Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Formula 1 – kausi 2019

Viestiketju osiossa 'Muu urheilu' , aloittajana Barnes, 11.09.2018 klo 14.24.

 1. Bunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Coyotes, Thrashers
  Päivän kuljettajaksi äänestetty Robert Kubica.

  Hyvä homma kyllä lajin kannalta, ettei tuomaristo puuttunut rehtiin voittokamppailuun. Eivät he anteeksi saa Vettelin rangaistusta Canadassa, eikä Ricciardon penaltya Ranskassa (5 sekuntia olisi riittänyt), mutta tällä suorituksella, sekä Hamiltonille annetulla rangaistuksella tuomariston touhulle nousee peukku.

  Kova suoritus Gaslylta tänään muuten. Heti startissa tallikaverin kantaan ja olisi voittanut kisan, mikäli Verstappen, Leclerc, Bottas, Vettel, Hamilton ja Norris olisivat keskeyttäneet kisan.
   
  raju ja MustaHaukka tykkäävät tästä.
 2. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Aika-ajoissa ja yhdellä kierroksella Valtteri on nopea, eikä välttämättä siinä häviä Hamiltonille yhtään, mutta kuten sanoit, niin renkaiden elossa pitämisen suhteen on suuria ongelmia. Lisäksi vaikuttaa siltä, että Hamilton kykenee ajamaan kuluneilla renkailla kovempaa. Hamilton osaa siis käsitellä ja hyödyntää renkaita kaikin puolin paremmin.

  Renkaiden kanssa Valtterilla ei ole aina ollut tällaisia ongelmia, joten voi olla, että nykyinen auto ei vain sovellu Valen ajotyylille rengaskuluman suhteen.
   
 3. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mä tykkään tästä Itävallan radasta. DRS-alueilla pääsee ohi, mutta ei kuitenkaan ihan heittämällä, jos edellä menevä osaa hommansa.

  Oikein viihdyttävä kisa nähtiin ja se on isolta osin hyvän radan ansiota.
   
  jalperi, HaZekki & raju tykkäävät tästä.
 4. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo ei sentään ihan niin heittämällä kun jollain radalla mutta aika helposti pystyy sitten seuraamaan toista autoa jos pääsee siihen sekunnin sisälle. Norris kun veti Kimistä ohi niin kimi taisi pystyä useamman kieroksen ajamaan perässä kun pysyi sekunnin sisällä vaikka vauhti oli selkeästi jo heikompaa tuosta kohti. Vähän silti toivoisin että olisi enemmän puolustusmahdollisuuksia kuskeilla, linjaa ei saa vaihtaa ja nopeusero on usein kuitenkin sen verran iso että paljon tehtävissä. Sitten jo nopeasti tuomaristo kaivamassa sääntökirjaa jos yhtään yrittää jotain.
   
 5. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Mikä on väärennetty tulosliuska, menee entimmästä hullummaksi tämä laji.
   
 6. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo varmasti monta syytä ja autohan ei tuntunut tänne sopivan yhtään joten tallin puolelta varmaan teki sitä mitä toivottiin ja toi tärkeät pisteet kotia. Se vaan että tämä saattoi olla alkukauden jälkeen paras tilaisuus yrittää Hamiltonia jotenkin horjuttaa ja kaventaa piste-eroa. Jos on noin tasapaksu niin hamiltonilla ei jatkossakaan mitään hätää vaikka muutama kisa menisi mönkään.
   
 7. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  On se nähty ennenkin, että jos on selvästi hitaampi, niin ei pysy sekunnin sisällä edellä ajavasta. Jos taas pysyy, niin vauhtia on oltava ainakin lähes saman verran kuin edellä ajavalla. Alfan suoranopeus ja Kimin taidot mahdollistivat perässä pysymisen, vaikka toki DRS siinä auttoi.

  Käytännössä DRS mahdollistaa ohittamisen, jos on edellä ajavaa nopeampi. Jos ei ole, niin ei mene myöskään ohi, vaikka olisikin DRS-alueita käytössä. Itävallassa DRS-alueet toimivat käytännössä juuri niin hyvin kuin ne voivat toimia. Jos DRS-alue ei mahdollista ohittamista, niin ei sillä ole oikeastaan mitään virkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2019 klo 11.19
  jalperi ja benicio tykkäävät tästä.
 8. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Teki kyllä pahaa katsoa, kun Gaslylla oli vaikeuksia päästä Kimin Alfan ohi. Jotenkin tuntui, ettei Gaslylla riittänyt edes suoranopeus DRS:stä huolimatta ja Verstappen vastaavasti ohitteli melko vaivattomasti Mersuja ja Ferrareita. Vaikea nähdä, että jatkaisi kauden loppuun asti RB:llä noilla suorituksilla.

  Verstappenin ja Leclercin vääntö on juuri sitä mitä laji kaipaa tällä hetkellä. Joo, Verstappen ei ehkä jättänyt Leclercille hirveästi tilaa palata radalle, mutta ei omasta eikä tuomareidenkaan mielestä rankaisemisen arvoisesti.

  Harmi vaan, että Itävallan kaltaisia kolmen peräkkäisen DRS-alueen ratoja ei taida olla kalenterissa enempää? Vaikka tuota DRS:ää kovasti arvostellaan, niin ilman sitä eilen oltaisiin nähty perinteistä jonoajelua Paul Ricard -tyyliin.
   
 9. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei Maxillakaan ollut yhtään enempää suoranopeutta ja sehän valitteli tehon puutteesta jatkuvasti. Ohittelemaan silti pystyy, kun on noin perkuleen taitava kaveri.
   
 10. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Niin valitteli Pierrekin. Red Bull on aina ollut erinomainen auto nimenomaan mutkien ulostuloissa, mutta jotenkin Gasly ei osaa hyödyntää tuota yhtään siinä missä Verstappen sai aina paremman lähdön suorille.

  Red Bullilla vaan sikäli hyvä tilanne, että tallien pisteissä tulevat taas satavarmasti olemaan vähintään kolmansia, jolloin yksi Gasly ei vaikuta suuntaan tai toiseen.
   
 11. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toiseen sijaan olisi hyvät mahdollisuudet jos molemmat kuskit tekisivät hyvää tulosta. Max ei siihen kyllä yksin kykene.
   
 12. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Gaslyn kohdalla ongelma on sopivan korvaajan puute. Kvyat on jo niin monta kertaa saanut lähteä eri Red Bullin talleista, että hänen nostamisensa olisi nöyryytys pahimmasta päästä, ja Albon on vasta tulokas. Suht hyvin Albon on pärjännyt, mutta Toro Rosso ja RB ovat kaksi ihan eri maailmaa.

  Huhuissa väläytelty Buemi olisi ihan silkka vitsi myös, koska ei ole ajanut ykkösiä miltei kahdeksaan vuoteen. Eikö se jo Brendon Hartleyn (tai Kubican) kohdalla nähty, miten käy, kun tyystin eri maailman kaveri tuodaan ykkösiin.

  Carlos Sainzilta muuten pitäisi jonkun ilkeän toimittajan kysyä, kannattiko siirto Renault'ille. Hänhän Bullia nyt ajaisi, jos ei olisi lähtenyt.
   
 13. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kvyat olisi oma valinta. Mies on mielestäni tehnyt kuitenkin hyvää työtä, vaikka pahoja vastoinkäymisiä on uran aikana vastaan tullut. Ajaa nykyään varsin hyvin ja ei törttöile entiseen tapaan. Kvyatin nosto olisi myös esimerkki kaikille muillekin Red Bullin siipien alla majaileville kuskeille siitä, että vaikka joskus tulee takapakkia, niin töitä tekemällä voi edelleen päästä eteenpäin. Red Bullin maine on aika karu kuljettajien silmissä, kun kuskivaihdoksia ja potkuja tulee aika herkästi, eikä ole yleensä mitään mahdollisuutta palata takaisin. Kyvatin nostolla tätä mainetta olisi mahdollisuutta muuttaa aika radikaalisti.

  Gasly tietää itsekin, että näin ei voi jatkua. Tuskin hänen silmissään olisi mitenkään erityisen huono asia, jos nimenomaan Kvyatin kanssa vaihtuisivat paikat. Oikeastaan saattaisi olla jopa päinvastoin.
   
  Bunder tykkää tästä.
 14. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mielestäni tallit ei ainakaan mitään tuossa voi hävitä jos vaihdot tekee. Huonoimmillaan Kvyat pystyy samoihin otteisiin kun Gasly ja taas Gasly voi saada ainakin tallikaveriin nähden parempia otteita taas Toro Rossolla.

  Uskoisin että aika paljon huonot otteet liittyy siihen että auto on säädetty ja rakennettu Verstappenin ympärille. Toro rosso voisi olla ihan hyvä piristysruiske Gaslylle jos vaan ei liikaa ota alennusta itseensä. Veikkaisin että melkein kuka tahansa kuski jos kakkoskuskiksi hyppäisi talliin jäisi Verstappenille, mutta ero olisi paljon pienempi kuitenkin kokeneempien kavereiden kohdalla. Gasly ehkä liian tekemättömässä paikassa nyt.
   
 15. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
 16. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Nyt olisi Bottaksella hyvä mahdollisuus yrittää työntää jalkaa vielä mestaruuskamppailuun. Ei ainakaan saisi tehdä sitä perinteistä huonoa starttia ja Hamiltonin päästämistä horisonttiin, mielummin vähän startissa blokata niin että takana olevat pääsisi Hamiltonin ohi. ero pisteissä pitäisi saada tuonne 25-26 pisteen tientämille että pääsisi kantaan jos Hamiltonille jotain käy jossain kisassa.
   
  penalalli tykkää tästä.
 17. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Saapa nähdä miten Valtterilla kumit kestää. Veti aika-ajoissa kisarenkailla yhden nopean kierroksen enemmän kuin Hamilton ja tunnetusti tuntuu kuluttavan rengasta enemmän ja stintin loppuvaiheilla ottaa sitten kunnolla turpaan ainakin niissä tilanteissa kun Hamilton johtaa.
  Vähän voisi taas veikata, että jos asemat pysyy samoina, niin Hamilton on sen pari sekuntia Bottaksen perässä pysähdyksille ja se on sitten arpapeliä hitaampien autojen ja stopin kanssa, että kumpi on edellä.
  Toki tämähän lentää samantien romukoppaan jo startissa, jos ja kun Hamilton saa taas paremman startin kuin Valtteri.

  Mielenkiintoisen kisasta tekee sen, että kärki on todella tasainen. LecLerc kuitenkin alle kymmenyksen paalusta ja Verstappenkin vain pari kymmenystä.
  LecLerc lähtee vielä pehmeämmillä kumeilla kisaan, joten vauhtia saattaisi ekalla stintillä olla enemmän jonkun aikaa.

  Valtteri voisi nyt tosiaan kyrväkkäästi blokata vähän Hamiltonia startissa, jos sieltä LecLerc ja tai Verstappen luiskahtaisi ohi. Red Bullin kisavauhtikin on yleensä parempaa kuin mitä aika-ajossa, joten ihan mielenkiintoinen kisa lähtökohdilta ainakin saadaan.

  Se nyt kuitenkin on melko varmaa, että jos Hamilton pääsee kärkeen startissa niin se on sitten soronoo ja kisan jännitys pysyy siinä saako Bottas pidettyä toista sijaa.
   
 18. MustaHaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, #24
  Onkohan Maranellossa jo vaihdettu ykkösoria? Meinaan Vettel ilmeisesti aika vaisu ollut Silverstonessa.
   
 19. liuzka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, ManUtd
  Lainaus:
  En jaksa uskoa että noilla huipputalleilla ei annettaisi tasaista kalustoa molemmille. Mielenkiintoinen tilanne sinällään, että 3 harjoituksissa ihan hyvässä vauhdissa ja sitten aika-ajoissa ei päässyt kyllä yhtään mihinkään. Myös Ferrarin rengastaktiikka oli jälleen osastoa vähintäänkin mielenkiintoinen. Mutta toisaalta todettakoot että aika paljon puhetta on ollut Vettelin motivaation loppumisesta ja jopa lopettamisesta. Mielestäni tämä on vähän sääli, koska jää vähän sellainen kuva että oli kyllä hyvä kuski, mutta jos ei pysty mestaruudesta ajamaan niin heittää kovin helposti hanskat maahan ja alkaa kiukuttelemaan.
   
 20. MustaHaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, #24
  Lainaus:
  Niin lähinnä meinasin, kun kauden alussa sanottiin Vettelin olevan se ykkönen Ferrarilla. Kalusto varmasti sama, mutta kyllähän taktiikoilla kauden alussa suosittiin Vetteliä Leclercin kustannuksella.
   
 21. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Kyllä tämä kisa ratkaisi koko paskan. Ero on nyt 39 pistettä eli Lewis saa jopa keskeyttää kerran ja vaikka Valtteri voittaisi niin Luiksella olisi silti selvä johto MM-sarjassa. Lisäksi tämä oli varmasti myös henkisesti niin iso voitto Hamiltonille kun onnistui kuitenkin omalle mittapuulleen pienten vaikeuksien jälkeen kuitenkin voittamaan kotikisansa, niin eiköhän mies paina mestaruuteen.

  Bottaksen pitäisi siis ottaa loppukauden aikana 40 pistettä Hamiltonia enemmän. Kun tähänkin saakka voitot on jo 7-2 Lewkselle, niin aika hikiseltä hommalta vaikuttaa.
   
 22. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Jäi mietityttämään myös tuo nopein kieros joka meni Hamiltonille, lahjoitettiinko tuo hamiltonille vai oliko Bottas oikeasti noin hidas renkaiden vaihdon jälkeen ettei tuota pystynyt ajamaan?
   
  penalalli tykkää tästä.
 23. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  No Bottaksellahan ei ollut tuoreita softeja enää alla vaan niillä oli ajettu jonkin verran. Ehkä Bottas sen maksimin otti irti niistä renkaista siinä parilla ekalla kierroksella ja sitten kisan loppumetreillä niissä ei ollut enää suorituskykyä.
   
 24. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Bottashan ajoi heti stopin jälkeen sen nopeimman kierroksen. Kai siellä sitten luotettiin siihen, että ei sitä kukaan enää pysty ajamaan kun kukaan ei ollut pysähtymässäkään. No mitä vielä Jeesus tuli parhaan yleisönsä kanssa ja uitti vielä suolaa haavoihin. Ainoa yllätys oli, ettei sentään viimeiset kymmenen kierrosta valittanut radioon kuinka auto tuntuu oudolta ja jotain on pakko olla rikki...
  Vuosi sitten Bakussa Bottas nousi samalla tavalla kärkeen kuin Hamilton tänään. No silloin räjähti Bottaksen kumi lopussa, mutta sitä pelkoa ei tänään tietenkään ollut.

  Helvetin hienoa oli kyllä Bottaksen ja Hamiltonin vääntö sen pari mutkaa. Hienosti kuittasi Valtteri paikkansa vielä takaisinkin.
  Hyvä kisa ylipäänsä ja Kimiltä taas loistavaa tekemistä, mutta kyllä tuo silti pistää vituttamaan.
   
 25. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jäi vain mietityttään että "luvattiinko" Hamiltonille tuo nopein kieros sen jäljiltä kun ei lopulta sisään otettukaan.