Sen sijaan listaamattomien yhtiöiden osinkojen verotus muuttuu vauraiden yhtiöiden osingoissa kevyempään suuntaan. Aiempi 90000/60000 euron katto poistuu kokonaan, eli mikäli nettovarallisuus riittää, voi yhteisöverotettua rahaa jakaa verovapaasti rajatta. Nettovarallisuusosuutta tiukennettiin tosin 9-->8%. Ainoaksi yhdenkertaisen verotuksen ylärajaksi jää siis 8% nettovarallisuudesta. Prosenttiyksikön muutos nettovarallisuusvaatimukseen on toki merkittävä ja vaikuttaa kautta linjan, suurimmassa osassa tapauksia verotusta kiristäen.
Paitsi että ainakaan viimeisimmän TaxFaxin (17/2013) mukaan tämä ei pidä paikkaansa.
Yläraja tosiaan poistuu, mutta suora lainaus:
"Muista kuin julkisesti noteeratuista yhtiöstä saadusta osingosta on veronalaista 25 % siihen määrään saakka, joka vastaa osakkeen matemaattiselle arvolle laskettua 8 % vuotuista tuottoa. Ylimenevä osa on kokonaan veronalaista pääomatuloa."
Summa summarum - jos olet omillasi toimeentuleva, työssäkäyvä perusveronmaksaja, niin onneksi olkoon - nettomaksukuormasi kasvoi taas parilla pykälällä.
Summa summarum - jos olet omillasi toimeentuleva, työssäkäyvä perusveronmaksaja, niin onneksi olkoon - nettomaksukuormasi kasvoi taas parilla pykälällä.
Ongelma vaan on siinä, että kohta jää pää vetävän käteen, kun ensinnäkin tuo nettomaksava keskiluokka kutistuu koko ajan ja toisekseen aletaan olla ylärajoilla sen suhteen, paljonko tämä porukan tuloista voidaan puristaa hyvinvointivaltion ylläpitoon. Pitäisikö joskus ajatella myös tämän keskiluokan ostovoimaa ja sitä kautta kansantaloudelle koituvaa hyvinvointia? Tokihan sossulandian perusperiaatteisiin kuuluu, että työtätekevä kansanosa pitää verottaa hengiltä, ettei tyhjäntoimittajille tule paha mieli ja raha lopu taikaseinästä.No tämä nyt on aika luonnollista ja käytännössä myös ainoa realistinen vaihtoehto. Ainahan se niin menee, että keskiluokka joutuu maksumieheksi silloin, kun valtio säästää.
Pitäisikö joskus ajatella myös tämän keskiluokan ostovoimaa ja sitä kautta kansantaloudelle koituvaa hyvinvointia? Tokihan sossulandian perusperiaatteisiin kuuluu, että työtätekevä kansanosa pitää verottaa hengiltä, ettei tyhjäntoimittajille tule paha mieli ja raha lopu taikaseinästä.
Sama pätee BKT:hen. Jos maamme olisi vauraampi ja pääomaveroja maksaisi isompi joukko suomalaisia, niin pääomaverojen osuus kasvaisi vaikka pääomaverotus olisi nykyisenlainen.
Mielellään näkisin lähteen tälle väitteelle.Tuollahan nimenomaan tulosta ei voi selittää, sillä Suomi on myös keskimääräistä vauraampi EU-maa.
Mielellään näkisin lähteen tälle väitteelle.
Suomi on BKT-tilastoissa korkealla, mutta sitä tilastoa "vääristää" Suomen laaja julkinen sektori.
Suomalaiset ansaisivat pääomatuloja viime vuonna yhteensä 7,8 mrd euroa eli n. 150 euroa henkeä kohti. Minä en vastaavaa tietoa löytänyt muista EU-maista. Sitä vastoin tuollaisen tiedon löysin:
"Suomalaisen aikuisen varallisuus oli vuonna 2000 keskimäärin 39 000 dollaria, ruotsalaisen 80 000, saksalaisen 90 000 ja yhdysvaltalaisen 144 000"
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa....suomalaisten-varallisuus-euroopan-hantapaassa
Olisit voinut heti alkuun sanoa ettet ymmärrä ansioiden ja pääomien välistä eroa.
Tuollahan nimenomaan tulosta ei voi selittää, sillä Suomi on myös keskimääräistä vauraampi EU-maa.
Toki ei voi tietää, miten se vaikuttaisi kokonaisuudessaan Suomen talouteen, mutta mielenkiintoinen yksityiskohta on kyseessä, ottaen huomioon valtion budjetin nykyisen alijäämän.
Tai sitten velkojat odottavat, että firmassa on tarpeeksi rahaa konkurssin käynnistämiseksi. Ei laivaa, ei rahaa. Käsittääkseni tämä projekti ei ole ihan niin selkeä kuin sinä ja Soini annatte ymmärtää.
Turun ja Rauman telakat omistava konkurssikypsä STX ilmoitti alkuviikosta hakevansa yrityssaneeraukseen.
Vapaavuori: Olisimme suossa, jos valtio olisi pääomittanut telakkaa