Mainos

Florida Panthers 2016–2017

  • 175 511
  • 430

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@punasydän Samaa joukkuetta on katseltu.

1) Kuten sanoin. Gallantin potkut eivät olleet välttämättä virhe, mutta Rowen palkkaaminen oli ehdottomasti virhe. Kokonaisuuden hahmottaminen tuosta kuviosta on vähän liiankin haastavaa, kun Floridan ympärillä uutisointi on mitä on tällä hetkellä, niin tyydytään tuohon toteamaan, että Rowen ei pitäisi missään nimessä olla joukkueen päävalmentaja NHL-tasolla.

2) Tästä osin eri mieltä, koska nimenomaan kokonaisuutena Floridan puolustus on ihan ok tasolla. Muistaakseni ennen Minnesota -peliä 11. vähiten päästettyjä maaleja, tällä hetkellä joukkue on päästänyt 13. vähiten maaleja NHL:ssä. Onko tuo sitten pelkkää Bobby Lun dominanssia, hyökkääjien uhrautuvaisuutta vai mitä, niin lopputulema on kuitenkin se, että Floridan kyky estää maalien syntyminen, puolustaminen, on tällä kaudella ollut riittävällä tasolla (Tasolla, joka riittäisi PO-paikkaan, jos hyökkäys olisi edes suurinpiirtein yhtä tehokas). Pelillisesti Yandle - Campbell -"vaihdossa" ei hävitty juuri mitään, näinä päivinä saattoi jopa olla jo parannusta. Kun huomioidaan vielä se, että Campbell ei selvästi halunnut seurassa olla, niin lähtö ok. Mitchellissä menetettiin johtajuutta, mutta pelillisesti ei mitään. Gudbranson ja Kulikov olivat ilmeisesti hieman "itsensä uhreja". Huhujen mukaan molempien palkkapyyntö koskien seuraavaa sopimusta oli kovin kaukana seuran näkemyksestä. (Parempi kaupata, kuin päästää ilmaiseksi kävelemään.)

Toisaalta Floridan viime kauden ongelmiin kuului puolustuksen kädettömyys. Pakistolta haluttiin enemmän tukea hyökkäyspeliin. Tähän ideologiaan sopii, että Gudbranson ja Kulikov saivat väistyä. Jos katsotaan hyökkäyssuuntaan, niin pakiston päivitys onnistui. Tehoja on tullut enemmän. Huomioitavaa on myös, että kumpikaan, varsinkaan Gudbranson, ei tuonut pelillisesti mitään maata mullistavaa. Alkukauden perusteella Petrovic omaa potentiaalin samaan, mihin Gudbranson jäällä kykeni. (Nähdäkseni 1+4, +8, 17.55 peliaikaa 16 peliin ennen loukkaantumista on mallikasta suorittamista Petrolle.) + Petrolla ei ole top3-varauksen tuomaa hintalisää. Lisäksi McCoshen on AHL:ssä kasvamassa tuohon puolustavampaan rooliin. "Melkein tulokas" Pysyk on ollut ehdottomasti hyvä haku. Tulokas-Mathesonin kohdalla riskit realisoituivat. Ei tulokaspakille voi antaa kultatatarjottimella top4 roolia ja toivoa parasta. Tuossa on ainoa syy, miksi olisin mielelläni Kulikovin nähnyt tämän kauden joukkueessa. Tuomassa vakautta ja antanut mahdollisuuden Matheson hieman rauhallisempaan sisäänajoon. Demers on odotuksiin nähden ollut pettymys. Jännä nähdä, onko toimistolla kanttia suojata Pysyk ensi kesänä laajennus-draftissa Demersin sijaan. Peliesitysten mukaan pitäisi näin toimia. Pakiston rakenne olisi siis varsin optimistista uhkapeliä, joka kostautui. Ekblad ja Matheson eivät vielä olleet valmiita rooliinsa ja Demerskin on hieman alisuorittanut odotuksiin nähden... Ehkä se on se johtajuus, mikä tuolta puuttuu, paha sanoa.

Mahdollinen virhe kesällä oli myös Reimerin sopimus. Nyt nähtyyn tasoon nähden tuo on melko massiivinen, mutta annetaan aikaa Reimerille ennen tuon sopimuksen täydellistä tyrmäämistä.

Kuitenkin isossa kuvassa näyttäisi siltä, että ei kesällä tehty suuria virheitä. Tehdyt hankinnat ovat olleet hyviä ja bottom-6 sekä pakiston parantaminen hyökkäyspelin suhteen onnistui. Loukkaantumiset vain tekivät syvyyshankinnoista top6-pelureita toviksi.


Positiivisia uutisia loppuun: Good to see Jonathan Huberdeau back on the ice, on the road to recovery. (Goldsteinin twiitti, jossa kuva). Huberdau on tänään ensimmäistä kertaa ollut luistimilla loukkaantumisen jälkeen. Paluu ei erityisen lähelle ole, mutta positiivinen signaali kuitenkin tähän väliin.
 

Louis

Jäsen
Kyllä. Onhan tuo kokonaisuudessaan täysi farssi ja osa (suurin osa tai kaikki) siitä menee ehdottomasti omistajien piikkiin. Mutta, mutta. Mitäköhän tuolla ihan oikeasti mahtaa tapahtua tällä hetkellä? Jotenkin minulle on jäänyt mieltä painamaan tunne, että tuo farssi saa vielä tragikoomisempia piirteitä kuin sen pitäisi saada, koska mediat jostain syystä (omistajien takia) lyövät tuota jengiä hieman enemmän kuin monen muun organisaation kohdalla tapahtuisi. Onhan se tavallaan jopa ymmärrettävää näin sensaatiojournalismin aikana. Hyvänä esimerkkinä käy tuo uutisointi Gallantin potkuista. Sujuvasti ihmisten mieliin onnistuttiin istuttamaan ajatus siitä, kuinka Gallant vain yksin hylättiin vieraan stadionin ulkopuolelle odottamaan taksia. Todellisuudessa Gallant taisi itsekin myöntää, että taksin ottaminen oli hänen oma päätöksensä, kun ei halunnut jäädä odottamaan järjestettyä kyytiä. Jostain syystä tämä puoli tarinaa ei oikein löytänyt otsikoihin, vaan organisaatiota lyötiin kuvilla taksiin nousevasta Gallantista.

Sitten näiltä omistajilta ja Violalta voisi kysyä, että miksi Gallant potkittiin vieraskiertueella pelin jälkeen puhelimen välityksellä? Tässä hyvä artikkeli aiheesta
Nov 30 Gallant, Kelly deserved better from Panthers

Firing a coach isn’t the issue. It happens all the time and is decidedly part of the business of sport.

The mechanics and protocol behind such a move, however, are also part of the business and should be properly handled. The Florida Panthers have received a fail on this file for their dismissal of former head coach Gerard Gallant and his assistant Mike Kelly.

“There’s a way to fire a guy and this wasn’t it,” said one NHL executive. “If you were teaching a sports admin class, you could use this as the case study of how not to fire a guy. You never fire a guy after a game. You try not to fire him on the road. You never fire him at the rink on the road. You bring him to your hotel suite. You have a plan in place for him, how he’s going to get home, etc.

“He’s been your top employee up until that moment. You protect him and provide him the opportunity to retain his dignity. You don’t allow him to be humiliated.”

Forget Gallant’s record of 96-65-25 behind the Panthers bench and a 103-point season in 2015-16. Management, for whatever reason, no longer viewed him as their man. They’ve made a lot of changes in Florida in the last year and clearly they have their own distinct vision of what the team should look like and how it should be coached.

Gallant didn’t fit, so firing him was the logical move from the perspective of Panthers management and ownership. Got it.

This was a business decision, but there is a human element to any business arrangement. Botch that and things can take on a life of their own. It becomes about more than hockey. Now it’s personal and, in this case, unseemly.

Removing a coach from an organization should be handled just as orderly as hiring one. It’s done with a plan. It’s Human Resources 101. It doesn’t include a perp walk down a loading dock and waiting at the curb for a cab while having one’s picture snapped in the most emotional of career moments.

allant and Kelly were fired Sunday night after a loss to the Carolina Hurricanes in Raleigh. There are pictures all over the Internet of them trying to extricate themselves from the Panthers orbit. Shabby is the best way to describe the way this was handled. There was no planning and no thought to an exit strategy, figuratively and literally, for the two coaches.

Panthers owner Vinnie Viola fired Gallant over the phone in the visitor’s coaching office, then the rest of the organization went into scramble mode and the ensuing drama unfolded.

Why not wait until Monday morning when the team had a scheduled day off in Chicago? Call Gallant and Kelly to general manager Tom Rowe’s suite. Then lay out the reasons, fire them and hand them plane tickets back to Florida and provide a limousine to the airport.

It doesn’t seem like a major set of details but it would have made all the difference. This was a public execution of what should be a private manoeuvre. It was messy when it could easily have been neat.

Hockey is a small business. Players, coaches, executives and agents all watch the way things get done. Certain organizations get branded as first class. Hockey people, including free agents with a choice in where they want to play, often make business and employment decisions based on the reputation of an organization.

Did the Panthers damage their brand within NHL circles this week? Well, they certainly didn’t improve it.


Gallant, Kelly deserved better from Panthers - Article - TSN

Kyllähän luotto omistajien linjauksiin on Panthers-faneilla koetuksella. Puolustus tosiaan hajotettiin kesällä lähes täysin. Campbellin ja Mitchellin korvaaminen oli tosin ymmärrettävää. Jälkikäteen voi jossitella, mutta kyllä Kulikov ja/tai Gudbranson olisi kannattanut ainakin pitää. Liikaa vaihtuvuutta. Ei Kulikov tai Gudbranson olisi ollut toki mikään ratkaisu nykyiseen hyökkäyspään ongelmiin suoraan tehojen muodossa. Kulikov pystyi pelaamaan top 2 -roolissa tai bottom-pairissa. Gudbranson nyt ei ole muuta kuin kolmosparin puolustava puolustaja, mutta laadukas sellainen joka ei päästä vastustajan hyökkääjiä maalin edustalle. Viime kaudella menestystä niittänyttä kokoonpanoa muokattiin aivan liikaa ja joukkue on ottanut selvän askeleen taaksepäin.

Tässä sopassa on nyt niin monta asiaa pielessä, ja tuo puolustuksen hajottaminen (vain Ekblad ja Petrovic jatkoivat viime kaudesta) on vain yksi niistä vioista.
 

Louis

Jäsen

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Juu-u, semmoinen ottelu. Vaikka ottelussa tapahtui oikeusmurha, on tappio silti myös kissojen oma vika, en muista monesko johto nyt jälleen kustiin. Miten helvetissä se on niin mahdotonta pitää se johtoasema? Noh, anyways, pelissä taas muistutettiin isolla kädellä, että kissat ovat ikään kuin NHL:n aliupseerioppilaita. Sitä alinta paskaa siis. Sen takia tuomarit ovat vapaita tekemään omia tulkintoja säännöistä, etenkin kun vastassa on yksi perinteisimmistä original 6 jenggeistä. Ja kyllähän nykykulttuurissa pyritään lisäämään tuollaista luovaa yksilönvapautta, mutta harmi, että se pitää tehdä maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa.

Ei siinä, onhan se viihdyttävää, kun maali hylätään sen vuoksi, että maalivahti teoriassa ei voi siirtyä eteenpäin tekemään torjuntaa, muttei konkreettisessa maailmassa pyri tekemään niin. "Player was in the goalcrease, so the goalie was unable to make a save", vai mitä nyt se tuomari sanoikaan. Sinäänsä asia on totta, Bjugstad teki niin hyvää maskia maalivahdinalueen yläosassa, ettei molari pystynyt tekemään torjuntaa. Mutta missään vaiheessa minkäännäköistä fyysistä kosketusta ei tapahtunut hyökkääjän ja maalivahdin välillä eikä, kuten yllä mainitsin, Bjugstadin maskipeli häirinnyt fyysisesti mitään maalivahdin liikeratoja tjmsp. Se vain otti nuoren veskarin silmät pois pelistä, minkä vuoksi Yandlen lerppu kuti päätyi verkon perukoille. Mielenkiintoinen tulkinta kuitenkin tuomaristolta.

Voittomaalikisassa olevaa Nielsenin maalia on hankala tulkita, mutta oma tulkintani oli se, että kun Nielsen yritti viedä kiekon lusikkapuolelta avokämmenelle, kiekko osui Luongon patjojen alaosaan, eli se teknisesti laskettiin laukaukseksi - ja sen jälkeinen Nielsenin kosketus kiekkoon merkitsisi maalin hylkäämistä, koska vl-kilpailussa ei saa kahdesti laukoa, mutta koska kiekko oli Luongon alla, on hankala tulkita osuiko kiekko Luongoon missään vaiheessa. Eli sinäänsä ihan hyvä, ettei maalia hylätty, koska jos huonoa tuomarointia tapahtuisi original 6 joukkuetta vastaan, asialle saatettaisiin tehdä jotain.

Olen nyt reserviin siirryttyäni katsonut toistaiseksi kaikki kissojen ottelut, mutta en ole oikein jaksanut tänne kirjoittaa, kun vituttaa aivan saatanasti hyvin monet asiat kissojen peleissä. Lisäksi tuntuu ihan typerältä, ettei olla Rowen alaisena pystytty voittamaan, kuin NHL:n bottom 5 -jenggejä, ja niitäkin aika niukasti. Näyttää todella ikävältä tällä hetkellä pleijareiden suhteen. Ja muutenkin, mitä hyötyä mennä pleijareihin, jos menetetään sielläkin aina kaikki kahden maalin johdot ja hävitään jatkoerässä. Tai vähintään, kun ollaan ratkaisuminuuteilla laittamassa kiekkoa tyhjiin, vastustaja tekee Tavaresit ja kampittaa pelaajan puolittaisessa läpiajossa ilman jäähyä, koska me nyt vaan ollaan NHL:n kannalta semmoinen pikku paskapussi, jolla ei ole mitään väliä. Ihan oikeasti. Joukkueen voisi siirtää vaikkapa Ohioon, eikä kukaan huomaisi. Ainoa asia, minkä avulla Panthers on ollut pinnalla, on Jagr, ja hänkin on muuttumassa aikamoiseksi kiekonmenettäjäjäähykoneeksi. Todella hieno mies ja kaikkien aikojen paras laituri, mutta tällä hetkellä ottaa aivan liikaa jäähyjä hyökkäyspäässä ja menettelee kiekkoja/antaa liian näppäriä syöttöjä kovaan tahtiin.

Tämän pienen paskapussin kannattaminen on ollut pitkään rankkaa ja viime kaudella näkyneet toivonpilkkeet menestyksestä ovat tällä kaudella himmenetty aikalailla täysin. Ei siinä, ei sitä silti voi vaihtaa kannattamaansa jenggiä. Meille johtajakoulutuksessa opetettiin, että päätös se paskakin päätös on ja itse tuli kahdeksan vuotiaana valittua hyppäävällä Floridan puumalla varustettu villamyssy, joten näillä mennään.
 

MiksuMan

Jäsen
Oi oi taccutucca, aivan fantastinen kirjoitus. Ihan samoilla fiiliksillä täälläkin ollaan. Ei ole jaksanut eikä innostanut tänne kirjoitella kun ei ole ollut mitään hyvää sanottavaa Panttereista tällä hetkellä. Organisaatio on yhtä sekaisn kuin joukkueen peli. Jumalauta mikä mahalasku (taas) viime vuoden huippukauden jälkeen.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Jees, saatiin Detroitilta joululahjaksi 7-10 päivän saikku Smithille, aiheesta aivotärähdys. Sinäänsä tämä oli itseaiheuttama, Matheson laittoi todella sinisilmäisen syötön Reillylle. Luuli, ettei NHL:ssä taklata tuollaisissa noin makeissa pakoissa. Newsflash: taklataan, etenkin, kun kyseessä on punasiipien #55.

Noh, toivottavasti Amith ehtii oikeasti palautumaan tuosta. Ja nyt, kun saatiin March takaisin, ei tämä aiheuta niin suuria ongelmia, pl. tietenkin alivoimalle pitää nyt keksiä joku muu peluri.

Griffith-Barky-Jags
JAM-Tro-Sceviour
JJ-Malgin-Bjugs
Thompson-MacK-Thorts

On tuo sinäänsä aika seitinohut hyökkäys. Todella luokaton kakkosketju, mutta ei sille voi oikein mitään.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pari huomiota illan peliin liittyen:
Barkov, who left last night's game vs. Leafs, is out for tonight's game vs. Habs. Doesn't appear to be serious but MRI to be done today... (Pierre LeBrun, Twitter)

Tom Rowe said on @StellickSimmer show that #FlaPanthers Vincent Trocheck is questionable for tonight's game vs. Montreal. (Cats on the prowl, twitter)

Kun lisätään tuohon Huberdeau, Smith (IR-listalla, aikaisintaan paluu seuraavaan peliin), niin lienee varsin mielenkiintoinen tänään kokoonpano Montrealia vastaan. Riippuen Trochekin kunnosta sieltä on poissa kokoonpanosta 3 tai 4 top6 kaveria ja top6:n kantavia voimia lienevät tässä tilanteessa Jokinen ja Jagr, joista varsinkaan Jokisella ei pitäisi olla mitään asiaa lähellekään top6 vastuuta tämän kauden näytöillä. Jos lisäksi Trocheck on tosiaan poissa, niin siellä olisi ylöskutsutulle Scarbossalle sitä kuuluisaa näytönpaikkaa tarjolla. Reimerin vuoro maalissa.

Reimer maalissa + 2 kärkilaituria sivussa + ykkössentteri poissa + mahdollisesti kakkossentteri poissa + koko joukkueen yleinen alisuoritus + Montreal vastassa... Tuo yhtälö ei ehkä luo kovin kaunista vastausta, mutta toisaalta voihan Montreal tulla "kotipeliinsä" Floridaan takki auki, jolloin Panthers ehkä tänään luo täysin ennennäkemättömän suvereenin esityksen, ottavat murskavoiton ja kääntävät koko kauden suunnan.
 
Kiinnostus Panthersin "isoja poikia" kohtaan on edelleen vähän alamaissa kaiken tämän sekoilun ansiosta ja kokonaista peliä ei ole tullut katsottua viikkokausiin, vaikka jokaista peliä on tullut väijyttyä jossain määrin. Sen sijaan on tullut taas googlailtua vähän tulevaisuuden Panthersien otteita. Ei muuten vaikuta sekään osasto aivan loputtomasti. Toki on pakko muistaa, että jengissä on lukuisia nuoria ukkoja, jotka ovat jo tehneet/tekemässä läpimurtoa, mutta silti.

Farmijoukkue Springfield Thunderbirds on 30 ottelun jälkeen piste/peli -vauhdissa ja tällä hetkellä pudotuspelien ulkopuolella. Sinänsä tuo nyt ei ole mikään maailmanloppu, mutta kun katsoo eliteprospectsista jengin pistepörssiä, niin hymy hyytyy lopullisesti. Joukkueen pistepörssin kärkikympin muodostaa porukka, joka on pääosin jo prospecti -statuksen ohittanut. Viime kesänä sopimuksen Panthersiin tehnyt Dryden Hunt on ainoa, josta voi toivoa tulevaisuudelle jotain. Eikä viime kauden WHL-taiturikaan ole tehnyt kuin 11 pistettä 30 ottelussa. Kokonaisuudessaankin kiinnostavien pelaajien määrä on todella pieni. Kaiken maailman Bozonit, Grecot ja Acolatset nyt ovat vain AHL-jyriä, jotka ehkä voivat jokusen ottelun isossa liigassa pelata, mutta tuskin heistä ikinä oikeasti NHL-pelaajaa tulee. Laitetaan vielä listana kaikki omasta mielestä edes hieman kiinnostavat pelaajat, jotta nähdään konkreettisesti kuinka kapea AHL-rosteri on:

Dryden Hunt: 30 peliä, 5+6=11, +1
Jared McCann: 14 peliä, 4+2=6, -4
Juho Lammikko: 26, 1+5=6, -4
Ian McCoshen: 26, 2+2=4, +1
Thomas Schemitsch: 18, 0+2=2, -5
Jayce Hawryluk: 1, 0+0=0, 0

Niin. McCann todennäköisesti tekee ainakin jonkunmoisen uran jossain roolissa NHL:ssä, McCoshen sekä Hawryluk ovat mielenkiintoisia nimiä ~2 vuoden päästä. Hunt on omanlaisensa arpakortti. Lammikko ja Schemitsch sitten saavatkin ottaa todellisia loikkia noustakseen ylös. Onhan siellä sitten ukkoja luokkaa Logan Shaw, mutta ei ole kovin suuria odotuksia pitkässä juoksussa.

Otetaanpas sitten vielä pikainen tarkastun viime vuosien varauksiin:

Kesä 2016:

Henrik Borgström (1. kierros, #23 overall): Junnukisoissa täysin kuutamolla pyörinyt Borgström on ollut yliopistossa oivassa vireessä. 14 pelissä 16 pinnaa ja Denverin sisäisen pistepörssin neljäs sija. Pistekeskiarvolla mitattuna jengin ykkönen. Henkan tyylinäytteitä tarjoillaan youtubessakin. Ensimmäisessä ja toisessa koosteessa taitaakin olla pääosa nuorukaisen aikaansaannoksista. Toki näiden leffojen perusteella matka NHL-kaukaloihin on vielä pitkä. Näyttäisi siltä, että pärjää ahtaissakin koloissa, mutta voimaa tarvitaan kohtalaisen paljon vielä lisää, että samat temput onnistuvat isompien ja vahvempien pakkien ympärillä. Jokatapauksessa näyttää todennäköiseltä NHL-pelurilta tulevaisuudessa. Kun ottaa huomioon nykyisen sentteritilanteen, niin saattaa olla ihan hyväkin, mikäli yliopistossa menisi vaikka täydet neljä kauttakin.

Adam Mascherin (2. kierros, #38 overall):
Pienikokoinen (175cm) sentterilaituri oli jo viime kaudella ihan kohtalaisen Kitchenerin toiseksi paras pistemies Ryan MacInnisin perässä (oikeastaan pisteitä oli kyllä yhtä paljon) saldolla 65 peliä, 35+46=81. Tällä kaudella tutkapari MacInnis on poissa, mutta tahti vain kiihtyy, sillä tasaisen vauhdin taulukolla viime kauden pelimäärällä syntyisi 112 pistettä. Koko OHL:n pistepörssissä Mascherin on kolmantena, edellä vain Erie Ottersin tehokaksikko DeBrincat, Raddysh. Ainakin taitoa näyttäisi olevan. Pieni koko rajoittaa aina, mutta eihän tuo mikään Grimaldi ole. Ehdottomasti kyllä mielenkiintoinen seurattava. Kulkeeko urakäyrä kohti NHL:ää vai Christopher Clappertonin tapaan junnutähdestä kaljaliigaan? Samankokoinen Clapperton aloitti Mascherinin tapaan varaustaan seuraavan kauden hurjalla tahdilla, mutta hyytyi kauden loppua kohden ja katosi samalla koko kartalta. Todennäköisesti vielä ainakaan pariin vuoteen ei Mascherinia kannata odotella Panthersiin.

Linus Nässen (3. kierros, #89 overall): Nasse debytoi SHL:ssä jo viime kaudella pelaten 10 ottelua ja tällä kaudella edessä onkin ollut astetta suurempi vastuu, mutta myös junnupelejä. Vastuu edustusjoukkueessa ei ole ollut kovinkaan suurta, sillä Luleåssa on kohtalaisen kova pakisto kasassa (mm. Suomesta tutut Schira, Melart, Daine Todd, NHL:ssäkin viilettänyt Brendan Mikkelson, pari vuotta Nässeniä vanhempi Slovakian maajoukkuemies Christian Jaros sekä SHL-jyrä Jan Sandström). 19 SHL-pelissä saldona 1+1 ja tehotilasto nollissa. Kävi antamassa näyttöjä U20-maajoukkuepeleissä, muttei mahtunut lopulliseen kisajengiin. Nässen on vielä todella köykäinen, eivätkä kiekolliset taidot riitä korvaamaan puutteellista kamppailuvoimaa edes SHL:ssä, joten matkaa on vielä useamman vuoden verran isoon liigaan.

Jonathan Ang (4. kierros, #94 overall): Peterborough Petes ei kuulu OHL:n ykkösjoukkueisiin. Ang pelaa jengissä kolmatta kauttaan ja on kasvattanut tasaisesti vastuutaan ja nostanut tulostasoaan. Nyt pistetehtailu on ylittänyt jo piste/peli -tason ja tehotilasto on kääntynyt plussan puolelle. Kummallakin mittarilla Ang on joukkueen ykköspelaaja. Johtaa muuten myös jäähytilastoa, vaikka ainakin hockeyfights -sivuston mukaan hanskat ovat pudonneet vasta kertaalleen. Ang on yksi parhaista esimerkeistä "uuden Panthersin" rakentamisesta drafteissa. Taitotasoltaan kehityskelpoinen, todella nopea ja oli combinessa vahva. Sportsnetin sivuilta voi käydä katselemassa noita combinen tuloksia, kyllähän siellä nimi vilahtaa useampaan otteeseen. Tuohon kroppaan vielä lisää massaa, niin fysiikasta ei jää kiinni, vaikkei olekaan pituudella pilattu. Jälleen yksi näistä "katsotaan parin vuoden päästä" -tapauksista.

Riley Stillman (4. kierros, #114 overall): Onko muuten niin, että Rileysta saattaa tulla ensimmäinen toisen polven Pantteri? Ei ainakaan äkkiseltään muistu ketään mieleen ja Rileyn isä Cory Stillman pelaili uransa ehtoolla pari kautta Panthersissa. No, oli miten oli, Stillman pelaa kovassa Oshawa Generalsissa ja suuressa roolissa. Tasakentällisin kuuluu jengin runkoon, ylivoimalla nousee pari pakkia edelle. Kiekon parissa ikänsä pyörinyt pakki on kovaotteinen johtajatyyppi, 32 pelissä tehnyt 20 pistettä, vaikka pisteiden mättäminen ei ole edes se päätyö. Hanskat putoaa tarpeen vaatiessa ja yhtäkään taklauspaikkaa ei jätetä käyttämättä.

Maxim Mamin (6. kierros, #175 overall):
Yli-ikäisenä varattu Mamin oli viime kaudella rotaatiopelaaja KHL:ssä, joka pelaili alemmissa ketjuissa rikkovassa roolissa. Tälläkin kaudella tuli komennus "farmiin", mutta Mamin nousi nopeasti ylös ja on ottanut paikkansa yhdessä KHL:n suurista. TsSKA:lla on huima nippu ukkoja aina Nitshuskinista Bud Hollowayhin. Maminin peliaika ei vieläkään huimaa päätä, mutta reilusti 13 minuutin paremmalla puolella on keskiarvokin jo. Pääosin kolmosketjussa pelaava ukko on sisäisen pistepörssin seitsemäs ja viime kierroksilla Mamin on kuulunut jengin tehokkaimpiin ukkoihin, vaikka jannut ympärillä vaihtuu peleistä toiseen. Ikää on tosiaan jo se 21-vuotta, niin hieman tekisi mieli jo kutsua ukkoa NHL:ään, mikäli vain kiinnostusta lähteä on. Ehkä tuo olisi kuitenkin ajankohtaisempaa ensi kauden jälkeen, kun esimerkiksi Sceviourin ja Juicyn sopparit loppuvat.

Benjamin Finkelstein (7. kierros, #195 overall):
Ylivoimaisesti komein nimi koko porukasta. Jatkaa mikkihiiri -osaston linjalla, eikä ainakaan omalla kohdalla ole kovin korkeita odotuksia 175-senttiselle pakille. Kyllähän tuo jossain Jenkkien koululiigassa paiskoi pisteitä, mutta yliopistossa ei ilmeisesti ole esiintynyt sen enempää edukseen.
 
Tarkoitus oli kirjoitella myös aikaisempien vuosien varauksista, jotka eivät ole vielä ammattilaisuraansa aloittaneet, joita voisi pitää tulevaisuuden NHL-pelaajina, mutta eipä tarvitse. Niitä ei nimittäin ole. Prospect pool on tyhjennetty jo parhaiden osalta Panthersin miehistöön tai lähetetty muualle vaihdossa timantteihin (Crouse). Toki Samuel Montembeault on edelleen prospecti, mutta maalivahtien osalta haluan nähdä enemmän kuin pari highlightia ja lukea pari rapsaa, jotta uskallan tehdä mitään arvioita. Kokonaisuutena tällä hetkellä organisaatiossa NHL-miehistön ulkopuolella on siis vain kolme pelaajaa, joilta voi hyvällä mielellä odottaa kunnollista NHL-uraa: Borgström, Hawryluk ja McCoshen. Sitten on jokunen, joka voi breikata, jos kestää/jaksaa odottaa myllyn läpi, esimerkiksi Mamin, Stillman, Mascherin.

Ei kyllä voi Panthersin scoutteja kehua. Kesinä 2012-2015 on varattu yhteensä 27 pelaajaa, ykköskierroksen ulkopuolella varatuista pelaajista ~3 tulee tekemään uran NHL:ssä. Otetaanpa tuo vielä tarkasteluun:

Kesä 2012: Ykköskierroksella napattiin Matheson, joka pelaa debyyttikauttaan. Hänestä on vielä iloa, mutta yksikään muista varatuista ei tule esiintymään NHL:ssä. Tuskin edes rotaatiomiehenä

Kesä 2013: Ykköskierroksella Barkov. Toisen kierroksen ensimmäisenä (lähes ensimmäisellä kierroksella siis) McCoshen, joka todennäköisesti saa ainakin tilaisuutensa. Muiden osalta juna lienee mennyt jo, jos ei lasketa satunnaisia tuurauksia.

Kesä 2014: Ykköskierroksella Ekblad. Toisen kierroksen toisena pelaajana Hawryluk, jolla lienee vielä ura edessä. Lammikolla on aikamoinen matka kurottavana edes alempien ketjujen hämmentäjäksi. Muiden kohdalla en odota yhtään mitään.

Kesä 2015: Ykköskierroksella Crouse, joka on jo lähtenyt. Neloskiepin Malgin otti yllättäen paikkansa tällä kaudella suoraan NHL-miehistöstä, mutta aika näyttää onko miehestä oikeasti pelaamaan NHL:ssä, kun se tulokkaan sädekehä poistuu pään päältä. Henkilökohtaisesti haraan tässä taas yleistä mielipidettä vastaan, minä en näe Malginissa tällä hetkellä potentiaalia ylempiin ketjuihin ja alempiin profiili on hieman väärä. En toki ole ehdoton tässä, vaan haluan antaa ajan näyttää ennen kuin dumaan. Schemitschin taso putosi varauksen jälkeen jo junnusarjoissa ja nyt pelailee ECHL:ssä. Sitten on arpakortti nimeltä Montembeault.

Jenkkipelaajia jaksolla on varattu 9. Heistä McCoshen lienee ainoa NHL-pelaaja. Tämä menee muuten arvostamani Tallonin piikkiin. Jostain syystä on rakastanut aina noita yliopistoon suuntaavia (jenkki)pelaajia. Kovin moni arpa ei ole osunut ja viime kesän varaukset näyttävät omaan silmään yksinään huomattavasti potentiaalisimmilta, kuin Bachmanit, Wilkiet, Wegwerthit, Fidlerit ja kumppanit yhteensä.

Paljon oli jo käsiteltyä asiaa, mutta kertaushan on se opintojen äiti.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Ei kyllä voi Panthersin scoutteja kehua. Kesinä 2012-2015 on varattu yhteensä 27 pelaajaa, ykköskierroksen ulkopuolella varatuista pelaajista ~3 tulee tekemään uran NHL:ssä.
Täytyy sen verran vieraisiin ketjuihin huudella, että ihan niin huono tulos tuo ei ole kuin äkkiseltään näyttää. Ykköskierroksen ulkopuolella varatuista pelaajista n. 15% tulee nousemaan vakio NHL-pelaajaksi (neloskentän rotaatiomiehet ja satunnaiset farmistuntit karsittu tilastosta pois). Vähän varausvuodesta vaihdellen, mutta tuossa 12-16% paikkeilla pyörii.
Jos Panthers on varannut 2012-2015 drafteissa yhteensä 24 pelaajaa 1. kierroksen ulkopuolella, tilastollinen odotusarvo olisi että heistä neljä tekee kunnollisen NHL-uran + ehkä muutama farmistuntti / 13. hyökkääjä.

En sano että Panthers olisi mitenkään erityisen hyvin suoriutunut varaustilaisuuksista, mutta pitää ottaa huomioon draftauksen arpa-luonne. 1. ja 2. kierroksen jälkeen ei oikeastaan ole suurtakaan merkitystä kenet poimit (tai millä kierroksella edes varaat), noin 10% kehittyy NHL-pelaajiksi.
 
Täytyy sen verran vieraisiin ketjuihin huudella, että ihan niin huono tulos tuo ei ole kuin äkkiseltään näyttää. Ykköskierroksen ulkopuolella varatuista pelaajista n. 15% tulee nousemaan vakio NHL-pelaajaksi (neloskentän rotaatiomiehet ja satunnaiset farmistuntit karsittu tilastosta pois). Vähän varausvuodesta vaihdellen, mutta tuossa 12-16% paikkeilla pyörii.
Jos Panthers on varannut 2012-2015 drafteissa yhteensä 24 pelaajaa 1. kierroksen ulkopuolella, tilastollinen odotusarvo olisi että heistä neljä tekee kunnollisen NHL-uran + ehkä muutama farmistuntti / 13. hyökkääjä.

En sano että Panthers olisi mitenkään erityisen hyvin suoriutunut varaustilaisuuksista, mutta pitää ottaa huomioon draftauksen arpa-luonne. 1. ja 2. kierroksen jälkeen ei oikeastaan ole suurtakaan merkitystä kenet poimit (tai millä kierroksella edes varaat), noin 10% kehittyy NHL-pelaajiksi.

Entäpä jos käännän tilanteen niin, että #32 jälkeen varatuista ~1 (yksi) tulee tekemään uran NHL:ssä? Silloin suhdeluku olisi 1/25, eli 4%. Kakkoskierroksella todennäköisyydet kuitenkin muuttuvat edelleen alku vs. loppu ja noista kolmesta ennakoimastani NHL-pelaajasta McCoshen oli #31 ja Hawryluk #32. Tokihan noita numeroita voi pyöritellä, mutta kylmä fakta on, että tällä hetkellä näyttää, että Panthersin onnistumisprosentti myöhäisemmiltä kierroksilta ei ole NHL:n keskikastia. Toki tässä voisi mennä arpakortilla, itse en usko tällä otannalla enää arpoihin, vaan paskaan scouttaukseen/managementiin.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Hyvää tekstiä punasydämeltä. Itse olin jokunen viikko sitten kirjoittelemassa Springfieldin otteista pientä raporttia, mutta sen verran HMV-meininkiä AHL:n puolella on, että tekstiä ei syntynyt. En tiedä lipsahtiko Logan Shawn nimi epähuomioissa mukaan @punasydän , mutta viime kauden Gallantin suosikkihan kiekkoilee tätä nykyä Anaheim Ducksin organisaatiossa. Voittanut näköjään myös Carlylen luottamuksen nelosketjun duunarina. Itse olen hieman harmissani, että näitä organisaation omia AHL:n ja NHL:n väliä hissillä kulkeneita profiilipelaajia (Howden, Brickley ja jopa Shaw) on päästetty muihin maisemiin ja nyt farmijoukkueessa kiekkoilee tuikituntemattomia tusinapelureita. Yksikään viidestä parhaasta pistemiehestä ei ole organisaation omia löytöjä. Triviaali asia Panthersin kannalta, mutta fanina tulisi varmasti farmijoukkuettakin seurattua, jos se vain herättäisi pienintäkään mielenkiintoa.

Nykyisestä AHL-porukasta pidän tarkemmassa seurannassa mainittujen Huntin, Hawrylukin ja McCoshenin lisäksi Mac Weegaria sekä Josh Brownia. Tällä hetkellä kumpikaan ei näytä vielä NHL-pelaajalta, mutta puolustajien hitaan kehityksen huomioiden en suostu vielä luovuttamaan näiden kahden oman varauksen suhteen. Josh Brownin uran huippuhetki on ainakin vielä juniorisarjojen mestaruus OHL-seura Oshawa Generalsin kapteenina Connor McDavidia ja kumppaneita vastaan. Maineteot ammattilaissarjoissa antavat vielä odottaa itseään, mutta hienoa olisi nähdä Brown jonakin päivänä isännöimässä maalinedustaa ja tappamassa alivoimia Panthersin paidassa. Mac Weegarin pitäisi myös olla Panthersia pitempään seuranneille tuttu kaveri. Osaaminen painottuu ehkä enemmänkin hyökkäyspäähän, joten vähään aikaan ei Panthersilla tarvetta Weegarin palveluksille todennäköisesti ole. Sen verran nojaa nykyinen puolustuksemme kiekolliseen osaamiseen, että sieltä Weegarin tapaisia kavereita jo ehkä liiaksikin löytyy. Weegar esiintyi muistaakseni edukseen pre-seasonilla.

Kompataan myös siinä mielessä, että Mamin on todellakin kiinnostava tapaus.

Emäseurasta ei kovinkaan paljon sanottavaa. Palataan asiaan, kun Huberdeau ja Barkov ovat jälleen kokoonpanossa. Organisaation tekeminen on tappanut ainakin allekirjoittaneen kiinnostuksen tämän kauden osalta. Jotenkin jopa noloa, kuinka yli-innokkaasti ja amatöörimaisesti hyvä pohja menestyvälle joukkueelle on ainakin väliaikaisesti onnistuttu sotkemaan. Viimeisimpänä outona kuriositeettina Violan siirtyminen Trumpin hallintoon. Toinen suosikki Wild sen sijaan porskuttaa, joten seuraamisen painottaminen on helppoa. Laitetaan vielä tähän loppuun pienenä provona koko NHL:n tehotilaston kolmanneksi huonoimman (-17) pelaajan nimi: Aaron Ekblad
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Erinomaista tekstiä molemmilta veteraaneilta yläpuolella. Ja kyllähän sitä itsekin on vähän taantunut tämän kissojen seuraamisen kanssa. Tai jotenkin pakosta sitä tulee katsottua näitä pelejä ja ei ole ainuttakaan reserviin siirtymisen jälkeen vieläkään missannut, mutta aaargh, kun vituttaa tämä organisaatio tietyiltä osin ja sitä kautta pelienkin katsominen. Noh, siitä kirjoitinkin jo aiemmin, joten ei siitä tähän enempää. Vitullinen huume vaan tämä kissojen seuraaminen, kun tietää, että siitä on itselle vaan haittaa, mutta ei pysty lopettamaan.

Laitetaan vielä tähän loppuun pienenä provona koko NHL:n tehotilaston kolmanneksi huonoimman (-17) pelaajan nimi: Aaron Ekblad

Laitetaan tähän alkuun puolustajien maalipörssin jaetulla kuudennella sijalla (7 maalia) olevan pelaajan nimi: Aaron Ekblad. Näistä kaksi voittomaaleja, toinen jatkoajalla. Mutta ongelmana on se, että nämä maalit ovat syntyneet pääasiassa huonoja jenggejä vastaan (VAN, CAR, NYR, TOR, MTL, NJD, COL) ja viimeisin syntyi 10 (!!) ottelua sitten.

Dallas-ottelun ensimmäinen erä oli..... Erotiikkaa allekirjoittaneelle. Korjaan, parempaa, kuin erotiikka. Monet normaalisti HMV-pelurit olivat kiekkorohkeempia kuin aiemmin, kaksinkamppailut ja etenkin aloitukset voitettiin isolla prosentilla. Se oli todella kaunista katseltavaa. Ja tämä kaikki tehtiin ilman kahta joukkueen ykköstykkiä. Suurin juttu ensimmäisessä erässä oli kissojen aktiivinen karvaus ja se miten vastustajan kiekkollista pelaajaa saatiin painostettua monesta suunnasta, milloin hän todennäköisesti teki huonon ratkaisun.

Dallas oikeastaan on sen takia niin paljon vaikeuksissa, koska kissat karvaavat siten että yksi menee häiritsemään korkealle ja lähtee takakarvaamaan ja keskialueella kaksi hyökkääjää käy kiinni kiekolliseen pelaajaan, eli kiekollista pelaajaa paineistetaan kolmesta suunnasta. Siinä onkin sitten hankalaa laittaa syöttöä tai pitää kiekkoa hallussa.

Sitten muutama sana joukkueen nykyisestä ykköstykistä: Shawn Thorntonista. Thortyllä ei ole vielä kauden avausmaalia, mutta ensimmäisen pisteen hän sai jo neljännessä ottelussaan aikaiseksi. Mutta syy, miksi hän on niin tärkeä on seuraava: kun Thornton pelaa, kissat saavat enemmän pisteitä. Thorntonin pelatessa, kissojen rekordi on (7-3-4), Thorntonin pelatessa yli 6 minuuttia, kissojen rekordi on (5-1-2). Pelikohtaiset tilastot alla:

L BUF 0-3 -3 08:59 12
W OTT 4-1 +3 09:41 16
W NYR 3-2 +1 06:55 11
W CBJ 2-1 +1 08:44 11
L OTT 0-2 -2 02:06 4
OTL BOS 3-4 -1 07:34 9
OTL PHI 2-3 -1 04:06 8
W VAN 4-2 +2 07:06 10
OTL WPG 3-4 -1 05:03 10
W COL 3-1 +2 04:31 9
W BUF 4-3 +1 03:08 5
L BOS 1-3 -2 03:47 5
OTL MTL 2-3 -1 07:06 13
W DAL 3-1 +2 07:21 12

ME 34-33
Rekordi (7-3-4)
Rekordi Thorntonin pelatessa yli 6 min (5-1-2) +4

Itse en lainkaan laittaisi pahakseni, jos Sugar Shawn liittyisi ensi kauden valmennustiimiin. Pukukopissa ainakin muut ilmeisesti pitävät herrasta. Ja kyllä noin monen eri (pää)valmentajan alaisena (Al MacAdam, Dave Cameron, Dave MacQueen, Trent Yawney, Brian Sutter, Lou Crawford, Randy Carlyle, Craig Ramsey, Claude Julien, Gerard Gallant) yli 600 ottelua AHL:ssä sekä NHL:ssä kolmena eri vuosikymmenenä pelanneella kaksinkertaisella Stanley Cup mestarilla luulisi joitain ajatuksia pelillisistä jutuista sekä valmentamisesta jääneen mieleen.

***

Mutta tosiaan, joukkueen suurin ongelma on hyökkäys, joukkue on saanut maaleja aikaan vain 92, mikä on 5. vähiten koko NHL:ssä. Päästettyjä maaleja on 14. eniten, eli se ei ole niin suuri ongelma. Johtojen pitäminen taas on joukkueelle haastavaa, joten siitä voidaan syyttää uusia kiekollisia puolustajia, mutta loppupeleissä ellei hyökkäyksen jamesit, kuten N. Bjugstad (19GP 1+1), S. Griffith (19GP 0+5), J. Jokinen (28GP 3+5), D. Malgin (34GP 4+4), R. Smith (36GP 7+9), J. Jagr (38GP 7+16) ja V. Trocheck (38 GP 11+10) ei saa enempää tulosta aikaiseksi, ei kissat pysty millään nousemaan tästä suonsilmästä. Sivuhuomiona, listasin kaikki top9 hyökkäyksen kaverit, paitsi Sasha ja JAM:n, koska heiltä kaikilta tulisi odottaa enemmän. Ja joojoo, Malgin ja Griffith ovat pikkupoikia ja papalta ei voi odottaa liikoja, mutta prkl Malginilla on meneillään 17 pelin putki jonka aikana 0+0 ja -6, Griffith on pelannut ykkösketjussa 19 ottelua, saanut säännöllistä ylivoima-aikaa eikä ole saanut maalia aikaiseksi ja pappa pitää kiekkoa liikaa ja menettää sen liian usein.

Siinä taas kevyttä (aiheellista) ranttia joukkueesta. Tietyllä tapaa mukavaa, että jatketaan tätä eksynyttä tarpomista, koska Dallasin kaltaiset päänahat tuntuu nyt aivan eeppiseltä, eikä olla liian hemmoteltuja, mutta vihtu. 2000-01 kaudesta alkaen kaksi kertaa pleijareissa. Molemmilla kerroilla ensimmäisellä kierroksella ulos. Joukkueen historiassa yksi yli 0.85 PPG pelannut hyökkääjä, Pavel Bure, ja 40 kipaletta yli 0.5 PPG pelanneita kavereita, neljästi yli 72 pisteen kauden pelanneita kavereita, 40 kertaa yli 50 pinnaa kaudessa iskeneitä jameseja. Voi pojat, mitä menestystä ollaan menestyneillä pelaajilla tässä 24 vuoden aikana niitetty.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Johnnie Arvioivat 2-3 viikon huilia taannoin. Käsittääkseni sen jälkeen ei ole Barkovin tilanteeseen päivitystä annettu.

Noin muuten joukkueesta. Jos mennään posin kautta sisään tällä kertaa:

James Reimer. Alun hapuiluiden, erityisesti sen yhden Toronto-pelin jälkeen, Reimer on alkanut vaikuttaa ihan maalivahdilta. Hyvä peli taas viime yönä, kun otti kiinni 28/29 laukausta 2-1 voitossa Nashvillestä.

Sitten niitä vähemmän positiviisia: Huberdeau,Petrovic, Barkov ja nyt viime yön jälkeen ilmeisesti Luongo ja vaihteeksi Bjugstad rikki. Lisäksi viime aikoina on ongelmia ollut Sceviourilla ja Marchessaultilla, jotka nyt ilmeisesti ovat kuitenkin täydessä kunnossa. Taino, ainakin riittävästi kasassa, että voidaan kaukaloon laittaa. Barkovin poissaolon pituutta ei ole täsmennetty, joten oletetaan tuon parin viikon arvion pitävän paikkansa. Tosin, kyse Panthersista, joten kuka tietää. Hubyn paluu aikataulu muistaakseni jossain ensikuun puolivälin jälkeen, jos sitä ei ole täsmenetty. Petro taitaa palata kaukaloon vielä tämän kuun aikana. Lu ilmeisesti day-to-day, eikä tuota edes täsmennetty, mitä eilen lämmittelyssä tapahtui, kun Lu yllättäen vaihdettiin Reimeriin. Ylävartalovammasta puhuttiin. Bjugstad puolestaan jätti pelin kesken alavartalovamman kanssa. Twitterin puolella epäiltiin, että tässä (gif, cats on the prowlin tililtä) tilanteessa olisi Bjugstad loukkaantunut. Jalka/nivuset tai jotain sinnepäin. Bjugstadinkin loukkaantumishistorian valossa huilia tulee. Rowe jo pelin jälkeen jutteli, että McCann olisi ensi yön Bruins-pelissä kakkossentterinä Jokisen ja Smithin välissä, joten hirveää luottoa Rowella ei ilmeisesti ollut Bjugstadin pelaamiseen.

Ottaen loukkaantumiset huomioon. Ottaen huomioon toimiston täysin käsittämättömän säädön. Ottaen huomioon järkyttävät peliotteet. Ottaen huomioon oletettujen seurassa jo viime kaudella olleiden "johtavien" pelaajien (pl. Barkov ja Bobby Lu) otteet tällä kaudella. Tästä voisi kuvitella, että Panthersin kausi on jo ohi. Omankin kiinnostuksen valossa näin vaikuttaisi olevan. Panthers on kuitenkin Atlanticissa kuudentena, tasapisteissä edellä olevan Tampan kanssa, 2 pistettä takana 4. olevaa Bruinsia, jolla on peli enemmän pelattuna. Kolmannella sijalla on Toronto, johon on matkaa samat 2 pistettä, mutta Toronto on pelannut 2 peliä vähemmän kuin Panthers. Ottaen kaikki huomioon, on järkyttävää, että ainakin teoriassa, pienellä ryhtiliikkeellä Panthersin nousu pudotuspeleihin on edelleen täysin mahdollista. Koko Atlantic-divisioona on järkyttävää kuraa tällä kaudella. Ottaen huomioon joukkueen esitykset, en pidä pudotuspelejä todennäköisenä vaihtoehtona, mutta mahdollisuus on, kun joukkue näemmä kykenee voittamaan Nashvillen täysin AHL-miehistöllä. Huolimatta siitä, että eilenkin kentällä taisi olla yksi oikeasti top6-tasolla pelaava pelaaja (Trocheck)...

Kun vielä huomioidaan jäsenen @punasydän ansiokas teksti tuosta aiemmin, niin voidaan todeta, ettei siellä alhaallakaan mitään pelastusta ole tarjolla. Jotenkin sen olen tiedostanut, että tialanne Panthersin varaamisten osalta on surkea, mutta että noin surullinen... Hawryluk on nyt kuitenkin päässyt taas pelailemaan loukkaantumisten jälkeen ja on vissiin ihan pirteästi nämä pari peliä vetänyt. Viime yönä 0+2, syöttö voittomaaliin ja ottelun ykköstähdeksi valittu, kun T-birds hieman yllättäenkin kykeni Providencen voittamaan 4-1. Borgströmille 2+1 ensimmäisessä junnukisojen jälkeisessä pelissään Denverissä jne. Ehkä sieltä alhaaltakin vielä joskus joku kykenee apua tuomaan ihan emoseuraankin. Ehkä. Tai ehkä emoseura hölmöilee niin rankasti, että saadaan Quepec huhut taas pitkästä aikaa tosissaan käyntiin...

E. Ollaanpa sitä nyt tarkkoja. Linkki korjattu, kiitos @Ollakseni kun huomautit. Pitäis vissiin hiukan edes silmäillä läpi viestejä, joita lähettää...

 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
@rinne vaikuttaa vähän turhan pitkältä linkiltä.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@rinne vaikuttaa vähän turhan pitkältä linkiltä.
Ehkä hivenen suunniteltua pidempi, mutta onko se nyt niin tarkkaa... Korjataan kuitenkin, niin näyttää hiukan fiksummalta. Kiitän huomautuksesta.

...ja samalla voidaan jatkaa tarinaa aamulta. Mutuilu Bjugstadin huilista ei valitettavasti mennyt ohi tällä kertaa, vaan Bjugstad asetettiin IR-listalle. Samalla ylös kutsuttiin luukkuvahdiksi ECHL:sta Sam Brittain. Brittain ilmeisesti kutsuttiin ylös AHL-vahdin (Berran sijaan), koska Brittain joukkueineen on jo Floridassa ja peli tänä iltana, niin ei jouda koviin kaukaa hälyttämään maalivahtia hätiin. Oletettavasti siis Reimer maalilla, Brittain luukulla ja Bjugstadin loukkaantumisen vuoksi Malgin palaa katsomosta kokoonpanoon Bruins-peliin. Vaikka Reimer on ihan ok pelaillut, niin ei tuo joukkue kyllä Luongon pidempää loukkaantumista enää kestäisi...
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Vaikka Reimer on ihan ok pelaillut, niin ei tuo joukkue kyllä Luongon pidempää loukkaantumista enää kestäisi...

Pakko tähän kommentoida sellainen asia, mitä moni ei uskalla sanoa ääneen; Luongo on tämän joukkueen kirous sekä siunaus. Luongon vuoksi ei voida hankkia nuorempaa ykkösmaalivahtia, koska Luongoa ei saada millään siirrettyä ja Luongo vaatii (terveenä) vähintään n. 55 peliä kaudessa, jotta pystyy pelaamaan jumalaisella tasolla. Luongo itseasiassa kahta ensimmäistä AHL:n ja NHL:n välillä vietettyä kautta lukuunottamatta on pelannut vain yhdellä kaudella alle 54 ottelua ja neljänä kautena yli 73 ottelua.

Mutta ilman Luongoa, kissat eivät millään saa voitettua otteluita. Tosin tämän hetkisillä kissojen asseteilla ei mitään nuorta ykköstä saisikaan ja Rowe päättikin viime kesänä vähän siirtää tätä ongelmaa eteenpäin hankkimalla 28 vuotiaan Reimerin. Mutta suurimpana ongelmana tässä on se, että Luongo vanhenee joka päivä ja vaikka mies on huippukunnossa, niin jossain vaiheessa tulee se biologinen mahdottomuus vastaan.

Tietenkin viime yönä sitten Reimer otti AHL-miehistön avulla voiton Nashvillestä, mutta ei mieheltä aivan mahdottomuuksia vaadittu. Yhden todella tyylikkään kilpitorjunnan tosin teki. Mutta kisut olivat ainakin ensimmäiset kaksi erää sapelin päällä.

Jännä, miten ennen tätä kautta ajattelin, että "vittu kissoilla on kova joukkue, kun on 7 top6 hyökkääjää ja siihen hyvä pakisto ja paljon syvyyttäkin" yms. ja tällä hetkellä painellaan tuolla sellaisella alisuorittajamiehistöllä, josta tärkeimmät pelaajat vemppaavat. Perkele.

Aaron Ekblad oli muuten hyvä. Potvinkin jossain vaiheessa mainitsi siitä, että mies ei ole tuttuun tapaan laukonut 13 krt ottelussa, vaan laittanut hyviä syöttöjä ja niinhän hän teki. Niin ja luisteli tavanomaista nopeammin, joulukinkut vissiin nopeasti siirtyneet pohkeisiin antamaan vähän vauhtia pojalle. Demers oli 'junakolari'. Hänhän on joukkueen tasoissa Reilly Smithin kanssa 6. parhaana pistemiehenä tehoin 7+9=16 ja -2, mutta argh, kun häntä on välillä todella raskasta katsoa. Niin tyhmiä ratkaisuja välillä eksyy sinne miehen otteisiin.

Eipä siinä mitään, tänään sitten itärannikon ilkeimpiä vastaan, Rask/Bostonin kakkosveska pelaa varmaan jumalpelin ja Rowe ottaa lyhyen valmentajauransa 8:n (?) tappion pelin varsinaisen peliajan jälkeen, kun Marchand ajaa Reimerin jatkoajalla jäihin ja Schaller viimeistelee kiekon Demersin kautta sisään. Sanokaa mun sanoneeni. Mutta joo, hauskat sentterit varmaan tulossa tähän otteluun. Trocheck-Malgin-Sgarbosa-MacKenzie? Itse ehkä laittaisin McKeggin kolmosketjun ankkuriksi.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
McKegg sairastuvalle. Eihän sielä olekaan, kuin:
Huberdeau-Barkov-Bjugstad
McKegg-Griffith
Petrovic
Luongo

Hieno homma. Pelistä sen verran, että kentällä ei ollut kissojen puolella kuin yksi pelaaja, McCann. Muuten en nähnyt yhtään muuta kisupelaajaa jäällä, olivat vissiin lainanneet Potterin Harrilta näkymättömyysviitan tai jotain, koska kokoonpanoon kuitenkin oli merkattu 18 kenttäpelaajaa ja kaksi veskariakin. McCann oli ainoa joka näytti yrittävän, mutta hänen taitonsa eivät riittäneet. Kilpaili kuitenkin lujaa ja jakoi muutaman kovan niitinkin, mikä on itselleni täysin uutta hänen kohdallaan. Sai hyvän näytönpaikan kakkossentterinä ja selviytyi siitä varsin hyvin.

Nyt varmaan Thornton tai Rau palaa kokoonpanoon, kun McKegsus huilaa.

Trocheck
Marchessault
Smith
Jagr
Jokinen
Sceviour
MacKenzie

Siinä tämänhetkiset pelaamaan kykenevät NHL-tason hyökkääjät. Tuohon löytyy päälle vielä nämä borderlinepelurit Malgin, Thompson, Thornton jne. sekä puhtaat AHL-pelurit esim. Sgarbosa jne. mutta tuossa on kyllä aika epäproduktiivinen nippu koossa.

Sakic ilmeisesti on myymässä Avsin runkoa ja ainoat ei myytävänä olevat pelaajat ovat MacKinnon, Rantanen ja Jost, joten sieltä voisi saada jonkun hyökkääjän, jos jotenkin kissojen paskasta materiaalista saisi jonkun paketin kasaan. Lottovoitto olisi, jos saisi treidissä siirrettyä herrat Jokinen & Bjugstad.

Saa nähdä mitä management tekee. Sanon management, koska en tiedä kuka oikeasti tällä hetkellä toimii tirehtöörinä tässä sirkuksessa. Miten näin viisailta vaikuttaneilta offseason päätöksillä saatiin jotain näin ripulia aikaiseksi? Ollaan niin pitkään oltu NHL:n suurin vitsi, siihen oli näkyvissä pakoreitti, mutta se on jo muurautunut aika tiukkaa umpeen.

Niin muuten: Sgarbosa on ollut aivan paska. Osaa kohtalaisesti pitää kiekkoa hallussa, mutta muuan Mestiksestäkin löytyy huomattavasti kykenevämpiä syöttelijöitä. Todella hankalaa tiimipelureille, kun syötöt joutuu ottamaan vastaan kurottamalla, kun Mr. Sgarbosa ei osaa syötellä lapaan tai edes jalkoihin.
 
Viimeksi muokattu:
Katsoin Nashville ottelun kokonaan. Oli muuten ensimmäinen kokonaan katsottu matsi ~kuukauteen. Olipahan sen tason mähinä, että teki mieli katsoa heti perään seuraava vain kokeakseni tunnelman totaalisen latistumisen. No, oli miten oli, Nashville -ottelu oli raikas tuulahdus tähän tylsään kauteen. Vajaamiehisenä hieno taistelu, pidettiin omien puolia vaikka sitten ilman rukkasia. Oikeastaan tuo Demersin saama instigator sitten loppujen lopuksi kruunasi koko ottelun. Kotiyleisö innoistui lähes siinä määrin, että sitä voi kutsua lähes mylvinnäksi. Itsessäänhän tuo tilanne meni tuomareilta täysin perseelleen, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Takkupäinen veli (@Taccutucca) pyörittelikin jo yleisesti totuttuun tapaan tyylikkäästi. Avs on tosiaan valmis luopumaan lähes kaikista, mutta ei Sakic ole mikään tollo ja toisaalta aika kapea tuo käyttökelpoisten pelaajien rivi on sielläkin. Jos tuo kolmikko MacKinnon, Rantanen, Jost jätetään pois laskuista, jäljelle ei ihan hirveästi jää. Sentterihankintaan en usko, sillä Tro ja Barkov syövät pikkuhiljaa jo palkkakatosta sen verran, että tällä laituriosastolla (+ne kuuluisat prospectit) en näe järkeä keskustan leventämiseen. Jäljelle jää käyttökelpoisista pelaajista siis Landeskog. Jokisen/Bjugstadin ympärille tuota treidiä ei voi rakentaa ilman, että pitää luopua jostain kärkitalentista tai ykkösrundin varausvuorosta. Ja tuskin riittäisi tuokaan. Myynnissä Coloradon kapteeni voi olla, muttei Panthersin kannalta järkihinnalla.

Jokinen on toki nykynäytöillä suuri pettymys, mutta itse en kyllä lähtisi Jokista treidaamaan ihan vain eroonpääsemisen iloksi. Jokinen lienee kuitenkin tuosta jengistä Barkovin jälkeen älykkäin hyökkääjä. Lisäksi tuo kokemusta, joka on kuitenkin aina tarpeen. Nythän Panthersissa on ollut kokeneita hyökkääjiä tasan kolme: MacKenzie, Jagr ja Jokinen. Ja Juicy kuitenkin soveltuu myös sinne kolmosketjuun tasapainottavaksi palaksi + alivoimalle tarpeen vaatiessa. Itse ajattelen jääkiekko joukkuetta aina kokonaisuutena, johon kuuluu eri roolien lisäksi myös eri ikäisiä ja uriensa eri vaiheissa olevia pelaajia.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Nyt on aivan pakko tulla tänne vieraalle karsinalle kysymään, että minkä ihmeen takia Gallant sai aikanaan potkut? Silloinhan playoffeihin taisi olla matkaa muutama piste. Ja onko tuo Rowe saanut peliin mitään uutta vai onko Pantterien alamäki vain ja ainoastaan loukkaantumisten syytä?
On ollut avoimesti uutisissa esillä että suurin syy GG:n potkuille oli erimielisyydet johdon kanssa - Gallant halusi kookkaita pelaajia joukkueeseen ja johto nopeita pelaajia. Alkukausi ei tietenkään sujunut pelillisestikään mutkattomasti, muutenhan johto olisi näyttänyt vielä tyhmemmältä antaessaan potkut viime vuoden Jack Adams -ehdokkaalle.

Näköjään tuo kynnys potkujen antamiseen oli aika alhainen johtuen juurikin näistä pelifilosofisista erimielisyyksistä. Gallant ei varmasti katsonut hyvällä esim. Gudbransonin poistreidausta, vaikuttihan Gudi olevan yksi Gallantin suosikkipelaajista - isokokoinen, fyysisen presenssin omaava puolustava pakki. Isokokoisten puolustajien puuttesta oli tässäkin ketjussa puhetta jo viime keväällä - Gallantin pelityyli kaipasi todellakin enemmän kookkaita pelaajia. Kesän hankinnat sen sijaan toivat enemmän nopeutta joukkueeseen, mikä oli ristiriidassa Gallantin pelityylin kanssa.

Toiseen kysymykseen voin vastata sen verran ettei Rowe ole ainakaan parantanut Panttereiden peliä. Osan voi toki laskea loukkaantumisten piikkiin, mutta kylmä fakta on se, että Rowen rekordi näyttää surkeaa 6-7-7. Monet jatkoaikatappiot ovat tulleet Floridan menetettyä johtonsa kolmannessa erässä. Sitä voi kukin itse miettiä, miksi ihmeessä AHL-valmentaja on parempi vaihtoehto kuin joukkueen historian parhaaseen runkosarjamenestykseen edelliskautena luotsannut mies. Rowen palkkaaminen vaikutti suorastaan luovuttamiselta.
 
Toiseen kysymykseen voin vastata sen verran ettei Rowe ole ainakaan parantanut Panttereiden peliä. Osan voi toki laskea loukkaantumisten piikkiin, mutta kylmä fakta on se, että Rowen rekordi näyttää surkeaa 6-7-7. Monet jatkoaikatappiot ovat tulleet Floridan menetettyä johtonsa kolmannessa erässä. Sitä voi kukin itse miettiä, miksi ihmeessä AHL-valmentaja on parempi vaihtoehto kuin joukkueen historian parhaaseen runkosarjamenestykseen edelliskautena luotsannut mies. Rowen palkkaaminen vaikutti suorastaan luovuttamiselta.

Mut hei ku nyt ku vedetään heti sinisen jälkeen, ni kiekonhallintatilastot näyttää hei paljon kivemmilta, kun vedellään paljon enemmän ku vastustaja hei. Lämäreitäki vedellään enemmän kun kukaan muu hei. Laukausprosentti nyt on koko NHL:n surkein, mut ei sillä oo hei niin väliä, kunhan ollaan advanced statseissa kovii hei.

Noista kolmansista eristä puheenollen, Panhters on päästänyt kolmanneksi eniten maaleja kolmansissa erissä ja maalisuhde on pahasti pakkasella. Muistaakseni keskimäärin ~joka viidennessä pelissä kolmas erä hävitään maalilla. Niukoissa peleissä, joita Panthers pelaa, voisi oikoa niin paljon että paremmilla kolmansilla erillä pudotuspelipaikka olisi ihan oikeasti haarukassa.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Mut hei ku nyt ku vedetään heti sinisen jälkeen, ni kiekonhallintatilastot näyttää hei paljon kivemmilta, kun vedellään paljon enemmän ku vastustaja hei. Lämäreitäki vedellään enemmän kun kukaan muu hei. Laukausprosentti nyt on koko NHL:n surkein, mut ei sillä oo hei niin väliä, kunhan ollaan advanced statseissa kovii hei.
Juuri näin. Viime kaudellahan Panthers kynti kiekonhallintatilastoissa mutta toisaalta kiekko löysi tiensä maaliin ilman roiskimistakin ja voittoja napsivat vaikka vastustaja usein voittikin ne laukaukset. Näistä advanced statseista sitten näköjään johto saa vielä lisäpontta GG:n strategian torppaamiseen. Kun sitten keväällä pudotuspelikokemattomuus kostautui vedetään koko joukkueen strategia uusiksi kokonaisuutena kohtuu ehjän kauden jälkeen. Toisaalta tämäkään tilanne ei varmasti ole niin mustavalkoinen kuin olettaisi. Mutta se siitä, ketuttaa yhä enemmän mitä enemmän tätä perseilyä miettii.

Yöllä peli Devilsiä vastaan vieraissa eikä välttämättä mitään hyvää odotettavissa kun Rowe lähtee peliin haastattelun mukaan "epätoivoisella" suunnitelmalla. Toisaalta Luongo palaa parin matsin huililta, huippupelin pelatessaan voisi nyt ainakin sen säälipisteen sieltä kaivaa. Ilman Barkya ja Hubya nuo rankkarit valitettavasti menevät päin persettä. Toivottavasti joukkueelta nähdään edes jonkinmoinen kasvojenpuhdistus viime matsin totaaliflopin jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mä en ymmärrä tuota joukkuetta tällä kaudella. Voitetaan pelit, joita ei pitäisi kyetä voittamaan. Hävitään pelit, jotka pitäisi voittaa. Välillä peli on jopa huikeaa erän verran. Välillä jäällä menee vain paitoja. Jäsen @Taccutucca tuossa aiemmin ansiokkaasti pohti, kuinka Luongo on eräänlainen ankkuri seuralle. Niinhän Bobby Luo onkin. Vanha mies ei tuosta enää nuorru, joten nuori korvaaja pitäisi jostain saada systeemiin sisään. Luu kuitenkin vaatii edelleen valtavan määrän pelejä. Eikä siitä oikein tällä kaudella ainakaan vielä valittaa voi, yksinhän Lu tuolla pelejä satunnaisesti ryöstää ja muutenkin antaa mahdollisuuden voittoon illasta toiseen. Reimerkin näyttää maalivahdilta, mutta ei tuo voi olla se tuleva ykkönen, eihän? Toki jos Reimer siihen rooliin kykenee kasvamaan, niin mahtavaahan se olisi. Luongoa kun tuolla sopparilla ei varmasti kaupattua saada. Mielenkiintoista on seurata sitäkin, koska Luongo eläköityy. Vetääkö sopparin loppuun vai eläköityykö ja aiheuttaa rangaistuksen Panthersille ja Canucksille? Paljonko Luongolla on tankissa? Kausi tai pari? Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Loukkaantumisten tilanne:
George Richards ‏@GeorgeRichards 5 min5 minuuttia sitten
Florida Panthers say they aren't rushing Sasha Barkov back from mysterious injury, Tom Rowe says no timeline on return.

George Richards ‏@GeorgeRichards 3 min3 minuuttia sitten
Florida Panthers other injury updates per Tom Rowe: Bjugstad (few weeks), Huberdeau (March), Petrovic (post All-Star).

Lisäksi Griffith palaa kokoonpanoon, tänään Jagrin ja Trocheckin rinnalle. Harvey huutelee, että McKegg olisi pari peliä sivussa vielä.

Mutta eihän tuo hyvältä näytä. Huby palailee maaliskuun ekan viikon tienoilla, joten ei Hubysta ole tämän kauden pelastajaksi. Ei liene ihan huippuvireessä vielä tuolloin. Bjugstad joitakin viikkoja sivussa, mikä voinee Bjugyn loukkaantumishistorian ja Panthersin tiedotuspolitiikan tuntien tarkoittaa mitä tahansa parin viikon ja loppukauden väliltä. Barkovinkin tilanne hieman huolestuttaa ainakin meikäläistä. Hyvä juttu, että eivät kiirehdi paluuta, mutta mikä siellä rikki on? Harveyn raportti Barkovista oli lyhyesti "not close", että että. Valitettavaa, kun Sashakin tuntuu näitä pelejä hiukan liikaa menettävän joka kausi. Valitettavaa niin herralle itselleen kuin seurallekin. Petrovicin paluu All-Star -pelin jälkeen on positiivista, mutta ei mitenkään käänteentekevää.

Kyllähän noilla loukkaantumisilla ja koko organisaation ollessa täysin sekaisin ovat pudostuspelit kovin utopistinen tavoite. Jotenkin Atlanticissa sekin on kuitenkin mahdollista tänä vuonna, jopa tuolla joukkueella...

Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä joukkue esittää Islandersia vastaan yöllä. Veikata en enää Panthersin pelejä uskalla, kun sieltä voi tulla ihan mitä vain...
 
Olipahan taas ottelu. Hetkellisesti kävi mielessä jo selaimen sulkeminen 2-0:ssa, mutta päätin olla kunnon kansalainen ja kärsiä rangaistukseni loppuun. Ja kyllä kannatti, Jussi Jokinen näytti nyrkeillään maailmalle kaapin paikan. Ei vaan, lopullisesta esityksestä huolimatta olen tyytyväinen, että jotain jengissä vituttaa noin paljon tämä pelleily. Toki omat heikot otteet ovat varmasti osana turhautumisessa, mutta pääasia ettei vain tyydytä kohtaloon. Epäonnistumisten ja tappioiden saa ja kuuluu vituttaa.

Mulla on Panthersille markkinointi-idea. #48 lyödään tulevaisuudessakin selkään sille suurimmalle turhakkeelle, paidasta voidaan tehdä jopa kiertävä. Hyvä (miehen itsensä kannalta), ettei Sgarbossa jäänyt tänään pahasti jyrän alle, kun kääntyili taklauksen tullessa. Sitten vielä kuolevat joutsenet ja siitä vaihtopenkille naureskelemaan. Miehen NHL-ura on kestänyt 27 ottelua, joissa tehot 0+3. Joo, rooli on voinut olla pieni, mutta niin on kyllä suoritusten tasokin ainakin Panthersissa.

Kyllä tässä alkaa jo odottelemaan jotain vaihtokaupan tynkää tai vaihtoehtoisesti laajennusdraftia. Ei ole ainakaan huolta, etteikö nykymiehistöllä saisi kaikkia olennaisia palasia kiinnitettyä. Toisaalta, jos jatketaan viime kauden linjalla, niin Demers, Jokinen ja Bjugstad ovat ensimmäisenä suojattavien listalla. Ei sillä, että edes kelpaisi Vegasiin, mutta olisi edes toivoa. Demersin kaappaaminen (muistaakseni sopimuksen kannalta mahdollista jättää suojaamatta) olisi Panthersille lottovoitto.

Ainakin omissa papereissa Demers on sopparin loppupuolella pelkkä rasite. Yandle ja Ekblad ovat jo nyt kilometrin edellä, Pysykistä olen ruvennut diggaamaan ja uskon käyrän osoittavan ylöspäin, eli Demersin edelle. Sama koskee Mathesonia, joka on jo tulokaskaudellaan täysin vertailukelpoinen. Petro oli ennen loukkaantumistaan jo kenttäesityksien perusteella edellä ja sitten siellä on vielä McCoshenia, nykyisiä ja tulevia varauksia tulossa. Jo pelkästään nykyrungon kehityskaaren jatkuessa/tason kestäessä Demers on 4,5 miljoonan cap hitillään kolmen vuoden päästä NHL:n kallein kutospakki. Toki sillä edellytyksellä, ettei esim. Petroa tai Pysykiä ole pakko myydä pakkoraossa, kun Demersin liksa rasittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös