Florida Panthers 2022–2023

  • 140 854
  • 460
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Viimeistään tässä kohtaa alkaa pessimismi iskemään myös koko Floridan kauden osalta. On kyllä niin pettymys viime kauden runkosarjan jälkeen.
Olisikohan pettymyksellä jotain tekemistä valmentaja Paul Mauricen kanssa? Ihmettelin ja ihmettelen vieläkin hänen tuloaan Florida Panthersiin.
 

Zohan

Jäsen
Buffalo-tappio oli paha tähän kohtaan. Ei taida pudotuspelit kutsua. Sabresilla oli vielä kova peli alla ja kotijoukkueella lepovuoro.

Joo totta olihan tää pakkovoitto. Kahden kärkisentterin puuttuminen toki miltä tahansa joukkueelta on aika iso lovi. Ja 60-vuotias Anderson ottaa 53/54 torjuntaa niin kai siinä kuitenkin mahdollisuus oli muutama maalikin tehdä.

Noh onneksi tämä helvetin outo otteluohjelma jatkuu ja nyt on taas kolmen päivän breikki ennen seuraavaa Tampa matsia. Kädet ristiin, että Barkov ja Bennett on mukana.

Ja onneksi Islanders hävisi myös pelinsä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Itse veikkaan että Paul Maurice on taas ensi kaudella parempi valmentaja, kun se oikea syy, eli palkkakatto-ongelma helpottaa.
 
Itse veikkaan että Paul Maurice on taas ensi kaudella parempi valmentaja, kun se oikea syy, eli palkkakatto-ongelma helpottaa.

Yandlen ja Darlingin kuolleesta capista vapautuu ensi kaudella noin 5,3 miljoonaa, Hörnqvististä toiset 5,3, Gudasista 2,5 miljoonaa eli yhteensä noin 13 miljoonaa. Knightin jatkosopimukseen meni 3,5 miljoonaa eli sellainen 9,5 miljoonaa plus katon nousu (arvioitu miljoonaa) niin reilut 10 miljoonaa olisi Zitolla käytettävissä. Sillä pitäisi saada puolustua parannettua merkittävästi.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Itse veikkaan että Paul Maurice on taas ensi kaudella parempi valmentaja, kun se oikea syy, eli palkkakatto-ongelma helpottaa.
Voi se hieman helpottaa, mutta ei välttämättä, sillä Paul Mauricen rekordi päätyyn saakka menemisestä on nolla. Muutenkin ne harvat seurat, joissa hän on valmentanut, ovat olleet lopulta pelillisesti tasapaksuja suorittajia pieniä valonpilkahduksia lukuunottamatta, mutta se lopullinen voittajan terävyys on niistä puuttunut kun pelit ovat käyneet koviksi olipa rosteri ollut sitten millainen tahansa. Valitettavasti en usko, että Maurice saa Floridaa lentoon kuin väläyksittäin, mutta ei kauden alusta aina sen loppuun saakka. Joku kaverissa vaan mättää, paremmin tietävät avatkoon miksi Maurice valmennuksellisesti ei vaan ole saanut joukkueitaan nostettua sinne absoluuttiselle huipulle.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eikös Mauricella ole NHL historian eniten tappioita? Ei sinällään yllätä.

En älynnyt alunperinkään enkä älyä vieläkään. 90 luvulle jämähtänyt seniili. Ei pitäisi olla asiaa 2020 luvun jääkiekkoon.

Ehkä odotettiin liikaa, että samoilla pärjätään, mutta ei. Joo Huby puuttuu, mutta Matthews ollut parempi. Pakisto on surkea ja siihen on saatava parannusta tulevalle kaudelle. Ja ehkä se terävin kärki hyökkäyksessäkin on luotetaan-luotetaan-osastoa.

Pahin on silti tuo koutsi. Ja että maalivahteihin menee 13miljoonaa. Joka on 1/6 koko pelaajabudjetista.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Maurice ei ansaitse puhtaita papereita tästä kaudesta, mutta ei herraa tämän kauden perusteella ehkä liikaa lyödäkään sovi. Toki totta on, että Maurice oli kyseenalainen valinta käskijäksi jo alkujaan, koska näytöt ovat mitä ovat. Kai Mauricen kuitenkin saattoi odottaa Brunettea paremmin puolustuspelin organisoivan, vaikka päätyyn asti ei Mauricen kanssa menossa olla. Maurice valintana oli hiukan kyseenalainen, mielellään kovemman kaverin tuossa olisi nähnyt. Silti pidän edelleen Brunetten potkuja ymmärrettävänä ratkaisuna viime keväänä.

Maurice on kuitenkin tällä kaudella joutunut aika epäkiitolliseen asemaan. Joukkue on viime kaudesta muuttunut olennaisesti. Huberdeaun lähtö ei sinänsä haittaa, koska Tkachuck on suorittanut aivan jäätävällä tasolla. Aivan erilainen pelaaja, mutta johtaa hyökkäystä edestä tavallaan hänkin. Mutta kun samaan aikaan siinä ympärillä tapahtui aika paljon muutakin. Marchment, Weegar ja ketä näitä oli. Panthersin viime kauden vahvuus oli terävän kärjen ohella leveydessä. Viime kaudella Panthersin kolmosketjultakin saattoi odottaa tuloksentekoa illasta toiseen. Tällä kaudella palkkakattotilanteesta johtuen ei yhtä laadukasta leveyttä ole tarjolla. Nähdäkseni se koskee niin hyökkäystä kuin puolustustakin. Toki on syytä muistaa esimerkiksi Luostarisen upea tasonnosto, mutta se yksistään ei riitä.

Eikä siinä vielä kaikki. Palkkakaton vuoksi heikentynyt joukkue on vielä loukkaantumisistakin kärsinyt. Barkov, Ekblad, Duclair, Bennett.... Ei Panthersilla tällä kaudella ole leveyttä, jolla kyettäisiin paikkaamaan kärkipelaajien poissaolot. Siellä on niin ykkössentteri kuin ykköspakkikin missanneet merkittävän määrän pelejä. Barkovin kohdalla lienee turvallinen oletus, että vajaakuntoisena siellä on pelattu, kun ilmeisesti saman vamman vuoksi herra taas tipahti sivuun. ...ja kun tiedossa on, että Barkov on tuon joukkueen pelin sielu ollut jo vuosikaudet. Ekbladin riittävyydestä voi olla montaa mieltä, mutta Floridan ykköspakki hän on. Weegar häntä aiemmin kivasti stunttaili, mutta ei enää tällä kaudella. Duclairkin on kärkiketjujen täytepelaaja, ja pääsee vasta hiljalleen kautta avaamaan. Buffaloa vastaan mentiinkin jo ilman ykkös- ja kakkossentteriä... Poissaolot ovat osuneet muutenkin kapeassa rosterissa aika vahavasti avainpelaajiin. Ei se helpota valmentajankaan tekemistä.

Pelaajamateriaalin tai loukkaantumisten taakse meneminen on väsynyt tekosyy, tiedetään. Mutta nähdäkseni ne ovat syitä, jotka on syytä huomioida, jos Mauricea lähdetään bussin alle heittämään. Ei Panthers tällä kaudella ole pelaajamateriaalinkaan puolesta viime kauden tasolla. Maurice tuskin on valmentaja, joka Pantersia päätyyn asti vie, joten ei paremman vaihtoehdon kartoittaminen väärin ole. Tälläkin kaudella joukkueelta olisi kaikesta huolimatta voinut enemmän odottaa, vaikka viime kauteen verrattuna tasoitusta materiaalissa annetaankin. Ei joukkueen esityksistä sellaista hirveän vahvaa pelillistä selkärankaa ole aistittavissa ollut, että Mauricelle puhtaita papereita voisi antaa. Silti ensi kautta silmällä pitäen katselen enemmän toimiston suuntaan. Palkkakattoon vapautuu tilaa, joten Zitolla on vapaammat kädet joukkueen vahvistamiseen. Laatua tarvitaan niin pakistoon kuin alaketjuihin hyökkäykseen. Jos kirsikkana kakun päälle saa vielä maalivahtitilanteen jotenkin ratkottua Bobin sopimuksesta huolimatta, niin oltaisiin jo todella pitkällä nykytilanteeseen nähden.

Brunetten johdolla nähtiin, että Panthersin runko jo viime kaudella oli riittävä hyökkäyssuuntaan. Omiin päin vahva Panthers on vielä nykyisellä pelaajasukupolvella näkemättä. Maurice periaatteessa voisi sen puolen organisoinnin hallita, mutta eipä siitäkään tämän kauden perusteella varma uskalla olla enää...
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Top3 eniten tappioita koutseilla:
1. Maurice
2. Trotz
3. Ruff

John Tortorella sijalla 7, mutta noussee top5 hänkin tämän kauden aikana.

On noista jotain vissiin joskus myös kehuttu?
 

Zohan

Jäsen
Huhhuh... Ilman Bennettiä ja Barkovia kauden tärkeimmässä pelissä tälläinen esitys. En olisi uskonut, mutta playoff paikkaan uskon edelleen.
 

Zohan

Jäsen
Yöllä olisi vastassa heikentynyt Nashville kotona, ja toivottavasti nyt viime voitosta saatiin lisää virtaa. Bennett ja Barkov oli vielä eilen ''game time decisions''.

Huomenna trade deadline, eikä Floridan suunnilta ole mitään kuulunut. Ainakin sen ymmärsin, että myyjiä he ei ole eikä pitäisikään. Uskoisin tämän myös tarkoittavan, että Gudakselle ainakin jatkoa oltaisiin tekemässä. Toivottavasti myös Eric Staalille.

Vielä toivoisin, että joku puolustaja hankittaisiin viemään Marcin minuutit.. Myös Nick Bjugstadin toivottaisin tervetulleeksi takaisin mielelläni.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL, Tappara
@Zohan En kyllä jatkoja sorvaisi Staaleille, enkä ehkä Radko Gudaksellekaan. Kuuntelisin pyynnön, mutta en palkan korotuksia lähtisi antamaan. Enkä lähtisi myöskään Nick Bjustadia takaisin hankkimaan. Mitä annettavaa hänellä olisi? Tyler Bertuzzi sen sijaan olisi voinut tuoda kortta kekoon. Ja se puolustaja pitäisi saada, mistä nyt on jauhettu koko kausi.
 

Zohan

Jäsen
@Zohan En kyllä jatkoja sorvaisi Staaleille, enkä ehkä Radko Gudaksellekaan. Kuuntelisin pyynnön, mutta en palkan korotuksia lähtisi antamaan. Enkä lähtisi myöskään Nick Bjustadia takaisin hankkimaan. Mitä annettavaa hänellä olisi? Tyler Bertuzzi sen sijaan olisi voinut tuoda kortta kekoon. Ja se puolustaja pitäisi saada, mistä nyt on jauhettu koko kausi.

Pelimerkkejä ei oikein ole Bertuzzin tasoiseen pelaajaan, joten yritän olla realisti. Bjugstad lähtisi halvalla ja olisi hyvä ja tuttu vaihtoehto alempiin kenttiin sekä parannus surkealle alivoimalle.

Gudakselle tekisin jatkot enemmän kuin mielelläni, mutta en palkankorotuksen kanssa. Jollain 3x2m ottaisin heti..

Eric Staal on yllättänyt varmasti kaikki Floridaa seuraavat kuinka hyvin hän on pelannut. Minisopparilla vuosi lisää ja olisin enemmän kuin tyytyväinen.

Marc Staalin heivaisin niin kauas ja pois kuin mahdollista heti kun tilaisuus tulisi. Hänen tasonsa ei ole enää NHL. Toivotaan, että Zito nyt jonkun mitat täyttävän puolustajan saisi hommattua.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Maurice ulos siinä pitäs olla tän kauden lopputulos. Myyntiin äkkiä tänään kaikki ketkä irtoaa.

Jos häviät kauden tärkeimpiä pelejä jengille jolla parhaat sivussa ja loput myyty niin ei siinä jää paljon seliteltävää. Joo on Floridallakin Barkov jne sivussa, mutta silti. Hävetkää.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Maurice ulos siinä pitäs olla tän kauden lopputulos. Myyntiin äkkiä tänään kaikki ketkä irtoaa.

Jos häviät kauden tärkeimpiä pelejä jengille jolla parhaat sivussa ja loput myyty niin ei siinä jää paljon seliteltävää. Joo on Floridallakin Barkov jne sivussa, mutta silti. Hävetkää.

En voisi paremmin sanoa. Nyt on pakko laittaa myyntiin kaikki ketkä vaan johonkin kelpaavat. Poislukien Barkov, tkachuk, verhaeghe ja Forsling.

Maurice välittömästi pihalle ja kesällä puolustus kuntoon. Ekbladin voisi yrittää kaupata jonnekin jos joku hyväuskoinen GM katselisi vain pisteitä ja kuvittelisi Ekbladin osaavan pelata.
 

UpperDeck81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eilen katselin nässyn line-uppia illalla ja totesin ettei tuon pitäis olla Panttereille kovakaan pala. MG kaupattu ja Kukko Pärssinen sivussa. Ykkösketju Leonard-Glass-Duchene ja kakkonen Sherwood-Novak-Tomasino ja loput... Niin vain saivat hävittyä tuon pelin. Täytyis varmaan jostain löytää aikaa katsoa, että millä ihmeellä. Mikä ihmeen sairaus saa pitämään tuon Mauricen penkin takana. Aika heikkoa jahdata Bedardia ilman ykköspikkiä, olettaisin, että Zito tietää tuon :D
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Maurice välittömästi pihalle ja kesällä puolustus kuntoon. Ekbladin voisi yrittää kaupata jonnekin jos joku hyväuskoinen GM katselisi vain pisteitä ja kuvittelisi Ekbladin osaavan pelata.

Ekblad on kyllä yksi liigan yliarvostetuimmista pelaajista ja hankala kuvitella, että joukkue, jossa hän on 1. pakki, voisi ikinä mennä päätyyn asti. Jotenkin melko hirveän näköistä ollut tuo puolustuspeli hänellä aina, vaikka hyökätä toki osaa.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Ekblad on kyllä yksi liigan yliarvostetuimmista pelaajista ja hankala kuvitella, että joukkue, jossa hän on 1. pakki, voisi ikinä mennä päätyyn asti. Jotenkin melko hirveän näköistä ollut tuo puolustuspeli hänellä aina, vaikka hyökätä toki osaa.

On todella. Ekblad voisi olla se ykköspakki jos osaisi luistella. En ymmärrä miten tuon tason ammattilaisella luistelu on niin kauhean näköistä ja tehotonta. Nykyään NHLssä ei vaan pärjää jos luistelu ei suju.
 

Zohan

Jäsen
Here’s what the Cats might look like tonight based on info from morning skate:

Luostarinen - Barkov - Duclair
Verhaeghe - Bennett - Tkachuk
Lomberg - Lundell - Reinhart
Cousins - Staal - White


Maaliskuussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella pääsee Florida pelaamaan ykköskokoonpanolla. Nyt sitten 6 kotiottelua putkeen, joten eiköhän voiteta kaikki.
 

Zohan

Jäsen
Yksi kauden parhaita ja viihdyttävimpiä pelejä Penguinsia vastaan. Ensimmäisessä erässä vielä molemmat joukkueet tarkkailivat vähän meininkiä, mutta toisessa erässä Florida laittoi kaasun pohjaan ja paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä. Kolmannessa erässä alkoi tunteet läikkyä yli puolin ja toisin. Kaikki lähti liikkelle, kun Zucker tööttäsi Bobrovskyn kumoon. Barkovikin triplasi kauden jäähymääränsä..

Bennett, Barkov ja Verhaeghe olivat pelin parhaita. Bobrovskyltä myös upea peli. Uudet ketjukoostumukset toimivat heti yllättävän hyvin. Näillä jatketaan parin lepopäivän jälkeen Vegasia vastaan.
 

Big But

Jäsen
Suosikkijoukkue
nhl
Ei tainnut Barkov aloituksia ottaa, toki katsoin vain highlightseja aamulla. Jos ei pääse playoffseihin, niin ei taida tulla kevään Skoda-cuppiinkaan jos käsi on vähän huonommassa hapessa
 

Zohan

Jäsen
Ei tainnut Barkov aloituksia ottaa, toki katsoin vain highlightseja aamulla. Jos ei pääse playoffseihin, niin ei taida tulla kevään Skoda-cuppiinkaan jos käsi on vähän huonommassa hapessa

Joo ei, muutaman tais ylivoimalla ottaa. Ja vältti myös laukomista aikalailla, mutta näistäkin puutteista huolimatta oli kentän parhaita pelaajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös