Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 150 706
  • 10 753

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
No, kestihan se edes hetkisen...

Tietty merkityksensähän on sillä puhutko netosta vai brutosta, elättääkö perhettään ja onko ainoa tulollinen taloudessa.

Minä puhuin siitä brutosta mistä lainaamani kirjoittaja puhui. Ja oikeasti, jos puhuttaisiin 2300€ netosta niin olisitko edes vastannut?

On ihan selvää, että penniä venyttämällä onnistuu johonkin pisteeseen asti, mutta jossain vaiheessa on edessä leipäjonot ja sossu, vaikka miten venyttäisi.

Eli 2300€/kk bruttotuloilla edessä on leipäjonot ja sossu vaikka venyttäisi penniä?

Itseasiassa tossa just äskön kuulin kaverilta, jonka ystävä etsii stadista kämppää työhön tulon vuoksi ja oli saanut sörkasta tarjouksen pikku yksiostä ilman pesumahdollisuutta ja ruoanlaittomahdollisuutta, eikä talossa ollut edes taloyhtiön saunaa, hintapyyntö 570e/kk

Ihan kiva mutta Oikotieltä löytyy tälläkin hetkellä 400-500€ solukämppiä josta löytyy kaikki perustarpeet.

En muuten ihan ymmärrä mitä merkitystä talonyhtiön saunalla on tässä suhteessa, onko se ns. välttämättömyys?

Mikäli joudut ulkona syömään säännöllisesti

Miksi joutuisit syömään ulkona säännöllisesti??

ja matkaat töihin jollakin pakollisella kulungilla, maksat sähkön ja muut pakolliset (tässä tapauksessa vielä pesulan, kun sellaista ei talossa myöskään ollut)

Kuukausilippu taitaa olla luokkaa 50€ sisäinen/90€ seutu, sähköt yksiössä ovat about 10-30€ kuussa riippuen kuinka isoa taulutv:tä luukuttaa, pyykkipesulat about 5€/kerta (ehkä 2-3 kertaa/kk). Ei kovin isoja summia tuosta tule.

, ei tarvinne olla kovinkaan nero matikassa, kun huomaa, että kipuraja, vaikka kuinka venyttelisi, ei paljoa alle tuon voi mennä.

Eli ei voi mennä minkä summan alle?

Jostain skutsista toki voi löytää kortteerin hiukan halvemmalla, mutta sen edun sitten syö kohonneet matkakustannukset.

Miten ne matkakustannukset nousee jos on kuukausikortti?

Yleispätevästi voinee luonnehtia, että aina, jos on sitä elintasoa, siitä voi tinkiä, mutta jos ei ole, siitä mahdoton tinkiä.

Kysymys onkin miten määritän tämän "elintason". Sisältääkö se mitä muuta kuin vuokran, matkustuksen, viestinnän, ruoan, vaattet, terveydenhuollon yms?

.
Sen sijaan syytä olisi pohtia, missä on se kipupiste, jossa työtäkin tekemällä on yhteiskunnan tukien armoilla, kuinka järkevää se on kokonaisuuden kannalta ja millä kenestäkään saa mitään tuottavuutta työpanoksena ulosmitattua, jos tekijälle hamaan tappiin realiteetit on tuossa, kunhan tulee paikalle ja muistaa lotota.

Tämä on totta, kipupiste nousee sitä korkeammalle mitä korkeammat verot. Eli jos halutaan alentaa kipupistettä, alennetaan veroja.

Katso vastaustani Daespoolle Siinä ehkä sarkasmini aukeaa, tonni viissataa on paljon, mutta jos sillä ei elä, se ei ole tarpeeksi.

Kysymys onkin juuri se että mitä vaaditaan "elämiseen". 1500€ on vitusti enemmän kuin 99% opiskelijoista saa kuussa (hattuarvio, voi olla väärin) mutta ihan hyvin heilläkin tuntuu menevän.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Sehän on täysin selvä. Kuitenkin niin moni jäi ilman tuota rahaa - olisi pitänyt jakaa kaikille. Paitsi rikkaille.
Tai sitten niin, että sitä yritystä selkeästi verotetaan ihan liian vähän, kun rahaa riittää sekä voitolliseen tulokseen että ihan jaettavaksi asti. Verotusta on aina varaa nostaa, eikä 100% -muilla- ole vielä lähelläkään. Toki he tietävät paremmin mitä tehdä tehdä toisten rahoilla.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Vaikka en kirkkoon kuulukaan niin olen arkkipiispa Mäkisen kanssa samaa mieltä siinä, että yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ei toteudu vapaaehtoisella hyväntekeväisyydellä vaan verotuksen kautta. Minun veroprosenttiani saa nostaa esim. kahdella kunhan muidenkin samassa asemassa olevien veroja nostetaan. Puhumattakaan pääomaveroprosentista ja erilaisten veronkiertäjien saamisesta Suomen verotuksen piiriin,

No, olisiko Bob Geldofinkin ollut parempi jäädä kotiin nillittämään veroprosenttiaan, sen sijaan että keräsi järjettömän kasan rahaa konserteilla Afrikkaan?

Itsekin olen osallistunut jo muutamaan kertaan lastensairaalakeräykseen, vaikka olenkin sitä mieltä, että se olisi pitänyt rakentaa suoraan verorahoista. Se on nyt vain saatava. Piste.

Kun poika vietiin syntymän jälkeen teholle ja hän vietti elämänsä ensimmäiset viikot siellä ja minulta löytyy varmaan vieläkin jostain ne tukkimiehen kirjanpidot saturaatioarvoista. Itsellä se aika meni kuin koomassa. Muistan ikuisesti kun sieltä pienestä telkkarista tuli Elämä Lapselle-konsertti ja itsellä oli letkuja täynnä oleva nyytti sylissä, niin silloin kyllä oppi arvostamaan näitä hyväntekeväisyysjuttuja.

Sinä voit penaz sen kaksi prosenttia itse ohjata itsellesi tärkeään paikkaan. Jos et siihen pysty, niin on turha jeesustella rahoillaan, kun Sipilä ei verota minua tarpeeksi.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä hajautettu portfolio tuottaa keskipitkällä 5 vuoden aikavälillä sellaisen 7-10% per vuosi niin loppujen lopuksi opintojen jälkeen siellä salkussa onkin yllättäen päälle kymppitonni rahaa. Lainat on kuitattu ja rikastuttukin siinä samassa. Ja se sijoittaminen ei todellakaan vaadi suurta aikapanosta.
Jos se näin menee, niin missä tässä sitten on ongelma, ja miksi pitää alkaa keltään leikkamaan, ellei tavoite nimenomaan ole kurjistaa osaa kansasta?
Eihän tässä siis mitään tarvitse leikata. Otetaan heti vaan sanotaankio 500mrd lisää velkaa. Sijoitetaan puolet keskipitkään hajauteuttuun portfolioon ja aletaan luomaan rahaa tyhjästä tuolla 10% korolla. Jokikinen vuosi kassaan kilahtaa iloisesti 50 mrd. Lyhennetään puolella velkaa, jonka korko siis suomelle on liki nolla, ja velka on maksettu poijes 20 vuodessa, mutta samaan aikaan meillä on 25 mrd jokikinen vuosi verojen lisäksi varaa pitää huolta vähäosaisista ilman mitään leikkauksia. Voidaan jopa palkata lisää porukkaa sinne mihin on tarvis. Ja sitten vaan 20 vuoden päästä uusi laina sanotaanko silloin vaikkapa 1000 mrd, ja jälleen puolet sijoituksiin ja toinen puoli kansaa palvelemaan. Silloinhan tilanne onkin jo niin hyvä, että jokikinen vuosi on tuota hajautetun portfolion synnyttämää ilmaista rahaa 50 mrd/ vuosi ja edelleen laina katoaa kahdessa kymmenessä vuodessa. Näin jatkamalla 2115 suomessa ei tarvitse enää kenenkään mennä töihin, kun kansa elää vaan sijoitusten koroilla joita silloin ropisee mukavat 800 mrd/ vuosi, josta siis puolet jää jaettavaksi kansalle 400 mrd eli noin 80 00/nokka/vuosi, jos ei kansan määrä ihan kauhiasti kasva ennen sitä.. SItten vaan lopulta kaikki maat matkimaan tätä, niin maailmasta poistuu köyhyys sadassa vuodessa, ja kaikki on miljonäärejä, eikä kenenkään tarvitse enää pidentää työuria. Ne sitävastoin voidaan lyhentää kokonaan olemattomiksi. :-D
On tää vaan helppoa ku heinäteko! :-D
Mahtaisiko haiskahtaa nykyinen toiminta jonkinlaiselle pyramidille? :-D
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Sitä elämistä on niin monenlaista. Jos pitää olla ylikallis asunto, syödä kalleimpia ruokia mitä kaupasta saa ja ravintoloissa vähän väliä, ostella jatkuvasti uusia vaatteita jne, niin ei varmaan riitä. Niin sanottuun normaaliin elämiseen se kyllä riittää helpostikin. Ja se elämisen tason on maailman korkeimpia. Siitä saa helposti säästöön/sijoituksiin ja voi siten vielä omaisuuttaan vaurastuttaan - toki jo vaikka asuntolainan maksamisenkin kautta lisäämään omaisuuttaan. Menot tulee aina suhteuttaa tuloihin. Lapsillekin voi ostaa vaikka käytettyjä vaatteita, eikä joka kuukausi tarvitse uusia leluja.

Jos tonni viissataa on noin mojova kassa, tästä eteenpäin ei kannata minkäänmoista herrahissin lurkkia palkata tuota korkeemmalla kenenkään, itse asiassa, tohon sitten vois hutasta palkkakaton ihan kaikille, sillä jos ei riitä että elelee mukavasti, voi sijoitella arvopapereihin ja vaurastua vaivatta, kaikki ylitulevan rahan voi siirtää yhteiskunnan rakenteluun paremmaksi kuin se on, vai kehtaako joku väittää, että valmiiks on jo tullu? Tu8ohon suhteutettuna nykyiset tähtitieteelliset liksat on se todellinen syy, miksi menee päin vittua. Kun näiden esimerkkien kertojien kaltaiset laskutaidottomat tomppelit pääsee hanikoihin voi mennä ainoastaan pieleen, kuten on mennytkin. Näissä urpoissa ne todelliset syyt löytyy, eikä kenenkään palkoissa. Lainatullekin pieni reality check olis paikallaan, mutta mojovat naurut näistä "viisauksista" kyllä saa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
työtä ei viitsitä ottaa vastaan.

Niin, jokainen hinnoittelee arvonsa kapitalismissa, eikös tuo niin menny sun unelmalandiassa. Minä katson, että muutama satanen ei ole käypä korvaus minun työpanoksestani. Korvaukset toki voi poistaa, jos näet siinä jotain järkiperäistä. Suurin osa kuitenkin siirtyisi kaltaisiesi yrittäjien maailmaan tuossa tapauksessa, päämääränään viedä sulta ja kaltaisiltasi irtonaisen jakoon. Onni ja autuus siis osuisi kohdallesi viimeinkin. Ei olisi enää työttömiä joita syyllistää, vaan kaikki olisi kaltaisiasi vapaan kilpailun airuita ja ovelin kuittaa fyffet. Sinänsähän tuo on mainiota vittuilua esittää, että jonkun työpanos ei olisi käytännössä minkään arvoinen, mutta se kyllä johtaa helposti tulemaan, että jonkun mielipide ei ole minkään arvoinen.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kun poika vietiin syntymän jälkeen teholle ja hän vietti elämänsä ensimmäiset viikot siellä ja minulta löytyy varmaan vieläkin jostain ne tukkimiehen kirjanpidot saturaatioarvoista. Itsellä se aika meni kuin koomassa. Muistan ikuisesti kun sieltä pienestä telkkarista tuli Elämä Lapselle-konsertti ja itsellä oli letkuja täynnä oleva nyytti sylissä, niin silloin kyllä oppi arvostamaan näitä hyväntekeväisyysjuttuja.
.

Et sitten sitten kuitenkaan oppinut arvostamaan niin paljon, että kokisit sen yhteiskunnallisesti ajettavaksi asiaksi omissa aktiviteeteissasi yhteiskunnallisen kehityksen suhteen? Lahjoittelu on ihan kivaa ja hyvän mielenkin saa, mutta todellisen panostuksen voi tehdä vain yhteiskunta, joka sen arvokseen kokee.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Korvaukset toki voi poistaa, jos näet siinä jotain järkiperäistä. Suurin osa kuitenkin siirtyisi kaltaisiesi yrittäjien maailmaan tuossa tapauksessa, päämääränään viedä sulta ja kaltaisiltasi irtonaisen jakoon.
Pienentäminen ja poistaminen ei ole synonyymejä keskenään. Arvostan edelleen tätä vasemmiston rehellisyyttä, että vastikkeetonta rahaa on tultava tai muuten aletaan rikollisiksi (vaikka rehellistä työtäkin olisi tarjolla). Siitäpä oiva vaaliteema ensi vaaleihin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
En muuten ihan ymmärrä mitä merkitystä talonyhtiön saunalla on tässä suhteessa, onko se ns. välttämättömyys?

Miksi joutuisit syömään ulkona säännöllisesti??

Miten ne matkakustannukset nousee jos on kuukausikortti.

Sulta nyt jäi huomaamatta pari asiaa edellisestä. Ensinnäkään minä en ollut esimerkin minä, tapaus oli ihan todellinen ja siis eiliseltä.

Kun siis ystäväni kaveri etsi kortteeria itselleen, tuossa tarjotussa luukussa ei pesumahdollisuutta ollut, se sauna olisi hiukan avittanut. Myöskään kortteerissa ei ollut ruoanlaittomahdollisuutta, joten jossain kai itseään on ravittava, kaikki ei halua syödä pysyvästi huoneenlämpöistä lenkkiä ja piimää. Mikäli hintataso on jotenkin tuttu Helsingin ruokapaikoissa, saattaa havaita, mikä hyppy asumiskustannukseen olisi tullut tuon 570 e:n lisäksi. Pesulapalvelukaan ei ihan tuolla ilmoittamallasi hinnalla ole pitkään aikaan irronnut, on ihan itse käytetty joissakin tarpeissa, että hinnat oli, sanotaanko optimistisesti arvioituja sieltä päin. Liekö vielä jossain päin Helsinkiä on jäljellä itsepalvelupesuloita, en tiedä, niissä kyllä varmaan halvemmalla pääsee, jos niitä on. Punavuoressa oli, mutta lopetti jo vuosia sitten minun tietääkseni.

Jos julkisilla sitten kulkee, ne hinnat kortteereilla taitaa halventua merkittävästi vasta vantaan puolella ja seutulippu ei taida ihan viidellä kympillä irrota. Tuo töihin tuleva ihminen tulee siis ihan pysyvästi tekemään töitä, eikä etsi mitään kesäkämppiä opiskelijasoluista. Voi olla, että työssäkäyvänä haluaa oman rauhansa, joten kommuunitkaan ei sitten ehkä ole se juttu.

Tokihan kyseinen henkilö tulee tienaamaan enemmän kun sen mistä tossa puhuttiin, mutta piti asumiskustannuksena kohtuuttomana moista vuokraa moisilla fasiliteeteilla,
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pienentäminen ja poistaminen ei ole synonyymejä keskenään. Arvostan edelleen tätä vasemmiston rehellisyyttä, että vastikkeetonta rahaa on tultava tai muuten aletaan rikollisiksi (vaikka rehellistä työtäkin olisi tarjolla). Siitäpä oiva vaaliteema ensi vaaleihin.

Ihan hyvätekijä luonteisesti voisit laittaa vaikkapa telsuun ja lehtiin ilmoituksesi, että töitä on tulkaa tekemään te 300 000 laiskaa paskaa, joille ei ole kelvannut tähän asti, sitten listaat sinne saman määrän duunipaikkoja osoitteineen ja homma on klar. Muuten älä viitti jauhaa, paljastut vaan paskanpuhujaksi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ihan hyvätekijä luonteisesti voisit laittaa vaikkapa telsuun ja lehtiin ilmoituksesi, että töitä on tulkaa tekemään te 300 000 laiskaa paskaa, joille ei ole kelvannut tähän asti, sitten listaat sinne saman määrän duunipaikkoja osoitteineen ja homma on klar. Muuten älä viitti jauhaa, paljastut vaan paskanpuhujaksi.
minä en ole sanonut että maassa olisi 300 000 työpaikkaa. Koita nyt skarpata ja pysyä kärryillä mistä on puhe. Puhe kun oli heitostasi ettei 1500€:lla kannata ottaa töitä vastaan, kun kotona laiskottelemalla saa saman. Mieleeni ei tulisi väittää että työttömät tai vasemmistolaiset olisivat kautta linjan näin laiskoja paskoja.
 
Helpoimmalla tietenkin pääse, jos oikeasti ei tarvitse mitään ajatella, silloin voi heitellä moisia idiomeja, joita tunnut harrastavan.

Voisitko mainita sieltä Neumanin teksteistä muutaman idiomin? Haiskahtaa aika pahasti siltä, että sä et edes tiedä mikä idiomi on.

Jonkun prenikan soisi kyllä tällekin yrittäjälle:

Eiköhän kyseinen yrittäjä ole varsin tyytyväinen jo siitä, että on saanut tuolla pyyteettömällä tempauksellaan näköjään mainoksen Iltalehteen ja mitä luultavimmin myös moniin muihin medioihin.
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Et sitten sitten kuitenkaan oppinut arvostamaan niin paljon, että kokisit sen yhteiskunnallisesti ajettavaksi asiaksi omissa aktiviteeteissasi yhteiskunnallisen kehityksen suhteen? Lahjoittelu on ihan kivaa ja hyvän mielenkin saa, mutta todellisen panostuksen voi tehdä vain yhteiskunta, joka sen arvokseen kokee.

Kyllä mukana ollaan parissakin erityislapsiin kohdistuvassa puuhastelussa. Aloin myös jonkin sortin varakummiksi eräälle lievästi kehitysvammaiselle Kiinasta adoptoidulle pojalle. Välimatka tekee vaan oman haasteensa tuohon. Ja olen tehnyt vapaaehtoistyötä myös mamujenkin eteen. Varmasti enemmänkin voisi tehdä, siinä olet oikeassa. Mutta kyse oli nyt rahasta ja siitä että penaz on harmissaan siitä, ettei Sipilä verota häntä tarpeeksi. Voihan pena osoittaa rahansa vaikka suoraan SDP:lle tai Vasemmistoliitolle, niin ei tarvisi sielläkään porvarimaisesti leikata tai antaa kenkää duunareille. Näyttää se työläisen veri valuvan Hakaniemessäkin.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täytyy olla kyllä samaa mieltä Dee Sniderin kanssa. Samalla tavalla nämä vassarit toimivat myös kehitysavun kanssa. Valtion on kerättävä enemmän veroja ja maksettava rahaa Afrikkaan, mutta itse ei voi antaa hyväntekeväisyyteen yhtään vaan täytyy hankkia uusimmat iphonet sekä isot taulutelevisiot ja viikonloppuisin syödä kalliissa ravintolassa luomuruokia. Kai tämä ajattelutapa tulee siitä oletuksesta, että valtion rahat tulevat sieltä maagisesta seinästä, josta saa aina lisää. Melko itsekäs tämä ajattelumalli sanoisin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kai tämä ajattelutapa tulee siitä oletuksesta, että valtion rahat tulevat sieltä maagisesta seinästä, josta saa aina lisää. Melko itsekäs tämä ajattelumalli sanoisin.

Olisikohan tämä kuitenkin noin niinkuin epäreilu yleistys? Sikäli kun tunnen punavihreitä ystäviäni niin erilaisten kansalaisjärjestöjen tukeminen tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Se on toki totta, että vapaaehtoisella hyväntekeväisyydellä nöyrien ja kiitollisten avuntarvitsijoiden suhteen on melko huono kaiku perinteisessä vasemmistossa. Ehkä siinä on taustalla myös jonkinlaiset historialliset kokemukset tälläisestä hyväntekeväisyydestä ja armollisuudesta?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Täytyy olla kyllä samaa mieltä Dee Sniderin kanssa. Samalla tavalla nämä vassarit toimivat myös kehitysavun kanssa. Valtion on kerättävä enemmän veroja ja maksettava rahaa Afrikkaan, mutta itse ei voi antaa hyväntekeväisyyteen yhtään vaan täytyy hankkia uusimmat iphonet sekä isot taulutelevisiot ja viikonloppuisin syödä kalliissa ravintolassa luomuruokia.

Pitää kompata mrj:tä, että vähän oiot mutkia kyllä tässä. On kaikenlaisia hyväntekeväisyystapahtumia mm. kaikki maan eturivin deejiit yhteen keräävä Rave Saves, on kuukausilahjoittajia ja muutenkin toimimista eri kansalaisjärjestöissä. Ja kyllä pidän myös arvokkaana sitä, että eri asioista pidetään meteliä ja sitä kautta tuodaan niitä tunnetuksi. Ja mitä tuohon taulutv-vertaukseen tulee, niin eikö hipinretale saa tukea kotimaista kysyntää hakemalla uuden luurin vaikka jostain Markantalosta? :)
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Se on toki totta, että vapaaehtoisella hyväntekeväisyydellä nöyrien ja kiitollisten avuntarvitsijoiden suhteen on melko huono kaiku perinteisessä vasemmistossa. Ehkä siinä on taustalla myös jonkinlaiset historialliset kokemukset tälläisestä hyväntekeväisyydestä ja armollisuudesta?

Niin, minä en kyllä kehtaisi julkisesti lähteä vertaamaan Hurstin avustustoimintaa Kultaiseen aamunkoittoon, kuten Li Andersson taannoin teki. Tällaisen ylimielisen kusipäisyyden takia en tule vasureita koskaan äänestämään. Näyttää tuo jeesustelu onnistuvan uskonnottomiltakin niin hyvin, että itse Nasaretilainenkin olisi ihmeissään.

Ja antoihan edellinen puhemieskin palkkansa vanhustyöhön ja sai tyypilliset populistisyytökset ja vittuilut kiitokseksi suvaitsevaisilta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Niin, minä en kyllä kehtaisi julkisesti lähteä vertaamaan Hurstin avustustoimintaa Kultaiseen aamunkoittoon, kuten Li Andersson taannoin teki. Tällaisen ylimielisen kusipäisyyden takia en tule vasureita koskaan äänestämään. Näyttää tuo jeesustelu onnistuvan uskonnottomiltakin niin hyvin, että itse Nasaretilainenkin olisi ihmeissään.

Niin, siitä leimaamisesta, meinaan, notta näetkö mitään leimaamista tuossa tekstissäsi? Väitetään että yleisesti otetaan yksittäisiä pers-suomalaisten edustajien käsityksiä, joko oikeasta tai ihan vaan väärästä kontekstista ja yleistetään niitä koskemaan kaikkia pers-suomalaisia. Näetkös tälläisen leimaamisen vääräksi tavaksi käydä poliittista keskustelua?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pitää kompata mrj:tä, että vähän oiot mutkia kyllä tässä. On kaikenlaisia hyväntekeväisyystapahtumia mm. kaikki maan eturivin deejiit yhteen keräävä Rave Saves, on kuukausilahjoittajia ja muutenkin toimimista eri kansalaisjärjestöissä. Ja kyllä pidän myös arvokkaana sitä, että eri asioista pidetään meteliä ja sitä kautta tuodaan niitä tunnetuksi. Ja mitä tuohon taulutv-vertaukseen tulee, niin eikö hipinretale saa tukea kotimaista kysyntää hakemalla uuden luurin vaikka jostain Markantalosta? :)
Toki saa tukea ei siinä mitään ja kirjoitukseni oli pahemman luokan yleistys. Olisin voinut muotoilla sen paremminkin. On se kuitenkin mielestäni vähän hassua, että itketään lisää rahaa kehitysapuun kun itse antaa 1 % tuloistaan vapaaehtoisesti hyväntekeväisyyteen ja samalla elelee leveästi täällä rikkaassa pohjoisessa. Omassa kaveripiirissäni on yksi Vihreitä äänestävä pariskunta, jotka ajelevat molemmat henkilöautoilla päivittäin vaikkei täällä Helsingissä ole mitään tarvetta käyttää muuta kuin julkisia eikä hyväntekeväisyyteen anneta vapaaehtoisesti mitään. Sitten kuitenkin he alkavat saarnaamaan minulle ihmisarvosta kun olen itse valmis rajoittamaan kehitysapua. Hohhoijakkaa.

Jos noita asioita oikeasti pitäisi tärkeänä niiden eteen tekisi muutakin kuin tallettaisi 25 euroa kuukaudessa ja äänestäisi Vihreitä.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Toki menettihän se yksiksin ihmisoikeusaktivisti henkensä Meksikossa. Voiko suurempaa uhria aatteelleen antaa, vaikka se se tuskin oli ensimmäisenä agendalla, kun sinne läksi. Sini Saarela sai koppihoitoa naapurilta jne. Toki jälkimmäisen tempauksen yleisestä hyväntekeväisyysstatuksesta voidaan olla monta mieltä.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Niin, siitä leimaamisesta, meinaan, notta näetkö mitään leimaamista tuossa tekstissäsi? Väitetään että yleisesti otetaan yksittäisiä pers-suomalaisten edustajien käsityksiä, joko oikeasta tai ihan vaan väärästä kontekstista ja yleistetään niitä koskemaan kaikkia pers-suomalaisia. Näetkös tälläisen leimaamisen vääräksi tavaksi käydä poliittista keskustelua?

Varmasti näin. Minussa on virheitä vaikka muille jakaa. Mutta minä en kuitenkaan itke täällä enkä missään muuallakaan, että rahaa on niin ettei paskalle taivu, mutta kun Sipilä ei verota tarpeeksi, niin ostanpa niillä ylimääräisillä rahoilla kallista konjakkia, kun ei Sipilälle kelpaa, nih.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kyllä 1500 €/kk nettona on jo sellainen raha, millä pitää toimeen tulla, ihan oikeasti. Jos tuon summan saaville pitäisi vielä jotain avustuksia maksella, niin ei ihme, jos Suomi on suossa. Samoin tuo sairaanhoitajien peruspalkka 2300 €/kk on koulutukseen nähden ihan riittävä, ja tuohan käytännössä kaikilla nousee tuosta vuorolisien kautta. Meillä esimerkiksi nettotulot kahdelta hengeltä jotain 4300 €/kk + lapsilisät, ja hyvin potkii pääkaupunkiseudullakin tuolla summalla. Joo, tuo on vähän enemmän kuin 2 X 1500 €, mutta toisaalta meillä olisi vielä aika helvetisti höylättävää asumistasosta, ennen kuin voisi kurjuudesta puhua. Joskus nuorempana oltiin varmaan aika lähellä tuota 3000 €/kk, ja silloin asuttiin upouudessa kerrostalossa kolmiossa kahdestaan, ei ollut oma asunto mutta kuitenkin.

Rahaa palaa muuten aika helvetisti siihenkin, jos aina pitää olla uusimmat ja hienoimmat laitteet. Puhelimet telkkarit ja muut. Meillä uusitaan noita vasta sitten, kun vanhat ei enää pelitä tai jäävät oikeasti liikaa kehityksestä, esimerkiksi nyt kuvaputki- tv:n voisi ajatella vaihtavansa, vaikka se toimisikin. Monilla persaukisilla näyttää olevan autot ja laitteet viimeisen päälle. Nämä on kaikki valintoja, jotka pitää tehdä rahatilanteen mukaan. Jos massia riittää, niin ihan vapaasti saa kuluttaa niin paljon kuin huvittaa ja mihin huvittaa. Mutta turha valittaa palkan riittävyydestä, jos vuoden välein vaihtaa puhelinta siihen uusimpaan iPhoneen ja niin edelleen.
 
... laskutaidottomat tomppelit ...
Vastauksesta päätellen taidat kuulua mainitsemaasi joukkoon. Näyttää siltä, että vasemman laidan väen takia palkkakehitys on vääristynyt, koska mitään kulukontrollia ei heillä/teillä ole. Jos rahat eivät riitä, on syy yksinkertaisesti liian pienessä palkassa. Ja luonnollisesti kaikilla tulisi olla sama palkka.

Olen jo vuosia saanut 1500-1700 käteen kuussa ja sillä olen maksanut asuntolainaa, sijoitusasuntoa (toki tästä saanut vuokraakin), uutta autoa, lemmikin maksuja, sijoittanut osakkeisiin ja rahastoihin, reissanut kotimaassa ja ulkomailla, harrastanut, vienyt avokkia ulos jne. Ja kyllä, syönyt terveellisesti ja riittävästi, vaa'an mukaan ehkä vähän liikaakin.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola & Ruudut, Ässien sylkykupit
Olen jo vuosia saanut 1500-1700 käteen kuussa ja sillä olen maksanut asuntolainaa, sijoitusasuntoa (toki tästä saanut vuokraakin), uutta autoa, lemmikin maksuja, sijoittanut osakkeisiin ja rahastoihin, reissanut kotimaassa ja ulkomailla, harrastanut, vienyt avokkia ulos jne. Ja kyllä, syönyt terveellisesti ja riittävästi, vaa'an mukaan ehkä vähän liikaakin.

Tälle nostan kyllä aidosti hattua. Meillä kun on jonkinlainen kuukausibudjetti käytössä, niin laskin tuosta jotain keskiarvoa. Asuntolainan osuus on n.660€. Satunnaisesti luottokorttimaksuja n.100€. Tämän lisäksi jaoin kaikki kiinteät ja vähemmän kiinteät tasaisesti kuukauden kulutukselle. Sähkö (8600 kWh/100m2 paritalo) 86€, vesi 34€, jätehuolto 20€, TV-ja netti 85€, puhelin 60€, vakuutukset 90€, auto (polttoaine/mahd. huollot) 300€ , kiinteistövero 20€, tontinvuokra 25€, apteekki ym.50€ niin tuossa on jo yli 1500€ eikä vielä olla syöty tai ostettu mitään muuta. Jos tuolla pystyy ylläpitämään sijoitusasuntoa ja matkustelemaan niin hatunnosto ilman sarkasmin häivääkään.

Jottei mene kokonaan ohi aiheen, niin korostettakoon etten ole arvostelemassa millä kenenkin kuuluisi tulla toimeen tai sanelemassa keneltä pitäisi leikata ja mitä. Tuolla aiemmin vain toin mielipiteeni esiin mahdollisten sunnuntai lisien olemassaolosta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös