Noniin, vanha kausi saa jäädä taakse ja keskittyminen siirtyy tulevaan. Kuluneella kaudella oli paljon positiivista, paljon kehitettävää. Nyt ainakin valmennuksen touhut ovat kaikille tuttuja heti kauden alusta, joten alkukankeutta ei pitäisi ainakaan samaan tapaan olla. Vaikka kausi oli vaikea, kasvatti se uusia vastuunkantajia roppakaupalla. Mestarisuosikiksi Panthers ei nouse kesän aikana millään peliliikkeillä, koska rahakirstu tuskin yhtäkkisesti aukeaa ammolleen, mutta pienillä muutoksilla pudotuspelipaikka on täysin mahdollinen. Aloitetaan perkaaminen perinteisesti kokoonpanoista:

Hyökkääjät

Aleksander Barkov
5,900,000$ (UFA 2022)
Jonathan Huberdeau 5,900,000$ (UFA 2023)
Vincent Trocheck 4,750,000$ (UFA 2022)
Nick Bjugstad 4,100,000$ (UFA 2021)
Evgeni Dadonov 4,00,000$ (UFA 2020)
Jamie McGinn 3,333,333$ (UFA 2019)
Derek MacKenzie 1,375,000$ (UFA 2019)
Colton Sceviour 1,200,000$ (UFA 2021)
Micheal Haley 825,000$ (UFA 2019)
Henrik Borgström 925,000$ (RFA 2020)
Maxim Mamin 757,500$ (RFA 2019)
Denis Malgin 690,000$ (RFA 2019)
--------------------vapaat agentit---------------------
Jared McCann (RFA)
Frank Vatrano (RFA)
Connor Brickley (UFA)
Radim Vrbata (UFA), lopettaa

Farmin puolella tai lainalla pääosin pelanneista sopimus on vielä seuraavalla poppoolla: Henrik Haapala, Sebastian Repo, Owen Tippett, Jayce Hawryluk, Dryden Hunt, Jonathan Ang, Juho Lammikko, Anthony Greco sekä kevään ensimmäinen signaus Patrick Bajkov, joka keräsi kuluneella kaudella tasan 100 pistettä WHL:ssä.


Aaron Ekblad 7,500,000$ (UFA 2025)
Keith Yandle 6,350,000$ (UFA 2023)
Michael Matheson 4,875,000$ (UFA 2026)
Mark Pysyk 2,733,333$ (UFA 2020)
Ian McCoshen 925,000$ (RFA 2019)
----------------vapaat agentit--------------------
Alex Petrovic (RFA)
MacKenzie Weegar (RFA)

Farmin puolella tai lainalla pääosin pelanneista sopimus on vielä seuraavalla poppoolla: Michael Downing, Riley Stillman, Thomas Schemitsch.


Roberto Luongo 4,533,333$ (UFA 2022)
James Reimer 3,400,000$ (UFA 2012)
----------------vapaat agentit--------------------
Harri Säteri (UFA)

Farmin puolelta löytyy vielä Samuel Montembeault.

Kokoanaisuutena joukkue pysyy siis hyvin pitkälti saman rungon ympärillä kuin viime kaudella. Näistä kavereista, joilla sopimus on katkolla, ainoastaan McCann on ehdottomasti pidettävä. Myös Vatrano pelasi ihan kohtalaisesti, mutta mihinkään hirmuiseen hintahulinaan ei Frankien kohdalla pidä lähteä. Puolustajien kohdalla pitää miettiä tarkkaan tulevaisuutta. Toki molemmat voi signata ja jättää kauppatavaraksi tai vaihtoehtoisesti sitten kaupata joku muu näiden tieltä, mutta palaan tähän aiheeseen vielä myöhemmin tässä viestissä. Lähdetään perkaamaan tulevaa kautta pelipaikkakohtaisesti:

Yläkerta:

Runko on kasassa, mutta silti akuutein tarve on yhdelle laadukkaalle lisäpelaajalle. Tutkapari Barkov - Dadonov on selvä ykkösketjun kaksikko, Trocheck on toisessa ketjussa ja alempiin ketjuihin on tarjolla viime kaudella jo sisään ajettuja pelaajia sekä kokeneempaa kaartia. Yksi korkean profiilin lisähankinta kun on edessä, jostain pitää pystyä luopumaan, koska en usko kukkaron nyörien huomattavasti avautuvan. Vaihteeksi esiin on noussut taas spekulaatio Kovaltshukin ensi kauden suunnasta. Samat 15 kertaa läpi käydyt asiat puhuvat Iljan Floridaan saapumisen puolesta (kevyt verotus, kämppä, venäläisiä seurakavereita jne.). Mistä sitten rahnat hankintaan? Alla pari vaihtoehtoa palkkojen keventämiseksi isoa kalaa varten:

- Case Bjugstad. Tallonin suosikkipoika, joka pelaa kuitenkin kovalla caphitillä, vaikka saikin tehoja kuluneella kaudella aikaan. Puhutaan kuitenkin pelaajasta, jonka puolustuspelaaminen ei riitä keskushyökkääjän tontille tai kokemattoman sentterin mentoriksi laidalle. Käytännössä siis Bjugstadista saa parhaan irti yllättäen Barkovin rinnalla, mutta tämä palvelee enemmän Bjugstadia kuin Panthersin kokonaisuutta. Barkovista nimittäin saa enemmän irti jonkun monipuolisemman ja taitavamman ketjukaverin vierellä. Markkina-arvo saattaisi nyt vielä riittää treidiin, jossa olisi mahdollista saada jotain vastineeksikin

- Jamie McGinn. Ei olisi yksinään mikään ratkaisu, mutta onko McGinnistä oikeasti hyötyä joukkueelle? Viime kaudella McGinn pelasi käytännössä koko kauden suuremmassa roolissa kuin Sceviour, mutta omissa papereissa löisin natusen suuremman roolin, mikäli McGinnistä olisi mahdollisuus päästä eroon. Tietyllä tavalla tykkään McGinnin tuomasta särmästä, mutta kun sieltä hyökkäyksen top6:sta löytyy suuremmat ongelmat, olisin sopivan vaihtokaupan turvin valmis luopumaan

Kokonaisuutena Dadonov, Barkov, Huberdeau ja Trocheck muodostavat hyvän hyökkäyksen kärkinelikon. Lisäksi McCann ja Malgin ottivat viime kaudella tasaisen askeleen eteenpäin ja odotan samaa myös ensi kaudelle, myös Maminilta odotan nähtyä enemmän. Myös Vatrano osoitti pystyvänsä pelaamaan NHL-tasolla, joten tervetuloa mikäli jää joukkueeseen sopuhinnalla. Tuohon yhtälöön kun lisätään Sceviour ja MacKenzie, niin yhdellä vahvistuksella kokoonpano on yhtä vaille "täysi". Viimeisestä paikasta taistelisivat vahvimpina ennakkosuosikkeina Tippett ja Borgström. Mikäli kirstun pohjalle jää rahaa, halvalla sopparilla voi hankkia vähän kokenutta leveyttä kokoonpanoon.

Alakerta:

Jo sopimusten arvosta näkee, että kolme top4-puolustajaa on jo joukkueessa, piti siitä tai ei. Yandle, Ekblad ja Matheson muodostavat kyllä hyvän rungon pakistolle. Pysyk oli viime kaudella pettymys, joskaan ei katastrofi, mutta otti selvän askeleen taaksepäin. Toisaalta sopimus on kohtuuhintainen, joten ehdoin tahdoin ei tarvitse pyrkiä eroon Pysykistä, koska potentiaali on jo nähty. Viides viime kaudella NHL-ringissä pyörinyt puolustaja, jonka sopimus jatkuu, on Ian McCoshen. En ole kyllä yhtään varma, että miehen paikka on ensi kaudella NHL-ympyröissä, ellei sitten rinnalle löydy jotain kokeneempaa mentoria.

Vaikka puhuin viidestä sopimuksesta, ringissä on myös yksi yllättävämpi nimi: Bogdan Kiselevitsh. 28-vuotias venäläinen on pelannut lähes 400 ottelua KHL:ssä, viimeisimmän TsSKAn riveissä varakapteenina. Kuluneella kaudella ukko pelasi myös olympialaiset sekä mm-kisat. Perinteiseen venäläiseen tapaan puolustavampi puolustaja, joka ei varmasti tuon ikäisenä tullut hakemaan näyttöpaikkaa AHL:stä, vaan mahdollisimman nopealla aikataululla NHL:stä tai maitojuna kutsuu. Mielenkiintoinen haku, jonka uskonkin ottavan paikan kokoonpanosta.

Kuudella puolustajalla on siis jo sopimus. Rajoitettuja vapaita agentteja ovat ensimmäisen kunnollisen kautensa NHL:ssä pelannut MacKenzie Weegar sekä Pysykin tapaan taka-askeleen ottanut Alex Petrovic. Mikäli nämä resignataan, täytyy myös puolustuksesta keventää jo ihan sen vuoksi, ettei kaikille kahdeksalle nimelle riitä peliaikaa. Varsinkaan, kun edelleen pakistossa on minun silmiini yhden top4-puolustajan vajaus, eli mahdollisesti jopa kaksi entistä pelaajaa täytyy siirtää. McCoshenin voi laittaa farmista hakemaan vielä lisää aggressiivisuutta peliinsä ja yhden jannuista voi jättää sitten reserviksi tai mahdolliseksi pelinappulaksi, mikäli Kiselevitsh nappaa paikan kokoonpanosta.

Maalin suulla tilanne on selvä, vähintäänkin selvähkö. Luongo oli edelleen loistava ollessaan kunnossa ja Reimer ailahtelevan alun jälkeen ok veskari. Jos jommalla kummalla olisi sopimus katkolla, en enää samanhintaista sopparia todennäköisesti tekisi, mutta kun sopimukset jatkuvat vielä hyvän tovin, niin maalivahtiosaston lasken olevan hyvissä kantimissa.

Haastajajoukko:

Hyökkäyksessä siis Borgström ja Tippett lienevät vahvimpia ehdokkaita taistelemaan paikasta ylhäällä. Lisäksi Suomen kaksikko Repo - Haapala palannee uusintayritykseen.

Jayce Hawryluk ei ole lunastanut vielä farmissa odotuksia. Patrick Bajkov liittyy uutena nuorisokaartin edustajana mukaan, mutta viiden WHL:ssä vietetyn kauden jälkeen sopeutuminen aikuisten peleihin sujuu AHL:ssä. Muuten sopimuksilla olevat pelaajat ovat luokkaa Lammikko. Kokonaisuutena kykypankki on kupattu jo Panthersin käyttöön, joten farmista ei suurempia apuja ole luvassa.

Jos on hyökkäyksen karkit syöty jo isoon liigaan, puolustuksessa tilanne on vielä heikompi. McCoshenin jälkeen tulee pitkä loikka seuraavaan talenttiin.

Tiivistetään vielä: tarpeena yksi ykköskorin hyökkääjä ja yksi top4-puolustaja. Pelimerkkeinä joko palkkojen pudotuksen muodossa tai treidien avulla: Bjugstad, McGinn, Petrovic, Weegar (Pysyk). Näillä muutoksilla päästään seuraavaan kokoonpanoon (tehty oletuksella, että sisäinen cappi pysyy samana tai nousee hieman):

Kokoonpano tulevalle kaudelle?

Dadonov - Barkov - "Kovaltshuk"
Huberdeau - Trocheck - Malgin
Vatrano - McCann - Tippett
Sceviour - MacKenzie - Mamin
----------------------------------------
Borgström, Haley. Jos pitää McGinnin tai Bjugstadin kokoonpanossa, niin Tippett putoaa reserviin.

Yandle - Ekblad
Matheson - XXXX
Pysyk - Kiselevitsh
Petrovic/Weegar/McCoshen

Luongo
Reimer

Varaustilaisuus:

Aikaisempina vuosina on pystynyt helposti nimeämään muutaman suosikin (viime vuonna Tippett, bingo), mutta nyt on todella vaikea heittää nimiä. Osittain siitä syystä, että varausvuoro on vasta kierroksen puolivälissä (#15), osittain koska vuosikerta on niin tasainen ja viimeiseksi, koska jokaiselle pelipaikalle kaivataan lisää prospecteja.

Ehkä kuitenkin kääntyisin puolustajan puoleen, koska yleensä nämä tuppaavat putoamaan varauspäivinä, niin sieltä saattaisi löytyä jonkun tason ryöstö. Varsinkin tänä vuonna pakit putoavat ennakoitua alemmas, kun hyökkääjiä on arvioitu top15 sen verran vähän ja jotkut joukkueet hakevat kyllä ennemmin hyökkääjää kuin puolustajaa. Puhtaat sentterit voi ehkä sittenkin laskea jo pois laskuista, kun keskusta on todennäköisesti seuraavat vuodet Barkovin, Trocheckin ja Borgströmin tai McCannin valloittamia. Jos pitäisi nyt toivonsekainen realistinen veikkaus heittää, niin se olisi Bode Wilde. Kukaan ei kuitenkaan jaksa lukea tätä avausta tänne asti, niin laitetaan nyt vielä pieni toivelista varaustilaisuuteen:

1: Adam Boqvist: Se lähtökohtaisesti epärealistinen haku, jonka pitäisi tässä kohtaa olla jo mennyt. Kuitenkin ilmassa on kysymysmerkkejä, eikä köykäinen Boqvist ole vielä valmis NHL-haasteeseen. Toivottavasti se ja pakkien runsas lukumäärä pudottaa ruotsalaisen Panthersille
2: Ty Smith: Pienikokoinen ja liikkeen puolesta yksi koko tilaisuuden parhaista pakeista. Oli Kanadan U18-joukkueen kapteeni. Arvioitu sijoille 9-19.
3: Bode Wilde: Kohtalaiset raamit,liikkuu hyvin ja peliäly kohdillaan. Mieleen tulee vähän Matheson. Myös urakaari kulkee samoja polkuja yliopiston kautta.
 

Zohan

Jäsen
Kiselevich todella mielenkiintoinen haku. Uskon, että vakiinnuttamaan paikkansa ja tulee pelaamaan TOP-4 minuutteja. Mulla on myös todella vahva usko, että Ilya voisi olla saatavilla Floridaan. Ja kuulemma Kesseliäkin kaupitellaan? Yhtä 'Supertähti' kategorian laitahyökkääjää tuo kaipaisi. Säteri luultavasti jatkaa matkaa. Tuskin jää tuonne AHL:lään mätänemään, kun Luongo tai Reimer ei varmaan oli vielä muutamaan vuoteen väistymässä. Juho Lammikon debyyttikin luultavasti edellä ensi kaudella.
 
"Blue sixteen"

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Loistava avaus @punasydän! Ei tuohon oikeastaan lisättävää ole.

Itse tiivistäisin tuon hyökkääjätilanteen yhteen kysymykseen. Ketkä ovat Trocheckin laiturit? Trocheck on loistava sentteri, mutta yhteispeli on toiminut hyvin kovin harvan laiturin kanssa. En pidä esimerkiksi Huberdeau-Tro-Malgin -ketjua erityisen optimaalisena tilanteena. Huby katosi tänä keväänä täysin kuvasta Tron laidalla. Tro-Malgin -pari toimi puolestaan mainiosti ainakin jonkin aikaa keväällä. Mutta ei tuohon oikein helppoa ratkaisua ole, kun Smith on Vegasissa. Joukkueen sisällä tuohon ei taida selkeää ratkaisua olla. Taino, ehkä Haapala pääsee ensi kaudella ehjänä kokeilemaan uudelleen ja jollain suonenvedolla vakiinnuttaa paikkansa ylhäältä tai jotain. Ainahan pieniä ihmeitä tapahtua voi.

Kovalchuck on pelaaja, jonka hankintaan suhtaudun vähän kaksijakoisesti. Epäilemättä osaa edelleen pelata. Mutta Ilyakin on jo hidastunut. Kuinka paljon suhteessa NHL:ään? Siinäpä kysymys. Huhuttu sopimus mallia 6 miljoonaa / pari-kolme kautta on riski, joka joko kannattaisi tai sitten ei. Toivon, että joku joukosta McCann, Borgström tai Tippett ottaa riittäviä askelia eteenpäin, että olisi valmis kakkoseen jo ensi kaudella. Tuolloin voisi Hubyn nostaa Sashan ja Dadonovin rinnalle, missä herrasta saatiin huomattavasti enemmän irti.

Lähinnä toiveissa, että Tallon ei tee mitään vatipäistä tänä kesänä. Runko on hyvä. Sinne tarvitaan täydennystä top-4 pakin ja top-6 laiturin muodossa. Mutta jos nyt tänä kesänä ei perseiltäisi mitään, kuten parina edellisenä tehtiin.

Pidemmän tähtäimen suunnitelmana pitänee tuota maalivahtitilannettakin alkaa pohtimaan. Reimer ei ole maalivahti, joka kykenee Luongon jälkeen kantamaan seuraa suvereenina ykkösenä. Hyvä "1B" maalivahti tosin nyt, kun Luongon kestävyys valitettavasti on mitä on näinä päivinä. Päästetäänkö Säteri menemään / suostuuko Säteri jäämään tuon kaksikon taakse vielä? Luotetaanko Montembeaultiin pitkällä tähtäimellä?
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Yksi pala lisää palapeliin. Mike Hoffman Floridaan. San Joseen matkasi vuoden 4. ja 5. kierroksen varausvuorot (2018) sekä 2019 vuoden kakkoskierroksen varaus.

Hoffman on pelillisesti sitä, mitä Florida tarvitsee. Top6-laituri. Joku 20-30 maalia, ~60 pistettä lienee realistinen odotusarvo. Siellä on ketjuruletin tuloksista riippuen Trocheckia tai Barkovia tarjolla Hoffmanin sentteriksi. Maksettu hinta ei Hoffmanin pelillisestä panoksesta mitenkään mahdoton ole.

Vastapainona tulee sitten hieman kaukalon ulkopuolista taakkaa. Toivottavasti ei liikaa paina, vaan Hoffman onnistuu Floridassa.
 
Alkaa kärkiketjut vaikuttaa mielenkiintoisilta kun Barkovin ja Trocheckin ympärille on laitureista nyt tarjolla Dadonov, Huberdeau, Hoffman ja vaikkapa Tippett tai Malgin. Nyt toki ei sitten enää Kovaltshukille ole katossa tilaa, mutta en tiedä miten realistinen olisi ollut muutenkaan.
 
Mängimies tykkää tästä

Scipio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
On harvinaisen visainen treidi. Pelaajan taso on erittäin kova, mutta maine ja emännän epäillyt kolttoset aiheuttaa aika isoja epäilyksiä.
Tossa ei oo helppo lähteä rakentamaan yhteishenkeä.
Pickit ei sinänsä ole paha vastine tuon tason pelaajasta.
 
Jag spelar rollspelen, men det spelar inger roll.

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Sehän tossa on että miten muut ottavat vastaan, vaikka kuinka on ammattilaissarja sekä työtä pelaajille ei ne hommat vaan ihan niin mene kun ihmisistä kyse. Pelaajana taitava kaveri.
 
People weren't moving" for the police escort, Morrisonn said. "They were mooning us, throwing stuff at us, beer bottles, whatever they had in their hands. It's to be expected from Philly fans. Didn't they boo Santa Claus?

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Nyt toki ei sitten enää Kovaltshukille ole katossa tilaa, mutta en tiedä miten realistinen olisi ollut muutenkaan.
Jos cap nousee 80 milj.$ luokkaan niin voisi ehkä ollakin tilaa Kovylle(?), eihän tuonne periaatteessa tarvitsisi hommata kuin pari puolustajaa enää ja sitten jos Kovy tulisi niin alkaisi näyttämään hyökkäys jo ihan hyvältä ja valmiilta. Ja mielenkiintoiselta!
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
On harvinaisen visainen treidi. Pelaajan taso on erittäin kova, mutta maine ja emännän epäillyt kolttoset aiheuttaa aika isoja epäilyksiä.
Tossa ei oo helppo lähteä rakentamaan yhteishenkeä.
Pickit ei sinänsä ole paha vastine tuon tason pelaajasta.
Sinänsä helppo treidi, että mitään tappiota ei tule. Todennäköisyys vastaavan tason pelaajan löytämiseksi noilla pickeillä olisi ollut aika pieni ja toisaalta soppari on niin lyhyt, että joku tuon ottaa kokeiluun jollain 7. kierroksen pickillä vuoden päästä, jos homma ei toimi.

Muutenkin nämä nyt tulleet "mulkku jätkä kaikin puolin" -jutut ehkä vähän epäilyttävät. Toiminut kuitenkin AHL:ssä kapteenina ja junnuna kapteenistossa, ei sitä kaikki voi vihata, jossei ole muuttunut totaalisesti muutamassa vuodessa. Ja onpahan aivan varmasti ennen treidiä kysytty myös esim. Huberdeaun mielipidettä, vaikka yhteisistä junnuvuosista onkin aikaa.

Minä en olisi Hoffmania halunnut, ehkä seurajohtajana myöskään palkannut, vaikka hinta olisikin ollut kohdillaan. On joitan asioita, joita edes lähipiiri ei voi suustaan päästellä ilman seuraamuksia.

Kovaltshukin voi unohtaa. Pudonnut jo huhuista ja vaikka ensi kauden cappi kestäisi Kovyn, niin useamman vuoden sopparia ei kestä. Ellei sitten Bjugstad päässyt liipasimelle. Yhtä pakkia vaille valmis lienee Panthers. Mikäli puolustajan hankkimiseen pitää luopua McCannista, McGinnistä ja/tai Bjugstadista, niin sitten yksi bottom6-hyökkääjä saattaa olla hakusessa. Kuten todettu, Bjugstadin treidi on nyt tai ei koskaan. Joko roikotetaan Sashan revittävnä tai sitten pudotetaan kolmoseen raiskaamaan vaihtoarvo.
 

Bulihefe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Porin Ässät
Ketkä kaksi pelaajaa olisivat kissaveljien toiveissa draftissa noilla Panthersin 15. ja 34. Vuoroilla? Entä minkälaista lottoa vedetään viimeisillä kierroksilla?

Itse toivon että joku viisikosta, Hughes, Boqvist, Dobson, Bouchard tai Smith, valahtaisi tuonne 15. Pickille ja saataisiin erinomainen puolustajalupaus organisaatioon. Monessa mockdraftissa ovat jo menneet ennen Panthersin vuoroa mutta ainahan joka vuosi niitä tippujia on esim. Chychrun pari vuotta sitten.

34. Vuorosta en osaa sanoa kuka on jäljellä sen verran on heitellyt eri arviot, mutta jos Ryan Merkley on vielä jäljellä niin ottaisin riskin ja poimisin hänet asenneongelmista huolimatta. Tallon tosin voi olla vähän eri mieltä tämän idean kanssa.

Jos 6. kierroksella on vielä Vehviläinen varaamatta niin sieltä voisi hänet poimia. Montembeaultin lisäksi tarvitaan potentiaalia tuonne maalivahti pooliin.

Kahdella 7 rounderilla sitten luotetaan että scoutit ovat jonkun helmen löytäneet. Panthers on suomalaisia varaillut viime vuosina joten esim. Otto Kivenmäki voisi olla mielenkiintoinen haku.

Omat veikkaukset sitten kahteen ekaan pickiin ovat:

15. Bode Wilde/Vitali Kravtsov

34. Serron Noel/Rasmus Sandin
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Muutenkin nämä nyt tulleet "mulkku jätkä kaikin puolin" -jutut ehkä vähän epäilyttävät. Toiminut kuitenkin AHL:ssä kapteenina ja junnuna kapteenistossa, ei sitä kaikki voi vihata, jossei ole muuttunut totaalisesti muutamassa vuodessa. Ja onpahan aivan varmasti ennen treidiä kysytty myös esim. Huberdeaun mielipidettä, vaikka yhteisistä junnuvuosista onkin aikaa.

Näinhän se taitaa olla, ei se Hoffman nyt mitenkään niin supermulkku ole ollut että olisi varsinaisesti edes erottunut massasta. Ihan tavallinen lätkäjamppa se taitaa olla, naisten päälle se ei ehkä oikein ymmärrä mutta eiköhän meillä jokaisella ole kaveri jonka puolisoa katsellessa tulee ihmeteltyä että mitä tuo tuossa näkee. Iso osa tuosta hankalan pelaajan maineesta on enemmänkin pelilliseltä puolelta, Hoffmanhan on ainakin aiemmin saattanut vetää aika tyhjiä vaihtoja ja jopa pelejä, ei välttämättä se kaikkein työteliäin puolustussuunnan pelaaja ja siinä mielessä aika helposti joutunut valmentajankin hampaisiin jos ei ole peli kulkenut.

Itse en nyt ainakaan Senators -fanina voi kuin harmitella että tilanne tähän kärjistyi, typerä tapaus kaikin puolin ja mitään pelillistä syytä siirtoon ei ole, päinvastoin Hoffmanilla ja Duchenella alkoi jopa peli kulkea loppukaudesta ihan kohtuullisesti ja odotusarvona oli että siitä jatketaan ja rakennetaan eteenpäin.

Joka tapauksessa hyvä hyökkääjä, joka kuitenkin viidennen kierroksen varauksena on tehnyt aika helvetinmoisen duunin noustakseen top-6 hyökkääjäksi NHL-tasolla.

Ei muuta kuin Vamos Gatos nyt sitten vaan, toivottavasti se muija jää matkalla Floridaan.
 

TaiDoumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SashanPantterit
Oikeastaan varsin onnistunut varaustilaisuus Floridalta. Toki joku lahjakas puolustaja olisi kelvannut myös, mutta ei lupaavia laitureitakaan koskaan ole liikaa.


#15
Grigori Denisenko
LW / R
181cm / 78kg (eliteprospect)
- Loistava luistelija ja taitoa piisaa. Kielitaito on vielä hakusessa, kun tulkin välityksellä hoituu kommunikaatio, mutta asia laitettaneen kuntoon parin seuraavan kauden aikana, kun pelaaja kasvaa muutenkin kohti NHL-unelmaansa. Ei varmasti draftin ns varmin kortti, mutta potentiaalia löytyy ihan ykkökoriin saakka. Seuraava askel vielä kysymysmerkki. Tuleeko Pohjois-Amerikkaan vai hakeeko paikkaa KHL:stä? Jokatapauksessa erittäin mielenkiintoinen varaus ja kehitys pääsee suurennuslasin alle.


#34
Serron Noel
RW / R
196cm / 93kg (ep)
- Eli Arizonasta (Crouse + Bolland-kauppa) saatu toisen kierroksen alun vuoro käytettiin siis isokokoiseen rightin maalintekijälaituriin. Noelia arvioitiin jopa liki top10 tai ainakin top15 joukkoon ja olin Denisenkon sijaan jopa odottamassa/toivomassa Noelin nimeä numerolla 15, mutta hän valuikin yllättävän alas ja on kyll loistava varaus toiselle kierrokselle.
Iso ja vahva, mutta jalka liikkuu myös, josta osoituksena muutamat kliiniset läpiajomaalit. Luistelu on kulmikasta ja vaatii hiomista, mutta se ei ole mitenkään tavatonta tuon kokoisella kaverilla. Muutenkin kehityskohteita löytyy, mutta aihio on loistava ja potentiaalia on ihan top6 laituriksi NHL:n.


#89
Logan Hutsko
C / R
178cm / 78kg (ep)
- Jos olivat kaksi ensimmäistä varausta mieleisiä ja varsinkin kiinnostavia, niin Hutskon tarina kyllä nostaa kiinnostavuuden vähintään samalle tasolle. Ei nimittäin ollut kaukana, että mies/poika ei pelaisi lätkää enää lainkaan tai vielä pahempaa.

Linkki artikkeliin, johon tuossa yllä viittaan:
42 : Logan Hutsko, USA Hockey Center Talks About Overcoming Cervical Spine Fracture — Heads 'N Tales Podcast

Kyseessä siis yliopistopelaaja joka on menettänyt paljon "kehitysaikaa" pahan loukkaantumisen vuoksi, kokonaisen kauden missaaminen siirsi myös varauksen vuodella eteenpäin. Florida nimenomaan halusi hänet ja treidasi itseään ylöspäin saadakseen häneen kiinnityksen. Ja tämä halu oli molemminpuolinen. Haastattelussa itsekin mainitsi, kun Florida treidasi ylöspäin "Please, Please pick me" Vaikkakin nimeää esikuvakseen Lecavalierin, ei anneta sen häiritä :D

Hän kulkee Mathesonin ja McCoshenin jalanjälkiä, kun päätyy Floridaan Boston Collegesta. Viime kausi oli menestyksekäs paluu loukkaantumisen jälkeen sillä hänet valittiin NCAA:n (hockey east) tulokkaaksi. Palkinnon on viime vuosina voittanut mm. Clayton Keller ja Jack Eichel.


#170
Justin Schutz
LW / L
178cm / 78kg
- Saksalaisväriä Panttereihin. On ihan täysin ennakkorankingien ulkopuolelta tullut haku. Euroopan listoilla sijoitettu #95, mutta ei muita mainintoja. Pelasi viime kauden Tsekin U18 junnuissa ja siellä 40gp 24+38=62pts eli ainakin siellä on ns dominoiva pelaaja. Arpa, mutta niinpä ne alkaa näillä kierroksilla olemaankin.


#201
Cole Krygier
D / L
191cm / 87kg (ep)
- Ensi kaudelle NCAA:ssa pelaava puolustaja. Hänen kaksoisveljensä muuten varattiin #196 Islandersiin. Pojat ovat yli 500 NHL-peliä pelanneen Todd Krygierin jälkeläisiä eli laji on verissä.

#207
Santtu Kinnunen
189cm / 70kg (ep)
D / R
- Saatiinhan tästäkin draftista suomalainen Panttereihin. Pelicansin junnuja joka on 11 peliä Mestistä päässyt kokeilemaan. Täysi kysymysmerkki, mikä on potentiaali, mutta eipä odotuksia ladata tässä vaiheessa liikoja, kun viimeisten joukossa lottorivejä täytetään.
 
Viimeksi muokattu:
Oikeastaan varsin onnistunut varaustilaisuus Floridalta. Toki joku lahjakas puolustaja olisi kelvannut myös, mutta ei lupaavia laitureitakaan koskaan ole liikaa.


#15
Grigori Denisenko
LW / R
181cm / 78kg (eliteprospect)
- Loistava luistelija ja taitoa piisaa. Kielitaito on vielä hakusessa, kun tulkin välityksellä hoituu kommunikaatio, mutta asia laitettaneen kuntoon parin seuraavan kauden aikana, kun pelaaja kasvaa muutenkin kohti NHL-unelmaansa. Ei varmasti draftin ns varmin kortti, mutta potentiaalia löytyy ihan ykkökoriin saakka. Seuraava askel vielä kysymysmerkki. Tuleeko Pohjois-Amerikkaan vai hakeeko paikkaa KHL:stä? Jokatapauksessa erittäin mielenkiintoinen varaus ja kehitys pääsee suurennuslasin alle.
Oma ensimmäinen fiilis oli kyllä lievä pettymys, kun kaksi ensimmäistä kierrosta oli takana. Vähintään yksi pakki oli odotuksissa, nolla tuli. Denisenko on kieltämättä mielenkiintoinen pelaaja, mutta matkaa on vielä aika paljon jäljellä. Yksi matkan esteistä on tuo russian factor. Nykyinen soppari kestää vielä kaksi kautta Venäjällä, eli sinä aikana tuskin Denisenkoa ainakaan nähdään rapakon takana. Sen jälkeenkään tuskin Denisenko lähtee pitkän linjan mukaan raivaamaan tietään NHL:ään, vaan tulee joko valmiina pelaajana tai on tulematta kokonaan. Jos organisaation kykypankki olisi toisella tolalla, olisin innoissani. Nyt mietin oliko järkevää ottaa noin isoa riskiä tuossa kohtaa. Toki muistuttelen itselleni, että #15 varattu pelaaja ei koskaan ole mikään varma tapaus ja se on totta, että mikäli Denisenko koskaan tänne raahautuu, puhutaan valmiista NHL-pelaajasta.

Ensimmäisellä kiekalla Ty Smith oli vielä varattavissa ja hieman harmitti, ettei Tallonin esikunta karjaissut pakkia. Se harmitus hävisi 33. vuorolla, kun kalkkiviivoilla ei vietykään Bode Wildea nenän edestä. Tuossa kohtaa tiesin, että jamppa saapuu Floridan lämpöön. Mutta eipä saapunut. Huono ei ollut nykyinenkään varaus, mutta ihmetys oli kyllä aikamoinen, kun ei varattukaan pakkia.

Tippett, Heponiemi, Borgström, Mamin, Hawryluk (Repo, Haapala, Ang). Siinä ulkomuistista jonkun tason mahdollisia hyökkäyspään mahdollisia NHL-pelaajia. Pakeista ulkomuistista tulee lähes täyden kauden isossa liigassa jo pyörinyt McCoshen ja Max Gildon (Riley Stillman, koska faija). Nyt sanoisin, että ringissä on 6-7 lupaavampaa hyökkääjää kuin paras pakki Gildon.

Lisäksi pakistossa on vain kolme nimeä pitkillä soppareilla. Pysyk, Petro, McCoshen ja Weegar -nelikosta en näe kovin montaa joukkueessa enää kolmen vuoden päästä, maksimissaan yksi heistä yltää contenderin top4-pakiksi. Jotkut puhuivat, ettei pakistoon tarvitse enää kiekollista voimaa, niin Smithiä ei kannattanut valita. Olen tästäkin täysin eri mieltä, vaikka toki toinen "matheson" olisi ollut se paras vaihtoehto. Pakit kypsyvät hitaammin, niin sopivan hyökkäävän pakin kohdalla olisi ollut rauha kasvaa ensin junnuissa/farmissa pari-kolme kautta ja sitten NHL-ympyröissä Yandlen vanavedessä pari kautta.

No, nyt sitten odotellaan sitä top4-pakin hankintaa. UFA-markkinoilla on sen verran kevyt tarjonta, että Greenit, Carlsonit ja Johnsonit saavat suosiolla matkata muille maille. Sitten tuleekin aika iso pudotus (Hamhuis, Emelin, Enström jne). Minun ykkösvaihtoehto olisi koittaa löytää treidikumppani Bjugstadin avulla. Kuten todettua, keskelle ei riitä puolustuspeli ja laidalla paras lähtee irti Sashan kanssa, mutta jarruttaa Sashan peliä.
 

TaiDoumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SashanPantterit
Oma ensimmäinen fiilis oli kyllä lievä pettymys, kun kaksi ensimmäistä kierrosta oli takana. Vähintään yksi pakki oli odotuksissa, nolla tuli. Denisenko on kieltämättä mielenkiintoinen pelaaja, mutta matkaa on vielä aika paljon jäljellä. Yksi matkan esteistä on tuo russian factor. Nykyinen soppari kestää vielä kaksi kautta Venäjällä, eli sinä aikana tuskin Denisenkoa ainakaan nähdään rapakon takana. Sen jälkeenkään tuskin Denisenko lähtee pitkän linjan mukaan raivaamaan tietään NHL:ään, vaan tulee joko valmiina pelaajana tai on tulematta kokonaan. Jos organisaation kykypankki olisi toisella tolalla, olisin innoissani. Nyt mietin oliko järkevää ottaa noin isoa riskiä tuossa kohtaa. Toki muistuttelen itselleni, että #15 varattu pelaaja ei koskaan ole mikään varma tapaus ja se on totta, että mikäli Denisenko koskaan tänne raahautuu, puhutaan valmiista NHL-pelaajasta.

Ensimmäisellä kiekalla Ty Smith oli vielä varattavissa ja hieman harmitti, ettei Tallonin esikunta karjaissut pakkia. Se harmitus hävisi 33. vuorolla, kun kalkkiviivoilla ei vietykään Bode Wildea nenän edestä. Tuossa kohtaa tiesin, että jamppa saapuu Floridan lämpöön. Mutta eipä saapunut. Huono ei ollut nykyinenkään varaus, mutta ihmetys oli kyllä aikamoinen, kun ei varattukaan pakkia.

Tippett, Heponiemi, Borgström, Mamin, Hawryluk (Repo, Haapala, Ang). Siinä ulkomuistista jonkun tason mahdollisia hyökkäyspään mahdollisia NHL-pelaajia. Pakeista ulkomuistista tulee lähes täyden kauden isossa liigassa jo pyörinyt McCoshen ja Max Gildon (Riley Stillman, koska faija). Nyt sanoisin, että ringissä on 6-7 lupaavampaa hyökkääjää kuin paras pakki Gildon.

Lisäksi pakistossa on vain kolme nimeä pitkillä soppareilla. Pysyk, Petro, McCoshen ja Weegar -nelikosta en näe kovin montaa joukkueessa enää kolmen vuoden päästä, maksimissaan yksi heistä yltää contenderin top4-pakiksi. Jotkut puhuivat, ettei pakistoon tarvitse enää kiekollista voimaa, niin Smithiä ei kannattanut valita. Olen tästäkin täysin eri mieltä, vaikka toki toinen "matheson" olisi ollut se paras vaihtoehto. Pakit kypsyvät hitaammin, niin sopivan hyökkäävän pakin kohdalla olisi ollut rauha kasvaa ensin junnuissa/farmissa pari-kolme kautta ja sitten NHL-ympyröissä Yandlen vanavedessä pari kautta.
Ehkä tekstistäni sai yltiöpositiivisen kuvan, mutta kieltämättä odotin Smithin nimen kajahtavan 1.kierroksen vuorolla. Ei hänkään varma tapaus ole, mutta nykyisen prospectosaston kanssa liikutaan aika kaukana ideaalista, kun hautumassa ei oikein ole korkean katon omaavia puolustajia. Runkohan on ihan hyvällä mallilla ja ikärakenteellakin, mutta taustalta ei saa kukaan epäonnistua vaan kaiken olisi mentävä nappiin vähäisillä arpalipukkeilla.

Silti olen ihan tyytyväinen vetoihin vaikka Smith + Noel olisi ollut ns oma valinta, mutta onneksi siellä näitä hoitaa ammattimiehet. Pitänee luottaa, että siellä on suunnitelmia luotu jo tulevaisuuteen.

Saa nähdä, mitä kesän aikana vielä tapahtuu. Bjugs olisi kyllä täysin irrotettavissa ja omannee tällä hetkellä treidiarvoakin, että jonkun puolustajan sillä voisi saadakin.
Toki en tiedä kuinka paljon lasketaan mm. Kiselevichin varaan. Mahdollisuudet venäläisellä on murtautua top6 miksei jopa top4, mutta sen vasta kausi näyttää.

Mutta tosiaan itseäni ei harmittaisi isompikin kauppa jossa puolustukseen haettaisiin "pitkänaikavälin" leveyttä ja laatua. Ja jostain pitäisi kyllä saada maalivahtihautomoon myös lisää lahjakkuutta. Lähitulevaisuudessa saatetaan olla vielä epätoivoisessa tilanteessa, kun Luongo ei tuosta nuorru ja Reimer ei ole osoittanut vakituisen ykkösmaalivahdin tasoa.
 
Odotetusti rauhallinen frenzy Panthersin osalta ja hyvä niin. Ainoa varsinainen hankinta oli Michael Hutchinson maalille. Viimeisen viiden kauden aikana Hutchinson on pelaillut säännöllisen epäsäännöllisesti Winnipegissä, jossa parhaalla kaudella 2014-15 tilille kertyi 38 ottelua. Siitä pelimäärät ovat tulleet tasaisesti alaspäin ja viime kaudella tie vei lopulta farmiin, jossa mies valittiin AHL:n all-stars -otteluun sekä kauden päätteeksi kakkostähdistöön. Yhden kauden ja 1,3 miljoonan dollarin yksisuuntainen sopimus, mutta silti lähtökohtaisesti selvä kolmosvahti, joka pystyy ottamaan jokusen pelin, jos ja kun Luongo käy taass sairastuvan puolella.

Lisäksi Tallon sorvasi todella sopuhintaiset jatkot Frank Vatranolle (1 vuosi / 925K) sekä Jared McCannille (2 vuotta / 874K aav). Näiden sopimusten jälkeen joukkueessa on 12 yhden suunnan sopimusta hyökkääjillä + Mamin, Borgström, Malgin ja kumppanit.

Edelleen odotan peliliikkeitä kyllä tälle kesälle. Palkkakatossa on tilaa ~5 miljoonaa, sopimus vasta neljällä varmalla NHL-puolustajalla + Kiselevitshillä, lisäksi RFA:na odottelevat edelleen Petrovic sekä Weegar. Hyökkääjistä on siis ylitarjontaa ja pakistossa vajautta. Käytännössä Panthersilla on neljä vuotta aikaa ottaa se seuraava steppi ennen Barkovin ja Trocheckin (jo ennen sisä Dadonovin) alesoppareiden loppumista, joten jotain muutakin pitäisi tehdä kuin odottaa. Pakkeja UFA-markkinoilla ei juuri ole enää. Parhaat vaihtoehdot lienevät Calvin De Haan, Dan Hamhuis ja Alexei Emelin, joista jokainen mahdollisesti olisi kyllä upgrade McCosheniin, Weegariin ja Petroviciin verrattuna, mutta odottaisin kyllä vähän enemmän kuin pelkkää upgradea näille herroille. De Haan oli Islandersin sisäisissä tilastoissa ihan vertailua kestävä nimekkäämpiin pakkeihin, mutta nyt on kyllä taas riski maksaa ylihintaa, joten ennemmin sillä treidillä sitten.

Treidejä voi tehdä jo muutenkin tulevaisuutta silmällä pitäen. Ensi kesänä kallein loppuva soppari on McGinnin 3,3 miljoonan caphitin soppari ja vaikka mitään muhkeita korotuksia tuskin kukaan ansaitsee, niin pelitilaa pitäisi olla sen verran, että olisi mahdollisuus reagoida Luongon mahdolliseen lopettamiseen. Se vain on valitettava fakta, että Luongon caphitillä (4,5m) ei mitään superveskareita hankinta ensi kesänä.

HFBoardsilta varmaan löytyisi jotain suurempiakin visioita jaettavaksi, mutta viimeksi kun katsoin, niin jokainen keskustelu kääntyi siihen, että MacKenzie on paska ja hänen pitäminen joukkueessa ulososton sijaan on Panthersin suurin kriisi, niin enpä ole hetkeen jaksanut lueskella. Kaipa sitäkin pitää taas jossain vaiheessa selailla.
 

scholl

Jäsen
pelitilaa pitäisi olla sen verran, että olisi mahdollisuus reagoida Luongon mahdolliseen lopettamiseen. Se vain on valitettava fakta, että Luongon caphitillä (4,5m) ei mitään superveskareita hankinta ensi kesänä.
Pitäisi hankkia veskari, joka ei ole kunnolla breikannut vielä. Siis sellainen, mitä oli Kipperin siirtyminen aikanaan Calgaryyn. Raannan siirto Phoenixiin oli vähän samanlainen diili. Toivovat, että kasvaa huippuvahdiksi. En millään usko, että Florida voisi saada nyt valmista huippuvahtia. Vapaat agentit valitsevat seuran, missä voi menestyä, jos eivät ole ihan ikääntyneitä ja tredeissä huippumiehistä joutuu antamaan liikaa vastineeksi. Saroksen kaltainen veskari olisi siis toiveissa. Tosin itse Saros ei ole saatavilla, kun Predators kaavailee hänestä Rinteen manttelinperijää, mutta joku vastaava.
 
Tiedote: scholl is back!

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Pitäisi hankkia veskari, joka ei ole kunnolla breikannut vielä. Siis sellainen, mitä oli Kipperin siirtyminen aikanaan Calgaryyn. Raannan siirto Phoenixiin oli vähän samanlainen diili. Toivovat, että kasvaa huippuvahdiksi. En millään usko, että Florida voisi saada nyt valmista huippuvahtia. Vapaat agentit valitsevat seuran, missä voi menestyä, jos eivät ole ihan ikääntyneitä ja tredeissä huippumiehistä joutuu antamaan liikaa vastineeksi. Saroksen kaltainen veskari olisi siis toiveissa. Tosin itse Saros ei ole saatavilla, kun Predators kaavailee hänestä Rinteen manttelinperijää, mutta joku vastaava.
Ei tarvitse edes Suomea kauemmaksi mennä, että oikean palasen löytäminen voisi olla mahdollista. Nimittäin Ville Husso, jolla oli viime kaudella alle 24-vuotiaista paras torjuntaprosentti AHL:ssä, vieläpä kohtuullisen huonossa joukkueessa San Antoniossa. Tie on hieman tukossa St. Louisissa, mutta potentiaalia on olla vaikka ykkösmaalivahti NHL:ssä. Puhutaan kuitenkin nuoresta kaverista.
 
Tärkeimmät urheilijat:

Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk

scholl

Jäsen
Ei tarvitse edes Suomea kauemmaksi mennä, että oikean palasen löytäminen voisi olla mahdollista. Nimittäin Ville Husso, jolla oli viime kaudella alle 24-vuotiaista paras torjuntaprosentti AHL:ssä, vieläpä kohtuullisen huonossa joukkueessa San Antoniossa. Tie on hieman tukossa St. Louisissa, mutta potentiaalia on olla vaikka ykkösmaalivahti NHL:ssä. Puhutaan kuitenkin nuoresta kaverista.
Kuulostaa ihan hyvältä. Siis en itse henkilökohtaisesti ole varma, tuleeko Hussosta huippuveskari vai eikö, mutta IFK:n aikojen loppuvaiheessa vaikutti ihan asialliselta pelaajalta asenteeltaan, eikä tuossa nyt niin valtavasti organisaatio voisi hävitäkään kokeilemalla.
 
Tiedote: scholl is back!

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Lisäksi Tallon sorvasi todella sopuhintaiset jatkot Frank Vatranolle (1 vuosi / 925K) sekä Jared McCannille (2 vuotta / 874K aav). Näiden sopimusten jälkeen joukkueessa on 12 yhden suunnan sopimusta hyökkääjillä + Mamin, Borgström, Malgin ja kumppanit.
CapFriendlyssä suuri osa eilisistä sopimuksista edelleen pelkkiä arvioita ja McCann menee siihen osastoon. Tuo summa ei taida perustua muuhun kuin QO:n arvoon siellä tällä hetkellä. Eilen näin jonkun twiitin jonka mukaan McCann saisi kaudesta $1.25 miljoonaa eli tuohon arvioon nähden selvästi enemmän mutta nuorelle ja suht potentiaaliselle edelleen kehittyvälle kaverille edelleen hyvin kohtuuhintainen sopimus.
 

Ralph

Jäsen
Ilmeisesti mies haluaa nimenomaan yksisuuntaisen sopimuksen, mutta esim CBJ tarjonnut vain kaksisuuntaista.
Ihan ymmärrettävää Letestulta. 33-vuotias luotettava puolustusvoittoinen pelaaja, joka on pelannut NHL:ssä kahdeksan kautta putkeen vakituisessa roolissa ja tehnyt parhaalla kaudella, toissakaudella, 35 pistettä. Luulisi, että noilla näytöillä on varaa pyytää yksisuuntaista sopimusta.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Toivottavasti Letestu pääsee Floridan ykkösnyrkkiin pyörittämään ylivoimaa, kuten teki Edmontonissakin.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy