Mainos

Florida Panthers 2017–2018

  • 124 205
  • 281

Zohan

Jäsen
Playoffjuna on käynnistynyt? Panthersilla aika hyvä hurmos kentällä JA katsomossa. Ei tuo pudotuspelipaikka oo vielä mahottomiin kadonnut. Mitäs porukka on mieltä, kun tuo Säteri nyt alkaa osoittaa pystyvänsä pelaamaan ylhäällä, olisiko Reimer tai Luongo kauppatavaraa? Hyökkäystähän olisi mukava vahvistaa. En toki tiedä, Reimeristä tuskin kannattaa luopua ja Luongoa haluaako kukaan, kun loukkaantumishistoria on mitä on. Harmi, jos ja kun Säteri joutuu taas kohta alas.

Maminilta eilen suoraan Ivan Dragolta opittu koukku Bertuzzin leukaan tappelussa. Ja Ekbladille nyt neljäs kausi putkeen +10 maalia runkosarjassa. Välillä unohtaa, että sehä on vasta 21 vuotias.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Säterin Harri tuossa taannoin tuli ja meni. Voittikin pelejä kiitettävällä tahdilla joukkueelle, kun mahdollisuuden sai. Toki joukkuekin edessä pelasi paremmin kuin kauden aikana on usein nähty, mutta ei silti mitään Säteriltä pois. Säterin suorittaminen oli sitä tasoa, että voisi olettaa NHL-uran jatkuvan ensi kaudellakin jossain. Floridassa ei välttämättä tilaa ole, mutta eiköhän Säteri ole kiinnostava vaihtoehto kakkosveskariksi jonnekin. Reimer jo palasi ja ehti pelaamaankin. Ns. ihannetilanteeseen Panthersin maalivahtiosasto palaa nyt ensimmäistä kertaa sitten joulukuun alun, kun Luongo palaa ykkösveskariksi pelaavana maalivahtina Flamesia vastaan.

Ei mitenkään loistava kausi Floridan maalivahdeilta. Reimerilla oli vaikeuksia kauden alkuun. Luongolla on jälleen ollut enemmänkin loukkaantumisia, vaikka pelatessaan on edelleen hyvä ollutkin. Reimerin ja Luongon pitkäaikaisempi loukkaantuminen lähes indenttisellä tavalla lähenteli jo farssin piirteitä. Vastapainona on sitten suorastaan huikeat muutaman ottelun "voittoputket" Säteriltä tässä keväällä (4 peliä, 1,50 päästettyä, 95 %, 114 torjuntaa 120 laukauksesta. Ei nollapelejä.) ja Reimerilta joulukuun alkuun (5 peliä, 1,20 päästettyä, 96,6 %, 173 torjuntaa 179 laukauksesta. Kaksi nollapeliä.). Ajoittain maagisesta maalivahtipelistä on päästy nauttimaan, mutta erityisesti loukkaantumisten sävyttämänä ongelmiakin on ollut ihan riittämiin. Eiköhän tuo keskiarvo kauden otannalla jonnekin ok/hyvä -tasolle asetu. Ei Panthersin kausi maalivahteihin kaatunut ole.

Huberdeaun siirtäminen pois Barkovin rinnalta on muuttanut joukkueen hyökkäyskaluston tasapainoa. Joukkue ei ole ihan niin puhtaasti "yhden ketjun joukkue". Edelleen tuo joukkue elää täysin Hubyn, Trocheckin ja Barkovin tehoista. Bjugstadin tehokkuus ei vieläkään vakuuta, mutta sitkeästi tuo näyttää NHL-joukkueen kärkiketjussa pysyvän. Dadonov-Barkov-Bjugstad kykenevät kuitenkin luomaan painetta ja tilanteita vastustajan päätyyn. Dadonov tai Barkov viimeistelevätkin välillä. Samaan aikaan Huby on auttanut kakkosketjua merkittävästi. Trocheck teki hyvin tehoja muutenkin, mutta nyt tuon ei tarvitse tehdä asioita yksin. Huby-Tro-Malgin on viime aikoina antanut Floridalle toisen ketjun, joka kykenee painamaan paineen vastustajan päätyyn, luomaan paikkoja ja viimeistelemäänkin.

Silti tekee hieman mieli jossitella. "Mitä jos..." ajattelu kohdistuu tuohon laituriosastoon. Laajennusdraftin virheet ovat käyneet korostuneesti silmille, kun kausi on edennyt. Sekä Smithin että Marchessaultin menettäminen oli todella raskas isku tuolle joukkueelle. Vrbatat ja kumppanit ovat hankintoina epäonnistuneet täysin. Dadonov ja Mamin ovat osoittautuneet tai osoittautumassa paikkansa arvoisiksi. Sääli Haapalan (ja Panthersin) kannalta, että loukkaantumiset pilasivat kauden. Ehjä Haapala olisi tällä kaudella ollut ihan relevantti lisä tuonne Panthersin middle-6 osastolle...

Mutta mennään positiivisen kautta ja jätetään jossittelut siihen. Floridan yv on toiminut viime aikoina. Jopa kakkosylivoima on helmikuussa saanut onnistumisia aikaan, pitkälti Ekbladin johdolla. Ekblad on muutenkin pelannut hyvin viime aikoina. Ei vieläkään kykene vastaamaan siihen hypeen, mikään herraan on kohdistettu, mutta hyvin tuo on pelannut. Matheson vaikuttaa pääsevän hiljalleen omilleen. McCoshen on ollut enemmän katsomon puolella, kun Petrovic ja Weegar ovat pelanneet, mutta tuo kolmikko on ajanut asiansa Panthersin kolmosparina vallan mainiosti. Joukkueenakin Panthersin puolustus on alkukaudesta parantunut, vaikka pahoja virheitä tulee edelleen.

Lähitulevaisuus antaa vahvan linjauksen Panthersin kaudesta. Panthers voitti edellisestä seitsemästä pelistä kuusi. Vastassa oli tosin ei-playoff joukkueita. Seuraavat seitsemän peliä ovat kovempia joukkueita vastaan. Panthers (54 peliä, 56 pistettä) on tällä hetkellä 8 pisteen päässä toisesta villikorttipaikasta, 6 peliä Islandersia vähemmän pelanneena. Panthersilla on muutenkin nelisen peliä vähemmän pelattuna kuin muilla idän villikorttipaikkojen tavoittelussa mukana olevilla joukkueilla. Mahdollisuus pudotuspeleistä elää siis edelleen. Ei se Panthersille vieläkään todennäköistä ole. Jos joukkue kykenee seuraavan seitsemän pelin aikana osoittamaan, että viime aikojen piristyneet otteet johtuvat muustakin kuin heikoista vastustajista, niin aidostikin voinee antaa pienen sauman vielä Panthersin pudotuspeleille. Vielä en ole sitä valmis tekemään.

Tuo Idän sarjataulukon katsominen antaa muuten aika surullista kuvaa Atlanticista. Tampa, Boston ja Toronto johtavat koko konferenssia. Sen jälkeen koko Metropolitan on sijoituksissa ennen neljättä Atlanticin joukkuetta. Panthers vaikuttaisi nyt olevan se Atlanticin huonoista vähiten huono.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Kyllä sytyttää vanhan pantterikannattajan viime yön kaltaiset pelit, vaikka turhan jännäksi menikin. Ennen kauden alkua pelkäsin, että Evgenii "The Daddy" Dadonov on korkeintaan middle6-tason laitahyökkääjä, mutta ainakin Barkovin vierellä venäläisestä on kuoriutunut myös NHL-tasolla kovan luokan tuloksentekijä. Siitä osoituksena mm. viime yön hattutemppu. Hieno maanmiesten taisto saatiin aikaiseksi, kun Malkin ja Dadonov mättivät maaleja vuorotahtia. Sashan ja Dadonovin toimiva yhteispeli on tosiaan vapauttanut Huberdeaun Trocheckin kenttään ja aika hyvältä on näyttänyt myös tuon ketjun peli. Panthersilla on oikeastaan tapahtunut positiivinen ketjureaktio, jonka seurauksena Nick Bjugstad ja Denis Malgin ovat parempia pelaajia nimenomaan näiden tehokaksikoiden ansiosta.

Ennen kauden alkua väitin Radim Vrbataa melko varmaksi 40 pisteen mieheksi. Harmi olla väärässä tsekkiläisen suhteen, koska Vrbata oli Coyotes-aikoinaan yksi omista suosikkipelaajista. Enää ei vain riitä millään ja mies on tainnutkin viettää suurimman osan ajasta poppareilla viime aikoina.

Barkov on matkalla ennätyspisteisiinsä, Trocheck on jo nyt rikkonut 50 pisteen rajan, Nick Bjugstad tekee vahvaa paluuta, Keith Yandle kolkuttelee pakkipörssin kymppisakkia ja Aaron Ekbladilla maaliennätys haarukassa. Maalivahtiosastolla on ollut hankalaa ja myös viisikkopuolustuksessa on Boughnerilla edelleen tekemistä, mutta katastrofaalisesta kauden aloituksesta ollaan petrattu jokaisella osa-alueella huomattavasti. Pudotuspelipaikkaan on vielä melkoinen vuori kiivettävänä, mutta pieni voittoputki voisi jo muuttaa kaiken. Viimeiseen villi kortti -paikkaan on matkaa viisi pistettä, ja sitä hallussaan pitävä Blue Jackets on pelannut kolme ottelua enemmän.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Allekirjoitan kaiken edellä olevan pohdiskelun paitsi, yhtä kohtaa voisin kyseenalaistaa:
Sashan ja Dadonovin toimiva yhteispeli on tosiaan vapauttanut Huberdeaun Trocheckin kenttään ja aika hyvältä on näyttänyt myös tuon ketjun peli. Panthersilla on oikeastaan tapahtunut positiivinen ketjureaktio, jonka seurauksena Nick Bjugstad ja Denis Malgin ovat parempia pelaajia nimenomaan näiden tehokaksikoiden ansiosta.
Olen samaa mieltä, että Floridan kaksi kärkiketjua ovat nyt tasapainoisemmat. Pitkälti syy on juurikin siinä, että Sashan ja Dadonovin yhteispeli toimii niin hyvin, että Huby voidaan "uhrata" kakkosketjuun. Tuo eilinen on hyvä esimerkki sekä Dadonovin pelillisestä annista, että myös Sashan ja Daddyn yhteispelistä. Barkoville kuitenkin ykkössyöttö kaikkiin Dadonovin maaleihin. Bjugstad on enemmän tai vähemmän turisti tuossa. En erityisesti lämpeä Bjugstadin pelilliselle tasolle vieläkään, mutta meneehän se tuossa mukana.

Tuon kakkosketjun kemioita voisin sen sijaan hieman kyseenalaistaa. Malgin kieltämättä hyötyy ketjukavereistaan, ei sillä. Jotenkin minusta on kuitenkin viimeisten pelien aikana näyttänyt, että Huby on enemmän se kolmas lenkki tuossa. Älkää ymmärtäkö väärin, Huby on heittämällä parempi pelaaja kuin Malgin. Jotenkin vain on näyttänyt, että Trocheck ja Malgin ovat löytäneet aika hyvin yhteisen sävelen ja Malgin hyötyy nimenomaan yhteispelistä Trocheckin kanssa. HFboardsin puolella näytti melko suosittu mielipide olevan, että Huby näytti ottelun lopussa olevan vahvemmin pelissä sisällä päästessään ottelun lopussa Sashan ja Daddyn viereen kuin tuo on ollut useaan otteluun. Kakkosketju Huby-Tro-Malgin on joukkueen etu, mutta Hubyn henkilökohtainen suoritustaso tuntuu hieman kärsivän. Ennen eilistä Huberdeau veti neljä peliä kiikareilla. Nyt viimeiseen kahdeksaan peliin Huberdeaulla on tehot 0+3. Hiukan eri tahti, kun Barkovin rinnalla Huby veti PPG-tahtiin. Vertailun vuoksi, edelliset kahdeksan peliä: Trocheck 5+2, Malgin 2+3. Ei Malgin tuossa pelkkä matkustaja ole, vaan pelaa hyvin yhteen Trocheckin kanssa.

Tosin eipä se yllättävää ole, että Barkovin rinnalla kaikki näyttävät paremmilta... Voihan se toki olla, että kun on tottunut näkemään Huby-Sasha kaksikon dominanssia, niin Hubyltä odottaa vähän liikaakin jo, jolloin tuo näyttää "ulkopuoliselta" vähän helpommin.

Samalla täytyy toivoa, että Malginille ei käynyt pahemmin. Day to day -status pelin jälkeen, tänään odotettavissa lisätietoa.

***
Samalla voitaneen todeta, että Panthers saattaa jopa jonkun pelaajankin vielä ostaa. McKenzien mukaan Florida on osoittanut kiinnostusta veteraani pakkeihin (Twiitti). Friedmanin mukaan Florida on osoittanut kiinnostusta ("serious interest") McDonaghia kohtaan (Twiitti). Tallon on jutellut, että pelkän rentalin perässä ei oltaisi, vaan joukkuetta vahvistetaan vain, jos paikka on saada apuja pidemmällä tähtäimellä. En pidä tuota lainkaan huonona strategiana. Floridan laskennallinen todennäköisyys pudotuspeleihin on nyt muutaman pelin pyörinyt jossain 30-40 % luokassa, joten ei kannata tyhjentää pajatsoa vain tätä kevättä varten.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
(1/2)

Ensinnäkin: mielenkiintoista, että kaudella, jolla olen katsonut kaikki kissojen ottelut (tosin vain 48/59 ottelua suorana), mielenkiintoni kirjoitella tänne on laskenut. Tietty aiemmin kaudella hyvin monet asiat vituttivat ja ehkä siksi ei tullut kirjoitettua tänne. Noh, nyt pleijarikisahuuman innoittamana tulee varmaan kirjoiteltua tänne vähän enemmän.
Bjugstad on enemmän tai vähemmän turisti tuossa. En erityisesti lämpeä Bjugstadin pelilliselle tasolle vieläkään, mutta meneehän se tuossa mukana.

Erittäin vahva sama. Mies pääsee paikoille, muttei osaa viimeistellä ja se on aika turhauttavaa, sanoi Denis Potvin mitä tahansa.
Tuon kakkosketjun kemioita voisin sen sijaan hieman kyseenalaistaa.

Samaa mieltä, Huberdeaun taidot menee hukkaan tuossa ketjussa. Trocheck ja Malgin pelaavat vaan niin mahtavasti yhteen. Floridassa pelaa neljä kärkihyökkääjää ja mielestäni niitä voisi jakaa yhä useampaan ketjuun. Itse BB:nä lähtisin seuraavanlaisella kokoonpanolla Leafsin kaatoon (olettaen, että Malginin day-to-day ei jatku):

Mamin-Barkov-Dadonov
McGinn-Trocheck-Malgin
Huberdeau-McCann-Bjugstad
Haley-MacKenzie-Sceviour

Okei, todennäköisesti Malginin DTD jatkuu, mutta lähtisin hakemaan noita Leafsin ykkösketjun kaltaisia muodostelmia, jossa kärkiketjuissa on tutkapari ja heidän rinnallaan kiekon riistämiseen ja puolustamiseen keskittyvä jamppa.

Heti JAM:n ja Smithin menetyksen jälkeen viime juhannuksen aikaan mietteet olivat seuraavanlaiset:
Huberdeau-Barkov-X(Jagr?)
X-Trocheck-X
Jokinen-Bjugstad-Mamin
Sceviour-MacKenzie-X

Vrbata oli täysi huti, kuten yllä todetaan, mutta Dadonovin hankinta oli napakymppi. Kaveri hankittiin pelaamaan kolme kautta neljän millin lapulla ja toistaiseksi mies on painellut 0,80 PPG (ja 0,35 GPG) ottaen vain 8 rangaistusminuuttia kauden aikana (toisin, kuin sika-Barkov, jolla on 14 PIM). Ja joo, olihan miehellä vähän heikompiakin jaksoja, mutta tällä hetkellä Daddy on kyllä liekeissä.

Myös osa muistakin hankinnoista hoitivat roolinsa tarpeeksi hyvin. Erityisen tyytyväinen olen ollut Michael Haleyn pelaamiseen, ei ole nimittäin täysin turha hankinta, vaan on tuonut tujusti lisää viihdyttävyyttä kissojen peleihin ja myös sellaisen kohtalaisen pelotteen vastustajalle. Ja vasten alkukauden uskomuksiani, mies on ansainnut pelata jokaisessa 58 ottelussa, jossa hän on pelannut.

Silti uudet hankinnat eivät ole olleet syynä kissojen viimeaikaiseen menestykseen, vaan suurimmat kaksi asiaa ovat olleet

1. Hyvä valmennus
Mielestäni coach Boughnerin systeemi on parhaimmillaan aivan eroottista katseltavaa. Pelaajat eivät toimi hyökkäysketjuna ja pakkiparina, vaan viiden pelaajan yksikkönä. Puolustajilla on huomattavasti enemmän vapauksia nousta, kuin muiden joukkueiden pakeilla ja se saa kissojen hyökkäyspelin rullaamaan huomattavasti paremmin, kun vastustajan on pakko pitää mielessään hyökkääjien lisäksi myös puolustajat.

Se on myös yksi syistä, miksi epäilen, että onko joukkueen vahvistaminen tarpeellista. Monella kissapelurilla kesti se vajaa puolisen kautta sisäistää Boughnerin systeemi (ja n. 50 ottelua ymmärtää McFarlandin ylivoimavalmennus). Se, että joku James voi tulla joukkueeseen ja välittömästi vahvistaa sitä, on mielestäni rehellisesti sanottuna haastavaa.

Mutta siis tuo, miten nopeasti kissat pystyvät nostamaan kiekon omalta alueelta vastustajan päähän syvälle, on kyllä ihailtavaa. Muun muassa Trocheckilla, Dadonovilla ja Mathesonilla on aivan mahtavat jalat noihin nousuihin. Yleisesti ottaen myös useammatkin pelaajat, kuin pelkästään Barkov ja Sceviour, ovat kunnostautuneet kiekonriistoissa ja täten noita ah, niin ihania pelin kääntöjä tapahtuu useammin ja täten vastahyökkäyksistä tehdään myös enemmän maaleja, koska niitä tapahtuu enemmän.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
(2/2)

2. Pelaajien kehitys / otteiden parantaminen viime kaudesta
Parhaiten se on näkynyt mielestäni puolustuksessa. Mathesonilla taisi olla kauden alkuun kaksi tai kolme hyvää ottelua Pysykin kanssa. Sitten mies sai ison sopimuksen ja todella suuret paineet. Pitkään mies väänsi aivan minimi-itseluottamuksella ja vaikka teki välillä hienoja peluita, niin tulosta ei syntynyt. Ja siis vaikka MM yhä ei saa kaikista väläytyksistään maaleja / syöttöjä, niin kyllähän mies pelaa aivan jäätävällä tasolla. Aivan mahtava mailankäsittely kiekottomana, todennäköisesti puolustajista paras katkomaan kiekkoja. Lisäksi hän on todella ottanut tuon Campbellin paikan kiekon sisään kuljettajana. Sitä tukee aivan mahtava luistelutaito. Ja siis kyllähän niitä hyökkäyspään taitoja löytyy laajalta skaalalta, mutta vielä hän ei ole matkalla 40 pisteen kauteen. Ehkä sitten seuraavalla kaudella?

Ekblad myös on nostanut tasonsa siihen, mitä se oli Campbellin parina suojatuilla minuuteilla, mutta nyt mies osaa myös puolustaa vastustajan parhaita vastaan. Itseni ehkä eniten on yllättänyt Yandlen viimeaikaiset otteet, koska Mathesonin ja Ekbladin kehityksen kykenin ennakoimaan heidän nuoren ikänsä vuoksi, mutta Keith on lähiaikoina pelaillut, niin kuin seuran varakapteenin ja kokeneimman puolustajan kuuluu pelata. Puolustaminen siis sujuu huomattavasti paremmin, kuin viime kaudella. Sen lisäksi pisteitä on syntynyt 0,64 PPG tahtiin, eli sekään puoli ei onnu paljoa. Lisäksi mies on näyttänyt huomattavasti enemmän tunnetta kentällä. Keith on mielestäni yksi niistä, joka on tämän vuoden alusta asti näyttänyt siltä, että häntä hemmetti vieköön kiinnostaa joukkueen menestys ja täten toiminut mahtavana esimerkkinä muulle joukkueelle, joka on nyt napsinut 9 voittoa viimeisistä 12 ottelusta. Pysyk on välillä esiintynyt erinomaisena nelospakkina ja kolmosparin rotaatio on toiminut omaan silmään tarpeeksi hyvin ja etenkin Alexander Petrovicin viimeaikaiset otteet ovat tuoneet hymyn huulilleni. Suorastaan huutohymyilin viime yön peliä katsellessa, kun Penssiä vastaan kyseinen samettikäsi nousee hyökkäämään ja maalin taakse, eikä tilanteesta synny vaarallista vastahyökkäystä pingviinipaidoille.

Hyökkäyksessä Barkov ja Trocheck ovat aivan jäätäviä kultakimpaleita, jotka pelaavat pähkinäpalkalla vielä 21/22 kauden loppuun asti, Dadonov on ollut aivan mahtava, Huberdeaulla on ihan ok kausi, mutta on jäänyt ehkä edellä mainittujen hyökkääjien varjoon viimeisten pelien aikana, Bjugstad on parantanut aikaisemmasta, mutta laittaa kyllä aivan liian vähän kiekkoja sisään.
Tietty organisaatiossa on yksi bonuskortti, jota en yllä maininnut. Nimittäin aivan erinomaiset kiekonkäsittelytaidot omaava Denis Malgin, jolla on ongelmana se, että suoritustasomittarin alaosa on siellä AHL-tasolla. Viime kaudella, kun aika monella pelaajalla meni huonosti, niin Malginkaan ei pystynyt nousemaan sieltä pohjamudista. Uskoisin, että jos ensi kaudella joukkue on voittava joukkue, niin Malgin pelaa hyvin ja jos taas tarvotaan samalla tavalla, kuin viime keväällä, niin Malgin on AHL:ssä. Tietty optimaalisin asia olisi se, että uusi valmennus tiimi Boughnerin ja Capuanon voimin saisivat puristettua hieman lisää sitä luonnetta ulos Denisistä.

Malgin on ottanut kopin toivomuksestani. Vaikka suoritustaso oli välillä todella matalalla samalla, kun joukkue kynsi, niin nyt joukkueen menestyessä myös Denis on ruvennut laittamaan mustaa sisään. 17,5% laukausprosentti on aika hankala säilyttää, mutta mukavaa, miten kovaa nuorella sveitsiläisvenäläisellä menee tällä hetkellä.

McCannin suoritustaso on vaihdellut kauden mittaa, tällä hetkellä mies on löytänyt hieman punaista lankaa, mielestäni osittain Maminin vuoksi, joka on saanut aivan liian vähän pelejä alleen. Ja joo, 9 ottelua ja yksi maali eivät ehkä vielä välttämättä automaattisesti takaa hänelle paikkaa ykkösketjussa, mutta Boughner on kyllä joissain peleissä antanut hänelle myös joitain vaihtoja Sashan vierellä. Ehkä ajatus tuollaisesta all-Russian ketjusta viehättää hänenkin mieltään.

Brickleyn taso on myös vaihdellut rankasti, sen sijaan McGinn on mielestäni onnistunut tuomaan aina jotain hyvää ketjulleen, mutta hänen kiekolliset taidot ovat eittämättä heikot NHL-tasolle. Ei siinä, viime yönäkin McCannin syöttö hänen lapaansa lähti huomattavasti lujempaa, kuin Jamien ”laukaus”, mutta se onneksi löysi tiensä läpi veskarin, joten se lopputulos on kai tärkeintä ja McGinn on erinomainen painimaan kulmissa ja etenkin maalin edessä. Maskipelaajaksi hän on siis erinomainen, mutta mielestäni joukkue tarvitsisi vielä sellaisen riparimestarin, joka osaa nousta maalilla aina tasan oikeaan aikaan (ehkä olen vaan liian syttynyt Hörnqvististä, mutta hän hoitaa loistavasti nuo molemmat asiat, vaikka kisut pääsivätkin eilen hieman miehen ihon alle).

Ja pakko antaa vielä ruusuja nelosketjulle, MacKenzie on nostanut tasoaan ja on ihan ok nelossentteri tähän sarjaan, muttei ansaitse liikaa minuutteja tasaviisikoin, Sceviour pelasi erittäin hyvin ennen kolmen vuoden jatkosopimustaan (mielestäni erinomaisella caphitillä) ja kykenee paikkaamaan korkeammissa ketjuissa, kun muilla ei kulje. Ja hän on noissa kiekonriistoissa kyllä aika seppä, etenkin alivoimalla. Ja kuten yllä mainittu, olen tyytyväinen Haleyn otteisiin.

(Hyvin levännyt ja ehjä) Luongo on ehdottomasti vielä tällä kaudella hyvä ykkösvahti NHL-tasolla, ja harmittaa todella paljon, että mies on päässyt loukkaantumisten takia pelailemaan vain 19 ottelua. Tietty Reimer ja Säteri ovat paikanneet riittävän hyvin, mutta James on ailahtelevainen ja suoriutuu erinomaisesti ainoastaan, kun joukkue on purjeessa ja päästää paljon laukauksia maalia kohti. Harrin stintti oli hyvä, mutta #1 ja #34 vaan ajavat nokkimisjärjestyksessä hänen ohitseen ja miehellä on mahdollisuus hakea vakituisen kakkosmaalivahdin paikkaa jostain muusta joukkueesta.

***

Eli lähes kaikki ovat siis ylisuorittaneet ja silti joukkue ei ole playoff-viivan yläpuolella? Kaksi kysymystä: oletko Taccutucca ääriylipositiivisen kuvan omaava ja ainoastaan subjektiivisesta näkökulmasta kirjoittava paskapää vai onko joukkue vaan täynnä huonoja pelaajia? Ensimmäinen on totta, jälkimmäisessä väittämässä huonon tilalle nuori.

Tällä kaudella joukkueesta vakituisen paikan napanneet Malgin ja McCann ovat vain raapaisu joukkueen tulevaisuudesta. Väitän, että ainakin Heponiemi, Borgström ja Tippett tulevat jossain vaiheessa uraansa pelaamaan tuloksentekoyksikössä NHL-tasolla. Se, että tapahtuuko se kissoissa… En tiedä? Huhut joukkueen vahvistamisesta saattavat viedä joitain heistä ulos joukkueesta. Onneksi heidän lisäkseen myös ainakin omasta näkökulmastani Mascherin, Hawryluk, Ang, Lammikko, Repo, Gildon, Stillman, Finkelstein, Montembeault ja lähiaikoina joukkueeseen liittynyt Vatrano omaavat jonkinnäköisen tulevaisuuden NHL:ssä, tosin erittäin vaihtelevissa rooleissa.

Ei voi muuta, kuin odottaa innolla jokaista kuluvan kauden ottelua, eikä pelkästään äärimmäisen kovien panoksien vuoksi. Kissojen peli-ilme on aivan mahtava ja ottelut ovat mitä parhainta viihdettä juurikin mainitsemieni sujuvan viisikkohyökkäyksen ja nopeiden pelin kääntöjen (ja todella monien muiden asioiden) vuoksi. Itse myös odotan innolla Frank Vatranon otteita, koska mies taisi viime tahi toissa kaudella esiintyä varsin pirteästi kissoja vastaan.

Siinä muutama oma miete, toivottavasti jaksan kirjoitella keväällä vielä enemmän.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Deadline siis tuli ja meni Catsin osalta. Ainoaksi liikkeeksi jäi siis tuo jo aiemmin tapahtunut Vatranon hankinta.

Itse olen ihan tyytyväinen ettei isompia liikkeitä tehty, vaikka ilmeisesti McDonaghin perässä Panthers oli. Joukkue on kuitenkin siinä tilanteessa ettei se ole selkeä ostaja eikä myyjä, joten hyvä mennä näillä äijillä kausi loppuun ja katsoa mihin se riittää. Kesällä sitten ne tarvittavat vahvistustoimet.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Borgström on ilmeisesti palanen, jolla olisi ollut tänä keväänä mahdollisuuksia saada Panthersiin vahvistusta:

Matthew DeFranks Twitterissä:"Dale Tallon on Henrik Borgstrom: "There was a lot of requests about him and we were reluctant to do anything." #FlaPanthers"

En pidä huonona asiana, että Tallon päätti mieluummin pitää kiinni Borgströmistä. Mielenkiintoista olisi kuitenkin tietää, että ketkä ja mitä vastaan olivat tuosta kiinnostuneita. Muutenkin Tallon ilmeisesti yritti vahvistaa joukkuetta, mutta ei ollut valmis maksamaan kovana pitämäänsä hintaa, kun ilmeisesti korkeita varauksia tai kovempia lupauksia olisi pitänyt laittaa pöytään:

Matthew DeFranks Twitterissä:"Tallon said the Panthers turned into buyers over the last month with their hot streak, said they were close on deals that fell through."

Noh, näillä mennään tämä kausi. Joko Panthersin kiri riittää, tai sitten ei. Malginin poissaolo voi merkitä yllättävänkin paljon, kun tuo nyt ilmeisesti ainakin jokusen pelin on sivussa. Panthers tarvitsee sen toimivan kakkosen Sashan taakse. Ei Panthersin poff-paikka helpolla tule. Viime aikojen vireen ja tuloskunnon kestäessä mahdollisuudet kuitenkin olisivat varsin hyvät. Pidempää kevättä ei kuitenkaan ole realistisesti odotettavissa, kun miettii, kuinka täyteen ladattuja joukkueita tuolla Atlanticin kärjessä on ja toisaalta Pens metrossa... Siinä mielessä hyvä liike Tallonilta, ettei lähtenyt suotta ylihintaa maksamaan vahvistuksista tälle keväälle.

Ensi kaudella tilanne helpottaa, kun junnuja Borgströmin johdolla lienee valmiina kirkkaisiin valoihin. Borgströmin tilanne on siinäkin mielenkiintoinen, että tuo päässee/joutunee laidalle harjoittelemaan NHL:ssä. Kärkisentterit Panthersilla on hyvillä soppareilla vielä moneksi kaudeksi kiinni. Panthersin tulevaisuus näyttää edelleen hyvältä, vaikka tässä yli vuosi hukattiin spedeilemällä. Toisaalta, voihan Tallon jotain tyhmää tehdä vieläkin...
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Malginin poissaolo voi merkitä yllättävänkin paljon, kun tuo nyt ilmeisesti ainakin jokusen pelin on sivussa. Panthers tarvitsee sen toimivan kakkosen Sashan taakse.

Joo, Malgin on pari viikkoa saikulla ja Vrbata saa nyt paikan kakkosketjussa. Itse antaisin miehelle 1-3 peliä aikaa näyttää taitonsa ja jos ei vakuuta, niin Bjugstad kakkoseen ja Mamin ykköseen. Ja joko Brickley pelaavaan kokoonpanoon tai Thunderbirdsistä joku Valk, Hawryluk, Grenier, Greco tai Lammikko kokeilemaan nelosessa. Hunt ei aiemmalla stintillä oikein vakuuttanut, vaikka pääsi jopa 11 ottelua pelaamaan.

Kissoilla on oikeasti mahdollisuus, etenkin kun otteluohjelma on kissoille varsin suotuisa loppukauden aikana. Joten nyt prkl, näytetään sitä hahmoa ja lennetään 4-6 ottelussa ulos ekalta kiekalta. Toivon sitä. Ja siis näennäisesti parhaita pelejä varten kokoonpanoon saadaan Malgin takaisin iskemään häkkejä ja samalla päästään antamaan näytönpaikka toivottavasti pitkäaikaiselle tulevaisuuden kissapeluri Frank Vatranolle.

Kissoilla on hyvin pullat uunissa nuorien pelureiden suhteen myös eri osa-alueita ajatellessa. Mascherin ja Tippett edustavat tätä "scoring winger" tyyppiä, samoin Vatrano, tosin hän ei ole vielä saanut siirrettyä AHL:n suonenvetokauden tehojaan NHL-tasolle. Borgström ja Heponiemi taas ovat mailankäsittelyssään aivan omaa luokkaansa ja Aleksi on myös varustettu kohtalaisen nopeilla jaloilla, joilla voi kierrellä vastustajan puolustajia.

Tällä hetkellä Heponiemi on ainoa yli 2 PPG tahdilla pelaava ukkeli WHL:ssä (48GP 26+79=105 2.19 PPG), kun taas Borgström taas johtaa vain omaa joukkuettaan, muttei koko NCAA:ta tehoin 18+23=41 31 koitoksessa.

Kissojen 2015 draftin 7. kierroksen valinta Ryan Bednard on muuten parantanut torjuntaprosenttiaan NCAA:ssa reilusti viime kauden 88,2%:sta 91,2%:n ja samalla vienyt veskareiden ykkösvastuun Bowling Green State Universityn joukkueessa torjuen 24 koitoksessa, mutta nuo lukemat ei ole mitenkään ennennäkemättömiä NCAA:ssa ja mies onkin koko liigan tasolla GAA:ssa 20. ja torjuntaprosenteissa 34.

Luongon korvaaja Montembeault sen sijaan on tuonut kolmen ensimmäisen QMJHL-kautensa torjuntaprosentin (89,1-90,1%) AHL:ään (89,8%), mutta tosin nappasi ykkösvahdin paikan on torjunut eniten otteluita T-birdsien maalilla (33 vs Säterin 15 & Cowleyn 14 ottelua). Mutta jos seuraa samaa logiikkaa, että miehellä kestää kolme kautta per sarja muuttua hyväksi veskaksi, niin kaverilla on edessä enää kaksi AHL-kautta ja kolme NHL-kautta, niin saadaan kissoihin hyvä veskari korvaamaan Luongon poistumista jo kaudelle 2023-24 ja Luongon sopparihan päättyy tuossa 21/22, niin ei tarvitse liian kauaa odotella *hymiö*.

***

Mutta tosiaan, kuten tuli jo mainittua, illan koitoksessa kissojen hyökkäys on mallia
Dadonov - Barkov - Bjugstad
Huberdeau - Trocheck - Vrbata
McGinn - McCann - Mamim
Haley - MacKenzie - Sceviour/Brickley

Toivottavasti Vrbata löytää vielä uudet tuulet, eikä ole aivan täysi turhake. Vastustajalla on Matthews saikulla, niin saadaan pidettyä helpommin sentteristö Kadri-Nylander-Bozak-Plekanec pidettyä kurissa, kun sielä ei ole aavikkopojua iskemässä puolen metrin päästä Luongosta häkkejä. Lisäksi Andersen pelasi viimeyönä, niin todennäköisesti McElhinney aloittaa.

Edit: Suosittelen muuten katsomaan tästä, miten punainen vitonen laittaa sisään viisi kohtalaisen komiaa häkkiä. Ja vaikka onkin suomalainen isokoinen sentteri, niin rikkoo kyllä selvästi noita Sashan teesejä käsien nostamisesta yli olkapäiden tason maalien jälkeen. Mutta etenkin noi #2 ja #1.... Ei huh huh, miten vaivattomasti noi toe-dragit onnistuu mieheltä. Aivan mahtavaa, jos saadaan ensi kaudelle Borgström viemään Bjugstadin paikka tuosta top6 hyökkäyksestä. Barkov, Huberdeau, Trocheck, Dadonov, Malgin ja Borgström. Paperilla todella jees, jos viimeisenä mainittu saa tuotua taitonsa parrasvaloihin.
 
Viimeksi muokattu:

Johnnie

Jäsen
Edit: Suosittelen muuten katsomaan tästä, miten punainen vitonen laittaa sisään viisi kohtalaisen komiaa häkkiä. Ja vaikka onkin suomalainen isokoinen sentteri, niin rikkoo kyllä selvästi noita Sashan teesejä käsien nostamisesta yli olkapäiden tason maalien jälkeen. Mutta etenkin noi #2 ja #1.... Ei huh huh, miten vaivattomasti noi toe-dragit onnistuu mieheltä. Aivan mahtavaa, jos saadaan ensi kaudelle Borgström viemään Bjugstadin paikka tuosta top6 hyökkäyksestä. Barkov, Huberdeau, Trocheck, Dadonov, Malgin ja Borgström. Paperilla todella jees, jos viimeisenä mainittu saa tuotua taitonsa parrasvaloihin.

Ensimmäiset kolme olivat jopa rumia Borgströmin mittapuulla, sen verran noita hassutuksia on mieheltä jo nähty parin kauden ajalta. Tässä vielä vähän lisää materiaalia. Kyllä se vain on kertakaikkisen kaunista katseltavaa, kun kädet käyvät ja verkko soi.

Tiedätkö muuten, että onko Borgström pelityyliltään perinteistä sentteriä enemmän tuollainen snaipperi, mitä noista videoista voisi päätellä? Lähtee nimittäin kohtuu vihaisesti ja tarkasti tuo kuti täydestä luistelustakin. Kun menokin näyttäisi olevan kohtuullisen liukasta, niin onhan tuosta kaverista nyt tulossa huikea paketti. Suomen oma Malkin?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Florida on hiipinyt hieman salaa jo tuohon playoff-taistoon. 5 ottelun voitttoputki päällä ja Tammikuun lopulta Pantterit on pelanneet 15 ottelua ja voittaneet niistä 12. Pisteprosentissa idän 8.sijalla jo.

Sasha taitaa väkisin roudata jengin pleijareihin. Tehnyt noissa 15 pelissä 8+11=19 pistettä.

Floridan etu tällä kaudella voi olla se, että synergiat säilyy, kun deadline-treidejä ei tehty. Viime kaudella homma kyykkäsi juurikin kauppojen jälkeen.

Lopun otteluohjelmakin on aika helppo. 11 peliä kotona, 9 vieraissa. Noin puolet vastustajista jo pihalla pleijareista.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Usko alkaa pikkuhiljaa palaamaan alkukauden sekoilun jälkeen.. Piste viivaan 3 peliä kädessä, tavallaan tilanne on jopa omissa käsissä. Barkov on kyllä ollut huima viime peleissä, ottanut joukkueen todellakin reppuselkään. Pääasia, että mielenkiintoinen loppukausi tulossa, ei olisi uskonut vielä marraskuussa.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Käsi pystyyn virheen merkiksi. Joulukuussa Luongo oli loukkaantuneena. Mielessä kummitteli syksyn peliotteet ja koko organisaation sekoilu. Sitten tippui pelistä Reimer. Reimerin loukkaantumisen kohdalla olin valmis laskemaan Panthersin ulos tämän kevään osalta. Joukkue on viimeisen reilun kuukauden aikana osoittanut, että olin väärässä. Tuo joukkue haastaa loppuun asti pudotuspelipaikasta. Eikä sen pudotuspelipaikan ottaminen ole enää edes mitenkään mahdottomana pidettävä tehtävä. Floridan loppuohjelma ei ole erityisen haastava.

Paljon puhutaan Barkovista. Ansiostakin. Tuo joukkue elää ja kuolee Barkovin mukana. Juuri nyt Barkov kantaa joukkuetta, kuten NHL:n franchise pelaajalta, supertähti -kategorian ykkössentteriltä odotetaankin. Onnistumisia on kuitenkin tullut laajalla rintamalla. Joukkue pelaa hyvin kokonaisuutena. Ehkä joukkue on viime aikoina jonkun pelin voittanut "pelitapahtumien vastaisesti", mutta pääosin joukkue on oikeasti pelannut voittavaa kiekkoa. Joukkue osaa voittaa tällä hetkellä. Täytyy toivoa, että vire kestää. Edes muutama peli lisää playoff -kokemusta tekisi tuon joukkueen nuorelle kärkikaartille hyvää tulevaisuutta silmällä pitäen.

Erityismaininnan ansaitsee Roberto Luongo. En minä tiedä, miten tuo sen tekee. Jotenkin tuo on 38-vuotiaana, kaikkien loukkaantumistenkin jälkeen maalivahti, joka illasta toiseen antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Ei Bobby Lu enää eliittitason ykkösvahti ole, mutta pelillinen taso riittää edelleen ykkösvahtina. Valitettavasti paikat ei tahdo kestää, joten pelimäärä on pieni. Luvut eivät täten ole vertailukelpoisia, mutta mainitaan silti. Luongon torjuntaprosentti tällä kaudella on 92,8 %. Edellisen kerran Luongo on runkosarjassa päässyt samaan 2010-2011 kaudella Canucksissa. (60 peliä vs 21 peliä on toki massiivinen ero) Huikea pelaaja, jonka merkitys organisaatiolle on Panthersin historiassa aika ainutlaatuinen.
 

Kopss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Tervehdys kaikille palstaveljille ja erityisesti kissafaneille. Olen seurannut jatkoajan palstaa jo kohta viisi vuotta ja kauden alussa tuli vihdoinkin hankittua kirjoitusoikeudet. Kuitenkin kissojen surkean alkukauden ja asepalveluksen takia en koskaan saanut aikaiseksi alkaa kirjoittaa ketjuun, mutta tämän loistavan kotipeliputken jälkeen oli pakko hetkeksi hiljentyä näppäimistön ääreen. Olen viime viikkoina päässyt taas pitkästä aikaa seuraamaan pelejä, sillä peli on tällä hetkellä niin hienoa katsottavaa, että pieni univelka on sen arvoista.

Florida siis pääsi upean kuuden pelin voittoputken siivittämänä vihdoin playoff viivan paremmalle puolelle ja jos peli jatkuu samanlaisena, niin playoff paikan pitäisi olla jo suhteellisen varmaa. Näen tällä hetkellä vain kaksi riskiä playoff paikkaa ajatellen: loukkaantumiset ja väsymys. Loppukauden ohjelma on aika tiukka, mutta onneksi suurin osa peleistä on ns. heikompia joukkueita vastaan.

Pelaajista pakko sanoa sen verran, että Barkov on ollut viime aikoina aivan ilmiliekeissä. Kaikissa peleissä jotka olen nähnyt, #16 on dominoinut kenttää suurin piirtein joka vaihdossa ja eniten hänessä on ihastuttanut aivan käsittämätön varmuus. Kaverilta tuntuu olevan mahdotonta riistää kiekkoa, jokainen syöttö menee lapaan ja eniten minua on ilahduttanut kasvava itsevarmuus hyökkäyspäässä, joka näkyy kiekonkäsittelyssä ja rohkeissa ratkaisuissa. Samaa voi sanoa myös Dadonovista, joka suorastaan uhkuu itseluottamusta ja joka on löytänyt hyvän maalivireen viime aikoina. Harmi, että ketjun kolmantena lenkkinä pyörii Bjugstad, joka on toki pelannut kelpo kauden, mutta tuntuu olevan aivan eri aallonpituudella kun vertaa ketjukavereihin. Haluisin nähdä loistavasti pelanneen Maminin ykkösessä Bjugstadin tilalla, mutta toisaalta siirto voisi rikkoa kohtuu hyvin toimineen McCannin ketjun dynamiikkaa. Ehkä se on joukkueelle parasta että Sasha vetää Big Nickiä mukanaan.

Näin muuten tuntuu että joukkue on natsautunut hyvin yhteen ja loistavasti toimiva pelitapa paikkaa heikkoa syvyyttä. Ensi kaudeksi olisi mukava nähdä joku muu pakistossa Pysyykin tilalla, itelle jotenkin jäänyt vähän semmonen fiilis että Pysykin löytää usein ongelmissa omassa päässä ja avauspelin kanssa. Toivelistalla olisi myös lisää syvyyttä hyökkäykseen, joka tosin voi tulla organisaation sisältä (Borgström, Tippett).

Tässä hyvin sekava avausviesti, ajattelin vain purkaa päällimmäisiä mietteitä ja synnyttää lisää keskustelua valitettavan hiljaiseen ketjuun. Seuraavaksi jännitetään yön Columbus ja Carolina pelin tuloksia ja toivotaan että playoffpaikka on vielä meidän aamulla. Go Cats, Go!
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Barkov ottaa nyt vahvaa roolia joukkueessa. Pisteitä kertyy ja voittoja tulee. Ottanut Panthersin reppuselkään ja vie jengin väkisin pudotuspeleihin?
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Barkov ottaa nyt vahvaa roolia joukkueessa. Pisteitä kertyy ja voittoja tulee. Ottanut Panthersin reppuselkään ja vie jengin väkisin pudotuspeleihin?

Tärkeä voitto Phillystä ainakin. Viivan yli käymään, mutta Columbus voittonsa myötä takaisin paikalleen. Floridalla tosiaan pari peliä vähemmän joten hyvältä näyttää.
 

Bulihefe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Porin Ässät
Itse jo loppu syksyllä dumasin joukkueen kauden olleen ohi mutta mitäs vielä. Pisteen päässä viivasta ja kolme peliä vähemmän pelattuna kuin Columbuksella ja Devilsillä. Tästä jos jotenkin nappattaisiin vielä kolme voittoa putkeen niin aika makealta näyttäisi tilanne. Barkov todellakin huikeassa vireessä ja myös pakko hehkuttaa Säteriä siitä että napsi joukkueelle aika tärkeitä pojoja Reimerin ja Luongon ollessa telakalla.

Runkosarjaa 21 peliä jäljellä ja erittäin mielenkiintoiseksi menee, nyt vaan peukut pystyyn ja Kissat pleijareihin!

Tervehdys kaikille palstaveljille ja erityisesti kissafaneille. Olen seurannut jatkoajan palstaa jo kohta viisi vuotta ja kauden alussa tuli vihdoinkin hankittua kirjoitusoikeudet.

Ja Kopss tervetuloa! Aina ilo kun saadaan lisää kirjoittelijoita Panthers ketjuun!
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
On ollut kyllä todella hienoa seurata Floridan pelejä viime aikoina! Ei olisi pari kuukautta sitten uskonut että pleijarit ovat jopa todennäköisiä tällä kaudella. Mutta jos Panthers meinaa säilyttää nykyisen vireen niin on muidenkin ketjujen pakko herätä, ei voi Barkov-Dadonov akseli kantaa loppu kautta. Varsinkin 2 ketju on ollut jopa surkea viime aikoina, Huberdeau ja Trocheck ei tunnu löytävän minkäänlaista kemiaa keskenään. Huberdeaulta muutenkin vaisuhko kausi vaikka pisteitä tullut ihan kivasti, tosin viime aikoina ollut pisteidenkin suhteen hiljaista.

Puolustus ollut ihan ok. Ekblad onneksi parantanut otteitaan rutkasti viime kaudesta. Vieläkun hän oppisi kunnolla luistelemaan niin Eki voisi olla Norris-keskusteluissakin mukana tulevaisuudessa. Yandle ollut erittäin hyvä, tuollaista veteraania Floridan puolustus todellakin tarvitsee. Mathesonin peliä on hieno katsella, luistelu on äärettömän hyvää ja huomaa että itseluottamus kiekolliseenpeliin on korkealla. Vielä tulee pieniä hasardeja omissa mutta ne on täysin ymmärrettäviä. Petrovic on myös parantanut paljon ja on tuollainen varma 3 parin fyysinen pakki. Pysyk oikeastaan ainoa puolustaja jonka otteista en ole niin varma. Todella pehmeää peliä usein ja muutenkin yllättävän pahoissa vaikeuksissa omissa. Paljon on parannettavaa jos meinaa mahtua ensi kaudella pelaavaan kuusikkoon.

Jos hieman miettii ensi kautta niin on todella mielenkiintoista nähdä ketkä pelaavat lopulta itsensä kokoonpanoon. Voisi kuvitella että Tallon vihdoin saa/uskaltaa käyttää rahaa ja homma kesällä jonkun kovan profiilin laiturin. Näitä varmoja nimiä hyökkäyksessä on = Barkov, Huberdeau, Trocheck, Dadonov, McCann, Malgin ja luulatavsti myös Bjugstad kun hän on parantanut otteitaan tässä talven mittaa. Mamiin haluisin nähdä myös ensikaudella rosterissa. Luisteluvoimaa löytyy ja tuo mukavasti fyysisyyttä peliin. Sceviour teki parin vuoden jatkot ja eiköhän hänelle ole paikka nelosen laidassa. Mutta muuten näkisin että nykyisestä nelosketjusta muut saisivat lähteä. Haley voisi pysyä rotaatiomiehenä kuitenkin tykkään hänen tyylistä mutta ei järkeä peluuttaa joka pelissä. Kapteeni MacKenzien aika alkaa olemaan ohi enkä oikeen näe että hän pystyisi ottamaan paikkaa ensi kaudella.

Sitten on muutama kysymysmerkki, Bostonista hankittu Vatrano joka ei ole vielä päässyt pelaamaan loukkantumisen takia joten hänestä en osaa sanoa mitään. McGinn aika turhake mutta sopimus sen verran iso että tuskin on liikuteltavissa mihinkään, Ensi kaudella paikka ehkä Haleyn paikalla nelosketjussa? Kuitenkin suht hyvä vääntämään kulmissa ja fyysisyyttä löytyy jonkin verran. Bricleyn vosi pelailla Ahl:ssä ja paikkailla loukkaantumisia jos sellaisia tulee. Sitten Vrbata jonka sopimus oli onneksi vain yksivuotinen ja hän voikin jatkaa matkaa.

Junnuista on tulossa innokkaita yrittäjiä kokoonpanoon, Borgström pelaa niin hyvää kautta että uskoisin että hän ainakin pääsee kokeilemaan ylhäällä. Viimekauden ykköskierroksen varaus Tippett kolkuttelee myöskin kokoonpanon ovia ja onkin jännä nähdä millaisessa iskussa on syksyn campillä. Lammikko pelanut pari kautta Ahl:ssä mutta en osaa sanoa onko hänellä kuinka suuret mahdollisuukset Panthersin miehistöön? Heponiemi tehnyt järkyttävän määrän pisteitä tällä kaudella mutta luulen että hän tarvitsee vielä vuoden tai kaksi ennenkuin kutsu käy ylös, turha kiirehtiä kun joukkueessa on muutenkin laajuutta. Tappara kaksikolla Revolla ja Haapalalla on kyllä todella vaikea paikka yrittää murtautua Nhl-miehistöön ja luulenkin että ainakin toisen ellei jopa molempien ensi kaudet pääty Euroopan puolella.

Tavallaan olisi kiva nähdä Kovalchuk Florida paidassa, vaikkakin hankinnassa olisi isot riskit.
 
Viimeksi muokattu:

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Cats vain jatkaa hyviä otteitaan. Aiemmin mietin että Columbus olisi helpoin vaihtoehto ohittaa pudotuspelitaistelussa, mutta hekin ovat äityneet aikamoiseen vireeseen.

Todennäköisin ohitettava joukkue on tuo Devils, jolla on todella vaikea vieraskiertue ja muutenkin vaikea loppuohjelma edessä, taisi olla vain neljä ottelua ei-playoff-joukkueita vastaan. Devils on vielä kolme peliä ja pistettä Catsia edellä mutta uskon eron kaventuvan tulevien viikkojen aikana.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Vatrano oli todella hyvä eilen debyytissään! Varsinkin Huberdeaun kanssa tuntui pelaavan hyvin yhteen. Malginin tervehdyttä alkaa jo olemaan positiivista ongelmaa pelipaikoissa. Itse ehkä yrittäisin saada 3 hyökkäävämpää ketjua ja jakaisin kärkiäijiä vielä enemmän.

Jotenkin näin:

Dadonov - Barkov - Bjugstad
Mamin - Trocheck - Malgin
Huberdeau - McCann - Vatrano
McGinn - MacKenzie - Sceviour
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Nostellaan taas ketjua ylös. Tähän asti viikon saldo on maanantain 3-5 häviö Senatorsia sekä torstain hieno 3-0 voitto Bruinsista. Huomenna kotipeliputken viimeinen peli iltakahdeksalta Edmontonia vastaan.

Tuo Senators-häviö oli kyllä harmittava koska edellytykset oli täyteen 2 pisteeseen, eikä näitä pistemenetyksiä enää saisi hirveästi tässä vaiheessa tulla jos mielii pudotuspeleihin. Maalinteossa onnistuivat Dadonov, Matheson ja Huberdeau mutta siellä oli Yandle-Ekblad pari 2 pistettä miinuksella ja Luongo torjui vain 18/23 kudista. Ehkä tämä peli oli semmoinen hyvä kurinpalauttaja kun kerran niin kovaa on Panthers puskenut voitosta voittoon All Stars -tauon jälkeen.

Bruinsia vastaan nähtiin odotetusti kurinalaisempi Panthers ja Reimer oli hyvässä vireessä. Vähän tuurillakin tuli nollapeli mutta se oli varmasti kiva bonus syntymäpäiväsankarille. Ekblad paikkasi vähän Senators-pelin sekoilujaan tekemällä voittomaalin, Bjugstad onnistui Dadonovin namupassista ja Trocheck teki ylivoimamaalin.

Pudotuspelimahdollisuudet ovat eri lähteistä riippuen noin 70 prosentin luokkaa. Pakko toivoa että tyyliin Flyers tai Devils häviävät joitain otteluita, sillä en kyllä usko Panthersin vievän kaikki 14 viimeistä ottelua. Kai Devils tuolla lännen kiertueella saattaa vähän hyytyä tai jotain.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Florida vs. Edmonton tulee sopivasti prime time-aikaan klo 20.00. Jälleen kerran iso matsi ja tärkeitä pisteitä jaossa. Onneksi homma on Pantherseilla omissa käsissä eikä muilta apuja tarvita, tänään pitää kuitenkin voittaa. Go Sasha.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Florida ei ollut hävinnyt yhtään ottelua joita oli johtanut kahden erän jälkeen mutta kerta se on ensimmäinenkin. Suorastaan surkea kolmas erä jossa 3-0 pataan. Näitä ei olisi varaa hävitä näille rupusakeille jos mielii pudotuspeleihin päästä.
 

agent082

Jäsen
Florida ei ollut hävinnyt yhtään ottelua joita oli johtanut kahden erän jälkeen mutta kerta se on ensimmäinenkin. Suorastaan surkea kolmas erä jossa 3-0 pataan. Näitä ei olisi varaa hävitä näille rupusakeille jos mielii pudotuspeleihin päästä.

Panokset kovenee ja todelliset asiantuntijat erottuvat fanipojista ja mutuilijoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös