Finaali 2013: Tappara – Ässät

  • 396 821
  • 1 765

susi

Jäsen
Pientä loppuanalyysia finaalisarjasta.

Tapparan mestaruushaaveiden osalta matto vedettiin tietyllä tapaa alta sen Hifk-sarjassa tapahtuneen mustan minuutin johdosta jona aikana joukkueen kaksi kärkihyökkääjää loukkaantuivat loppukaudeksi (2. paras pistemies + paras av-spesialisti sekä 3. paras pistemies).

Finaalisarjan osalta myös erittäin harmittavaa oli Ässien Kaukorannan ala-arvoiset ja Tapparaa halventavat (tietoiset?) kommentit Tapparan pelityylistä juuri ennen finaalien alkua. Tätä linjaa jatkoivat Ässät-pelaajat vielä ensimmäisen häviönsä jälkeen. Olisin toivonnut, että myös Ässät-valmennus olisi kunnioittanut enemmän vastustajaansa ja mahdollisuutta pelata mestaruudesta muutoin kuin siten, että lähdetään heittämään lokaa vastustajan niskaan. Porissa kun kovin on korostettu rehtiyttä niin valitettavasti sitä ei nyt tältä osin nähty. Seula-huudot Metsolalle olivat myöskin minusta erittäin epäurheilijamaisia, ymmärrän kyllä mitkä paineet Porissa mestaruuden voittamisen suhteen oli mutta aivan en ymmärrä näiden kaikkien tekojen oikeutusta.

Täällä on nyt rinnastettu Rautakorven ajottaista kritiikkiä yksittäisistä tuomioista samanlaiseksi kuin tuo Kaukorannan moraaliton veto mutta nämä nyt ovat aivan eri asioita. Se on eri asia kritisoida otteluvalvojalle taikka sanoa mediaan, että jäähy tuli hepposin perustein. Rautakorpi taikka Tapparan pelaajat eivät ennen ottelusarjaa, ottelusarjan aikana taikka ottelusarjan jälkeen kommentoineet missään negatiivisesti Ässien pelitavasta (vaikka oikeutta tähän olisi ollut aivan yhtä paljon). Ainoastaan positiivisesti, ja mm. Ville Niemisen haastattelussa näkyi Ässiä kohtaan se aito kunnioitus. Mitäköhän liianikiekko-heittoa taikka "ei ne edes yritä pelaa" kommentia olisi Porista saatu jos toisin olisi käynyt.

Ässien hurmos ja Tapparan kärkipelaajien loukkaantumiset olivat sellainen toistuva yhtälö edellisestä vuoden 2006-sarjasta ja myös tällä kertaa tiukka sarja kääntyi Porille lähes identtisin lukeminen. Tapparan osalta sarja ratkesi kotiedun lipemiseen. Sitä kun ei kyetty pitämään vaikka esim. 5. pelin osalta kaikki ratkaisut olivat jo omissä käsissä.

Loppupelissä sarja sitten kääntyi siihen, että maalivahtipelissä ollessa eroa (etenkin Porin otteluissa) niin Tapparan hyökkäyksen olisi pitänyt olla selvästi tehokkaampi jotta eroa maalivahti ja puoluspelaamisessa olisi pystytty kuromaan. Valitettavasti näin ei käynyt, viidestä viimeisestä maalista ainakin neljässä oli joko Tapparan puolustajan (=Clarke) tai Metsolan erittäin paha virhe taustalla. Viimeisessä Porin pelissä Tappara näytti henkistä lujuuttaan nousemalla jo sillasta kahden erän jälkeen tekemällä kaksi erittäin nättiä maalia ja nousemalla tasapeliin mutta valitettava lipsahdus Metsolalla voittomaalissa vei joukkueelta suurimman puhdin vaikka toki tämänkin jälkeen tasoitus yhden tolppalaukauksen päässä olikin.

Lopputuloksena Tapparan osalta huikea parannus viime kausiin. Noustiin runkosarjassa 10 sijaa edellisestä kaudesta. Voitettiin kaksi pudotuspelisarjaa ja ei annettu yhtään periksi mestarille. Valitettavasti Hifk-sarjan haavat eivät täysin parantuneet finaalisarjaan mutta nyt on onneksi pitkä kesä edessä parantaa haavat ja uudistaa joukkuetta sopivasti. Kasvuprosessin ensimmäinen vuosi on nyt ohi ja tulokset on jo loistavat. Tästä on hieno jatkaa. Tervetuloa remmiin Puistola, Jormakka, Kuusela ja muut. Ensi vuonna mennään päätyyn saakka.

Ps. Niin sille jollekin joka kyseli jotain Armiaan liittyvästä. Ei, Joel "nolla maalia finaaleissa" Armia ei pelaa Tapparassa ensi vuonna (Huom. Se on Tappara, ei mikään vitun Tappura). Tietääkseni tää Armian kloppi aloittaa ensi syksynä AHL-uransa ellei sitten maitojuna kutsu. Mutta voitte siis myös Porissa nauttia Sasha Barkov juniorin otteissa Tapparan ja Suomen maajoukkueen paidassa ensi vuonna.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Finaalisarjan osalta myös erittäin harmittavaa oli Ässien Kaukorannan ala-arvoiset ja Tapparaa halventavat (tietoiset?) kommentit Tapparan pelityylistä juuri ennen finaalien alkua.

Niin se mieli muuttuu. Ennen ottelusarjaa olit vielä tätä mieltä:

Katos katos, Ässien leiristä Kaukorannallta sitten petti kantti jo ennen ensimmäistä ottelua. Tällainen pelko perseessä valitus kuulostaa hyvältä. Siinä missä Tappara keskittyy pelaamaan Ässien vahvuudet pois kaukalossa niin Ässät aloittaa mediapelin kun itseluottamusta omaan hommaan ei ole.

Pata pysähtyy.

No mutta sarja on ohi, ja koska täälläkin on saatu keskustelu taas asialliseksi, niin olisit voinut jättää tuon katkeran vuodatuksesi kirjoittamatta.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
-
Finaalisarjan osalta myös erittäin harmittavaa oli Ässien Kaukorannan ala-arvoiset ja Tapparaa halventavat (tietoiset?) kommentit Tapparan pelityylistä juuri ennen finaalien alkua. Tätä linjaa jatkoivat Ässät-pelaajat vielä ensimmäisen häviönsä jälkeen. Olisin toivonnut, että myös Ässät-valmennus olisi kunnioittanut enemmän vastustajaansa ja mahdollisuutta pelata mestaruudesta muutoin kuin siten, että lähdetään heittämään lokaa vastustajan niskaan. Porissa kun kovin on korostettu rehtiyttä niin valitettavasti sitä ei nyt tältä osin nähty. Seula-huudot Metsolalle olivat myöskin minusta erittäin epäurheilijamaisia, ymmärrän kyllä mitkä paineet Porissa mestaruuden voittamisen suhteen oli mutta aivan en ymmärrä näiden kaikkien tekojen oikeutusta.
-
(boldaus oma)

Mitä? Eikö yleisö saa antaa enään painetta? Tottakai siellä yritetään vastustajan tärkeitä pelaajia horjuttaa...yhtä epäurheilijamaistahan on siis huutaa tuomareille kun ei tulekaan jäähyä jostain tilanteesta. Tätä tapahtuu jokaisessa suomen hallissa...

Pelaajat on ammattilaisia, jos pää ei kestä niin sitten se ei kestä.

Ei se Rautakorpikaan kunnioittanut vastustajaa kun ei kätellyt Kaukorantaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Seula-huudot Metsolalle olivat myöskin minusta erittäin epäurheilijamaisia, ymmärrän kyllä mitkä paineet Porissa mestaruuden voittamisen suhteen oli mutta aivan en ymmärrä näiden kaikkien tekojen oikeutusta...

Ilmeisesti Tappara hakee tosissaan Rautakorven johdolla kliinistä tunteentappopeliä, jossa kaikenlaiset tunteet ovat kiellettyjä.
 

DiamondDoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Jesse Joensuu
Seula-huudot Metsolalle olivat myöskin minusta erittäin epäurheilijamaisia, ymmärrän kyllä mitkä paineet Porissa mestaruuden voittamisen suhteen oli mutta aivan en ymmärrä näiden kaikkien tekojen oikeutusta.

Ilmeisesti siellä Tampereen päässä hallilla istutaan kuin kirkossa ja välillä kohteliaasti taputetaan ettei kenellekään vaan satu tulemaan paha mieli?

Porilaiseen kulttuuriin kuuluu että vastustajan mokkea kuumennetaan huutamalla seulaa, ja tuomareita paineistetaan huutamalla nuijaa. Jos tämä aiheuttaa mielipahaa, kannattaa ihan suosiolla siirtyä korkeakulttuurin pariin. Varmaan Tampereen teatteristä löytyy jotain sopivaa?
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Meinasin jättää kirjoittamatta kun perinteeseen ei kuulu jinxata seuraavaa ottelusarjaa takertumalla edelliseen, mutta sitten tajusin että seuraavan kerran kiekko putoaa Pitsissä, joten menköön:

Aivan varmasti Tappara kärsi Barkovin ja Connollyn poissaoloista. Jo runkosarjan maalipörssi kertoo että isku oli hirvittävä. Lukkoa vastaan Tapparalla riitti pelitapa mutta Ässiä vastaan pelitapa ei pelkästään riittänyt ja silloin yksilöt vastaan yksilöt kamppailu korostui. Tapparalla oli heittää kenttäpelaajissa Nieminen Savinaista vastaan ja Koskiranta Armiaa. Umicevic Ryania vastaan. Mäntylä Heshkaa vastaan. Kankaanperä Sammalkangasta vastaan ja Aalto Uusitaloa. Mutta tämän jälkeen olisi pitänyt kontrata vielä Marttinen, Uusikartano, Elo ja Brodin. Osittain se onnistui, osin ei. Tuohon lisää kaksi liigan kärkipään hyökkääjää ja balanssi olisi ollut eri. Tämän lisäksi Raanta oli aina hyvä, Metsola ison ajan aikaa.

Toinen iso ongelma Tapparalle oli se Anis Heikkilän ennen ottelusarjan esiintuomasi seikka että Ässien hyökkäys oli harvinaisen nopea. Herrat Ryan, Brodin, Mutanen, Lähteenmäki, Armia, Savinainen ja itselleni pienenä yllätyksenä Aaltonen tikkasivat todella kovaa. Tämä antoi jatkuvaa pientä etulyöntiä Ässien karvaukselle ja pakotti Tapparan pakkeja pois mukavuusalueelta. Muutenkin Ässien joukkue oli todella luisteluvoimainen, pelin kääntyessä Ässät oli aina asteen Tapparaa nopeammin liikkeellä toisen päätyyn. Esim. kuudennessa pelissä Tapparalla oli ajoittain isoja vaikeuksia edes heittää rännikiekkoa Ässien takakarvauksen takia.

Lopussa sitten oli rakennusvaiheessa oleva Tappara ja projektin loppua hurmoksessa lähestyvä Ässät. Toisella tulevaisuus edessä ja toisen paras mahdollisuus ehkä vuosikymmeniin juuri tällä hetkellä. Tahto oli Ässillä isompi.
 

jude70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnittelut Ässille mestaruudesta.

Huikea finaalisarja vihdoin takana.oli todella hienoa olla jokaisessa niissä paikanpäällä.oikea joukkue mestaruuden vei.Ässät oli nälkäisempi ja taistelevampi ja nimenomaan Joukkue isolla J:llä.Lisäksi paljon mainostettu maalivahtien taistelu kääntyi selkeästi teille.Tämän vuoden Ässistä ja eritoten faneista jäi todella hyvä maku :) kiitos.Olitte rehtejä ja hyväkäytöksisiä.Vanhat mielikuvat mureni kertaheitolla.Ensi vuonna otetaan revanssi...
 

Heimonjohtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei nyt enään kuittailla toisillemme. Sarja on pelattu ja kannun kohtalo ratkaistu =D oli muuten helvetin kova meno eilen kaupungilla.
Ja Tappara faneille kiitos, helvetin asiallisesti kättelitte ja kiittelitte Ässä faneja matsin jälkeen. Kiitos teille !
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, NHL. Hyvät pelit.
Porissa kun kovin on korostettu rehtiyttä niin valitettavasti sitä ei nyt tältä osin nähty. Seula-huudot Metsolalle olivat myöskin minusta erittäin epäurheilijamaisia.

Voin puhua läpiä päähäni mutta valittiko Ässät kertaakaan finaalisarjan tuomioista? Edes Abidin pelikiellosta ei valitettu runkosarjassa.
Perus mielensäpahoittaja. Seulan huutaminen kyllä omasta mielestäni kuuluu katsomoon, samoin Nuija- Ville- ja Jukka-huudot. Ja ilmeisesti kuului eilen Tappurafanienkin mielestä tasoitusmaalin jälkeen?

ja mm. Ville Niemisen haastattelussa näkyi Ässiä kohtaan se aito kunnioitus.

Sarjan jo ratkettua annetussa haastattelussa Ville kyllä korjasi kaikki pisteet kotiin, arvostan. Tässä vaiheessahan Rautakorpi ei vastaavaa kunnioitusta näyttänyt. Tosin jos pelitavan kritisointi mediassa aiheuttaa tälläisen "Mä en leiki teidän kanssa enää" -reaktion, niin en ihmettele jos Seulan huutaminen sulattaa maalivahdin.

Joel "nolla maalia finaaleissa" Armia...

Korostaisin itse Armian kokonaisvaltaista peliä finaalisarjassa. Ei yhtään miinusta, pääsääntöisesti kuskasi aina peliä vastustajan päätyyn, loistavaa pelaamista alaspäin... Toki maalintekijä on aina maalintekijä, mutta joskus pitää vain laittaa työhanskat käteen ja tehdä se mitä joukkue tarvitsee.

E: ja tosiaan, eiliset hulinat kaupungilla jätti kyllä mansen faneista hyvän kuvan!
 

ile

Jäsen
Suosikkijoukkue
Racing Club de Cannes
Onnittelut Porin Ässille.

Sitten muutamia huomioita tämän ketjun keskustelusta, joihin haluan kommentoida.

On epäurheilijamaista huudella maalivahdille seulaa. Niinkö? Minun mielestä se on pelkästään hyvä, että katsomossa on elämää eikä sitä elämää tapeta näiden hiljaisuutta vaativien ”raunokorpien” toimesta. Itse kukinhan ammattinsa valitsee ja jos ei kaukalon ulkopuolelta tulevia huutoja kestä jääkiekkoilijan ammatissa, niin ainahan voi alkaa vaikka kirvesmieheksi (jos luulee kestävänsä asiakkaiden valitukset). Hyvä pelaaja kestää yleisön huudot, ivan ja pilkan. Muuan Zlatan Ibrahimovics sanoi saavansa jopa voimaa yleisön ivasta ja pilkasta ja pelasi sitä paremmin, mitä enemmän yleisö hänet hampaisiinsa otti.

Raanta oli hyvä, mutta koskaan ei pitäisi lähteä paskat housussa pelkäämään pelaajaa, joka on hyvä. Tällainen pelaaja kuin Raanta, täytyy ottaa haasteena ja tavoitteena täytyy olla hänen nöyryyttäminen pelillisesti, eikä suinkaan paskoa housuun hänen edessään. Todennäköisesti Raanta ei juurikaan ole Metsolaa kummempi maalivahti, vaan nimenomaan Tappara teki hänestä hyvän neppailemalla käsittämättömällä tavalla selvissä laukaisupaikoissakin. Kyllä sinne menee, kun roiskii vaan. Se on ihan varma.

Kättelemättömyys. Herra isä! Totisesti taiston tauottua on fiksua kätellä kaikki ja ymmärtää se, että kyse oli vain pelistä, viihteestä eikä mistään elämää suuremmasta asiasta. Ei jääkiekkoa niin tosissaan kannata ottaa, että sen vuoksi mökötetään ja eletään loppuelämä vihassa jollekin, joka nyt on sanonut jossain vaiheessa jotain.

Ja vielä. Metsola sanoi kiekon kadonneen yleisömereen. Miksei, sillä se saattaa kadota yllättäen silmistä jopa vastustajan mustiin pelisukkiin. Uskokaa pois.

Eipä muuta.

Onnittelut vielä. Jokainen osaa voittaa, mutta harva osaa hävitä.
 

alias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pientä loppuanalyysia finaalisarjasta.

Finaalisarjan osalta myös erittäin harmittavaa oli Ässien Kaukorannan ala-arvoiset ja Tapparaa halventavat (tietoiset?) kommentit Tapparan pelityylistä juuri ennen finaalien alkua. Tätä linjaa jatkoivat Ässät-pelaajat vielä ensimmäisen häviönsä jälkeen. Olisin toivonnut, että myös Ässät-valmennus olisi kunnioittanut enemmän vastustajaansa ja mahdollisuutta pelata mestaruudesta muutoin kuin siten, että lähdetään heittämään lokaa vastustajan niskaan. Porissa kun kovin on korostettu rehtiyttä niin valitettavasti sitä ei nyt tältä osin nähty. Seula-huudot Metsolalle olivat myöskin minusta erittäin epäurheilijamaisia, ymmärrän kyllä mitkä paineet Porissa mestaruuden voittamisen suhteen oli mutta aivan en ymmärrä näiden kaikkien tekojen oikeutusta.

Älä ny susi viitti, nolaat ittes, iso mies... Herneet pois nenusta ja uutta kautta kohti. Kiitos Tapparalle, ja koko suomen kiekkoväelle.

Satakunnan Kansa

Nyt poika (tai pesufati tai nakkikattila tai what so ever) saunoo..

(linkki vie SK:n sivuille)
 
Viimeksi muokattu:

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toinen iso ongelma Tapparalle oli se Anis Heikkilän ennen ottelusarjan esiintuomasi seikka että Ässien hyökkäys oli harvinaisen nopea. Herrat Ryan, Brodin, Mutanen, Lähteenmäki, Armia, Savinainen ja itselleni pienenä yllätyksenä Aaltonen tikkasivat todella kovaa. Tämä antoi jatkuvaa pientä etulyöntiä Ässien karvaukselle ja pakotti Tapparan pakkeja pois mukavuusalueelta. Muutenkin Ässien joukkue oli todella luisteluvoimainen, pelin kääntyessä Ässät oli aina asteen Tapparaa nopeammin liikkeellä toisen päätyyn. Esim. kuudennessa pelissä Tapparalla oli ajoittain isoja vaikeuksia edes heittää rännikiekkoa Ässien takakarvauksen takia.

Nopeinkin pelaaja on kiekkoa hitaampi. Tällä tarkoitan sitä, että yhden tai kahden miehen paineistus ei riitä, koko viisikon pitää pelata samaan pussiin. Tämä nähtiin Niemisen häiritessä Ässien kiekollista puolustuspäädyssä. Ei yksi kieli vyön alla juokseva koira saa kiekkoa kolmelta vastustajalta kuin tuurilla. Ässien ajoitukset toimivat huomattavasti paremmin kuin Tapparalla, niin kiekollisena kuin kiekottomana.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Sitten muutamia huomioita tämän ketjun keskustelusta, joihin haluan kommentoida.
.

Vastauksia koko viestiin, en jaksa ruveta pilkkomaan niitä lainauksia.

Jaa ettei saa huutaa seulaa, ainahan sitä on huudettu, Jokereiden maajoukkuekiintiömaalivahdeille Seulanderille ja Kettererille jopa imuria, niille toki aiheesta, Ja Lindforssin Sakke kulki kai Hooverin nimellä aika monella paikkakunnalla, aiheesta toki sekin.

Oliko se sitten yhtään fiksumpaa se tapparafanien 'Kevät tulee, Raanta sulaa' huudot. Tämähän kuuluu asiaan.

Niin kuin ennen finaaleja pelkäsin, niin Tappara hävisi tämän sarjan maalinteossa, osin myös tyhmillä jäähyillä. Tehottomuus selvissä maalintekopaikoissa oli koko kauden silmiinpistävää sinänsä hienoista tuloksista huolimatta, varsin hienosti tuo kulminoitui viidennessä finaalissa, n. viisi erää ekan erän puolivälistä ratkaisumaaliin Tappara oli vitusri Ässiä parempi laukausmääristä huolimatta. Vaan jos ei panna läheltä ylös vaan siirretään vaan kiekko Raannan patjoihin niin tulos on tuo.

NHL työsulun jälkeen Ässät, Tappara ja JYP olivat ne jengit, joista mestari seuloontuu. Jokereille riitti se alkukausi runkosarjan voittoon, mutta ei se ollut voittava joukkue enää pleiareissa. IFK:lla olisi ehkä ollut saumat, mutta ei Summasella, viimeistään joulutauolla niille oikea valmentaja, niin saumat olisivat olleet vaikka mihin.

Onneksi meille Summanen valmentaa IFK:ta ensi kaudenkin, syksy voi mennä hienosti, mutta lopputulos on IFK:n normi, ehkä juuri ja juuri pleijareissa ja sääleitä lauluun. Ja Summasen joukkue on kallis, kaikki vaativat summaslisän ennen kuin sinne menevät.

Toivotaan, että historia toistaa itseään tästä eteenpäin, meinaan tuon Ässien 35v vanhan mestaruuden jälkeen Tappara taisi ottaa 4 mestaruutta viiteen vuoteen.

t. hanu
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Nopeinkin pelaaja on kiekkoa hitaampi. Tällä tarkoitan sitä, että yhden tai kahden miehen paineistus ei riitä, koko viisikon pitää pelata samaan pussiin. Tämä nähtiin Niemisen häiritessä Ässien kiekollista puolustuspäädyssä. Ei yksi kieli vyön alla juokseva koira saa kiekkoa kolmelta vastustajalta kuin tuurilla. Ässien ajoitukset toimivat huomattavasti paremmin kuin Tapparalla, niin kiekollisena kuin kiekottomana.
Hyvin sanottu, näin se juurikin menee. Ässien ajoitukset ja pelaaminen oli kokonaisvaltaista joukkuepelaamista, jolla se laittoi Tapparan jatkuvasti niin ahtaalle, että voitot menivät lopulta väkisin porilaisille. Nieminen meni tosiaan monasti kovasti vastustajien pakkeihin kiinni, mutta väsytti itsensä ja sitten kun olisi pitänyt tehdä jotain merkittävää kiekollisena, ei jaksanut. Ihan siinä viimeisen finaalinkin loppuhetkillä Nieminen menetti helposti kiekon ja se sinetöi koko homman. Ei mennyt nappiin Niemisenkään touhu, liian iso savotta oli "yhdelle" miehelle, vaikka olikin hieno ja hyvä mies.

Ja ihan niin kuin täällä on sanottukin, niin Raanta hakkasi Metsolan ihan satanolla. Ei vaan voi imuroida noin montaa kertaa, jos kannua on tarkoitus nostella.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Mitä menneen sarjan seula-huutoihin ja viime sarjan apina-mainintoihin, niin muiden joukkueiden fanit voisivat ottaa herneen pois kuonostaan. Lätkää tää vain on, ja Porissa vittuillaan aina. Piste.
 

ippe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei maistu hopea hyvältä, itseasiassa v**uttaa niin S**tanasti.

En muuten muista että ikinä olisi liigassa pleijarien MVP ollut niin helppo valita, ei taideta Raantaa nyt kotikisojen jälkeen nähdä ihan hetkeen Suomessa pelaavan. Onnea menestyksekkäälle uralle. Suuri virhe on siinä, että jokapelissä Raanta ei saanut kolmea tähteä! No ehkä nelospelissä ei joutunut kunnolla töihin, mutta muutoin kyllä aivan jäätävä. Ei taida sulaa kesälläkään. Mä en usko että Barkov+Connolly olisi kääntänyt sarjaa, koska Raanta olisi kyllä poiminut niidenkin yritykset. Jokaisen pelaajan nimet tulee pyttyyn silti samankokoisina, harmi.

Onnea Ässille, 35 vuotta on pitkä aika. Seuraava Tapparan missaama mestaruus sitten toivottavasti Saipalle!

Rautakorpi on profiloitumassa selkeästi hopeavalmentajaksi. Hänen joukkueillaan kliininen pelaaminen on hyvällä tasolla, mutta se viimeinen rentous puuttuu.

Vei Tapparan nyt neljättä kertaa finaaleihin (kahdeksan valmennusvuoden aikana) ja taas joukkueella jota kiakkotoimittajat veikkailivat sijalle ~10. Ei se Tapparan pelaajabudjetti yleensä ole edes liigan keskitasoa, tälle kaudelle taisi olla vasta kahdeksanneksi suurin. Mä vähän luulen että kelpais sullekin? Mä luulen että oot selkeesti kateellinen. Mutta nostit nyt kuitenkin rentouden puuttumisen pahaksi puutteeksi. Joopajoo.
Mä en vaihtaisi Jukkaa edes Raantaan.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuli tässä pohdiskeltua noita maalivahteja, Raantaa ja Metsolaa.

Eli vastakkain ovat siis kiistatta tämän kauden kaksi parasta maalivahtia. Molemmat ovat kuitenkin varsin kokemattomia ja nuoria veskareita, joten pään kestävyyttä varmasti moni kyseenalaistaa. Itsekin hieman epäilen Metsolan pään kestävyyttä, ainakin täyden Isomäen edessä. Pystyykö sulkemaan kaiken hiillostamisen ja mylvinnän ulkopuolelle? Saattaa olla, että alkulämmittelyistä lähtien seisomakatsomo alkaa psyykkaamaan nuorta Tapparavahtia, joten kova on paikka. Pystyykö kokoamaan itsensä, jos sattuu päästämään jonkun helpon maalin sen mylvinnän keskellä.

Voi olla, että olen täysin hakoteillä näiden epäilyjen kanssa, joten nähtäväksi jää.

Näin kirjoittelin ennen finaalisarjaa. Epäilykset kävivät siis toteen. Viimeisessä ottelussa jopa karmealla tavalla. Seisomakatsomossa on siis edelleen melkoinen voima parhaimmillaan. Ei tämä pään pettäminen tee Metsolasta silti huonoa maalivahtia ja väitän, että moni muukin huippuveskari olisi tuossa vittuilumyrskyssä sulanut.

Kaikenkaikkiaan fyysinen, värikäs ja rehti finaalisarja pelattiin tänä keväänä. Eli kiitokset myös Tapparalle hyvästä vastuksesta. Ville Nieminen on pelaaja, jota ei voi kun arvostaa, todellinen soturi, joka näytti taiston päätyttyä peukkua myös seisomakatsomon suuntaan.

Kiitokset myös asialllisille Tapparafaneille. Hopea maistuu nyt varmaan aika paskalle, mutta kyllä se siitä iloksi muuttuu. Tapparalla on loistavat edellytykset olla tulevinakin keväinä finaaleissa, Rautakorven johdolla. Uskonkin, että Tappara juhlii mestaruutta lähivuosina.

Nyt oli kuitenkin Ässien ja Ässäfanien vuoro voittaa mestaruus. Helvetin upea tunne, jota en ole ennen kokenut. Uskon, että olemme tämän tunteen ansainneet, kaiken menneiden vuosien konttaamisen jälkeen. Karsintahelvetti on tuoreessa muistissa, joka tekee tästä mestaruudesta vieläkin makeamman.

Tuhannesti kiitos Ässät!
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Hallista kun käveltiin pois niin Tapparan kannattajat paiskasivat kättä ja onnittelivat rehdisti, kiitos Tapparalle ja Tapparan kannattajille!!
Tossa ennen 5:ttä peliä kirjotin et hopee ei oo häpee tässä sarjassa pätee edelleen.
Niemisen Villeltä hienot kommentit heti pelin jälkeen, pitää sanoa että miehellä asenne kunnossa.

Oltiin aivan parhailla mestoilla seisomassa ja tunnelma aivan mahtava, viimiset minuutit oli aivan epäuskone tunnelma sen aisti katsomossa että nyt se on lähellä ja kun summeri soi niin ei pystynyt muuta kun huutamaan ja antamaan kaiken jännityksen purkautua mitä tässä on koettu...Jääkiekko on hieno laji ja tunteet kuuluvat katsomoon ja itse peliin, toivottavasti tästä HIENOSTA finaalisarjasta SM liiga oppii jotain ja ensi kaudella pelattaisiin myös runkosarjassa hyvää kiekkoa ilman sitä ylimääräistä skeidaa, joka pitkälti viime kautta leimasi ja jonka ÄSSÄT ja TAPPARA pelasti.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hallista kun käveltiin pois niin Tapparan kannattajat paiskasivat kättä ja onnittelivat rehdisti, kiitos Tapparalle ja Tapparan kannattajille!!

Näin kävi. Todella fiksua porukkaa siellä Tappara-leirissä!

Hieno finaalisarja hienojen perinteisten joukkueiden välillä. Aivan kuten silloin joskus ennenkin.

Otetaan uusiksi taas jonain vuonna!
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Juuri näin. Eli kaikki kummallakin halleilla kohtaamani Tappara-fanit olivat kyllä todella mukavaa ja hienoa sakkia! Täällä jatkoajassa nyt tää kummankin leirin kunnioitus vastustajaa kohtaan hautautui kouralliseen provosoijia molemmista leireistä. Tapparan aika tulee pian. Huikea joukkue täynnä hienoja yksilöitä, hienoja faneja ja tosiaan projektin eka vuosi.

Ville Niemistä on kyllä pakko hehkuttaa erikseen. Kova taistelija ja aivan mahtava persoona, tuosta aitoudesta on vaan pakko tykätä.

Nyt oli kuitenkin meidän vuoro. Ihanaa saatana. Finaalisarja itsessään oli upea kaikkine draaman käänteineen. Itse pääsin vielä jokaista peliä todistamaan paikan päälle. Yhtenäisyys ja joukkue olivat ne jutut joilla pytty tuli. Tätä toki oli Tapparakin, mutta me oltiin lopulta ehkä sitten juuri Raannan verran parempia.

Tapparan ihon alle kuitenkin ilmeisesti päästiin melko yllättävillä tahoilla. Pade Kaukoranta sai Rautakorven keskittymään vääriin asioihin ja yleisö sulatti Metsolan. Mahtavaa! Kyllähän tällä kaudella vastustajien puolelta (etenkin Metsola, Barkov, Perrin) tulleet kommentit Isomäen tunnelmasta tuntuu seisomakatsomon kasvatista ihan loistavalta. Tosin sääliksi käy Metsolaa, huikeasta kaudesta tultaneen tulevaisuudessa muistamaan lähinnä Game 6.

Kiitos Ässät, kiitos Tappara ja juhlat jatkuu vielä pitkään.
 

Tuamas

Jäsen
Vei Tapparan nyt neljättä kertaa finaaleihin (kahdeksan valmennusvuoden aikana) ja taas joukkueella jota kiakkotoimittajat veikkailivat sijalle ~10. Ei se Tapparan pelaajabudjetti yleensä ole edes liigan keskitasoa, tälle kaudelle taisi olla vasta kahdeksanneksi suurin. Mä vähän luulen että kelpais sullekin? Mä luulen että oot selkeesti kateellinen. Mutta nostit nyt kuitenkin rentouden puuttumisen pahaksi puutteeksi. Joopajoo.
Mä en vaihtaisi Jukkaa edes Raantaan.

Niinno, Kivi vei Ässät kultaan yhdeksänneksi suurimmalla pelaajabudjetilla.

Mä luulen että nyt meni vittuilu hiukan ohi.
 
Viimeksi muokattu:

MustaSydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pientä loppuanalyysia finaalisarjasta.

Tapparan mestaruushaaveiden osalta matto vedettiin tietyllä tapaa alta sen Hifk-sarjassa tapahtuneen mustan minuutin johdosta jona aikana joukkueen kaksi kärkihyökkääjää loukkaantuivat loppukaudeksi (2. paras pistemies + paras av-spesialisti sekä 3. paras pistemies).

Finaalisarjan osalta myös erittäin harmittavaa oli Ässien Kaukorannan ala-arvoiset ja Tapparaa halventavat (tietoiset?) kommentit Tapparan pelityylistä juuri ennen finaalien alkua. Tätä linjaa jatkoivat Ässät-pelaajat vielä ensimmäisen häviönsä jälkeen. Olisin toivonnut, että myös Ässät-valmennus olisi kunnioittanut enemmän vastustajaansa ja mahdollisuutta pelata mestaruudesta muutoin kuin siten, että lähdetään heittämään lokaa vastustajan niskaan. Porissa kun kovin on korostettu rehtiyttä niin valitettavasti sitä ei nyt tältä osin nähty. Seula-huudot Metsolalle olivat myöskin minusta erittäin epäurheilijamaisia, ymmärrän kyllä mitkä paineet Porissa mestaruuden voittamisen suhteen oli mutta aivan en ymmärrä näiden kaikkien tekojen oikeutusta.

Täällä on nyt rinnastettu Rautakorven ajottaista kritiikkiä yksittäisistä tuomioista samanlaiseksi kuin tuo Kaukorannan moraaliton veto mutta nämä nyt ovat aivan eri asioita. Se on eri asia kritisoida otteluvalvojalle taikka sanoa mediaan, että jäähy tuli hepposin perustein. Rautakorpi taikka Tapparan pelaajat eivät ennen ottelusarjaa, ottelusarjan aikana taikka ottelusarjan jälkeen kommentoineet missään negatiivisesti Ässien pelitavasta (vaikka oikeutta tähän olisi ollut aivan yhtä paljon). Ainoastaan positiivisesti, ja mm. Ville Niemisen haastattelussa näkyi Ässiä kohtaan se aito kunnioitus. Mitäköhän liianikiekko-heittoa taikka "ei ne edes yritä pelaa" kommentia olisi Porista saatu jos toisin olisi käynyt.

Ässien hurmos ja Tapparan kärkipelaajien loukkaantumiset olivat sellainen toistuva yhtälö edellisestä vuoden 2006-sarjasta ja myös tällä kertaa tiukka sarja kääntyi Porille lähes identtisin lukeminen. Tapparan osalta sarja ratkesi kotiedun lipemiseen. Sitä kun ei kyetty pitämään vaikka esim. 5. pelin osalta kaikki ratkaisut olivat jo omissä käsissä.

Loppupelissä sarja sitten kääntyi siihen, että maalivahtipelissä ollessa eroa (etenkin Porin otteluissa) niin Tapparan hyökkäyksen olisi pitänyt olla selvästi tehokkaampi jotta eroa maalivahti ja puoluspelaamisessa olisi pystytty kuromaan. Valitettavasti näin ei käynyt, viidestä viimeisestä maalista ainakin neljässä oli joko Tapparan puolustajan (=Clarke) tai Metsolan erittäin paha virhe taustalla. Viimeisessä Porin pelissä Tappara näytti henkistä lujuuttaan nousemalla jo sillasta kahden erän jälkeen tekemällä kaksi erittäin nättiä maalia ja nousemalla tasapeliin mutta valitettava lipsahdus Metsolalla voittomaalissa vei joukkueelta suurimman puhdin vaikka toki tämänkin jälkeen tasoitus yhden tolppalaukauksen päässä olikin.

Lopputuloksena Tapparan osalta huikea parannus viime kausiin. Noustiin runkosarjassa 10 sijaa edellisestä kaudesta. Voitettiin kaksi pudotuspelisarjaa ja ei annettu yhtään periksi mestarille. Valitettavasti Hifk-sarjan haavat eivät täysin parantuneet finaalisarjaan mutta nyt on onneksi pitkä kesä edessä parantaa haavat ja uudistaa joukkuetta sopivasti. Kasvuprosessin ensimmäinen vuosi on nyt ohi ja tulokset on jo loistavat. Tästä on hieno jatkaa. Tervetuloa remmiin Puistola, Jormakka, Kuusela ja muut. Ensi vuonna mennään päätyyn saakka.

Ps. Niin sille jollekin joka kyseli jotain Armiaan liittyvästä. Ei, Joel "nolla maalia finaaleissa" Armia ei pelaa Tapparassa ensi vuonna (Huom. Se on Tappara, ei mikään vitun Tappura). Tietääkseni tää Armian kloppi aloittaa ensi syksynä AHL-uransa ellei sitten maitojuna kutsu. Mutta voitte siis myös Porissa nauttia Sasha Barkov juniorin otteissa Tapparan ja Suomen maajoukkueen paidassa ensi vuonna.

Olen pahoillani että pahoitimme Rautakorven, Metsolan ja sinun mielesi finaalisarjassa.

Toivottavasti pääset siitä yli ennen seuraavaa kautta.

Onneksi tapparalta löytyy myös Ville Nieminen joka osasi arvostaa sarjan ratkettua porin seisomokatsomoa ja antoi tälle peukut! Onneksi myös suurin osa tappara faneista Niemisen lisäksi tietää että se oli porilainen yleisö joka pehmensi Metsolan ja antoi ässille todellisen kotiedun infernaalisella kannustuksella.Ja en usko että liigassa on yhtään pelaajaa joka ei tuollaista yleisöä "seuloineen" taakseen ottaisi.

Ja olen todella pahoillani että ässien valmennus pelasi mediapeliä ennen finaalisarjaa mainitsemalla sanan liaanikiekko ja yhdistämällä sen tapparaan. Täysin ennenkuulumatonta tälläinen kiekkomaailmassa. Suorastaan moraalitonta kuten Rautakorpi sanoi, olen mielelläni moraaliton näissä asioissa jos sillä murretaan vastustajan ykkösmaalivahdin ja päävalmentajan henkinen kantti!

Vielä kerran kiitos mahtavalle joukkueelle, moraalittomalle valmennukselle ja suomen parhaalle katsomolle!

Kiitos
 

Simon#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt kun krapulakin on jo hellittänyt, voi sanoa, että keskiviikko oli kaikin puolin upea päivä. Jo vedet silmissä laulettaessa Isomäen legendaa tuntui munaskuissa asti, että jotain isoa on tapahtumassa. En ole ikinä kokenut moista tunnetta, kun kylmät väreet menee koko ajan pitkin selkää, laulaa mukana porua pidätellen ja tuntee kuinka koko Isomäki hitsautuu yhdeksi isoksi painekattilaksi, jolla ei ole kuin yksi päämäärä: nähdä miten malja nostetaan ylös voiton merkiksi. Ei sitä vaan voi selittää. Ne tietää jotka oli siellä.

Miltä mahtoi muuten Tapparan pukukopissa tuntua kun koko Isomäki laulaa ennen pelin alkua voitonserenadia omilleen? Virallinen selitys on kai se, että kunnon pelimies ottaa vastustajankin yleisön kannustuksesta voimaa, mutta panen pääni pantiksi, että pakkohan sen laulun oli syödä miestä. Ihan pakko.

Ja kaupunki matsin jälkeen, huh. Autot tööttäili, liput liehui, ihmiset lauloi ja tanssi ja juhli. Ihanaa saatana. Tätä voi muistella vielä keinutuolissa.
 

P.Kaukalo

Jäsen
Vieläkään ei oikein pysty keskittymään arkeen. Kaikki muu tuntuu jotenkin tyhjältä ja toissijaiselta. Pitihän se tänne tulle sanomaan: Ihanaa saatana.

Vei Tapparan nyt neljättä kertaa finaaleihin (kahdeksan valmennusvuoden aikana) ja taas joukkueella jota kiakkotoimittajat veikkailivat sijalle ~10.

Eikös tapparaa ennen kautta veikattu pääsääntöisesti sijoille 1-4 vai muistanko aivan väärin? Kyllä itse ainakin muistan ennen kauden alkua ajatelleeni, että Tapparalla on kasassa kova nippu, jolla pitäisi juuri neljän parhaan joukkoon joka tapauksessa ainakin mennä. Ja tämäkin ennen kuin itselleni kävi ilmi minkä tason pelimies Barkov on...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös