Tässähän lähestytään jo draftia ja uutta kausiketjua ei ole ilmestynyt. Koitetaan nyt sitten joku raapustaa tähän, että innokkaat pääsevät keskustelemaan. Toivottavasti porukka jaksaa kirjoitella taas ainakin siihen asti, että pudotuspelimahdollisuudet luiskahtavat käsistä. Aloitetaan perinteisesti sopimustilanteesta:

Hyökkääjät:

Aleksander Barkov
$5,900,000 (UFA 2022)
Jonathan Huberdeau $5,900,000 (UFA 2023)
Mike Hoffman $5,187,500 (UFA 2020)
Vincent Trocheck $4,750,000 (UFA 2022)
Evgeni Dadonov $4,00,000 (UFA 2020)
Frank Vatrano $2,533,333 (UFA 2023)
Colton Sceviour $1,200,000 (UFA 2021)
Henrik Borgström $925,000 (RFA 2021)
--------------Sopimus katkolla--------------------
Denis Malgin (RFA), Troy Brouwer (UFA), Riley Sheahan (UFA), Jamie McGinn (UFA), Juho Lammikko (RFA), Jayce Hawryluk (RFA)

Puolustajat

Aaron Ekblad $7,500,000 (UFA 2025)
Keith Yandle $6,350,000 (UFA 2023)
Michael Matheson $4,875,000 (UFA 2026)
Mark Pysyk $2,733,333 (UFA 2020)
Josh Brown $675,000 (RFA 2020)
----------Sopimus katkolla-----------------------
MacKenzie Weegar (RFA), Ian McCoshen (RFA)

Maalivahdit

Roberto Luongo $4,533,333 (UFA 2022)
James Reimer $3,400,000 (UFA 2012)

Yläkerta

Hyökkäyksessä on mielenkiintoinen tilanne. Toisaalta joukkueessa on alihintaisia tähtipelaajia, mutta siitä huolimatta viime kaudellakin homma kaatui pitkälti materiaalin kapeuteen. Kesän osalta suurimmat mielenkiinnon kohteet ovatkin seuraavat:

- Panarin vai ei Panarinia? Panarin varmasti houkuttaa Tallonia ja oikeastaan jo vuoden päivät Panarinia on huhuissa viety myös Floridaan. Toisaalta erittäin kiinnostava vaihtoehto, mutta toisaalta nähtyjen UFA-sopimusten jälkeen pelottaa, kuinka paljon venäläisestä pitäisi maksaa. Toisaalta puhutaan takuuvarmasta suorittajasta, mutta kun rosterissa on muitankin aukkoja, kannattaako ainakaan suurinta eforttia laittaa Panariniin. Ennen sitä ainakin maalivahtitilanteen pitäisi olla selvillä

- Mitä tehdä Hoffmanin kanssa? Ihmettelen vähän, kuinka arvokkaana Hoffmania nähdään fanien keskuudessa. Kyllä, on taitava ja tuo kiistatta ratkaisuvoimaa kissojen hyökkäykseen, mutta ihan yhtä lailla minun silmiini osui kauden aikana jatkuvat vaikeudet kiekottomana. Ei myöskään minun papereissa sovi palapeliin. Joko pitäisi peluuttaa Barkovin kanssa, eli "uhrata" Sasha Hoffmanin rinnalla tai sitten Borgströmin/Trocheckin rinnalla. Borgin tai Tron vieressä pelatessa riskit kasvavat. Kumpikaan senttereistä ei ole varsinainen puolustuspelaamisen taituri ja varsinkin Trocheckilla on suuria vaikeuksia, jos vierellä ei ole sopivaa palasta, joka pystyy kantamaan velvoitteita myös puolustussuuntaan. Hoffmanin pystyisi tarvittaessa helpohkosti treidaamaan eteenpäin, jos cappitilalle tulee käyttöä

- Mistä löytyy leveys? Jos Panarin menee ohi, UFA-markkinoilla on nyt aika paljon secondary scoring -osastoa tarjolla. Ja myös paljon erilaisia pelaajatyyppejä, joista valita, on Wayne Simmondsista Anders Leen kautta Gustav Nyquistiin. Omista nuorista Malginin, Tippettin ja Hawrylukin kohtalot kiinnostavat. Koko kolmikko tuskin mahtuu samaan aikaan optimikokoonpanoon, mutta kaksi voisi kerrallaan mahtuakin. Mikäli kohtalona on Hoffmanin siirtäminen, Tippett voisi olla yksi korvaajaehdokas, mikäli kokoonpanoa täytetään muutoin kokonaisvaltaisemmilla pelaajilla.

Kokonaisuutena Panthers tarvitsee minimissään yhden uuden top6-hyökkääjän ja nelosketjun sentterin. Lisäksi leveyttä tuomaan yksi "brouwer" kauden kynnykesellä PTO:lla. Vaikka pyörittelen miten, on todella vaikea saada Panarinia mahtumaan ilman, että ketään tarvitsee kaupata pois.

Alakerta

Jo nimilistasta voi päätellä, että joukkueessa on yhden profiilipuolustajan vaje. Ei siis välttämättä absoluuttinen huippu, mutta kolmos-nelospakki. Olen alkanut jopa pitämään Pysykistä, mutta rooli top4:ssä on liian suuri. Yksi pakki siihen eteen helpottaisi kummasti taakkaa. Ekblad ja Yandle ovat loistavia puolustajia, Mathesonilla on edelleen lunastamatonta potentiaalia, jonka uskon tulevan esiin Coach Q:n alaisuudessa. Pysyk ja Weegar muodostavat peruspeliä pelaavan kolmosparin ja McCoshen pystyy tarvittaessa paikkaamaan, eli puolustuksessa ei sinänsä ole mitään suurta huolta, mutta sitäkin selvempi yhden miehen vaje.

Jos secondary scoring on UFA-sesongille hyökkääjien osalta mielenkiintoinen, pakkien kohdalla ei voi sanoa samaa. Kärki taitaa muodostua Gardinerista, Edleristä ja Myersistä. Todella suuri joutua maksamaan ylihintaa puolustajista tänä kesänä. Kukaan kolmikosta ei edes herätä mitään riemunkiljahduksia, joskin kaikki kelpaisivat kohtalaisella hintalapulla. Yksikään ei vain ole sen tason pelaaja, johon haluaisi sitoutua kovalla hinnalla vuosikausiksi. Ehkä henkilökohtaisesti kiinnostavin nimi onkin Anton Strålman, mutta jälleen kysymysmerkkejä.

Tallonina olisin valmis lyömään vaikka ykköskierroksen varausvuoron, mikäli sillä olisi mahdollisuus naarata joku pätevä puolustaja joukkoon.

Sitten se kiinnostavin osa-alue, maalivahdit. Siinäpä on Tallonilla pureskeltavaa, sillä nykyinen veskarikalusto ei yksinkertaisesti riitä. Hankkiutuuko Tallon eroon 1) Luongosta 2) Reimeristä 3) molemmista. Kovin mahdollinen peliliike olisi, jos saisi lääkäreiden ja Luongon kanssa yhteisymmärryksen, että kroppa ei enää kestä pelaamista (kun se ei kuitenkaan kestä kuin maltillisen määrän muutenkaan) ja Reimerin saisi jollain ilveellä lähetettyä johonkin. Siihen perään Bobrovski sisään ja Montembeault voisi hyvinkin pelata ainakin alkukaudesta ne hajaottelut, mitä Bobilta jäisi.

Reimer on jo kaupattavien listalla ja Luongon piti näinä päivinä kertoa tulevaisuuden suunnitelmistaan. Luongon kohdalla voin kuitenkin hyväksyä, että ukko pidettäisiin vielä kausi mukana kokoonpanossa antamassa tukea Bobille, jonka uskon päätyvän kovalla sopimuksella Panthersiin. Ykkösveskojen kohdalla kilpailu ei ole yhtä kovaa kuin ykköslaiturin (vs. Panarin), joten kaikki edellytykset menestyksekkääseen jahtiin on olemassa. Vaikka Bob ei ikinä Floridan lämpöön saapuisikaan, pitää silti etsiä se uusi maalivahti jostain ja jollain ilveellä.

Yhteenveto:

Kenttäpelaajistossa runko on kunnossa, mutta kärkeen tarvitsee lisää voimaa. Hyökkäykseen hankintalistalla yksi top6-hyökkääjä ja nelossentteri, puolustukseen top4-pakki ja lisäksi vielä ykkösmaalivahti.

Kaikkiaan tilaa on tällä hetkellä 21 miljoonaa dollaria, mutta toisaalta nykymiehistössä on vain 15 pelaajaa. Malginin, Hawrylukin, McCoshenin ja Weegarin jatkosopimuksiin ei pitäisi kulua ainakaan yli 5 miljoonaa, joten noihin neljään paikkaan (23 pelaajan rosteri) jää käytettäväksi karkeasti arvioiden n. 16 miljoonaa dollaria. Tilanne muuttuu huomattavasti, kun (ei jos) maalivahtiosastolla tehdään ratkaisuja. Jos Reimerin saa ulostettua ilman palkanpidätystä, luku on lähempänä 20 miljoonaa. Silti sen Panarinin voi unohtaa, ellei sitten uhraa Hoffmania ja nosta Tippettiä (tai muuta nuorta ja halpaa) korvaajaksi.

Kokoonpanojen arviointi on tässä vaiheessa aivan yhtä tyhjän kanssa, kun Panthersilla on cappia, jonka Tallon on kertonut aikovansa käyttää. Ja saattaa käyttää jopa niin raskaasti, että joutuu vielä myymään poispäin.

Varaustilaisuus

Aiempina vuosina oli aika selvä mielipide, mitä olisin toivonut Tallonin esikuntineen varaavan. Tälle kesälle on ollut niin vahva epäilys, että tuo ykkösvaraus siirtyy muualle, etten ole juuri sillä silmällä katsellut. Kuitenkin kaipaisin ehkä ennemmin puolustuspään pooliin lisää leveyttä, kun hyökkäykseen on jo kuitenkin Tippettiä, Denisenkoa, Noelia, Heponiemeä ja kumppaneita. Mielellään vielä joku hyvin liikkuva isokokoinen pakki, joka pystyy pelaamaan myös kiekollisena. Laitetaan pari toivetta näillä spekseillä:

Philip Bronberg:
Moritz Seider:

Noniin, sana on vapaa!
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hauska tilanne näin Tampa lasien läpi vieraisiinpöytiin huudellessa, kun hyökkäys on täynnä halpoja ja alihintaisia soppareita ja puolustuksessa sitten päinvastainen tilanne.

Puolustuspeli ja mv peli kuitenkin joukkueen isoimmat ongelmat ovat, kun alkaa vanha herra olla enemmän lasaretissa kuin maalinsuulla.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kiitos ketjun avauksesta!

Tämä offseason määrittää paljon jatkoa ajatellen. Jos tuota puolustusta ei laiteta kuntoon niin pantterit nauttii tulevaisuudessakin aikaisista kesälomista. Itse keskittyisin puolustuksen vahvistamiseen varsinkin kun se on tällä offseasonilla onnistunut muiltakin varsin kevyesti (vrt. Philadelphia). Jos puolustusta ei paranneta vaihtamalla olemassa olevia palasia niin sitten sinne pitäisi tuoda kaksi uutta takuuvarmaa suorittajaa.

X - Ekblad
Yandle -Y
Matheson - Pysyk
+muut

Sekä X että Y hyvään puolustuspeliin kykeneviä hyvin liikkuvia puolustajia.

Maalivahtitilanne ratkeaa sillä kun jompikumpi nykyisistä lähtee ja toinen jää kakkoseksi. Olettaen tietenkin että saadaan naarattua ykkösveskarin arvoinen kaveri aloittavaksi maalivahdiksi. Sinänsä jo puolustuksen reilu parantaminen pelastaisi paljon oman pään suhteen jolloin maalinsuulle ei tarvittaisi ns. vapahtajaa.

Jos noilla muutoksella lähdettäisiin liikkeelle ja katsottaisiin vasta sitten sitä hyökkäystä. Joka on täysin riittävä vaikkei ketään hankittaisikaan.
 
Jos noilla muutoksella lähdettäisiin liikkeelle ja katsottaisiin vasta sitten sitä hyökkäystä. Joka on täysin riittävä vaikkei ketään hankittaisikaan.
Tästä olen kyllä eri mieltä. Hyökkäys tuotti kyllä viime kaudella riittävästi, mutta kapeus näkyi sillä hetkellä, kun Trocheck putosi pelistä pois. Ja vielä merkittävämpi asia hyökkäystä pohtiessa on, että Panthers pelasi viime kaudella aika erilaista kiekkoa kuin se tulee ensi kaudella pelaamaan. Ainakaan itse en usko, että hyökkäys pystyy tuottamaan yhtä paljoa, kun Q:n filosofiassa ei hyökätä puolustuspelin kustannuksella.

Edelliseen liittyy myös mielipiteeni Hoffmanin myymisestä. En missään nimessä usko, että Hoff pystyy tekemään ensi kaudella 70 pistettä, koska Q laittaa ukon joko koirakouluun tai katsomoon, jos kiekoton pelaaminen on samalla tasolla kuin tällä kaudella. Corsien ja muiden edistyneiden tilastojen valossa Hoffman oli keskikastia, mutta pelejä katsoessa Hoffman oli oman alueen miesvartioinnissa koko joukkueen huonoin pelaaja. Aika monta kertaa sai hidastuksista katsella, kun Hoffmanilla oli kamppailutilanteessa jo ajatus hyökkäyksen eikä vastustajan mailan nostamisessa.

Siitä olen samaa mieltä, että Panarinin hankintaa en pidä järkevänä, kuten tuossa avausviestissä jo sanoin. Panthersilla on hyökkäyksessä todella paljon tulivoimaa ja oman näkemykseni mukaan käytän sen +10 miljoonaa seuraavan viiden vuoden aikana Barkovin, Huberdeaun ja Trocheckin sopimuksiin kuin Panariniin ja sitten parin vuoden päästä olla capin kanssa ongelmissa.

Ja tuo kahden pakin hankkiminen on ajatuksena kiinnostava, mutta ei ole helppoa löytää kahta laatupuolustajaa yhden kesän aikana. Tai on helppoa löytää, mutta hankkiminen on sitten eri asia. Kun miettii viime vuosina liikkuneita puolustajia, niin siihen on vaadittu aika hyviä assetteja vastineeksi ja kun UFA-markkinat on mitä on, niin joutuu maksamaan järkyttävää ylihintaa. Samaten uskon uuden valmennuksen tuovan todella paljon ulottuvuuksia juurikin puolustuspelaamiseen. Siihen jos löytyy vielä laatumaalivahti, niin yksi puolustaja ja yksi top6-hyökkääjä vie jo aika pitkälle.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ymmärrän kantasi. Näen tosin asian itse niin että jos puolustusta parannettaisiin niin se näkyisi parempana maalivahtipelinä ja toisaalta laadukkaampi puolustaminen poikisi tehoa myös hyökkäykseen kiekonhallinnan kautta. Näin siis ainakin teoriassa.

Philadelpiakin otti pelkillä draft-pickeillä esim. Braunin San Josesta. Tuolla hinnalla olisin itsekkin voinut ottaa tuon tason pakin Yandlen vierelle kakkospariin. Isompi satsaus sitten siihen Ekbladin vierustoveriin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät, Hurricanes
Tua noi, Barkov olisi varmasti paras mahollinen kaveri ulosmittaamaan Puljusta kaiken irti ja häntä mentoroimaan. Mutta olisko Panthersil mitää käyttöö Puljulle? Tai olisko sopivaa koloa, että Puljua voisi koittaa? Ja olisiko antaa jotain vastinetta Oilersille.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Tua noi, Barkov olisi varmasti paras mahollinen kaveri ulosmittaamaan Puljusta kaiken irti ja häntä mentoroimaan. Mutta olisko Panthersil mitää käyttöö Puljulle? Tai olisko sopivaa koloa, että Puljua voisi koittaa? Ja olisiko antaa jotain vastinetta Oilersille.
Itse en välttämättä lähtisi Tallonin asemassa Puljua kokeilemaan. Toki Q jos joku saisi kaverista varmasti sitä potentiaalia kaivettua, mutta tuo vastine on varmasti se suurin kysymys. Oilers varmasti kuitenkin edelleen haluaa maksun Puljun lunastamattomasta potentiaalista ja tuo saattaa osoittautua riskit huomioiden turhan suureksi.

Aika moni taho hahmottelee Spencer Knightia Panthersin varaukseksi ensi yön tilaisuudessa 13. vuorolla. Itse en täysin ole ajatusta vastaan, vaikka maalivahtien varaaminen onkin enemmän tai vähemmän arpapeliä. Vaakakupissa painavat ehkä jonkin verran viime kauden hienot tarinat Carter Hartin ja Jordan Binningtonin kohdalla. Knightin varaaminen ja mahdollinen Bobrovskyn hankinta sementoisivat joukkueen maalivahtitilanteen parhaassa tapauksessa parin vuosikymmenen ajaksi - melkoinen muutos nykytilanteeseen. Bobrovskyn kohdalla (kuten myös Panarinin) hirvittää hieman se, kuinka paljon miehelle joutuu antamaan vuosia ja miljoonia.

Täysin samaa mieltä käyttäjän @punasydän kanssa tuosta ammottavasta aukosta takalinjoilla. Selkeä tarve top4-pakille ehdottomasti. Draftin kautta sellaista ei 13. vuorolla vielä ensi kaudeksi naarata, mutta Seider olisi mahdollisesti tuolla vuorolla vielä vapaana. Brobergissa näen liikaa puutteita. Thomas Harley voisi olla myös hyvä haku, joskin saattaa olla vapaana myöhemminkin. Tämä herättää kysymyksen: Jos Panthers on päättänyt varata maalivahdin tai puolustajan ja 13. vuorolla BPA-periaatteella vapaana on vielä tukku hyökkääjiä, mitä olisi saavutettavissa vuoron kauppaamisella hieman alaspäin?
 
"I start to think, and then I sink into the paper like I was ink. When I'm writing, I'm trapped in between the lines. I escape when I finish the rhyme."

~POSEIDON~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Panthers,
Itse en näe oikein muita pelaajia ketä tuolla 13. varauksella kannattaisi ottaa kuin Seider tai Knight. Jos eivät ole varattavissa niin kauppaa kehiin esimerkiksi Vegasin kanssa ja top-4 pakkia sieltä.
Colin Miller <-> 13. + Pysyk
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kuulostaisi aika kovalta hinnalta Colin Milleristä 13.varaus ja Pysyk. Pitäisi tuolla paketilla saada laadukkaampaa puolustajaa joukkueeseen. Olkoonkin että Millerin viime kausi oli heikko mutta en edelleenkään ole varma onko mies vain pelkästään ylivoiman pyörittäjä.
 
Dave Brown:''What are you doing on the powerplay?''
Chris Nilan:''What are you doing in the league?''

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Viime yön valintana Spencer Knight - veskari.

Aika moni osasi valintaa odottaa koska mainitsemisen arvoisia goalie prospecteja ei juurikaan organisaatiossa ole. Ennakkoon hyvä valinta, mutta aika näyttää.

Eilen tuli mieleen että vapaat markkinat testaava Joonas Donskoi voisi olla Panthersille hyvä syvyyttä tuova haku. Muutamia vuosia sitten osoitti kemiaa Barkovin kanssa mm-kisoissa eli siitä hyvä alivoimapari ja tasakentällisin voisi pelata kolmosessa Borgströmin laidassa koska Joonas on tunnollinen kahden suunnan laituri ihan kelvollisella pelipäällä ja mainiolla taisteluasenteella.

Tallonin mukaan Panthers tulee olemaan aktiivinen tulevilla hulluilla päivillä. Lähtökohtaisesti ihan hyvä juttu kunhan järki pysyy mukana. Odotan tulevia käänteitä innolla!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Spencer Knightista monet odottaa NHL-tason maalivahtia maksimissaan kolmessa vuodessa. Aikatauluna tuo on järjettömän nopea eli eiköhän se Bobrosvsky ole edelleen suunnitelmissa, vaikka jotkut nyt olettavat muuta. Jos kuvitellaan, että Knightin osalta tuo skenaario tapahtuu, niin Knightille maksetaan ns. iso lappu about viiden vuoden päästä. Sitä ennenkin olisi kiva menestyä. Vai?
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Luongo ilmoitti uran päättymisestä.

Nyt siellä veskariosastolla on Reimer ja Montembault tms. joten veskaria huutaa. Olisiko se Bobrovsky sitten..
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno ura oli Roberto Luongolla. Kipeästi tarvitsee Florida nyt uutta ykkösmaalivahtia. Bobrovskyn uskoisin sieltä olevan tulossa, on ehdottomasti paras vapaana oleva veskari.
 

~POSEIDON~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Panthers,
Twitterin mukaan Panthers olisi kiinnostunut Anton Strålmanista. Hienoa olisi saada ruotsalaisia joukkueeseen koska ilman hannuhanhia ei voi voittaa mitään.
Arvalla heitän vielä Krügerin nimen, koska Q on tuttu valmentaja ja tarvetta olisi jollekkin nelos sentterille jos sitä paikkaa ei anneta Lammikolle tai tehdä jatkoa Sheahanille.

Joten oisko ostoslistalla mahdollisesti:

Panarin 7 x $9,5-11M
Bobrovsky 6 x $8-8,6M
Strålman 2-3 x $3,7-4,2M
Krüger 3 x $1,2-1,3M

Myyntilistalla mahdollisesti:

Reimer
Hoffman
Pysyk

Matheson - Ekblad
Yandle - "Strålman"
Weegar - Pysyk/ Brown
 
Viimeksi muokattu:
@~POSEIDON~ en millään jaksa uskoa, että noin kovia peliliikkeitä pystyisi tekemään kukaan. Tuo ostoslistan nelikko kustantaisi todennäköisesti ~25 miljoonaa. Tällä hetkellä cappitilaa on 24 miljoonaa. Jos cappitilaa lisää Reimerin, Hoffmanin ja Pysykin verran, niin rosterissa olisi 15 pelaajaa ja cappitilaa ~10 miljoonaa. RFA-pelaajista Montembeault ja Weegar siis ilman jatkoja tuossa laskelmassa ja kokoonpano näyttäisi tältä:

Panarin - Barkov - Dadonov
Huberdeau - Trocheck - XXX
Vatrano - Borgström - XXX
Sceviour - Kruger - XXX

Matheson - Ekblad
Yandle - Strålman
XXX - XXX

Bob
XXX

Noihin XXX-kohtiin pitäisi saada siis täyte 10 miljoonalla ja viiden pelaajan löytäminen sopuhintaisilla sopimuksilla olisi jo kovan työn takana, saatikka kun puhutaan täydestä 23 pelaajan rosterista, joka tarkoittaa kahdeksaa pelaajaa. Tuo XXX-kokoonpano on siis sellainen, joka korjaisi viime kauden ongelmaa, eli tulosvastuun jakautumista muutamien yksilöiden harteille. Lisäksi tuo on loukkaantumisille riskialtis skenaario. Ja tosiaan, vaikka en Pysykistä juuri pidä, kolmospariin on todella vaikeaa löytää laadukkaampaa puolustajaa halvemmalla. Ellei sitten hyökkää jonkun riskin kimppuun ja kaikki menisi kohdilleen.

Toki on mahdollista rakentaa yhden kauden dreamteam, mutta noilla liikkeillä ensi kesäksi ei jäisi pelivaraa tippaakaan enempää kuin cappi nousee. Tällä hetkellä ensi kesän UFA:t ovat Hoffman, Dadonov, Pysyk ja Reimer. Jos ollaan jo valmiiksi sopimustilanteessa, jossa liikkumavaraa ei ole, Dadonov lähtee ja vastaavaa korvaajaa ei ole helppo löytää 4 miljoonan lapulla, joskin Dads ilman Barkovia on ollut heikohko. Siihen päälle vielä Borgströmin loppuva sopimus, niin käsissä on vaihteeksi kriisi, jossa on pakko päästää halvalla dumppina laatua pois. Nykymiehistöllä Hoffman, Reimer ja Pysyk -kolmikosta kahden pitäminen jättäisi pelivaraa myös ensi kesälle.

Koitin capfriendlyssä kikkailla erilaisilla peliliikkeillä pitkät tovit, enkä löytänyt ratkaisua, jossa Panarin tulisi nyt joukkueeseen, mutta vuoden päästä ei olisi ongelmaa käsillä. Enkä välttämättä näe edes ongelmaa, vaikka Panarin karkaisi muille maille. UFA-markkinoilla on valinnanvaraa laitureista, lyhyemmilläkin soppareilla kuin Panariniin vaadittavat 7 vuotta, jotka tulisivat vaikuttamaan myös Huberdeaun, Barkovin ja Trocheckin sopimusten uusimiseen seuraavan 5 vuoden aikana. Barkovilla (ja Trocheckilla) on enää kolme vuotta halpaa sopimusta jäljellä ja jos rahankäyttö on siihen asti täysin holtitonta, pyytänee myös Barkov markkina-arvoista sopparia, eikä tyydy tarkan markan -joukkueen alennukseen.

Tämä kaikki siis perustuu siihen, että Bob & Panarin signaavat sopuhintaiset sopparit. Jos Panarinin saisi alle 10 miljoonalla ja Bobrovskin alle 8 miljoonalla, niin monta ongelmaa poistuisi ja tämä viesti olisi turha. Jostain syystä en vain jaksa uskoa, että noin halvoilla soppareilla kumpikaan löytäisi tietään Floridaan. Tallonina targetoisin tällä hetkellä jotain sopimusta, joka jättää liikkumavaraa juurikin Barkovin (ja Trocheckin) sopimuksen loppumishetkeen. Ellei Tallon sitten vakaasti usko, että Trocheck myydään jo ennen tuota Borgströmin tieltä pois.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Sinne meni myös Reimer kun Canesin kanssa tehtiin treidi jossa Darling tuli toiseen suuntaan ja hänen sopimuksensa ostettiin heti ulos. Ilmeisesti vähän kepeämpi buy-out Darlingin osalta kuin mitä se olisi Reimerillä ollut.

Nyt MV-osasto on mallia

XXX
XXX
Montembeault

Olisikohan tuo parin päivän päästä esimerkiksi muodossa

Bobrovsky
Kinkaid
Montembeault

Sormet ristiin ja jäniksenkäpälät esiin ettei mahdollinen Bobin soppari ole mallia älytön.

Huomennahan tuo jo varmaan nähdään.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Bobrovskya huhutaan 7 vuoden ja 9,5-10M AAV sopimuksella. Samoin Brett Connollya huhutaan Panthersiin 4 vuoden ja 3,5M AAV sopimuksella.

Illalla nähdään miten käy.

Haluaisin kyllä nähdä sinne puolustukseen panostusta.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Bobrovskyn sopimus on kyllä melkoinen. Ymmärrän kyllä, miksi Panthers tuohon suostui, mutta... Kaksinkertainen Vezina-voittaja näillä markkinoilla oli saamassa kohtuullisen mottipäisen sopimuksen joka tapauksessa. Kun Panthersin epätoivoinen tarve maalivahdille oli lisäksi tiedossa, niin eihän tämä yhtälö shokki ole. Silti 10 miljoonaa kaudessa olisi helpompi sulattaa, jos puhuttaisiin edes viiden kauden sopparista. Mutta samantien täydet seitsemän kautta...

Bobrovskyn pitää seuraavat viitisen kautta vetää todella kovalla tasolla, jotta tuo sopimus ei näytä täysin idioottimaiselta. Bobin pitää vetää tasolla, jolla haastetaan Vezinasta. Tärkeämpää kuitenkin on, että Bob johtaisi Panthersin pudotuspeleihin vuodesta toiseen. Ensimmäisestä kierroksestakin pitäisi vielä selvitä. Mikäli Panthers seuraavien kausien aikana selviää pudotuspeleihin ja kykenee siellä Atlanticin kärkeä haastamaan, voidaan Bobrovskyn sopimusta pitää oikeana valintana. Vaihtoehtona tänä kesänä olisi ollut Lehneriä, Varlamovia jne., joiden kohdalla olisi varmasti saanut halvemmalla ratkaisun tolppien väliin. Nyt Bobrovskyn olisi syytä osoittaa, että oli aidosti noin kovan summan arvoinen.

Samaan tapaan Strålmania voidaan pitää vastauksena suoraan tarpeeseen. Toki monet olisivat varmasti vielä kovempaa kaveria kaivanneet top4-pakistoa täydentämään, mutta jo Strålman on askel oikeaan suuntaan. Kolmevuotinen sopimus on ihan ok, vaikka 5,5M ehkä hieman paljon miehelle onkin. Toki tässä pitää toivoa, että mies palaa loukkaantumisten sävyttämän kauden jälkeen tasolleen. Mutta ollaan optimisteja vielä tässä vaiheessa.

Lisäksi Tallon toi joukkueeseen Connollyn (4 x 3,25M) ja Acciarin (3 x 1,67M). Acciari nelosen erikoismiehenä yhdessä Connollyn kanssa tarjoaa Floridan hyökkäykseen laatua myös alempiin ketjuihin. Panthers on jo pari kautta kaivannut alempiinkin ketjuihin pelaajia, joita valmentaja uskaltaa peluuttaa. Ei Barkovin peluuttaminen 30min illassa ole ratkaisu. Nyt kolmoseen ja neloseen saatiin laatua kohtuullisilla sopimuksilla.

Hieman ylihintaisista sopimuksista huolimatta pitäisin Panthersin kesää onnistuneena. Siellä on tähän mennessä paikattu aukkoja: 1) Q penkin taakse. 2) Maalivahtitilanne. Bobrovsky on askel oikeaan suuntaan. 3). Puolustusta ainakin yritettiin vahvistaa, koska Strålman. 4) Laatua alaketjuihin. Varsinkin maalivahti- ja valmennustilanteen korjaaminen ovat todella merkittävät askeleet.

Näillä tiedoilla kokoonpano syksyllä olisi kutakuinkin:

Huberdeau-Barkov-Dadonov
Hoffman-Trocheck-Vatrano
Connolly-Borgström-Tippett
Hawryluk-Acciari-Sceviour

Matheson-Ekblad
Yandle-Strålman
Weegar-Pysyk

Bobrovsky
Montembeault

Ei vieläkään mitenkään virheetön. Puolustus kaipaisi edelleen päivitystä. Pysyk menisi kolmosparissa hyvinkin, mutta en yllättyisi, vaikka miestä kaupata yritettäisiin. Kokonaisuutena sanoisin kuitenkin, että Panthers on tänä kesänä ottanut askeleen eteenpäin. Hieman ylihintaa UFA-markkinoilla Panthers joutui maksamaan, mutta sellaista se tuppaa olemaan. Atlantic ei helppo divisioona ole ensi kaudellakaan, joten pieniä kaneja pitänee Q:n hatusta taikoa, jos näillä mennään. Lähtökohtaisesti kuitenkin jo maalivahtiosaston vahvistuminen, pieni päivitys pakistoon ja ennenkaikkea puolustuksen organisoimiseen kykenevä valmentaja antavat pientä toivoa ensi kaudelle. Hyökkäyksen kärjen riittävyys jo ennestään tiedetäänkin.

Edit. Muokkasin hieman, kun Connollyn ja Acciarin sopimukset vahvistettiin.
 
Viimeksi muokattu:

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hurja tuo Bobrovskyn sopimus. Onhan Bob toki huippumaalivahti, mutta siltikin 10 miljoonaa kaudesta on huima summa, ei ole mitään takeita siitä että pystyy vielä 7 kautta pelaamaan huipputasolla. Bobilla on ilmeisen hyvä agentti.
 
Ei vieläkään mitenkään virheetön. Puolustus kaipaisi edelleen päivitystä. Pysyk menisi kolmosparissa hyvinkin, mutta en yllättyisi, vaikka miestä kaupata yritettäisiin. Kokonaisuutena sanoisin kuitenkin, että Panthers on tänä kesänä ottanut askeleen eteenpäin. Hieman ylihintaa UFA-markkinoilla Panthers joutui maksamaan, mutta sellaista se tuppaa olemaan. Atlantic ei helppo divisioona ole ensi kaudellakaan, joten pieniä kaneja pitänee Q:n hatusta taikoa, jos näillä mennään. Lähtökohtaisesti kuitenkin jo maalivahtiosaston vahvistuminen, pieni päivitys pakistoon ja ennenkaikkea puolustuksen organisoimiseen kykenevä valmentaja antavat pientä toivoa ensi kaudelle. Hyökkäyksen kärjen riittävyys jo ennestään tiedetäänkin.
Pysykiä voi olla vähän vaikeaa päivittää, kun capissa on tällä hetkellä 17 sopimuksen jälkeen tilaa 5,6 miljoonaa. Tuohon kun laskee Montembeaultin, Hawrylukin, Weegarin, Tippettin ja kahden täytemiehen (Malgin?) palkat, niin tilaa on maksimissaan 1,5 miljoonaa. Ja kun siellä takaraivossa kaikilla muilla paitsi Tallonilla koputtaa, että Pysykin, Hoffmanin ja Dadonovin sopparit loppuvat vuoden päästä, niin vaikeaa tulee olemaan. Ja cappia tuskin kannattaa ängetä ihan täyteen, että siirtorajallakin olisi mahdollisuus tehdä jotain pieniä liikkeitä, mikäli näyttää sille, että paikka pleijareihin.

Kuten jo aiemmin totesin, uskon että erityisesti Matheson ja Pysyk pystyvät paremmin organisoidussa joukkueessa ja viisikkopelissä näyttämään paljon paremmalta kuin tähän asti. Kumpikaan ei ole huono puolustaja, molemmat vain tarvitsevat pelaamiseensa raamit. Ja ihan tietoista yksilön muokkaamista, joka tulee toistojen kautta: mihin siirretään paineessa kiekko, mihin sijoitutaan kun vastustaja ylittää keskikaistaa missäkin positiossa ja ehkä jopa ihan perusasioita kuten että kaksi puolustajaa ei voi olla maalin takana, kummalta puolelta maalia puolustaessa kierretään, kuka on oma mies. Panthersin oman alueen pelaaminen oli viime kaudella niin katastrofaalista, etten muista kovin montaa kertaa nähneeni yhdelläkään NHL-joukkueella. Q on huomattavasti lähempänä Gallantia kuin Boughneria ja kaksikosta kumpikin (varsinkin Matheson) pelasi Gallantin joukkueessa huomattavasti paremmin. Ensi kaudella Panthers ei 100% varmuudella pelaa viime kauden tyylistä peliä, jossa hyökätään viidellä (ja hyökkääjät karkaavat avauksissa) ja puolustetaan kahdella tai kolmella, jos sentteri nyt on sattunut puolustusalueelle.

Panthersin kenttäpelaajien taso on ollut viimeiset kolme kautta pudotuspelitasolla, nyt myös maalivahti ja valmennus ovat samassa tilassa.
 

pahakurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
Hurja tuo Bobrovskyn sopimus. Onhan Bob toki huippumaalivahti, mutta siltikin 10 miljoonaa kaudesta on huima summa, ei ole mitään takeita siitä että pystyy vielä 7 kautta pelaamaan huipputasolla. Bobilla on ilmeisen hyvä agentti.
Tarvitseeko Bobin vetää huipputasolla 7 kautta? Kyllähän näissä UFA-hankinnoissa lähes aina maksetaan liikaa niistä loppuvuosista. Floridan pitää takoa nyt kun Barkov on superstara ja sopimusta on jäljellä jonkin verran eli kolme kautta. Ei NHL:ssä voita kyllä ikinä mitään, jos joka treidissä/signauksessa aina miettii mikä tilanne on 4-5 vuoden päästä.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Bobrovskyn hankinnalle peukku hinnasta huolimatta. Samoin Strålman lienee mies paikallaan ja tuolla puolustuksella voi kauteen lähteä kunhan Coach Q saa joukkuepuolustamisen organisoitua tiiviiksi.

Hyökkäystä kun katselee niin siellä on mielestäni liikaa teknisiä hyökkäysorientoituneita pelaajia, jotka eivät ole hyviä myös puolustussuuntaan. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta näihin lasken top9 Hoffmanin, Trocheckin, Borgströmin ja nyt hankitun Connollyn. Joku Donskoi olisi ollut Connollyn paikalla parempi vaihtoehto ja Hoffmankin tarvitsisi sentterikseen paremmin kahteen suuntaan pelaavan sentterin kuin Trocheck. Toivottavasti Sheahan vielä tuotaisiin takaisin nelosen keskelle ja Lammikolle pitää ehdottomasti vääntää jatko. Salaa haaveilin myös Brandon Tanevista kolmosen laidassa, mutta Penguinsin maksama hinta oli kyllä suolainen. Omaan silmääni tuo hyökkäys näyttää ns. Ihan kivalta ja runkosarjassa se ehkä riittää, mutta pitkälle tuolla ei playoffseissa mennä.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Nyt kun tuota Bobin hankintaa on pureskellut hetken, niin pakkohan se kai oli tehdä. Samat rahat se olisi saanut jostain muualtakin. Florida ei kuitenkaan ole mikään vapaiden agenttien varsinainen suosikki -kohde, ja nyt saatiin haaviin maalivahti joka pystyy pitämään takapäätä kunnossa siihen asti, että Spencer Knight on valmis.

Strålmanin hinta on varsin korkea, varsinkin kun ottaa huomioon miten huonon kauden hän juuri pelasi. Jää nähtäväksi pystyykö ukkeli palaamaan tasolleen. Olen skeptinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy