Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Golfin harrastajat

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana fiftyeight, 24.05.2008 klo 12.21.

 1. Sir Markku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kirjekuoret, Markku-liitto
  Kävin kaverin green gardilla pelaamassa, kun oltiin porukalla reissussa viikonloppuna. Kuulema voi saada ikuisia porttikieltoja sekä väärällä henkilöllisyydellä pelaava että sen kortin luovuttaja.

  En lyönyt yhtään holaria enkä eaglea enkä albatrossia. Ei ollut hanhiakaan lähellä. Kaverin wedge meni lähes entiseksi, mutta on menossa vaihtoon kuulema muutenkin. Ensin mietin, että on se hullua ostaa tietyt mailat joka vuosi. Sitten tuli mieleen oma jääkiekko ja kausittaisten mailakustannusten suhde taannoiseen opiskelijabudjettiin.

  Ei siinä kiva peli. Pitää lainata sitä korttia joskus muullonkin.
   
 2. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Lainaus:
  Tuollaisesta driverista ei ole kokemusta, mutta itse vaihdoin uuteen driveriin tällä kaudella (vanha oli n. 15 vuotta vanha) ja ainakin itsellä tarkkuus parani ihan älyttömästi. Eli riippuu varmaan vähän myös siitä mikä sun vanha driveri on. Joku huono / vanha driveri ei anna anteeksi mitään, siinä missä nykyaikaiset mailat on pääosin jo melko anteeksiantavaisia (kunhan valkkaa helpon mallin). Mulla suurin ero on lyöntipinnassa, eli vanhassa driverissa piti osua hyvin tarkasti sweet spottiin, että pysyi kentällä, kun uudella voi mennä joitain senttejä ohi ja tuloksena on vain hyvin mieto fade / draw.

  Mutta siis, jos tekniikkavirhe on selkeä niin ei sitä korjaa mikään driverin muotoilu tai ihmemateriaalit. Lyöntitekniikka kuntoon ja asiallinen driveri käyttöön, niin pitäisi kyllä onnistua ihan hyvin. Slaississa maila liikkuu osumakohdassa ulkoa sisälle ja tuosta fysiikan lait aiheuttaa palloon voimakkaan sivukierteen, joka ei korjaannu muulla kuin sillä, että itse lyöntitekniikka korjataan.
   
 3. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Nykyinen draiveri on kyllä uusi, mutta sellainen aloittelijan flexible-letku joka tuli halvan golfsetin mukana. Tokihan olen vielä aloittelija, mutta en tykkää yhtään lyödä sillä. Kävin eilen testailemassa mailoja ja ostoslistan kärkipäässä on nyt Cobran King F8 regular-varrella, jonka lavan sweet zone on anteeksiantava.

  Lyöntivirheeni johtunee pitkälti avoimesta lavasta jolloin ei kai voi puhua slaissaamisesta, onko se sitten pushaamista? Ja se on asia joka pitää saada kuntoon, oli maila sitten mikä vaan. Sen Vertical grooven päätin unohtaa. Kai se jotain siitä kertoo, kun oli yhdessä myymälässä päätynyt poistokoriin 99€ hinnalla, kun lähtöhinta ollut viiden sadan tuntumassa :)
   
 4. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Lainaus:
  Itse ostin juuri tuon Cobran F8:n ja on kyllä erittäin hyvä maila. Siitä on enemmän pro-versio F8+ jota en suosittele, se on pienemmällä päällä ja näinollen hiukan vaikeampi pelata.

  Jos pallo lähtee suoraan, niin silloin yleensä lapakulma on oikein. Kierre taas tulee juuri tuosta ulkoa sisäänpäin lyömisestä. Tässä on toki se, että lapakulman oikeaa asentoa kompensoidakseen monesti tulee juuri tuo ulkoa sisäänlyönti, joka korjaa lapakulmaa, mutta aiheuttaa sitten slaissin. Suosittelen esim talveksi jotain ryhmäkurssia, jossa käydään lyönnin perusasioita läpi kerran viikossa. Itse olin viime talvena sellaisella ja aika paljon meni uusiksi lyönnistä. Tulokset paranivat huomattavasti ja Trackman antaa nyt aika kivoja lukemia.
   
 5. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Hyvä tietää.
  Jos oikein muistan, niin eilen mailaa testatessa myyjä sanoi että lyön sisältä ulospäin. Tekeekös se sitä pushaamista eli lähtee ilman kierrettä suoraan kohteesta vasemmalle (lyön vasemmalta)? Ja olen miettinyt, että onkohan stanssi liian kaukana pallosta joka aiheuttaa sen.
   
 6. Lainaus:
  Mistäänhän en pitää tiedä, mutta yleensä tuo aiheuttaa hookkia. Korjaus olisi kait parempi keskittyminen backswingiin. Tottakai kyse voi olla myös etäisyydestä palloon, jolloin teet ikään kuin automaattisesti muut liikkeet saadaksesi osuman palloon.
   
 7. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Se olisi hookkia, jos löisin oikealta :)
  Hukki, hook: Voimakkaasti vasemmalle (vasenkätisellä oikealle) kiertyvä lyönti
  Push, pushi: Lyönti, jossa pallo lähtee ilman kierteitä suoraan kohteesta oikealle (vasenkätisellä vasemmalle)
   
 8. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Lainaus:
  Pallo lähtee siihen suuntaan mihin lapakulma näyttää ja kiertää taas sitten tuon mailan kulkusuunnan mukaan (vastakkaiseen suuntaan). Optimitilanteessa lyöntisuunta (eli linja, jota pitkin maila liikkuu) on siis vartaloon nähden aina suora, lavan ollessa myös suorana. Yleensä virheet lyöntisuunnassa (mailan kulkusuunnassa) johtuvat enimmäkseen back- ja downswingin aikana tulevista vartalon ja käsivarsien vääristä asennoista. Lapakulman virheet taas tulevat enimmäkseen ranteiden vääristä asennoista. Jos osut palloon puhtaasti, niin yleensä silloin ei kauheasti etäisyydessä tulisi olla vikaa. Nämä nyt siis ihan älyttömästi yksinkertaistaen, varmasti on toki ihan täysin mahdotonta sanoa mitään näkemättä itse swingiä. Fataalein vika on se, että mailan kulkusuunta on väärä. Kun se on kunnossa, niin lapakulman säätäminen on melko helppoa ja sitä säätämällä saakin sitten lyötyä hallittuja fadeja ja drawta (toki muuttamalla myös hieman stanssia).

  Jos siis lyöntisuuntasi on sisältä ulos ja lapakulma on samaan suuntaan, niin silloin lähtee suoria lyöntejä suoraan (vasurin tapauksessa) vasemmalle. Periaatteessa tuolla voi pelata jos muokkaa stanssiaan, mutta pituutta puuttuu lyönneistä aika paljon kun lapakulma on heikko. Ja eihän tuo ole "oikein" lyöty.
   
 9. Lainaus:
  Siis tarkoitin sanoa, että jos lyöt sisältä ulos niin mitä se aiheuttaa monesti ja käsittääkseni monelle. Lapakulma on ainakin itselleni helpompi laittaa suoraan kuin swingi :) Eikö vasuritkin lyö samoilla termeillä? Ihmettelin vain vähän sitä, että miten et lyö hookkia jos lyöt sisältä ulos. Vaan kuten ylläkin kirjoitettiin, niin mikäli lapa sattuu sojottamaan samaan suuntaan niin lyönnistä voi tulla suorakin. Et kuitenkaan ilmeisesti sitä hae vaan halunnet lyödä suoraan?

  EDIT: Vaan kuten sanottua, en tiedä mistään mitään, joten turhaapa tässä kirjailee. Itse silti laittaisin lavan suoraan ja treenaisin swingiä suoremmaksi ;)
   
 10. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Juu, samoilla termeillä mennään, mutta peilikuvana :-)

  @Metukka jos pallo tosiaan lähtee suoraan vasemmalla ja svingi on sisältä ulos, niin yritä saada lapaa hiukan kiinni. Kokeile vaikka ottaa grippiä siten, että näet yläkädestä kaksi tai kolme rystystä kun asetut pallolle. Näin ei lavan pysyy helpommin kiinni.

  Itekin tuli vaihdettua loppukesästä draiveria Pingin G400 Maxiin ja nyt on itseluottamus draivatessa aivan toista. Pallo löytyy väyliltä useammin kuin ennen. Suosittelen testaamaan tuotakin keppiä jos vain on mahdollista.
   
 11. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  No tämä olikin hyvä neuvo, meni todella vaivattomammin svingi läpi. Pitää nyt talvella ottaa pari tuntia ihan pron kanssa ja hioa tuota svingiä. Tämä kesä meni ihan itsekseen vanhoja muistellessa.
   
 12. Tekila Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Pittsburgh Penguins
  Puoliso toivoisi pääsevän golffaamaan talvella / alkukeväästä ulos. Miten pitkälle pitää matkustaa, että tämä onnistuu? Tarkoitus olisi selvitä pitkällä viikonlopulla. Tarkoitus on hoitaa asia yllätyksenä, mutta en itse ko. lajia harrasta niin ei ole mitään mielikuvaa minne päin kannattaa lähteä.
   
 13. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Väittävät että Skånessa golffataan lähes ympäri vuoden. Mutta en mä uskaltaisi vetoa lyödä että tammi- helmikuussa kentälle varmasti pääsisi. Eiköhän se vähintään välimerelle saakka pidä lähteä jos varman päälle haluaa ottaa.
   
 14. Czescku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Aloitin golfin tammikuun 5. päivä Skotlannissa vuonna 1989 ja joka viikko tuli pelattua useampi kierros elokuun loppuun asti kunnes muutin takaisin Suomeen. Glasgowhun pääsee KLM lennoilla kätevästi. Ei siellä kesäkelit ole, mutta golfaamaan pääsee.
   
 15. F#21 Jäsen

  Nostellaas tämän hienon lajin ketjua vähän ylemmäs.

  Huomenna tarkoitus mennä Vuosaareen kiertämään 2019-kauden ensimmäinen kierros. Tammikuusta asti käyty kerran viikossa yhteiskurssilla pron opetuksessa sekä toinen kerta viikkoon itse lätkimässä. Nyt kun tällä viikolla pääsi rangellekin lyömään niin sen perusteella lyönti on parantunut huimasti. Svingin tempo muuttunut rauhallisemmaksi ja paketti on pysynyt huomattavasti paremmin kasassa - tosin siihen voi vaikuttaa yli 10kg painonpudotus.

  Mailahankintojakin tuli talvella tehtyä vaikka etukäteen ajattelin ettei niitä tarvitsisi. Toivottavasti eivät menneet rahat hukkaan ja kepit toimivat myös kentälläkin. Ainakin rangella tuli hyvä fiilis kun oli vähän tiukempaa vartta käytössä.

  Tasoitus on nyt parin kesän pelailun jälkeen juuri niukasti yli 20 ja toive on kesän aikana saada se lähemmäs 15. Sitä varten tarvitsee ottaa pari syventävää opetustuntia lähipelin uumeniin.

  Mites muilla?
   
 16. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
  Ilmastonmuutoksen hillitsemistä auttaisi pirusti jos kaikkialla maailmassa golfaus kiellettäisiin. Tai ainakin maksettaisiin luonnollisen mojovasti huvista.
  Ainakin Suomessa pitäisi säätää Golf-vero. En pelaa peliä ( huvittaisi kokeilla kyllä..), joten tälle jollekin green( kjiäh kjiäh) -cardille pitäisi lyödä jumalatoon vero, sellainen joka oikeastaan ohjaisi metsittämään veheriöt.

  OT: Muuten olen sitä mieltä, että mainiota olisi myös nykypornofilmien katsomisen verolle paneminen. Valtion karttuisa käsi pääsisi osalliseksi seksistä.
  VHS-nauhoja saisivat yli viiskymppiset hallussa pitää ja katsoa verottomasti.

  Harmi, että keksin nämä kansantaloutemme ehjäävät ideat liian myöhään, näihin vaaleihin jäi osallistumatta.
   
 17. Sambody Jäsen

  Muutamat range kerrat tältä keväältä takana. Viime kesänä hyvässä tikissä ollut draivi kadonnut jonnekin. Onneksi ideoita löytyy, joten eiköhän korjaannu ennen kentälle pääsyä. Rautalyönnit ei osu edes vanhingossa sinne minne pitäisi, mutta silti kohtuu kova polte on päästä korkkaamaan ensimmäinen kierros tälle vuodelle. Tuskin siitä taas alkuun mitään tulee, kun nyky tekemisellä griini osumista yli 115metristä voi vaan haaveilla ja ei ole enää mitään takeita lähipeli tasosta. Harmittavasti kyllä keli viileni etelässä, joten tokkopa espoossa ihan heti pääsee pelaamaan.
   
 18. Tulevatähti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Onkohan jollakin muulla ollut samanlaista ongelmaa ja löytynyt jotain ratkaisua, kun aikalailla uudet gripit mailoissa tartuttavat käsiin todella epämukavan pistävän hajun?
  Interwebistä löytyi ohjetta, että kun saippuavedellä puhdistaa niin pitäisi auttaa, mutta ei lähtenyt haju mihinkään vaikka pari kertaa puhdistin.
  Haju on sen verran voimakas, ettei kyllä tee mieli mailoilla pelata ennen kuin saa gripit "puhtaaksi".
   
 19. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  ^^ Tulevatähti; gripeistä haju lähtee kulumalla jos silläkään, mutta ex-veskarin (hikinen räpylä haisee ku 10 persettä) vinkki => käsistä käry lähtee partavaahdolla kädet pesemällä...
   
  Tulevatähti tykkää tästä.
 20. Czescku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Lähipeli ei kyllä valitettavasti Pron opeilla enää tuolla tasoituksella parane. Toki jotain pieniä teknisiä juttuja sellainen voi opettaa, mutta lähipeli perustuu tuntumaan kun ei lyödäkään täysiä. Eli ainoa mikä oikeasti auttaa lähipeliin on älytön määrä harjoittelua (kävin jopa itse kaverin kanssa tässä talvella Malmin hallissa lähipelialueella treenaamassa, olikin eka talvitreeni sitten talven 90-91). Ja kun tulos tehdään pitkälti lähipelillä niin tasoituksen pudottaminen tuosta paristakin kympistä (puhumattamaan pienemmistä tasoituksista) vaatii kyllä aikamoisen määrän lähipelitreeniä. Toki jos osaa lyödä rautakolmosen 50 senttiin aina niin eipä sillä sitten niin väliä, mutta kun ei tuohon parhaimmat ammattilaisetkaan pysty.
   
 21. Czescku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Nostetaanpa ketju ylös kesän kunniaksi. Tänään (tai näköjään jo eilisen puolella) kauden viides 18 reiän kierros. Tuusula, Lakisto, Luukki, Nurmijärvi ja tänään Tapiola. Tulokset välillä 94-103. Kaikki minulle uusia kenttiä (tai no JA-golf oli kyllä Luukissa aikoinaan, mutta en muistanut kentästä mitään).

  Tavoitteena nostaa tasoitusta vastamaan nykyistä pelitasoa, mutta vaikka kaikista olen siihen sovellukseen jättänyt kortin niin eihän tuo ole noussut vasta kuin 10.5->11.0 (liityin johonkin jäseneksi viime syksynä ja sanoin että tasoitus joskus yli 10v sitten oli 10-11 ja lykkäsivät sitten 10.5). Mutta olen käsittänyt että ensi vuodesta alkaen ruvetaan laskemaan britti/jenkkityyliin jotain edellisten kierrosten keskiarvoa, joten siihen tuo toimii. 10v täydellinen tauko golfista ei kyllä oikein tässä lajissa toimi. Jos tästä taas viiskymppiseksi ehtisi uudestaan singelin mieheksi tai edes lähelle sitä. Toki vaatisi paljon treeniä ja oikeastaan oman auton, että pääsisi pelaamaan itsekin eikä tarvitse aina kaverin kyydillä mennä kentille (joo tiedän että joillekin pääsee HSL julkisilla).

  Kivaahan tuo kyllä on. Toki erilaista näin vanhemmalla iällä kun on muutama olut tai lonkero bägissä eikä ole mitään ns. menestyspaineita (jotain aluetoureja joskus junnuna pelailin, mutta ilman menestystä kun kaikki olivat aina minulle täysin uusia kenttiä). Ja ennen täydellistä taukoa lopetin lähes täysin kaikkien treenikierrosten pelaamisen ja pelasin vain kilpailuita. Ei ole menestysresepti sekään (mutta tasoitus sentään nousi pois singelistä). Olisihan tuo kiva pelata paremmin, kun joskus osannut moista tehdä, mutta eipä tuo onneksi niin vakavaa enää tässä iässä ole.
   
  Pula-ajan Tretjak ja F#21 tykkäävät tästä.
 22. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ENCE, KooKoo, Red Wings
  Omaa tarinaa tännekin pitkän tauon jälkeen: Kaksi vuotta ehdin Espanjassa asua ilman golfia, kun Suomeen muuton jälkeen ja uudelleen Espanjaan paluun tehtyäni löytyi mailoille taas käyttöä. Pelioikeuden hankin Mijas Golfista, jonka takapihalle käytännössä nyt muutin. Viiden minuutin kävelymatka kentältä tuo harjoittelemiseen ihan uusia mahdollisuuksia, kun tunnin pistäytyminen ei tunnu matkan takia turhalta.

  Kolme kuukautta on nyt pelaamista ja reenaamista takana ja onhan tämä aivan älyttömän kivaa puuhaa. Lähtökohdat tähän oli siis 2016 alle kahden ollut tasoitus joka tauon jälkeen oli 3,2. Aikaisemmin golfia pelatessani en koskaan ollut pitänyt fyysisestä kunnosta muuten huolta, ja nyt crossfitin, golfin ja päivittäisen venyttelyn yhdistelmä tuntuu tuottavan tulosta! Viimeiset viisi kierrosta on kaikki osuneet 72-76 lyönnin välille ja väylä- ja griiniosumat ovat molemmat 60% paremmalla puolella. Lyöminen on helppoa, pallo lentää pirun pitkälle ja suuria ongelmia ei tunnu olevan. Viimeinen 80 rikkonut kierros on jo kuukauden takaa. Tästä on kiva jatkaa läiskimistä lämpimän kesän aikana :)

  Tässä pari svingivideota:
  https://streamable.com/65suz
  Streamable - free video publishing

  Uusia mailoja en ole vielä ostanut yhtäkään, eli kolmen vuoden takaa jokainen keppi! Ensimmäinen kerta golf"uralla" kun näin on käynyt. Mailat spoilerissa:

  D: Cobra Fly-Z+ 9° x-stiff
  3W: Cobra Fly-Z+ 14,5° x-stiff
  2i: Wilson Staff v4 stiff
  4-P: TaylorMade PSi Tour, 95g NS Pro 950GH stiff
  Wedget: Titleist Vokey 50° 54° SM5, 58° SM6
  Putteri: Odyssey White Hot RX
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2019 klo 23.24
 23. Czescku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Minun uusin mailani on vuodelta 1994. Tänäänkin herätti huomiota Keimolassa kun kävin ysin (Kirkka B, aan pelasin viime syksynä) pelaamassa. Raudat taitaa olla vuosimallia 1991 ja väyläpuut vuotta vanhempia.

  Toki noilla nollaa lähestyvillä tasoituksilla alkaa jo välineillä olemaan merkitystä, mutta ei tällä omalla tämänhetkisellä taitotasolla niillä ole paskankaan merkitystä. Kun olen noilla singeliin itseni pelannut, niin pelaan myös uudestaan ennen kuin rupean edes miettimään kaluston vaihtoa.
   
 24. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ENCE, KooKoo, Red Wings
  Lainaus:
  Tämä itse asiassa menee täysin päinvastoin; mitä parempi pelaaja olet, sitä vähemmän välineillä on merkitystä. Jos haluat helpon tien takaisin singeliin niin ei muutaku kamat fittaamaan ja kenttäennätykset uusiksi :)
   
 25. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ENCE, KooKoo, Red Wings
  Ja nyt kun on vauhtiin päästy niin ensimmäinen parin alitus kolmeen vuoteen tuli eilen! Pari kertaa kolkuteltu jo, kerran oltu 18 tiiboksissa kaksi alle, mutta tänää pääkoppa kesti ja tauluun kolmella birkulla ja kahdella bogilla 71 (-1). Tuntupa hyvältä! Onko muut täällä ylittäneet itseään?