Hannu Aravirran Olympiavalinnat!!!

  • 22 307
  • 265

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rangerille

Viestin lähetti ranger

"Raimo Helmisen valinta kisoihin oli helvetin paska juttu, katsoo sitä sitten miltä kantilta tahansa."

Niin kuin esimerkiksi SM-liiganäyttöjen kantilta?
[/B]

Näytöt maajoukkueen peleissä ovat tärkeämpiä kuin SM-liigassa pelattavat pelit ainakin minulle. Aravirta voi olla toista mieltä mutta kuitenkin. Onhan Viitakoskikin hyvin pelannut SM-liigassa mutta ei onnistunut sen paremmin Ruotsin turnauksessa kuin Raipekaan. Tässä tuleekin nyt se ero että Ruotsin turnauksessa epäonnistunut Viitakoski jätettiin kisakoneesta ulos mutta samassa turnauksessa epäonnistunut Raipe otettiin kisoihin mukaan. Kumma juttu.

Viestin lähetti ranger

"Ruotsin turnauksessa Raipe ei esittänyt yhtään mitään ainakaan minun mielestäni."

Yksittäisiä maaleja tai syöttöpisteitä lukuunottamatta, eipä esittänyt kukaan muukaan sentteri Ojasta lukuunottamatta.
[/B]


Niinpä, sentteri Ojanen oli Ruotsin turnauksen paras suomalainen sentteri ja kun muistetaan vielä Aravirran puheet että Ruotsin turnaus on tärkein näyttöpaikka SLC:n kisoja ajatellen niin vielä kummemmalta tuntuu nyt nämä valinnat.

Viestin lähetti ranger
Onko vilpitön kokemuksesi siis se, että Helminen on yleensä "pihalla kuin lumiukko"? Pois lukien tietysti tämä kokonaiset neljä ottelua kattanut SHG, jossa KOKO JOUKKUE oli yhtä pihalla Ojasen ketjua lukuunottamatta?
[/B]

Arvokisoissa niitä heikkoja hetkiä tulee pelien aikana useammallekin pelaajalle mutta niitä heikkoja hetkiä viime vuosina on näyttänyt tulevan Raipelle keskivertoa enemmän verrattuna muuhun joukkueeseen. Potku ei riitä ja kyllä niistä "maagisista" käsistä lähtevä syöttökin harva se kerta meneekin ihan toiseen osoitteeseen mitä alunperin on suunniteltu.

Viestin lähetti ranger

"Toivotan omasta puolestani sinulle mitä nautinnollisimpia hetkiä SLC:n seuraamisessa kun se idolisi Raipe siellä muiden maiden supertähtiä vastaan yrittää pärjätä."

Näin henkilökohtaiseksi menevä ja hyökkäävä sävy on yllättävää jopa Sinulta, kun kuitenkin tuossa aiemmin koetin jakaa sympatiaa Ojaselle ja kaltaisillesi hänen kannattajilleen. On kai turha lähteä selittelemään, miksi Helminen on saavuttanut sellaisen aseman lähes jokaisen Ilveksen kannattajan silmissä. "Idoli" on kuitenkin ihmeellinen sana tässä yhteydessä, koska olen pyrkinyt pitämään kirjoitukseni aiheesta pelkästään asialinjalla.
[/B]

Kyllä tiedän ilman selittämistäsikin että mitä Raipe sinulle merkitsee kun olet suosikkijoukkueesi maininnut. Eihän asiassa muuten mitään olisi jos Ilves vaikka olisi lähdössä pelaamaan turnausta jonnekin päin maailmaa niin ei Raipen mukanaolo turnauksessa silloin häiritsisi varmaan ketään sellaistakaan joka ei Ilves-fani ole. Mutta kun nyt n kyseessä maajoukkue jota periaatteessa kannattavat kaikki muutkin kuin Ilves-fanit niin minä en varmasti ole ainoa joka ei ole tyytyväinen siihen millä tavalla jälleen Aravirta valinnat teki. Tulkitsit viestini sävyn hyökkääväksi. No ehkä niin sitten oli mutta onhan tämä aihekin niin polttava että se varmaan viestissänikin näkyi.


QUOTE]Viestin lähetti ranger

Et kuitenkaan vastannut kysymyksiini, jotka EDELLEEN eniten minua ihmetyttävät:

Miksi silmätikkusi on nimenomaan Helminen? Oliko mielestäsi kysymyksessä Ojanen vs. Helminen -kaksinkamppailu? Miksi et rähjää muista sentterivalinnoista? Mitkä ovat Jokisen näytöt tältä kaudelta tai mistään arvokisoista? Onko mielestäsi Aalto onnistunut SHG:ssä tai SM-liigassa jotenkin erityisen paljon Helmistä tai Ojasta paremmin?
[/B][/QUOTE]

Aallon esityksiä odottelen minäkin pelonsekaisin tuntein. SHG:ssä ei Aaltokaan mitään ihmeitä esittänyt. Valitessaan Aallon Ara tietää itsekin että riskillä mennään. Kysymysmerkkejä on paljon Aallon kohdalla että miten turnaus häneltä lopulta sujuu? Vaikea on etukäteen sanoa juuta tai jaata kun on muutama vuosi aikaa siitä kun Aalto on arvokisoissa pelannut ja Anaheimissakin/farmissa Aalto kävi välillä pelailemassa. Raipen esitykset voi sen sijaan ennustaa hieman paremmin. Tosin vertailu Saksan MM-kisossa ja SHG:ssä esiintyvään Raipeenkaan ei kovin luotettavaa ole sillä SLC on kovin mahdollinen turnaus. Vaaditaan kyllä melkoista ihmetekoa Raipelta jos hän aikoo selviytyä kisoista niin että kotimaassa ei ole odottamassa melkoinen kritiikin tulva.

Jokisen kohdalla puolestaan Ara on luultavasti varautunut siihen että OJ:ta saatetaan käyttää kisojen aikana useammassakin roolissa. Jos Hagmankin olisi valittu niin siinä olisi ollut ihan mielenkiintoinen kaksikko. Ykköskentän sentteriksi OJ:n paukut eivät mielestäni riitä mutta saa nyt nähdä sitten. Vaikka Florida onkin NHL mittarilla surkea joukkue niin OJ on kuitenkin pysynyt koko ajan ylhäällä joten yritystä miehellä on ainakin riittänyt vaikka pisteitä ei ole tullutkaan. Toki OJkin saattaa flopata mutta katsotaan sitten kun kisat alkaa.

QUOTE]Viestin lähetti ranger
Yrittämättä mitenkään provosoida, esitän vain vilpittömän ajatuksen, että ehkä kenties pohjaton vihasi Helmistä kohtaan johtuukin enemmän henkilökohtaisista kuin pelillisistä syistä...

Voitko todella vilpittömästi väittää, ettei mielipiteesi olisi muuttunut siinäkään tapauksessa, että tilanne olisi päinvastoin? Että Helminen olisi Tapparan pelaaja ja Ojanen Ilveksen?
[/B][/QUOTE]

Ehkä lasisi ovat sen verran vahvasti ipalaiset että saatat nähdä minun jotenkin henkilökohtaisesti vihaavan Helmistä. No voin sanoa että ei minulla ole ketään yksittäistä pelaajaa syytä vihata mutta sitä minä en hyväksy missään tapauksessa että Helminen pääsee kisoihin sillä tavalla kuin Aravirran aikana pääsee. Se ei ole ollenkaan reilua muita kiekkoilijoita kohtaan jotka hekin arvokisoihin tosissaan haluavat mutta jäävät rannalle Helmisen takia. Sellaista aikaa ei enää Aravirran päävalmentaja uran päätyttyä nähdä että yksittäistä pelaajaa kohdeltaisiin ihan eri tavalla kuin kaikkia muita jääkiekkoa pelaavia suomalaisia. Tulevaisuudessa kun NHL:ään siirtyvien pelaajien määrä kasvaa vuodesta toiseen niin ei yksinkertaisesti tule enää sellaista tilannetta että joku vanhempi kokenut pelaaja SM-liigasta pääsisi arvokisoihin Mikko Koivujen, Tuomo Ruutujen jne. ohitse. Ellei sitten motivaatio arvokisoja kohtaan laske NHL pelaajien keskuudessa jostakin syystä kuten mm. Venäjällä on tapahtunut.
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Elämä sentään!!! (taas...)

Viestin lähetti Kyyberi

Joten jos valittaminen ja vittuilu loppuisi tähän, ja keskitytään kannustamaan poikia. Harva joukkue voittaa mitään jos kaikki vaan sylkevät päälle.


Olen samaa mieltä kanssasi Kyyberi. Vaikka ketä olisi valittu niin varmasti olisi joku ollut eri mieltä ja jonkun mielestä aina on paskat valinnat.

Itse olisin ehkä Lumpeen tilalle valinnut Lydmanin ja Peltosen ja Niemisenkin valintaa harkinnut. Saako Nieminen esim. kuinka peliaikaa. Hagman olisi ehkä ansainnut näyttöpaikan. Mutta... eihän sitä tiedä mihin rooliin kukakin sopii ja kuinka pelaa...Loppujen lopuksi aika hyvät valinnat. Ei auta valittaa. Pitää kannustaa ja toivoa parasta!!!
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tuntuu että eräiden mielestä pukukoppi pelaaminen ja hyvä henki on tärkeintä jääkiekossa.Voi olla että tälle joukkueelle se onkin niin ja pelit päättyy lyhyeen.
Jääkiekokko on kuitenkin yksinkertainen peli jossa tehdyt maalit ratkaisee ja tätä ei voi Suomessa koskaan liikaa korostaa koska Suomesta tulee yleisesti ottaen hyvin vähän hyviä maalintekijöitä.
Joten kysymys kuuluu että kuinka vaikkapa Helminen joka ei tusinaturnauksessa saanut pistettäkään nyt paremmassa seurassa niitä tekisi.
Mielestäni oltais voitu lähteä vaikkapa kolmen laiturin ketjuilla jos ei kerran parempia senttereitä löydy.
Tähän sentteripulaan on syyllisiä myös Aravirta itse ja aiemmat valmentajat jotka nihkeesti uskaltavat ottaa nuoria kykyjä arvokisoihin.
 

JeppeEpeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomasiko kukaan tämänpäiväistä shokkiuutista Hesarin verkkosivuilla? Klo. 12 kieppeillä roikkui uutinen, että Hurme on kieltäytynyt kisoista. Onneksi se oli moka ja poistettiin n. puolen tunnin kuluttua. Varmaankin/toivottavasti sekaannus Kipruun.

Valinnoista sen verran, että yllätykset olivat:

Lumme / Lydman ==> perusteltavissa huomioiden Lumpeen nousukunnon, hyökkäysvoiman ja kokemuksen. Lydman on parhaimmillaan maalinedusväännöissä ja niissä pärjätään Niinimaa, Berg, Numminen ja Salo kalustollakin. Tietysti mielellään olisi nähnyt Karalahden ja Lydmannin edustamaa kovempaa linjaa maalinedustalla.

Lind on yleensä hankkinut hyvän määrän jäähyjä vastustajalle ja kantanut vastuuta myös omassa päässä. Ja totuus on, että "taidolla ei kuitenkaan voida kilpailla" (Ara), joten Lindin tuoma henki joukkueeseen on tärkeä.

Hyvä, että Aralla riitti luottamusta Niemiselle vaikka peliaika onkin ollut tälläkaudella tiukassa. Myöskin erinomainen hengenluoja ja tässä suhteessa esim. Laaksosta järkevämpi valinta.

Jokinen on tietysti riski valinta, mutta tällä sentteri tilanteella hyvä yritys. Etenkin kun huomioi lisääntyneen peliajan Floridassa.

Aran ollessa kyseessä oli yllätys, että pois jäivät Miettinen ja Teletapit. Tilalla Eloranta ja Kallio. Tässä ehkä näkyykin Kurrin osuus valinnoissa. Hyvä näin.

Myös Väänäsen valinta oli hyvä kun huomioi tämän kauden +/- tilaston, peliminuutit ja sopivuuden Nummisen (C) pariksi.

Eniten jäi ikävä Hagmania. Olisi tuonut hyvää energiaa joukkueeseen.

Moniko valintoja arvostelleista on miettinyt edes esim. kätisyyksiä, +/- tilastoa ja etenkään nähnyt esim. Bergin, Jokisen, Väänäsen pelejä tältäkaudelta....
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Näistä valinnoista valitettaessa ei voi kun kysyä: no ketä tilalle?? Ehkä suomalaiset nyt palaavat maanpinnalle, kun olympiajoukkue pelaa sijoista 6-7. Tämä on Suomen todellinen asema kiekkokartalla.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Meinasin kusta housuihini, kun luin Aravirran Lindiä koskevan kommentin teksti-tv:stä "Pelaa Södertäljessä aina yli kahtakymmentä minuuttia".:D :D :D :D :D
 

Toronto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomessa TPS
NHL:ssä Toronto
Ylivoimaan!!??

Viestin lähetti Derby Country
Vaikka Helmisen niskaan on tässä nyt tullut paskaa lapiokaupalla, niin täytyy muistaa että Helminen tuo kaivattua rauhallisuutta Suomen ykkösylivoimaan ja on varmasti maailman parhaita ylivoiman pyörittäjiä. Ylivoimalla tunnetusti on jääkiekossa todella suuri osuus, joten jos minä olisin ollut maajoukkueen valmentaja, olisin myös ottanut Raipen mukaan.


HALOO!!!!!!!
Uskotko tosiaan että Helminen pääsee YKKÖSYLIVOIMAAN???
No ei tosiaankaan hyvä jos pääsee mitään ylivoimaan pelaamaan,
on siellä sen verran kovia jätkiä mukana ettei Raimo ylivoimaan pääse,vai meinasitko laittaa maskimieheksi Salon laukauksien eteen.. hmmmmm..IDEAA!! tuskin Raimo suostuu,ellei Ara pyyrä Raimoa kauniisti!!
 

sippan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Canadiens ja Arsenal
Ihme ettei A.Sulander ollut joukkueessa,miten Suomi mahtaa nyt pärjätä?Lydman Lumpeen tilalle.Ja teletapit kans,mut eiku ei..
No katotaan mitä tästäkin tulee,kun muut maat jyrää..
Ja tekeehän sentään Helminen historiaa!Se on sentään jotain!
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Luu2
Näistä valinnoista valitettaessa ei voi kun kysyä: no ketä tilalle?? Ehkä suomalaiset nyt palaavat maanpinnalle, kun olympiajoukkue pelaa sijoista 6-7. Tämä on Suomen todellinen asema kiekkokartalla.
Niin. Jos ei Slovakia tunaroi alkumetreillä, niin kisoissa on kuusi selvästi Suomea paremmasta materiaalista koottua joukkuetta. Sen lisäksi parempi puolijoukkue, heh, eli maalivahti on vielä muillakin. Jäällähän nuo tietysti ratkotaan ja niin päin pois.

Valinnoista minulla ei ole paljoa sanottavaa, kuin että olen tyytyväinen, kun Ruutu on kisoissa ja vähän harmissani, kun pari muuta ei ole.

Näiden kisojen jälkeen en marise, vaikkei kultaa tulekaan. Koivun sairastuminen vei mahdollisuuden yhdellä ketjulla pärjäämiseen kuten viimeksi. Ei taida yhdelläkään muulla joukkueella olla niin keskeistä ja tärkeää yksilöä - edes melkein. Toivonkin, että jätkät kaatuvat hampaat irvessä, verenmaku suussa ja rintamasuunta tiukasti vastustajan maalia kohti. Enempää ei voi näistä lähtökohdista vaatia, ja kaikki muu on sitten silkkaa plussaa.
 

asiantuntija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylen urheiluruutu

Urheiluruudun haastattelussa Aravirta ei mitenkään perustellut esimerkiksi sitä miksi hän valitsi juuri nämä pelaajat. kysymykseen valintojen järkevyydestä ara totesi vain että pelaajien valinta oli vaikeaa mutta joukkueen koostumus on paras mahdollinen.
Olisin kaivannut jonkinlaisen perustelun esimerkiksi Lydmanin pois jäämisestä!
 

Maestro

Jäsen
Maestron mietteitä valinnoista

Ajattelin itsekin käyttää tässä otsikkona "Tunteet veivät voiton järjestä", mutta TM ehtikin jo saman tapaisen lausahduksen antaa.

Maalivahtiosaston päätöksistä ei ole suuremmin valittamista. Todennäköisesti olisin päätynyt itsekin Arana samanlaiseen ratkaisuun.

Suurin "Aran" tänään julkistamista yllätyksistä oli Toni Lydmanin puuttuminen valittujen listalta. Lydmania on totuttu pitämään kuuluvaksi Aravirran ns. suosikkipelaajien ryhmään, mutta nyt ei Calgaryn miehen kisapassia leimatakaan. Mahtoiko kieltäytyminen kevään MM-kisoista olla syynä tähän ratkaisuun, sitä tiedä en. Jyrki Lumpeen tai Ossi Väänäsen olisi luullut olevat joka tapauksessa ennen Lydmania putoamisvuorossa. Näiden kahden peräpään jalopeuran olympiaedustusta puoltaa vakituisesti pelaaminen, myös joukkueeseen valittujen Aki-Petteri Bergin sekä Teppo Nummisen kanssa. Puolustuspään ratkaisut Aran osalta ovat loppujen lopuksi täysin hyväksyttäviä.

Hyökkäyspäädyn miehitys muodostui periaatteessa odotetuksi, aramaisen omituiseksi.

Raimo Helmisen valintaa puoltaa vain se seikka, että näin Raipesta tulee talviolympialaisiin useimmin osallistuneiden -tilaston kärkimies yhdessä mm. Kirvesniemen pariskunnan kanssa. Kiekkoilijoiden ykköspaikka tulee olemaan yksin Helmisen nimissä. Pää ja kädet toimivat edelleen, mutta alapäässä on ollut jo muutaman vuoden havaittavissa hyytymisen merkkejä. Eihän miesten koripallomaajoukkuueseenkaan valita pyörätuolissa pelaavaa.

Ville Peltosen valinta on täydellinen virhe. SM-liiga -näytöillä ei pitäisi juurikaan olla merkitystä, mikäli esiintyminen maajoukkueessa kahdessa viime turnauksessa (MM-2000 ja SHG 2001) on ollut suorastaan ala-arvoista. Aravirta mainitsikin nimitysperusteena voittomaalin laukomisen lähes neljän vuoden takaisisten Naganon talvikisojen pronssipelissä.

Tomi Kallio oli täysin selvä valinta, vaikka eräät tahot Jatkoajassakin sitä epätodennäköisenä pitivät.

Mikko Elorannan nimi oli hyökkäyspäästä yllättävin löytö omille silmilleni. Vaikka Eloranta ei MM-kisoihin kelvannutkaan, on kaikkien aikojen kiekkoturnauksessa myös hänelle sijaa.

Suomen joukkueessa on potentiaalia kahteen kaappeja kiskovaan vitjaan. Se tosin edellyttää Sami Kapasen peluuttamista oikeassa laidassa. Tällöin toisen hyökkäävän keskushyökkääjän peluutus muodostuu ongelmalliseksi. Janne Ojanen olisi voinut tällainen olla, mutta jos ei ole Aran kaveri, niin sitten ei ole.

Omat peluutussommitelmani tällä kokoonpanolla olisi seuraava:

Hurme (Markkanen)

Numminen-Niinimaa

Selänne-Jokinen-Lehtinen

Timonen-Salo

Kapanen-Ylönen-Kallio

Lumme-Berg

Eloranta-Helminen-Lind

Väänänen-(Peltonen)

Ruutu-Aalto-Nieminen
 
Viimeksi muokattu:

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Noissa teksti-tv:n perusteluissa mielenkiintoisin oli Ville Peltosen perustelu, joka meni kutakuinkin näin: "Toipuu olkapäävammastaan alkuvuodesta. Teki Naganon pronssiottelussakin voittomaalin." Miten tämä pitäisi tulkita. Minä tulkitsen sen lähinnä niin, että Peltonen on mukana vanhoilla näytöillä. En kiistä etteikö Peltonen olisi tehnyt montaa tärkeää maalia maajoukkueessa, mutta tuo Naganoon vetoaminen on kyllä hiukan outoa. Siitä kun on jo neljä vuotta.

Toinen mistä Ara puhui teksti-tv:n perusteluissa olivat "jokerit". Niemisestä ja Jokisesta puhuttiin jokereina. Lisäksi Kalliolle luvattiin hyökkäävää roolia. Onko siis niin, että kakkosketju muodostuu näistä pelaajista? Jos on, niin pitää ihmetellä, että mikä on Peltosen rooli. Onko Peltonen niin hyvä puolustamaan, että häntä voisi puolustavassa ketjussa peluuttaa? (Vai tekeekö Ara aramaisen päätöksen ja heittää NHL:n parhaisiin puolustavan hyökkääjän Jere Lehtisen puolustavaan ketjuun, jotta Villelle saadaan pelipaikka ykkösessä?)
 

Costanza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Arsenal
Re: Ylen urheiluruutu

Viestin lähetti asiantuntija
Urheiluruudun haastattelussa Aravirta ei mitenkään perustellut esimerkiksi sitä miksi hän valitsi juuri nämä pelaajat. kysymykseen valintojen järkevyydestä ara totesi vain että pelaajien valinta oli vaikeaa mutta joukkueen koostumus on paras mahdollinen.

Teksti-tv:n sivulla 205 Aravirta luonnehtii lyhyesti pelaajia jotka valittiin joukkueeseen.

Kyseisellä sivulla ihmettelin Helmisen kohdalla ollutta tekstiä missä sanottiin, että Raipea ei valittu kisoihin ainoastaan siitä syystä, että pääsi pelaamaan kuudennet olympialaiset vaan, että puolustavampikin roolitus istuu Helmiselle. Mitä hyötyä Raipesta sitten on puolustavassa roolissa? Miehen parhaat avuthan löytyvät hyökkäyspäästä. Itse asiassa Raipe on huonoimpia puolustavia pelaajia joita olen nähnyt. Mies kun ei enää pysy vastustajan perässä omalla puolustusalueella(eikä muuallakaan). Raipe on jäljessä sen ratkaisevan luistimen potkun jolloin vastustaja useasti pääse vapaasti iskemään maalin.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olympiavalinnat

Miksi Jokinen, Ruutu, Berg ja Peltonen ovat joukkueessa? Täytyy kyllä ihmetellä, miten Aravirta on saanut nuo edellämainitut surffailupelaajat jotenkin mukaan OLYMPIAJOUKKUEESEEN. Maalivahtiosasto on pluspuoli valinnoissa. Itse olisin valinnut suurinpiirtein samat vahdit. Lindin ja Kallion sekä Niemisen valinnat ovat myös positiivisia ehkä jopa pieniä yllätyksiä.
Maalivahdit:
Pasi Nurminen(+++)
Varma valinta. Polvi on kuntoutunut hyvin, sen osoittaa kaksi nollapeliä viime viikolla AHL:ssä. Ei ole päässyt vielä pelaamaan yhtään NHL peliä juuri tuon polvileikkauksen takia, koska polven kuntouttaminen on vienyt aikaa. Pelasi viime kevään MM-kisoissa loistavasti ja oli Suomen joukkueen avainpelaajia ja turnauksen parhaita jos ei paras vahti. Taistelee tiukasti ykkösvahdin paikasta.
Jani Hurme(++)
Pelannut hyvän alkukauden Ottawassa. Aika selvähkö valinta.
Jussi Markkanen (+++)
Mukava yllätys. Markkanen on pelannut loistavasti kaksi NHL peliä jotka on saanut pelata.( taitaa olla jopa NHL:n PARAS torjuntaprosentti). Olisi jo oikeastaan viime kaudella ansainnut MM-paikan.
Puolustajat:
Kimmo Timonen(+++)
Selvä valinta. Timonen on loistava kiekollinen pakki ja on Suomen puolustuksen tukipilari. Alla hienot MM-kisat viime vuodelta. Hän on myös NHL joukkueensa Nashvillen tärkeimpiä pelaajia.
Sami Salo (+++)
Hyvä peruspakki. Salolla on hyvä laukaus jota tarvitaan ehdottomasti myös ylivoimaan. Salo tuo myös kokoa maalinedustilanteisiin.
Ossi Väänänen (-)
Välillä myöhässä tilanteista kuin lumiukko. Välillä pelaa varmaa peruspeliä. Olisi ehkä parempiakin pakkeja löytynyt.
Aki Berg (---)
Toi noi, Berg ei ole lähelläkään Olympiatasoa. Välillä toi noi tyhmiä jäähyjä. Ei toi noi saa mitään kiekollisena aikaan. Toi noi maalinedustilanteisiin tuo kokoa jota tarvitaan esim. Usaa ja Kanadaa vastaan, mutta toi noi Suomella olisi ollut sitä kokoa ilman Bergkiäkin.
Jyrki Lumme(+)
Tuo arvokasta kokemusta Suomen puolustukseen. Lumpeen ura on ollut vähän hiipumaan päin, mutta on vieläkin kuitenkin ehdottomasti olympiatasoa.
Teppo Numminen(+)
Sama, kuin Lumpeella.
Janne Niinimaa(+)
On kehittynyt huimasti siitä, kun viimeksi puki maajoukkuepaidan ylleen. Ainakin peliaikaa on tullut Edmontonissa välillä huimiakin minuutteja. Mielenkiintoista nähdä, miten onnistuu maajoukkueessa.
Hyökkääjät:
Teemu Selänne(+++)
Heh, tarvitseeko edes kommentoida niin selvä valinta Selänne oli. Maailman parhaita pelaajia. Loistava maalintekijä. Tällä kaudella ei ole tullut ihan edellisten kausien jälkeä San Jose:ssa, mutta huonoja alkukausia sattuu hyvillekkin pelaajille.
Ville Nieminen(+++)
Hienoa, että Aravirta otti "Nimon" mukaan, vaikka alkukausi ei ole mm.aivotärähdyksen vuoksi kovin hyvin ole kulkenut. Loistava pelaaja puolustavaan ketjuun.
Olli Jokinen(---)
Missä ovat näytöt? Jos mies on tehnyt peräti yhden maalin ja plusmiinustilastokin osoittaa lukua -11 niin mistään näytöistä ei voida puhuakaan. Miksi Sweden Hockey Gamesissa loistavasti pelannutta Ojasta ei valittu vaan otettiin Jokinen josta ei ole yhtikäs mitään hyötyä Suomelle.
Raimo Helminen(+)
Ikää on jo ja luistelunopeus ei ole Helmisellä enää kovinkaan hyvä, mutta hän edelleen loistava syöttöjen jakaja ja ylivoiman pyörittäjä. Kokemustakin Helmiseltä löytyy vaikka muille jakaa joten pluspuolelle Helmisen valinta menee.
Ville Peltonen(---)
Oijoi, sama kysymys kuin Jokisella missä ovat näytöt? On tehtaillut kohtalaisesti pisteitä SM-liigassa, mutta paljon parempiakin pelaajia olisi löytynyt ja paljon. Esim. Hassinen oli niinkuin varmasti kaikki näkivät aivan eri tasoa Sweden Hockey Gamesissa. Peltonen ei saanut mitään aikaan, oli yksi joukkueen tehottomimmista pelaajista. Täytyy kysyä oliko Sweden Hockey Gamesilla mitään vaikutusta valintoihin? Voidaan sanoa että, Peltonen pääsi Aravirran kaverina ja 6 vuoden takaisilla näytöillään mukaan.
Tomi Kallio(+++)
Kallio on pelannut ihan hyvän alkukauden saldona tähän mennessä on hänellä 10 pistettä, hän on pelannut loukkaantumisista johtuen vasta 20 ottelua joten se on kelpo saldo. Kallio on hyvä pelaaja jompaan kumpaan hyökkäävään ketjuun. Kallio on ehdottomasti yksi parhaista valinnoista.
Mikko Eloranta()
Vähän siinä ja siinä valinta. Eloranta on semmoinen peruspelaaja joka ei yleensä ole mikään loistava, mutta ei kehnokaan. Ihan ok alkukausi, kun otetaan huomioon sekin, että hän vaihtoi kesken alkukauden Bostonin Los Angelesiin. Seuran vaihdos vaatii aina aikansa totutteluun, mutta Eloranta on sopeutunut kohtuullisen nopeasti Los Angelesiin jossa pelit tuntuvat kulkevan paremmin kuin Bostonissa.
Sami Kapanen(+++)
Kapanen pelaa parasta kauttaan ja on ollut tällä kaudella pisteiden valossa paras suomalainen pelaaja NHL:ssä. Pelasi viime vuoden MM:kisat todella hyvin, oli mielestäni kisojen paras hyökkääjä ja muodosti tehokkaan tutkaparin Juha Ylösen kanssa.
Jere Lehtinen(+++)
Selvä valinta. On joukkueen yksi avainpelaajista. Pelannut kohtalaisen hyvän alkukauden, on tällä hetkellä Dallasin toiseksi paras pistemies.
Juha Ylönen(+++)
Joukkueen ykkössentteri. Pelannut kohtalaisen alkukauden Tamba Bayssa. Pisteitä ei ole vielä kasassa kuin 10, mutta täytyy ottaa huomioon se, että seuranvaihto vaatii aluksi totuttelunsa ja roolikaan ei ole alkukaudella ole ollut kovin hyvä. Hän osoitti kuitenkin kevään MM-kisoissa, että taidot ovat hyvät. Oli ehdottomasti siellä joukkueen parhaimmistoa.
Jarkko Ruutu(---)
Oivoi, Aravirta. Jäähypenkin lämmitääjääkö Suomi kaipasi? Ruutu on sikailija huonoimmasta päästä. Ruutu ei taida tajuta, että jääkiekko ei ole polviurheilua. Tälläkin kaudella on Ruutu tainnut esittää ainakin yhden todella törkeän polvitaklauksen. Viime kevään MM-kisoissa yllätti minut aika positiivisesti luulin jo, että Ruutu olisi parantanut tapansa, mutta se näyttää olleen vain sattuma sillä NHL:ssä nämä toilailut ovat sitten jatkuneet. Kyllä Ruutu jotenkin pelatakin osaa, mutta se taito jää selvästi törkeyksien varjoon. Miksi kymmenen kertaa paremmat Hassinen ja Miettinen jäivät rannalle ja SikaRuutu pääsi kisoihin. Roolituksellakaan tätä ei voi selittää sillä Suomellahan on jo ilman Ruutuakin kaksi ihan sman roolin pelaajaa Nieminen ja Lind. Ja Salt Lake Cityyn menevät katsojat huomio!Varokaa kiekkoja!
Antti Aalto(+)
Ihan hyvä valinta puolustavaksi sentteriksi. Pelannut hyvän alkukauden Jokereissa ja osoitti Sweden Hockey Gamesissa viimeistään, että on vakava ehdokas Olympialaisiin.
Juha Lind(+++)
Hyvä valinta. Lind on kova taistelija joita Suomen joukkueessa tarvitaan. Pisteitäkin Lind nakuttaa tasaiseen tahtiin. Pelannut Södertäljessä kohtuullisen hyvän alkukauden pienistä selkäongelmista huolimatta, mutta selkäongelmat ovat jo taaksejäänyttä elämää.
 

slapshot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs , Detroit Redwings ja Loimaan
Herää pahvi....

Viestin lähetti kettu666
ei jumala auta nämä muutokset olisin tehnyt

Markkanen->Toskala
Väänänen->Lydman
Berg->Karalahti
Peltonen->Pärssinen
Eloranta->Hentunen
Lind tai Aalto->Kapanen
Nieminen->Laaksonen tai Miettinen

yllätys,puolet joukkueesta on eläviä rautakankia esim. Väänänen,Berg mitkä olisi hyvin voitu korvata...
Tai sitten on näitä kisaturisteja ala Nieminen,Eloranta,Markkanen
En nytkään katso kisoja ehkä neljän vuoden päästä?


Nurminen-Niittymäki
Markkanen-Lehtonen ( tulevaisuutta jatellen)
Väänänen-Lydman
Lind-Alatalo
Peltonen-Laaksonen

Karalahti ei ole edes mahtunut pelaavaan kokoonpanoon viimeiseen 7 peliin !!!!
 

Panda

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaipa se on minunkin työnnettävä sormeni tähän soppaa.

Yleisesti tunnustettu asia on, että aina löytyy taitavampia joukkueita kuin Suomen joukkue. Samoin tulee käymään myös kovuudessa. Ainoa ase tuleekin olemaan roolitusten onnistuminen. Toisten tulee pystyä hyökkäämään ja toisten puolustamaan. Tämä on kai se lähtökohta jolta Aravirta joutui ponnistamaan valintoihinsa. Ylönen ja Kapanen ovat pelanneet yhdet kisat hyvin yhdessä ja tulevatkin todennäköisimmin pelaamaan samassa ketjussa. Näin ollessa tilaa ei jäänyt kuin yhdelle hyökkäävälle keskushyökkääjälle Lehtisen ja Selänteen väliin. Tässä suhteessa pystyn ymmärtämään Jokisen valinnan ennen Ojasta. Jokinen on pelannut nyt pari kautta ylhäällä ilman farmikomennuksia, joka on ainakin minun mielestäni riittävä meriitti. Lumpeen olisin minäkin ollut valmis vaihtamaan Lydmaniin, mutta turnaus on lyhyt ja pelin olisi parempi sujua heti kättelyssä, joten tässäkin pystyy ratkaisun ymmärtämään.

Euroopasta tulevista pelaajista ymmärrän hyvin Helmisen valinnan. Mies pystyy rauhoittamaan peliä, jos ei kaukalossa, niin ainakin penkillä. Maltti täytyy säilyä kun jokainen peli on tärkeä. Lindin kritisointia en oikein voi ymmärtää. Milloin hän on kisoissa(missään) epäonnistunut? Mies joka ei ikinä anna periksi ja jaksaa pelin ulkopuolellakin pitää henkeä yllä, on Suomen tasoiselle joukkueelle ylivoimainen tehtävä korvata. Aalto on yksi puolustava Keskushyökkääjä siinä kuin olisi ollut kuka tahansa muukin. Peltoselta olen nähnyt yhden pelin livenä ja siinä mies oli todella hyvä vaikka Jokerit tuon pelin hävisikin. Olisihan näille paikoille voinut valita muitakin pelaajia, mutta ei tuo joukkue tule näihin pelaajiin kaatumaan.

Itse olen valintoihin tyytyväinen. Kyllä tuolla joukkueella pärjätään, vielä ei vaan tiedä miten hyvin.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Re: Ylen urheiluruutu

Viestin lähetti Costanza


Teksti-tv:n sivulla 205 Aravirta luonnehtii lyhyesti pelaajia jotka valittiin joukkueeseen.

Kyseisellä sivulla ihmettelin Helmisen kohdalla ollutta tekstiä missä sanottiin, että Raipea ei valittu kisoihin ainoastaan siitä syystä, että pääsi pelaamaan kuudennet olympialaiset vaan, että puolustavampikin roolitus istuu Helmiselle. .
Ara ei tietysti voi muuta kuin yrittää väittää että joku muukin seikka vaikutti Raipen valintaan kuin pelkästään pääsy kuudensiin Olympialaisiin. No kaikki jotka seuraavat vähänkin enemmän jääkiekkoa, tietävät kyllä että Ara on tosi heikoilla perusteluidensa kanssa. Ei välttämättä naapurin mummokaan niele noita Aran perusteluja ihan heti, paitsi jos mummo ei ole viime vuosina seurannut muuta kuin kauniit ja rohkeat sarjaa.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Olympiavalinnat

Viestin lähetti PTS
Jarkko Ruutu(---)
Oivoi, Aravirta. Jäähypenkin lämmitääjääkö Suomi kaipasi? Ruutu on sikailija huonoimmasta päästä. Ruutu ei taida tajuta, että jääkiekko ei ole polviurheilua. Tälläkin kaudella on Ruutu tainnut esittää ainakin yhden todella törkeän polvitaklauksen. Viime kevään MM-kisoissa yllätti minut aika positiivisesti luulin jo, että Ruutu olisi parantanut tapansa, mutta se näyttää olleen vain sattuma sillä NHL:ssä nämä toilailut ovat sitten jatkuneet. Kyllä Ruutu jotenkin pelatakin osaa, mutta se taito jää selvästi törkeyksien varjoon. Miksi kymmenen kertaa paremmat Hassinen ja Miettinen jäivät rannalle ja SikaRuutu pääsi kisoihin. Roolituksellakaan tätä ei voi selittää sillä Suomellahan on jo ilman Ruutuakin kaksi ihan sman roolin pelaajaa Nieminen ja Lind. Ja Salt Lake Cityyn menevät katsojat huomio!Varokaa kiekkoja!
Kyllä se Yelleen osunut oli ihan tavallinen polvitaklaus, eikä mitenkään "todella törkeä". Yelle väisti Ruudun taklauksen ja polvet kolisivat. Ihan selvä, mutta ei mitään kummempaa hehkutuksen aihetta, kuten vaíkka aikanaan Reichelin loukkaantumiseen johtuneessa taklauksessa. Ainakin yksi samassa lauseessa kertookin sitten muuten tietojesi tason. Mitäs muita polvitaklauksia Ruudulta tulee mieleen? Sanotaanko, että puolen tusinaa kun luettelet, niin hyvä. Ei toki tarvitse sen enempää ruveta luettelemaan.

Ruudulla on kolme kakkosta tältä kaudelta. Yhdistä se siihen, että hän on NHL:n hyökkääjien taklaustilaston kakkonen 96:lla taklauksella ja laskeskele siitä, neropatti, millainen jäähypenkin lämmittäjä kisoihin tulee.

Ja sitten voit saman tien alkaa laskemaan Ruudun maajoukkueessa ottamat jäähyt, sekä suoraan hänen rikkomisestaan tulleet ylivoimat. Uh. Aika railakkaasti jää plussalle sekin.

Kiekon kanssa Ruutu ei juuri pärjää, mutta siitä huolimatta kymmenen minuutin peliajalla suomalaisten hyökkääjien pistepörssin vitonen. Kyllä tuon luulisi joukkueeseen neloskenttään taklaajaksi mahtuvan. Kun oikein tarkkaan katsotaan, niin mahtaako koko joukkueessa olla omaan hommaansa pätevämpää miestä? Ja kun katsoo noita sinun plussiasi hyökkääville pelaajille, jotka eivät ole saaneet mitään aikaan.. Oi voi.

Tomi "on hyvä pelaaja jompaan kumpaan hyökkäävään ketjuun. Kallio on ehdottomasti yksi parhaista valinnoista" Kalliolla on tietysti yksi piste enemmän tehtynä, joten tottahan hyökkävä Kallio toki kolme plussaansa ansaitsee. Ei sillä, ettei Kallio olisi mies paikallaan, vaan sillä että voi höpö mitä tuubaa.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jep, jep, Muksu. Rudyn erinomaisuutta eivät kaikki oikein ymmärrä. Turha miettiä, mitä Rudy teki SM-liigassa 96-99, sekä NHL:ssä että maajoukkueessa ollut erinomainen.

Eikö ihmiset tajua, että SLC on NHL-tyyppinen turnaus ja siellä ei Hassisilla ja Miettisillä juhlita (vielä). Lisää lihaa kentille, hyvä Ara.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Re: Olympiavalinnat

Viestin lähetti PTS

Jani Hurme(++)
Pelannut hyvän alkukauden Ottawassa. Aika selvähkö valinta.

Jussi Markkanen (+++)
Mukava yllätys. Markkanen on pelannut loistavasti kaksi NHL peliä jotka on saanut pelata.( taitaa olla jopa NHL:n PARAS torjuntaprosentti). Olisi jo oikeastaan viime kaudella ansainnut MM-paikan.

Aki Berg (---)

Janne Niinimaa(+)
On kehittynyt huimasti siitä, kun viimeksi puki maajoukkuepaidan ylleen. Ainakin peliaikaa on tullut Edmontonissa välillä huimiakin minuutteja. Mielenkiintoista nähdä, miten onnistuu maajoukkueessa.

Hyökkääjät:

Ville Nieminen(+++)
Hienoa, että Aravirta otti "Nimon" mukaan, vaikka alkukausi ei ole mm.aivotärähdyksen vuoksi kovin hyvin ole kulkenut. Loistava pelaaja puolustavaan ketjuun.

Olli Jokinen(---)
Missä ovat näytöt? Jos mies on tehnyt peräti yhden maalin ja plusmiinustilastokin osoittaa lukua -11 niin mistään näytöistä ei voida puhuakaan. Miksi Sweden Hockey Gamesissa loistavasti pelannutta Ojasta ei valittu vaan otettiin Jokinen josta ei ole yhtikäs mitään hyötyä Suomelle.

Tomi Kallio(+++)
Kallio on pelannut ihan hyvän alkukauden saldona tähän mennessä on hänellä 10 pistettä, hän on pelannut loukkaantumisista johtuen vasta 20 ottelua joten se on kelpo saldo. Kallio on hyvä pelaaja jompaan kumpaan hyökkäävään ketjuun. Kallio on ehdottomasti yksi parhaista valinnoista.

Juha Ylönen(+++)
Joukkueen ykkössentteri. Pelannut kohtalaisen alkukauden Tamba Bayssa. Pisteitä ei ole vielä kasassa kuin 10, mutta täytyy ottaa huomioon se, että seuranvaihto vaatii aluksi totuttelunsa ja roolikaan ei ole alkukaudella ole ollut kovin hyvä. Hän osoitti kuitenkin kevään MM-kisoissa, että taidot ovat hyvät. Oli ehdottomasti siellä joukkueen parhaimmistoa.

Jarkko Ruutu(---)
Oivoi, Aravirta. Jäähypenkin lämmitääjääkö Suomi kaipasi? Ruutu on sikailija huonoimmasta päästä. Ruutu ei taida tajuta, että jääkiekko ei ole polviurheilua. Tälläkin kaudella on Ruutu tainnut esittää ainakin yhden todella törkeän polvitaklauksen. Viime kevään MM-kisoissa yllätti minut aika positiivisesti luulin jo, että Ruutu olisi parantanut tapansa, mutta se näyttää olleen vain sattuma sillä NHL:ssä nämä toilailut ovat sitten jatkuneet. Kyllä Ruutu jotenkin pelatakin osaa, mutta se taito jää selvästi törkeyksien varjoon. Miksi kymmenen kertaa paremmat Hassinen ja Miettinen jäivät rannalle ja SikaRuutu pääsi kisoihin. Roolituksellakaan tätä ei voi selittää sillä Suomellahan on jo ilman Ruutuakin kaksi ihan sman roolin pelaajaa Nieminen ja Lind. Ja Salt Lake Cityyn menevät katsojat huomio!Varokaa kiekkoja!

Lähinnä noihin oli kyllä jo pakko esittää eriävä mielipide. Ensinnäkin maalivahtiosasto. Ettäkö Markkanen olisi kolmen tähden ja Hurme vain kahden arvoinen. Ei minun mielestäni. Suomen maalivahtitilanne jo sinällään on niin huono, että hyvää valintaa ei olekaan, mutta Markkasta ei kyllä millään saa paremmaksi vahdiksi. Hurme sentään on pelannut kymmenen peliä NHL:ssä tällä kaudella. Markkanen pelannut yhden pelin heikkoa vastusta vastaan, sekä yhdestä pelistä osan, kun Salo imuroi. Nurminen on vahdeista ainoa, joka tällä hetkellä pelaa jatkuvasti. Näin ollen hän olisi se, jolla pitäisi olla eniten tähtiä. Myös enemmän kuin Markkasella. Jussille nolla, Hurmeelle yksi ja Nurmiselle kaksi. Mutta kukaan ei ole kolmen tähden arvoinen.

Aki Berg on varmasti plussien arvoinen, mikäli sitä on myöskin Lummekin. Berg on Salon kanssa tärkein fyysinen pelaaja joukkueessa. Ja myös paras vaihtoehto Salon kumppaniksi siihen. Parempaa ei tällä hetkellä löydy. Laukkanen ei saa peliaikaa juuri ollenkaan, joten ei ollut oikeastaan edes vaihtoehto luultavasti loppuvaiheessa. Berg ansaitsee mielestäni 2 plussaa. Samoin Numminen. Timonen sitä vastoin tippuu yhteen. Ei pelannut mitenkään huikeita MM-kisoja. Itse asiassa minä olen sitä mieltä että Nummelin oli parempi kiekollinen pakki MM-kisoissa kuin Timonen. Lumpeen tiputtaisin yhteen miinukseen.

Hyökkäyksessä Ville Niemisen valinnan tähdet suhteessa Ruudun vastaaviin ovat täysin väärin päin. Nemo pelasi hyvin viime kaudella ja on hänkin tsemppaajana ilman muuta paikan arvoinen, mutta ei siinä määrin kuin Ruutu. En muista kuka on sanonut "Ne Ruudun taklaukset, joille SM-liigassa buuataan, saavat NHL:ssä aplodit." Ja turha väittää, että vaikkapa Schaeferin kyynärpäällä päähän taklaukselle olisi taputettu. Ylilyöntejä sattuu Ruudulle, mutta suhteessa taklausten määrään ei kovinkaan paljon. Ruudun pelityyli on juuri sellainen mitä joukkue tarvitsee. Tästä on puhuttu jo toisessakin ketjussa, joten ei siitä enempää.

Jokisen peliaika on peliä kohden ollut jopa 20 minuuttia ottelussa. Näillä minuuteilla pelaavia senttereitä ei Suomella muita ole. Vaikka tehot ovatkin olleet heikot, on pelituntuma pikaturnauksen alussa tärkeä. Siitä syystä kolme miinusta on liikaa. Ehkä yksi miinus, koska tehot puuttuvat lähes täysin, joskaan pisteillä mässäily ei Jokisen nykyroolin tärkein osa olekaan.

Ylöselle antaisin myös yhden miinuksen. Pelaa vähemmän kuin Jokinen, mutta hyvät MM-kisat alla, joten vain yksi miinus. Ei missään nimessä kolmen plussan arvoinen.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tässä on monta jossia:
- jos Aravirta olisi valinnut parhaat yksilöt, ei parasta joukkuetta
- jos ei olisi loukkaantumisia ja Saku Koivun sairautta
- jos Aravirralla ei olisi näitä "saunakavereita"
- jos Kipru ei olisi kieltäytynyt
- jos farmisuomalaiset pelaisivat farmin sijasta SM-liigaa

...niin absoluuttisesti ;) Suomen parhaista pelaajista koottu joukkue olisi seuraava:

Selänne-Koivu-Lehtinen
S.Kapanen-Ylönen-Kallio
Pärssinen-Kapanen-Hagman
A.Miettinen-Santala-V.Nieminen/Peltonen

Numminen-Niinimaa
Timonen-Salo
Lumme-Lydman
Nummelin-

Hurme/Kiprusoff/Nurminen
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
NHL.com:n otsikointi

Tässä keskustelussa nyt muuten on varmaan käyty läpi edestä ja takaa ja oikealta ja vasemmalta kaikki mahdolliset argumentit joukkueesta. Ihan vaan mielenkiintoisena yksityiskohtana huomasin mennessäni NHL:n sivuille (www.nhl.com) että siellä oli etusivun ykkösuutisena se, että Raipe on maailman kokenein olympiakiekkoilija tultuaan valituksi kuudensiin olympiakisoihin. Että on tuo noteerattu rapakon takanakin :cool:

Old TJ
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ghost: minä olen täällä sanonut tuon vertauksen Ruudun taklauksista - Suomessa buuataan, NHL:ssä taputetaan. Itse olen kuullut tämän livenä J. Kekäläiseltä. Hyvin sanottu.
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei Jarkko Ruudun valinnassa ainakaan minun mielestäni mitään epäselvyyttä ole. Hoitaa varmasti oman osansa kunnolla ja pelaa rooliaan pienemmälläkin peliajalla. Mielestäni roolipelaaja n:ro 1!
Ruudun voi laittaa kentälle vastustajan ykköstä vastaan tai alivoimalle tai muutamaan vaihtoon antamaan hengähdystauon Selänteille ja kumppaneille. Ja Ruutu hoitaa hommansa varmasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös