Hän toisaalta totesi myös, että lukujen perusteella David Krejci on parempi puolustava pelaaja kuin Bergeron ja tämä varmaan kohauttaa moniakin kulmakarvoja.
Krejci on ollut koko uransa hyvä kiekonhallinta- ja transitiopelaaja. Jtn viisi vuotta sitten kun Krejcin ja Bergeronin roolit kääntyivät ympäri, Bergeron sai ykköshepan vastuun hyökkäyksestä ja Krejci alkoi pelata taito- ja kaksinkamppailurajoitteisten pelaajien kanssa, Krejcillä on korostunut pelissä enemmän prosenttiratkaisut ja huolenpito kiekosta.
Ilman kiekkoa Bergeron on ehdottomasti parempi pelaaja. Kiekon kanssa on edelleen toisinpäin. Puolustaa voi sekä kiekolla että ilman.
Kiitos vastauksesta., eli vastustajan saamien laatupaikkojen määrä on siis käytetty tilasto. Tässä näyttää olevan jonkinlainen kognitiivinen dissonanssi tilastomallien ja todellisuuden välillä. Oikeassa elämässä Barkov ei ole keskitasoa huonommin puolustushommissa onnistuva sentteri, kun yleisesti tiedossa oleva tosiasia jonka omat havainnot vahvistavat on se, että hän on melko hyvä siinä. Joten olisin taipuvainen ajattelemaan, ettei yksilön puolustussuoritusta saada niin tarkasti erotettua ympäristöstä missä se tapahtuu.
Verharghen kymmenen ottelun poissaolosta tulee mieleen, että noin lyhyt pätkä ei välttämättä ole tilastollisesti merkittävä.
Aika monen pelaajan kohdalla on eroa tilastollisen suorittamisen ja silmätestiarvioiden välillä. Ja kyllähän se on jonkinlainen sääntö, että ns. yleisesti arvostetut pelaajat, joilla tilastot ovat kyseenalaisia, ovat aika usein isokokoisia ja omaavat hyvät lajitaidot. He nimenomaan
näyttävät hyvälle. Suomalaisista Laine lienee paras esimerkki. On kokoa, on käsiä ja pelaaminen ainakin väläyksittäin
näyttää hyvälle. Tilastollisesti on ollut keskinkertaista aika monta kautta ja 5vs5 suorastaan huonoa. Pakeista Ristolainen on samaa osastoa. Iso, hyvät lajitaidot, ilkeä, surkea tulokset.
Barkovia on tullut nähtyä maksimissaan kuusi ottelua per kausi, joten mun on turha lähteä arvioimaan, mikä siinä puolustuspelaamisessa kiikastaa, mutta pystyn kyllä kuvittelemaan, että satunnaiset näyttävät riistot antavat helposti väärän kuvan puolustamisesta, jos esimerkiksi sijoittuminen ja syöttölinjojen peitto on keskinkertaista.