Forza Azzurri - Italia jalkapallon EM-kisoissa 2012

  • 34 417
  • 178

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Prandellikin antautui jo n 70 peliminuutin jälkeen tekemällä kisojen paskimman vaihdon, kun otti Montolivon pois ja pisti jalkapuoli Motan sisään. Oli varmasti voittajafiilin sen vaihdon jälkeen. Tuon vaihdon jälkeen Italia ei päässyt enää kertaakaan kontrolloidusti omalta kenttäpuoliskolta ulos.
En tiedä ymmärränkö viestistäsi nyt jotain väärin, mutta oletkohan katsonut ottelua selvinpäin? Motta vaihdettiin kentälle jo 57. minuutin kohdalla, ja 4 minuuttia myöhemmin Motta loukkaantui. Italia ei tuon jälkeen päässyt kontrolloidusti omalta puoliskolta pois siksi, että Motta ei ollut enää kentällä ja kaikki vaihdot oli käytetty. Tämä siis tiedoksi siltä varalta, että jäi sulta huomaamatta (viestisi voi ainakin ymmärtää niin).

EDIT: No joo, toisen ketjun perusteella oletkin paremmin kartalla.
 
Viimeksi muokattu:

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Toinen surkea vaihto oli Cassano -> Di Natale. Miksi ei esim. Diamanti tai Giovinco.

Finaalissa ei nähty sitä parasta peliä ja Espanja taas pelas hyvän pelin. Vähän kyllä vitutti, kuinka 'helposti' ekat kaksi maalia syntyi. Ainoat paikat ja samantien sisään, loput maalit nyt oli kosmetiikkaa. Kuitenkin hyvä turnaus. Jäi harmittamaan ettei Borini päässyt pelaamaan turnauksessa, olis tuonut hyökkäykseen hyvää juoksuvoimaa, ja ehkä niitä maaleja lisää.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Motan vaihto sisään oli tosiaan outo siinä mielessä ettei hän hyökkäyssuuntaan tuo mitään. Ei oikein tule mieleen kuin se että Prandelli haki keskikentälle lisää puolustusvoimaa ja toivoi sitä kautta enemmän riistoja, Espanjahan teki pallon kanssa välillä mitä tahtoi ja Italia katsoi vierestä. Odotin koko kisojen ajan että Prandelli kokeilisi jossain vaiheessa Diamantia keskikentällä enemmänkin trequartistana, ja tuo 2-0-tappioasema olisi ollut viimeistään paikka yrittää koska menetettävää ei ollut. Motan juostessa kentälle ei tullut mitenkään sellaista fiilistä että nyt Italia puskee homman tasoihin.

Jotenkin tuntuu siltä että hyvin menneet Englanti- ja Saksa-pelit saivat osittain valheellisenkin tunteen koko joukkueelle valmennusta myöten siitä että nyt mestaruusjuna on nytkähtänyt liikkeelle. Englanti oli heikko vastustaja (mutta silti johti sitä pilkkukisaa!) ja Saksan ylihyökkäävä pelaaminen Löwin alaisuudessa on tulossa päätepisteeseensä. Saksa ei ollut näissä kisoissa yhtä hyvä kuin MM-kisoissa 2010, vaikka kaiken järjen mukaan sen olisi pitänyt olla paljon parempi. Prandelli meni takaisin vanhaan muodostelmaan alkulohkon Irlanti-ottelussa, eikä sen jälkeen palannut enää 3-5-2:een joka toimi lähes sensaatiomaisen hyvin Espanjaa vastaan avausottelussa. Kroatiaakin vastaan esitys oli loppuhetkiä lukuunottamatta vakuuttava. On toisaalta täysin ymmärrettävää ettei paluuta ollut koska Italia oli ottanut kolme voittoa putkeen 4-3-1-2-muodostelmalla ja Saksan pelätty hyökkäyspelaaminen oli tukahdutettu täysin välierässä. Mutta samalla Prandelli jätti ne kortit käyttämättä joilla onnistui alkulohkossa horjuttamaan tämän hetken ylivoimaisesti parasta maajoukkuetta, jää arvoitukseksi olisiko finaalista tullut tasaisempi taktisesti erilaisen Italian myötä.

Samalla täytyy kuitenkin muistaa että turnauspelaamisessa korostuu aina myös palautuminen ja tuoreus. Fatigue sanana toistui italialaisten haastatteluissa jo ennen Saksa-peliä eikä joukkue selvästikään ollut freesinä loppuottelussa. Toisaalta kun asia oli tiedossa eikä palautumispäiviä tähän hätään saatu mistään lisää, miksei miehistöön tehty muutoksia aiemmin? Giovinco jäi todella vähälle peliajalle jo aikaisessa vaiheessa turnausta eikä Borinia edes kokeiltu. Cassanolta meni tätä myötä finaali oikeastaan ohi eikä nopeus ja terävyys riittänyt enää Espanjan puolustusta vastaan. Maggio joka oli pelikiellossa välierän olisi ollut tuoreilla jaloilla ehdolla oikealle (etenkin jos olisi palattu 3-5-2:een), ei tosin Prandellin valitsemalla muodostelmalla koska hänellä on ollut omat ongelmansa pelata neljän pelaajan puolustuslinjassa.

Jälkiviisasteluista huolimatta turnaus oli kuitenkin menestys ja Prandelli Azzurrin arvokisavalmentajana todella piristävä uutuus. Kun Buffon jatkaa maalilla, De Rossi siirtyy hiljalleen loistavan syöttövalikoiman hallitsevaksi toppariksi, Pirlo jatkaa ja kärjessä mellastaa Balotelli-Rossi-kaksikko, niin Italian lähitulevaisuus näyttää potentiaaliselta. Vain trequartista puuttuu.
 

fakiiri

Jäsen
Jälkiviisasteluista huolimatta turnaus oli kuitenkin menestys ja Prandelli Azzurrin arvokisavalmentajana todella piristävä uutuus. Kun Buffon jatkaa maalilla, De Rossi siirtyy hiljalleen loistavan syöttövalikoiman hallitsevaksi toppariksi, Pirlo jatkaa ja kärjessä mellastaa Balotelli-Rossi-kaksikko, niin Italian lähitulevaisuus näyttää potentiaaliselta. Vain trequartista puuttuu.

Elämä on paradokseja täynnä, Andrea Pirlon tilanne on yksi niistä. Pirlo pelasi huikeat EM-skabat, mutta nyt hänestä pitää uskaltaa päästää irti. Hän on nyt uransa huipulla, edessä on vain hiljainen liuku kohti auringonlaskua. Urheilun maailma on karu, julmakin.

Andrea on kahden vuoden kuluttua Brasilian MM-skabojen aikaan 35-vuotias, eikä taatusti nykyistä nopeampi. EM-skaboissa Pirlo pääsi loistamaan, kun loistavasti liikkunut keskikenttä Riccardo Montolivon johdolle teki hänen syötöilleen tilaan. Kaikki Milanin matseja kaudella 2010-2011 nähneet tietävät, miten Pirlo pelaa jos vauhtia ei keskikentän muista pelaajista löydy riittävästi.

Italian pitää rohkeasti jatkaa uudistusten tiellä Cesare Prandellin johdolla. Jotta vuonna 2014 voidaan pelata mestaruudesta, Pirlon tilalle pitää jo syksyllä alkaviin karsintapeleihin saada uusi playmaker.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös