Lue nyt huolella tuo mitä väestölliselle huoltosuhteelle tapahtuu tulevina vuosikymmeninä.
Kuinka kauan ajattelit puhua asiasta väestöllisen maahanmuuton kautta joka on irrelevantti kuten osoitin jo sinulle käytännön esimerkillä?
Lue nyt huolella tuo mitä väestölliselle huoltosuhteelle tapahtuu tulevina vuosikymmeninä.
Vastakysymys tähän: oletko missään nähnyt esim. Vihreiden tai Vasemmiston perustelevan maahanmuutton tarvetta siten että he ovat tehneet eron työperäisen maahanmuuton ja humanitaarisen maahanmuuton välillä? Osmo lienee niitä harvoja poikkeuksia, jos löytyy muita esimerkkejä niin mielellään luen niitä.
Vasemmisto haluaa lisätä humamuja 250:llä kappaleella. Vihreät nostaa humamujen määrän "pohjoismaiselle tasolle", mitä sitten lieneekin. http://z.pakolaisneuvonta.fi/Main/files/selvitys puolueiden maahanmuuttopoliittiisista linjauksista.pdf
Eikö se ole selvää, että jos Vasemmisto esittää pakolaiskiintiön kasvattamista neljällä linja-autollisella humamuja, niin silloin puolue ei esitä humanitaarisen maahanmuuton lisäämistä (kuin nimeksi, maahanmuuttoon tämä on 0,8 % lisäys. yhteensä maahanmuuttajia tulee 600 linja-autollista.) vaikka puhuisikin maahanmuuton lisäämisestä ilman selventävää etuliitettä.Tämä ei nyt oikein vastannut kysymystäni joka sinänsä saattoi olla hieman epäselvä. Termillä "maahanmuuton tarve" tarkoitin siis väestörakenteeseen perustuvaa, taloudellisen huoltosuhteen vaatimaa työperäistä maahanmuuttoa.
Eikö se ole selvää, että jos Vasemmisto esittää pakolaiskiintiön kasvattamista neljällä linja-autollisella humamuja, niin silloin puolue ei esitä humanitaarisen maahanmuuton lisäämistä (kuin nimeksi, maahanmuuttoon tämä on 0,8 % lisäys. yhteensä maahanmuuttajia tulee 600 linja-autollista.) vaikka puhuisikin maahanmuuton lisäämisestä ilman selventävää etuliitettä.
No en usko että 250 ihmistä vaikuttaisi huoltosuhteeseen minkään puolueen mielestä.Et vastannut kysymykseeni. Onko huoltosuhde mikään kriteeri Vasemmiston maahanmuuttopolitiikassa?
No en usko että 250 ihmistä vaikuttaisi huoltosuhteeseen minkään puolueen mielestä.
Ainakin tuossa linkittämässäni pumaskassa sanotaan seuraavaa:Eli Vasemmistoliitto toisinsanoen kannattaa maahanmuuton lisäystä vain kiintiöpakolaisten suhteen?
Uskomattoman tuskaista seurata tätä keskustelua kun a) osa jengistä ei ymmärrä ajatuksesta edes alkeita ja näkyy että ollaan liikkeellä maksimissaan heikoilla peruskoulupohjilta. Niinpä tämä ketju ei ole mikään poliittinen debatti, vaan johdatus taloustieteen alkeisiin.
Jos olisin moderaattori niin edellyttäisin keskustelijoilta edes sellaista ymmärrystä, että Suomen tilanne olisi nykyistä parempi, jos työikäisten osuus olisi reilusti isompi vaikka työikäisten työllisyysaste laskisi hieman (joka tarkoittaisi että työttömien lukumäärä olisi nykyistä isompi). Tämän jälkeen vasta olisi pointtia keskustella että olisiko siihen tilanteeseen mahdollista päästä ja millä ehdoilla. Se kun on jo poliittinen näkemyskysymys.
toinen yhtä rasittava asia on tämä somppufobia. Vaikka joka viestissä kuinka puhuttaisiin työperäisestä maahanmuutosta, niin se ei riitä vaan pitää joka erikseen mainita että se ei tarkoita humanitääristä maahanmuuttoa että niinkuin tuo itsestäänselvyys olisi joku relevanttikin huomio.
no tavallaan tuo tarkennus on teknisesti ottaen totta, mutta edelleenkin se nykyinen kaikkien maahanmuuttajien yhteenlaskettu työllistymisaste riittää. Moneen kertaan todettu asia.
tuossa ei sanota etteikö nykyinen työllisyysaste riittäisi.
jos ulkoa muistan niin virolaisten ja venäläisten työllistymisaste ei kauaksi suomalaisista jää.
Puoliksi muistin oikein. virolaisten työllisyysaste oli samaa tasoa, venäläisten ei.
http://tietotrenditblogi.stat.fi/st.../myrskyla/k2myrskyla_tyollisyyden_kehitys.png
Työperäisen maahanmuuton määrä tulee lisääntymään, mikäli ulkomailta on saatavissa sellaisille aloille osaamista, mitä ei kotimaasta löydy.
P.S. pakolaiskiintiötä voisi vallan hyvin hiukan kasvattaa tämän hetkisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa eikä Suomen taloudelle kävisi kuinkaan.
Työvoimapulasta puhuminen perustuu sinällään oikeaan huomioon väestöllisen huoltosuhteen heikkenemisestä ja sitä kautta työikäisen väestön pienenemisestä (taloudellinen huoltosuhde on kuitenkin ratkaiseva kansantalouden kannalta). Se ei kuitenkaan nykyisessä rakennemuutoksessa ole ainakaan vielä johtanut tilanteeseen, jossa voitaisiin puhua mistään työvoimapulasta. Kyse on myös siitä, kenen kannattaa puhua työvoimapulasta (=EK), jotta saa haluamiaan työvoimapoliittisia toimenpiteitään läpi.
Työvoimapulasta puhuminen ei ole vielä viiteen vuoteen relevanttia, jos tarkastellaan väestöllistä huoltosuhdetta, koska Kuten tästä voi lukea http://www.tilastokeskus.fi/tup/vl2010/art_2013-02-21_001.html , väestöllinen huoltosuhde heikkenee merkitsevästi nykymenolla vasta 2020 kieppeillä.
Väestöllinen huoltosuhde on ollut pyöreästi samalla tasolla kuin nyt jo 80-luvulta. Eli työvoimapulasta puhuminen jo nyt sekä sen kyseenalaistaminen tämän hetken tilanteen perusteella osoittaa, että ei olla ihan ymmärretty miksi ja mistä tästä asiasta puhutaan.
Tuamas kirjoitti:Toki jos julkisella puolella saadaan jollain ilveellä toteutettua keventävä rakenneuudistus, ei työikäisten (toki myös näiden työllistymisestä huolehtiminen on olennaista, mutta mielestäni enemmän retarditäsmennys, kuten somppuhommakin) suhteellisen osuuden nykymenoa korkeampi osuus ole niin kriittisen tärkeää.
Daespoo kirjoitti:Kyllä ja ei. Maahanmuuton määrä tulee lisääntymään (tai siis on jo lisääntynyt) jos ns. kantaväestö hinnoittelee itsensä ulos. Kuten on käynyt esim. raksalla jossa suomalaiset eivät TESsin mukaisilla minimipalkoilla suostu nousemaan sohvalta. Virolaiset ja muut tekevät mielellään duunia tällä hinnalla.
Daespoo kirjoitti:Kyllä, taikaseinä on jo voi hyvin. Sieltä saa rahaa ilman että täytyy tehdä vaikeita päätöksiä.
Onko lopputulema siis se, että sote-ratkaisua on vatkattu vuositolkulla ja hallituskauden kalkkiviivoilla saadaan ratkaisuksi, että kustannukset kasvavat?