Varsissa kannattaa myös uran alussa miettiä vähän pidemmälle tulevaisuuteen: onko tämänhetkinen regu-vauhtinen svingi muuttumassa lähitulevaisuudessa todennäköisesti stiff-vauhtiseksi? Jos ostat vähänkin arvokkaampia mailoja, niin tämä on asia, mikä kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon. Esimerkiksi urheilullinen ja alle eläkeiässä oleva pelaaja voi hyvinkin ekana vuonna tarvita reguvarret, mutta toisena ja varsinkin kolmantena vuotena saada lyöntiin sen verran lisää vauhtia, että stiff on oikea vaihtoehto.Millä perusteella toi varren jäykkyys menee? Aloittelijalle aina regular vai? Entä jos lyö kovaa niin jääkö regu varsi liian löysäksi? Antaako enemmän anteeksi vaikka lyöntinopeus olisikin kova?
Tarkoitat siis, että jos svingi näyttää siltä, että se mahdollisesti ensi tai sitä seuraavana kesänä olisi jo stiff tasoa, niin kannattaisi jo etupeltoon ostaa mailaan stiff varsi?Varsissa kannattaa myös uran alussa miettiä vähän pidemmälle tulevaisuuteen: onko tämänhetkinen regu-vauhtinen svingi muuttumassa lähitulevaisuudessa todennäköisesti stiff-vauhtiseksi? Jos ostat vähänkin arvokkaampia mailoja, niin tämä on asia, mikä kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon. Esimerkiksi urheilullinen ja alle eläkeiässä oleva pelaaja voi hyvinkin ekana vuonna tarvita reguvarret, mutta toisena ja varsinkin kolmantena vuotena saada lyöntiin sen verran lisää vauhtia, että stiff on oikea vaihtoehto.
Juu. Mieluummin niin päin kuin silleen, että lyöt liian löysillä mailoilla.Tarkoitat siis, että jos svingi näyttää siltä, että se mahdollisesti ensi tai sitä seuraavana kesänä olisi jo stiff tasoa, niin kannattaisi jo etupeltoon ostaa mailaan stiff varsi?
Perustapaus myös, että (ekan kesän jälkeen) talvella käydään simulaattorissa ja lyödään siellä niin kovin kuin ikinä lähtee ja sen perusteella sitten hankitaan stiffit ja koko kesä meneekin väylää etsiessä.Valitettavan moni pelaa stiff-varsilla ihan vaan siksi, että voi sillä päteä kavereille. Kuvitellaan omat mailanpään nopeudet suuremmiksi mitä ne on.
Mulla on Cobran muutaman vuoden takaiset F9-sarjan one lenghtit ja olen ollut tyytyväinen. Varsinkin 8 ja siitä alaspäin isomman loftin mailoilla on helpompi lyödä. Vitosta en pidä mukana bägissä, ei riitä mailannopeus seiskan varrella antamaan siihen riittävää nostetta.Onko jatkislaisilla tasapitkiä rautoja, onko Cobra king rapspeedejä vai jotain muita? Sellaiset olisi tarkotus hommata. Leftin puolelle, facebookissa taisi joku leftien myyntiryhmäkin olla?
Onko jatkislaisilla tasapitkiä rautoja, onko Cobra king rapspeedejä vai jotain muita?
Just näin. Kyllä mäkin saan pienen hetken simulaattori-takomisella nostettua draiverin nopeuden stiff-lukemiin, kun ei tarvitse välittää osuuko se pallo väylälle tai naapurikuntaan.Perustapaus myös, että (ekan kesän jälkeen) talvella käydään simulaattorissa ja lyödään siellä niin kovin kuin ikinä lähtee ja sen perusteella sitten hankitaan stiffit ja koko kesä meneekin väylää etsiessä.
Aika varmasti about jokainen alle 50v pystyy svingaamaan stiffi-vauhtia, mutta onko se se vauhti jolla osuu parhaiten palloon, on toinen juttu.
Mistä liikkeistä löytyy tai oli tarjouksessa? Parista katsoin netistä niin näytti loppu.Radspeed ja moni muukin maila on nyt hyvässä tarjouksessa liikkeissä. Itse juuri kävin normivartiset (pidennetyt) tilaamassa ja fitatulla varrella pallo lensi kyllä Trackmanissa loistavasti. Säästö käytettyyn lienee aika pieni? Kentällä tulos lienee sitten toinen, mutta se on eri tarina...
Onkos nuo kentät joskus kunnossa?
Mistä liikkeistä löytyy tai oli tarjouksessa? Parista katsoin netistä niin näytti loppu.
Mä oon tätä asiaa ajatellut lähinnä useamman golfin aloittaneen urheilutaustaisen kaverin ja perheenjäsenen kannalta, en omalta. Ensimmäisenä vuonna on melko sama, millä kuokilla sitä palloa lyö, mutta jo toisena vuonna svingi alkaa yleensä muotoutua ja svingin nopeus on lähes poikkeuksetta taustojen tuoman potentiaalin mukainen.Olen tästä jutellut eri valmentajien ja myyjien kanssa, kun näkevät jatkuvasti tapauksia jotka luulevat tulevansa paremmiksi pelaajiksi stiff-varsien myötä. Ja näiden nollahändärien stiff-suositukset jättäisin omaan arvoonsa, kun pohjaavat liiaksi omaan pelaamiseensa ja päässyt unohtumaan mitä se golf on aloittelijoilla.
Humalagolf on parasta ainoastaan, jos pelataan scramblea. Henkilökohtaisena pelinä ei missään nimessä jatkoon. :DKännigolf näköjään kivaa tiettyyn pisteesen asti. Varmaan vähän vajaa promille lähtiessä ja noin kaksi lopettaessa. Hienon birdien chippasin sisään kutosväylällä, jolloin korkattiin viskipullo. Muutaman viimeisen reiän ajan toivoin pääseväni vaan äkkiä kotiin hotelliin.
Enpä ole ikinä noin kovassa humalassa golfia pelannut, enkä suosittele kenelläkään. Promille vielä menee mutta kaksi ei.
Olen tästä vähän eri mieltä. On totta että suurin osa seniori-ikäisistäkin miehistä pääsee vähintään tuohon 90mph nopeuteen, mutta vasta kun draiverin mailanpäänopudet alkaa säännöllisesti ja rennosti lyötäessä lähestymään 100mph:ta, tulee stiff-varren edut esiin. Jos nopeudet jää alle 95mph ja käytössä stiff-varsi, lyönnit lähtee liian matalana, jäävät lyhyemmiksi ja slaissaavat. Silloin regu on oikea jäykkyys draiverin varrelle.Stiff-varret eivät yleensäkään vaadi mitään järjettömiä nopeuksia, vaan jos lyöt driverilla keskimäärin yli 200 metriä (mailanpäännopeus driverilla noin 90mph), on mailojen ostamisen ollessa ajankohtaista stiffeihin päätyminen ihan perusteltua. Tuohon 90mph nopeuteen pääsee jokainen urheilutaustainen ja terve alle 60-vuotias mies, siitä olen satavarma. Lisäksi, ei ole olemassa mitään yhtä tiettyä stiff-jäykkyyttä, vaan jokainen varsi on eri jäykkyinen, eri painoinen, taipuu eri osasta vartta jne.
Luulisin @haepis hakeneen lähinnä sitä, että aloittelijakin voi katsoa hieman tulevaisuuteen ja suunnitella mailaostoksia sen mukaan. Urheilullinen nuori tai nuorekas mies etenee kyllä todella nopeasti stiff-nopeuksiin, vaikka alkuun regu tai jopa senioriflexi voi olla hyvä.Olen tästä vähän eri mieltä. On totta että suurin osa seniori-ikäisistäkin miehistä pääsee vähintään tuohon 90mph nopeuteen, mutta vasta kun draiverin mailanpäänopudet alkaa säännöllisesti ja rennosti lyötäessä lähestymään 100mph:ta, tulee stiff-varren edut esiin. Jos nopeudet jää alle 95mph ja käytössä stiff-varsi, lyönnit lähtee liian matalana, jäävät lyhyemmiksi ja slaissaavat. Silloin regu on oikea jäykkyys draiverin varrelle.
Alla vielä taulukko mikä varren jäykkyys sopii eri mailanpäänopeuksille.
Ihanaa, kerrankin joku ymmärtää, mitä haen takaa! Tuossa ensimmäisessä kappaleessa onkin täydellisesti ladeltu ajatukseni selvälle suomen kielelle.Luulisin @haepis hakeneen lähinnä sitä, että aloittelijakin voi katsoa hieman tulevaisuuteen ja suunnitella mailaostoksia sen mukaan. Urheilullinen nuori tai nuorekas mies etenee kyllä todella nopeasti stiff-nopeuksiin, vaikka alkuun regu tai jopa senioriflexi voi olla hyvä.
Itsellenikin viime vuonna rautoja fitatessa otettiin hieman painavammat varret, kuin mitä sillä hetkellä olisi ollut optimaalista. Tämä oli hyvä päätös, sillä vauhdit kasvoivat kokemuksen myötä muutenkin ja nyt nuo ovat oikeastaan olleet aika täydelliset (ns. painava stiff-varsi, eli 120gr). Samoiten driverissa olin siinä stiff ja xstiff välimaastossa, ja jälkimmäinen valinta oli selvästi oikea pitkällä tähtäimellä.