Florida Panthers 2022–2023

  • 195 971
  • 636

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Barkokovilta jotenkin rikkinäinen peli. Oli omassa päässä vähän kujalla ja katseli paria maalia hyvinkin läheltä. Näyttää kyllä siltä, että Florida ei tule yhtään peliä voittamaan tai max yhden. Boston tuskin ihan täysillä pelasi ja näyttää kovin helpolta.
 

Zohan

Jäsen
Barkokovilta jotenkin rikkinäinen peli. Oli omassa päässä vähän kujalla ja katseli paria maalia hyvinkin läheltä. Näyttää kyllä siltä, että Florida ei tule yhtään peliä voittamaan tai max yhden. Boston tuskin ihan täysillä pelasi ja näyttää kovin helpolta.

Oli huono peli koko ykkösketjulta. Duclair myös melkoinen turisti tällä hetkellä. Seuraavaan peliin vaan Reinhart siihen tilalle.
 

Zohan

Jäsen
HE IS BACK! Bennett palaa tänään kokoonpanoon ja ottaa oman paikkansa kakkosen keskeltä. Smith oikeutetusti pois kokoonpanosta. Ykkösketju saa vielä uuden mahdollisuuden, mutta uskoisin Reinhartin ja Duclairin vaihtavan paikkoja, jos ei ala tapahtumaan. Lyon jatkaa maalilla.

Verhaeghe - Barkov - Duclair
Luostarinen - Bennett - Tkachuk
Lomberg - Lundell - Reinhart
Cousins - Staal - White

Forsling - Ekblad
Staal - Montour
Mahura - Gudas

Lyon 
Viimeksi muokattu:

Ruutu8

Jäsen
Game 1:ssä selkeästi Floridan paras hyökkäystrio oli kolmikko Luostarinen - Lundell - Tkachuk. Nyt vitja sitten rikottu, ja pikku-Lunkan korvaa Bennett kakkosen keskellä. Eniten odotan Barkovin kentän tasonnostoa. Se on pakko tapahtua, jos meinaavat Bostonin jossain kohtaa tätä sarjaa voittaa.
 

Zohan

Jäsen
Ja sieltä haettiin se vierasvoitto. Kahden pelin perusteella mielestäni täysin ansaitusti lähdetään 1-1 tilanteesta kohti Floridaa. Bennettin paluu oli todella iso juttu ja hän vaikutti kyllä olevan 100% kunnossa. Barkov myös pelasi jo paljon paremman pelin ja dominoi varsinkin aloitusympyrässä. Alex Lyon.. En enää epäile sua. Ketjuja vähän sekoiteltiin kesken pelin ja kolmannessa erässä taisivat olla muodossa:

Luostarinen - Barkov - Reinhart
Verheaghe - Bennett - Tkachuk
Lomberg - Lundell - Duclair
Cousins - White - Staal

Ja tuloksena neljä maalia yhteen erään. Lopussa tunteet kuumenivat, kun Staalia taklattiin kyynärpäällä päähän. Staal ja Maurice varsinkin kävivät todella kuumina. Vielä Bostonin loppuhetken maalin jälkeen saatiin tanssit aikaiseksi. Hyvä, että kellosta loppui aika muuten ois voinu mennä rumaks. Menihän se jo toki vähän. Floridassa voi olla ylihuomenna tunnelmaa.

++ Lyon
++ Tkachuk
++ Bennett
++ Montour
+Ekblad
+Staal
+Barkov
+Verhaeghe
+Luostarinen
+Cousins
 
Viimeksi muokattu:

Zohan

Jäsen
Pakko vielä erikseen Ekbladia kehua. Hänestä kuoriutui aivan toinen pelaaja näihin pudotuspeleihin, kuin mitä runkosarjassa nähtiin. Kuka olisi uskonut? Koko kauden on saanut paljon rapaa niskaansa ja aivan aiheesta. Nyt kahden pelin jälkeen ollut Floridan paras puolustaja. Tänäänkin saldona +3, 2 laukausta, 2 taklausta ja 4 blokkia. Ei vuoda puolustuksessa ja tuo paljon uhkaa hyökkäyspäässä. Eiköhän tällä pelillä pääse tulostaululle, kun mennään noihin kotipeleihin.
 

Zohan

Jäsen
Lomberg puuttui aamujäiltä. Harmi, koska häneltä kaksi aika huonoa matsia ja olisi varmasti tänään kotiyleisön edessä halunnut näyttää parastaan. En tiedä loukkaantuiko viime matsin painissa vai mikä homma..

Luostarinen - Barkov - Reinhart
Verhaeghe - Bennett - Tkachuk
Dalpe - Lundell - Duclair
Cousins - Staal - White

Forsling - Ekblad
Staal - Montour
Mahura - Gudas

E: Lomberg is fine -Maurice

Eli pelaa tänään tuossa Dalpen tilalla.
 
Forsling - Ekblad
Staal - Montour
Mahura - Gudas

Tästä puolustuskuusikosta tein hauskan huomion, että nuo kuusi puolustajaa ja vieläpä nuo samat parit ovat olleet läpi kauden yhdessä. Harvoin näkee tuollaista, että kauden ensimmäisestä pelistä alkaen läpi kauden ja loppuun saakka mennään samoilla pareilla ja käytännössä täysin muuttumattomana. Ainoastaan Ekbladin ja Gudasin lyhyet loukkaantumiset (molemmat missasi n. 10 peliä) rikkoi nuo parit. Muutenkin Florida käytti vain kahdeksaa eri puolustajaa runkosarjassa. Matt Kiersted sai 20 peliä em. loukkaantumisten vuosi ja Casey Fitzgerald pari peliä Montourin parin pelin huilin vuoksi.

Harvoin näkee tällaista.
 

Zohan

Jäsen
Harvoin myös näkee, että seuran ehkä jopa neljänneksi paras puolustaja pelaa farmissa.

Lucas Carlsson

Runkosarjassa 61gp 20+34
Pudotuspeleissä 2gp 2+2

Viime yönä voittomaali toisella jatkoajalla.
 

Zohan

Jäsen
Eipä oikeen mikään toiminut. Boston sai halvalla heti alkuun maalinsa ja takaa-ajoon et halua joutua heitä vastaan. Ylivoimaprosentti tällä hetkellä vakuuttava 0%. Sama ongelma kuin vuosi sitten. Todettakoon, että ei se ylivoima Bostonillakaan ole lähtenyt. Jokainen pelaaja kyllä saa tämän päivän esityksen jälkeen katsoa syyllistä peilistä.

Mitään ei kuitenkaan olla vielä hävitty ja huomenna voitto niin ollaan täysillä mukana. Jokohan Lyon kokeilut on ohi ja kokenut Bobrovsky maaliin. Lyon on pelannut kyllä hienosti, mutta se yksi helppo maali per peli on pudotuspeleissä liikaa.
 

Zohan

Jäsen
Bobrovsky tänään maalilla. Ekblad sivussa. Kohta mennään, tätä on koko päivän taas odottanut!

Lucas Carlsson ottaa Ekbladin paikan kokoonpanosta. Tätä ollaan odotettu.

E: Taitaakin olla Fitzgerald joka pelaa, eikä Carlsson.

E2: Dalpe taitaa korvata Duclairin.
 
Viimeksi muokattu:

Zohan

Jäsen
Kaksi hukattua mahdollisuutta. Boston pelasi ilman ykkös- ja kakkossenttereitään ja silti tuloksena kotipeleistä 0 voittoa. Ensimmäisessä pelissä ei kyllä ollut ees mitään mahdollisuuksia. Se oli täysin ohipeli. Eilen kuitenkin varsinkin ensimmäiset 40min oltiin 5vs5 pelissä parempia, mutta maalinteon vaikeus, jäähykuri ja paska alivoima, sekä vielä paskempi ylivoima olivat käänteentekeviä. Eli ei mitään uutta rintamalla. Ylivoima oli siis aivan karmeaa, kunnes viimeiseen erään siihen tehtiin muutoksia ja sehän toimi sitten heti hienosti. Barkov oli viime kauden tuttuun tapaan viivassa pyörittämässä. Montour laitettiin toiselle pisteelle laukomaan. Bennett maalin edessä, Tkachuk toisella laidalla ja Reinhart keskellä. Nyt playoffien ylivoima saldo viimeiseltä parilta kaudelta taitaa olla 2/41 :).

Hyvin ollaan pystytty koko sarja pimentämään tuloksellisesti Bostonin tähtipelaajat varsinkin Pastrnak ja McAvoy, mutta sitten sieltä toisesta rivistä on astunut esiin Orlovia, Bertuzzia ja varsinkin Taylor Hall, joka on ollut tämän sarjan MVP. Floridalla taas Barkovin ykkösketju on pimennetty täysin. Tkachukin ketju tekee mitä pystyy, mutta alemmilta ketjuilta ei minkäänlaista tukea. Eilenkin vain parit turhat jäähyt bottom 6:lta.

Nyt vaaditaan seuraavaan peliin taas sitä tappamisen meininkiä, mitä oli runkosarjan viimeisissä kymmenessä pelissä, kun pelattiin selkä seinää vasten. Tältä joukkueelta löytyy se vaihde, mutta saadaanko se päälle?

Tkachuk ja Bennett on neljän pelin otannassa ainoat, joilla tuo vaihde on pelissä ollut. Lisää toivotaan varsinkin seuraavilta pelaajilta: Barkov, Lomberg, Duclair, Reinhart ja Lundell.

Mauricelle taas yksi iso miinus, kun ei kätisyyksiin vedoten ottanutkaan Carlssonia kokoonpanoon vaan Fitzgeraldin, joka oli täysin turisti. Yhden maalin voi suorilta laittaa hänen nimiinsä. Staalin veljekset olivat todella huonoja, toisaalta Marcin kohdalla se nyt ei yllätä ketään. Se yllättäisi, jos hän olisi joskus hyvä. No ehkä ekoissa peleissä ei niin karmaisevia virheitä ollut. Mitähän Montour saisi aikaan oikean puolustajan kanssa?

Entäpä maalivahdit? Lyon pelasi kolme ensimmäistä peliä. Ei niitä kahta tappiota nyt hänen piikkiin voi laittaa, mutta yksikin helppo maali per peli pudotuspeleissä on liikaa. Ymmärrän täysin miksi Bobrovksy laitettiin maaliin. Kahteen ensimmäiseen erään hän taisikin ottaa +10 ''High Danger''- torjuntaa, mutta kuten lopputuloksesta voi päätellä ei Bob tätä ottelua pystynyt kääntämään. Seuraavaan peliin on varmaan pakko laittaa Lyon takaisin maaliin.

No nyt on saatu vähän sylettyä näppäimistölle tuntemuksia, joten pari päivää huilia ja sitten kohti Bostonia. Pieni lapsenusko on, että vielä päästäisiin kerran tällä kaudella Floridassa pelaamaan. Ei tasoero tässä sarjassa ole niin iso, mitä monet kuvittelivat ennen sarjaa ja saattavat kuvitella tuloksien perusteella. Florida on vähintäänkin hyvin pysynyt kyydissä, mutta tämän tekstin alussa mainitut paheet ovat ratkaisseet otteluita.

Hope dies last!
 

Zohan

Jäsen
Pieni lapsenusko on, että vielä päästäisiin kerran tällä kaudella Floridassa pelaamaan.

Hope dies last!

Ei kyllä kovin montaa voittoa tule tältä kaudelta mieleen, missä oltaisiin oltu näin paljon vastustajaa huonompia. Nyt se sitten tuli tärkeimmällä mahdollisella hetkellä. Bobrovsky pelasi juuri sillä tasolla mitä vaaditaan joka ilta Bostonin tasoista joukkuetta vastaan. Verhaeghe väläytteli Clutch-ominaisuuttaan, kun ratkaisupelissä oli taas hyvässä vireessä tehoin 0+3. Duclair sai myös virtaa maalistaan, joka oli varmasti todella vapauttava hänelle. Ja ottelun ratkaisijaksi nousi kukas muukaan kuin Tkachuk.

Nyt on kaksi vierasvoittoa haettu ja silti ollaan sarjassa häviöllä. Tämän voiton on pakko antaa se lisäboosti, jolla tasoa nostetaan seuraavaan otteluun. Samanlaisella pelillä Florida ei tule voittamaan.
 

ipaz

Jäsen
Panthers väänsi sarjan maali-iloittelulla seiskapeliin ja Barkov heräsi / on saanut itsensä vihdoin pelikuntoon. Tkachuk 2+1, Lundell 0+2, Barkov, Luostarinen ja Montour 1+1. Forsling +4, Lundell ja Ekblad +3. Peli ei taktisesti ollut mitään jääkiekon riemujuhlaa, eikä maalivahdit varsinaisesti loistaneet mutta niin se välillä tuolla painekattilassa menee, että jos teet enemmän maaleja kuin vastustaja, niin voitat.

Florida on nostanut kokoonpanoon mielenkiintoisen veteraanin, lähes 500:n AHL-ottelun Zac Dalpen. Mies on pelannut lähes joka vuosi kourallisen NHL-otteluita, mutta pääasiassa aika mennyt AHL:ssa. Ikää jo 33 vuotta, niin ei mikään noviisi jääkiekon pelaamisessa ja täydentää tuota neloskenttää hyvin Lombergin ollessa telakalla. Teki nyt ensimmäisen NHL-playoff-maalinsa uransa kuudennessa po-ottelussa. Naurahdin kun jäi katselemaan uusintaa videotronilta tuomarin jo laittaessa peliä käyntiin. Tuntuun olevan innoissaan kuin pikkupoika.

Dalpelsta löytyi tällainen pari viikkoa vanha esittelyvideo "päivä Zac Dalpen kanssa" miehen Charlotten kotoa.

 
Viimeksi muokattu:

UpperDeck81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Voi tätä ilon ja onnen päivää. Liskojen yö jäi kesken kun peli olikin niin jännä ettei mennyt väkisin valvomiseksi. Luostarinen kun vielä olisi saanut palkinnon raatamisestaan, mutta rautoihin kolisi. Tuskin häntäkään tuo pelin jälkeen harmitti. Mahtavaa Pantterit! Kädet ylös virheiden merkiksi ja Maurice olikin ok valinta. Torontolle turpaan ja haukun loistavaksi.
 

Zohan

Jäsen
Aina voi yrittää mennä sen taakse, että Boston ei olisi pelannut hyvin. Mielestäni kuitenkin Florida oli syy siihen miksi Boston ei pelannut niin hyvin kuin runkosarjassa. Ehkäpä kuitenkin puolustajien virheet johtui Floridan kovasta paineistuksesta. Siitä, että heitä pakotettii virheisiin. Tämä koko sarja oli parasta playoff kiekkoa mitä olen tämän joukkueen osalta todistanut. Mauricea on haukuttu täällä jatkuvasti, mutta itse ainakin kiitän häntä ja nostan hattua. Hän pystyi luomaan systeemin ja pelaajat toteuttamaan sen, jolla kaatui historian paras runkosarjajoukkue.

Boston olisi marssinut suoraan jatkoon, jos vastaan olisi tullut Islanders tai Penguins.
 
Suosikkijoukkue
HPK, Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers
Mauricesta huolimatta eka kierros hoideltu. Edelleenkään en luota siihen. Sanoisin, että Sashan normaalia heikommista otteista huolimatta, hän tekee taustalla järjetöntä työtä. Puhdas olettamus.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha, Patu & Jorstin tuplamäntä
Kyllähän tästä 3-1 -> 3-4 kampeamisesta vois saada sellasen mestaruusvaihteen silmään. Varsinkin, kun kohteena oli Boston. Aika kovaa vastetta. Oli muuten 2 viimestä matsia huikeeta settiä!
 

Meluzin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
On muuten kohtuullisen brutaali tuo toisen kierroksen jatko-ohjelma. Yksi päivä huilia ja siitä sitten kolme ottelua neljään päivään. Olisin Floridan vinkkelistä toivonut ainakin yhtä ylimääräistä lepopäivää inhimillisyyden ja urheilullisuuden nimissä. Kyllähän tuossa Torontolla on mahdollisuus ottaa vahva niskalenkki heti sarjan alussa ennen kuin sitä ehtii "kissaa sanoa".

PS. Koskakohan Boston on hävinnyt viimeksi kolme kotiottelua putkeen? Uskomattomassa runkosarjassaan hävisivät vain neljästi kotona, ja nyt ottivat kotona kolmesti nokkaan ja menettivät kaiken lisäksi 3-1 -ottelusarjajohdon. Käsittämättömiä juttuja.
 

Largo

Jäsen
Joskus vain täytyy sulkea silmät ja työntää sormet korviin, että voi pitää palstatotuuksista kiinni päinvastaisen todistusaineiston edessä. Maurice vei Bruins-valmennusta kuin litran mittaa, Tkachukin ohella tärkein Pantteri.
Minä ihmettelen miten Maurice ei vielä ole syy Barkovin huonoihin otteisiin. Tai taisi runkosarjassa välillä ollakin mitä muistan lukeneeni mutta eiköhän Maurice ole vain suomalaisten hampaissa, kun niitä on aina väärin kohdellut. Mahtaisikohan edes mestaruus kääntää palstatotuutta tämän herran kohdalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös