rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Sellaista.

Barkovin 96 pistettä on Panthersin seurahistorian yhden kauden piste-ennätys.
Huberdeaun 62 syöttöpistettä on Panthersin seurahistoria yhden kauden syöttöpiste-ennätys.
Yandlen 62 pistettä on Panthersin seurahistorian yhden kauden piste-ennätys puolustajalta.
...ja taisi siellä jokunen muukin seuraennätys tulla. Yandle YV-pisteissä, Barkov yhdessä pelissä kerätyissä syöttöpisteissä jne...

Huberdeaun ja Barkovin myötä Panthersilla on ensimmäistä kertaa historiassaan kaksi pelaajaa, jotka kykenivät samalla kaudella rikkomaan 90 pisteen rajapyykin.

Panthersin hyökkäys oli jopa loistava. Kauden 9. eniten maaleja runkosarjassa tehnyt joukkue. Ylivoiman 26,8 % tehokkuus oli toisiksi paras heti Tampan jälkeen. Mutta...
George Richards on Twitter:"Regardless of how this game ends, #FlaPanthers will end with franchise record for goals scored (264 now) as well as goals against (272). Not easy to do."

Eihän Panthers olisi Panthers, jos se ei kykenisi omaan jalkaansa ampumaan. Hyökkäys joukkueella oli kovin seurahistoriassa. Terävä keihäänkärki, mutta tällä kertaa vain yhden pelaajan ei tarvinnut kantaa. Tulitukea tuli ympäriltä. 9. eniten tehtyjä maaleja kertoo siitä, että hyökkäys oli riittävä pudotuspeleihinkin. Alaketjut vaatinevat hieman huomiota, mutta isompaan remonttiin ei tarvetta ole.

Puolustus sitten sakkasikin huolella. Surullisten kausien joukossa tämä jää kirjoihin mielenkiintoisena lukuna. Hyökkäyssuuntaan hyvin pelannut joukkue oli samalla seurahistorian huonoin, jos mittarina käytetään päästettyjen maalien määrää. Vain kolme joukkuetta päästi Panthersia enemmän maaleja tällä kaudella. Maalivahtipeli, puolustuksen "pelikirja" sekä yksilöt... Eihän tämä nyt hyvin mennyt.

Luongolle kiitokset kaikesta ja hatunnosto, jos tämä nyt oli se viimeinen peli. Eihän Bobby Luu valitettavasti kovin vetreältä enää näyttänyt...

***
Joukkueen toimistolle pari ranskalaista viivaa kesää silmällä pitäen:

- Älkää torpedoiko tuota hyökkäystä uudelleen. Smith & Marchessault riitti.
- Maalivahti. Jostakin ykkösmaalivahti sisään. Reimer / Luongo tai molemmat ulos, Luongon tapauksessa ehkä eläkkeelle /LTIR-listalle.
- Puolustus. Mukaanlukien valmentaja, joka osaa organisoida puolustuksen. Jos Boughnerista ei tähän ole, niin uutta miestä sisään. Nyt on kaksi kautta katsottu totaalista perseilyä alkukausi. Tällä kaudella puolustuspeli ei optimaalisesti toimimaan alkanut missään vaihessa.

***
Jotenkin hämmentävän kaksijakoiset fiilikset jäi Panthersista 2018-2019.

Yksilövetoisesti Panthers tarjosi huimaakin viihdettä parhaimmillaan. Barkov & Huberdeau erityisesti kevään puolella klinikan pystyyn laittaessaan jaksoivat viihdyttää illasta toiseen. Samalla Panthersin peli joukkueena jätti aivan liian monta kertaa tällä kaudella haromaan hiuksia. "Se tehtiin itse" aivan liian monta kertaa.

Noh. Ensi kaudella sitten.
 
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Boughner sai kenkää, haussa valmentaja seuraavin saatesanoin: "...transformative, experienced head coach with Stanley cup pedigree..."

Laskin yhteen 1+Tallon ja sain vastaukseksi Joel Quenneville.

Lähde: Florida Panthers on Twitter

Ja linkkihän vie Twitteriin. Tiedätte.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

TaiDoumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SashanPantterit
Kesää silmällä pitäen:
- Puolustus. Mukaanlukien valmentaja, joka osaa organisoida puolustuksen. Jos Boughnerista ei tähän ole, niin uutta miestä sisään. Nyt on kaksi kautta katsottu totaalista perseilyä alkukausi. Tällä kaudella puolustuspeli ei optimaalisesti toimimaan alkanut missään vaihessa.
Ensimmäinen odotettu askel otetettu.

Linkki vie Twitteriin, jossa on uutinen Boughnerin potkuista:
Florida Panthers on Twitter


Floridalla on iso kesä edessä, kun joukkueessa on palasia joilla pitäisi pelata vielä runkosarjan jälkeenkin, mutta vene vuotaa liian monesta kohtaa. Toivottavasti heikkoja kohtia paikataan järjellä. Aloittaen valmentajasta, joka saa peräpään kuntoon
 
Suosikkijoukkue
Hartaat toiveet & Hukutetut haaveet
Tämä oli ainoa oikea ratkaisu Florida Panthersin tulevaisuuden kannalta! Mielestäni Boughner ei missään vaiheessa saanut panttereita "lentoon". Koko hänen valmennusjaksonsa ajan Floridaa vaivasi epätasaiset otteet, surkea rankkarimenestys, puolustuksen toistuvat käsittämättömät aivopierut ja ikään kuin defensiivisen pelisapluunan puuttuminen. Panthersin pelityyli oli pelkästään tilastojenkin perusteella päästä päähän koohotusta vailla todellista punaista lankaa.

Olen sanonut tämän aiemmin ja sanon sen edelleen: Gerard Gallantin poiskenkiminen oli ei pelkästään hätäinen ratkaisu, vaan yksi koko Panthersin seurahistorian käsittämättömimpiä valmentajan kenkimisiä. Floridan joukkuepeli ei kehittynyt koko Bougnerin valmentajakautena mihinkään, mutta kiitos loistavien yksilöiden se oli sentään kuluneella kaudella sarjataulukossa liigan alempaa keskikastia. Mutta tuolla rosterilla mikä Panthersilla tällä kaudella käytössä, olisi käytännössä pitänyt päästä pudotuspeleihin ja kirkkaasti. Quenneville voisi tosiaan olla mielenkiintoinen värväys, mutta saas nyt nähdä ketä sieltä tulee.
 
Exploring...​

Louis

Jäsen
Hieno uutinen. Olisi ollut ankeaa lähteä seuraavaan kauteen samoissa merkeissä, ja jos luotto ei ole sataprosenttista valmennukseen niin on joskus parempi vain jatkaa eri teillä. Varsinkin jos on Quennevillen tasoinen valmentaja halukas tulemaan valmentamaan Floridaan. Tämän avulla omistajat myös näyttävät teoillaan sen, että ovat tosissaan ja tämän avulla varmasti houkutellaan Panarinia ja Bobrovskia vapailta markkinoilta.

Erityisesti ketutti tällä kaudella kykenemättömyys jäädyttää pelejä johtoasemassa. Se oli semmoista että hyökkäyspeli lopetettiin samalla kokonaan, pelattiin trappia ja kioski oli silti täysin helposti avattavissa vastustajalle. Kun taas jos Panthers lähti itse tappiomatkalla jahtaamaan vastustajaa, vastustaja laittoi yleensä ravintolan kiinni. Toivottavasti tähän tuodaan ensi kaudella muutos.

Joukkuessa on paljon aukkoja kyllä vielä. Erityisesti Bobrovski on kyllä lähes pakko saatava Floridan maalille. Yksi rightin pakki myös tarvitaan joukkueeseen. Borgströmin täytyy treenata kovaa kesällä, nostaa tasoaan tai joukkue tarvitsee vielä yhden sentterin mielestäni lisää kilpaillekseen Atlantin divisioonan kärkijoukkueiden Toronton ja Tampan kanssa. Nyt on organisaation aika lopettaa tyytyminen muuhun kuin parhaaseen.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Q vaikuttaa parhaalta vapaana olleelta vaihtoehdolta. Kokenut kaveri, joka tietää, mitä voittaminen vaatii. Tämän kun Q saa jalostettua pelitavaksi Sashan ja kumppanien ympärille, niin hyvä tulee.

Nyt vielä pakisto ja maalivahtiosasto kesällä kuntoon, niin vähintään pudotuspeleihin pitää päästä
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Q Is here kertoo Floridan Twitter.

Eiköhän ensi kaudesta saada aika mielenkiintoinen.
Kuulostaa hyvältä. Uskon vahvasti, että Q tuleminen meinaa sitä, että Florida on tosissaan niin Panarinin kuin myös Bobrovskyn perässä kesällä.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Puolustukseen luulisi tulevan lisää järkeä, samalla tavalla kuin Islandersissa kävi Trotzin johdolla tällä kaudella. Barkovin ja kumppaneiden henkilökohtaiset tehot saattavat kärsiä siitä jonkin verran (eli ensi kaudella ei välttämättä parannella Floridan piste-ennätyksiä), mutta se ei varmasti kapteenia haittaa, jos joukkue selviää pudotuspeleihin.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Massiivinen homma kyllä. Aivan valtava suunnanmuutos joukkueelle. Nyt jos Q tuo vielä Panarinin ja Panarin Bobin kesällä, niin alkaa olla jo pullat hyvin uunissa. Jännittävin kausi pitkään aikaan tulossa Panttereille. Huh huh, on hienoa.

Panther Parkway on Twitter

Vapaita agentteja vartenkin on annettu lupa tuhlata, Tallonin mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Panthers ilmeisesti maksaa Q:lle 5,25m /vuosi + bonukset, jotka toteutuessaan voivat nostaa miehen palkan seitsemään milliin /vuosi. Varsin kilpailukykyinen palkka, kun huomioi Floridan verotuksen ja muille valmentajille huhujen mukaan maksettavat palkat. Vaikuttaisi tosiaan siltä, että Panthersin omistus on tosissaan valmis laittamaan kättä taskuun.

George Richards on Twitter"#FlaPanthers contract with new coach Joel Quenneville is this according to a source: 5 years, $5.25m per with bonuses that can hit $7m. Philly, apparently, did not get outbid but Q wanted to work with Dale and Barkov. And he likes Gulfstream Park."

Ihailtavaa on myös se, että Panthers oli hyvissä ajoin liikkeellä, kuten huhuista saattoi päätellä, kun Q:n nimi niin äkkiä esiin leivottiin. Nyt ei jääty vatvomaan mitään, vaan tartuttiin tilaisuuteen:
George Richards on Twitter"I will have the full Joel Quenneville hiring timeline soon, but word from a #FlaPanthers source is they had a handshake agreement by Saturday, everything was worked out by Sunday afternoon. Sounds like #Sabres too late to the party. Q flew into FTL executive airport today."


Mielenkiintoinen kesä edessä. Q:n palkkaus kaikkineen vaikuttaa "voitetaan nyt" -liikkeeltä. Mielenkiintoista nähdä, että millaisia liikkeitä pelaajistossa tehdään tämän jälkeen. Vähintään maalivahti, mutta olisiko lisäksi hakusessa Panarin / vahvistusta pakiston top-4 -rooliin. Tilaa olisi palkkakatossa...
 

ipaz

Jäsen
Facebookissa vaikuttava "Complete Hockey News" kertoo, että Philadelphia oli lyönyt Q:lle isomman rahan pöytään, mutta Q oli valinnut Floridan mm. siksi että pääsee valmentamaan Barkovia. Varmasti toki Tallon ja Panthersin varsin potentiaalinen rosteri lisättynä mukavalla säällä painoi vaakakupissa.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Nyt tuntuisi kyllä enemmän kuin loogiselta, että ainakin Panarin siirtyy ensi kaudella Panthersiin. Tuttu valmentaja ja Barkovin laidalle pelaamaan.

Huberdeau - Barkov - Panarin
Hoffman - Trocheck - Vatrano
Dadonov - Borgström - Tippett

Olishan tuossa jo joitain aihioita.
 
Nyt tuntuisi kyllä enemmän kuin loogiselta, että ainakin Panarin siirtyy ensi kaudella Panthersiin. Tuttu valmentaja ja Barkovin laidalle pelaamaan.

Huberdeau - Barkov - Panarin
Hoffman - Trocheck - Vatrano
Dadonov - Borgström - Tippett

Olishan tuossa jo joitain aihioita.
Olisi vähän tuhlausta laittaa ensinnäkin Panarin väärälle puolelle pelaamaan. Ja toisaalta jättää hyödyntämättä tuttu ketjukaveri Dadonov.

Huberdeau - Barkov - Vatrano
Panarin - Borgström - Dadonov
Hoffman - Trocheck - Tippett

Ai että kyllä siinä jo miltei kusee hunajaa kun noita katsoo. Vaikka on noissakin omat kysymysmerkkinsä. Kuitenkin potentiaalia kolmeen hyvään maalintekoon pystyvään ketjuun on olemassa. Jos taas halutaan laittaa kaikki munat samaan (tai tässä tapauksessa kahteen) koriin, niin sitten voisi kokeilla Panarin-Barkov-Dadonov ja toiseen kärkiketjuun Hubi-Trocheck-Hoffman.
 
RELEASE THE KRAKEN

Scipio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Upeita hyökkäysketjusommitelmia, mutta kuten täällä on jo aikaisemminkin puhuttu, niin täydennystä pitäisi hankkia johonkin muualle kuin hyökkäykseen.
Vai luotetaanko siihen, että Q laittaa oman pään kuntoon nykyisillä miehillä?

Toisaalta maalivahdin päivitys onnistuu todennäköisesti vain sillä tavalla, että uhrataan joku pelimies hyökkäyksestä, että joku huolii toisen meidän maalivahdeista. Sittenhän Panarin kelpaisi.
 
Jag spelar rollspelen, men det spelar inger roll.

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tervetuloa Coach Q! Meriittejä löytyy ja se tuntuu just nyt hyvältä kun pelaajilta ne pitkälti puuttuu.

En jotenkin usko että Panarin Floridaan tulisi. Eiköhän tuo mene Rangers/Blackhawks akselille ja toisaalta hyvä niin, jotta jää paukkuja puolustuksen upgreidaukseen.

Katsoitteko muuten päätöspelin highlightsit? Ei jäänyt itselleni mitään muuta mieleen kuin se vastustajan maali jossa ykköspakki Ekbladia viedään puhtaassa 1vs1 tilanteessa kuin mitäkin junnupakkia. Aivan uskomatonta.

Toivottavasti paremmin organisoitu viisikkopuolustus saisi Panthersin puolustajatkin edes näyttämään paremmalta ensi kaudella.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tervetuloa Coach Q! Meriittejä löytyy ja se tuntuu just nyt hyvältä kun pelaajilta ne pitkälti puuttuu.

En jotenkin usko että Panarin Floridaan tulisi. Eiköhän tuo mene Rangers/Blackhawks akselille ja toisaalta hyvä niin, jotta jää paukkuja puolustuksen upgreidaukseen.

Katsoitteko muuten päätöspelin highlightsit? Ei jäänyt itselleni mitään muuta mieleen kuin se vastustajan maali jossa ykköspakki Ekbladia viedään puhtaassa 1vs1 tilanteessa kuin mitäkin junnupakkia. Aivan uskomatonta.

Toivottavasti paremmin organisoitu viisikkopuolustus saisi Panthersin puolustajatkin edes näyttämään paremmalta ensi kaudella.
Panarin omistaa kuitenkin kämpän Etelä-Floridassa ja on hyvää pataa Q:n kanssa. Kyllä minä luulen, että jos Pantterit on valmiita maksamaan niin Panarin on valmis tulemaan. Barkovi ja Dadonov löytyy puhumaan venäjääkin, niin tuntee olonsa kotoisaksi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Quennevillen suurin ongelma viimeisen parin kauden ajalta oli saada puolustuspelaaminen kuntoon ihan koko viisikolta. Varmasti osasyynä oli Blackhawksin nimet selässä eli materiaali ei ollut mitään mestaruusvuosien tasoa, mutta joka tapauksessa suhtaudun tähän entisenä Quennevillen suhteellisen aktiivisena seuraajana vielä realistisesti. Malttakaa ainakin kannattajat.

Se täytyy toki mainita, ettei Quennevillella ole ollut vastaavaa sentteriarsenaalia käytössään Chicagossa. Barkov saa Toewsin kohtelun ja Trocheck on helposti paras kakkossentteri, joka hänellä on ollut valmennettavana.

Toivottavasti Panthers palkkaa ylivoimalle jonkun tekijämiehen valmentamaan sitä, sillä Quennevillen systeemit eivät toimi. Mike Kitchen tulee ilmeisesti Q:n mukana valmentamaan puolustusta pääasiassa.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Venäjän maajoukkueen kasaaminen Floridaan olisi kyllä joukkueen markkinoinnin näkökulmasta varteenotettava liikku ja muutenkin erittäin Tallonin näköinen kuningasidea.

Toimivuudesta en sano mitään.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Venäjän maajoukkueen kasaaminen Floridaan olisi kyllä joukkueen markkinoinnin näkökulmasta varteenotettava liikku ja muutenkin erittäin Tallonin näköinen kuningasidea.

Toimivuudesta en sano mitään.
Saattaa toimia koska siinä olisi suomalaisilla prinsiipeillä varustettu kapteeni, joka kaiken lisäksi osaa noiden Jevgenien kieltäkin.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy