Florida Panthers 2022–2023

  • 140 854
  • 460

Zohan

Jäsen
Hieno voitto lännen kärkiporukasta. Alusta asti oli selvää, että Florida on tänään parempi joukkue. Lukemat jopa vähän mairittelevat Vegasia, jolla oli älytön määrä blokattuja laukauksia tässä pelissä. Kaikki ketjut saivat pitkiä ja näyttäviä pyörityksiä hyökkäysalueella. Sydän taisi jättää muutaman iskun lyömättä välistä, kun Tkachuk blokkasi laukauksen ja talutettiin koppiin kivuissaan. Onneksi oli vielä muutamaa minuuttia myöhemmin jäällä.

Bobrovsky on tällä hetkellä sarjan parhaita maalivahteja.
 

Zohan

Jäsen
Ei ne kaksi pistettä helpolla tullut, mutta silti täysin ansaitusti kuitenkin. Luostariselta iso peli.

Ensi yönä Winnipeg ja Duclair luultavasti mukana.
 

Zohan

Jäsen
Harmittava tappio.. Reinhartin tyhjä maali ja sitten viheltämätön poikkari ennen Winnipegin pitkää pyöritystä ennen maalia..

No kahden maalin takaa tultiin ja saatiin piste. Se lohduttaa, että Buffalo, Islanders ja tällä hetkellä myös Ottawa ovat häviämässä matsinsa. Näiden neljän välillä se WC2 paikka taitaa ratketa.
 

Zohan

Jäsen
Ja niin on lepopäivät pidetty ja nyt alkaa viimeinen runi kohti WC2 paikkaa.. Tänään vastassa Montreal, jota vastaan kauden aikaisemmat pelit ovat olleet todella viihdyttäviä. Samanlaista odotan myös tänään. Lyon laitettiin AHL:llään hakemaan vähän tuntumaa, että voi otteluruuhkassa sitten ehkä yhden tai kaksi peliä tuurata Bobia.

#FlaPanthers will probably look like this tonight:

Luostarinen - Barkov - Duclair
Verhaeghe - Bennett - Tkachuk
Lomberg - Lundell - Reinhart
Cousins - Staal - White

Forsling - Ekblad
Staal - Montour
Mahura - Gudas

Bobrovsky
Guzda
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Tänään vastassa Montreal, jota vastaan kauden aikaisemmat pelit ovat olleet todella viihdyttäviä.
Kahdeksan laukausta ja viisi maalia. Saa nähdä mitä tästä vielä tulee.
 

Zohan

Jäsen
Comeback Cats! Ai saatana miten ihana voitto. Tää on Joukkue isolla J:llä.

Ensimmäisessä erässä näki heti, että tänään voisi olla Floridan päivä. Täyttä vyörytystä ja lukemattomia maalipaikkoja, jokaisella ketjulla. Devils pidettiin täysin aisoissa. Kuitenkin jostain käsittämättömästä syystä erätauolle mentiin 0-0 tilanteessa..

Toisen erän alkuun Devils pääsi yllättämään alivoimalla ja siihen loppui Floridan momentum. Toisessa erässä Devils siirtyi jo 0-2 johtoon ja saivat tukittua omaa aluetta eikä Florida enää saanut paljoa maalipaikkoja.

Sama jatkui oikeastaan kolmanteen erään aina Barkovin maaliin asti. Sen jälkee Florida sai hurmoksen takaisin ja yleisö mylvi. Florida iski kolme maalia alle kolmeen minuuttiin ja yht'äkkiä 3-2 johdossa. Lopussa Reinhart vielä tyhjiin.

Oikeastaan Devilsiä ei päästetty missään vaiheessa kunnolla hallitsemaan peliä ja heidät pimennettiin aika hyvin hyökkäyspäässä. Iso. Erittäin iso voitto yhdestä sarjan parhaista vierasjoukkueista. Bobrovsky teki kaiken tarvittavan.

Nyt sit kannustamaan Rangers ja Sharks voittoihin wild card kilpailijoistamme..

#TimeToHunt
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Heitän tänne vielä samaa, mitä otteluseurantaan, ettei aina jää Zohanin yksinpuheluksi:

Maurice vaihtoi kolmannessa erässä 1. ja 3. ketjun laiturit päittäin:
Luostarinen-Barkov-Reinhart
Lomberg-Lundell-Duclair
Tästä seurasi
1) paljon enemmän vauhtia
2) paljon paremmin syötönkatkoja

Kun kissojen koneet lähti käyntiin, oli pirupaidoilla tosi kova urakka päästä omista pois karvaajien alta, saatika tulla kiekon kanssa hyökkäysalueelle (myös ennen laitureiden vaihtoa). Siinä mielessä ehkäpä Mauricen parhaiten koutsattu peli tähän mennessä.

Duclair oli kyllä hyvä lisäys (kun palasi loukkaantumisestaan) tuonne hyökkäykseen, mutta mies sopii vielä paremmin tuohon kolmosketjuun, jossa Lomberg ja Lundell äärimmäisen työteliäitä kiekonriistäjiä ja Duclair voi jopa hieman ryöstää hyökkäyspäästä/hänelle voidaan hakea pitkää syöttöä, kun jalat polkee niin lujaa ja periaatteessa sitä kautta sitoo yhden vihulaisen pakin myös.

Viihdyttävät kolme erää, vaikka Devilsilläkin oli omat hetkensä, jolloin saivat voitettua paremmin taistoja.

Ja hei, nostetaan kans hattua Lomberghinille, lähetyksessä taisivat vertailla miestä Messieriin siinä, miten nousee alueelle ja laukoo ristikulmaan. Tällä kertaa lensi tolpasta ulos. Tällä kaudella seuraava maali tuplaa miehen uran maalimäärän (yht. 11 maalia runkosarjassa ennen tätä kautta), joten toivotaan, että uuden ketjun kautta voisi vielä loppukaudesta tulla tälle vauhtipetterille parempi munkki noissa tilanteissa.
 

Zohan

Jäsen
@Taccutucca Kirjottele vaan useamminkin. Vähän oudolta tuntuu yksin tänne latoa tekstiä päivästä toiseen, mutta jos ei muita kiinnosta niin toimiipahan ainakin omana päiväkirjana!

Hyviä havaintoja, ja samaa huomasin myös, että siellä taidettiin ketjuja muuttaa ja heti tuntui klikkaavan. Lomberg on varmasti yksi tämän joukkueen tärkeimpiä pelaajia ja joukkueen ulkopuolisten silmissä yksi aliarvostetuimpia. Pelaa niin isolla pantterisydämmellä, että vaikea toista löytää. Aina hymyilee ja nauttii niin paljon tuolla pelaamisesta. Tuolla nopeudella ja hemmetin hyvällä karvauspelaamisella pystyy helposti nousemaan vielä 30-40 pisteen laituriksi. Seuraavana ostoslistalla juuri Lombon pelipaita..
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Toiveena, että Penguinsin kanssa vaihtuisi playoff-paikat vielä päikseen. Tietysti Islanders on siinä lähellä myös, joten en pistä sitäkään pahakseni sitäkään, varsinkaan kun joukkueessa ei pelaa vakituisesti ketään suomalaista.

Kyllä tää joukkue ansaitsisi päästä taistelemaan vielä keväällä, nyt kun siellä on myös Duclair takaisin ja kokoonpano aika lailla sellainen kuin kuuluukin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Maurice vaihtoi kolmannessa erässä 1. ja 3. ketjun laiturit päittäin
Ei tarvinnut kirjoittaa samaa, kun tuossa edellä se tulikin jo purettua. Duken paluu avasi Pomolle mahdollisuudet hiukan monipuolisempaan roolitukseen. Ja samalla Cousins ja White saivat itselleen passelin roolin Staalin ketjussa. Oli varmaan tuolta kaksikolta paras näkemäni matsi. Tässähän alkaa jo elätellä toiveita pleijaripaikasta. Tuolla pelillä se kyllä otetaan. Todella viihdyttävä matsi muutenkin.
 

Zohan

Jäsen
Aleksander Barkov nousi seurahistorian parhaaksi pistemieheksi.

Ei voitto helpolla tullut, mutta nämä pisteet otetaan enemmän kuin mielellään. Detroit ei kyllä ihmeitä esittänyt, jopa yllättävän vaisu kotijoukkue. Useita erittäin pahoja kiekonmenetyksiä, joista Florida myös pääsi rankaisemaan. Tunnelma oli yleisössä kuin hautajaisissa. Ihmetyksiä taas herätti tuomaritoiminta, mutta ei siitä sen enempää.

Ketjut oli siis samat kuin edellisen ottelun kolmannessa erässä, kun Duclair ja Reinhart vaihtoivat paikkoja. Oikeastaan vain Bennettin johtama kakkosketju sai kunnolla juonesta tänään kiinni. Bobrovskin molemmat maalit olivat helpohkoja. Bennett, Forsling ja Verhaeghe kentän parhaat tänään.

Bennett ja Gudas molemmat kanssa loukkaantuivat kolmannessa erässä, joista jälkimmäinen kyllä kävi vielä jäällä. Kädet ristiin Bennettin suhteen.

Huomenna vastassa Flyers. Saas nähdä vieläkö Bobrovsky pelaa vai joko annetaan huilivuoro.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Hienoa työtä on Paul Maurice tehnyt ja pikkuhiljaa kääntää Panthersin kurssin oletusarvojen mukaiseksi.
Ei tuo menestys ole Paulin hyvyyttä vaan Sashan esimerkki kääntänyt kelkan. Nyt on pysynyt ja pystynyt kapteeni taas pelaamaan ja se on tuonut uskoa myös joukkueen tekemiseen. Vaikkei mitään multipoint iltoja ole kokoajan viettänytkään.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tulipa kesällä ihmeteltyä tuota Huberdeau+Weegar <-> Tkachuk treidiä ja hätäisesti ajattelin, että tuossahan vietiin Floridaa kuin litran mittaa. No, nyt voinee yhtä hätäisesti sanoa että ei viety. Ihan jäätävän kova ja viihdyttävä pelimies on Tkachuk. Reilusti yli sata pinnaa tulossa kun samalla Huberdeau vetelee kolmosketjulaisen pistemääriä Calgaryssa.

Mielenkiintoista on nähdä minkälaiseen beast modeen kaveri pääsee (mahdollisissa) pleijareissa, tehojen puolesta on ollut toistaiseksi niissä peleissä hiljaisempaa.
 

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, Koovee, NHL
Ei tuo menestys ole Paulin hyvyyttä vaan Sashan esimerkki kääntänyt kelkan. Nyt on pysynyt ja pystynyt kapteeni taas pelaamaan ja se on tuonut uskoa myös joukkueen tekemiseen. Vaikkei mitään multipoint iltoja ole kokoajan viettänytkään.
Ei kyllä siellä on koko porukka valmennusta myöten suoriutunut todella hyvin viime aikoina.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tuohan on niin perisuomalainen näkökulma, että kun joukkue pelaa huonosti, se on valmentajan vika ja kun joukkue pelaa hyvin, niin se on vain pelaajien hyvyyttä.
 

Zohan

Jäsen
Sillon kun hävitään ja pelataan huonosti on se Mauricen syy.

Sillon kun voitetaan ja pelataan hyvin on se pelaajien ansiota.

Kyllä Maurice on saanut koko joukkueen vihdoin ajettua sisään pelikirjaansa ja tulosta alkaa tulla. Myös yksilöiden parantuneet peliotteet ja terve kokoonpano mahdollistaa tämän. En usko, että Boston kovin mielissään ottaisi Floridaa ensimmäisellä kierroksella vastaan. Tämä porukka tulee nimittäin vain kokoajan paremmaksi.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Joo kyllähän tää alkaa sille näyttää että joukkue on viimein sisäistänyt Paulin pelikirjan ja viimeinen loppukauden rykäisy on tuloillaan. Uskon jopa mikäli joukkue löytää hyvän flow tilan ja pysyy terveenä on tuolta konferenssista voitettavissa ihan jokainen joukkue ehkä Bostonia lukuunottamatta, joten kevät saattaa olla pitkä Floridassa.

Mielestäni yllä molemmat kannat ovat oikein, Maurice on viimein saanut joukkueen ohjaksiinsa, kuten myös Barkov on saanut jäällä johdatettua joukkueensa jo pleijari paikoille.
Tkachukillakin 5 peliin ihan ok 5+9=14 tehot viimeiseen viiteen peliin. Myös Barkov, Verhaegle, Montour sekä Reinhart ovat tehneet kaikki vähintään 7 pistettä viiteen viime peliin.
 
Joo kyllähän tää alkaa sille näyttää että joukkue on viimein sisäistänyt Paulin pelikirjan ja viimeinen loppukauden rykäisy on tuloillaan. Uskon jopa mikäli joukkue löytää hyvän flow tilan ja pysyy terveenä on tuolta konferenssista voitettavissa ihan jokainen joukkue ehkä Bostonia lukuunottamatta, joten kevät saattaa olla pitkä Floridassa.

Ja varmaan lopulta faneillekin on mukavampi tällainen kausi, jossa runkosarja on vaikea, mutta peli paranee kauden edetessä ja joukkue on parhaimmillaan keväällä vrt. viime kausi.
 

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
Ja varmaan lopulta faneillekin on mukavampi tällainen kausi, jossa runkosarja on vaikea, mutta peli paranee kauden edetessä ja joukkue on parhaimmillaan keväällä vrt. viime kausi.
No aika pitkä matka on vielä siihen, että tämä joukkue on keväällä parempi kuin viime vuoden joukkue parhaimmillaan. Tai edes viime keväänä.

Vähän ehkä lyhytnäköistä vääntöä etsiä absoluuttisia syitä sen enempää alkukauden kyntämiseen kuin viime viikkojen peliinkään. Tuo on niin monen asian summa; Mauricen systeemi, Duclairin paluu, ylipäätään suht ehjä rosteri jne. Vaikea tuolta on yksittäistä syytä löytää.

Kyynikkona sanoisin myös, että veskaritandemin purkautuminen on rentouttanut Bobin peliä. Silti kukaan tuskin on iloinen siitä, miten tilanne meni.

Ja Mauricen pelikirjasta puuttuu edelleen paljon sivuja. Mm. alivoima on sarjan viidenneksi huonointa.
 

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
En usko, että se on lopulta kovinkaan kaukana. Viime keväinen pantterilauma oli todella kesy.
No se nähdään sitten jos joukkue ensin pleijareihin pääsee ja miten ensimmäinen kierros menee. Monelta tuntuu unohtuvan se, että Caps kaatui lopulta alkuvaikeuksien jälkeen aika kivuttomasti.

Toivottavasti täältä ei ainakaan tarvitse lukea mitään "niinmutku ylivoimainen boston" -mutujossitteluja tänä keväänä. Tulos ja voitetut sarjat on se mikä määrää ja vain ne ovat vertailukelpoisia.
 
No se nähdään sitten jos joukkue ensin pleijareihin pääsee ja miten ensimmäinen kierros menee. Monelta tuntuu unohtuvan se, että Caps kaatui lopulta alkuvaikeuksien jälkeen aika kivuttomasti.

Toivottavasti täältä ei ainakaan tarvitse lukea mitään "niinmutku ylivoimainen boston" -mutujossitteluja tänä keväänä. Tulos ja voitetut sarjat on se mikä määrää ja vain ne ovat vertailukelpoisia.

Nimenomaan, tulos ratkaisee. Viime kevään tulos oli tuollaisen runkosarjan jälkeen heikko. Vaivoin jatkoon kuudessa pelissä viimeiseltä paikalta sisään päässyttä Capitalsia vastaan ja sen jälkeen neljän pelin (ja nollan voiton) sarja Tampaa vastaan.

Ehkä aika kultaa muistot jos pitää tuota Caps-sarjaa kivuttomana. Sehän oli todella tasainen sarja. Florida otti neljästä voitostaan kaksi jatkoajalla ja esimerkiksi edistyneiden tilastojen ja sen kautta todennäköisyyksien puolesta Florida oli sarjan kuudesta pelistä vain yhdessä selkeästi edellä. Caps oli kahdessa selkeästi edellä ja loput olivat sellaisia 50-50 -pelejä.

No se viime keväästä ja katseet tähän kevääseen, kunhan runkosarja hoituu kunnialla loppuun ensin.
 

Zohan

Jäsen
Bennett day-to-day... Duclair late scratch. Givani Smith takaisin rosterissa ja Lyonille startti tänään.

Lundell - Barkov - Reinhartg
Verhaeghe - Luostarinen - Tkachuk
Lomberg - Staal - Cousins
Fitzgerald - White - Smith
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös