Härkälän ensimmäinen – eli otteet kaukalossa 2023–2024

  • 214 812
  • 2 035

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tottakai sitten viikon päästä Ässät pelaa kauden ainoan sunnuntaipelin Tepsiä vastaan jo klo 15 antaen Tepsille samalla tärkeän lepoedun. Mutta ei se mitään, perhehassuttelut on niin tärkeitä.

Jossain on menty vihkoon jos tuo lepoetu ratkaisee jotain tässä vaiheessa kautta.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Onhan siinä tiettyä lepoedun mahdollisuutta olemassa. TPS saa levätä noin 42 tuntia ennen perhepeliä, Ässät taasen noin 19,5 tuntia.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Osasto Knihti, Viitala, Noiva, Hellman, Karnaranta nyt sitten isketty askiin helmikuisen kevätauringon hohkatessa hangilla. Samoin Matinmikon ja Heimosalmen vastuuminuutit kasvaneet. Maksellaan oppirahoja, mutta toivottavasti samalla myös kerrytetään kokemuspankkia ja kasvatetaan paineensietokykyä. Katotaan mihin riittää ja miten meille lopulta keväällä 2024 käy.

Katsotaan moni noista jatkaa, sopparit on vain Noivalla ja Hellmanilla. Knihtiä on huhuttu jatkavaksi, mutta huhuissa ulos viedään ainakin Viitalaa, Viirrettiä, Karnarantaa ja Matinmikkoa. Ulos lähtevillä kokemus kertyy muita kuin Ässiä varten mutta näinhän se on monesti myös tavallisten 1v sopparin tehneiden kanssa.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Eiköhän juuri eilisen pelin ratkaisun jälkeen ole selvää mikä ero on, kun pelataan kiekko turvallisesti päätyyn tai koitetaan kiekollisena alueelle.

Käytännössä ketju, joka johti Nymanin maalipaikkaan ja rankkariin oli estettävissä ihan perusasioilla. Viimeiseen 15 sekuntiin useampaan kertaan.
Suoritetaan maaliturmatutkinta.

Se mistä koko tilanne alkaa on Fabren erikoinen ratkaisu.
1. Fabre on menossa hyökkäyssuuntaan ja on ylittänyt yli punaisen, ei käytännössä minkäänlaista painetta ja hän valitsee 3:sta ratkaisusta kaikkein vaarallisimman.
Turvallisempi ratkaisu tässä tilanteessa olisi ollut se, jonka mies valitsee normaalisti 10/10:stä ja olisi polkenut laidasta sisään, mutta mahdollisuus oli myös heittää kiekko päätyyn.
Mutta Fabre päättää jostain syystä kääntyä omiin kiekolla ja koittaa kahden Lukko pelaajan välistä pelata kiekkoa kai Hellmanille.
Mielestäni täysin väärin luettu tilanne Fabrelta, Hellman oli lähtenyt tukemaan hyökkäystä ja kaksi turvallisempaa ratkaisua olisivat avanneet mahdollisuuden päästä kiekolla alueelle ja jopa luoda maalipaikka, kun taas nykyinen olisi onnistuessaan pakottanut Hellmanin käytännössä dumppaamaan kiekon ja ketään ei olisi ollut mukana.

2. Tämän jälkeen Viitala pääsee väliin ja kiekko päätyy pomppujen kautta OJantakaselle, jolla kiekko täysin hallussa.
Tässä kohtaa Ojantakasella ei ole tilaa käytännössä nousta suoraan.
Pieni mahdollisuus yrittää viedä kiekkoa alueelle, mutta tilaa on vähän ja saavutettava etu pieni. Viitala liukuu pitkin siniviivaa ja Ojantakanen sama liike suunta, laidalla Heimosalmi nousee kohti viivaa ja olisi loistava tila viedä kiekko alueelle ja syvään, syöttölinjakin aivan vapaa.
Mutta jälleen 3:sta ratkaisusta Ojantakanen valitsee huonoimman ja jatkaa kohti sinistä ja kohti Viitalaa, joka vielä joutuu tekemään tilaa Ojantakaselle. Kiekko karkaa Ojantakaselta ja vielä karvaavan Lukko pelaajan välistäkin alemmalle Lukko pelaajalle, jolla onkin jo tilaa ja aikaa kiekon kanssa.
Kokeneelta pelaajalta heikko suoritus kiekollisessa pelaamisessa, ajoi itsensä ahtaaseen paikkaan oman pelaajan sekä Lukko pelaajan "prässiin" ja hukkaa kiekon lavastaan.
Olisi voinut luistella itse kauempana sinisestä ja syöttää Heimosalmelle tai dumpata vain kiekko kulmaan.

Näiden jälkeen ollaankin tilanteessa, jossa maalipaikka on jo avautumassa, vaikka kiekko on Lukon päässä.
Ässillä on 3 miestä vastustajan siniviivan tuntumassa.

3. Varmistava pelaaja.
Hellmanin sijoittuminen onkin vähän mysteeri. Oliko menossa vaihtoon?
Mies kaarsi keskipisteen oman pään puoleista kaarta kohti vaihtoaitiota ja eka ajatuksena oli, että menisi vaihtoaitiota kohti, mutta ajan olisi pitänyt riittää vaihtamiseen ainakin niin, että vaihtamista ei olisi kannattanut "keskeyttää"
Toisena seikkana on kohta, jossa Hellman palaa kuvaan Nymanin ja Knihdin kanssa hän on lähes punaviivalla, liikesuunta kohti omaa päätyä leijailevaa kiekkoa.
Tilanne kääntyi melko nopeasti ja Hellman ehkä kääntyi "vähän" laajalla kaarella ylöspäin ja pelasi itsensä ulos tilanteessa ajaen itsensä väärälle kaistalle.
Luultavasti joutui vaihtamaan luistelusuunnankin vielä alaspäin ja ehkä ei ole Hellmanin vahvuus, vaikka kuitenkin on vielä pari metriä lähempänä omaa maalia kuin Nyman siinä kohtaa kun kiekko lentää keskialueen yli.

4. kohta hävitään kaksinkamppailut Nymanille.
Ensimmäisen häviää Knihti joka on tullut kentälle ja on mielestäni Nymanin kannoilla. Mielestäni Knihtikään ei ihan hidas luistelija ole, joten odottiko, että Rubin katkaisee norsukiekon? Joka tapauksessa on mielestäni Nymanin kannoilla, kun luistelevat peräkkäin punaista pitkin, mutta kuvakulmakin voi hämätä, hetkeä myöhemmin Knihti onkin jo pari metriä perässä ja kiekko on tippumassa meidän päähän ja siinä kohtaa kun kiekko maassa eroa on jo 4 metriä.
Hellman oli vajaan metrin päässä kun heittäytyi, olisiko luistelemalla kuitenkin saanyt annettua paremman mailapaineen ja luultavasti Nymanilla olisi ollut tosi vähän aikaa tehdä mitään erikoisia ratkaisuja. Hellman tekee päätöksen, jonka seurauksena Nyman saa uuden paremman mahdollisuuden.
Näissä tullaan niihin ominaisuuksiin mitä pelaajilla on, ehkä jos olisi ollut eri miehet kummaltakin joukkueelta, tilanteesta ei olisi kehkeytynyt mitään.
Nymanilla oli halua ja kykyä luistella kiekkoon, samalla tavalla kuin Fabrella on näissä vastaavissa tilanteissa.

Rubin olisi voinut ehkä tulla rohkeammin vastaan, mutta ei tule ja "häviää" vielä kaksinkamppailun rankkareissa.

Suurimmat virheet tapahtuivat jo ennen varsinaista tilanteen eskaloitumista ja Hellman ei ollut niitä aiheuttamassa, hänelle jäi tulipalon sammuttaminen, missä ehkä kokemattomuus ja innokkuus aiheutti, että paloa ei saatu sammutettua, vaan annettiin sille vaan lisähappea.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Näiden jälkeen ollaankin tilanteessa, jossa maalipaikka on jo avautumassa, vaikka kiekko on Lukon päässä.
Ässillä on 3 miestä vastustajan siniviivan tuntumassa.

Ihan hyvä tilannekuvaus.

Siinä on kuitenkin samalla Lukon kiekollinen pelaaja + kolme pelaajaa b-pisteiden ja siniviivan välissä omalla alueella, rintamasuunta alaspäin, luultavammin volttia hakeakseen. Ei siinä heidän toimesta mitään ihan välitöntä uhkaa ole.

Tollaset kiekonmenetykset hyökkäyssinisellä näkyy yleensä pahasti jos taustalla vaihto on kesken. Tuossa nyt kuitenkin ainakin 50% pakeista oli jäällä tai ehkä jopa 100 % ja se ainoa uhka tilanteessa oli keskeltä harppunan tykittävä Nyman. Jonkinlainen huomioonotto/huolimattomuus-nukahtaminen siinä on täytynyt tapahtua kun tilannetta ja keskustaa ei oo saatu pelattua pois.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ihan hyvä tilannekuvaus.

Siinä on kuitenkin samalla Lukon kiekollinen pelaaja + kolme pelaajaa b-pisteiden ja siniviivan välissä omalla alueella, rintamasuunta alaspäin, luultavammin volttia hakeakseen. Ei siinä heidän toimesta mitään ihan välitöntä uhkaa ole.

Tollaset kiekonmenetykset hyökkäyssinisellä näkyy yleensä pahasti jos taustalla vaihto on kesken. Tuossa nyt kuitenkin ainakin 50% pakeista oli jäällä tai ehkä jopa 100 % ja se ainoa uhka tilanteessa oli keskeltä harppunan tykittävä Nyman. Jonkinlainen huomioonotto/huolimattomuus-nukahtaminen siinä on täytynyt tapahtua kun tilannetta ja keskustaa ei oo saatu pelattua pois.
Niin en tuossa väittänyt, että ne Lukon puolususalueella olleet pelaajat olisivat mikään uhka olleetkaan.

Maalipaikka kuitenkin käytännössä siinä kohtaa aukesi, koska meiltä oli kolme pelaajaa vastustajan sinisellä ja pari muuta oli huonosti Nymaniin nähden sijoittuneet.

Siinä oli Lukolla ikkuna auki, Nymanilla oli helppo työ hakea tyhjään tilaan ja riitti kun sillä yhdellä kiekollisella Lukon pelaajalla oli katse kohti kenttää.
Melko helppoa "huonommaltakin" pakilta lukea tuo peli ja heittää kiekkoa vaan sinne tyhjälle alueelle.

Käyttännössä se varmistus puuttui ja se olisi ollut se viimeinen lukko, jolla maalipaikka olisi estetty.
Tilanteet tapahtuivat nopeasti, mutta niin ne aina nykykiekossa.

Siinä mielessä edellisen viestini eka virke on melko kärjistävä, ei se ihan noin mustavalkoista ole mitä maalailin.
Kyllä kiekollisenakin kannattaa kiekkoa viedä alueelle, eikä missään nimessä aina dumpata sitä kiekkoa päätyyn.
Tilanteiden tunnistaminen on tärkeää ja pitää osata lukea peliä, tässä on mielestäni ollut Ässien heikkous ja se johtuu osaltaan materiaalista.

Tässä oikeastaan melko selvästi näkyi kaksi hyvää esimerkkiä minkälaisiin ratkaisuihin päätyvät nämä, joilla ne hoksottimet eivät se vahvuus ole.
Molemmat olisivat pystyneet mielestäni Ässät järjestämään kiekollisena alueelle, Fabre itse ja Ojantakanen pelaamalla Heimosalmelle helpolla syötöllä.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Peli on kyllä kehittynyt, mutta tulokset eivät. Nykyinen joukkue ei ole yhtä kliininen 2-1 joukkue kuin viime kautinen, ja tappioita tuppaa tulemaan tasaisista peleistä. Maaleja tarvittaisiin enemmän, se on se moneen kertaan kirottu ongelma.

Ässien kypsyyskoe ovat nyt tämän viikon kotipelit. Kipsaako pahasti vai pystytäänkö voittoihin? Päävalmentajallakin on ymmärrettävästi hermot kireällä viime hetken tappioista, mutta nyt pitäisi löytyä se rento meininki maalintekoon.

Odotukset ovat pikkuhiljaa laskeneet, nyt on realismia enää se pleijaripaikka, kaukana varmasta sekin, mutta edelleen todennäköinen. Voitto KalPasta toki toisi KalPan aika lähelle, mutta kotietu pleijarien ekakierrokselle on nyt jo varsin epätodennäköinen.

Tämän viikon jälkeen taas huomattavasti viisaampi, enää kuusi peliä jäljellä...yksi ainoa kotona.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kallistuu tämä kausi negatiiviseksi, kympin sakkiin ei tulla pääsemään. Toisilla peli kehittyy, Ässillä taantuu.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät on heikko. Yksi hyvä jakso kauteen ja sen jälkeen ihan selvää bottom5 tekemistä.

Meillä on myös sarjan heikoin valmennustiimi. Ei siitä mihinkään pääse. Ylivoimaan ei saada edes ajoituksia kuntoon 52 pelin aikana.

Peliin reagointi on odottamista.
 

SONN1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät on heikko. Yksi hyvä jakso kauteen ja sen jälkeen ihan selvää bottom5 tekemistä.

Meillä on myös sarjan heikoin valmennustiimi. Ei siitä mihinkään pääse. Ylivoimaan ei saada edes ajoituksia kuntoon 52 pelin aikana.

Peliin reagointi on odottamista.
Se on juuri näin. Alkukauden hyvä jakso ei ollut pelillisesti myöskään mitenkään antoisaa, mutta tulos oli todella kova. Ässillä sattui kaikki olemaan jiirissä alussa + Rubin ja sen 1,5kk "ylisuorittamisen" jälkeen, kun muut joukkueet saivat peliä kondikseen Ässät on valunut totaalisesti jämäjengeihin.

Itseä myös vitutt** ylikaiken se, että pelissä Härkälä on todella passiivinen ja sitten pelin jälkeen huudellaan missä milloinkin, kun peli on jo hävitty. Mitä siitä enää koostuu huutaa kopissa tai lehdistötilaisuudessa, kun olisi pitänyt pelin aikana pyrkiä vaikuttaa tulokseen???
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tänään huomaa miten lepoetu vaikuttaa otteluun.

Moni pitää Turusta melkoisena fysiikkavelhona mutta Ässissä on pelaajia (mm. Graber ja Viitala) joilla ei ainakaan putki ole alkanut kulkea hänen aikanaan yhtään paremmin. Toki luontaisesti liukkaat jätkät, kuten Fabre, erottuvat aina ihan sama kuka treenejä vetää.
 

Suomen Polak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Seattle Seahawks.
Onko "Jere Härkälä" vain Selinin sätkynukke ja todellisuudessa Atu vetää showta?

Ässien peli näyttää täysin samalta kuin Atun aikana, yhtä hidasta ja saamatonta roskaa. Jättösyöttöjä ja viivelähtöjä

Jossei Härkälä ole Atun sätkynukke niin vähintään pelikirjan Härkälä on Seliniltä luntannut
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Moni pitää Turusta melkoisena fysiikkavelhona mutta Ässissä on pelaajia (mm. Graber ja Viitala) joilla ei ainakaan putki ole alkanut kulkea hänen aikanaan yhtään paremmin. Toki luontaisesti liukkaat jätkät, kuten Fabre, erottuvat aina ihan sama kuka treenejä vetää.
Kuten Matinpalokin kertoi, hän itse ymmärsi mitä pitää tehdä parantuakseen pelaajana.
Joillekkin riittää nykyinen taso ja tehdään se minimi mitä työnantaja vaatii, jotkut haluavat enemmän ja tekevät enemmän, jota työnantaja sitten parhaansa mukaan tukee.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Itseä myös vitutt** ylikaiken se, että pelissä Härkälä on todella passiivinen, kun olisi pitänyt pelin aikana pyrkiä vaikuttaa tulokseen???
Kivi oli suhteellisen passiivinen aitiossa, Atu ja Ape sitä vielä kaksin verroin. Tiedä sitten onko sama virsi myös erätauolla kopissa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
No huh.. nyt jopa kolmea pistettä tärkeämpää oli se tapa, millä tämä kahden pisteen voitto tuli, eli taas löytyi se tilliliha vaihde. Sillä totta tosiaan iso osa pelistä oli juuri sitä mitä @Mondie edellä sanoo, eli että tuolta homma helposti näyttää kun sinulla on massiivinen lepoetu, ei koko pelin aikana tahdo kone käynnistyä. Nyt ihan puolilla sylintereillä lopulta pata sai kuin saikin pelastettua homman niin pitkälle kuin mahdollista..

Onneksi nyt eivät tunarit sössineet tätä Määtän juhlailtaa kokonaan. Ja tietysti vielä tärkeämpänä pointtina, että onpahan nyt aavistuksenomaisesti helpompi lähteä viikonlopun peleihin..
 
Viimeksi muokattu:

Suomen Polak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Seattle Seahawks.
Pisteistä huolimatta toivon syntymäpäivälahjaksi Härkälän potkuja ja kokonaan uutta valmennusta ensi kaudeksi. Oli tämä jälleen niin kauheaa jääkiekkoa, onneksi noilta kokeneemmilta jätkiltä löytyi sen verran tahtoa selkärangasta että saatiin pisteet.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Kolme pinnaa on hukattu kolmessa kotipelissä, mutta enemmänkin olisi voinut mennä, kaksi viime hetken tasoitusta. Osoittaa se nyt taistelutahtoa ainakin. Tepsipeli saa luonnehdinnan "tärkeä", kolme pinnaa a must.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Olihan... saatana. Olihan taas ilta.

Ensimmäinen erä näytti ihan hyvältä kendolta ja toisessa erässä sitten kentälle tuli taas se klassinen toisen erän Ässät, jossa mikään ei onnistu. Pakka levällään ja syötöt sellaisia "no, ota sä nyt tää lätty, kun sulla on 0,2 sek aikaa tehdä ratkaisu" ja lisäksi Roope Talaja.
Toinen KalPa-maali vaikutti vielä menevän vähän Rubinin piikkinkin. Vitutus oli todellista. Vaimo tuli kotiin töistä ja ihmetteli, että miten aikuinen ihminen jaksaa tiuskia televisiolle, perheelle ja kavereille jonkun jääkiekon takia. Tässä vaiheessa henki oli vielä hyvä, joskin vähän skeptinen kaiken suhteen.

Sitten. Toinen erä ja Rami Määttä iski maalin! Taisi päästä aika kova spontaani huudahdus. Itseasiassa niin kova, että vaimo peläst yi ihan oikeasti ja aika paljonkin kun häsäsi telkkarin vieressä koneella jotain. Eli siis meillä kotona R. Määtän historiallinen avausmaali meinasi aiheuttaa perheriidan.

"Aikuinen ihminen ja jaksaa huutaa jotain Määttä, Määttä, äöäöäöäöäöääöööööötä täällä"

No. Rambon maali oli nähty. Eiköhän ne suuret yllätykset olleet siinä, totesi ihminen, joka ei selvästi ymmärrä miten ironia toimii.

Kolmannen erän alussa tultiin koputtamaan ovelle (Koska iloinen nakkihomma taloyhtiön PJ:nä), että: "meidän taloyhtiön varastorakennus tulvii. Tee asialle jotain"
No, reipas tumpelo (minä) meni sinne sitten kaverin kanssa hakkaamaan rautakangella jäätä pois ja lapioimaan vettä menemään. Kirosanoja, toosavirityksiä, jeesusteippiä ja puhdasta epätoivoa. Lopputuloksena reipas 45min huhkinta, jonka aikana kyllä kävi monikin yhtiöstä vierestä katselemassa, muttei ketään auttamassa.

Aina välillä piti tulla sisälle kiroilemaan, kun ei viitsinyt aloittaa jo illan toista riitaa - tällä kertaa taloyhtiön väen kanssa. On tämä työmaa.

Ilmeisesti loppuhyvin-kaikkihyvin. Kaksi pistettä ja muksu oli piirtänyt huoneessa isille lohdutuskuvan, kun se ei ehtinyt nähdä ottelusta "muuta kuin sen Määtän maalin".




Oi, Ässät on.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Kivi oli suhteellisen passiivinen aitiossa, Atu ja Ape sitä vielä kaksin verroin. Tiedä sitten onko sama virsi myös erätauolla kopissa.
Joo mut Kivellä on/oli näyttöjä ja auktoriteettiä. Härkälällä ei kumpaakaan. Vähän voisi Jere möykätä aitiossa muillekin kuin tuomareille jos peli on ton näköistä.
 

koohela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kivihän kertoi jossain studiossa että ei edes aina käynyt erätauolla kopissa. Ajatteli että antaa poikien purkaa tilannetta ja hakea keskittymistä. Noh, sillo siel oli Jesse, en tiä onks nyt.

Enivei, ei se nyt johdu siitä etteikö Härkälä osaisi valmentaa tai siitä etteikö pelaajat yrittäis(suurin osa ainakin, ohipelejä/huonoja kausia tulee kaikille) vaan edelleen sanon että tää porukka menee tosi helposti sellaseen kipsiin, missä se viimeinen terävyys, se halu saada palkinto jotenkin unohtuu. Siihen tarvis Härkälän löytää lääke.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös