Formula 1 – kausi 2018

  • 301 218
  • 1 853

teppana

Jäsen
Onnea Kimille! Hienoa että vanha gubbe pystyy vielä laittamaan nuorille legendoille luun kurkkuun. Sanoisin että ansaittu voitto niin tämän kisan kuin myös aiempien kisojen perusteella. Ei voi kun olla iloinen Kimin ja hänen perheen puolesta!

Täältäkin komppi Maxille. Kaveri alkaa pikkuhiljaa uida liiveihin vaikka aluksi en yhtään tykännyt. Mutta kyllä siellä aggressiivista nopeutta on ja paljon. Aivan takuulla on useamman mestaruuden oloinen kuski.
 

Carlos

Jäsen
Piti vielä sanoa että Hamilton ryssi kisansa lähtösuoralla. Ei polla kestä tiukkaa paikkaa. Lähti blokkaamaan Kimiä likaiselta puolelta. Lopputuloksen tietää about 800 miljoonaa ihmistä. :-D
 

BaronFIN

Jäsen
Ranskan GP:stä alkaen Räikkönen on jäänyt Vettelistä vain 12 pistettä ja tuossa on mukana Span keskeytys missä Vettel kairasi voiton. Itse asiassa Räikkönen on syyttään keskeyttänyt 3 kertaa, niin hämmentävän kovan kauden mies on Ferrarilla ajanut. Komea on lähtö tallista.

McLaren on ollut totaalinen pettymys kaikkien Honda uhoamisten jälkeen. Nyt siis huonoin Renault talleista ja ei kyllä hyvältä näytä tämän entisen suurtallin suhteen.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Montakohan mestaruutta toi Max tulee voittamaan, kunhan vaan saa oikeasti kilpailukykyisen kärryn alle ja viimeistään, kun Hämis sekä Vettel lopettaa? Leclercistä ei vielä tiedä koko totuutta, mutta onhan toi Max nopea, pakko myöntää. Kuka sen voi jatkossa pysäyttää?

Schumacher?

Upea juttu tämä Kimin voitto, ei sitä enään oikein jaksanut uskoa. Mutta hyvä näin!
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ai hemmeti kun voi tuntua hyvältä Kimin puolesta. Monzan ja niin monen muun katkeran hetken jälkeen Kimi voittoon ja minkä taistelun jälkeen. Ja käytännössä viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun sen GP-voiton enää voi ottaa ilman vuosisadan munkkia keskikastin autolla.

Kyllä oli harvinaisen mukava fiilis herätä kisa-sunnuntain jälkeen. Juuri viime kisan jälkeen taisin täällä pohtia, että milloinhan on viimeksi ollut tyytyväinen fiilis kisan jälkeen. Vähän taisi roskaa mennä silmään sen jälkeen kun Verstappen sai pidettyä Hamiltonin takanaan ja ero Kimiin kasvoi pariin sekuntiin. Sen jälkeen kyllä olin jo aika varma, että nyt se vihdoin tulee.

Vähän sääli, että vihdoin kun Kimi on kunnolla saanut Ferrarin kulkemaan, niin yhteinen taival päättyy. Siellä olisi ollut jopa MM-hopea tarjolla ilman noita Kimistä itsestä riippumattomia keskeytyksiä. Pääasia, että se yksi ja erittäin ansaittu voitto sieltä vielä onneksi tuli. Hienoa, että se tuli ajamalla eikä millään järkyttävällä onnenkantamoisella à la Ricciardo / Hamilton muutamilla kerroilla viime vuosina. Toisaalta tähän voittoon on ihan hyvä lopettaa Ferrari-ura, ehkä vielä pari podiumia ja sitten jäähdyttelemään Sauberille. Iso helpotus itselleni (ja varmasti Kimillekin ainakin jollakin tapaa), että sai sen voiton vielä. Olisi jäänyt kismittämään, mikäli viimeiseksi voitoksi olisi jäänyt se 2013.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Kylläpä on hyvä fiilis. Ensimmäisen kerran uskalsin vähän tuulettaa, kun Hamilton haastoi Maxia, ja Kimi pääsi kahden sekunnin päähän heistä. Mutta vain pienesti, koska odotin renkaan räjähtämistä, koneen hajoamista tai jotain, joka estäisi voiton. Mutta kun mies maaliviivan yli pääsi, niin huusin sen verta lujasti, että rouva tuli mulkoilemaan vihaisesti. Aluksi ei arvostanut, mutta kun kerroin syyn, niin hyväksyi älämölön.

Kimi oli harvinaisen päättäväinen, heti ensimmäisessä mutkassa otti oman paikkansa kärjessä, nyt ei nähty mitään varmistelua, vaan auto tylysti Hamiltoniin edelle. Samoin se puolustustaistelu kuluneilla ultrasofteilla oli loistava, siinä saatiin kulutettua Lewiksen renkaita mukavasti.

Ja kirosin melko kovasti Ferrarin taktiikan, mutta eipä siinä kauheasti vaihtoehtoja ollut. Lewiksellä oli käsky tehtä päinvastoin mitä Kimi, eikä Monzan uusintaa haluttu. Siellä olisi ollut nopeasti Bottas tulppana edessä, ja Kimi olisi saanut taas rauhassa tuhota renkaat Valtterin takana.

Vettel jatkoi loistavien otteiden sarjaa. Kaveri on kyllä melko tikittävä aikapommi, ja mies haalii ylimääräistä ohjelmaa kisasta toiseen. Mietin itsekseni, että jos Vettel olisi startannut paalulta, ja Bottas haastanut hänet samalla tavalla mitä Kimi Hamiltonin, niin olisi muuten kolissut.

Bottaksen touhu ei oikein tällä hetkellä vakuuta. Siellä on ilmeisesti saatu itseluottamus syötyä totaalisesti, ja näyttää suunta vähän väärältä. Se syöksypuolustus Vettelin ohituksesta oli typerä, huonolla tuurilla olisi voinut maksaa paljon enemmän.

Ensi kausi tulee kyllä olemaan uran kriittisin Bottakselle. Jos meno ei tuosta parane, niin ei varmasti aja kaudella 2020 Mersulla.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Sieltä oli vielä Ocon ja KMag hylätty polttoaineen näytteen epäselvyyksien takia. Hartley ja Ericsson nousivat näin ollen pisteille.

Hienoa ajamista kyllä Kimiltä. Olin jo varma, että homma meni siihen Hamiltonin pysähdykseen, mutta kiva oli huomata Ferrarin taktiikkaosaston pätevyys näin välillä. Verstappen oli kuitenkin ansaitusti päivän kuski, virheetöntä ajamista ja se viimeisien kierroksien puolustaminen Hamiltonia vastaan oli upeaa kilvanajoa molemmilta, mutta viel jostain Max kaivoi pitoa, kun näytti jo hävinneen taistelun. Kerrassaan hieno kilpailu.

Noin muuten Sainz ryöpytti tuomaristoa linjattomuudesta, ja ihan aiheesta. Grosjean pilasi hyvän viikonlopun ajamalla Leclerciä päin ja keräsi jälleen rikepisteitä. Käsittääkseni seuraavasta tötöilystä jää seuraava viikonloppu välistä. Vettel jatkaa hölmöilyjään, Ricciardon kanssa törmääminen oli ihan Sebun omaa hölmöilyä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mielenkiintoinen kisa oli ja sopivan tiukka loppu. On vaan surullista katottavaa noilla autoilla kun ei pääse edes yrittämään ohitusta vaikka on selvästi nopeampi. Verstappen nuoli koko ajan Räikkösen takalistoa ja Hamilton olisi mennyt tosta kaksikosta heittämällä ohi jos autojen aerodynamiikka olisi sellainen mikä se kilpa-autoissa pitäisi olla. Mutta kun se on mallia "rataennätyksiä tyhjällä radalla" niin tässä tulos: näennäistä kilvanajoa, jossa hitain voittaa koska ohittaa ei pysty.

Ensi kisassa sitten Hamiltonin mestaruudelle sinetti ja bahamalle.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Loistavaa. Kyllä Kimi voiton ansaitsi! Pistin myös merkille kuinka erilailla Hamilton kiihdytti mutkista aina ulos. Linja oli paljon tiukempi kuin esimerkiksi Kimillä ja monesti auto ohjasi kiihdyttäessä aika paljon. Se syö äkkiä takarenkaat.

Ferrarin taktiikka onnistui tällä kertaa erittäin hyvin ja molemmat Ferrarit kuluttivat huomattavasti paljon vähemmän renkaita kuin molemmat mersut. Se oli voiton avain.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On vaan surullista katottavaa noilla autoilla kun ei pääse edes yrittämään ohitusta vaikka on selvästi nopeampi. Verstappen nuoli koko ajan Räikkösen takalistoa ja Hamilton olisi mennyt tosta kaksikosta heittämällä ohi jos autojen aerodynamiikka olisi sellainen mikä se kilpa-autoissa pitäisi olla. Mutta kun se on mallia "rataennätyksiä tyhjällä radalla" niin tässä tulos: näennäistä kilvanajoa, jossa hitain voittaa koska ohittaa ei pysty.
Jännästi kisassa kuitenkin niitä ohituksia nähtiin varsin monta, varsinkin Vettelin ja Maxin raivatessa tietä kohti kärkeä. Ja miten se Max nuoli mukamas koko ajan Kimin takalistoa, kun pääsi sekunnin sisään ja DRS:n käyttöön vain pari kertaa koko kisan aikana eikä saanut tehtyä yhtään ohitusyritystä?
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Räikköselle voiton soi. Viimeisen tällä kaudella ja koko uralla. Seuraavissa kisoissa dominoi Mersu ja mestaruuden varmistuttua BOT saa nauttia voitonhuumasta (joka jatkunee myös ensi kaudella). Sauberilla ei vaan kalustossa riitä vauhtia ensi kaudellakaan..
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Mielenkiintoinen kisa oli ja sopivan tiukka loppu. On vaan surullista katottavaa noilla autoilla kun ei pääse edes yrittämään ohitusta vaikka on selvästi nopeampi. Verstappen nuoli koko ajan Räikkösen takalistoa ja Hamilton olisi mennyt tosta kaksikosta heittämällä ohi jos autojen aerodynamiikka olisi sellainen mikä se kilpa-autoissa pitäisi olla. Mutta kun se on mallia "rataennätyksiä tyhjällä radalla" niin tässä tulos: näennäistä kilvanajoa, jossa hitain voittaa koska ohittaa ei pysty.


Ei pääse yrittämään ohitusta? Onhan se joo hankalaa nykyautoilla, mutta kyllä osassa radoista, kuten juuri Austinissa, nähtiin paljonkin ohituksia ja taistelua. Suurimman osan kisastahan Verstappen oli sellaisen 4-8 sek päässä Kimistä, joten ei se nyt ihan ollut nuolemassa takalistoa kuin vain lopussa.

Naurettavaa väittää hitaimman voittaneen. Kuinkakohan monta kertaa Hamilton tai Vettel on ajanut voittoon, niin että takana on roikkunut nopeampi kaveri tuoreemmilla renkailla siinä sekunnin kahden päässä? Ja auton ajaessa podiumien eteen, kuvaaja ikuistaa voittaja-auton renkaat jotka ovat aivan riekaleina. Onko nämä myös hitaimpien GP-voittoja, vai oliko juuri vain tässä kyse siitä, koska Kimi voitti? Muistaakseni olet kritisoinut kovastikin miestä täällä vuosien varrella.

Kimi oli riittävän aggressiivinen ja nopea, sekä Ferrari onnistui taktiikassaan. Niin yksinkertaista se voittaminen välillä on.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Suomen oma poika, metsiemme mies, sankar´ jylhän kuusiston ja kuin kuka tahansa meistä tasapäistä Niko Rosperi on tällä hetkellä suomalainen. Mutta ehkis tuossa on pientä hyväntahtoista piruilua taustalla. Toki periaatteen tasolla kaksoiskansalainen voinee näin sanoa?
Nico Rosbergilta erikoinen veto - yritti omia Kimi Räikkösen ennätyksen nimiinsä

"Rosberg muistutti kaksoiskansalaisuudestaan, kun Formula 1 -sarja julkaisi Twitterissä listan suomalaiskuljettajien voitoista formula ykkösissä.
Viestissä kerrottiin Kimi Räikkösen nousseen 21. voitollaan kaikkien aikojen suomalaisykköseksi ohi Mika Häkkisen.
Listauksessa ei ollut huomioitu Rosbergia, joka olisi 23 voitollaan listan kärjessä.
– Hei, Rosberg 23, ex-kuski huomautti."
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Suomen oma poika, metsiemme mies, sankar´ jylhän kuusiston ja kuin kuka tahansa meistä tasapäistä Niko Rosperi on tällä hetkellä suomalainen. Mutta ehkis tuossa on pientä hyväntahtoista piruilua taustalla. Toki periaatteen tasolla kaksoiskansalainen voinee näin sanoa?
Nico Rosbergilta erikoinen veto - yritti omia Kimi Räikkösen ennätyksen nimiinsä

"Rosberg muistutti kaksoiskansalaisuudestaan, kun Formula 1 -sarja julkaisi Twitterissä listan suomalaiskuljettajien voitoista formula ykkösissä.
Viestissä kerrottiin Kimi Räikkösen nousseen 21. voitollaan kaikkien aikojen suomalaisykköseksi ohi Mika Häkkisen.
Listauksessa ei ollut huomioitu Rosbergia, joka olisi 23 voitollaan listan kärjessä.
– Hei, Rosberg 23, ex-kuski huomautti."
Onhan täälläkin jossain joskus omittu Nico - ainakin silloin voitettuaan maailmanmestaruuden. Pitäisikö kaivella hieman arkistoja..
 

Falling Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mielenkiintoinen kisa oli ja sopivan tiukka loppu. On vaan surullista katottavaa noilla autoilla kun ei pääse edes yrittämään ohitusta vaikka on selvästi nopeampi. Verstappen nuoli koko ajan Räikkösen takalistoa ja Hamilton olisi mennyt tosta kaksikosta heittämällä ohi jos autojen aerodynamiikka olisi sellainen mikä se kilpa-autoissa pitäisi olla. Mutta kun se on mallia "rataennätyksiä tyhjällä radalla" niin tässä tulos: näennäistä kilvanajoa, jossa hitain voittaa koska ohittaa ei pysty.

Tässähän on kyseessä lähes jokavuotinen ongelma, kun ohi ei pääse. Tänä vuonna tästä on tullut Wingmanin tavaramerkki, tulppas-juna. Nuo Vettelin, Verstappenin ja muissa kisoissa muiden top3-tallin tekemät ohitukset muista ei oikein kuulu tähän ohituskeskusteluun. Joku tästä jo ansiokkaasi sanoikin, että siellä nämä oconit sun muut miettii ennen kisaa, missä päästää nopeampia ohi, ettei oma kisa kärsi. Vain Alonso taitaa jaksaa kiusata kärkikuskeja. Keskikastissa sitten saman tason autoilla ohittaminen on yhtä vaikeaa kuin kärjessä.

Mutta olipahan mahtava fiilis, kun Kimi voitti eilen ajamalla, Ferrarin taktiikka osui, tuttiritari pyöri ja itki (ja meinasi myös jälkikommenteissa, että olisi voittanut). Oikein kylmät väreet meni läpi kropan. Tämä Saksan mieshän ei tosiaan ole koskaan voittanut noin etäältä, joten nuo jossittelut voi jättää omaan arvoonsa. Räikkösestä huokui podiumilla hyvä fiilis, oli innoissaan kuin pikkupoika. Noin eläväistä Kimiä en kyllä ihan hetkeen muista nähneeni. Ja Kimi, jos kuka, tuon onnen ansaitsi. Varmaan oli vähän makea vesi suussa, kun sai vihdoin näpäyttää arvostelijoitaan. Lämpiössä oli muutenkin yllättävän rento meininki, Kimiltä irtosi Maxin kanssa tarinaakin. Vetteliä olisi taatusti vain vituttanut, jos sinne olisi päätynyt tallitoverille häviten. Nautinto tuokin, ettei varmuus sinne riittänyt.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Niin, noh... Itse halusin kyseiselle jantterille mestaruutta ihan osana sitä tarinaa, että hän on maailmanmestari-Keken poika. Mutta toki M@rko77 olet oikeassa, että kyllä se mestaruus aika monelle kelpasi silloin.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta ehkis tuossa on pientä hyväntahtoista piruilua taustalla.
Tästä maasta löytyy aika paljon tosikkoja, kun tuollaisesta niin moni jaksaa pillastua. Hyväntahtoinen heitto Nicolta ja sinänsä ihan hauska, ja periaatteessa jopa oikeassa.
Onhan täälläkin jossain joskus omittu Nico - ainakin silloin voitettuaan maailmanmestaruuden. Pitäisikö kaivella hieman arkistoja..
Kaivele vaan, jos niin kiinnostaa. En tiedä mistään omimisesta, mutta olin ainakin itse iloinen Nicon puolesta, kun hänellä Suomen passi ja on vielä Keken poika.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Suomen oma poika, metsiemme mies, sankar´ jylhän kuusiston ja kuin kuka tahansa meistä tasapäistä Niko Rosperi on tällä hetkellä suomalainen. Mutta ehkis tuossa on pientä hyväntahtoista piruilua taustalla. Toki periaatteen tasolla kaksoiskansalainen voinee näin sanoa?
Nico Rosbergilta erikoinen veto - yritti omia Kimi Räikkösen ennätyksen nimiinsä

"Rosberg muistutti kaksoiskansalaisuudestaan, kun Formula 1 -sarja julkaisi Twitterissä listan suomalaiskuljettajien voitoista formula ykkösissä.
Viestissä kerrottiin Kimi Räikkösen nousseen 21. voitollaan kaikkien aikojen suomalaisykköseksi ohi Mika Häkkisen.
Listauksessa ei ollut huomioitu Rosbergia, joka olisi 23 voitollaan listan kärjessä.
– Hei, Rosberg 23, ex-kuski huomautti."
Aivan loistavaa trollausta Nicolta ja osunut myös hyvin maaliinsa, ainakin mitä nyt esim. Maikkarin tai Iltasanomien FB-sivujen keskusteluita lukee. Porukalla mennyt kahvi ihan väärään kurkkuun ja siellä äpistään että Vettelkin on enemmän suomalainen koska se osaa pari sanaa suomea.

Hauskimman tuosta heitosta tekee vielä se fakta että Nico on Suomen kansalainen. Saksaa mies toki edusti ja edustaa, mutta kyllä sieltä se Suomen passi löytyy ja löytyi jo ihan kilpauran aikana. Sitä ei voi oikein millään ravalla kiistää.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Rosbergilta jos kysyy, niin suomalaiset ovat ottaneet kaksi kaksoisvoittoa F1-kisoissa: Saksassa 2014 ja Bahrainissa 2016.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos tulevana viikonloppuna ei ratkea maailmanmestaruus, niin jo on ihme. Vaikka Vettel ajaisi voittoon, niin Lewikselle riittää seitsemäs sija mestaruuteen. Onko Lewis kertaakaan tällä kaudella edes tullut kuuden kärjen takana maaliin?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Onko Lewis kertaakaan tällä kaudella edes tullut kuuden kärjen takana maaliin?
Ei ole. Huonoin maalin ajettu sijoitus Hamiltonille on Kanadan viides sija. Ylipäätään tässä Mersun dominointijaksolla (2014--> ) Hamilton on tullut kolme kertaa maaliin kuudetta sijaa huonommalla sijalla.

Jotain Vettelin mahdollisuuksista kertoo se että voitto on ainoa mahdollisuus pitää mestaruushaaveet elossa, tämä siis jopa silloin vaikka Hamilton ei saisi pisteen pistettä.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Huh huh. Vieläkin ihan fiiliksistä eilisestä. Ei montaa kisaa ole jos on näin paljon jännittänyt.
Äkkiseltään tulee mieleen
Silverstone 97
Jerez 97
Nurburgring 98
Suzuka 98
Suzuka 99
Indy 01
Melbourne 07
Brasilia 07
Spa 09
Monza 18

Mikan aikana noita kisoja oli tietenkin paljon enemmän kun autojen luotettavuus oli eriluokkaa nykypäivään verrattuna
ja eikä tainnut olla ihan ainutlaatuista kun mainoskatkolta palatessa Kyllönen karjui "jobinpostia, jobinpostia".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös