(2/2)
2. Pelaajien kehitys / otteiden parantaminen viime kaudesta
Parhaiten se on näkynyt mielestäni puolustuksessa. Mathesonilla taisi olla kauden alkuun kaksi tai kolme hyvää ottelua Pysykin kanssa. Sitten mies sai ison sopimuksen ja todella suuret paineet. Pitkään mies väänsi aivan minimi-itseluottamuksella ja vaikka teki välillä hienoja peluita, niin tulosta ei syntynyt. Ja siis vaikka MM yhä ei saa kaikista väläytyksistään maaleja / syöttöjä, niin kyllähän mies pelaa aivan jäätävällä tasolla. Aivan mahtava mailankäsittely kiekottomana, todennäköisesti puolustajista paras katkomaan kiekkoja. Lisäksi hän on todella ottanut tuon Campbellin paikan kiekon sisään kuljettajana. Sitä tukee aivan mahtava luistelutaito. Ja siis kyllähän niitä hyökkäyspään taitoja löytyy laajalta skaalalta, mutta vielä hän ei ole matkalla 40 pisteen kauteen. Ehkä sitten seuraavalla kaudella?
Ekblad myös on nostanut tasonsa siihen, mitä se oli Campbellin parina suojatuilla minuuteilla, mutta nyt mies osaa myös puolustaa vastustajan parhaita vastaan. Itseni ehkä eniten on yllättänyt Yandlen viimeaikaiset otteet, koska Mathesonin ja Ekbladin kehityksen kykenin ennakoimaan heidän nuoren ikänsä vuoksi, mutta Keith on lähiaikoina pelaillut, niin kuin seuran varakapteenin ja kokeneimman puolustajan kuuluu pelata. Puolustaminen siis sujuu huomattavasti paremmin, kuin viime kaudella. Sen lisäksi pisteitä on syntynyt 0,64 PPG tahtiin, eli sekään puoli ei onnu paljoa. Lisäksi mies on näyttänyt huomattavasti enemmän tunnetta kentällä. Keith on mielestäni yksi niistä, joka on tämän vuoden alusta asti näyttänyt siltä, että häntä hemmetti vieköön kiinnostaa joukkueen menestys ja täten toiminut mahtavana esimerkkinä muulle joukkueelle, joka on nyt napsinut 9 voittoa viimeisistä 12 ottelusta. Pysyk on välillä esiintynyt erinomaisena nelospakkina ja kolmosparin rotaatio on toiminut omaan silmään tarpeeksi hyvin ja etenkin Alexander Petrovicin viimeaikaiset otteet ovat tuoneet hymyn huulilleni. Suorastaan huutohymyilin viime yön peliä katsellessa, kun Penssiä vastaan kyseinen samettikäsi nousee hyökkäämään ja maalin taakse, eikä tilanteesta synny vaarallista vastahyökkäystä pingviinipaidoille.
Hyökkäyksessä Barkov ja Trocheck ovat aivan jäätäviä kultakimpaleita, jotka pelaavat pähkinäpalkalla vielä 21/22 kauden loppuun asti, Dadonov on ollut aivan mahtava, Huberdeaulla on ihan ok kausi, mutta on jäänyt ehkä edellä mainittujen hyökkääjien varjoon viimeisten pelien aikana, Bjugstad on parantanut aikaisemmasta, mutta laittaa kyllä aivan liian vähän kiekkoja sisään.
Tietty organisaatiossa on yksi bonuskortti, jota en yllä maininnut. Nimittäin aivan erinomaiset kiekonkäsittelytaidot omaava Denis Malgin, jolla on ongelmana se, että suoritustasomittarin alaosa on siellä AHL-tasolla. Viime kaudella, kun aika monella pelaajalla meni huonosti, niin Malginkaan ei pystynyt nousemaan sieltä pohjamudista. Uskoisin, että jos ensi kaudella joukkue on voittava joukkue, niin Malgin pelaa hyvin ja jos taas tarvotaan samalla tavalla, kuin viime keväällä, niin Malgin on AHL:ssä. Tietty optimaalisin asia olisi se, että uusi valmennus tiimi Boughnerin ja Capuanon voimin saisivat puristettua hieman lisää sitä luonnetta ulos Denisistä.
Malgin on ottanut kopin toivomuksestani. Vaikka suoritustaso oli välillä todella matalalla samalla, kun joukkue kynsi, niin nyt joukkueen menestyessä myös Denis on ruvennut laittamaan mustaa sisään. 17,5% laukausprosentti on aika hankala säilyttää, mutta mukavaa, miten kovaa nuorella sveitsiläisvenäläisellä menee tällä hetkellä.
McCannin suoritustaso on vaihdellut kauden mittaa, tällä hetkellä mies on löytänyt hieman punaista lankaa, mielestäni osittain Maminin vuoksi, joka on saanut aivan liian vähän pelejä alleen. Ja joo, 9 ottelua ja yksi maali eivät ehkä vielä välttämättä automaattisesti takaa hänelle paikkaa ykkösketjussa, mutta Boughner on kyllä joissain peleissä antanut hänelle myös joitain vaihtoja Sashan vierellä. Ehkä ajatus tuollaisesta all-Russian ketjusta viehättää hänenkin mieltään.
Brickleyn taso on myös vaihdellut rankasti, sen sijaan McGinn on mielestäni onnistunut tuomaan aina jotain hyvää ketjulleen, mutta hänen kiekolliset taidot ovat eittämättä heikot NHL-tasolle. Ei siinä, viime yönäkin McCannin syöttö hänen lapaansa lähti huomattavasti lujempaa, kuin Jamien ”laukaus”, mutta se onneksi löysi tiensä läpi veskarin, joten se lopputulos on kai tärkeintä ja McGinn on erinomainen painimaan kulmissa ja etenkin maalin edessä. Maskipelaajaksi hän on siis erinomainen, mutta mielestäni joukkue tarvitsisi vielä sellaisen riparimestarin, joka osaa nousta maalilla aina tasan oikeaan aikaan (ehkä olen vaan liian syttynyt Hörnqvististä, mutta hän hoitaa loistavasti nuo molemmat asiat, vaikka kisut pääsivätkin eilen hieman miehen ihon alle).
Ja pakko antaa vielä ruusuja nelosketjulle, MacKenzie on nostanut tasoaan ja on ihan ok nelossentteri tähän sarjaan, muttei ansaitse liikaa minuutteja tasaviisikoin, Sceviour pelasi erittäin hyvin ennen kolmen vuoden jatkosopimustaan (mielestäni erinomaisella caphitillä) ja kykenee paikkaamaan korkeammissa ketjuissa, kun muilla ei kulje. Ja hän on noissa kiekonriistoissa kyllä aika seppä, etenkin alivoimalla. Ja kuten yllä mainittu, olen tyytyväinen Haleyn otteisiin.
(Hyvin levännyt ja ehjä) Luongo on ehdottomasti vielä tällä kaudella hyvä ykkösvahti NHL-tasolla, ja harmittaa todella paljon, että mies on päässyt loukkaantumisten takia pelailemaan vain 19 ottelua. Tietty Reimer ja Säteri ovat paikanneet riittävän hyvin, mutta James on ailahtelevainen ja suoriutuu erinomaisesti ainoastaan, kun joukkue on purjeessa ja päästää paljon laukauksia maalia kohti. Harrin stintti oli hyvä, mutta #1 ja #34 vaan ajavat nokkimisjärjestyksessä hänen ohitseen ja miehellä on mahdollisuus hakea vakituisen kakkosmaalivahdin paikkaa jostain muusta joukkueesta.
***
Eli lähes kaikki ovat siis ylisuorittaneet ja silti joukkue ei ole playoff-viivan yläpuolella? Kaksi kysymystä: oletko Taccutucca ääriylipositiivisen kuvan omaava ja ainoastaan subjektiivisesta näkökulmasta kirjoittava paskapää vai onko joukkue vaan täynnä huonoja pelaajia? Ensimmäinen on totta, jälkimmäisessä väittämässä huonon tilalle nuori.
Tällä kaudella joukkueesta vakituisen paikan napanneet Malgin ja McCann ovat vain raapaisu joukkueen tulevaisuudesta. Väitän, että ainakin Heponiemi, Borgström ja Tippett tulevat jossain vaiheessa uraansa pelaamaan tuloksentekoyksikössä NHL-tasolla. Se, että tapahtuuko se kissoissa… En tiedä? Huhut joukkueen vahvistamisesta saattavat viedä joitain heistä ulos joukkueesta. Onneksi heidän lisäkseen myös ainakin omasta näkökulmastani Mascherin, Hawryluk, Ang, Lammikko, Repo, Gildon, Stillman, Finkelstein, Montembeault ja lähiaikoina joukkueeseen liittynyt Vatrano omaavat jonkinnäköisen tulevaisuuden NHL:ssä, tosin erittäin vaihtelevissa rooleissa.
Ei voi muuta, kuin odottaa innolla jokaista kuluvan kauden ottelua, eikä pelkästään äärimmäisen kovien panoksien vuoksi. Kissojen peli-ilme on aivan mahtava ja ottelut ovat mitä parhainta viihdettä juurikin mainitsemieni sujuvan viisikkohyökkäyksen ja nopeiden pelin kääntöjen (ja todella monien muiden asioiden) vuoksi. Itse myös odotan innolla Frank Vatranon otteita, koska mies taisi viime tahi toissa kaudella esiintyä varsin pirteästi kissoja vastaan.
Siinä muutama oma miete, toivottavasti jaksan kirjoitella keväällä vielä enemmän.