Halli, makkarat ja show

  • 646 327
  • 2 053

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Melko korkea hinta kuitenkin rajoittaa varmasti noista ison osan.

Melko korkea hinta? Näin etelästä päin katsottuna hintahan on aivan naurettava ottaen huomion palvelun.

Toinen asia mikä pisti silmään oli mahdollisuus maksaa kortilla, siinähän sitä sählätään kannettavien kortinlukijan kanssa pin-koodeineen. Voin nyt kertoa, että ei tule toimimaan.
 
Viimeksi muokattu:

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Se on teillä siellä suuressa maailmassa omat hinnat. Köyhät maalaiset joutuu miettimään maksaako makkarastaan monta euroa.

Menee ei-ihan-niin-vähän-ot, mutta perustele miksi savolaisilla on vähemmän rahaa omaan käyttöön kuin etelässä? Esim. fatta maksaa saman verran, joten Kuopiossa jää vielä enemmän rahaa makkaraan...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tuli sitten testattua Kuopion halli eilen.

Aika lailla alakastiin menee arvosteluissa. Olutpubi oli ihan hemmetin pieni ja ahdas ja vessat aivan naurettavia. Peräti kaksi pisuaaria joissa niissäkin sai kylki kyljessä käydä. Olihan noita varmasti muuallakin, mutta on aika tyhmää että vessaan on iso jono.

Ja isommat miinukset saavat järkkärit. Jos Porilaisia on haukuttu niin nuo Kuopiolaiset olivat virkaintoudessaan ihan omaa kastia. Vaimolle naristiin kun lippu oli rypyssä taskussa ja eräs kaveri ei meinannut päästä takaisin istumapaikalleen kun lippu oli jäänyt hänen paikallaan olleen takin taskuun. Muutenkin kuulin että Kuopiossa oli baareissakin olleet järkkärit ihan perseestä. Aamupalalla hotellissa eräs meidän vieressämme istunut mies kertoi kavereilleen että oli lentänyt yökerhosta pois ilman mitään kerrottua syytä ja että oli juonut peräti kolme kaljaa eikä ollut mitenkään sekaisin. Ja kun olimme tulleet hotelliin osa porukasta ei saanut viedä hotellihuoneisiin omia juomia, kun huoneet kuulemma kuuluvat anniskelualueeseen. On vissiin eri säännöt tuolla kuin muualla. Ei ainakaan missään muussa hotellissa ole ikinä ollut näin. Jos hotellihuoneet olisivat anniskelualuetta niihin ei varmaankaan saisi mennä alle 18-vuotiaita... Eivät olleet savolaiset niin leppoisia kun on kerrottu ;)
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Tuli sitten testattua Kuopion halli eilen.

Aika lailla alakastiin menee arvosteluissa. ~nari nari~

Monttupubi on kieltämättä pieni, ahdas ja tunkkainen. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa hallia laajennetaan tuoltakin laidalta? Ahdasta oli kyllä tuolla Yläpesän puolellakin, mutta La ilta ja 4564 katsojaa niin ymmärtäähän tuon. Samat jutut pätee wc-tiloihin, mutta kaipa nuo lain määritykset täyttää? Ujopissin omaavana käynkin tarpeen vaatiessa esim. mainoskatkolla varvin heittämässä, ei ole ruuhkaa tuolloin.

Lipuntarkastajan työtä ja sisäänpääsyä nopeuttaa huomattavasti se, että lipun viivakoodin voi lukea. Se ei välttämättä onnistu rypistyneestä lipusta. En tiedä miten homma toimii Porissa, mutta Kuopiossa erätauolla ulos mennessä pitää lippu "leimata" ulos jotta pääsee sisälle. Tällä estetään se, että samalla lipulla tulisi useampi ihminen sisään halliin. Tuota ei taideta mainita lipussa, mutta ulos mentäessä järkkärit kyllä asiasta muistuttavat. Omaa tyhmyyttä jättää siis lippu sisään ja marssia itse ulos. Loppuosio tarinasta lienee hotellin ja seurueenne välinen asia, joka ei liity halliin, makkaroihin tai showhun.

Mutta pitää kyllä tukea tarinaasi tiukasta järjestyksen valvonnasta hallissa siinä mielessä, että tuli bongattua eräs JV-partio joka talutti melko heppoisin perustein porukkaa hallista pihalle. Poistetut olivat kyllä nauttineet enemmän kuin kaljan tai kaksi, mutta jos vielä horjumatta jaksaa peliä seurata, eli todellakin tietää vielä mitä pelissä tapahtuu niin en vielä häiriköksi tuollaista laskisi. Toisaalta kyllähän tuolla tiukempi kuri pitääkin olla kuin esim. baareissa, sillä lapsia ja nuoria noitten hallipubien läpi paljon porhaltaa eikä vähän enempi maistissa olevat ole hirveän hyvää mainosta muutenkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KalPa
Olutpubi oli ihan hemmetin pieni ja ahdas
Totta, toisella puolella hallia tosin isompi pubi mutta kun halli lähestyy täyttä kapasiteettia niin mikään ei riitä, varsinkaan lauantaisin.

...ja vessat aivan naurettavia. Peräti kaksi pisuaaria joissa niissäkin sai kylki kyljessä käydä. Olihan noita varmasti muuallakin, mutta on aika tyhmää että vessaan on iso jono.
No näitä on tosiaan ripoteltu ympäri hallia ja pari isompaa kokonaisuuttakin löytyy mutta tähän sama että varsinkin lauantain kalja-peleissä ruuhkaa tulee. Aina on tullut erätauon aikana selvittyä kaljasta ja kusesta, kumpikaan ei ole tullut housuille.

Ja isommat miinukset saavat järkkärit. Jos Porilaisia on haukuttu niin nuo Kuopiolaiset olivat virkaintoudessaan ihan omaa kastia. Vaimolle naristiin kun lippu oli rypyssä taskussa ja eräs kaveri ei meinannut päästä takaisin istumapaikalleen kun lippu oli jäänyt hänen paikallaan olleen takin taskuun.
Lipun ryppyisyydestä on näköjään oltu aika nihilistejä. Mutta kyllä ne liput tosiaan pitää kuljettaa mukana koko ajan... Ei tässä pitäisi olla mitään epäselvää.

..Muutenkin kuulin että Kuopiossa oli baareissakin olleet järkkärit ihan perseestä. Aamupalalla hotellissa eräs meidän vieressämme istunut mies kertoi kavereilleen että oli lentänyt yökerhosta pois ilman mitään kerrottua syytä ja että oli juonut peräti kolme kaljaa eikä ollut mitenkään sekaisin.

Just, ja tätä uskoit? Herätys. Sattuiko olemaan kummin kaiman veljen sisko? Miten kuuluu edes KalPan ottelutapahtumaan?

..Ja kun olimme tulleet hotelliin osa porukasta ei saanut viedä hotellihuoneisiin omia juomia, kun huoneet kuulemma kuuluvat anniskelualueeseen. On vissiin eri säännöt tuolla kuin muualla. Ei ainakaan missään muussa hotellissa ole ikinä ollut näin. Jos hotellihuoneet olisivat anniskelualuetta niihin ei varmaankaan saisi mennä alle 18-vuotiaita

Eiköhän joka hotellisessa ole säännöt miten on, miten kuuluu edes KalPan ottelutapahtumaan?

..
... Eivät olleet savolaiset niin leppoisia kun on kerrottu ;)

Harmi kun kaikki ei olla fiksuja porilaisia.
 

Ponkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Sht
. Muutenkin kuulin että Kuopiossa oli baareissakin olleet järkkärit ihan perseestä. Aamupalalla hotellissa eräs meidän vieressämme istunut mies kertoi kavereilleen että oli lentänyt yökerhosta pois ilman mitään kerrottua syytä ja että oli juonut peräti kolme kaljaa eikä ollut mitenkään sekaisin. Ja kun olimme tulleet hotelliin osa porukasta ei saanut viedä hotellihuoneisiin omia juomia, kun huoneet kuulemma kuuluvat anniskelualueeseen. On vissiin eri säännöt tuolla kuin muualla. Ei ainakaan missään muussa hotellissa ole ikinä ollut näin. Jos hotellihuoneet olisivat anniskelualuetta niihin ei varmaankaan saisi mennä alle 18-vuotiaita... Eivät olleet savolaiset niin leppoisia kun on kerrottu ;)

No voi kyynel, miten tämä liittyy KalPaan, jäähalliin tai muutenkaan jääkiekkoon?
Kumma että joillekin tulee aina ongelmia järjestysmiesten, poliisin tai muun viranomaisen kanssa ja joillekin ei ikinä.

Valitettavasti halleissa taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus että vessoihin joutuu jonottamaan. Monissa halleissa olen käynyt ja aina erätaolla on tunkua vessaan. En toki väitä että Kuopiossa tilanne olisi jotenkin hyvä, keskimääräistä huonompi ehkä. Legendaarinen pelimiehen hattutemppu (vessa, olut, rööki) onkin vaikeaa toteuttaa Niiralassa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Olis voinut kirjoittaa varmaan puolet johonkin muuhun ketjuun, mutta aina ei vaan onnistu monen viestin kirjoittaminen eri paikkaan (lue: vanhalla kännykällä). Mutta kyllä näistä teidänkin vastauksistanne kuultaa aika selkeästi se että eivät nuo savolaiset mitään lupsakoita ole...
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Aika hätäiset johtopäätökset parin jatkoajan keskustelupalstan viestin perusteella.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Eikö ole ihan sama, mitä mieltä korkki -tai joku muu- on savolaisten lupsakkuudesta?

Sen verran asiaa, että jos menestyminen jatkuu, niin kyllähän tuo uutta hallia jossain vaiheessa huutaisi.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Mutta kyllä näistä teidänkin vastauksistanne kuultaa aika selkeästi se että eivät nuo savolaiset mitään lupsakoita ole...
Kyllä myö savolaiset lupsakoita ollaan kun vain se lähestymistapa on oikea. Vittuiluun vastataan vittuilemalla, oli aika ja paikka mikä tahansa. Voiphan tuo tietysti olla, että porilaisen ennakkokäsitys lupsakkuudesta on ollut hiukan yliampuva ja nyt sitten naristaan täällä kun järkkärisedät ei kaikenlaista pelleilyä suvainnutkaan. Säännöt ne on sääntöjä savossakin.

Kyllähän Montussa enemmän kehitettäviä kohteita on kuin mitä on jo kehitetty, sitä ei ole kieltäminen. Miten lie muuten edenneet ne hotelli, parkkihalli, yms suunnitelmat mitä Mullikassa syksyllä esiteltiin?
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Ehkäpä noissa korkin jutuissa on totuuden siementäkin. Itse en ainakaan suuresti osaa arvostaa KalPan pelien järjestysmiehiä. Nuorena miehenä tuli aikanaan saatua pataankin kesken kotipelin, kun humalaiset HPK-kannattajat hyökkäsivät eikä järjestysmies viitsinyt puuttua tilanteeseen, koska peli oli kesken. Viime aikoina järjestysmiehet ovat sitten omalta osaltaan olleet heikentämässä montun jo valmiiksi apaattista tunnelmaa mielivaltaisella puuttumisella melko normaaliin "mukana elämiseen". Lait ovat lakeja ja säännöt sääntöjä, mutta mielivalta on jotakin muuta.

Itselleni hyvin käyttäytyvänä, rauhallisena ja rauhaa rakastavana jääkiekkokuluttajana ei tietenkään tule koskaan ongelmia katsomossa järjestysmiesten kanssa oman käytökseni vuoksi, mutta totuus on, että tässä korkinkin esille nostamassa asiassa ei Kuopiossa ole kovin paljon aihetta hymyyn.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No kai sen porilaiselle täytyy olla jonkinlainen kulttuurishokki, että Suomesta löytyy kaupunkeja joissa palvelut nimenomaan toimii...

On se Niiralanmonttu kieltämättä todella ahdas, mutta ainakin miulla on vain positiivisia kokemuksia niin järkkäreistä kuin makkarajonoista. Vessajonot nyt on perseestä joka kaupungissa.
 

huuhaa-jussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viime aikoina järjestysmiehet ovat sitten omalta osaltaan olleet heikentämässä montun jo valmiiksi apaattista tunnelmaa mielivaltaisella puuttumisella melko normaaliin "mukana elämiseen". Lait ovat lakeja ja säännöt sääntöjä, mutta mielivalta on jotakin muuta.

Osasi ne pilata tunnelmaa jo aikaisemminkin. Oli KalPan a-nuorten viides finaali. Peliaikaa jäljellä n. minuutti. Nousin seisomaan ja taputtamaan istumakatsomossa, kuten jo puolet hallista teki. Sitten tuli liian innokas järjestyksenvalvoja vaatimaan minua istumaan, koska peli oli kesken. No, kai tyttö toimi oikein, mutta tilannetajua peräänkuulutan järkkäreiltä.

Kun on ilon aika, antaa katsojan iloita. Väkivaltaiset ja uhkaavat ihmiset voi poistaa.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
On noita istumaanpakottamisia muuallakin tapahtunut vaikkei takana olisi kuin betoniseinä.Tampereella viimeksi ihan syrjässä olleet joutuivat 30 sekkaa ennen matsin loppua (jo ratkennut peli) istumaan vaikka kukaan ei näköalaansa menettänyt.
 

Kalakukko

Jäsen
Kyllähän Montussa enemmän kehitettäviä kohteita on kuin mitä on jo kehitetty, sitä ei ole kieltäminen. Miten lie muuten edenneet ne hotelli, parkkihalli, yms suunnitelmat mitä Mullikassa syksyllä esiteltiin?

Kuntolaakson kaavaesitys tms valmistuu arviolta kesäkuussa. Kaavoituspuoli ei ole niin hyvin hallussa, että osaisin sanoa milloin rakentaminen olisi mahdollista aloittaa. Tuskin vielä vuoteen ainakaan? Oheisessa liitteessä on havainnekuva alueesta.
 

Liitteet

  • halli.jpg
    halli.jpg
    85,5 KB · kertaa luettu: 736

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Mikä biisi?

Olimme tänään liikkeellä erityisen vajaamiehisinä, mutta selitykset pois Kalpa voitti ja that´s it. Varsinainen asia on kysymys väliaika musiikista: tietääkö joku teistä Niiralan montun ihmisistä mikä yhtye, tai artisti soittaa pelikatkojen aikana soineen Etelä-Valtioiden tunnuskappaleen; "Johnny´s coming to home"? Kappale on toki aiemmin tuttu, mutta kyseinen hardrock versio ei. Onko tietoa?
 

Willis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo
Olimme tänään liikkeellä erityisen vajaamiehisinä, mutta selitykset pois Kalpa voitti ja that´s it. Varsinainen asia on kysymys väliaika musiikista: tietääkö joku teistä Niiralan montun ihmisistä mikä yhtye, tai artisti soittaa pelikatkojen aikana soineen Etelä-Valtioiden tunnuskappaleen; "Johnny´s coming to home"? Kappale on toki aiemmin tuttu, mutta kyseinen hardrock versio ei. Onko tietoa?

http://www.youtube.com/watch?v=pnSwUuSwBGE
Turmion Kätilöt ja "Verkko heiluu"
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En ole hallille pudotuspeleissä vielä päässyt, mutta TV-kuvan ja läsnäolleiden puheiden mukaan Niiralassa on ollut kerrassaan loistava tunnelma kahdessa pudotuspeliottelussa. Pahviläpsyttimiä on jaettu ja niillä saatu istumakatsomotkin mukaan kannatukseen? Muualla ei ilmeisesti paukuttimia arvosteta, enkä itsekään niistä aiempien huonojen kokemusten (v. 2009 juhla-peli) perusteella hirveästi perustanut. Sanokoot muut mitä sanovat, olkoot kuinka junttia tai väärin kannattamista tahansa niin jos pahvinpalojen jakaminen yleisölle edesauttaa luomaan halliin sellaista tunnelmaa, että aaltokin kiertää hallin useita kertoja niin ihan sama mitä muualla ollaan mieltä. Ja pelaajat taatusti tykkää.


Edit:

Tuomas Kiiskisen haastattelu eilisen pelin jälkeen: "En muista, että kovin monesti olis Niiralan montussa näin hyvä fiilis ollu. Kyllä oli mahtava tunnelma, aalto kierti ja kaikkee."
 
Viimeksi muokattu:

huuhaa-jussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pahviläpsyttimiä on jaettu ja niillä saatu istumakatsomotkin mukaan kannatukseen? Muualla ei ilmeisesti paukuttimia arvosteta, enkä itsekään niistä aiempien huonojen kokemusten (v. 2009 juhla-peli) perusteella hirveästi perustanut. Sanokoot muut mitä sanovat, olkoot kuinka junttia tai väärin kannattamista tahansa niin jos pahvinpalojen jakaminen yleisölle edesauttaa luomaan halliin sellaista tunnelmaa, että aaltokin kiertää hallin useita kertoja niin ihan sama mitä muualla ollaan mieltä. Ja pelaajat taatusti tykkää.

Jep. Sammoo mieltä, että nuo pahviläpyttimet on oikein onnistunut juttu! Se on vissiin siinä se juju, että sen hakkaaminen vaatii vaan yhden käden, taputtamiseen kun tarvitaan kait kaksi :P

Vastaavaa tunnelmaa en ole montussa pitkiin kyllä nähnyt. Ja mikä parasta, kaikki kannattaminen lähti spontaanisti. Ei tarvittu mitään "hypeman" -juttuja kuten vuonna 2009 pleijareissa.

Kyllähän nuo tosifanit ja oikean kannattajakulttuurin omaksuneet tulevat haukkumaan pahviläpyskämme maanrakoon. So not, nyt on playoff aikaa ja kait kannattamisenkin suhteen tehdään kaikki parhaamme, tyylipisteitä jakamatta. Säännöthän kieltää vain paineilmatorven ja pillin käytön katsomossa...
 

Style-Jussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Ottawa senators
Sellaista toimintaa pitää kotihallissa tehdä mikä innostaa osanottajia. Mitään oikeaa ja väärää kannatuskulttuuria ei ole olemassakaan, on vaan erilaisia tapoja. Tosi hienoo että niiralan yleisö on lähtenyt messiin tämmöselläkin ihan yksinkertaisella konstilla!
 

Clubber"s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Sellaista toimintaa pitää kotihallissa tehdä mikä innostaa osanottajia. Mitään oikeaa ja väärää kannatuskulttuuria ei ole olemassakaan, on vaan erilaisia tapoja. Tosi hienoo että niiralan yleisö on lähtenyt messiin tämmöselläkin ihan yksinkertaisella konstilla!

Täsmälleen näin. Katsomokulttuurista suu vahhdossa puhumisessa monelta unohtuu tuo käytöstapakulttuuri eli toisenlaisten tapojen tunnustaminen ja hyväksyminen. Eikun läpsytellään kotihallissa niinpaljon kun hyvälle tuntuu.
 

jussilainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Avot! Täytyy kyllä antaa pointsit näiden läpsyttimien keksimisestä. Pieni investointi, mutta sitäkin suurempi tunnelma saadaan halliin!

Savolaiseen luonteeseen kun ei välttämättä kuulu tuo taputtaminen kovin oleellisesti esim. hyvien suoritusten jälkeen, niin näillä härpäkkeillä se saattaa tapahtua huomaamattaankin. Lisäksi esim. yv-rummutukseen osallistuminen näillä härpäkkeillä nostattaa desibelejä ja meininkiä katsomon lisäks takuulla myös kentällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös