Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 149 664
  • 10 753

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
No tuo maltillinen palkkaratkaisu on nyt ihan minimivaatimus, mutta sitä esitellään jotenkin kovana saavutuksena. Se ei riitä.
Miksei riitä. Ei ole kauaa siitä, kun Suomen kilpailukyky oli Euroopan paras. Parilla heikolla palkkaratkaisulla asema menetettiin, joten 3-5 vuotta nollalinjalla korjannee tilanteen. Muu on sitten lähinnä EK:n propagandaa. Tietysti työnantajille olisi edullista saada aikaan joku pysyvä ratkaisu, kuten työajan pidennys. Tässä tilanteessa työajan pidennys lähinnä heikentäisi työllisyyttä. Työttömyysetuja ja muita rakenteita sopii minustakin uudistaa. Järjestelmää rukattava suuntaan, jossa työpaikan vastaan ottaminen kannattaa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ei se vaan riitä, se oli ihan minimiasia joka piti tehdä. Kilpailukykyä parantavat myös muut maat, eikä meidän vertailukenttänä ole vain ne kuuluisat ruotsi&saksa - kilpailemme (teollisista) työpaikoista myös muun euroopan kanssa. Nyt pitää pedata asemia, jolla korjaamme nykytilaa, mutta myös ennakoimme tulevaa. Täten myös rakenteiden on muutenkin hypättävä nykyaikaan, työaikalaki ja monet muut työelämää säätelevät lait/säädökset ovat rakennettu aivan toisenlaiseen aikaan sekä tarpeeseen. Ei se 100h ole vain se ratkaiseva asia, vaan se miten nykyistäkin työaikaa saa sijoittaa. Kausivaihtelut ja projektityöt ovat tulleet jäädäkseen, esimerkkinä peliala. Ehdotin jo aiemmin, että laitetaan sitten vain tuo 37,5h työviikko voimaan ja pekkaset pois, sekin tuo jo tehoa ja ei lisää työaikaa. Ja siihen päälle sitten parin arkipyhän poistamiset. Ei pitäisi olla paha rasti.

Kuten Sipilä sanoi, niin on jotenkin surullista että tätä käännetään jatkuvasti vastakkainasetteluun, ja sitä tehdään pelottelulla ja mafialeimoilla. Tässä on nyt kerrottu, että säästöjä tarvitaan ja annetaan reilusti mahdollisuus myös AY siivelle vaikuttaa siihen mistä ne otetaan, nyt vain ei ole sitä normaalia viiden vuoden kahvittelua mahdollista ottaa tähän kohtaan. Ei voi olla noin tuskaisaa, jos pyydetään mukaan nopeaan työstöön.

Ei se ole EK propagandaa että suomi on suossa. Eikä se että suomi on suossa ole AY-siiven syy, mutta eivät he kyllä ole talkoisiin lähteneet kunnolla mukaan. Nyt on sauma. Kahvittelulla tämä ei lähde.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ei se vaan riitä, se oli ihan minimiasia joka piti tehdä. Kilpailukykyä parantavat myös muut maat, eikä meidän vertailukenttänä ole vain ne kuuluisat ruotsi&saksa - kilpailemme (teollisista) työpaikoista myös muun euroopan kanssa.

Totta kai, jos puhuit siis vain edellisestä palkkaratkaisusta, niin olen samaa mieltä. Se oli hyvä alku, mutta ei tietenkään riitä. Nyt jatkettava samalla linjalla pidempään. Mutta on siellä AY- puolella nyt kuitenkin asioita ymmärretty ja kyetty myös sopimaan vaikeita asioita, vaikka ei ihan riittävästi vielä. Myös EK voisi herätä tähän tilanteeseen. Ei ole suuri ihme, että EK:n motiiveita jatkuvasti epäillään, kun järjestön perinne on aina ollut tuo, että yritetään ajaa parannuksia omiin ehtoihin käyttäen keppihevosena asiaan kuulumattomia asioita.

Totta kai kilpaillaan kaikkien Euroopan maiden, oikeastaan myös kaikkien maailman maiden kanssa, mutta onhan nuo Ruotsi ja Saksa hyvät mittarit silti. Jos noiden kanssa ollaan samalla viivalla tai edellä, asiat on aika hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kuten Sipilä sanoi, niin on jotenkin surullista että tätä käännetään jatkuvasti vastakkainasetteluun, ja sitä tehdään pelottelulla ja mafialeimoilla. Tässä on nyt kerrottu, että säästöjä tarvitaan ja annetaan reilusti mahdollisuus myös AY siivelle vaikuttaa siihen mistä ne otetaan, nyt vain ei ole sitä normaalia viiden vuoden kahvittelua mahdollista ottaa tähän kohtaan. Ei voi olla noin tuskaisaa, jos pyydetään mukaan nopeaan työstöön.

Ei se ole EK propagandaa että suomi on suossa. Eikä se että suomi on suossa ole AY-siiven syy, mutta eivät he kyllä ole talkoisiin lähteneet kunnolla mukaan. Nyt on sauma. Kahvittelulla tämä ei lähde.
Työmarkkinajärjestöjen asema on käytäntöjen kautta sementoitunut Suomessa niin vahvaksi, että etenkin työntekijäpuolella kaikki vähänkin radikaalimmat keskustelunavaukset mielletään automaattisesti uhkiksi, jotka saattavat tuoda mukanaan heikennyksiä omaan vaikutusvaltaan. Siksi työmarkkinajärjestöt ovat määrätynlaisissa tilanteissa yhteiskunnan kehittämisen kannalta pahoja jarruja. En sano että ne olisivat tarpeettomia, siitä ei ole lainkaan kyse. Olen kuitenkin viime kädessä sopimusyhteiskunnan kannattaja, mutta työmarkkinajärjestöt ovat omineet käsiinsä sellaista valtaa, jonka ei niille tarvitsisi kuulua.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tilastojen perusteella Suomen perinteiset kilpailukykytekijät ovat selvästi esimerkiksi Hollantia tai Tanskaa edellä. Silti Suomen talous kyykkää ihan eri tavalla ja kasvunäkymät ovat EU-alueen toiseksi tai kolmanneksi huonoimmat. On mielestäni perusongelman kiertämistä, jos kuvitellaan, että Suomi lähtee nousuun äärimaltillisella palkkaratkaisulla, kokonaiskysynnän leikkaamisella ja kokoaikatyössä olevien työajan pidennyksillä. Kaksi jälkimmäistä näistä olisivat jopa idioottimaisia toimenpiteitä tässä suhdanteessa.

Minun täytyy onnitella Elinkeinoelämän Keskusliittoa ansiokkaasta propagandasta. Tälläkin palstalla kovin moni nimimerkki toistelee EK:n suoltamia virheellisiä höpinöitä ilman minkään sorttista älyllistä tarkastelua. Nimimerkin teroz väite siitä, että Suomessa palkan sivukulut ovat valtavat, on oikein malliesimerkki tästä. Kuitenkin tilastojen mukaan Suomessa sivukulut ovat reilusti alle EU:n keskitason. Ylipäätään Suomesta puuttuu analyyttisyys arvioida sitä, että mikä meillä oikeasti on suhteessa muihin huonoa. Nyt vedellään mutulla, kun asiasta olisi riittävästi tutkimustietoakin olemassa. Esimerkiksi se on aivan selvä asia, että Suomessa työntekijän irtisanominen on halvempaa ja helpompaa kuin muualla Euroopassa. Vaikka jotkut kokkarinuoret ovat ehdottaneet tämän suojan höllentämistä entisestään, niin kyllähän fakta taitaa olla se, että tämä löyhä irtisanomissuoja on nimenomaan johtanut siihen, että jotkut monikansalliset yhtiöt ovat lopettaneet ensimmäisenä toiminnan Suomessa, jos Euroopan päässä on ollut ylituotantoa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Jo toinen persujen irtiotto Sipilän ja EK:n hallitusohjelmasta. Tästä taitaa tulla mielenkiintoinen hallituskausi.

No, Stubb ainakin puhui telkkarissa noista yksityisten lekurien kelakorvausten karsimisesta jo ennen Mäntylää. Mutta sinä kai 50 vuoden poliittisella kokemuksellasi paremmin tiedät sen hallitusohjelman sisällön.

Ja onko nyt niin oppositioräksyttäjien mielestä, että mitään sellaista ei saa 4 vuoteen tapahtua, mitä ei ole merkattu hallitusohjelmaan? Esimerkiksi silloin teitin pitäisi olla mieli pahana tuosta avioliittolakimuutoksesta, kun sitä ei ollut hallitusohjelmassa? Ja se meni läpi silti, vaikka sixpack-puolueet eivät tätä hallitusohjelmaansa halunneet.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Nimimerkin teroz väite siitä, että Suomessa palkan sivukulut ovat valtavat, on oikein malliesimerkki tästä. Kuitenkin tilastojen mukaan Suomessa sivukulut ovat reilusti alle EU:n keskitason.

No näissä minä en mitään vertailua yllä tehnyt, koska minulla ei tästä dataa ollut. Kyse on vain siitä että ne ovat hervottoman korkeat. Työkseni näitä käsittelen ja kyllä tässä on yksi työllisyyden kehittymisen este, aivan pomminvarmasti. Ihan terveiset täältä puolen, jossa näitä asioita oikeasti pyöritetään, mutu my ass.

Irtisanomissuojaa tms en näe minkäänlaisena ongelmana suhteessa siihen milaisia ongelmia meillä on työllistämisen kustannuksissa ja työajan jäykkyyksissä.

Sama kun Li Anderssonilta kysyttiin, että onko hän tehnyt oikeita töitä koskaan, niin sieltä tuli lista kaikenlaisia järjestöjä. Ei siis ole tehnyt pätkääkään oikeita töitä, mutta kokemuksen rintaäänellä kyllä osataan kertoa nämä faktat, kun ollaan vähän luettu tutkimuksia ja oltu töissä järjestöissä.
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Realismi on vallannut jo pikku hiljaa alaa Suomessakin. Suomea pidettiin 90-luvulla esimerkkivaltiona siitä, kuinka täällä on osaamista hoitaa lama ja meillä on sellaista taitoa, mikä muualta puuttuu. Onneksi viimeiset vuodet ovat todistaneet, että selvisimme kerran tuurilla ja nyt alkaa jo kansan syvienkin rivien kohdalla vihdoin realismi astua esiin ja hyväksytään, että nyt ei oo tulossa mitään Nokiaa pelastamaan enää vaan nyt tarttee ihan oikeasti tehdä jotain.

Hallitukselta rohkeita linjauksia tähän asti. Näitä tarttee tulla vielä roppakaupalla lisää, koska ehkä se rahvaskin kohta ymmärtää, että nyt on oikeasti löydettävä jo keinojakin asioiden hoitamiseen eikä vain puhuttava niistä. Viimeisellä hallituksella meni neljä vuotta siihen, että realismi hyväksyttiin. Tämä hallitus on lähtenyt realismista liikkeelle.

Sattuu ja tuntuu pahalta. Kaikista meistä. Mutta pakkohan tässä on jotain tehdä.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Mäntylän mukaan kela-korvauksia voitaisiin leikata enemmän kuin mitä hallitusohjelmassa on sovittu.

Leikkasihan shitbag enemmän armeijalta viime kaudella, mitä alun perin piti. Eikä muistaakseni kotihoidon leikkaustakaan ollut hallitusohjelmassa, kun ARA-Paavo halusi leikata lapsiperheiltä. Ja sivusta taisi tulla myös tuo järjetön osinkoverohelpotus rikkaimmille, mutta Sipilä sai onneksi vasemmistopuolueet taivuteltua pois tuosta. Vasemmistopentit siis halusivat leikata lapsiperheiltä ja lääkkeistä, että osinko-ökyilijat saisivat saisivat lisää rahaa. No, noinhan Paavo toimii omassakin elämässään. Paavo asuu eläinlääkärivaimonsa kanssa pienituloisille tarkoitetussa asunnossa, että näille ökyporsaille jäisi enemmän ja köyhien kustannuksella. Köyhät asukoon kaduilla, että Paavo voi maksimoida ökytulojaan.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Työn sivukulut ovat mm. työeläkemaksu, työttömyysvakuutusmaksu, sosiaaliturvamaksu, tapaturmavakuutusmaksu. Jos näitä leikataan, niin vastaavasti tulee heikennystä tämän kohteisiin. Eläkkeeseen, työttömyysturvaan jne. Tokihan mielellään kaikki maksaisivat kaikesta mahdollisimman vähän, mutta joku nyreä virkamies haluaa kuitenkin jostain kerätä rahaa näihin meidän ylimitoitettuihin palveluihin..

Juha Sipilä vetää ihan perinteisellä demareiden kateuskortilla - ei ymmärrä, että eliitti on se joka tämän kaiken maksaa ja jos sitä vielä entisestään kuristetaan, niin se lähtee maasta.
Juha Sipilä suorana: "Tältä ryhmältä ei ole liiemmin kohtuutta näkynyt" | Helsingin Uutiset


Leikkasihan shitbag ...ARA-Paavo ...Vasemmistopentit ...Paavo ...Paavo ...Paavo

Hallitusneuvotteluketjussa arvelin, että..

On vain yksi seikka, mitä näistä hallitusneuvotteluista on varmaa. Ja se on se, että tullaan näkemään melko monta piruettia ja sanomisten selittelyä, kun Soini joutuu luopumaan vaaleja edeltävistä puheista. Ja yhtä monta kertaa tullaan näkemään DeeSniderilta "mutta kun muutkin"-korttia.

...Soini on vielä vähän kohmeessa, mutta Dee Snider ei petä koskaan. Tosin vähän kone yskii, kun ei muistanut vihreitä haukkua ollenkaan..
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
No näissä minä en mitään vertailua yllä tehnyt, koska minulla ei tästä dataa ollut. Kyse on vain siitä että ne ovat hervottoman korkeat. Työkseni näitä käsittelen ja kyllä tässä on yksi työllisyyden kehittymisen este, aivan pomminvarmasti. Ihan terveiset täältä puolen, jossa näitä asioita oikeasti pyöritetään, mutu my ass.

Hoh hoijaa. Sinä vaan siis täällä päällepäsmäröit, että ne sivukulut ovat isoja, ilman että sinulla on minkäänlaista perspektiiviä sen suhteen, että mikä on tilanne muissa maissa. Kun keskustellaan kilpailukyvystä, niin se luonnollisesti on aina suhteessa muihin. Jos Suomessa sivukulut selvästi pienemmät kuin muualla Euroopassa keskimäärin, niin on mielestäni helvetin typerää puhua hervottoman korkeista sivukuluista. Tämä on juuri sitä unista propagandaa, mitä EK:n puolelta suolletaan jatkuvasti.

Sama kun Li Anderssonilta kysyttiin, että onko hän tehnyt oikeita töitä koskaan, niin sieltä tuli lista kaikenlaisia järjestöjä. Ei siis ole tehnyt pätkääkään oikeita töitä, mutta kokemuksen rintaäänellä kyllä osataan kertoa nämä faktat, kun ollaan vähän luettu tutkimuksia ja oltu töissä järjestöissä.

Taidat puhua paskaa. Seuraavassa ote Li Anderssonin kotisivuilta:

"Olen päätoiminen Vasemmistonuorten puheenjohtaja. Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa Muumimaailman kassalla, hotellin vastaanottotyöntekijänä, tarjoilijana ja tiskaajana, Greenpeacen feissaajana, lajittelijana hedelmätehtaalla Ranskassa ja kääntäjänä."

Jos hotellin vastaanottotyöntekijänä, hedelmätehtaan lajittelijana tai kääntäjänä toimiminen eivät ole oikeita töitä, niin ei voi kuin ihmetellä järjen juoksuasi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Minun täytyy onnitella Elinkeinoelämän Keskusliittoa ansiokkaasta propagandasta. Tälläkin palstalla kovin moni nimimerkki toistelee EK:n suoltamia virheellisiä höpinöitä ilman minkään sorttista älyllistä tarkastelua. Nimimerkin teroz väite siitä, että Suomessa palkan sivukulut ovat valtavat, on oikein malliesimerkki tästä. Kuitenkin tilastojen mukaan Suomessa sivukulut ovat reilusti alle EU:n keskitason. Ylipäätään Suomesta puuttuu analyyttisyys arvioida sitä, että mikä meillä oikeasti on suhteessa muihin huonoa...

Ja sinä suollat jatkuvasti SAK:n propagandaa ja ilmeisesti vielä uskot siihen. Palkan sivukulut on yksi kilpailukykyyn vaikuttava tekijä ja olet varmasti oikeassa sen tasosta. Ongelma on siinä, että sinä erotat yksittäisen tekijän kokonaisuudesta. Suomi on kaukainen maa meren takana, tuotteiden vieminen markkinoille maksaa huomattavasti enemmän verrattuna moneen kilpailijaan. Tästä syystä suomalaisilla vientiyrityksillä täytyy olla muita etuja, esim. halvemmat palkan sivukulut.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
No näissä minä en mitään vertailua yllä tehnyt, koska minulla ei tästä dataa ollut.

ööö KVG, 2010 luku, interneg ja google "eei ollu dataa"

Letmee googel it for you

Suomessa työtunnin hinta yksityissektorilla oli vuonna 2011 keskimäärin 31,10 euroa, ja Saksassa 31,00 euroa. Pelkästään teollisuustyötä vertailtaessa suomalainen työ on saksalaista halvempaa. Tuntikustannukset jäävät 33,80 euroon, kun vastaava hinta Saksassa oli 35,20 euroa. Keskimäärin työtunti maksoi EU-maissa 23,50 ja euromaissa 28,20 euroa. Kalleinta työn teettäminen oli Ruotsissa, jossa työtunti maksoi 41,90 euroa. Halvinta työn teettäminen oli Itä-Euroopan maissa. Vertailussa käytetyt työkustannukset koostuvat bruttoansioista ja palkan sivukuluista. Työn sivukulut ovat vertailun mukaan Suomessa keskivertoa pienemmät. Sadan euron bruttoansiosta suomalaistyönantaja pulittaa 28 euron kulut, kun EU-keskiarvo on 32 euroa ja euromaiden keskiverto 36 euroa. Saksalaistyönantaja maksaa 27 euroa. Ruotsissa sivukulut ovat 51 euroa eli EU:n kalleimmat. Virossa työnantaja pulittaa sivukuluja 37 euroa. Suomea suuremmat kulut ovat 14 EU-maassa ja pienemmät 10 maassa.

Lähde: Statistische Bundesamt (Saksan tilastoviranomainen)
 
Helsingin Sanomilta tylyä tekstiä hallituksen suuntaan:

"Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus on onnistunut alle viikossa saamaan työmarkkinoilla aikaiseksi pelkoa, kyräilyä ja sunnuntain jälkeen myös ihmettelyä enemmän kuin yksikään hallitus sitten 1990-luvun alkupuolen."

Vähän sellaiset merkit ovat nyt ilmassa, että porvarihallitus taitaa uhkailu- ja sanelupolitiikallaan lähinnä saada ay-liikkeet ravisteltua lamaannuksen tilastaan hereille. Täälläkin kiimaisesti on käsiä taputeltu yhteen, kun "hallitus antaa ay-liikkeille ansionsa mukaan". Saa nähdä millä nuotilla vingutaan, kun alkaa lakkoja sadella näiden uutisten myötä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ja sinä suollat jatkuvasti SAK:n propagandaa ja ilmeisesti vielä uskot siihen. Palkan sivukulut on yksi kilpailukykyyn vaikuttava tekijä ja olet varmasti oikeassa sen tasosta. Ongelma on siinä, että sinä erotat yksittäisen tekijän kokonaisuudesta. Suomi on kaukainen maa meren takana, tuotteiden vieminen markkinoille maksaa huomattavasti enemmän verrattuna moneen kilpailijaan. Tästä syystä suomalaisilla vientiyrityksillä täytyy olla muita etuja, esim. halvemmat palkan sivukulut.

Mitä SAK:n propagandaa olen jatkuvasti suoltanut? Tuokin on hassu juttu, että minä muka erotan yksittäisen tekijän kokonaisuudesta, kun se oli joku ihan joku muu, joka nosti esiin tuon yksittäisen tekijän, johon minä sitten esitin vastakkaisen näkemyksen.

Ja tosiaan suomalaisilla vientiyrityksillä on lukuisia kilpailuetuja. Infra Suomessa on kohtuullisen korkealla tasolla, väestö poikkeuksellisen hyvin koulutettua, palkkataso länsieurooppalaisessa viitekehyksessä keskitasoa, sivukulut eurooppalaisessa viitekehyksessä alhaiset, irtisanominen ja lomauttaminen poikkeuksellisen helppoa ja halpaa eurooppalaisessa viitekehyksessä. Kokonaisuudessaan Suomi on kilpailukykyä mittaavissa kansainvälisissä tutkimuksissa järjestään erinomaisesti tai ainakin hyvin pärjännyt.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jep, sellaiset veronalennukset, jotka menevät suoraan kulutukseen ovat ihan ok-elvytystä. Tästä voi jo ehkä päätelläkin miten niitä kannattaisi suunnata...
Näin toki voisi.

Toisaalta jos muistaa, että Krugmanin mielestä edes tuhlaavaa kulutusta ei kannata leikata, niin loogista olisi myös ajatella, että myöskään tuhlaavia veronalennuksia ei kannattaisi lopettaa.

Oletko muuten tuon tutkimuksen lukenut?
Krugmanilla meni sormi suuhun | Talouden tulkki
Minä en ole.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Tästä syystä suomalaisilla vientiyrityksillä täytyy olla muita etuja, esim. halvemmat palkan sivukulut.
Voisitko konkreettisesti kertoa, mitä sivukuluja ja kuinka paljon pitäisi alentaa? Pitäisikö alentaa eläkevakuutusmaksuja, sosiaaliturvamaksuja, sairausvakuutusmaksuja, työttömyysvakuutusmaksuja vai ryhmähenkivakuutusmaksuja? Ja mikähän noiden alennusten merkitys olisi palkansaajalle?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä SAK:n propagandaa olen jatkuvasti suoltanut? Tuokin on hassu juttu, että minä muka erotan yksittäisen tekijän kokonaisuudesta, kun se oli joku ihan joku muu, joka nosti esiin tuon yksittäisen tekijän, johon minä sitten esitin vastakkaisen näkemyksen.

Ja tosiaan suomalaisilla vientiyrityksillä on lukuisia kilpailuetuja. Infra Suomessa on kohtuullisen korkealla tasolla, väestö poikkeuksellisen hyvin koulutettua, palkkataso länsieurooppalaisessa viitekehyksessä keskitasoa, sivukulut eurooppalaisessa viitekehyksessä alhaiset, irtisanominen ja lomauttaminen poikkeuksellisen helppoa ja halpaa eurooppalaisessa viitekehyksessä. Kokonaisuudessaan Suomi on kilpailukykyä mittaavissa kansainvälisissä tutkimuksissa järjestään erinomaisesti tai ainakin hyvin pärjännyt.

Ok, ei meillä sitten ole mitään hätää, jatketaan vaan tällä linjalla. Käsittämätöntä, että aikanaan tavallisen ihmisen puolia pitänyt vasemmisto on muuttunut työssäkäyvien edunvalvojiksi. Nyt porvarien täytyy pitää huolta yhteiskuntamme heikoimmista, kun työssäkäyvät duunarit haluvat viedä leivän heidän lastensa suusta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voisitko konkreettisesti kertoa, mitä sivukuluja ja kuinka paljon pitäisi alentaa? Pitäisikö alentaa työttömyysvakuutusmaksuja, sosiaaliturvamaksuja, sairausvakuutusmaksuja, työttömyysvakuutusmaksuja vai ryhmähenkivakuutusmaksuja? Ja mikähän noiden alennusten merkitys olisi palkansaajalle?

En voi, minulla ei ole sellaista tietoa. Sen tiedän, että Suomi on varsin hankalassa tilanteessa ja kaikkien täytyy osallistua talkoisiin. Ja ne kenellä on työtä, ovat hyvässä asemassa, heitä ei lama kosketa. Palkka tulee ajallaan, korot ovat alhaalla ja ruokakin on halpaa, viinatkin voi hakea Virosta.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Yritystukia tulee leikata, koska ne ovat tehottomia. Ei siksi, että yrityksiltä pitäisi välttämättä karsia.

Empiriaan sekä tutkimustietoon perustuen iso osa yritystuista ei toimi muuna kuin yritysten rahastusautomaatteina ja niitä hakevat ja saavat lähinnä ne joilla on parhaat konsultit vääntämässä hakemuksia.

Yleisesti ottaen iso osa yritystukea saavista hankkeista on sellaisia, että ne toteutuisivat samassa laajuudessa tuli tukea tai ei. Nyt yritykset saavat ilmaista rahaa, jolla ei ole mitään käytännön vaikutusta investointien määrään. Tälläinen ei ole tarkoituksenmukaista, eikä tue yritystukijärjestelmän ideaa.

2012 TEM teki selvityksen yritystuista http://www.tem.fi/files/32573/TEMjul_7_2012_web.pdf
ja 1 234 milj € yritystukipotista 566 milj € katsottiin vaikuttaviksi, 484 milj € vähän vaikuttaviksi tai rakennemuutosta hidastaviksi ja 184 milj € tehottomiksi.

Miksi tämä on vain sivuutettu? Eikö se sovi agendaan, että yritystuissa voisi olla melkoinen määrä löysää rahaa? Vähän vaikuttavaa tai tehotonta rahaa on lähes puolet kaikista yritystuista ja tämä summa on määrältään yksinään koulutusleikkausten suuruinen. Toinen asia minkä tämä papukaijapuhe (syömävelkaa on leikattava) peittää on se, että makrotalouden riippumattomat asiantuntijat eivät suosita lisäsopeutuksia tälle tai ensivuodelle, koska tilanne saattaa entisestään huonontua. Lainaus talouspolitiikan arviointineuvoston raportista:

Julkinen talous ei ole tasapainossa pitkällä tähtäimellä. Nykyinen alijäämä kasvattaa julkisen sektorin sopeuttamistarvetta edelleen. Uskottavan julkisen talouden sopeuttamisohjelman laatiminen on seuraavan hallituksen keskeinen tehtävä. Arviointineuvosto suosittaa ohjelmaa, jossa julkisia menoja leikataan tai verotusta kiristetään vuosina 2017 ja 2018, jolloin talous on ennusteiden mukaan lähempänä tasapainoa.

Yhä enemmän tuntuu siltä, että kovimpia äänenpainoja esitetään oman eturyhmän nimissä ja ideologiselta pohjalta ennemmin kuin Suomen "hyväksi", miten tämä nyt sitten käsitetäänkään.
 

Wristlock

Jäsen
Kummallinen porvarihallitus, kun hyökkää yksityisten palveluiden kimppuun.

http://www.hs.fi/politiikka/a1433122353546

Miksi yksityishenkilön yksityisyritykseltä ostamasta terveyspalvelusta ylipäätään maksetaan kela-korvauksia? Nuo kaiken lisäksi yleensä hyvin olemattomat korvaukset (lasku "toimistokuluineen" 150€, kela-korvaus 20€) lähes takuuvarmasti nostavat perittyjen palkkioiden listahintoja, kuten vastaavilla tukiaisilla yleensä on tapana. Sen vielä ymmärrän, että yksityistä työterveyshuoltoa tuetaan kela-korvauksilla, mutta muuten tämä verorahojen pumppaaminen monikansallisille, veroparatiiseja käyttäville yksityisille lääkärifirmoille on mielestäni jokseenkin kummallista. Varsinkin, kun tuo esimerkkinä mainittu yksityisen lääkäripalvelun hinta 150€ olisi melko todennäköisesti enintään se 130€ ilman tätä nykyistä kela-korvausjärjestelmää.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
ööö KVG, 2010 luku, interneg ja google "eei ollu dataa"

Letmee googel it for you

Erkun sanoin hohhoijaa. Pointti oli nyt siinä, että minulla ei ollut tarve tätä verrata vaan vain kertoa, että ne ovat suuret ja vaikuttavat negatiivisesti työllistämiseen. AIna voi verrata johonkin kalliimpaan ja huonompaan. Sama kun aikanaan sanoin koulussa isoveljelle, että "sain kokeesta kutosen, mutta Jaska sai vitosen ja Jorma nelosen", niin veli tokaisi että se on silti ihan paska numero ja olen valinnut huonot vertailukohdat. Aivan totta. Rima pitää asettaa korkeammalle, niin lopputulos on parempi.

Anteeksi Li Andersson viittaukseen, pohjasin tämän vain yhteen vaalitenttiin. Toki nuo ovat ns. oikeita töitä.

Mutta osan teidän kanssa on ihan mahdotonta keskustella mistään. Sen verran jäykkää on ajatuksen kulku, tulee ihan ammattiyhdistys mieleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös