Finaalit kevät 2010: HPK - TPS

  • 122 045
  • 516

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Itse taas en usko, että kerhon puolustus olisi yhtään kovempi haaste Tepsin laajalle hyökkäysarsenaalille, kuin mikään tähän mennessä kohdatuista. Jypiä vastaan oli "nelosketju" liekeissä, finaalisarjassa on luultavasti taas nimimiesten vuoro.
TPS:n laaja hyökkäysarsenaali ja nimimiehet mainittu samassa vitsissä ja seuraavaksi kuulemme höpsön tarinan siitä kuinka Aki "Raision tyhjä tynnyri" Berg nauroi matkalla pankkiin, ettoinoi.

TPS on ihan hyvä jääkiekkojoukkue, mutta onneksi parempi voittaa.
 

jukkaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
KalPaa kovempaan testiin ei puolustus tämän päivän SM-liigassa joutua. Ja lisäksi TPS pelaa tietyllä tavalla samantyylistä kiekko...

TPS teki kuitenkin esim. runkosarjassa enemmän maaleja kuin KalPa ja löysi reikiä myös esim. JYPin puolustuksesta (vähiten päästettyjä maaleja liigassa).

Eipä siinä, makeammalta voitto tuntuu, kun vihulaisen fanit ovat noinkin varmoja helposta voitosta. (helppo sen on pakko olla, jos TPS ei millään pysty maaleja tekemään).
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
KalPaa kovempaan testiin ei puolustus tämän päivän SM-liigassa joutua.

Kiekon siirtely pelaajalta toiselle omalla puolustusalueella ei nyt ihan vastaa ainakaan omaa käsitystäni SM-liigan kovimmasta hyökkäyksestä, vaikka siihen läpsyttelyyn osallistuisi Kuopion puolijumala Sami Kapanen. Tähän, kun vielä lisätään fakta siitä, että kerholaiset eivät ole nähneet kuuteen peliin vastustajan heittävän pystysyöttöä omalta puolustusalueelta eteen päin, niin yllätys voi olla melkoinen. Jypiläisiä yhdellä pystysyötöllä ohitettiin parhaimmillaan kolme. Hämeenlinnassa sillä yhdellä puolustusalueelta lähtevällä pystysyötöllä ohitetaan varmaan jo koko Kerhon joukkue aina Lassilaa myöten, joka on huitomassa mailallaan vaaleanpunaista elephanttia sivummalle.
 

Morgoth

Jäsen
Lassila voi aivan helposti vielä ryöstää osan maalintekopaikoista. Joita ei siis ole luvassa mitenkään roppakaupalla.

Lassila voi antaa myös pari maalia tilanteista, jotka eivät ole lähelläkään maalitekopaikkaa... Krhm, aika heikoilla olette jos Lassilan varaa laskette. Sanon että se kortti pettää 100 % varmasti, jos pelkästään Lassilaan luotatte niin pohjaan menette, ja lujaa.
 
Viimeksi muokattu:

J.Petke

Jäsen
Eipä siinä, makeammalta voitto tuntuu, kun vihulaisen fanit ovat noinkin varmoja helposta voitosta. (helppo sen on pakko olla, jos TPS ei millään pysty maaleja tekemään).

Ei tässä kukaan varma voitosta ole. Taatusti tulee olemaan tiukkoja matseja sillä mieletsäni TPS:än hyökkäys on asteen luovempi kuin Kalpan ja ylivoima on taatusti vaarallinen myös. Se oli perimmäinen sanoma jotta tuskin kukaan voi keksiä vittumaisempaa pelitapaa kuin tuo Kalpan pelitaktiikka on. Eli tilaa on pakko olla enemmän tässä sarjassa. Ja kun Kalpan taktiikka pystyttiin murtamaan niin luotto vaan lisääntyi omaan joukkueeseen.
 

12961

Jäsen
Kova luotto omiin tuntuu olevan Hämeenlinnan suunnalla, eikä se toki väärin ole.
Itse taas en usko, että kerhon puolustus olisi yhtään kovempi haaste Tepsin laajalle hyökkäysarsenaalille, kuin mikään tähän mennessä kohdatuista. Jypiä vastaan oli "nelosketju" liekeissä, finaalisarjassa on luultavasti taas nimimiesten vuoro.

Tässä ketjussa piilee ruutitynnyri, molemmille puolille on kertynyt itseluottamusta reilusti. Katsotaan mitä joukkueita siellä on puolin jos toisin voitettu, eihän tuo mikään ihme ole! Mikäli joku peleistä repeää, räjähtää tämä ketju käsiin kuin JYP-TPS-välieräketju konsanaan.

Joku mainitsi, ettei SM-liigassa voi puolustus joutua KalPa-hyökkäystä kovempaan testiin. Tuohan ei pidä ihan paikkaansa, mutta lähellä on, ettei SM-Liigassa hyökkäyspeli kokonaisuutena voi joutua JYPin viisikkopuolustusta kovempaan testiin. Vittumaistahan traktoreita vastaan oli pelata, varmasti toki on Kerhoakin.

Voitaisiin sanoa, ettei joukkueen puolustus voi SM-liigassa joutua KalPa-hyökkäystä yksipuolisempaan testiin. Samoja piirteitä on myös palloseuran hyökkäyspään pelissä, mutta meillä sentään on rinnalla suoraviivaisuutta ja monipuolisuutta.

Miettikääpäs sitä, että TPS on päästänyt 18 maalia näissä playoffeissa, ja joukkoon mahtui myös yksi 4-0 JYPille päättynyt matsi. Tuo tekee siis 1,8 maalia/peli, 9 pelin otoksella 1,4. Perkeleen kova saldo joukkueelle, jonka veskareitten ja puolustuksen piti olla playoffeihin lähdettäessä kreppipaperia. JYPinkin erittäin kova paine kestettiin enemmän kuin kohtuullisesti kun paineen alla alettiin pelata rohkeammin. TPS:n peli kehittyi edellisen sarjan aikana eniten karvauksen alla pelaamisessa, loppua kohti rohkeus pitää kiekkoa omassa päässä, pienessä tilassa kasvoi ja kasvoi. Kerhon karvauspelistä en osaa sanoa juuta enkä jaata, tuskin paine ihan JYPin luokkaa on?


TPS on kohdannut tähän mennessä kaksi voimakkaasti ylöspäin pelaavaa joukkuetta, JYPin ja Lukon. Miten sen pelitapa toimii ainakin osin kiekkokontrolliin luottavaa HPK:ta vastaan? Vaikea ennustaa. Miten HPK:n pelitapa toimii TPS:aa vastaan? Lähes yhtä vaikea ennustaa. Ihan nopanheittoa kaikki arviot tästä sarjasta. Tässäkin suhteessa hienot joukkueet pelaavat finaaleja.
 
Viimeksi muokattu:

12961

Jäsen
Lassila voi antaa myös pari maalia tilanteista, jotka eivät ole lähelläkään maalitekopaikkaa... Krhm, aika heikoilla olette jos Lassilan varaa laskette. Sanon että se kortti pettää 100 % varmasti, jos pelkästään Lassilaan luotatte niin pohjaan menette, ja lujaa.

No, meillä on ainakin kokemusta Teemu-Finaalit-yhdistelmästä, viimeksi se oli melko surkea. Kaverista tuli mieleen Kimmo Lecklin kaikkine imurointeineen.

Veskarit kehittyvät, enkä lähtökohtaisesti näe sillä osastolla edgeä kumpaankaan suuntaan, vaaka voi toki kääntyä ja suuntaakin voi heitellä kolikolla.

Miten se Upin mainitsema kahdenkeskeinen luottamus Lassilan kanssa mahtaa pitää, paljastaako jotain?
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Itsevarmoja ovat Hämeenlinnassa. Eikä ihmekään, onhan joukkue pelannut huikean kevään. Mutta nyt vastaan asettuu se kovin mittari. Kuka olisikaan hetki sitten uskonut, että se on TPS.

HPK:n pelistä en tiedä juurikaan. En ole seurannut. Joten, jätän kerhon arvostelun sikseen.

Sen sijaan TPS:n peliä minulla on ollut ilo seurata. Sen kehittyminen on huikeaa. Pienen vinkin annan sinne vastustajan suuntaan, jos teillä on jotain ennakkokäsityksiä, ettekä ole nähneet palloseuralta pelejä playoffeissa, suosittelen ennakkokäsitysten unohtamista.

TPS on parantanut peliään jatkuvasti molemmissa sarjoissa. Odotettavaa on, että näin tapahtuu myös HPK:ta vastaan. Lisäksi JYPiä vastaan alussa hienoisesti näkynyt pelituntuman puute, ei nyt ole ongelma.

Maalivahdit ovat olleet tasaisia, eikä ongelmia siellä päässä ole ollut. Muutama helppo maali meni JYP-sarjassa, mutta varsinkin loistavalla ja työteliäällä alaspäin pelaamisella on autettu maalivahteja.

Puolustus on löytänyt jostain huikean itseluottamuksen. Katseet suuntaisin varsinkin erääseen Markus Nordlundiin, jonka pelaaminen on ollut mukavaa katseltavaa (tätä ennen ei varmaankaan ikinä). Lisäksi puolustuksesta löytyy eräs liigan parhaista oman pään luudista (Joonas Järvinen) sekä loistavan laukauksen ja liikkeen omaava Lee Sweatt. Kun tähän lisätään hyvät perusluutijat Skålberg ja Vittasmäki sekä äijämäinen Halonen, on puolustus varsin hyvällä mallilla. Kaverit suorittavat aivan tasonsa ylärajoilla, mutta peliesityshän tuo on joka ratkaisee. Näin hyvää, en tältä puolustukselta uskonut ikinä näkeväni, mutta näin se vain on. Eipä tässä juurikaan Bergiä tarvita. Tämä vahvaan kiekkokontrolliin perustuva pelitapa tuottaa tietysti haittapuolena välillä omaan päähän paineen (heitetään muutama pakki-pakki liikaa), mutta onnistuessaan purkaa helponnäköisesti vastustajan karvauksen.

Hyökkäysosasto on mielestäni jo valmiiksi kovin aliarvostettu, onhan se tehnyt kovat tehot jo runkosarjassakin. Laajuutta löytyy ja jokainen kenttä pystyy ratkaisuihin. Hokki-ketju on noussut yllättäen esiin, ja saanut paljon onnistumisia. Plihalia voidaan hieman yllättäenkin käyttää päällystakkina, rooli, joka voi muodotua yllättävän tärkeäksi. Lisäksi Venäläinen pelaa todella äijämäisesti ja I.Filppulan taituruuden tulevat varmasti myös HPK:n isokokoiset kaverit toteamaan.

Erikoistilannepelaaminen on myös pikkuhiljaa alkanut näyttää lupaavia merkkejä. Ylivoimalla pelaaminen on onnistuessaan helpon ja näyttävän näköistä. Toisaalta, ongelmia on myös välillä muodostunut, kun Filppula on jäänyt hautomaan kiekkoa. Alivoima pelaa mielenkiintoisesti. Todella aggressiivinen paine jatkuvasti kiekolliseen. Tämä on tuottanut edellisille vastustajille ongelmia. Löytyykö HPK:lta jokin resepti siihen?

Olen vahvasti sitä mieltä, että TPS:n saadessa sen hurmoksen päälle, jolla JYP kaatui kolmesti peräkkäin, ei HPK vain yksinkertaisesti pärjää. Turussa on halli täysi ja tunnelmaa löytyy, joten kuudes kenttäpelaajakin saadaan. Nyt joku kysyy, että kestääkö nuoren TPS:n joukkueella pää? No, tuloksia voi katsella noista aikaisemmista peleistä, eli kyllä se kestää. Toisaalta, JYP-sarjan alussa oli ongelmia, joten sarjan alku näyttää varmasti pitkälti suunnan mihin tässä mennään.

Muuten, loistava tuo TPS:n ja VMP:n organisoima paitajuttu.Tälläistä kaivattiinkin!

Noh, torstaina sarja käyntiin! Finaaleita, meidän palloseura! Huhhuh! Kruunua kaudelle hakemaan!
 

Nilkkakiituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
PALLOKERHoo
Aukaisen sanattoman arkkuni näistä "ulkojääkiekkoilullista" aspekteista finaalisarjasta.
Hpk kannalta näen selkeänä etuna , Parkanolaistaustainen Suikkanen( ehkäpä osa heistä on siittänyt toisensa liian läheltä ja siksi maine paikkakunnalla maanlaajuisissa tilastoissa kärkipäässä kärhämissä)
ei ole sen enempää haalinut näitä Hokkitaustaisia umpirohkeita rouhijoita. Mikäli näitä " rohkeita rouhijoita" olis enempi nykyisten pehmeitten Paraislaisten sijaan, niin meno voisi olla paljon kylmempää kaukalossa sisäsuomalaisten kannalta.

Näkisin molemmat valmentajat tasaväkisinä Kauhajoki/ Parkano paikallisottelussa median valokeilassa ja vaihtoaitiossa. Molemmat valmentajat keskittynevät oman joukkuen suorituksiin sekä tarvittaessa haukkuvat tuomarit alimpaan mahdolliseen vesistöön tai vesilinnun pesintäaluelle.

Kenttäpelaajien osalta näkisin maalivahtiedun olevan sisäsuomen puolella, tuskin Lassila vuotaa sen enempää kotipuolessaan siellä Åbrössä, vaikka muutama tuhat nuhaista rannikkotuulesta kipeytynyttä kimeää kurkkua nimeä huutaisivatkin. Näistä vihulaisen maalivahdeista ei ole mutua, kuin että ovat vuotaneet riittävästi, ei siis ole tarvetta torpedoida ketään ylitsepääsemäntöntä lepakkomiestä tai mörköä Tuukankaan tukka silmillä.

Kenttäpelaajien osalta olen hivenen tietämättömän jäävi vertailemaan paremmuutta paperilla. Ajatuksena näkisin tämän Tepsin suurimman tuikun eli Sweatin vatsan olevan varmasti täydempi tai ainakin huomattavasti helpommin ilmaantuva tappiotilanteessa jo tehdyn Nhl sopimuksen myötä kuin esim. kun esimerkiksi Tuulolan tai "parhaassa mahdollisessa näyteikkunassa" olevan Mäenpään kannalta.

Hyökkäyskaluston vertailuja en lähde tekemään sitäkään vähää, kun tuntemus on luokkaa Louhi nimeltä. Jyrkihän törkkii pelitilanteissa melko kiitettävästi oman joukkueen kannalta.

Ratkaisevan ulkojääkiekkoilullisena teemana näkisin 6 kenttäpelaajan matkan onnistumisen ottelupäivänä hallille, hpk:llehan riittää vallan mainiosti kotiotteluiden voitollinen teema, jolloin ratkaisu kuitenkin menee kriittisesti pitkälle vapun ylitse ja tuossa vaiheessa 6 kenttäpelaajan kestävyys korostuu pitkässä ottelusarjassa. Pitkässä ottelusarjassa 6 kenttäpelaajan ei kannata lähteä mukaan vauhtileikittelyihin vieraista pulloista, vaan pysyttävä harjoituskauden metodeissa.

6 kenttäpelaajan merkitys voi korostua ratkaisevissa otteluissa, saamieni sisäpiiritietojen mukaan tps:n ulkomaalaistaustainen hyökkääjä asuisi tuttavapiirini koiran ulvonnan säteellä. Itsehän olisin valmis syöttämään viagraa tai muuta ulvonta-ainetta tälle viattomalle luontokappaleelle tilanteen näin vaatiessa ja näin ollen ratkaisupelaajan yöuniin saataisiin minimiin.

Leikkileikkinä eihän tämä ole kuin hokia ja pelataanhan Turussa sitä pääsarjatason kesälajiakin paraikaa, joten ei tämä finaalisarja niin vakavaa ole .

Jag har talat ( Mesopotamian hiusmiljunääri)

korjaan kirjoittanut
Pöytälaatikko novellisti Puusalmi

Turkulaiset vitsejä kiitos
Vai onko Saksa on paska maa , tä?
 
Viimeksi muokattu:

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Kova ja kiinnostava sarja tulossa. Olin aivan varma että tästä johtuen otteluketju paukahtaa näkyville viimeistään keskiviikko aamun aikana. Pronssimatsin ketjussa vedellään jo toista sivua ja finaalipörinät löytyy vain täältä. Ei sillä, itse en koe olevani kyvykäs kyseistä ketjua avaamaan, joten jätän sen jollekkin joka sen osaa myös näyttävästi hoitaa.

Alle 21 tuntia enää, josta yöhönkin uppoaa kivasti aikaa nukkuessa, jos uni edes tulee. Aikalailla kaikki oleelliset tiedot täällä onkin jo läpikäyty, joten lisää oma turinointia ensimmäisen pelin jälkeen. Mielenkiinnolla odotan että millainen se Suikkari-Tepsi sitten onkaan.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Takinnapit ovat ainakin meikäläisellä visusti kiinni. Nyt pystyy jo ehkä jonkinlaista pelillistä vertailua heittämään, kun muutaman päivän tyhjä olo on ohitse. TPS:llä on ainakin tälläisellä urheiluruutu-skouttauksella varsin vaarallinen ylivoima: useita variaatioita löytyy ( haetaan ohjauksia, Filppula lätyttää sektorille tai Sweatille haetaan vetoa) . Joten HPK:n alivoiman on toimittava ja ennen kaikkea boksissa on pysyttävä poissa. Onneksi jäähymäärät ovat ainakin tuntuneen vähentyneen HIFK-sarjasta.

Mitä nyt näitä pelaajia pystyy vertailemaan, niin HPK:lla on mielestäni laajempi sentteriosasto ( tosin osin johtunee myös AUK:n loukkaantumisesta), Birner ja Virtala kun eivät (?) "virallisia" senttereitä ole. Muuten TPS:llä on kyllä laajempi hyökkäysarsenaali. Puolustus- ja maalivahtiosastot ovat, kuten jo mainittua, tasaisia, vaikkakin HPK:lla kokemusta on enemmän, mutta toisaalta TPS:n etuna on puolustuksessa parempi liike.
 

12961

Jäsen
Ajatuksena näkisin tämän Tepsin suurimman tuikun eli Sweatin vatsan olevan varmasti täydempi tai ainakin huomattavasti helpommin ilmaantuva tappiotilanteessa jo tehdyn Nhl sopimuksen myötä kuin esim. kun esimerkiksi Tuulolan tai "parhaassa mahdollisessa näyteikkunassa" olevan Mäenpään kannalta.

Tämä Sweattin NHL-soppari oli ruotsalaisten lehtien tiedossa jo Lukko-sarjan aikana, oliko jopa runkosarjan lopussa. Ei ole vielä näkynyt, vaikka sopimus olisikin ollut jo allekirjoitettu. Toiseksi, ei ole Canuckskaan sopimusta julkaissut, vaikka mikään ei estäisi.

Mistä näitä tietää, onko vaikka Mäenpäällä tahi Tuulolalla ensi kaudeksi soppari johonkin? Joidenkin pelaajien suorittaminen lopahtaa soppariin, toisten ei. Yleensä jälkimmäistä sorttia olevat menestyvät urallaan paremmin. Ilari Filppulan soppariahan on pidetty jo varmana, mutta asenne vain paranee peli peliltä. Pitäisin Filppulaa perstuntumalta malliesimerkkinä tyypistä, joka vaipuu alas nimi paperissa, näin ei kuitenkaan ole käynyt, olisiko Suikkasella jokin rooli tässä?
 

M10

Jäsen
Kerhon fyysinen osasto, mikä on monella tapaa (taklaukset + jaksaminen) aika vertaansa vailla tässä liigassa, sai hyvin pitkissä sarjoissa väsytettyä kovilla taklauksilla ensin Granlundin ja sitten Kapasen. Ja toki monta muutakin siinä sivussa. Kolehmainen kolasi KalPa-sarjan toisessa ottelussa Adam Anderssonin kolme kertaa ja tämän jälkeen svedu hipsikin varjojen rajamailla.

TPS:stä ei edellä mainitun tasoisia vastustajia löydy. Sweatt on kaikkien huulilla, joten häntä voisi Kolehmainen tai joku muu kolata muutaman kerran lujaa, vaikka se on jo toki ainakin kertaalleen Rinkelinmäellä tehty. Kertaus on opintojen äiti ja huomenna hyvä paikka lisäopinnoille. Rautakorpi tunnetusti antaa luvan pelata kovaa tai jopa ylikovaa vastustajan parhaimpia pelaajia vastaan. Mitään ämmämäisiä vahingoittamisyrityksiä tuskin kuitenkaan nähdään. Reiluilla taklauksillakin voi himmentää vastustajan fyysisesti ja henkisesti.

Myös Halosen mukilointi osa2 (osa1) olisi mukavaa nähdä, mutta toisaalta Tuukan ei kannata tappeluhommiin enää lähteä kun on sen verran tärkeä mies Kerholle.

Mielenkiintoista nähdä miten TPS:n hermokontrolli pitää kun miestä alkaa tulemaan niskaan kovalla vauhdilla ja usein. Jotenkin sellainen tunne TPS:stä, että ovat halukkaampia torikokouksiin kuin esim. KalPan toisen posken kääntäjät. Tämä siis hyvä tulevan sarjan kannalta. Kaukalossa pitää olla hivenen väkivaltaa, kovia taklauksia ja hässäköitä. Keitäs oikeasti fyysisiä ja kovia pelaajia TPS:stä löytyy kuin Halonen? Marko Mäkinenkin elää näköjään vielä, mutta eikö se ole enemmänkin rottaosaston tökkijä kuin fyysinen pelote?

**

Toivottavasti Laamanen on pelikunnossa huomenna, vaikka sitten akvaario päässä. Jos ei ole, niin Holmberg (pelkkä ajatuskin puistattaa) tai Alatalo hyppää kehiin. Eikös Kärmäri ole jossain Pietilän hässäköissä tällä hetkellä?

Yleensä en veikkauksia tee, mutta nyt on hallussa tieto; Kerho voittaa tämän ottelusarjan 4-1. Sakari Kuosmanen vanhana gloryhunterina saapuu vapun tienoilla Hämeenlinnan torille vetämään Finlandian eikä kukaan laula mukana.
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Mielenkiintoista nähdä miten TPS:n hermokontrolli pitää kun miestä alkaa tulemaan niskaan kovalla vauhdilla ja usein. Jotenkin sellainen tunne TPS:stä, että ovat halukkaampia torikokouksiin kuin esim. KalPan toisen posken kääntäjät. Tämä siis hyvä tulevan sarjan kannalta. Kaukalossa pitää olla hivenen väkivaltaa, kovia taklauksia ja hässäköitä. Keitäs oikeasti fyysisiä ja kovia pelaajia TPS:stä löytyy kuin Halonen? Marko Mäkinenkin elää näköjään vielä, mutta eikö se ole enemmänkin rottaosaston tökkijä kuin fyysinen pelote?

Kolme sanaa: Tomas Plihal. Enemmän mielenkiinnolla odotan, että miten HPK:n hermokontrolli pitää tämän miehen ja Mäkisen Markon pihdeissä. Sieltä tulee joka ilta naamapesua, häiriintyneitä lauseita ja poikittaista mailaa.

Plihalilla on myös se vittumainen puoli, että on koko sarjan paras pelaaja. Jopa yhdellä polvella. Lisäksi omistaa sarjan kauneimman vaimon. Ja eniten rahaa. Unohtamatta isointa mulk.. No ihan sama.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Kolme sanaa: Tomas Plihal. Enemmän mielenkiinnolla odotan, että miten HPK:n hermokontrolli pitää tämän miehen ja Mäkisen Markon pihdeissä. Sieltä tulee joka ilta naamapesua, häiriintyneitä lauseita ja poikittaista mailaa.

Plihalilla on myös se vittumainen puoli, että on koko sarjan paras pelaaja. Jopa yhdellä polvella. Lisäksi omistaa sarjan kauneimman vaimon. Ja eniten rahaa. Unohtamatta isointa mulk.. No ihan sama.

Ja miehen ääni on kauniimpaa kuin bruno bavarottin jokellus
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Plihalia voidaan hieman yllättäenkin käyttää päällystakkina, rooli, joka voi muodotua yllättävän tärkeäksi.
Ansiokasta analyysiä omasta joukkueesta, kiva oli lukea. En ole ihan viime aikojen Tepsiä päässyt näkemään, kun Kerhon pelejä on tullut tiiviisti telkkarista. Mutta kenen päällystakiksi ajattelit Plihalin laittaa? Kerhoa vastaan päällystakin asettaminen kuulostaa yhtä nerokkaalta idealta kuin AA-kerhon perustaminen Dubaihin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mistä näitä tietää, onko vaikka Mäenpäällä tahi Tuulolalla ensi kaudeksi soppari johonkin?
Stop the Press! Juuri saamamme tiedon mukaan Marko Tuulolan ensi kauden joukkue on selvinnyt. Veikkaan, että siinä sopimuksessa ei ole NHL-pykälää. Mäenpää lähtee joka tapauksessa, ei ole tahtia haitannut. Laakkonen lähtee joka tapauksessa. Pelaa elämänsä parhaita pleijareita. Syväsalmi on paska.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Suunnitelma Lassilan murtamisesta kuulostaa hienolta, mutta siinä on yksi suuri mutta. Kerhon puolustuspeli jalostui KalPaa vastaan huippuunsa. TPS tuskin pystyy esittämään mitään sellaista, millä Lassila saataisiin edes kunnon testiin. Tämä ei tietenkään estä helppojen maalien syntymistä, jos niitä on tullakseen. Eikä Lassilakaan ohittamaton ole. Mutta jos Kerho on täydellä sykkeellä mukana, ja miksei olisi, sellaista virhesumaa tuskin nähdään, minkä seurauksena TPS karkaisi Kerholta yhdessäkään matsissa. Tämä ei ole mitään uhoa. TPS joutuu luultavasti puskemaan päätään seinään koko sarjan ajan. Kannattaa olla suunnitelma B myös valmiina.

Minun mielestäni Lassila ei joutunut välierissä kunnon testiin. HPK puolusti sen verran hyvin ja tiiviisti, että KalPalle avautui harvinaisen vähän maalipaikkoja. Toki jossiteltavaa jäi sen suhteen, pystyikö KalPa parhaaseensa sarjan aikana. HPK:n puolustus on kuitenkin murrettavissa, mistä kertoo sekin, että KalPa teki vielä viimeisessäkin pelissä kolme maalia, joista kaikissa oli puolustuksen virhe taustalla. Lassilan ei mitään huikeuksia tarvinnut esittää ennen kuin kahdessa viimeisessä ottelussa. Turussa en silti liikaa vähättelisi Lassilaa. Vaikka päästikin yhdessä pelissä kolme helppoa maalia, niissä tärkeimmissä otti kaiken tarvittavan kiinni.

Lisäksi KalPan hyökkäyspeli on täysin erilaista kuin TPS:n, joten oikeastaan matkaeväitä siitä sarjasta on jäljellä melko niukalti. Kerho pelasi melko passiivisesti koko sarjan, karvaus oli aika laimeaa. Toki ihan aiheesta, ei siellä oranssipaidat paljoa juoksennellu hyökkäyspäädyssä. Pointtina siis se, että Kerholla on edessään taas uusi pelityyli. Ja kyllä TPS on sen verran liekeissä, että HPK:n puolustus on takuuvarmasti helisemässä. Vaikka niin on toki TPS:nkin.

Ja pakko vielä kommentoida tuota M10:n viestiä. Granlundista en osaa sanoa mitään, mutta Kapasen Kerho kyllä teloi eikä suinkaan väsyttänyt taklauksillaan. Teidän onni, ettei jäänyt maikailemaan, eikä näin ollen hankkinut Kerholle ulosajoa. Anderssonin kohdalla olet osittain oikeassa, vaikka toisaalta Andersson ei oikein missään vaiheessa loukkaantumisensa jälkeen päässyt vauhtiin mukaan. Ruotsalainen pettää aina pahimmalla hetkellä. Kerho on fyysinen joukkue, totta, mutta kyllä (kai) TPS:stäkin löytyy miehiä vastaamaan huutoon.

Tämä on kyllä aika ympäripyöreä sarja. Vaikea määrittää kumpi olisi ennakkosuosikki tai niskan päällä. Kahden ensimmäisen pelin jälkeen ollaan ehkä viisaampia. Ja tänäänhän se sitten alkaa. Mielenkiintoiset finaalit tulossa, se on ainakin varmaa.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Teemu tehopesussa

No, meillä on ainakin kokemusta Teemu-Finaalit-yhdistelmästä, viimeksi se oli melko surkea. Kaverista tuli mieleen Kimmo Lecklin kaikkine imurointeineen.

Niin, tämän jälkeenhän on paitsi vettä virrannut Aurajoessa, myös em. Teemu Lassila päässyt Jari Kaarelan maalivahtikoulu & kumikorjaamon koulittavaksi, jossa käytännössä ja käsittääkseni ensin tehopestiin Urpo Ylöseltä saadut kerettiläiset ja takavuosien wanhentuneet maalivahtiopit pois ja tilalle istutettiin nykymaalivahtityylinen käyttöjärjestelmä.

Itse ainakin muistelen, että ensimmäiset puoli vuotta Kerhossa Lassila lähinnä osallistui Kaarela-akatemian valko-musta-oranssi -tehopesuohjelmaan.

Täältä tähän
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan finaalissa -- HPK-TPS -- nyt saa naattia!

Paljon on tapahtunut, paljon on kirjoitettu, paljon on pelattu, paljon on tilastoja tutkittu. Kukaan ei uskonut, josko joukkueet itsekään runkosarjassa, että kumpikaan joukkue tänne yltäisi, mutta pudotuspelivaiheessa nämä joukkueet laittoivat ennakkosuosikeista molemmat kaksi laulukuoroon para seitsemästä sarjoissa, vastakkain ovat siis kiistatta kauden kaksi parasta joukkuetta.

Nyt puhutaan nimenmaan joukkueista, ei nimistä. Kyllähän molempien nimilistaa viime pelistä kun katsoo, ei voi kuin hattua nostaa, miten on vuorineuvosjoukkueita kaadettu, vaikka tokihan Kerhossa muutama jo erittäin pitkältäkin tai lyhyemmältä (kun puhutaan vähintän parista kaudesta) väliltä oleva tähti mukana on. Oma focus on ollut täysin HPK:n peleissä näissä pudotuspeleissä, joten TPS:n tekemiset on tulleet tutuiksi maalikoosteista ja kirjoituksien välityksellä, että paha tässä on mennä kauheata syväanalyysia TPS:n pelistä tekemään, hyviä varmasti ovat, ihan tulostenkin perusteella. Mutta runkosarjassa tuli kyllä ihmeteltyä, että mites tämä TPS näin vaikea on, ihan mahdottomalta tuntui voittaa niitä matseja, taisi jäädä pienimmäksi pistepussi juurikin turkulaisia vastaan käydyissä otteluissa.

Täällä JA:ssa on jo normaaliin tapaan etsimään vastustajasta heikkoja kohtia, näin toki varmasti tekevät joukkueetkin, sinne kannattaa iskeä, mistä omalle joukkueelle hyöty saataisiin. Minusta on kuitenkin niin hienoa saada vastaan uudessa nosteessa oleva perinteikäs seura, jossa löytyy kaikilla kanteilla sitä kiekkokulttuuria. Suikkanen tuo siihen sitten vielä ihan omanlaisensa mausteen, juuri kukaan ei kai voi olla tykkäämättä tyylistään. Aijai, tämä finaali on niin naminamipusipusi!

Etukäteen on tasaista, mutta tilastot kertovat karua faktaa, ettei viiteentoista kauteen hopeajoukkue ole voittanut kahta peliäkään. Tässä vaiheessa vaan bensa loppuu ja mestari on kiistaton. Toki uskon Kerhon pelaajiin, kuntopohjaan, pelisysteemiin ja sen muutoksiin, Rautokorpeen ja Lassilan jäämieheyteen niin paljon, että me viedään tää sarja. Mutta toisinkin voi käydä, sitä murehditaan sitten vähän, voittajia ollaan kuitenkin kaikki.

Että tälläista ajatuksenvirtaa pystyy näin 1. finaalin aamuna enää tuottamaan. Iloisena olen huomannut, että uusia analyyttisiä ja hyviä HPK-kirjoittajia on putkahdellut tähän viestiketjuun urakalla. Oikein miellyttäviä finaaleita siis kaikille, muistakaahan kerholaiset ja palloseuralaiset nauttia tilanteesta!

PS:Toivottavasti kaikki pelaajatkin pääsevät kokemaan kentän tapahtumia, eikä loukkaantumisia nähdä tai niistä on selvitty/selvitään pelaavaan kokoonpanoon.
 
Viimeksi muokattu:

jukkaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin, tämän jälkeenhän on paitsi vettä virrannut Aurajoessa, myös em. Teemu Lassila päässyt Jari Kaarelan maalivahtikoulu & kumikorjaamon koulittavaksi, jossa käytännössä ja käsittääkseni ensin tehopestiin Urpo Ylöseltä saadut kerettiläiset ja takavuosien wanhentuneet maalivahtiopit pois ja tilalle istutettiin nykymaalivahtityylinen käyttöjärjestelmä.

Itse ainakin muistelen, että ensimmäiset puoli vuotta Kerhossa Lassila lähinnä osallistui Kaarela-akatemian valko-musta-oranssi -tehopesuohjelmaan.

Täältä tähän

Siinäpä varmaan syy, miksei Teemu ole lennellyt rapakon taakse, niinkuin monet muut Urpon opissa olleet molarit. :)
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mutta kenen päällystakiksi ajattelit Plihalin laittaa? Kerhoa vastaan päällystakin asettaminen kuulostaa yhtä nerokkaalta idealta kuin AA-kerhon perustaminen Dubaihin.


Totta, suotta sitä pelimiestä on päällystakiks uhrata, jos ei vastustajalta yhtään pelimiestä löydy. No joo, Halonenkin riittää. Puhtaita taklauksia, niin että vastustajan pelaaja tippuu ja sen jälkeen Mäkelältä palaa käpy ja nyrkkeilee ittensä suihkuun.

Sarjasta tulee varmasti tiukka, toivottavasti pelataan rehdisti mutta kovaa. Loukkaantumisia ei kellekkään toivo. Lassilan pelintaso tulee vaikuttamaan paljon. Leggio ja Engren on ainakin tähän asti pystynyt pelaamaan kovalla tasolla. Puolustus on ollu loistava ja samoin hyökkäyskin. TPS:llä on kaikki avaimet mestaruuteen, omaa peliä kun pelataan, niin kerho kaatuu varmasti.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Totta, suotta sitä pelimiestä on päällystakiks uhrata, jos ei vastustajalta yhtään pelimiestä löydy. No joo, Halonenkin riittää. Puhtaita taklauksia, niin että vastustajan pelaaja tippuu ja sen jälkeen Mäkelältä palaa käpy ja nyrkkeilee ittensä suihkuun.
Kivoja toiveita sulla. Itsekin toivon Mäkelältä ylälyöntejä. Vaikka siihen Plihaliin. Todennäköisesti Mäkelän kohteena on kuitenkin Filppula. Erkinjuntille riittää Syväsalmi.

Näiden pleijareiden Kerho on hiukan kuin Star Trekin The Borg. Ei puhuta siis monikossa, vaan yksikössä. Ensin viisi jätkää puolustaa, hetken päästä se sama viisi jätkää hyökkää. Päällystakkitaktiikassa tarvitaan siis The Plihal, joka koostuu aina yhdestä kentällisestä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vai väkivaltaa ja piällysmiehiä. Puheet on kuin kotkalaisilla lakkovahdeilla. Seuraavaksi joku käy varmaan laittamassa jalkansa TPS-bussin takarenkaan alle ja huutaa, että "se ajaa päälle!"

Noh, eiköhän tämä tästä lähde melko postiivisesti liikkeelle. Lassila on nähty ja Syväsalmi tulee edelleen olemaan pihalla kuin Ville Siren parhaimmillaan.
 

12961

Jäsen
Etukäteen on tasaista, mutta tilastot kertovat karua faktaa, ettei viiteentoista kauteen hopeajoukkue ole voittanut kahta peliäkään. Tässä vaiheessa vaan bensa loppuu ja mestari on kiistaton.

Tilastot kertovat myös karua faktaa siitä, ettei finaalissa ole koskaan kohdannut runkosarjan 5. ja 6. :) Jotenkin uskoisin, että pitkä sarja nähdään.

Illan pelistä ei voi paljonkaan sanoa, olihan palloseura JYPiäkin vastaan sarjan alussa aivan lapanen, loppua kohti peli parani huomattavasti. Vasta 3. kerralla saatiin se ratkaiseva vierasvoitto Hippokselta. Rinkelinmäki ei ole varmaan yhtään helpompi paikka tepsille kuin hippos, toisaalta turkuhallikaan ei liene helpompi HPK:lle kuin Niirala.

Sanoisin, että ensimmäisen neljän pelin perusteella voidaan lähes vedenpitävästi ennustaa sarjan voittaja, lukemat lienevät 4-3/2 suuntaan tai toiseen.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Pelicans vs Tappara
  • 2.56
  • 3.50
  • 2.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös