Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Siinä se Panthersin mahdollisuus lieneekin että joukkue ostaa Coach Q:n sanoman ja viisikkopuolustus on sen myötä hyvällä tasolla. Toivon vain että Q todella onnistuu tehtävässään. Nyt moni tuijottaa nimittäin menneitä saavutuksia, joilla ei enää ole merkitystä.
 
Hiljaiseloa on vietetty Floridassa hullujen päivien jälkeen. Pari lisäystä farmiin, mutta edelleen NHL-rosteri on tässä vaiheessa 6 pelaajalla vajaa. Tilaa capissa on huikeat 5,4 miljoonaa, jotenkin vaikea uskoa Tallonin signaavan vain halpoja soppareita täytteeksi.

Toki sekin on mahdollisuus, kun hyökkäyksessä top9-paikoista 8 voi jakaa joukolle Barkov, Huberdeau, Dadonov, Trocheck, Hoffman, Connolly, Vatrano, Borgström ja neloseen on kiinnitettynä jo Acciari ja Sceviour. Kahta hyökkääjää siis huutaa alempiin ketjuihin. Olen yllättynyt ja pettynyt, jos Hawryluk ei ole toinen, kenelle paikkaa sommitellaan. Puolustuksessa on viisi paikkaa jo naulattuna ja top4-pakkia tuskin on enää tulossa.

Täyteen rosteriin on tosiaan matkaa 1-2 pakkia, 2-3 hyökkääjää ja kakkosveskari. Hawryluk, Montembeault ja Weegar lienevät todennäköisimmät vaihtoehdot. Brown (/RFA-McCoshen) täyttänee seiskapakin tontin. Hawryluk ja Monty tuskin nostavat palkkalukua yhteensä edes kahta miljoonaa ja Weegar näyttäisi olevan matkalla välimiehelle (käsittely viikon päästä maanantaina). Toivoisin Weegarille 2-3 vuoden jatkoa reilun miljoonan caphitillä. Tuollaisen sopparin luulisi kelpaavan myös Weegarille, joka ei kuitenkaan loppupeleissä ole esittänyt mitään ihmeellistä NHL-ympyröissä, eikä ole mitään takeita että paikka säilyy.

Edellä mainittu kolmikko kiinni yhteensä ~3 miljoonalla ja katossa olisi tilaa 2,4 miljoonaa dollaria ja kaksi rosteripaikkaa auki. Vahvasti näyttää siis sille, että Barkoville on taas työssäohjaajan paikkaa tarjolla. Borgströmin ja Trocheckin rinnalle ei voi laittaa vajaasti puolustussuuntaan suorittavaa pelaajaa, joten jos pitäisi lyödä vetoa preseasonin kokoonpanoista ilman Tallonin peliliikkeitä, väittäisin Barkovin toisella laidalla viilettävän Tippettin tai Heponiemen.

Jostain syystä on kuitenkin kutina, että jotain tässä vielä tapahtuu. Jos itse saisin päättää ja pelaisin fantasiapeliä, lähtisin tiedustelemaan Vegasista Gusevin hintaa. Jos tuo huhuttu 4 miljoonan palkkatoive pitää paikkaansa, upgreidaisin kaikin puolin haasteellisen Hoffmanin. Rattrickissä spekuloitiin, että Vegasille voisi kelvata esimerkiksi Tippett. Toki oli myös mainittu, että pitäisi ottaa yksi huonoista sopimuksista kylkeen, mutta tuosta aihiosta lähtisin rakentamaan. Hoffmanista nyt pääsee varmasti eroon, siitä ei ole kysymystäkään, tässä skenaariossa ei tarvitse edes hakea maksimaalista vastinetta.Hoffman kävelee joka tapauksessa vuoden päästä ja oman alueen/miehen pelaaminen on sitä luokkaa, että Trocheckin tai Borgströmin vierellä ei saa parasta irti kenestäkään. Jos Hoffman jää ja Q vääntää ukosta viisikkopeliin sopivan palasen, niin olen saman tien valmis myöntämään virheeni. Tippettin kohdalla taas pitäisi alkaa tapahtumaan ratkaisuja: näyttöpaikkaa tai muuten arvo on kohta olematon.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Loukkaantuiko sasha vai miksi peliaikaa vain 5 minuuttia ekassa erässä?
Tässä jotain Ylen sivuilta.

"Barkov jätti pelin kesken avauserässä, kun hän taklaustilanteessa iskun päähänsä."

"Floridan päävalmentaja Joel Quenneville ei ollut huolissaan Barkovin ja Connollyn tilanteesta. Piiskurin mukaan Barkov otettiin sivuun varotoimenpiteenä.

– Uskon, että molemmat ovat kunnossa. Katsotaan tilannetta vielä huomenna, mutta he molemmat vaikuttavat olevan pian ok, Quenneville selvitti Pantehersin nettisivuilla."
 

Thombson

Jäsen
Pelejä katselleet. Onko Bobrovski ollut yhtä paska mitä tulokset näyttää? Itse tekstitv skouttaamalla seurannut pelejä toistaiseksi.
 
"Siinä kansitakit suhisee ja kovaa, kun Nastolan suuri mies ottaa Räikkösen paikan Ferrarilta kaudella 2017 ja ajaa maailmanmestaruudesta."
J.Hotti 3.11.2015

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, NHL
Ja syöttötilastossa voisi useampikin merkintä olla, jos Dadonov sais jostain sisään.
Mitä?

Hyvin Bobrovski on pelannut, mutta Panthersilla on ollut sama ongelma, kuin viime kausina, eli maalinedustapelaaminen omassa päässä. Yandle, Matheson ja varsinkin Ekblad ovat aivan täysiä turisteja oman maalin edessä. Katsokaa nyt vaikka Dzingelin maalia viime yöltä. Kaksi miestä täysin vapaana maalin edessä ja mitä tekee Ekblad ja Matheson? No ei yhtään mitään. Aivan käsittämätöntä.
 

Louis

Jäsen
Pahalta näytti omaan silmään tämä Carolina-ottelu. Puolustus ei edelleenkään pidä ollenkaan ja löysäili heti ensimmäisessä erässä helpolla neljä maalia omiin. Sitten viides toisen erän alussa. Bobrovskin piikkiin ei mielestäni mennyt ollenkaan nuo maalit, vaikka ei niissä ihmetorjuntoja tehnytkään. Hänelle nyt en tuomiota näin aikaisessa vaiheessa vielä anna. Se vaan on se kun vastustajat päästetään ilmaiseksi sinne maalintekoalueelle sutimaan ja ohjaamaan kiekkoja niin sisään ne vaan useammin menee. Kyllä sen nyt olisi sokeakin pitänyt nähdä kuinka puolustus oli isompi syyllinen takaiskuihin kuin fanit viime kaudella niille osuutta antoivat. Nyt Bobrovskista on tulossa jo neljäs peräkkäin maalivahti joka ei näköjään pysty pitäämään torjuntaprosenttejaan yli 90%:ssa, vaikka vasta kolmas peli olikin. Mun syyttävät sormet osoittavat nyt entistä enemmän kohti tuota surkeaa puolustusta.

Oikeasti alkaa nyt näyttämään siltä, että lähtisin vaihtokauppaamaan ja uusimaan tuota puolustusta oikein kunnolla. Toki helpommin sanottu kuin tehty. Ekblad vaan ulos jos kunnon tarjous tulee pöytään ja takaisin joku kokonaisvaltaisempi puolustaja. Ei se luistelu enää kehity tuosta paremmaksi. Joku GM saattaa sokaistua vielä draftin ykkösvarauksen statuksesta. Mathesonilla tarjottiin aivan käsittämättömästi Tallonin hyväksynnällä kahdeksan vuoden jäähdyttelysopimus ensimmäisen kokonaisen NHL-kauden jälkeen, nyt viime ja tämän kauden otteiden perusteella Mike on siirtynyt jo ennenaikaiselle eläkkeelle kun mitään ei tarvitse enää todistella. Huhujen mukaan olisi saanut vaihtokaupassa hänestä William Nylanderin vielä viime kaudella, mutta tuskin enää. Mutta verkot vaan vesille. Yandlekin on melkoinen epävarmuus muualla kuin hyökkäysviivalla peliä pyörittämässä, toki siinä hommassa ihan eliittiä. Kyllä se isoin ongelma tällä hetkellä on joukkueessa näkemykseni mukaan vain ettei näiden kolmen, Ekbladin, Mathesonin, ja Yandlen pelisuoritukset ole sillä tasolla kuin odotukset ja palkkapussit ovat. Pysykiakin ollaan huhujen mukaan kaupiteltu ympäriinsä, mutta vielä ei ole kukaan tarttunut. Ainoastaan Weegar on ylittänyt odotukset ja näyttänyt pystyvänsä hoitamaan vitospakin roolin. Liikaa on näitä muutaman tempun spesialisteja, ja ne isoja minuutteja rutiinilla illasta toiseen vetävät pakit puuttuvat kokonaan.

Eipä sillä, että hyökkäyksestäkään voisi antaa kaikille puhtaita papereita. Barkovilla eilen kaksi kakkossyöttöä epätoivoisessa takaa-ajossa, mutta oli kyllä häneltä noin muuten yksi surkeimmista esityksistä häneltä jonka häneltä muistan. Trocheck ei ole ensimmäisen ottelun jälkeen saanut paljon mitään luotua kasaan hyökkäyspäässä. Dadonov jatkanut paikkojen hukkaamista, viime kaudella olisi voinut olla jo yli 40 maalin mies, ja nyt siirrettiin kesken pelin kolmosketjuun ja Hoffman siirrettiin ykköseen, Vatrano kakkoseen. Borgström ei myöskään ole näyttänyt yhtään mitään siitä uudesta tulemisesta jota odotettiin. Nämä arviot nyt siis toki kolmen pelin perusteella, paniikkinappulaa ei vielä paineta, mutta kaukana ei olla. Niin paljon on ollut nimittäin samoja ongelmia kuin Boughnerin kausina, Tampaakin vastaan melkein Panthers hukkasi johdon jne.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Pahalta näytti omaan silmään tämä Carolina-ottelu. Puolustus ei edelleenkään pidä ollenkaan ja löysäili heti ensimmäisessä erässä helpolla neljä maalia omiin.
Eilen illalla kattelin pelin ja miten voi olla mailat vapaana maalin edessä? Ja monta kertaa. Esim Teukan syöttämässa ylivoimamaalissa oli 2 lapaa vapaana syöttölinjalla. Oikein nauratti katsella. Onx se ollu tuollaista kaikki alkukauden pelit?
 

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, NHL
Eilen illalla kattelin pelin ja miten voi olla mailat vapaana maalin edessä? Ja monta kertaa. Esim Teukan syöttämässa ylivoimamaalissa oli 2 lapaa vapaana syöttölinjalla. Oikein nauratti katsella. Onx se ollu tuollaista kaikki alkukauden pelit?
Tollasta se on ollu jo vuosia. Erik Gudbransonia ja Willie Mitchellia on kova ikävä. Ei oo Florida ollut pudotuspeleissä noiden taitoniekkojen lähdön jälkeen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Tollasta se on ollu jo vuosia.
Voiko NHL-organisaatiolta kysyä, että ymmärtääkö ne jääkiekkoa kovin hyvin? Ei tuolla tavalla puolustamalla edes ansaitse voittaa pelejä... Nyt siellä on kunnon mokke, mutta eipä sille anneta mahdollisuutta olla hyvä. Toivottavasti päivä paistaa joskus pantterien risukasaan. Hyökkäyspuoli oli paljon peremmin hallussa, mutta kun canes ei antanut lahjamaaleja, niin peli oli oikeastaan ohi ekan erän jälkeen.
 

Louis

Jäsen
Eilen illalla kattelin pelin ja miten voi olla mailat vapaana maalin edessä? Ja monta kertaa. Esim Teukan syöttämässa ylivoimamaalissa oli 2 lapaa vapaana syöttölinjalla. Oikein nauratti katsella. Onx se ollu tuollaista kaikki alkukauden pelit?
Oli ensimmäisessä kahdessa pelissä ehkä vähän parempaa, mutta niissäkin toki meni kolme ja neljä maalia omiin. Toki Tampakin on vähän erilainen joukkue kuin Carolina. Tallon on ollut huhujen mukaan jo vähän aikaa etsiskelemässä näitä kokeneempia puolustavia puolustajia, mutta mitään ei ole tarttunut. Eiköhän organisaatio tunnista tämän ongelmaksi, mutta Tallon on ollut kyvytön tekemään asialle mitään. Tähän asti on hakenut näitä puolustajia (Mitchelleja ja Stralmaneja) ylihinnalla aina vapaina agentteina. Vaihtokauppoja voisi muiden joukkueiden kanssa tehdä, mutta niiden tekeminen on Tallonin GM-toiminnan iso heikkous. Yleensä ei löydy mitään aktiivista otetta, vaan reagoidaan vasta kun on jo paskat housussa. Ei noita ongelmia saa ihan helpolla kaupattua, kun sopimusta on paljon jäljellä, ainakaan niin että saisi vastaavaa arvoa takaisin. Toki katsotaan vielä jos Q saa homman toimimaan, mutta tuossa Carolina-pelissä näkyi vahvasti vielä viime kauden merkit.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Aika pahannäköistä tuo oman pään puolustaminen Panthersilla ollut kyllä mitä vähän katellut. Bobby veteli melkein kaksi erää ihan huikeeta peliä, mutta ei kai sitä voi ihan loputtomiin yksin pitää maalia puhtaana..? Ekbladilla välillä ihan hirveän näköistä. Jätkä oli aikanaan ihan super-lupaus, mutta mitä tolle jätkälle on tapahtunut viime kauden aikana?

Panthers asiantuntijoille kysymys: Vetääkö Sasha liian isoja minuutteja vai liian pitkiä vaihtoja, kun näyttää olevan jotenkin aivan puhki aika-ajoin? Vai kuvittelenko vain?
 

Larionov #8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aika pahannäköistä tuo oman pään puolustaminen Panthersilla ollut kyllä mitä vähän katellut. Bobby veteli melkein kaksi erää ihan huikeeta peliä, mutta ei kai sitä voi ihan loputtomiin yksin pitää maalia puhtaana..? Ekbladilla välillä ihan hirveän näköistä. Jätkä oli aikanaan ihan super-lupaus, mutta mitä tolle jätkälle on tapahtunut viime kauden aikana?

Panthers asiantuntijoille kysymys: Vetääkö Sasha liian isoja minuutteja vai liian pitkiä vaihtoja, kun näyttää olevan jotenkin aivan puhki aika-ajoin? Vai kuvittelenko vain?
Ekblad ei ole koskaan ollut tuon parempi. Hyökkäyssuuntaan omaa jonkunlaisia avuja ja on tietysti isokokoinen. Puolustaa puolihuolimattomasti, eikä käytä kokoaan. Metrimitalla draftattu fyysinen hönö, jolla ei vaan silmä riitä enempään.

Tuosta puolustuspelin heikkoudesta oli viime yönä hilpeä esimerkki, kun Yandle pääsi jäähyltä ja jäällä oli kolme puolustajaa (Yandle, Ekblad ja Matheson). Ei meinannut pyöritys loppua millään. Huolestuttavaa oli tuossa tietty sekin, että miksi Ekblad Matheson oli yhdessä alivoimalla. Ekbladin pitäisi ykköspakkina tietysti hoitaa kaikki tilanteet, mutta eipä siitä omassa päässä oikein mitään tule.

Barkov pelaa tunnollisesti, eikä kurvaa kesken tilanteen vaihtoon. Viime pelissä taisi tulla kakkoserään joku parin minuutin vaihto, kun eivät millään päässeet vaihtoon. Muuten vetää suht napakalla vaihtorytmillä. Toivottavasti tuo Dadonovin osuma avaisi hanoja edes hyökkäyspäässä. Muuten kauden aloitus alkaa joukkueena näyttää aivan samalta kuin viime kaudella.
 
Take care of Your body and mind. You've got nowhere else to live.

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, Venäjä
kauden ensimmäiset pelit ovat olleet kyllä järkyttävä pettymys, ainoastaan Bobi ollut todella hyvä jokaisen dollarin arvoinen. Jotenkin uskoin että Q tuo Floridaan jotain uutta ja mahtavaa mutta ainakin tällä hetkellä touhu on ihan samanlaista kuin viime kauden alussa. Jopa Barkov ollut todella huono. Ja puolustus mutta se nyt ei yllätä ketään. Matheson on varmasti yksi NHL:n huonoimmista puolustajista, kaverin Hockey iq on varmaan negatiivinen.

Mutta mitä on tapahtunut Trochekille? Kaveri on ollut aivat täysin hyödytön ja vetää samalla laiturit samaan pelilliseen mustaan aukkoon. Trochekin olisi pakko saada pelistä uudelleen kiinni jos Florida meinaa edes taistella paikasta pleijareissa.
 
Siellä on ilmeisesti avainpelaajat unessa. Barkov ja Trocheck nostavat tasoaan toivon mukaan pian. Harmi, että varsinkin Barkovin kevään mahtava liito ei jatkunut syyskaudella.

Itse odotin Borgströmilta breikkaamista, mutta ilmeisesti ei ole tasoaan nostanut? Eikö fysiikka ja jalkanopeus riitä vai mistä kiikastaa?
 

Louis

Jäsen
Johan sen Ekbladista näkee kuinka paljon energiaa menee hänellä hukkaan luistelemiseen ja muiden vauhdin perässä pysymiseen. Sitten kun se kiekko tulee itselle, niin ei siinä enää ole runsaasti eväitä jäljellä.
 

Louis

Jäsen
Vähän ihmetyttää myös se seikka että miksi hyökkäysketjuja vaihdetaan taas kuin kaikki olisi aloitettu taas nollista? Ei siellä juuri vaihtuvuutta ole ollut kuin Connolly, joten on vähän erikoista että kaksi Boughnerin kautta on kuin unohdettu. Ainoastaan Barkov ja Huberdeau siellä on yhdessä pysynyt. Muuten vielä haetaan ja haetaan. Toki siellä voi olla ne omat taktiset syyt, joita Quenneville hakee, mutta siltikin. Esimerkiksi Trocheck ja Dadonov ovat ainakin omaan silmään aina sopineet hyvin yhteen kuin yhdessä ovat pelanneet, ketjut ovat tälläkin kaudella vaihtuneet, mutta noita kahta ei olla kuitenkaan nähty samassa ketjussa. Pakistossa sentään näytti vähän paremmalta Buffalo-pelissä, joten Bobrovski sai sentään mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Toki Yandle ei tehnyt mitään estääkseen Buffalon maalia ja Barkov ei takakarvannut toisessa.

Jotain tällaisia hyökkäysketjuja lähtisin itse hakemaan:

Huberdeau-Barkov-Hoffman/Connolly
Dadonov-Trocheck-Connolly/Malgin/Hoffman
Vatrano-Borgström-Sceviour/Connolly/Malgin
Hunt-Acciari-Hawryluk/Sceviour
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Itse odotin Borgströmilta breikkaamista, mutta ilmeisesti ei ole tasoaan nostanut? Eikö fysiikka ja jalkanopeus riitä vai mistä kiikastaa?
Ei riitä fysiikka, jalkanopeus eikä ehkä tahtotilakaan. Jotenkin Borgströmistä tulee mieleen Joel Armia pahimmillaan ennen "NHL-muodonmuutostaan", laiskaa kaartelua ja tilanteiden välttelyä parhaan mukaan, muutamat kärkikynät siellä täällä. Todella junnumaista peliä, ei voi noilla otteilla hirveästi peliaikaa odottaa.

Huolimatta Quennevillen varsin vakuuttavasta CV:stä, miehessä on aina ärsyttänyt tempoileva ote peluuttamisessa. Saman pelin sisällä voidaan nähdä hyvinkin 3-4 erilaista ketjutusta milloin mistäkin syystä.
 
The world is done,
Aurora gone

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ekblad ei ole koskaan ollut tuon parempi. Hyökkäyssuuntaan omaa jonkunlaisia avuja ja on tietysti isokokoinen. Puolustaa puolihuolimattomasti, eikä käytä kokoaan. Metrimitalla draftattu fyysinen hönö, jolla ei vaan silmä riitä enempään.
Kyllähän tuo nyt selkeästi oli parempi kahdella ekalla kaudellaan kuin on ollut sen jälkeen.
 

Bulihefe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Porin Ässät
Kyllä taas tehdään kausi vaikeaksi alusta lähtien. Nyt tarvittaisiin Barkovilta ja muiltakin heräämistä, sillä ei se voittoputki siellä keväällä ja lopulta neljän pisteen päähän pleijareista jääminen paljoa iloa aiheuta. Tuolle puolustukselle pitäisi myös jotain tehdä...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Kyllähän tuo nyt selkeästi oli parempi kahdella ekalla kaudellaan kuin on ollut sen jälkeen.
Jotenkin tuntui isolta virheeltä lyödä se pitkä lappu Ekbladille heti parin ELC-kauden jälkeen jo käteen. Kehitys loppui siihen ja toki tuli aivotärskyjäkin.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Ei riitä fysiikka, jalkanopeus eikä ehkä tahtotilakaan. Jotenkin Borgströmistä tulee mieleen Joel Armia pahimmillaan ennen "NHL-muodonmuutostaan", laiskaa kaartelua ja tilanteiden välttelyä parhaan mukaan, muutamat kärkikynät siellä täällä. Todella junnumaista peliä, ei voi noilla otteilla hirveästi peliaikaa odottaa.
Mutta mitä on tapahtunut kesän aikana? Viime kaudella Borgströmin pelaaminen riitti oikein hyvin. Vai olikohan viime kaudella Borgströmin helpompi breikata junnumaisen pelinsä kanssa kun pudotuspelit oli jo menetetty ja loppukaudesta oli pelkästään voitettavaa ilman paineita. Siis lähinnä uteliaisuuttani kyselen, sillä viime kaudella Henrikin peli näytti mielestäni ihan hyvältä. Ei vielä silloin riittävän hyvä kakkossentteriksi, mutta ihan riittävä kolmossentteri ylivoimavastuulla huonossa joukkueessa.
 
RELEASE THE KRAKEN
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy