200 000 ihmistä enemmän on työssä, kuin mitä hallituskauden alussa oli.
Eli voidaan sanoa että kohta ollaan taas kusessa kun kokoomuksesta näyttää tulevan pääministeripuolue.
200 000 ihmistä enemmän on työssä, kuin mitä hallituskauden alussa oli.
Myönnetään, että hieman provosoin. Mutta olisiko tästä löydettävissä jotain hyvää tilastoa, itse en nyt jouda asiaan sen syvällisemmin perehtymään.
Tällaiset tilastot ovat turhia ellei niillä pystytä erottamaan hallituksen ansiosta saatuja työpaikkoja niistä työpaikoista, jotka ovat seurausta maailmantaloudesta.
Tällaiset tilastot ovat turhia ellei niillä pystytä erottamaan hallituksen ansiosta saatuja työpaikkoja niistä työpaikoista, jotka ovat seurausta maailmantaloudesta. Hallituksen sisälläkin ymmärretään, että Jan Vapaavuori on saanut Suomeen enemmän työpaikkoja kuin Sipilä, Orpo ja Lindström yhteensä, ja tärkein tavoite onkin saada äänestäjät uskomaan kasvun kumpuavan toivotalkoista ja Paula Lehtomäen karaoke-esityksestä.
Tämä väite vaatii kyllä todisteen?200 000 ihmistä enemmän on työssä, kuin mitä hallituskauden alussa oli.
Olisi kiva nähdä ylipäänsä tämä tilasto jossa on saatu 200000 uutta työpaikkaa. Tämän kokoisessa kansantaloudessa tuo tarkoittaisi käytännössä täystyöllisyyttä. Ettei vaan olisi taas tilastokikkailtu työttömyyttä alas. Pätkätöitä varmasti on tullut lisää, mutta se on edellisen hallituksen ansiota kun tuli 300 euroa/kk suojaosuus joka ei vaikuta työttömyystukeen.
Sitähän ette te, enkä minä pysty sanomaan kuinka iso osuus esimerkiksi viime vuosien palkkamaltilla ja maltillisella veropolitiikalla on pitkässä juoksussa työpaikkojen lisäyksen suhteen. Joka tapauksessa varmaa on se, että se lisää enemmän työpaikkoja kuin vasemmiston ajamat veronkiristykset ja joululahjat.
Mikään ei ole varmaa. Palkkamaltti kuitenkin syö ostovoimaa, mikä taas vähentää työpaikkoja. Tuskin kuitenkaan olet sitä mieltä, että mitä pienemmät palkat sen parempi? Kumma kyllä että köyhissäkin maissa on massatyöttömyyttä. Jossain kulkee optimaalisen palkkatason raja, eikä siitä ole kansantaloustieteilijöiden keskuudessa mitenkään yksikäsitteistä vastausta.
Pikaisella googletuksella löytyi Tilastokeskuksen tilasto elokuulta 2015, joka sanoo työllisiä olleen 2 469 000. Ja marraskuussa 2017 työllisiä oli 2 496 000 eli eroa on 27000. Ei tarvitse olla ydinfyysikko todetakseen sinun puhuvan paskaa tai sitten matematiikan osaamisesi on jollain viisivuotiaan tasolla.Ei tämä mitään ydinfysiikkaa ole. Ja kaukana ollaan täystyöllisyydestä.
Pikaisella googletuksella löytyi Tilastokeskuksen tilasto elokuulta 2015, joka sanoo työllisiä olleen 2 469 000. Ja marraskuussa 2017 työllisiä oli 2 496 000 eli eroa on 27000. Ei tarvitse olla ydinfyysikko todetakseen sinun puhuvan paskaa tai sitten matematiikan osaamisesi on jollain viisivuotiaan tasolla.
Sinä heitit älyttömän väitteen joten sinun tehtävä on se todistaa...Miksi vertaat kausisyklisessä aiheessa elokuun ja marraskuun tilastoja keskenään? Oletko ihan tosissasi nyt? Etsi käsiisi tuon ajan työllisyysasteen trendi ja tämän päivän työllisyysasteen trendi niin katsotaan uudelleen.
Sinä heitit älyttömän väitteen joten sinun tehtävä on se todistaa...
Tilastokeskuksen mukaan työllisyysaste eli työllisten osuus 15-64 -vuotiaista oli marraskuussa 2017 70,4 prosenttia. Työllisiä oli tuolloin 2.496.000.Trendi nyt 70,4%
Trendi tuolloin 67,7%
Erotus 2,7%
0,027 x 5 500 000 (Koko populaatio)
= 148 500
Eli 50 000 naamaa heitin yläkanttiin, sori.
0,027 x 5 500 000 (Koko populaatio)
Eikös tuon kertolaskun toinen muuttuja pitäisi olla työikäisten määrä, eikä koko populaatio.
No byrokratia tarkoittaa pahimmillaan sitä että olet kolme viikkoa syömättä. TE-toimistolla on kova hinku katkaista kaikki tuet heti kun kuulee että työtön on menossa johonkin töihin ja on siten poissa työmarkkinoiden käytöstä. Ihan riippumatta siitä paljonko tuosta työstä saa palkkaa ja milloin se maksetaan. Joskus kuukauden päästä sitten voi olla rahaa kun tilille tulee takautuva työmarkkinatuki kaiken sotimisen jälkeen ja siihen päälle parin sadan palkka tehdyistä töistä, mutta vasta silloin.Tämä on juuri mielestäni väärä asenne. ''En tee pätkäduunia koska joudun nähdä työn lisäksi vähän ylimääräistä vaivaa..''. Kerroppa mitä tuo byrokratia konkreettisesti tarkoittaa? Olen itse ollut osa-aikaisena, ja tuolloin joutuu lähettämään KELA:an työsopimuksen, ja palkkakuitit. Nuo molemmat voi lähettää netin kautta, eli vaiva on todella pieni. Myönnetään että kun aloitin osa-aikaisena, niin oli ongelmaa saada KELA:n kanssa työttömyysajan ilmoitukset kulkemaan jokseenkin käsikädessä palkkakuittieni kanssa, tuon ongelman ratkettua, vaivat ovat olleet oikeasti pieniä. Varmaan joillain on isompaakin byrokratiaa ollut, niistä olisi mukava kuulla lisää.
Tosiaan tuota ei voi laskea koko populaatiosta, kuten yllä onkin jo mainittu. Lisäksi pitäisi kai ottaa huomioon esimerkiksi työvoimaosuus molempina ajankohtina yms.?Trendi nyt 70,4%
Trendi tuolloin 67,7%
Erotus 2,7%
0,027 x 5 500 000 (Koko populaatio)
= 148 500
Eli 50 000 naamaa heitin yläkanttiin, sori.
Itse muotoilisin, että hän on siitä harvinainen heppu suomalaisessa poliitiikassa, että hänellä on kovaa taloustieteellista osaamista. Hän on kansantaloustieteen tohtori ja käytännössä koko elämänsä toiminut ekonomistina ja tutkijana. Yksi Juhana Vartiainen vastaa noin miljoonaa JypFabua.Tämä Vartiainen on siitä melko harvinainen heppu suomalaisessa politiikassa, että taitaa olla ihan aito ja piinkova oikeistolainen. Orpo ja Stubb ovat esimerkiksi siinä mielessä olleet pehmeämmällä linjalla, että eivät näin jyrkästi ole ajaneet omia linjauksiaan, mitä tulee näihin talous- ja työllistämisasioihin.
Itse muotoilisin, että hän on siitä harvinainen heppu suomalaisessa poliitiikassa, että hänellä on kovaa taloustieteellista osaamista. Hän on kansantaloustieteen tohtori ja käytännössä koko elämänsä toiminut ekonomistina ja tutkijana. Yksi Juhana Vartiainen vastaa noin miljoonaa JypFabua.
Tuolta löytyy herran cv jossa on ajatuksia hänen oikeistolaisuudesta/vasemmistolaisuudestaan.
CV - Juhana Vartiainen
Jos Osmo Soininvaara ei olisi käytettävissä Suomen diktaattoriksi niin Vartiainen olisi ehkä toiseksi paras valinta. Ei ole sattumaa, että miten lämpimästi em. jälkimmäisestä puhuu. Ja kertoo myöskin omalta osaltaan herran sijainnista poliittisella kartalla.
Saako kysyä, että onko arvioosi Vartiaisen osaamisesta paljonkin kansantaloustieteen tohtoria kovempia näyttöjä tai jopa laskelmia? vai riittääkö mutu?Ei kyllä aktiivimallin kanssa vakuuta Vartiainen taloustieteen osaamistaan. Olisi hauska nähdä, miten herra talosutieteen kautta perustelee kyseisen mallin hyödyt. Lähinnähän tässä luotiin lisää byrokratiaa ja haaveillaan jostain kolmesta lisätyöpaikasta samalla, kun kuritetaan työttömiä. Jos työpaikkojen luominen kiinnostaisi, niin niitä työllistämisedellytyksiä varmaan kannattaisi siellä pk-yritystasolla parantaa. Ne fyrkat voisi ottaa, vaikka aivan käsittämättömistä yritystuista.
Saako kysyä, että onko arvioosi Vartiaisen osaamisesta paljonkin kansantaloustieteen tohtoria kovempia näyttöjä tai jopa laskelmia? jopa riittääkö mutu?
Toisekseen mitä mieltä luulet Vartiaisen olevan yritystuista?
Vinkiksi voin kertoa, että asiasta on kirjoitettu lehdissä:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...riin--jakovarasta-puhuminen-kuvottaa/uppXHF7h
Henkilökohtaisesti en itse aktivointimallista niin kiinnostunut ole. Minusta meillä pitäisi olla perustulo, jonka jälkeen ei olisi tuloloukkoja tai kannattamattomia töitä. Toki tästä mallista seuraisi että pitkäaikaistyöttömät syrjäytyisivät, mutta sellaista se on vapaassa maassa.