Vaan eipä taida tämä hallitus siihen ryhtyä. Joten todennäköisin lopputulema on, että taloutemme tila synkkenee sekä absoluuttisesti että erityisesti suuhteessa muuhun Eurooppaan. Pitääkö alkaa tutkimaan miten pääsee elintasopakolaisena hakemaan turvapaikkaa jostakin rikkaammasta maasta?
Ero eurosta olisi tyypillistä 70-luvun politiikkaa jolla vaikeat asiat ohitetaan hokkuspokkus-tempulla ilman että puututaan oikeisiin ongelmiin.
Onko dosentti Janne Saarikiven Facebook-kirjoitus jaettu tänne?
Kolme pointtia Alex Stubbista ja Helsingin yliopistosta
Heh, jos jotain niin tuo kirjoitus vahvisti hallituksen päätöksien peusteita. Mielensäpahoitus suorastaan pursuaa kirjoituksesta ja sen rivienkin välistä. Voisi kuvitella että dosentti tajuaa eron dosentin ja "päivystävän dosentin" välillä mutta ilmeisesti Saarikivi missasi retoriikan peruskurssin.
Plussaa Saarikivelle seuraavista otteista:
Ne eivät heijasta päivänpolitiikan todellisuutta, jossa poliitikot ja virkamiehet työskentelevät.
Professori ei lomaile nykyisessä kahden lukukauden järjestelmässäkään. Tiedän sen esimerkiksi siitä, että kun itse toimin professorina sain kovia burn-outin oireita
Kun professorien työaikaa on tutkittu, on aina todettu, että se on noin kolmanneksen yli työehtosopimuksen tuntien.
Eli dosentit/professorit eivät tajua päivänpolitiikan todellisuutta, Saarikivi on jopa saanut burn-outin ja akateeminen tutkimuskin tunnustaa TESsien rajat. Tästä viimeisestä joku pienyrittäjä voisi hermostua, vai että ihan kolmanneksen ylitti tuntimäärät? Voi veljet.
Bonuspisteet tästä
Yliopisto, joka instituutiona on paljon nykyisiä valtioita, demokraattisia järjestelmiä ja puolueita vanhempi, on ollut uteliaisuuden ja sivistysihanteiden kantaja hyvin monenlaisten arvojen alla. Vaikka osa siitä on taipunut palvelmaan nationalismia, natsismia, kommunismia ja monenlaisia rikollisia ideologioita, on yliopisto aina pysynyt myös kriittisen järjen ja arvojen moninaisuuden sitkeänä vartijana.
Heh. Mitenköhän yo. teksti perustelee Tampereen punaisen yliopiston viestinnänlaitoksen toiminnan? Miksi Helsingin YO:n maailmanpolitiikan professorit ovat suurelta osin ihan pesunkestäviä vasemmistopoliitikkoja jotka eivät edes yritä piilottaa taustojaan?
Ja tärkeimpänä kysymyksenä; miksi mielenosoitukset tulevat käytännössä kokonaan Helsingin yliopiston piiristä, Aalto YO ei kapinoi vaikka sieltäkin leikataan?
Ettei vaan olisi kyseessä se ettei Suomi oikeasti tarvitse/pysty rahoittamaan Saarikiven kaltaisia kieltentutkijoita entiseen malliin?
Plussaplusaa (oikeasti) siitä että Saarikivi joutui punikki-Paven nimittämän rehtori Tiina Rosenbergin dissaamaksi.
Kyllä mutta hallitus ei olekaan tekemässä koulutukseen strategisia muutoksia esim. siten, että korkeakouluja lakkautettaisiin vaan säästöjä tehdään tasaisesti joka sektorille, painottaen tosin yliopistoja.
Nämä muutokset taitaa olla vielä tulossa?
Jep, parhaimmillaan hallituksen politiikka alentaa talouskasvua vain hieman ja pahimmillaan merkittävästi.
Unohdit yhden, varsin merkittävän, sanan eli "lyhyellä tähtäimellä". Ok, sanoja oli kaksi mutta point remains. Jos tavoitteena olisi lyhyen tähtäimen talouskasvu niin vihervasemmiston opit olisi otettu jo käyttöön mutta nyt haetaan vähän pidemmän ajan ratkaisuja.