Finaali 2013: Tappara – Ässät

  • 396 828
  • 1 765

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Aijai-jai-jai miten kitkerä tapa hävitä! Tappara oli juuri sen mikroskooppisen verran onnekkaampi kuin mitä tänään piti.. mutta onnikin pitää ansaita kuten kiekkoklisee kuuluu, että sikäli ei tietysti rutisemista ole

Onneksi tällainen tuurivoitto takaa ainakin sen, että neljässä pelissä tämä sarja ei mene poikki ;)
 

Burns Red

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Los Angeles Kings, HIFK, ManC
Herran jestas mikä peli ja mikä ratkaisumaali. Viittävaille, ettei lähteny 1500e läppäri maata kiertävälle radalle, mut just sai hermot pidettyy kurissa, olihan tää vasta eka peli tähän sarjaan. Keskiviikosta ei voi tän perusteella taas sanoa yhtään mitään, mutta veikataan nyt että jatkoille menee. Onnekas pomppu, mutta tälläsillä nää poff-pelit tahtoo välillä ratketa kun marginaalit on pienet. Voi taivas!
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pystyyköhän täällä keskustelemaan ilman provosointia ja vittuilua? Kokeilen.

Ässiltä hyvä alku, mutta Tappara pääsi pelin päälle sen edetessä. Toinen erä täysin Tapparan hallussa, samoin kolmannen eka kymppi. Ässät sai maalistaan taas lisää virtaa ja olisi voinut ratkoa pelin viimeisillä minuuteilla. Armialla pari laatupaikkaa, mutta ei mennyt. Voittomaalista ei nyt voi sanoa muuta kuin että näitä tulee joskus.

Hieman olen huolestunut nyt kyllä. Tappara pystyi yli puolet pelistä viemään Ässiltä kaikki sen aseet. Pari herpaantumista sinnekin toki tuli ja Ässät pääsi silloin heti mukaan. Hiukan tuli kieltämättä Ässät-JYP sarja mieleen tänään ja ikävä kyllä Ässät oli tänään JYPin roolissa.

Hieman ihmettelen tuota, kun jotkut rummuttaa, että peli ratkesi nyt tuohon Tapparan tuuripomppuun. Ässiä vituttaa niin paljon, että he luovuttivat koko sarjan, vai? Käsittämätön ajatus itselleni. Itse uskon, että Ässät saa tuosta ainoastaan lisää latinkia keskiviikkoon ja pelin alku tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen. Latauksen ylimenon riski on todellinen.
 

Katto

Jäsen
Jos vertailee joukkueen kultakypäriä niin Nieminen vie kyllä selvästi voiton. Muutenkin Savinainen viimeiset neljä peliä 0+0. Ja puhutaan että Savinainen MM-kisoihin..
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos vertailee joukkueen kultakypäriä niin Nieminen vie kyllä selvästi voiton. Muutenkin Savinainen viimeiset neljä peliä 0+0. Ja puhutaan että Savinainen MM-kisoihin..

Pakko olla samaa mieltä. Nieminen vei tänään kultakypärien taiston ihan pystyyn. Savinaiselta vaikuttaisi olevan löpö vähän lopussa ellei sitten ole jotain pientä vammaa.
 

ronkpukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Liverpool FC, Toronto (seurailen)
Pystyyköhän täällä keskustelemaan ilman provosointia ja vittuilua? Kokeilen.

Pystyy. Korkean tason analyysina omasta mielestäni alku oli puhtasti Ässien hallintaa, sitten tasottui, ja tasaisesti mentiin puolitoista erää. Tapparan maalin jälkeen Ässät hyökkäsi tavalla, joka aukaisi Tapparalle avaimet 2-0 paikkaan, mitä ei sitten käytetty. Ässien tavallaan onnekkaan tasoituksen jälkeen olin jo valmistautunut jatkoeriin. Muttta sitten tulli se vieläkin pompumpi voittomaali. Tästä jatketaan.
 

Burns Red

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Los Angeles Kings, HIFK, ManC
Tarvii toivoa, että Ässät pääsee keskiviikkona paremmin sinne hyökkäysalueelle. Tappara aika saletisti pelaa vielä tiiviimpää ja tylsemmän näköstä prässiä ja iskee perkeleellisesti vastaan aina kun on tilauisuus. Näin toki aina vierasjoukkueella. Ässät tarvitsee mun mielestä peliin avausmaalin ja mieluummin vielä ekalla kympillä, ettei hakata päätä seinään sen tehottomuuden takia. Tänäänkin vaan yksi tehty maali ja sekin lievällä tuurilla, vaikka ohjaus olikin. Osui kyllä mun mielestä sitten vielä pakin luistimeenkin, josta kiekko vasta maaliin sujahti. Ei muutakun latinkia ja keskiviikkona koirat irti!
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No joo. Onnea Tapparalle ekasta voitosta! Vaikka se tulikin järjettömän tyhmällä maalilla, mutta näin se välillä menee. Noin muutoin tämä peli oli kyllä ihan ympäripyöreä, ei voi millään mitata että kumpi oli parempi joukkue. Yhtä ympäripyöreä kuin tämä viestini, jossa ei nyt kykene sanomaan mitään järkevää. Paitsi sen, että seitsemään peliin menee kun on noin tasaiset tiimit. Seuraava peli ratkeaa Tappara-pelaajan takamuksen kautta jatkoajalla.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toisaalta aika tunnustelevaa, mutta ei sitten kumminkaan. Toisaalta aika varovaista, mutta ei sitten kuitenkaan. Kaiken kaikkiaan erikoinen peli. Kumpikaan ei oikeastaan päässyt missään vaiheessa kokonaisvaltaisesti pelin sisälle ja oli aikalailla aaltoilevaa. Ehkäpä juuri sellainen peli kuin ekasta pelistä sopii odottaa. Vähän jäi harmittamaan ettei tässä pelissä ollut kovinkaan paljon tunnetta mukana ainakaan omasta mielestä liekö kyse sitten jännityksestä vai jostain muusta. Kaiken kaikkiaan aika mitään sanomaton mittelö, eikä johdu nyt täysin käsittämättömästä voittomaalista (tasoituskin tuli aika monen pompun kautta), vaan ihan yleisesti.

Ehkäpä keskiviikkona aletaan nähdä kunnon taistelua ja niitä kuuluisia taistelupareja alkaa myös syntymään. Hyvät maalivahdit, mutta kumpikaan ei mihinkään älyttömyyksiin joutunut venymään. Niemisen veto upposi, Elon osui ylärimaan siinä oli se tämän päivän ero näiden joukkueiden välillä.
 

alias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika erikoinen oli ensimmäinen peli. Keskiviikkona jatketaan, neljä voittoa tarvitaan.
Ässät elää maaleista, kun taas Tappara Rautakorven fläppitaulusta. Jollei Armia, Elo, Ryan, Brodin tai ihan kuka vaan, ala tekemään paikoista maaleja kunnon prosentilla niin sarjassa käy todennäköisesti kylmät. Jos taas saa niin sitten on Tappara vaikeuksissa.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Ässät oli hyvä ja Tappara taas melko huono. Onneksi Metsola ja puolustuspeli oli kuitenkin timanttia vaikeina hetkinä. Ensimmäinrn peli on aina vaikea joten kyllä tämä oli odella tärkeä voitto !
Rautakorpikin myönsi että tänään ei oltu ihan omimmillamme ja varastosta löytyy vielä huomattavasti laadukkaampaa pelaamista, etenkin hyökkäyspäässä ja pelin rakentelussa. Näitä tarvitaan sillä Porissa on kyllä varmasti hankala ottaa vierasvoittoa ! Kotona pitää siis pystyä ottamaan ne tarvittavat 3-4 voittoa.

Koskas tää Umicevic meinaa tällä kertaa syttyä pelaamaan ?
 

ippe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yle puheella sanottiin ennen peliä että liiga oli koittanut siirtää sarjaa alkavaksi lauantaina, mutta ei käynyt selväksi miksei siirto onnistunut. Tänään nähtiin peli joka todisti sen että yli viikon tauko pleijarien kiihkeimmässä vaiheessa oli pahaksi fanien hermokestävyyden lisäksi myös pelin tasolle. Ässien pleijaripelejä näkemättä en pysty arvioimaan heitä, mutta ainakin Tappara oli kuin varjo edellisiin sarjoihin verrattuna. Uskon että Ässätkin pystyy paljon parantaan kun saa pelituntuman päälle.

Mä toivon todella, että lippupalvelu lopettaa typerän varaussysteeminsä ja tulevilla kausilla lippu pitää maksaa jo varatessa. Tämä peli oli loppuumyyty moneen kertaan viikon aikana, mutta silti joka päivä vapautu varattuja mutta maksamattomia lippuja ja loppujen lopuksi hallista puuttui ~400 ihmistä. Jokainen ny varmaankin ymmärtää että noillekin lipuille olisi ollut ottaja, mutta kun lehtiä myöten peliä on mainostettu loppuunmyydyksi jo viikko sitten, ei lipputrokareiden päästettyä varaamansa liput vapaiksi löydykään niille ottajia enää.

Itse pelin Näkkäri summasikin jo mallikkaasti, joten ei siihen lisättävää. Mitään ei ole ratkennut sarjassa, mutta liikkeelle ollaan päästy.
 

Tuamas

Jäsen
Tappara oli pelottavan hyvä.
Nimenomaan pakkien jäätävä oman pään peli osoitti ainakin tässä pelissä, miksi Tapparan puolustuskalusto on liigan paras.

Peli ratkesi melkoisen harmittavaan pomppuun, mutta pelitilanteisiin nähden tuo ei nyt mikään oikeusmurha ollut.
Ässät vei ensimmäistä erää, Tappara toista ja kolmas erä menikin melkolailla puoliksi.

Tuomarit olisivat voineet olla inan parempia, peli oli silti kohtuullisen siisti, joten siihen ei kumpikaan puoli kaatunut.

Ässien on otettava keskiviikkona voitto, muuten Tappara tulee taputtelemaan sarjan ja viemään kannun. Tuollaista diesel-jyräystä vastaan ja tuota pakistoa vastaan ei voi ottaa kahden voiton takamatkaa jos meinaa sarjassa pysyä kelkassa.

Tappara käytti melko härskisti kärkikarvaajan estämistä pelinrakentelun apuna, voisi noista jäähyjäkin viheltää.
On melkoista pelintappamista kun alin pakki menee kiekottelemaan maalin taakse ja toinen pakki kolaa kärkikarvaajan pois tilanteesta. Ei ole tällä kaudella aiemmin juurikaan näkynyt, toivottavasti joku tuomarikaksikko nyt nuo viheltäisi edes vähän alusta pois.
 

ronkpukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Liverpool FC, Toronto (seurailen)
Koskas tää Umicevic meinaa tällä kertaa syttyä pelaamaan ?

Hyvä kysymys. Jossakin vaiheessa se laukaus pitäisi tulla vastuunsiirtelyn sijaan. Mutta toki on miehellä paineita, kun tähänTappara - Ässät tilanteeseen on päädytty, vaikka se varmaan aikoinaan tuntui mahdottomalta ajatukselta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kaksijakoiset tuntemukset. Yhtäältä ikävä tappio, toisaalta kyllä se Tapparankin kiekollinen peli saatiin täysin hyydytettyä. Oli ilo katsoa Koskirannan hakkaavan turhautuneena lapaansa keskiympyrän tietämillä.

Kuulin luotettavasta lähteestä, että Ässät ei tuo läpsyttimiä finaaleihin. Syy: eivät kuulu Ässien ottelutapahtumaan, jossa on tunnelmaa muutenkin.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Kyllä Tapparaa vastaan saa tehdä hirveän määrän työtä jo edes maalipaikan eteen. Niinhän se tietysti on, että mestaruudet voitetaan puolustamalla. Aika tasainen vääntö tänään, eikä Ässienkään puolustuspelaamisessa juurikaan moitittavaa löydy muutamia hasardeja lukuunottamatta.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Kuulin luotettavasta lähteestä, että Ässät ei tuo läpsyttimiä finaaleihin. Syy: eivät kuulu Ässien ottelutapahtumaan, jossa on tunnelmaa muutenkin.

Joo ei todellakaan mitään keinotekoista tunnelmanhakua Porin halliin, vaikka eivät nyt tänään kauheasti edes haitanneet. Jyväskylässä tuo oli paljon hermostuttavampaa :)
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näkkärin näkemys pelistä vastaa pitkälle omaani. Tappara oli hyvin pelin päällä toisesta erästä siihen asti kun Taimi tasoitti. Sen jälkeinen 4 minuutin paniikki ja heikompi avauserä ovat kirvoittaneet yllättävän tyytymättömiä kommentteja mm. Niemisen ja Rautakorven tahoilta. Toisaalta hyvä ettei omaaan tekemiseen olla liian tyytyväisiä mutta kyllä näin kannattajalle kelpasi ympäripyöreän pelin hoitaminen kotiin. Jos Tappara tästä pystyy paljon peliään parantamaan kuten joukkue pelin jälkeen viestitti niin hyvä juttu, mutta epäilen Ässien tekevän sen hyvin vaikeaksi. Liian tasaista on.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Ensimmäisen porilaisten marssia edenneen erän jälkeen ensimmäinen ottelu kulki jonkinlaisessa Tapparan otteessa. 1-0 maalin jälkeen Ässien tilanteet olivat todella vähissä ja ottelu täysin Tapparan hallussa. 0-5 sumppu keskialueella jätti Ässät melko aseettomaksi. Kiekollisella pelillä tapettiin hyvin porilaisten peliä ja pienessäkin hädässä roiskaistiin norsukiekkoa keskialueelle. Tuuripomppumaalin jälkeen oli Ässien sauma, jossa peli olisi voinut ratketa. Ilman sitä Tapparan pelin lopetus olisi ollut jäätävä. Nyt voitettiin vain kilpailevalla tuuripompulla.

Raanta ei ollut mitenkään erikoisen varma. Pomputteli paljon kiekkoja ja ensimmäinen maali ei olisi mennyt jumalamoodin molarille. Metsola vei ensimmäisen maalivahtien taistelun.

Kun Tappara sarjan edetessä vielä tiivistää peliänsä, kiekolliset kuviot sujuvat varmemmin ja maalivahtipelikin toimii, niin mitä Ässät parantaa, jotta voittoja alkaa tulemaan? Ainakin hyville maalintekopaikoille pitäisi jotenkin päästä...
 

Kekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Porin Ässät-
Aika erikoinen oli ensimmäinen peli. Keskiviikkona jatketaan, neljä voittoa tarvitaan.
Ässät elää maaleista, kun taas Tappara Rautakorven fläppitaulusta. Jollei Armia, Elo, Ryan, Brodin tai ihan kuka vaan, ala tekemään paikoista maaleja kunnon prosentilla niin sarjassa käy todennäköisesti kylmät. Jos taas saa niin sitten on Tappara vaikeuksissa.

Näkisin asian aika samoin. Montaa maalipaikkaa ei ole finaaleissa mahdollista tuhlata, Armian ja muun upseeriston täytyy saada kiekko pussiin paikoistaan. Puolustukseen tätä hommaa ei hävitä, mutta 2-3 maalia per peli täytyy saada aikaiseksi! Nyt joka jätkälle kiukku päälle ja keskiviikkona Tapparalle kunnon turpasaunat!
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Huolimatta "putoavasta lehdestä" ja Tapparan voitosta on seuraavassa pelissä mielestäni kaikki muu, paitsi Ässien kuittaus yllätys. Vaikka Ässien "maalintekijät" ovatkin aika jäässä, niin pelaamalla kotonaan samaa peliä kuin tänään ekassa erässä ei Tappara pysy kyydissä millään. Siihen päälle vielä Isomäen uhkaava tunnelma, niin uskaltaa vetolapulle laittaa ykkösen melkein ilman ristiä.
 
Ensimmäinen erä oli tänään odotetunlainen. Tämä sama kaava on nähty niin monesti aiemminkin, nousujohteinen peli. Nyt tosin ero oli jo dramaattinen toiseen erään. Se vaatii kuitenkin minuutteja taakse, että saa tuntuman siitä vastustajasta. Ja kun alla on vielä viikon tauko, päällä jännitys jne, niin suttaamiseksihan se meni. Tappara antoi Ässille ne tilaisuudet karvata kiekko hyökkäyspäässä ja Pata käytti ne hyvin - maalia vain jäi puuttumaan.

Toisesta erästä eteenpäin meininki muuttui ja Tappara vei. Kuitenkaan ihan huippupaikoille ei ollut asiaa, sen Ässä-puolustus hoiti. Ajoitukset päätykiekkoihin olivat Tapparalla täysin pielessä. Ässät puolestaan dominoi selkeästi aloituksia ja siitä se tasoituskin tuli, mukavan pompun kautta. Onneksi pomput menivät lopulta tasan.

Erikoistilanteissa Tapparan ykkös-yv oli todella hyvä, Järvisen tulo Kaksosen tilalle oli ehdottoman odotettu ja hyvä ratkaisu. Järviseltä muutenkin hyvää peliä tänään.

Ja ne veskarit. Metsola 1, Raanta 0. Näistä jatketaan.

Ässillä on iso työ koittaa tukkia keskialue jatkossa paremmin, tänään Tappara pystyi pelaamaan sen yli. Toisaalta Ässät ei päässyt rintamana hyökkäämään ja varsinkin viivelähdöt olivat aika tuhnuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös