Kärry, kengät, vaatteita, etäisyysmittari, uudet raudat, putteri, hybridi jne jne. Kaksi viimeistä vielä käytettynä. Ehkä ensi kausi menee näillä!Mitä varusteita tolla rahalla on sitten ostettu? Kultainen putteri?
Kärry, kengät, vaatteita, etäisyysmittari, uudet raudat, putteri, hybridi jne jne. Kaksi viimeistä vielä käytettynä. Ehkä ensi kausi menee näillä!Mitä varusteita tolla rahalla on sitten ostettu? Kultainen putteri?
Myös aloittelijana sanoisin että ei ainakaan molemmille tarvetta. Toisaalta kolmonen olisi hyödyllisempi draiverin ja hybridin väliin, toisaalta vitosella saisit pallon paremmin ilmaan ja vähän lyhempi varsi niin helpompi lyödäkin kuin kolmonen. Käytännössä kuitenkin hybridi on niin paljon helpompi lyödä kuin puut ja olet sen verran harvoin väylällä (sori), että et varmaan puumailaa montaa kertaa kierroksella käyttäisi. Tai no ehkä avauksissa jos se draivaus on vielä hakusessa. Se kannattaa kyllä ottaa haltuun, koska tuo peliin ihan eri lailla iloa (varsinkin sitten kun/jos lyöt keltaisilta) kun avaus on about siellä missä haluaa eikä aina tarvitse lähteä hirveällä taistelulla kohti edes sitä par:ia.Onko tarvetta täydentää settiä puumailalla 3 tai 5? Miten nuo puumailat eroaa hybridistä?
Näiden statistiikkojen pitämiseen Golf Gamebook on ihan hyvä, lähes kaiken tarpeellisen saa kirjattua itselleen ylös jopa ilmaisversioon. Itselläni suurin ongelma on griiniosumissa, joissa prosentti on tällä hetkellä surkea 20. Kun pelitasoitus kotikentällä on 18, niin tuosta tulee 80% väylistä se ylimääräinen lyönti, jolloin muuhun virheeseen ei jää varaa. Ja tosiaan itselläni nuo greenille tarkoitetut lyönnit päätyvät jopa aika kauas greenistä, bunkkereihin jne. Lähipeli sinänsä on ihan OK tasolla, chippailu sujuu ja puttejakin tulee keskimäärin alle 2 / reikä kierroksella.Jos taso on vakiintunut, niin tavallaan se on hyvä. Siitä vain sitten analysoimaan omaa peliä. Mitä itse yritän tarkistella on ensin avaukset väylälle tai ainakin väylän vieressä heti, kotikentällä tulee 15 draivia ja jos saan 14-15 onnistunutta, niin tulos on aika varma se noin 80-85, joskus alle.
Griiniosumat on sitten toinen, niitä pitäisi saada se noin 8-10, jolloin saat yleensä sen noin 10 paria. Kolmantena on tietysti putit ja hyvällä kierroksella niitä tulee noin 30, jos alkaa tulla lähemmäs 40, niin tulos ei voi olla hyvä.
Omassa pelissäni tärkeintä on lähipeli griinin vieressä ja putit, kun ne toimivat ja avaus pysyy kentällä, niin tulos pysyy ainakin kohtuullisena. Kun ikää tulee, niin lähipelin merkitys korostuu lyönnin mittojen yleensä lyhentyessä.
En osaa ketään neuvoa, mutta se aukaisee omaa pelaamista, jos joskus jaksaa kirjata noita lukuja omasta pelistä ja sieltä löytyy usein helposti se sillä hetkellä oleva suurin ongelma. Itselläni oli alkuvuodesta putti suurin haaste, jatkuvasti noin 36-40 puttia ja silloin ei tulosta tule. Pistin putin kuntoon ja tulos parani heti sen 5-7 lyöntiä kierroksella. Kierroksia takana enemmän kuin vuosiin, noin 80.
Tällä olisi toinen aloittelija ja mietin tuota omaa bägiä. Mailoja löytyy raudat 5-9SW ja PW. Sitten on draiveri ja hybridi.
Rautamailoilla lyöminen sujuu kaikista ”varmimmin”. Välillä avaan rautavitosella, välillä hybridillä. Draiveri on sen verran järeä, että aikalailla metsiä pitkin menee jos sillä avaa ja käyttö on jäänyt vielä vähälle.
Onko tarvetta täydentää settiä puumailalla 3 tai 5? Miten nuo puumailat eroaa hybridistä?
Alkuun vähän enemmän rangeharjoittelua on mun mielestä ihan fiksua, jotta saadaan lyöntiin varmuutta ja ymmärtää miten eri mailoilla lyödä.
No joo, mun mielestä on ja ei. Kyllä jokaisessa lyönnissä ainakin mulla muuttuu pallon paikka, stanssin leveys sekä vähän svingin voimakin. Teknisesti joo aika samanlaisia pl. draiverilla lyöminen. Tämän lisäksi sitten erilaiset wedgelyönnit, vaikka niissäkin pääpiirteet on aika samoja.Eiks lähtökohta ole, että kaikilla mailoilla lyödään samalla tavalla? Eli ei pitäisi olla 12 eri swingiä vaan yksi, jos sitten ehkä käytetään eri osia tarvittaessa.
No joo, mun mielestä on ja ei. Kyllä jokaisessa lyönnissä ainakin mulla muuttuu pallon paikka, stanssin leveys sekä vähän svingin voimakin. Teknisesti joo aika samanlaisia pl. draiverilla lyöminen. Tämän lisäksi sitten erilaiset wedgelyönnit, vaikka niissäkin pääpiirteet on aika samoja.
Kuitenkin rangella löytää nuo aiemmin mainitut asiat helpoiten. Ehkä ilmaisin asian vähän väärin aikasemmin.
Kyllä minulla jos vertaa wedgejen ja driverin svingejä niin onhan niissä eroa. Svingin mekaniikka on tiettyyn pisteeseen saakka tietysti sama, mutta noiden mainitsemiesi lisäksi tulokulman jyrkkyys muuttuu aikalailla, sekä miten lyödään pallosta läpi. Tähän liittyy itsellä ainakin myös se, että keskityn eri asioihin eri mailoilla lyötäessä. Alla vielä opetusvideo siitä miten parhaat lyö lyhyitä ja pitkiä rautoja. Siitä voi olla hyötyä pidemmälle edenneelle golffareiden. Aloittelijoiden kannattaa keskittyä aluksi hallitsemaan aluksi yksi svingi raudoilla.Toki pallon paikka vaihtuu ja stanssin leveys, mutta noin muutenhan se on yksi ja sama lyönti.
Aloittelijoiden kannattaa keskittyä aluksi hallitsemaan aluksi yksi svingi raudoilla.
Miten parhaat lyö lyhyet ja pitkät raudat (YouTube)
Tää on just se haaste, kun pääsee ns. bogipelaajaksi. Siihen asti tasoitus on laskenut helposti ja käytännössä jos pallo liikkuu eteenpäin ja pysyyy kentällä, niin tulos on vielä ollut ihan kohtuullinen. Bogi ei anna juurikaan enää armoa, sunhan pitäs pelata pariin, siis samaan mihin ne ammattilaisetkin pelaa. Händärissä matka 18 tasoituksesta singeliksi on 8,1, mutta se vaatii enemmän kehitystä kuin koko matka 54stä sinne 18 oli. Tässä kohtaa väittäisin, että ainakin harjoittelutottumuksia kannattaa vaihtaa. Kannattaa selvittää mikä on omassa pelissä se suurin murheenkryyni (väyläosumat, greeniosumat, chipit, puttaus) ja hyvin määrätietoisesti kehittää sitä. Omassa pelissäni suurin ongelma on greeniosumat. Pallo lentää raudalla ihan tasaisen matkan, mutta tarkkuus on erittäin heikko, eikä sillä ole oikeastaan edes väliä onko raudalle matkaa 100 vai 160 metriä.Yksi rundi täytyy nostaa tältä kesältä esiin. Saldo oli 17 bogia ja yksi tupla. Sikses 91 ihan kelpo tulos omaan händäriin peilaten mutta tuli siinä semmonen tätäkö tämä on- fiilis.. jostain pitäis ne pari napsua saada tekemiseen lisää. Emmä sitä etteikö tasaisuus olisi hyvä juttu mutta silti jotenkin plääh-fiilis tuosta bogi-junasta jäi.