Huhut tuovat Borgströmiä ja Hawrylukia ylös, Thunderbirdsin rosterista on molemmat nimet myös hävinneet eli eiköhän tuo ole aika varmaa.
Asioita tehdään siis kuten Floridassa yleensäkin. Tehdään pitkäjänteistä työtä niin pitkään, että päätetään tehdä jotain muuta. Hieno idea oli ottaa ensin Greco kokeiluun. Rapiat 9 minuuttia kentällä aivan hukassa, lopputuloksena -3. Pysyk pelasi sentään -4 saldonsa eteen 15 minuuttia ja Matheson -3 peräti 18 minuuttia. Mathesonin puolesta posia sen verran, että pikkukakkonen ei kuulunut tällä kertaa ohjelmalistoille, eikä edes iso. Tosin kertaalleen oli osallisena tilanteeseen, jossa aukesi Vihreäntien lärvi kivasti pitkin kenttää.

Barkov alkaa muuten näyttämään samalta kuin viime kevään viimeisissä peleissä. Väsynyt ja puolustamiseen menee se vähäkin energia, kun jatkuvasti aloittaa omalta alueelta. Toki pelasi jo pelin ratkettua vähän maltillisemmin, mutta silti yli 20 minuuttia.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Liiga-Jokerit
Asioita tehdään siis kuten Floridassa yleensäkin. Tehdään pitkäjänteistä työtä niin pitkään, että päätetään tehdä jotain muuta. Hieno idea oli ottaa ensin Greco kokeiluun. Rapiat 9 minuuttia kentällä aivan hukassa, lopputuloksena -3. Pysyk pelasi sentään -4 saldonsa eteen 15 minuuttia ja Matheson -3 peräti 18 minuuttia. Mathesonin puolesta posia sen verran, että pikkukakkonen ei kuulunut tällä kertaa ohjelmalistoille, eikä edes iso. Tosin kertaalleen oli osallisena tilanteeseen, jossa aukesi Vihreäntien lärvi kivasti pitkin kenttää.

.
Sieltä vahvistus noille nostoille:

Katso käyttäjän @FlaPanthersPR twiitti: Florida Panthers PR on Twitter

En vaan tosiaan tiedä, että onko hyökkäys nyt oikeasti se osa-alue mikä tuossa vahvistusta tarvitsee...
 

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
Chicagoa vastaan löytyi ratkaisijoista leveyttä ja peli näytti muutenkin mallikkaalta. Myös parjatuilta Mathesonilta ja Reimeriltä huippumatsi. Josko se sittenkin tästä vielä...
 
Siellä muuten nuorten mm-kisoissa pistepörssin kärkikaksikon muodosti suht tuttu kaksikko:

1. Grigori Denisenko 7, 4+5=9
2. Aleksi Heponiemi 7, 3+6=9

Tulevaisuuden suhteen on kyllä todella mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan touhu lähtee kehittymään. Denisenkon ja Heponiemen lisäksi myös Tippett pelasi kisoissa, viidessä ottelussa ehti tekemään tehot 2+2. Kolmikon lisäksi viime kesän tilaisuudessa toisella kierroksella poimittu Serron Noel on noussut OHL:n pistepörssin kärkikymppiin ja kutoskiekalla napattu Justin Schutz rakentaa uraansa ihan mukavalla tahdilla Red Bullin akatemiassa ja Toni Söderholmin valvovan silmän alla.

Sen verran on pakko sanoa Columbus-pelistä, että siellä Mathesonin virhe oli jälleen maksaa sen yhdenkin pisteen, mutta niin vain piste taisteltiin. Virheestä huolimatta Matheson ei ollut lähelläkään ottelun huonointa puolustajaa. Sen viitan saa heti harteilleen Wideman, joka oli aivan kuutamolla heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien.
 

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
Penguins kaksi maalia kahdesta ensimmäisestä paikasta, ensimmäinen ilman maskia Luongon längeistä.

Kaikki ulos Barkovia lukuun ottamatta. Tallon, Boughner, kaikki. Ensimmäisenä markkinoilta uusi veskari, maksoi mitä maksoi.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Hoffman, Huby ja Yandle kaikki 8min peliajalla -3 ja sen jälkeen ei ketään päästetty heistä enää pelaamaan.
Ihan aiheesta penkitys. Aivan luokatonta puolustamista ainakin nuin HL pätkän mukaan. Ei se Barkovillakaan nappiin mennyt kun -3 otti nuista myös joista 2 tuli ylivoimaa pelatessa. Ei silti ollut Barkovin miehet todellakaan jotka 4 ukon keskeltä limppua maaliin hakkasivat.

Jengillä kiire playoffeihin ja pelaaminen on tuommoista? Melkoista.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Floridan viisikkopuolustus on ollut kyllä pidempään jo niin käsittämätöntä höntyilyä, että omalta osalta playoff-haaveet on jo haudattu. Tällä kaudella ei ole Luongostakaan enää ollut paikkaamaan.
 
"Siinä on vetopaikka... Ja siinä on ratkaisu! Ja ratkaisija on Markus Nenonen! Ja hyvä yleisö, tämä on ORANSSI KEVÄT"
Kaikki ulos Barkovia lukuun ottamatta. Tallon, Boughner, kaikki. Ensimmäisenä markkinoilta uusi veskari, maksoi mitä maksoi.
Mulla on mennyt täysin toivo koko Panthersin touhuun. Tällä hetkellä rakentaisin prioriteettilistan seuraavasti:

- Boughner ulos: Nyt on ollut puolitoista kautta aikaa saada joku järki tuohon puolustuspelaamiseen, mutta eipä ole näkynyt. Aina nostaa tikun nokkaan vuorotellen yksilöitä kentältä, mutta kun koko touhu on ihan perseellään, niin syy on jossain muualla. En usko, että jengi tarkoituksella laiminlöisi noin räikeästi puolustusvelvoitteitaan, vaan kyse on organisointitaitojen puutteesta penkin takana. Tällä hetkellä puolustussuuntaan edes jotenkuten pärjäävät vain poikkeusyksilöt Barkov ja ehkä osittain Ekblad, joka on todellisuudessa kissalauman ykköspakki, vaikka Yandle ylivoimalla tehoja kerääkin

- Tallon ulos: Arvostan edelleen Tallonia, mutta nyt on kyllä punainen lanka hukassa ja pahasti. Tekee välillä loistavia treidejä (kuten Hoffman) ja sopimuksia, mutta sitten vastapainona ei saa kevennettyä joukkueen palkkatilannetta ja roikottaa mukana rakkaita lapsiaan. Pelkkien kakkoskierroksen varausvuorojen vaihtaminen rentaleihin ei ole johtanut mihinkään - eikä johda

- Ykkösmaalivahti sisään: Sinänsä tämä olisi prioriteettilistan ykkösenä, mutta niin pitkään kuin Bob ja Dale jatkavat puikoissa, ei yhdellä ykkösveskalla ole mitään merkitystä. Ei tuon joukkueen ja puolustuksen takana torjuisi se kuuluisa Brodeurkaan jengiä pitkälle. Tämän deadline on kesällä, ei juuri nyt

- Yksi pakki sisään: Tässä kohtaa ongelmaksi muodostuu palkkakatto. Ei juuri nyt, mutta lähitulevaisuudessa, kun Dadonovin, Hoffmanin, Borgströmin ja kumppanien sopparit loppuvat. Bjugstadista nyt näköjään kärsitään seuraavatkin kaksi kautta, sen olen jo hyväksynyt. Mielessä on käynyt hetkittäin, että mikähän mahtaisi olla Trocheckin arvo. Joku jengi voisi maksaa tuolla sopparilla pelaavasta kohtalaisen kovia vastineita. Toisaalta Borgström on vielä sen verran raaka, että Trocheckia tarvitaan vielä ainakin ensi kaudeksi, mutta jotenkin ne sopeutumisvaikeudet viisikkopelaamiseen saavat pohtimaan Tro'n treidaamistakin

Kaikki tämä pohdinta on turhaa, koska oikeastaan loppupeleissä kaikista vähiten luottamusta nauttii tällä hetkellä omistajaporras, joka yhden hyvän hypen kävi jo katkaisemassa. Ei ole tippaakaan luottoa, että johtoporras pystyisi palkkaamaan jonkun meritoituneen GM:n (ja valmentajan).
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Jotakuinkin olen samoilla linjoilla kuin @punasydän. Ehkä sillä erolla, että tässä vaiheessa painottaisin ykkösprioriteettina jo Tallonin korvaamista. On totta, että tuo omistusporras on paljon sekoillut. Mutta jotenkin haluan uskoa, että hekin oppivat tuosta Rowe -sekoilusta. Tallon on toisella vedolla saanut vapaammat kädet. Ongelma on kuitenkin siinä, että Tallon ei enää riitä. Runko on luotu, nyt pitäisi tehdä ne viimeiset liikkeet, joilla joukkueesta tehdään voittaja. Tallon ei tunnu siihen pystyvän vaan takertuu vain "omiin poikiinsa". Virheitä on tehty, virheitä on tehty jättämällä asioita tekemättä. Dadonov, Hoffman etusijassa ovat kiistatta hyviä liikkeitä Tallonilta. Toisaalta siellä painaa taustalla se laajennusdraftin perseily, jonka korvaaminen lienee mahdotonta... Kiitos kaikesta Tallonille, mutta nyt on aika mennä.

Samalla tämä olisi "looginen" aika vaihtaa GM. Annetaan tämän kauden mennä ja hommataan jostakin pätevä tyyppi sisään johtamaan re-toolia. Barkov, Huby, Hoffman, Dadonov, Trocheck, Borgström jne. tarjoavat hyvän rungon, jonka ympärille rakentaa hyökkäys. Junnujen seassakin on organisaatiossa edelleen varsin lupaavia hyökkääjiä kehittymässä. Pakistossa Yandle ja Ekblad ovat hyviä palasia pakiston rungoksi. Mathesonkin, jos ryhdistäytyy jossain vaiheessa hieman taas lähemmäs viime kauden tasoa tämän kauden koomailun sijaan. Maalivahtiosastolla on aika uusiutua luonnollisista syistä, kun Luongo näyttää lopulta siltä, että enää ei riitä. Uusi GM sisään, jolloin uusi GM saa valita mieleisensä valmentajan ja tarvittaessa huomioida senkin pelaajahankintoja miettiessä.

Joku Trocheckin treidaaminen todennäköisesti muuttuisi katastrofiksi. Tuon tason pelaaja noin hyvällä sopparilla... Aika hankala olisi saada yhtä paljon laatua takaisinpäin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Trocheckin treidaaminen olisi ainoastaan katastrofaalinen virhe. Hänen puuttumisensa on yksi tämän kauden suurimmista ongelmista. Barkov ei jaksa vetää junaa yksin.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Panttereilla kun menikin niin hyvin ennen Trocheckin loukkaantumista. Puolustuspää ja maali kuntoon.
Juu toki alku oli huono, mutta Trocheckin kauppaaminen olisi huono idea joka tapauksessa. Trocheck oli tehnyt 182 pistettä edellisen kolmen kauden aikana ja pelaa erinomaisella sopimuksella. Tälläkin kaudella 14 pistettä 18 peliin niin ei se hänestä ollut kiinni. Tallon ja Rowe nyt vain ovat kilpaa spedeilleet joukkueen kanssa ja menestymättömyys johtuu enemmän siitä. Demers, Marchessault ja Smith pistetty ulos vaihdossa varaosiin. Sitten Ekblad ja Matheson eivät ole kehittyneet odotetulla tavalla, eikä joukkue ole saanut hankittua Luongolle manttelinperijää. Reimerissa on kiinni rahaa, mutta hän on enemmän hyvä kakkosvahti.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
Remontin on joka tapauksessa lähdettävä ylempää kuin pelaajistosta. Pelaajien itseluottamus on tällä hetkellä täysin nollissa. Hyvänä esimerkkinä tästä alivoimaspesialisti Sceviourin kolme (3!) tuhrattua läpiajoa/puolittaista sellaista Penguinsia vastaan. Tuntuu, että pelaajatkin vain odottavat sitä lamaannuttavaa iskua ottelusta toiseen. Enää ei edes uskota siihen, että vaikka tiedetään oman pään vuotavan, niin hyökkäys tekisi sen 1-2 enemmän.

Totta kai Trocheckin ja varmaan myös McGinnin loukkaantumiset ovat sotkeneet jo aiemmin sekaista pakkaa, mutta ei NHL-tason organisaatiossa voi 1-2 pelaajan loukkaantumisten taakse mennä.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
22-vuotias Aaron Ekblad rikkoi viime yön maalillaan Floridan puolustajien maaliennätyksen. Ekblad on tehnyt nyt 62 maalia ja ohitti näin Robert Svehlan.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Liiga-Jokerit
Eli Bjugstad ja McCann Penguinsiin ja Panthersiin Brassard ja Sheahan + 2nd round pick, 2x4th round pick.

Mielenkiintoista nähdä, että ollaanko Brassardia nyt istuttamassa kolmosen keskelle ja esim. Borgström laidalle vai mikähän on ideana.

Periaatteessa ihan hyvät fiilikset treidistä.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, Venäjä
Jes Blugstadista päästiin eroon eikä McCanninkään menetys tunnu miltään. Toivottavsti tämä treidi tarkoittaa sitä että Panarin nähtäisiin Floridassa vielä ennen treidirajaa
 

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
Boughner hei, ei se solmussa oleva viisikkopelaaminen aukea sillä, että sotketaan ketjuja koko ajan ja koitetaan saada tasapaksuja hyökkäysketjuja. Nyt siellä surffailee joukkueen paras maalintekijä täysin pelin ulkopuolella junnujen kanssa kolmosessa. Parhaat irti kahdesta ylimmistä ja kolmonenkin jakamaan lähinnä kuormitusta.

Hoff-Sasha-Dadonov
Huby-Trochcek-Vatrano/Malgin
Hawryluk-Borgström-Vatrano/Malgin

Puolustuksessa on taas menty toiseen suuntaan, mikä on siellä lose-lose: Ekblad ja Yandle ovat liian samanlaisia yhdessä ja Matheson ja Pysyk tarvitsevat kumpikin jääkiekkoilijan parikseen. Pysyk nyt ei muutenkaan ole missään todellisuudessa top-4-pakki. Häviää kaikki kaksinkamppailut 100-0 ja on täysin hyödytön hyökkäyspäässä. Olisipa joku tuommoinen Roman Josi...
 

M10

Jäsen
Kyllä sääliksi käy Barkovia kun katsoo tuota Floridan joukkuetta ja kotiyleisöä. Ei mitään tunnetta kaukalossa ja katsomo aivan tyhjä. Harvoin nähnyt noin hengetöntä kotijoukkuetta/kotiyleisöä kun viime yönä ottelussa Dallasia vastaan. Kerran Barkov kolattiin Faksan toimesta rumasti poikkarilla maahan ja Panthersin kipparia selvästi sattui, niin kukaan ei joukkueesta reagoinut ja yleisökin oli hiljaa. Jopa Floridan selostaja antoi hengettömyydestä kritiikkiä.
 
OOO
OO

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
Pyyhe on ollut kehässä jo tovin ja loppukausi läpsytellään. Toivottavasti Boughnerin seuraajasta käydään samalla keskusteluja. Ei tuolla joukkueella ole mitään pelillistä ideaa ollut koko kaudella, tai suurimmalla osalla Bobin aikana.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Mä tykkään Panthersista ja Barkovista tosi paljon. Ihan lempparijengejä, mut yks asia mikä itseäni häiritsee - Aaron Ekblad. Kyseinen palkkakuningas ja ex-ykkösvaraus näkyy highlightseissa jatkuvasti lähinnä pahassa. Aina on joku vähän liukkaampi vastustaja karussa ja Ekblad askeleen tai useamman perässä. Loukkaantumisia on toki ollut jne mutta jos sä olet noin hidas etkä pysty pelikäsityksellä paikkaamaan kankeuttasi, niin pulassa ollaan. Varsinkin jos hänen pitäisi olla jengin selkeä ykköspakki. Muutenkin toi puolustusosasto on omaan päähän ihan liian huono. Ekblad on hidas ja kankea, Yandle on omissa pehmeä. Mathesonista ei usein tiedä onko lintu vai kala. Katos vaa, tossahan ne jengin kolme parasta pakkia olikin. Ennenkuin toi asia korjataan niin menestys välttelee jatkossakin Panthersia.

Siksi tavallaan turhauttaa että Tallon lähtisi jahtaamaan Panarinia ja kumppaneita mottipäisillä summilla kun ne puutteet on tiedossa ja niihin pitäisi reagoida. Enkä siis todellakaan panisi pahakseni jos Panarin tulisi. Olisi mahtavaa nähdä hänet Barkovin laidalla. Silti haluaisin nähdä reagointia niihin puutteisiin mitkä mielestäni ovat aiheuttaneet aikaiset kesälomat panttereille.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Mä tykkään Panthersista ja Barkovista tosi paljon. Ihan lempparijengejä, mut yks asia mikä itseäni häiritsee - Aaron Ekblad. Kyseinen palkkakuningas ja ex-ykkösvaraus näkyy highlightseissa jatkuvasti lähinnä pahassa. Aina on joku vähän liukkaampi vastustaja karussa ja Ekblad askeleen tai useamman perässä. Loukkaantumisia on toki ollut jne mutta jos sä olet noin hidas etkä pysty pelikäsityksellä paikkaamaan kankeuttasi, niin pulassa ollaan. Varsinkin jos hänen pitäisi olla jengin selkeä ykköspakki. Muutenkin toi puolustusosasto on omaan päähän ihan liian huono. Ekblad on hidas ja kankea, Yandle on omissa pehmeä. Mathesonista ei usein tiedä onko lintu vai kala. Katos vaa, tossahan ne jengin kolme parasta pakkia olikin. Ennenkuin toi asia korjataan niin menestys välttelee jatkossakin Panthersia.

Siksi tavallaan turhauttaa että Tallon lähtisi jahtaamaan Panarinia ja kumppaneita mottipäisillä summilla kun ne puutteet on tiedossa ja niihin pitäisi reagoida. Enkä siis todellakaan panisi pahakseni jos Panarin tulisi. Olisi mahtavaa nähdä hänet Barkovin laidalla. Silti haluaisin nähdä reagointia niihin puutteisiin mitkä mielestäni ovat aiheuttaneet aikaiset kesälomat panttereille.
Kaikkien kolmen taidot on tosiaan hyökkäyspäässä. En tiedä löytyykö sellaista, mutta jos noista jonkun saisi vaihdettua vaikka vähän puolustavampaan malliin niin voisi helpottaa. Trouban perään voisi soitella kesällä...
 

DavyJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
John Vanbiesbrouck
Jollain hyökkääjäprospect + pick -kasalla voisi koittaa jotain fyysistä ja kokeneempaa top 4 -pakkia irroittaa. Kyllähän tuolla on laittaa lihoiksi Tippettiä, Hawrylukia, Malginia, jne. jos vain joku kelpuuttaa.

Ekblad tarvitsee vierelleen jonkun rauhallisen, peliälyltään erinomaisen puolustajan, joka ei ole niin hyökkäysorientoitunut kuin Yandle. Eli siis uuden "briancampbellin". Ongelma on tosiaan vain se, että Matheson tarvitsisi oikeastaan samanlaisen parin. Pysyk-Weegar sitten kolmosparina.

Mutta tuskin Yandlea, Ekbladia tai Mathesonia liikutellaan vielä. Uusi ykkösveskari-kortti kannattaa ainakin ensin katsoa.

Ja Ekblad on tosiaan vasta 23, joten kyllä tuossa on vielä potentiaaliakin. Mutta huonolta on tosiaan näyttänyt jo useamman kauden.

edit. yksi vaihtoehto on tietysti Sashan ketjussa väläytelty, eli Trocheck osana kauppaa top 4 -pakkiin.
 
Ekblad vaikuttaa pelityyliltään sopivammaksi vanhempaan NHL-kiekkoon, jolloin peli oli kamppailupainotteisempaa ja hitaampaa. Vähä pahaa pelkään, että mitään ihmeellistä tason nostoa ei tule. Sen verran hidas ja kankea on omaan silmäänkin, eikä peliäly tai taitotaso ole sarjan terävimmän kärjen eliittipuolustajien veroinen. Noh, joka tapauksessa pitkän uran tulee pelaamaan, mutta tulokaskausi ja ennakkohype antoi odottaa paljon enemmän.

Florida on Barkovin harteilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy