystäkin.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pitsistä kotiuduttu ja hetki nukuttukin, joten laitetaanpa vähän viiltävää analyysia kera ranskalaisten.

- Maalivahdit: Perussuorittamista. Tämä osasto kunnossa.

Pakit:

- Sulin: Hoiti ruutunsa mikäli se oli olla vaan mukana. Heshkan korvaajaksi ei luonnollisestikaan ollut (peliäkään tosin Heshkalta näkemättä, mutta odotuksiin nähden :D ) Pelasi perusvarmaa peliä ja meni kyllä mukana. Pari kertaa sijoittautuminen vähän hukassa.

- Sammalkangas: Näkymätön Lukko pelissä, mikä Tapsan tyyliselle pakille toki hyväkin asia. Paria komeaa pommia tai pientä naamaan hierontaa odotin, mutta petyin. Sport pelissä ei tainnut pelata? Tai oli TODELLA näkymätön.

- Marttinen: Ihan ok peleissä mukana. Ei suuria vaikeuksia omissa ja kiekkoakin yritti välillä liikuttaa ylöspäin..kuitenkin ilman suurempaa menestystä. Paria pommia haki ja vähän mussuttikin Pitsihenkisesti. Pelasi pakeista luultavasti eniten. YV:lla viivassa, mutta kertaakaan ei tainnut laukoa. Kuitenkin ehkä näkyvin Patapakki turnauksessa.

- Parkkonen: Miellytti meikäläisen silmää. Liike aikasta sulavaa ja pienestä koosta huolimatta pärjäsi kulmissakin ok. Kiekollista potentiaalia selkeäsi on, toivottavasti ulosmitataan Taimen ollessa pois alkukaudesta. Yhdessä Marttisen kanssa pakiston parhaimmistoa.

- Kojo: Ensimmäisen kerran näin kaverin luistimilla ja tarvii sanoa, että ei se nyt näyttänyt lähellekään, niin kauhealta mitä täällä jokunen kirjoittaja on antanut ymmärtää. Antoi muutaman kerran helpon ekansyötön ja pelasi peruspeliä. Raameja on. Olisko jopa ihan hiomaton timantti noin peruspakiksi. Kiekollista liideriä hänestä tuskin koskaan saa, mutta oman maalin suojeliaksi potentiaalia on.

- Malkamäki: Mitäänsanomaton. Ei mukana hyvässä eikä pahassa. Taantunut ensimmäisesti kaudesta. Jonon jatkona menee.

- Honkanen: Ei edelleenkään raketti luistimilla, mutta mm. av-aikaa paljon. Peruspakki. Luultavasti vakituisesti kokoonpanossa.

Hyökkääjät:

- Brodin: Ensimmäisessä pelissä aivan hukassa. Pyöri päättömästi kentällä eikä missään vaiheessa päässyt ns. pelin sisään. Toisessa huomattavasti paljon parempi. Laukoi hanakasti ja liikkui jo maalia kohti. Palkintona maali nollakulmasta. Pommeja ei vielä nähty, mutta eiköhän niitäkin tule kunhan saadaan jalka kunnolla liikkeelle ja intensiteetti oikealle tasolle.

- Pihlman: Mielestäni liikkui paremmin, kun parilla viime kaudella. Teki paljon töitä kulmissa, mikä söi selvästi voimia. Pari kertaa ei meinannut jaksaa vaihtoon asti luistella. Pari kertaa pääsi vetämään ja se puoli on kunnossa. Uskon, että syksyllä on iloa, jahka Joppe saadaan mukaan ketjuun. Lisäksi olisi aiheellista miettiä Pihlmanin rooli tarkoin ylivoimaan. Sen verran on painava laukaus edelleen, että käyttöä olisi.

- Ryan: Pelituntuma selvästi hakusessa. Kierteli aika laajalti. Hyviä väläytyksiä kylläkin. Pyytää ahnaasti kiekkoa ja suunta maalille päin. Ei vielä vakuttanut, mutta ei todellakaan mikään Piros. Tuntumaa lisää ja Dixon keskelle, niin hyvä tulee.

- Savinainen: Tuttua Vellua. Sähisemistä ja vähän sohlaamistakin. Vastasi pääosin kenttänsä pelin pyörittämisestä ja toisinaan "oma" pelaaminen kärsi siitä. Dixon hoitaa jatkossa pelintekemisen ja Vellu pääsee hääräämään tuttuun tyyliinsä. Siis ykkösen toinen laituri.

- Sillanpää: Normisuoritus väärässä kentässä. Eli pelasi "ykkösen" keskellä kuten kolmosen/nelosen keskellä kuuluisi pelata. Siis väärässä roolissa. Kaudella alemmissa kentissä sitten omilla vahvuuksilla.

- Uusikartano: Aika valju suoritus. Toki vanha lämpenee hitaammin, joten siten en huolestu pahemmin. Kaudella sitten kolmosen vai nelosen keskellä..siinä on miettimistä valmennukselle.

- Niemi: Positiivia fiboja. Liike tuntui olevan yllättävänkin hyvää. Toivottavasti ei johdu kevyestä kesästä? :D Karvasi useasti todella hyvin ja saikin pari kiekonriistoa joista pääsi hyökkäämään. Vielä ei päätynyt maaliin asti, mutta tilanteita kuitenki loi sitä kautta. Todellisuus esiin sitten syksymmällä, kun Joppe tulee viereen.

- Virkkunen: Ei yksinkertaisesti mitään käyttöä. Panokset eivät vain riitä liigaan..ei nyt eikä tuskin tulevaisudessakaan - Sporttiin?

- Lähteenmäki: Ei vielä vakuuttanut. Pelituntuma varmasti kateissa. Tarvii aikaa, katotaan onko miehestä liigapeluriksi.

- Mutanen: Pienellä peliajalla. Tullee pelaamaan nelosen laidassa ja nyt ne kaverit, jotka taistelee toisesta paikasta saivan enemmän peliaikaa ja näyttöpaikkoja. Ei erityistä mainittavaa peliotteista.

- Moisio: No joo..kulttipelaajaksi meinaavat. Kyllähän se siä sähisi joka tilanteessa, mutta lähinnä tilanteiden jälkeen. Ei vielä oikein pelirytmiä..pitkä kaukaloista poissaolo varmasti vaikutti. Raameja on ja jalka, kun saadaan liikkeelle, niin varmasti tulostakin ja pommeja aletaan näkemään. Sopii toki Porilaiseen Ässäpakkaan.

- Juusela: "Isoja" maaleja. Rankkarit 2/2 sisään ja voittomaali muutenkin Sport pelissä. Meno miellytti muutenkin meikäläisen silmää. Samanlaista kuin viime kauden lopussa. Laittaisin kolmosen laituksi Brodinin kanssa. Kuulemma pyörätestissä ollut kova, vaikka kesällä ilmeisesti maistunu muukin kuin reenaus. Potentiaalia kunnon läpimurtoon on.

- Aaltonen: Njaa..ei suurempia havaintoja. Nelosen keskellä veteli menemään ja siinähän se meni. 13/14 hyökkääjä kaudella. Lähteenmäen ja Virkkusen edellä kuitenkin selkeästi.

Pari höntsää takana ja suurempia johtopäätöksiä turha vetää, siksi vain pienet ranskalaiset viivat. :D

Kolmen kiekollisen pakin sekä Dixonin ja Armian puuttuminen näkyi. Kaverit pala kerrallaan mukaan, niin hyvä tulee.
 
Viimeksi muokattu:

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Avoimen vahingoniloista ja joka suhteessa totaalista huutonaurua täytyy kyllä heittää näille Pitsiturnausta puolustelleille nimimerkeille. Mitäköhän hyötyä tuosta tänäkin vuonna oli?

17.8. kausi vasta alkaa, silloin pelataan harjoituspeli jolla on jotakin merkitystäkin.

Mitä haittaa tästä pitsiturnauksesta oli??

Tämä on tapahtuma joka on varmasti suurempi faneille kuin itse pelaajille. Mitä nyt aloitetaan kausi pelailemalla muutama höntsäpeli, siitä ei ole mitään haittaa...
Hyötyä on se yksi harjoituspeli Lukkoa vastaan Isomäessä.
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Pieni huutelo nurkkapöydästä.

Uskoisin noin pelaajien kannaltakin, että pelaaminen on kivempaa kuin ympyrän juokseminen tai luistelu harjoituksissa. Ja ehkä jääkiekkoilijalle maistuu jääkiekon pelaaminenkin paremmin kuin puntin nostelu. Tai tiedä sitten.

Asiaan. Itse kiinnitin huomioni Michael Ryanin pelisilmään. Hakee hanakasti maalille pohjoisamerikkalaiseen tyyliin. Ei ollut vaan ketjukaveriensa kanssa vielä ihan kartalla. Joka tapauksessa aika paljon näkyvämpi kuin toinen ulkomaalaisvahvistus Brodin. Kuten täällä joku arveli, Dixonin kanssa jälki saattaa hyvin olla toista.

Turussa tuli seurattua Patrik Moision nousun kulttipelaajaksi. Hänessä on kyllä viitteitä liigapelaajaksi ja on parhaimmillaan suhteellisen nopea. Pelisilmää ei vielä toistaiseksi ole, mutta on sellainen vähän Jarkko Ruudun tapainen, fiksu kaveri, joka ajelee kaikkea liikkuvaa kentällä. Mietin, että mihin liigajoukkueeseen mahtaisi parhaiten sopia, ja totesin, että on kyllä aika Ässien tai Hifkin näköinen. Alemmissa ketjuissa kun saa peliaikaa ja pääsee liigarytmiin, saattaa hyvin pelata myös liigassa itsensä niiden rakastettuja ja vihattujen pelaajien joukkoon, kulttistatuksella.

Näiden kavereiden ohi huomioni kiinnittyi kuitenkin nuoreen puolustajaan. Pienikokoinen, sisukas, tulisieluinen ja vielä kohtuullisilla kiekollisilla taidoilla varustettuun Patrik Parkkoseen. Ihmettelin ensin, että mikä ja kuka tällainen pelaaja on. Jäi mieleen ja saattaa kyllä mennä heittämällä liigaryhmään, jos vaan saa peliaikaa. On vielä nuori, mutta näkisin, että kehitys saattaa jonkin verran kyllä hidastua, jos joutuu nuorten kanssa painimaan ensi kaudella. Vaan, valmentajahan päätökset tekee. Joka tapauksessa kaveri, jota kannattaa tulevaisuudessa seurata.

Aki Juusela tietysti tässä porukassa sitten oli Parkkosen ohella se, joka sattuneesta (tehollisista) syistä pisti silmään. Saattaa heittää repun jos toisen ensi kaudella. Haistaa maalipaikat hyvin ja veivaakin varsin mukavasti. Tässä ehkä sitten kuitenkin se pelaaja, joka Pitsissä oli näkyvin ässä.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvä, että on tullut tätä analyysiä pitsiturneesta. Parkkonen vaikuttaa mielenkiintoiselta kaverilta ja youtube klippien perusteella luistelee sulavasti, jokseenkin tuli mieleen esim. Kimmo Timonen. Moisio on jo nyt meikäläisen suosikki ja malttamattomana odottelenkin kauden alkua, mitä Pati aikaan saa ja nouseeko ässäfanien suosikiksi.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Uskoisin noin pelaajien kannaltakin, että pelaaminen on kivempaa kuin ympyrän juokseminen tai luistelu harjoituksissa. Ja ehkä jääkiekkoilijalle maistuu jääkiekon pelaaminenkin paremmin kuin puntin nostelu.

Varmasti pelaaminen on kivempaa. Se onkin sitten eriasia, pitääkö harjoittelun olla kivaa vai tehokasta.

Mikäli tykkää vaan pelata kiekkoa, kannattaa pelata höntsäpelejä veteraanisarjoissa. Menestystä janoaville ammattilaisille tehokas harjoittelu ja kehittyminen on varmasti tärkeämpää ja mielekkäämpää kuin höntsäpelit.

Yleisölle, faneille ja seurojen kassalle höntsäturnaukset ovat hyvä juttu. Jos valmentajan mielestä pitsiturnaus palvelee kauteen valmistautumista niin hyvä sitten. Jos ei, niin sieltä pitää pysyä poissa. Valmentaja, joka tietoisesti vaarantaa joukkueensa kesäharjoittelun turnauksella, joka ei hänen mielestään palvele kauteen valmistautumista, ei ansaitse menestystä. Jos turnaus on valmentajan mielestä hyväksi niin ei muuta kuin innolla mukaan.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Yleisölle, faneille ja seurojen kassalle höntsäturnaukset ovat hyvä juttu. Jos valmentajan mielestä pitsiturnaus palvelee kauteen valmistautumista niin hyvä sitten. Jos ei, niin sieltä pitää pysyä poissa. Valmentaja, joka tietoisesti vaarantaa joukkueensa kesäharjoittelun turnauksella, joka ei hänen mielestään palvele kauteen valmistautumista, ei ansaitse menestystä. Jos turnaus on valmentajan mielestä hyväksi niin ei muuta kuin innolla mukaan.

Nyt olisi urheilulääketiedettä ja urheiluvalmennusta enemmänkin tutkineena kiva tietää, millainen on turnaus joka 3.8 vaarantaa kesäharjoittelun? Olisiko jollakin tämän palstan pitsiturnausta vastustavalla antaa tähän vastausta. Oikeana vastauksena ei siis käy pelaajan mahdollinen loukkaantuminen turnauksessa!
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt olisi urheilulääketiedettä ja urheiluvalmennusta enemmänkin tutkineena kiva tietää, millainen on turnaus joka 3.8 vaarantaa kesäharjoittelun? Olisiko jollakin tämän palstan pitsiturnausta vastustavalla antaa tähän vastausta. Oikeana vastauksena ei siis käy pelaajan mahdollinen loukkaantuminen turnauksessa!

En vastusta Pitsiturnausta, mutta se vie kauden alla viikon tehokasta harjoittelu aikaa. Esimerkiksi Jyri Marttinen on harjoitellut Ässien harjoituksissa kolme viikkoa (kauden ja juhannuksen jälkeen työehtosopimuksen määrämät tauot joukkueharjoituksista), mikä on minusta aika vähän. Elokuun alusta on kuusi viikkoa kauden alkuun, siinä on erittäin vähän aikaa kovaan harjoitteluun.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
En vastusta Pitsiturnausta, mutta se vie kauden alla viikon tehokasta harjoittelu aikaa. Esimerkiksi Jyri Marttinen on harjoitellut Ässien harjoituksissa kolme viikkoa (kauden ja juhannuksen jälkeen työehtosopimuksen määrämät tauot joukkueharjoituksista), mikä on minusta aika vähän. Elokuun alusta on kuusi viikkoa kauden alkuun, siinä on erittäin vähän aikaa kovaan harjoitteluun.

Viikon? Eikös kyseinen turnaus kestä ainoastaan yhden päivän. Tiedän että olet sen verran kartalla harjoittelusta, että et oleta joukkueen harjoittelun palvelevan kyseistä turnausta ennen turnausta. Duffa saa toki sanoa mitä tahansa julkisuudessa asian suhteen.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Nyt olisi urheilulääketiedettä ja urheiluvalmennusta enemmänkin tutkineena kiva tietää, millainen on turnaus joka 3.8 vaarantaa kesäharjoittelun? Olisiko jollakin tämän palstan pitsiturnausta vastustavalla antaa tähän vastausta. Oikeana vastauksena ei siis käy pelaajan mahdollinen loukkaantuminen turnauksessa!

Mahdotonhan tuohon on vastata, kun ei tiedä miten joukkueiden harjoittelu on järkeily ja jaksotettu. Jonkun verran ihan harrastuspohjalta harjoittelun periodisointiin ym. tutustuneena en ymmärrä mitä asiaa tällainen turnaus palvelee.

Pelitapaa siellä tuskin harjoitellaan, kun ei olla ainakaan mainittavasti vielä jäällä harjoiteltu. Voimaa, nopeutta, kestävyyttä, kimmoisuutta ym. fyysisiä ominaisuuksia todennäköisesti harjoiteltaisiin niille suunnitelluilla oheisharjoituksilla. Uusista pelaajista pitäisi olla joku käsitys jo ennen kuin heitä hankitaan, joten kyse ei voi olla pelaajien testaamisesta varsinkaan, kun pelaajilla ei ole edes jäätuntumaa.

Mitä tulee rasittavien ja kevyempien viikonpäivien jaksotukseen niin turnaus vastaa kovan intensiteetin harjoitusta, joten turnaus vie vähintään yhden raskaan harjoituksen paikan viikko-ohjelmasta. Turnauksen siis tulisi siis jollakin tapaa vähintäänkin korvata väliin jätetyn harjoituksen. Jos taas jonkun ominaisuuden harjoittelu on ohjelmoitu progressiivisesti niin voidaanko sieltä tuosta vain korvata yksi raskas harjoitus höntsäturnauksella? Eikö se vesitä suunnitellun progression?

Tuossa muutamia pointteja, jotka minua epäilyttävät. En epäile, etteivätkö ammattivalmentajat ymmärtäisi asioita paljon paljon minua paremmin, mutta olisi hieno saada selvennystä noihin asioihin. Omasta mielestäni harjoituspeleillä on todellista annettavaa vasta, kun ollaan harjoiteltu jäällä ja opetellaan ja hiotaan pelitapaa. En ymmärrä miksi yhteisharjoitukset aloitetaan turnauksella.

Lukemani perusteella en ymmärrä turnauksen ajankohtaa. Toivottavasti joku nyt asiallisesti ilman vittuilua selittää mitä turnauksella haetaan niin opin taas jotain uutta.

Ps. En pidä valmentajia tyhminä tai ammattitaidottomina, kun osallistuvat turnaukseen harjoittelun sijasta. Sen sijaan väkisinkin tulee mieleen mahdollisuus, että joukkueet (Ässät) osallistuvat turnaukseen seurajohdon vaatimuksesta (raha, fanit) eivätkä siksi, että valmentaja pitäisi sitä hyvänä kauteen valmistautumisena. Jos tilanne on näin, seura toimii mielestäni ammattitaidottomasti, koska se ei valmistaudu kauteen valmentajan parhaan mahdollisen osaamisen mukaan. Tämä on se perimmäinen ja ainoa asia joka pitsiturnauksen ajankohdassa minua kaihertaa. Jos kauteen valmistautumista tietentahtoen heikennetään, ei ansaita menestystä.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viikon? Eikös kyseinen turnaus kestä ainoastaan yhden päivän. Tiedän että olet sen verran kartalla harjoittelusta, että et oleta joukkueen harjoittelun palvelevan kyseistä turnausta ennen turnausta. Duffa saa toki sanoa mitä tahansa julkisuudessa asian suhteen.

Tiedän, että tuolla viikolla pitäisi tehdä raskaat testit ja jäälle meno vaatii muutaman totuttelu kerran. Nyt jää käytännössä kolme kovaa harjoituspäivää käyttämättä, koska ensimmäisellä viikolla ei voi hapottavia treenejä vetää, jotta turnauksessa olisi turvallista pelata. Lukko meni niin pitkälle, että siirsi testit seuraavalle viikolle. Pääsosin ensimmäinen viikko on kevyttä höntsäystä, perjantaina tehokas peliaika oli 60 minuuttia jaettuna ~30 pelaajan kesken.
 
Pieni huutelo nurkkapöydästä.



Turussa tuli seurattua Patrik Moision nousun kulttipelaajaksi. Hänessä on kyllä viitteitä liigapelaajaksi ja on parhaimmillaan suhteellisen nopea. Pelisilmää ei vielä toistaiseksi ole, mutta on sellainen vähän Jarkko Ruudun tapainen, fiksu kaveri, joka ajelee kaikkea liikkuvaa kentällä. Mietin, että mihin liigajoukkueeseen mahtaisi parhaiten sopia, ja totesin, että on kyllä aika Ässien tai Hifkin näköinen. Alemmissa ketjuissa kun saa peliaikaa ja pääsee liigarytmiin, saattaa hyvin pelata myös liigassa itsensä niiden rakastettuja ja vihattujen pelaajien joukkoon, kulttistatuksella.

Näiden kavereiden ohi huomioni kiinnittyi kuitenkin nuoreen puolustajaan. Pienikokoinen, sisukas, tulisieluinen ja vielä kohtuullisilla kiekollisilla taidoilla varustettuun Patrik Parkkoseen. Ihmettelin ensin, että mikä ja kuka tällainen pelaaja on. Jäi mieleen ja saattaa kyllä mennä heittämällä liigaryhmään, jos vaan saa peliaikaa. On vielä nuori, mutta näkisin, että kehitys saattaa jonkin verran kyllä hidastua, jos joutuu nuorten kanssa painimaan ensi kaudella. Vaan, valmentajahan päätökset tekee. Joka tapauksessa kaveri, jota kannattaa tulevaisuudessa seurata.

Pahoittelut vieraisiin pöytiin huuteluista, mutta en ymmärrä miten ihmeessä jengi luulee Patrik Moision olevan missään määrin kovaa taklaava tai millään muullakaan tavalla kova pelaaja. Myöhässä, usein selkään ja päähän kohdistuneet taklaukset ei ole kovaa pelaamista. Pitsiturnauksessa Lukkoa vastaan ei pystynyt taklaamalla ainuttakaan pelaajaa horjuttamaan. Lopussa sitten ajoi selkään vihellyksen jälkeen. Kaukalossa tää kaveri ei todellakaan ole fiksu.

Pitsiturnauksessa Patrik Parkkonen esitteli todella sujuvaa luistelua ja pehmeää kiekonhallintaa. Katsomoon asti huokui itsevarmuus ja keskittyminen omaan tekemiseen. Tässä on tulevaisuuden huippupakki.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mitä tulee rasittavien ja kevyempien viikonpäivien jaksotukseen niin turnaus vastaa kovan intensiteetin harjoitusta, joten turnaus vie vähintään yhden raskaan harjoituksen paikan viikko-ohjelmasta...

Tämä on väärä luulo, 60 minuuttia peliaikaa jaettuna ~30 pelaajalle ei raskas harjoitus. Yhden pelaajan maksimirasitus perjantaina lasketaan muutamissa minuuteissa.
 
Viimeksi muokattu:

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Mitä tulee rasittavien ja kevyempien viikonpäivien jaksotukseen niin turnaus vastaa kovan intensiteetin harjoitusta, joten turnaus vie vähintään yhden raskaan harjoituksen paikan viikko-ohjelmasta. Turnauksen siis tulisi siis jollakin tapaa vähintäänkin korvata väliin jätetyn harjoituksen. Jos taas jonkun ominaisuuden harjoittelu on ohjelmoitu progressiivisesti niin voidaanko sieltä tuosta vain korvata yksi raskas harjoitus höntsäturnauksella? Eikö se vesitä suunnitellun progression?

Ei kai kukaan nyt oikeasti luule, että 2*(2*20) isommalla nipulla on yhdellekään oikeasti harjoittelevalle joukkueelle raskas harjoitus? 4*(2*20) olisi mahdollisesti eri asia. Toki näissä hajoitteissa pitää tietää missä mennään, jotta harjoitusohjelmaa voidaan muokata tarpeen mukaan. Nythän on sitten kevyen kesähöntsän jälkeen (pelaajien haluama) mukavampi treenata taas kovempaa.

Ja mitä progressiosta voi nyt sanoa, ei kai taaskaan kukaan luule ettei Karri ole tätä turnausta piirtänyt harjoituskartalle :)
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Nyt jää käytännössä kolme kovaa harjoituspäivää käyttämättä, koska ensimmäisellä viikolla ei voi hapottavia treenejä vetää, jotta turnauksessa olisi turvallista pelata.

Ensimmäisellä viikolla nyt ei urheilufysiikan mukaan muutenkaan ole järkeä vetää kolmea kovaa harjoista, vaikka suurin osa pelaajista onkin ollut jäällä koko kesän.

Olet kuitenkin oikeassa siinä, että kyseinen turnaus vaatii valmennusjohdolta tietynlaista hereilläoloa. Tämä vahvistaa näkemystäni siitä, että sinulla olisi jatkossakin annettavaa Porilaiselle urheilulle valmennuspuolella.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Ei kai kukaan nyt oikeasti luule, että 2*(2*20) isommalla nipulla on yhdellekään oikeasti harjoittelevalle joukkueelle raskas harjoitus?...

No kun nyt pääsit mukavasti alkuun niin minä pyynnöstäsi kerroin, kerroin mikä minua epäilyttää turnauksen ajankohdassa. Voisitko sinä nyt selittää, kuten pyysin, mitä asiaa turnaus palvelee?
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Ensimmäisellä viikolla nyt ei urheilufysiikan mukaan muutenkaan ole järkeä vetää kolmea kovaa harjoista, vaikka suurin osa pelaajista onkin ollut jäällä koko kesän.

Ensimmäisellä viikolla? Kai nyt omatoimisella jaksolla ammattilaiset harjoittelevat, vai? Ei kai ensimmäinen yhteisharjoitusviikko tarkoita, että aletaan mukavalla läskiliikunnalla kevyesti harjoitellen. Lähtökohtana kai pitäisi olla, että omatoimisen jakson jälkeen ollaan kunnossa voidaan harjoitella ihan tosissaan.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Ensimmäisellä viikolla? Kai nyt omatoimisella jaksolla ammattilaiset harjoittelevat, vai? Ei kai ensimmäinen yhteisharjoitusviikko tarkoita, että aletaan mukavalla läskiliikunnalla kevyesti harjoitellen. Lähtökohtana kai pitäisi olla, että omatoimisen jakson jälkeen ollaan kunnossa voidaan harjoitella ihan tosissaan.

Öööh, noin yleisesti laitatko esimerkin joukkueesta tai yksilöurheilijasta joka harjoittelee noin yleisesti 3 kertaa viikossa kovaa. Kenties olisi syytä opetalla perusteet pk/vk/mk ennen kuin lisää tavaraa tähän keskusteluun?
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
No kun nyt pääsit mukavasti alkuun niin minä pyynnöstäsi kerroin, kerroin mikä minua epäilyttää turnauksen ajankohdassa. Voisitko sinä nyt selittää, kuten pyysin, mitä asiaa turnaus palvelee?

Oikeesti, ensin opetallaan perusteet ja sitten keskustellaan jatkosta. Sekä joukkueurheilussa että yksilöurheilussa, jota jääkiekko nykyään monessa mielessä kesäisin on.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Hyvä, että on tullut tätä analyysiä pitsiturneesta. Parkkonen vaikuttaa mielenkiintoiselta kaverilta ja youtube klippien perusteella luistelee sulavasti, jokseenkin tuli mieleen esim. Kimmo Timonen. Moisio on jo nyt meikäläisen suosikki ja malttamattomana odottelenkin kauden alkua, mitä Pati aikaan saa ja nouseeko ässäfanien suosikiksi.

Kuuleman mukaan itse Jonne Virtanen on myös jo kuullut P. Moisiosta ja viestitellyt että jossain kohtaamisessa hanskat eivät ole kiinni liimatut... Voi tosin tulla Moisiolle aika tylyä kyytiä Virtaselta mutta taka-askelia ei tuossa roolissa voi ottaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ensimmäisellä viikolla nyt ei urheilufysiikan mukaan muutenkaan ole järkeä vetää kolmea kovaa harjoista, vaikka suurin osa pelaajista onkin ollut jäällä koko kesän.

Olet kuitenkin oikeassa siinä, että kyseinen turnaus vaatii valmennusjohdolta tietynlaista hereilläoloa. Tämä vahvistaa näkemystäni siitä, että sinulla olisi jatkossakin annettavaa Porilaiselle urheilulle valmennuspuolella.

Minusta meidän on turha lähteä puhumaan harjoittelun rytmittämisestä, sillä ei ole merkitystä tässä kohtaa. Toisaalta minun tietotaitoni valmennuksesta ei riitä siihen keskusteluun. Mutta joka tapauksessa näin aikaisessa vaiheessa oleva turnaus ei palvele parhaalla mahdollisella tavalla pelaajien fysiikka puolen kehitystä.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Minusta meidän on turha lähteä puhumaan harjoittelun rytmittämisestä, sillä ei ole merkitystä tässä kohtaa. Toisaalta minun tietotaitoni valmennuksesta ei riitä siihen keskusteluun. Mutta joka tapauksessa näin aikaisessa vaiheessa oleva turnaus ei palvele parhaalla mahdollisella tavalla pelaajien fysiikka puolen kehitystä.

Olet väärässä siinä, ettei harjoittelun rytmittämisellä olisi väliä tässä vaiheessa. Väärässä olet myös siinä, ettei sinun tietosi riittäisi tähän keskusteluun. Omasta mielestäni (tämän voi joku kumota) turnaus ei muuta juuri ollenkaan pelaajien fysiikan kehitystä tässä vaiheessa kautta.

Tosin, olen samaa mieltä monien kirjoittajien kanssa siitä, että juuri joukkueeseen liittyneiden pelaajien halu pelata tässä turnauksessa pitää selvittää ennen pelejä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös