Florida Panthers 2008-09

  • 40 729
  • 139

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
mutta kyllä näilläkin mennään playoffeihin jos valmennusta myöten kaikki toimii.

Ei herran jumala tuolla hyökkäyksellä NHL:ässä playoffeihin. Floridalla on nyt NHL:n mittapuulla puolustus ihan ok tasoa ja playoff-ainesta, mutta hyökkäys on naurettavan huono.
 

Steele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Florida Panthers
Ei herran jumala tuolla hyökkäyksellä NHL:ässä playoffeihin. Floridalla on nyt NHL:n mittapuulla ihan ok tasoa ja playoff-ainesta, mutta hyökkäys on naurettavan huono.

Kieltämättä se terävin kärki sieltä hyökkäyksestä puuttuu, mutta potentiaalisia kavereita on kuitenkin, läpilyöntejä sattuu. Mutta ei se hyökkäys ole vielä lopullisessa muodossaan kuitenkaan, kai.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Keith Ballard on tehnyt Floridan kanssa 6-vuoden sopimuksen. Nykyinen sopimus olisi loppunut tämän kauden jälkeen. Eli uusi sopimus lähtee voimaan kun kausi 08/09 loppuu. Erinomainen uutinen ja odotan todella paljon mieheltä tulevalla kaudella. Todellista läpimurtoa NHL:ssä.

http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=248972&lid=sublink01&lpos=headlines_nhl

Muutenkin Panthers puolustus näyttää todella hyvältä. Nyt ollaan jo paljon lähempänä pudotuspelipaikkaa kun esim viime kaudella.
 

Laksola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Yllättävä ja erinomainen uutinen!

Martin on tehnyt todella hyvää työtä GM:n paikalla tähän mennessä ja jatkaa samaa rataa. Ballard ei ole vielä ehtinyt pelata peliäkään pantteripaidassa ja nyt jo miehelle kuuden vuoden jatko. Tämä sopimus vaikuttaa mielestäni positiivisesti myös Bouwmeesterin tilanteeseen. Tämä on selkeä viesti hänelle ja faneille, että joukkueella on selvä tavoite ja joukkue on myös sitoutunut siihen. Jos tänä kautena tulee menestystä, voi JBo olla varma että sitä on luvassa myös jatkossa sillä koko Panthersin vahvin runko on pitkän sopimuksen alla.

Kiitoksia JM! Keep it up!

-L-
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Cullimore

Panthersien viime kauden puolustaja Jassen Cullimore tulee kokeilemaan mahdollisuuksiaan paasta Panthersien miehistoon huomenna alkavalla harjoitusleirilla. Sanoisin etta mahdollisuudet ovat hyvat, kuka joutuu lahtemaan, Krastins?

http://miamiherald.typepad.com/flapanthers/

(myos muita harjoitusleiriin liittyvia juttuja)

JOL
 

Laksola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Panthersien viime kauden puolustaja Jassen Cullimore tulee kokeilemaan mahdollisuuksiaan paasta Panthersien miehistoon huomenna alkavalla harjoitusleirilla. Sanoisin etta mahdollisuudet ovat hyvat, kuka joutuu lahtemaan, Skrastins?
JOL

Enpä usko, että kukaan Cullyn takia joutuu lähtemään. Cully on campilla suurimmin osin sen vuoksi, että näin JM antaa hänelle mahdollisuuden näyttä muille suroille, että hänestä on vielä pelimieheksi. Toki ei ole täysin poissuljettua, että mies saisi sopimuksen Panthersiin, mutta silloin rooli olisi lähinnä 7-8 pakki. Puolustuksemme runko on pitkälti lyöty jo lukkoon.

Parit tulevat todennäköisesti näyttämään tältä:

Ballard-Bouwmeester
Allen-McCabe
Skrastins-Boynton
Welch-Murphy

Yksi merkittävimmistä ja mielenkiintoisimmista uutisista näin harjoitusleirin yhteydessä on Hortonin siirtyminen keskushyökkääjäksi. Tämä hieman lieventää panttereiden sentteriongelmaa, sekä antaa mahdollisuudet melko mielenkiintoisiin ketjukoostumuuksiin. Itse veikkaisin aloitusketjujen olevan seuraavanlaiset:

Stillman-Horton-Olesz
Booth-Weiss-Zednik/(Frolik/Matthias)
McLean-Kreps-Zednik/(Frolik/Matthias)
Dvorak-Campbell-Belak
Peltonen

Täten ykkösketju on itseasiassa aika hyvän oloinen. Weiss ei joutuisi astumaan liian suuriin saappaisiin, vaan saisi jatkaa hyvänä kakkossentterinä laidoillaan kaksi 20+ maalin miestä. Toiselle junnullekin (tällä hetkellä veikkaan Frolikia) olisi näin tilaa ihan kelvollisessa ketjussa. Nelonen olisi perusvarma jarruketju ja Peltonen saa tyytyä 13. hyökkääjän rooliin.

Tälläistä spekulointia tällä kertaa.

-L-
 

FlaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Voi paska. McCabe ehti pelaamaan reilu puolet kauden ekasta pelistä ja talutettiin jäältä.. Mies taklasi itse tilanteessa ja jos oikein näin niin nilkka taittui. Ei hyvältä näyttänyt mutta toivotaan, ettei tule pitkää huilia.
 

Laksola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Tosiaan McCabe loukkaantui pelissä eikä vielä ole ilmoitettu mitään virallista tietoa vamman vakavuudesta. Toivotaan parasta, sillä hyvinhän mies pelasi sen minkä ehti pelata.

Kokonaisuudessaan kauden avaus oli suhteellisen hyvä. Jos Vokounilla olisi ollut edes välttävä päivä, olisi pisteet matkannut Floridaan. Toisaalta tämähän on Vokounin "trendi", että kauden avaukset menee päin mäntyä. Paljon on spekuloitu ja kritisoitu Panttereiden hyökkäystä ja se näytti ainakin toimivan hyvin. Puolustuskin oli parempi mitä numerot kertovat. Hieman kärjistettynä Vokoun hävisi tämän ottelun, mutta eiköhän hänkin saa vireensä pian käyntiin.

Mikäli ei saa niin Anderson on varmasti halukas astumaan kaukaloon.

-L-
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Jokohan Cullimore saa sopimuksen pian? Krastins on myos loukkaantuneena, lensi kait Los Angelesiin jonkun spesialistin hoidettavaksi, joku niska juttu. Ballard sai myos kiekon suuhunsa, mutta pelasi koko pelin.
Tilastojen valossa Panthers hallitsi mutta ei kylla kaukalossa ja maalista huolimatta nakisin etta Hortonin pitaisi pelata Weissin laiturina, ei sentterina mutta kuka sitten pelaisi kakkosketjun sentterina.

Tanaan kotiavaus Atlantaa vastaan, viela ainakin loytyy lippuja, tama taitaa olla yksi niista peleista joihin joutuu maksamaan $25:n ylimaaraisen hinnan, olisiko areena loppuunmyyty?

JOL
 
Otteluennakko : Atlanta - Florida

Florida lähtee otteluun kotikaukalossaan lievänä suosikkina. Atlanta on liikaa Kovaltshukin varassa, vaikka avauspelissä muut pelaajat saivatkin onnitumisia. Panthersin hyökkäyksen taso ei ole hyvä, mutta puolustus ja maalivahtipeli tuovat panttereille kauden aikana voittoja. MaCcabe ja Bouwmeester pelaavat varmasti todella isoja minuutteja ja Cory Murphy on mainio lisä ylivoimapeliin. Vokoun on sen tason maalivahti, että Panthers pystyy ottamaan huonomallakin peleillä voittoja Vokounin ansiosta.

Teemat:

1. Lehtonen vs Vokoun
2. Kovatshuk vs Panthers puolustus
3. Ylivoimapelin merkitys korostuu tasaisessa ottelussa
4. Saako Panthers räjähtävän alun otteluun?
5. Onko Atlanta saanut nollattua viime ottelun voiton Capitalsista?
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
McCabe ei pelaa ottelussa yhtäkään minuuttia, koska on loukkaantunut.
Ilmeisesti loukkaantuminen onkin "lievempi", mitaan murtumia ei ole selkarangassa ja lepoa tullee pari viikkoa.
Ja Panthers otti jatkoaikavoiton Atlantasta, 3-2, pari pelaajaa kannattaa mainita, Booth, kaksi maalia (voittomaali), Bouwmeester, noin 65 minuuttia peliaikaa kahdessa pelissa. No, olihan siella muitakin.

JOL
 

Laksola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Aika herätellä taas pitkästä aikaa Floridan keskustelua.

Viisi peliä kaudesta on nyt pelattu saldona kaksi voitettua ja kolme hävittyä. Paljon on ollut tuloksista huolimatta positiivista. Ilman Vokounin - ja toki osittain myös muun joukkueen - notkahduksia Hurricanesia ja Wildiä vastaan olisi hyvät saumat olla tällä hetkellä Southeast divisioonan kärkipaikalla. Peli on kokonaisuudessaan näyttänyt erittäin hyvältä viime vuoteen verrattuna. DeBoerin pelisysteemi on suuri piristys joukkueelle ja vaikkei se vielä ole kantanut hedelmää, on Panthers- faneilla monia syitä olla optimistisia. Montrealia vastaan pantterit olivat niskan päällä, ja saivat ajoittain jopa Habs fanit osoittamaan suosiotaan - mahtavasti pelanneen Halakin lisäksi - pantterilaumalle. Valitettavasti Halak oli maaginen eikä voitu, kuin niellä kitkerä tappio ja jatkaa eteenpäin.

Yritän listata kauden alun puheenaiheita ja kommentoida niitä, sekä kirjoittaa myös omia plussia ja miinuksia alkukaudesta:

Keith Ballard ja Nick Boynton:
Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Florida on voitolla kesän kohutusta Jokinen- treidistä. Siirron tapahduttua Panthersille lähinnä naurettiin ja ylistettiin Phoenixin "ryöstöä". Ballard tällä hetkellä Floridan pisteykkönen tehoilla 1+4 viidessä pelissä ja Boynton tehnyt 2+1 (viime kaudella kolme maalia). Positiivisien tehojen lisäksi molemmat on esittänyt erittäin vahvoja otteita. Kovuuden ja taklauksien lisäksi Ballard on tällä hetkellä hyökkäyspelillään syrjäyttämässä jopa joukkueen ykkösnimeä Bouwmeesteriä. Kaiken tämän lisäksi jätkät ovat tuoneet paljon kaivattua asennetta. Vertailun vuoksi vielä Jokisen tehot tältä kaudelta 1+5 kuudessa pelissä. Ihan hyvät, mutta jos pakki on tehnyt lähes samat tehot - puhumattakaan treidin muista pelaajista - voidaan sanoa, että Panthersille treidi oli enemmän kuin onnistunut.

DeBoerin pelisysteemi:
Kuten Bill Lindsay totesi: "Energistä ja hauskaa katsella"
Floridan aggressiivinen pelityyli on ollut erittäin mieluista katseltavaa. Jo avausottelussa Carolina oli helisemässä ja ilman Vokounin synkkää iltaa olisi voitto taskussa. Minnesotaa vastaan Vokoun epäonnistui taas, tosin tällä kertaa hän ei ollut aivan yksin. Islandersiä vastaan olikin koko joukkueelta päinvastainen suoritus: Vokoun pelasi loistavasti ja puolustus toimi, kuin unelma. Kuten jo mainittukin niin Montrealia vastaan oltiin niskan päällä ja ilman Halakin huippuiltaa ja Panthersin huonoa viimeistelyä oltaisiin voitu tuulettaa voittoa. Kokonaisuudessaan pelisysteemi toimii ajoittaine loistavasti, mutta vielä näkee ettei systeemi ole aivan sataprosenttisesti hitsautunut. Potentiaalia kyllä löytyy rutkasti.

Riittääkö Floridan hyökkäys ja maalinteko:
Riittää. Ehdottomasti riittää. Vokounin saatua peliotteensa ja tasaisuutensa ei tarvitse enää taululla nähdä kuutta päästettyä maalia. Puolustus on jo näyttänyt vahvuutensa. Ja vaikkei meillä edelleenkään ole ketään supernimeä hyökkäyksessa, eikä Horton ja Olesz ole vielä pelannut tasollaan, ei mielestäni Floridassa ole mitään hätää maalinteon saralla. Booth näytti kahdessa ensimmäisessä ottelussa ettei viime kausi ollut sattumaa. Hänen avausmaalinsa oli yksi tähänastisen kauden hienoimpia. Käsiä löytyy ehkä enemmän kuin monet ovat odottaneet. Yksi erittäin suuri asia viime vuoteen verrattuna on, että tänä vuonna Panthers voittaa laukaukset koviakin joukkueita vastaan. vetoja tulee säännöllisesti sellaiset 35 ottelua kohti niin pakkohan sitä on tehdä keskimäärin kolme tai neljä maaliakin. Jos viime vuoden lailla olisi sellaiset reilut 20 laukausta ottelua kohti, olisin huolissani maalinteosta. Nyt täytyy vain saada kaikki pienet palaset - mukaanlukien Hortonin sun muiden viimeistely - kohdalleen niin pudotuspelit ovat hyvin realistinen tavoite.

Frolik ja Matthias (ja Stewart):
Paljon spekuloitiin ennen kautta, kumpi pelaajista pääsee aloittamaan ylhäältä - jos kumpikaan. Matthias joutui tällä kertaa aloittamaan ensimmäisenä farmissa, jossa muuten aloittanut aikaa heikosti (5 peliä 0+0 -6). Frolik sai ainakin toistaiseksi jäädä ylös, muttei ennen Montreal peliä ole juuri saanut peliaikaa. Montrealia vastaan pääsi kokeilemaan Hortonin ja Stillmanin ketjussa ja vakuutti siinä määrin, että tänä yönä Ottawaa vastaan pääsee aloittamaan ykkösketjussa. Jo varmaksi flopiksi leimattu Anthony Stewart oli erittäin positiivinen harjoituskaudella. Oli joukkueen paras pistemies näissä otteluissa ja muutenkinesitti eritttäin vahvoja otteita. Jostain kumman syystä ei Deboer ole miehelle kuitenkaan antanut kunnon näyttöpaikkaa tosipeleissä. Toivotaan miehelle kuitenkin pian samankaltaista näyttömahdollisuutta, minkä Frolik sai.

Alkukauden plussia:
+ Booth, Ballard, Boynton
+ Uusi aggressiivisempi pelisysteemi
+ Ylivoima ja McCabe
+ Alivoima (Montrealin pelätty YV pidettiin kolmen ensimmäin alivoiman aikana yhdessä (1!) laukauksessa.)

Alkukauden miinuksia:
- Ylivoima ilman McCabea (vaikka mies ehti hädin tuskin kahta erää pelata, on jo nyt ikävä häntä YV:lle)
- Ailahteleva Vokoun
- Tuhlaajapoka Horton
- Näkymätön Olesz

Toivottavasti tämä herättää muitakin Panthers- faneja spekuloimaan ja keskustelemaan. Omat - ja ehkä myös eriävät - mielipiteet ovat tervetulleita.

Hyvää kautta 2008-09!

-L-
 

Laksola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Ja 3-1 voitto Ottawasta. Kaksi ensimmäistä erää hyvää peliä koko joukkueelta, viimeinen erä Anderson oli ilmiömäinen. Laukaukset taidettiin kolmannessa erässä hävitä n. 26-5. Mielestäni pelattiin Montrealia vastaan hieman parempi peli kokonaisuudessaan, mutta tietenkin mielummin otan voiton. Hieno avaus Anersonilta.

-L-
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Ja 3-1 voitto Ottawasta. Kaksi ensimmäistä erää hyvää peliä koko joukkueelta, viimeinen erä Anderson oli ilmiömäinen. Laukaukset taidettiin kolmannessa erässä hävitä n. 26-5. Mielestäni pelattiin Montrealia vastaan hieman parempi peli kokonaisuudessaan, mutta tietenkin mielummin otan voiton. Hieno avaus Anersonilta.

-L-
Mielenkiintoista tilastoa Ottawa pelista, nelja pakkia (Bouwmeester, Ballard, Boynton, Krastinsh) pelaajat miltei koko pelin, joitain hajaminuutteja jaa Murhphylle (noin 8, puolet ylivoimaa) ja Welch:lle (reilu 3).
Allenin ja Mccaben paluusta ei ole tietoa.

JOL
 

Laksola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Ja nyt tuli hieman tarkennusta Allenin loukkaantumisestakin:
Allen leikkaukseen

Ja ai niin, tulipahan tuossa voitettu San Jose viime yönä. Sharks hallitsi laukaukset mennen tullen, mutta Panthers ja Vokoun sinnittelivät loppuun asti.

4-3 ja Southeast divisioonaan ykköspaikka.

-L-
 
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit, JHT
Ville Peltonen

Viisaat voisi kertoa, onko Ville Peltosesta viimeinkin aika ajanut ohi?
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Ja nyt tuli hieman tarkennusta Allenin loukkaantumisestakin:
Allen leikkaukseen

Ja ai niin, tulipahan tuossa voitettu San Jose viime yönä. Sharks hallitsi laukaukset mennen tullen, mutta Panthers ja Vokoun sinnittelivät loppuun asti.

4-3 ja Southeast divisioonaan ykköspaikka.

-L-
Ja lisaa loukkaantuneita, Weiss ja Murphy. Joku Garrison Rochesterista tuli paikkaamaan tilannetta, jokohan olisi kohta aika palkata Cullimore. Sikali erikoinen peli, St.Louis pelasi kolmos molarilla, joka sittemmin loukkaantui kolmannessa erassa. Panthersien ylivoima ei tunnu toimivan ollenkaan, mm. Bouwmeesterilla ei ole ollenkaan ylivoimapisteita, mutta kausihan on viela nuori.

JOL
 

FlaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Nyt ei kyllä hyvältä näytä. Takkiin tuli taas. Tällä kertaa läntisen konferenssin jumbojoukkueelle Kingseille 3-2 ja tappioputki on nyt jo viiden pelin mittainen. Loukkaantumiset ovat haitanneet alkukautta raskaasti mutta ei se selitä täysin sitä, että laukaukset hävitään jo Kingsillekin 32-15. Nyt täytyy tapahtua jotain ja nopeasti kun näyttää siltä, että Floridasta on tulossa liigan pisteautomaatti.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Nyt ei kyllä hyvältä näytä. Takkiin tuli taas. Tällä kertaa läntisen konferenssin jumbojoukkueelle Kingseille 3-2 ja tappioputki on nyt jo viiden pelin mittainen. Loukkaantumiset ovat haitanneet alkukautta raskaasti mutta ei se selitä täysin sitä, että laukaukset hävitään jo Kingsillekin 32-15. Nyt täytyy tapahtua jotain ja nopeasti kun näyttää siltä, että Floridasta on tulossa liigan pisteautomaatti.
Huomenna, lauantaina, on mielenkiintoinen peli, Phoenix - Florida. Siina voi olla muutamalla pelaajalla naytonpaikka.
Ohessa Jokisen haastattelu, toteaa mm. etta viimeinkin Pantherseilla on hyva valmentaja.
http://www.sun-sentinel.com/sports/hockey/panthers/sfl-1107-qa-gorten,0,1512217.story


JOL
 
Viimeksi muokattu:

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Coyotes-Panthers 4-1

6. perakkainen tappio Pantherseille, yritysta oli kylla joukkueella pelissa mutta siltikaan ei tulosta vaikka vastassa oli Phoenix:n tasoinen joukkue.
Jokisella hyva paiva, 1+1, Phoenix:n kolmas maali Ollille Ballardin hyvalla avustuksella. Sitten maalin jalkeen Pantherseille nelja jaahya, joten se oli siina.
Huomenna (sunnuntai) jatkuu Anaheimia vastaan.

JOL
 

FlaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Nyt olisi takana vaihteeksi pari mukavaa voittoa. Näyttäisi siltä, että voittavampi maalivahti on tällä hetkellä yllättäen Anderson. Molemmilla maalivahdeilla on voitettuja pelejä kolme mutta Vokoun on ollut aloittavana maalivahtina kymmenessä pelissä ja Anderson "vain" viidessä. Yllättävän paljon on Anderson siis vastuuta saanut mutta mikä siinä jos homma kulkee ja Vokounilla on vaikeampaa. Itseasiassa tällä hetkellä Anderson jakaa torj% ykköstilan Thomasin kanssa prosenteilla 94.6. Toivottavasti jatkaa samaan malliin!
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Nyt olisi takana vaihteeksi pari mukavaa voittoa. Näyttäisi siltä, että voittavampi maalivahti on tällä hetkellä yllättäen Anderson. Molemmilla maalivahdeilla on voitettuja pelejä kolme mutta Vokoun on ollut aloittavana maalivahtina kymmenessä pelissä ja Anderson "vain" viidessä. Yllättävän paljon on Anderson siis vastuuta saanut mutta mikä siinä jos homma kulkee ja Vokounilla on vaikeampaa. Itseasiassa tällä hetkellä Anderson jakaa torj% ykköstilan Thomasin kanssa prosenteilla 94.6. Toivottavasti jatkaa samaan malliin!
Ja jatkuisikohan Andersonin pelit perjantaina Red Wings:ia vastaan? Vokoun:lla lienee jotain pienta vammaa, oli kait lahtenyt kesken harjoitusten keskiviikkona kiropraktikkoa tapaamaan, mutta ei liene vakavaa?

JOL
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös