Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 144 615
  • 10 753

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun olin USA:ssa töissä, länsirannikolta LA:n Santa Monicasta sai vuokra- ja omistusasuntoja halvemmalla kuin Helsingistä. Ilmaa on Suomessa ja oli Irlannissakin.
Tuosta linee aikaa? Tänä päivänä jenkkien länsirannikolla on hurjat vuokrien hinnat ja nousevat kovaa vuosivauhtia edelleen. Erityisesti pohjoisemman hipsterialueilla kuten Portlandissa ja Bay Arealla, mutta myös Losin seudulla. Ei taida enää tuolta löytää Suomea havelmpia vuokria? Siellä saattaisi olla kyseessä jo kupla, mutta en näe samaa ilmiötä Suomen asumiskuluissa.

Ja totta kai kiinteistökupla vaikuttaa ja on osa valtiontaloutta varsinkin mikäli pankit kaatuvat näiden velkojen takia kuten Irlannissa kävi.

Se mikä Irlannnissa varmaan tehtiin oikein talousromahduksen hoidossa oli pitää yritysverotus alhaisella tasolla muiden EU maiden vaatimuksista huolimatta. Tämä on varmasti yksi syy maan talouden nopeaan kohenimiseen vaikka ongelmiakin siellä edelleen on.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Voin rehellisesti sanoa et en tiedä yhtään mitä tästä invaasiosta seuraa Euroopalle ja sen kansalaisille. Joku rava luulisi olevan valtioilla mielessä minkä ne haluaa tänne ottaa. Syistä voidaan vaan arvailla hyvin, mut se on aivan satavarma et ei ne niitä tänne hyvää hyvyyttään ota.

Ei varmasti kukaan voi tuota tietää.

Yksi äkkiä mieleen tuleva syy vois olla Suomen laki ja kansainväliset sopimukset jotka edellyttävät että turvapaikka on tarjottava jos sen edellytykset täyttyvät. Enkä nyt äkkiseltään usko että sieltä ollaan oikein käyty haalimassa väkeä länsimaihin. Eiköhän kyse ole ennemmin työnnöstä lähtösuunnalta.
 

Rankkari

Jäsen
Tänään suomalainen ihmisjoukko osoittaa mieltään hallitusta vastaan. Tuskinpa isommin rähistään, muutamien viinapäisten riehumista lukuunottamatta.

Tässä käy lopulta niin, että hallitus myöntyy työmarkkinajärjestön vasta ehdotuksiin, ja palkka ym. kiristyksistä tulee kompromismi. Suomalaiset (lähes kaikki) ovat sopuisia ja sopeutuvaisia.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tänään suomalainen ihmisjoukko osoittaa mieltään hallitusta vastaan. Tuskinpa isommin rähistään, muutamien viinapäisten riehumista lukuunottamatta.

Tässä käy lopulta niin, että hallitus myöntyy työmarkkinajärjestön vasta ehdotuksiin, ja palkka ym. kiristyksistä tulee kompromismi. Suomalaiset (lähes kaikki) ovat sopuisia ja sopeutuvaisia.

Hallituskin näillä näkymin ottaa mieluummin nuo työmarkkinajärjestöjen ehditukset, jos vain sillä päästään tavoitteeseen. Koko tämän sopan tarkoituksena oli lähinnä asettaa painetta työmarkkinajärjestöjen suuntaan ja näyttää, että ovat tosissaan tuon tavoitteensa kanssa ja ovat valmiina tekemään koviakin päätöksiä sen eteen keinoilla mitä heillä on. Palkansaajajärjestöistä varsinkin SAK tuli yllätetyksi aika lailla housut kintuissa, kun luulivat Sipilän bluffaavan.
 
Uskon, että esillä olleista tahoista hallitus, STTK & Akava sekä kuntatyönantaja & EK pääsevät varmasti sopuun. SAK on maalannut itsensä nurkkaan, kun on itse ja jäsenliittonsa suulla ollut 5% vastaan, lomarahojen pienennystä vastaan ja työajan pidennystä vastaan. Nyt myöntyminen olisi valtava arvovaltatappio. Toisaalta, juuri tuo nöyryytys olisikin koko tuolle sakille täysin paikallaan. Niin uskomattomia sammakoita sieltä pääsee. Hesarissa tänään oli Rakennusliiton antamasta "keltaisesta kortista" hallitukselle. Mitä vtta?! Rakennusliittoko sitten ajaa hallituksen ulos, jos homma ei miellytä?! Tässä on tullut paljon räikeitä esimerkkejä SAK:n vääristyneestä näkemyksestä omasta asemastaan.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Tuohon sinunkin juttuun toki, että eihän työkustannukset ole tietyissä tuotteissa kuin vaikka 10%. Jos 100e tuotteesta 10e on työntekijäkustannuksia ja niitä nipistetään nyt 5%, niin tuotteen hinta tippuu jopa 50 senttiä, näin todella pölkkymallilla. Meneekö se tuote paremmin 99,50e kaupaksi vai ei? Ja mitä itse luulet, palkataanko lisää väkeä tekemään töitä, vaikka tuote menisikin tuolla pikkuisen halvemmalla hinnalla paremmin kaupaksi vai jäisikö voitot yrityksen isojen kihojen taskuun? Tämä on se, mitä yritän hakea.
Jos ainoa 5% leikkaus tapahtuu vain esimerkkisi työpaikalla, kyse on paikallisesta sopimisesta, jossa yksittäinen toimija leikkaa 5% työvoimakustannuksistaan. (En puhu pelkästä palkasta, lasken siis työvoimakustannuksiin esim. eläkemaksut ym. kulut, joita yrityksen on maksettava.) Kun puhun lumipalloefektistä, se tarkoittaa että (palkka)kulut läpi koko tuotantoketjun ja toimintaympäristön laskevat 5%. Tästä tulee kerrannaisvaikutus, joka on esimerkkisi osalta enemmän kuin 50 senttiä. Materiaalit, kuljetuskustannukset, infrakulut ja niin edelleen.

Ei tietenkään ole takuita, että joka ainoa työvoimakuluista säästyvä sentti menee vastaavasti työllistymiseen Suomessa. Nähdyn kaltaisen alamäen jälkeen yritysten kynnys palkata uutta työvoimaa on taatusti aluksi korkea. Saisi pidettyä edes nykyisetkin työpaikat ja yritykset. Mutta jos Suomessa on mahdollista tehdä yhä kannattavampaa liiketoimintaa, niin lisätyöllistäminen on todennäköisempää. Olen samaa mieltä, että hallitusohjelmissa ja tiedotteissa viskellyt luvut työllisyysvaikutuksista ovat höttöpuhetta - ainakin ilman tarkempia laskelmia mihin työpaikkalisäykset perustuvat.

Suomalaisen työläisen paras (työttömyys)turva on mielestäni vireä liiketoimintaympäristö. Sitä valtiokin tarvitsee, jos tarkoituksena on pitää hyvinvointivaltion tulonjako-ajatus voimassa muutamaa vuotta pidempään.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
"Kyllä tämä selviää, kunhan nuo muut vaan ovat valmiita tekemään muutoksia"

Näin tuntuu valtaosa ihmisistä ajattelevan. Olisiko asia niin että nyt pitäisi jokaisen se muutoshalukkuus löytää ensin itsestään sormilla osoittelun sijasta?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
"Kyllä tämä selviää, kunhan nuo muut vaan ovat valmiita tekemään muutoksia"

Näin tuntuu valtaosa ihmisistä ajattelevan. Olisiko asia niin että nyt pitäisi jokaisen se muutoshalukkuus löytää ensin itsestään sormilla osoittelun sijasta?

Jep, Joonas Nordman kitetytti ihan hauskasti äsken Jälkiviisaissa: kyllähän nyt pitää leikata, mutta älkää leikatko minulta.
 

Rankkari

Jäsen
10 miljardin vaje, sanoi Sippilä.
Rahaa on kannettu kottikärryittäin muille kuin suomalaisille, ja myös kotimaisiin menoihin, jotka eivät ole välttämättömiä. Nyt ne rahat otetaan ainoilta henkilöiltä, joita pitäisi paremminkin tukea, koska ovat yhteiskunnan tukipilareita, pienestä palkastaan huolimatta. Nerokasta.
Syrjäytyminen ja sosiaalipummiksi alkaminen, olisi monille vaihtoehto, mutta suomalainen on sisukas ja yhteiskuntakelpoisuus moraali on hyvä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näkemykseni mukaan on harhaanjohtavaa puhua mistään asuntokuplasta.

Myin pari kämppää joiden ostovuodet olivat 2002 ja 2003 ja keskimääräinen hintanousu oli vajaat 15 prosenttia vuodessa. Asuntokuplaa on vaikea kiistää. Myös Euroopan järjestelmäriskikomitea ESRB:n vuosiraportissa kupla on selvä:

EU-vertailu: Suomen asuntomarkkinat melkein Euroopan ylihinnoitelluimmat - Uutiset -Talouselämä

Hallitukseen tämä liittyy sikäli suoraan, että kasvava työttömyys yhdistettynä heikentyvään ostovoimaan ja mahdollisesti hitaasti nouseviin korkoihin saattaa luoda uuden kriisin. Asuntokuplan puhkeamisen.

Toinen ongelma hallitukselle on se, että mm. meidän firma ei saanut Oulusta ammattitaitoisinta väkeä koska ne eivät voineet myydä siellä asuntojaan ja jos olisivatkin saaneet ne kaupaksi, saatu hinta olisi riittänyt lähinnä korsuun Jakomäestä. Asuntokupla estää ihmisten työllistymistä.

Luulisi Sipilän tietävän molemmat asiat joten seuraan tekeekö hallitus mitään vai tyytykö sekin seuraamaan asiaa kuten minä.

***

On näköjään kallistunut reippaasti Santa Monica. Olin siellä viimeksi 2009, joten onhan tästä aikaa. Nyt joutuisi maksamaan vuokraa pari korttelia rannalta vähintään 3 000 euroa. Toki vaikkapa Marjaniemessä saa pulittaa yli 3 000 mutta onhan Helsinki kuitenkin ihan toista kuin Santa Monica/LA. Täällä on sentään lämmin meri ja lempeä ilmasto eikä mikään kuralätäkkö kuten Santa Monicassa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Juha Sipilä twiittaa:

"Olen ehdottanut kilpailukykytoimia koskevan tiedonannon uudeksi päiväksi 30.9. Siirto huippukokouksen vuoksi, antaa lisäajan tm-järjestöille"

Kyllä tästä sopu syntyy.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Maailman suurimmat pamput on tämän sopan keittäneet ja laskun siitä maksaa kaikki siitä yhteiskunnan portailla alempana olevat ihmiset samaan aikaan kun he itse pääsevät kuin koira veräjästä. Tämähän se todellisuus tässä on ja ihmisen ahneudesta jälkiseuraamuksia.

Olisiko tämä semmoinen asia, joka uskallettaisiin nostaa esille? Nähdä asiat niin kuin ne todellisuudessa ovat.
 

Salama44

Jäsen
Pakkolajeja on mahdoton ajaa väkisin voimaan. Neuvotteluihin on palattava!

Kun kaikki mahdolliset keinot otetaan käyttöön sopimusoikeuden rajoittamisen estämiseksi.Se voi tarkoittaa lakkoja niin kauan että nämä toimenpiteet perutaan. Se voi tarkoittaa myös joukkoirtiasnoutumisia yms. toimenpiteitä.

Tyhmä olisi se hallitus joka ajaisi maan tämän vuoksi perikatoon.

Onneksi sopimishalua alkaa vähittelen löytyä. Myös hallitus perääntyy ja Sipiläkin alkaa tajuta antamalla lisäaikaa ja keksii sille taktisia syitä ettei menettäisi kavojaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitä ihmeen pakkolakeja? Kaikki lait ovat pakkolakeja ja rajoittavat sopimusvapautta.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Pakkolajeja on mahdoton ajaa väkisin voimaan. Neuvotteluihin on palattava!

Kun kaikki mahdolliset keinot otetaan käyttöön sopimusoikeuden rajoittamisen estämiseksi.Se voi tarkoittaa lakkoja niin kauan että nämä toimenpiteet perutaan. Se voi tarkoittaa myös joukkoirtiasnoutumisia yms. toimenpiteitä.

Tyhmä olisi se hallitus joka ajaisi maan tämän vuoksi perikatoon.

Onneksi sopimishalua alkaa vähittelen löytyä. Myös hallitus perääntyy ja Sipiläkin alkaa tajuta antamalla lisäaikaa ja keksii sille taktisia syitä ettei menettäisi kavojaan.

Omasta mielestäni Sipilä on sen aika suoraan sanonut, että ottaisi mieluummin sopimusratkaisun, jos sillä päästään tuohon hänen asettamaansa tavoitteeseen. Tavoitteesta ei kuitenkaan luisteta ja ajetaan sitten vaikka näillä pakkolaieilla läpi.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tällä palstalla on liki papukaijamaiseen tapaan toistettu sitä, että pääasia, että jotain tehdään. Helsingin yliopiston tutkimusjohtaja Mika Pantzar antaa kovaa huutia moiselle ajattelulle ja sanoo, että nyt pitäisi olla poliittisissa toimissa äärimmäisen maltillinen ja olla tekemättä suuria ja luottaa siihen, että talouden oma dynamiikka korjaa tilanteen. Pantzar myös ihmettelee, miten hallitus on mukana vastakkainasettelussa sovittelun sijaan. Pantzar sanoo myös, että kriisipuheen ylläpitäminen ei ollenkaan kannusta investoimaan Suomeen.

Tutkimusjohtaja Mika Pantzar: Hallituksen pitäisi nyt perääntyä | Yle Uutiset | yle.fi
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Talouden oma dynamiikka korjaa Suomen ikärakenteen ja tekee somaleista sekä irakilaisista työläisiä. Mjep.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Talouden oma dynamiikka korjaa Suomen ikärakenteen ja tekee somaleista sekä irakilaisista työläisiä. Mjep.
Joo epäilemättä on niin, että tradenomi-Tadu tietää nää jutut paremmin kuin kauppatieteiden tohtori ja Suomen kilpailukykyisimmän yliopiston tutkimusjohtaja.
 

retro

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo epäilemättä on niin, että tradenomi-Tadu tietää nää jutut paremmin kuin kauppatieteiden tohtori ja Suomen kilpailukykyisimmän yliopiston tutkimusjohtaja.

Mites se menikään, ne jotka ei osaa tekee tutkimuksia ja opettaa, ne jotka ymmärtää tekee rahaa (Sipilä ennen poliittista uraa)
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joo epäilemättä on niin, että tradenomi-Tadu tietää nää jutut paremmin kuin kauppatieteiden tohtori ja Suomen kilpailukykyisimmän yliopiston tutkimusjohtaja.
Ad hominem. Et muuhun pystynyt vaikka noin helpon täkyn sinulle annoin? Luokaton suoritus sinulta, mutta niihin ollaan kyllä totuttu.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän jumalauta ottaa nuppiin tämä tämän päiväinen touhu. Porukka pitää karnevaaleja, vaikka pitäisi olla töissä. Ei ihme. että taloudessa menee päin sitä itteänsä. Minä ainakin menetän taloudellisesti tänään, kun jotkut haluaa pitää kivaa torilla. Voi aikoja näitä. Sipilään ja kumppaneihin täysi luotto, ainakin vielä, elleivät nämä ns ay- vajakit aja väkisin loppuakin toivoa suohon.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös