FC Barcelona 2021–2022

  • 145 057
  • 1 224

Miten FC Barcelonan käy tulevalla kaudella?

  • Voittaa ainakin kaksi pokaalia, suuruuden ajat ovat palaamassa

    Ääniä: 1 4,2%
  • Yksi pokaali tulee, ei juuri päästä viime kaudesta eteenpäin

    Ääniä: 8 33,3%
  • Sinnittelee, mutta ei suurempaa urheilullista menestystä, vaan alaspäin mennään

    Ääniä: 8 33,3%
  • Talouskriisi pakottaa myymään tähdet tammikuussa, ja tulos on sen mukainen

    Ääniä: 1 4,2%
  • Konkkaan menee

    Ääniä: 6 25,0%

  • Äänestäjiä
    24
  • Poll closed .

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sieltä tuli vastaan Galatasaray. Näillä mennään. He ovat päässeet näin pitkälle, mutta kausi kotimaassaan näyttää olevan tällä erää heidän mittapuullaan aika katastrofaalinen: Sija 13 ja nyt 4 voitotonta peliä alla. Mutta eipä tuonnekaan varmaan treenitakki auki kannata lähteä.

Kun Spartakista mainitsin edellä, niin ilmeisesti tämänhetkinen tieto heidän osalta on, että saavat olla mukana mutta kotipeli neutraalilla kentällä Venäjän ulkopuolella. Leipzigin energiajuomat saavat pärjäillä heidän kanssaan arvonnan tuloksena.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Jaa, vielä. Pakkohan tässä on myös nostaa esille tammikuun hankinnat vielä kerran, kun Aubaa ja osin Adamaakin tuli kritisoitua tai ainakin kyseenalaistettua etukäteen. Auban alku olikin ruosteinen, mutta nyt siis 4 maalia kahdessa viime pelissä. Adamalla taas jo 4 syöttöä kasassa eilisen jälkeen ja aika paljon muitakin murheita aiheutettuna vastustajan puolustajille. Tällä noin kuukauden otoksella näyttää siis siltä, että väärässä oltiin, vaikka tietysti kautta on vielä paljon jäljellä. Ferran Torres on myös ollut oikein hyvä - viimeistelyä lukuunottamatta, siinä pitäisi vielä saada gorilla pois selästä. Dani Alvesilla on vielä sen verran vähän minuutteja alla erinäisten poissaolojen vuoksi, että jätetään alustavatkin arvosanat vähän myöhemmäksi.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Dani Alvesin rooli joukkueessa lienee olla Dani Alves. Antaa silloin tällöin lepoa muille ja kertoo kopissa kuinka pärjätään.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Dani Alvesin rooli joukkueessa lienee olla Dani Alves. Antaa silloin tällöin lepoa muille ja kertoo kopissa kuinka pärjätään.
Niin kai, jossain määrin. Tullessaan oli kyllä isommassakin roolissa: Sergi Roberton ollessa pitkällä saikulla, kuten edelleen, ja Destin jäässä selkä- tai itseluottamusvaivojen vuoksi, Alves oli nähdäkseni se paras oikea pakki. Nyt Dest näyttää ehkä enemmän omalta itseltään ja tilanne on sitten muuttunut. Katsellaan, kun Alveskin taas saa pelata.

Piti nyt vielä katsella sitäkin, mitä oikein kirjoitinkaan Adamasta kuukausi sitten epäilyjen lisäksi. Tulihan siinä sentään pohdittua vähän sitäkin, mikä järki tässä muuvissa voisi olla.
Voinemme lähteä siitä, että Xavi näkee ainakin joissain tilanteissa joukkueelle hyödylliseksi kyvyn saada pallo (syvällekin) vastustajan puoliskolle tikitakaa nopeammin. Tästä eteenpäin ovat sitten ne kysymysmerkit. Mitä sitten? Onko hänellä takataskussa joku idea siitä, miten siitä pisteestä eteenpäin saataisiin useammin maalipaikka aikaan kuin Wolvesissa, katsomoon sinkoavan pallon sijasta? Toivottavasti, mutta omat kykyni eivät riitä arvioimaan, mikä se on. Saa ehdottaa.
Nyt on nähty, että jollain tavalla tämä on onnistunut, kun tehoja on jo nyt enemmän kuin Wolvesissa alkukauden aikana. Keskityksiä on mennyt perille paremmalla prosentilla ja mm. niistä sitten nuo syöttöpisteet. Mutta mikä on se salaisuus? Miksi näyttää paremmalta pelaajalta kuin Wolvesissa? Ei nyt siitäkään ole kyse, että vastustajat olisivat selvästi heikompia, kun syöttöjä tilillä mm. Atletia ja Napolia vastaan. Onko se vain se, että kuitenkin Masia-tausta näkyy, kun on valmentaja joka peluuttaa sitä perinteistä tyyliä (ainakin monin osin) ja ympärillä pelaajia, jotka sopivat siihen? Joku pala tästä vielä puuttuu, koska ei tuo jotenkin yksin tunnu selittävän sitä, miksi pallot napsuvatkin paremmin perille eikä katsomoon niissä viimeisissä ratkaisuissa. Jos joku osaa keksiä syitä, niin mielellään saa kertoa, koska vähän arvoituksellista tämä ainakin sivuunkirjoittaneelle on.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Joku pala tästä vielä puuttuu, koska ei tuo jotenkin yksin tunnu selittävän sitä, miksi pallot napsuvatkin paremmin perille eikä katsomoon niissä viimeisissä ratkaisuissa. Jos joku osaa keksiä syitä, niin mielellään saa kertoa, koska vähän arvoituksellista tämä ainakin sivuunkirjoittaneelle on.
Olisiko sellainen maaginen taikasana kuin motivaatio? Valioliiga on ehkä planeetan seuratuin sarja, mutta olla pelaajana Wolverhamptonissa vai Barcelonassa? Entinen Masia kasvatti, joka oletettavasti on haaveillut Camp Noun kirkkaista valoista ja seuralegendojen kanssa pelaamisesta, kun on katsomosta heidän pelejään nuorena juniorina seurannut.

Nyt sattuman oikusta FC Barcelona on historiallisessa alhossa ja saat mahdollisuuden siirtyä Wolverhamptonista Camp Noulle pelaamaan niiden seuralegendojen valmennukseen tai heidän kanssaan. Roolikin on otettavissa ja peliaikaa sitä myötä tarjolla. Onhan tuo huikea mahdollisuus pelaajalle ja yksi sellainen asia mitä ei voi rahalla mitata.

Pelaaminen Camp Noulla FC Barcelona paidassa on edelleen pelaajille jotain sellaista josta haaveillaan. Toki aika näyttää kuinka pitkälle se Traoren kantaa, mutta seuralle voi riittää että se kantaa tämän kauden ja päästään tästä syvimmästä kuopasta ylös UCL paikan kanssa ja ehkä ensimmäinen Eurooppa Liigan pokaali kaapissa.

Tuollaista statusta ei voi ostaa, se rakentuu pitkälle historialle ja on syy miksi uskon, että FC Barcelona kyllä kuopastaan vielä nousee. Fanipohja on maailmanlaajuinen ja seura edelleen tarunhohtoinen. Ei välttämättä nyt riitä Haaland tason hankintoihin, mutta uskon että ylipäätänsä huippupelaajille houkutteleva paikka.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Epäilemättä motivaatio voi liittyä asiaan, @Jules W. , ja perustelut sen olemassaololle ovat tuossa ihan hyvät. Jotenkin kuitenkin mietityttää, saako pelkkä motivaatiokaan palloja katsomoon kenkivän koohottajan (kärjistys toki) yhtäkkiä saamaan keskitykset melkein Messin tarkkuudella kavereiden kuuppiin ja maata pitkinkin boksissa omille kuten viimeksi Auban maalissa. Xavin porukka lienee ehkä tehnyt jotain oikein myös siinä, että alku on mennyt hyvällä itseluottamuksella. Silti tuntuu, että ikään kuin jotain taitoja olisi ilmaantunut tyhjästä. No, ehkä tekijöitä on monta, mutta Barcelonan kannalta hyvä niin kauan kuin jatkuu näin - tai vielä paremmin, käyhän sekin!

Huomenna sitten jälleen vastassa Bilbao, joka tuntuu ainakin kaiken sortin cupeissa aina tulevan vastaan ennemmin tai myöhemmin näiden liigakoitosten lisäksi. Kotona mennään, joten voiton pitäisi viime pelien hyökkäysmeiningillä olla taas ihan mahdollinen. Yleensä kuitenkin näiden jengien välillä on harvemmin yhtä maalia suurempi ero. Nyt ehkä voisi olla sen Ferran Torresin lepovuoron paikka, ja katsellaan sitten tuleeko muita muutoksia. Alves muistaakseni olisi pelikelpoinen? Bilbaohan roikkuu tuossa heti kärkiporukoiden perässä keskikastin paremmalla puolella ja huomionarvoista on, että päästettyjen maalien saldo 21 on yksi liigan parhaista. No, niin oli Napolillakin toisaalta Serie A:n puolella.

Napolista tuli mieleen yksi hajahuomio vielä. Näyttää siltä, että Gavi muuten mainioista lahjoistaan huolimatta makselee edelleen oppirahoja yhdessä asiassa: taas lyhyilläkin minuuteilla keltainen, ja on siis jälleen kerran pelikiellossa ekassa Galatasaray-pelissä. Intensiteetti hyvä, jatkuvat pelikiellot eivät niinkään - pitäisi vähän parantaa vielä tarkkuutta ja energian oikeaa suuntaamista.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Pakko vielä hehkuttaa ennen huomista tuota Auban 1-4 maalia, josta tuli aluksi fiilisteltyä vaan tuota keskitystä, de Jongin ylijuoksua ja Auban viimeistelyä. Tätä kuitenkin edelsi vielä vapari omassa päässä, aikaa kului 68 sekuntia, pallo kävi vähintään kerran kaikilla ja 23 kosketuksella pallo verkossa. Upea maali.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kun tässä muuten onkin mennyt hetken aikaa turhan hyvin, niin tämä s***rliiga-p***a näemmä uhkaa tehdä paluun. Miten tätä yhä voidaan jatkaa meidän, tarkoitan nyt siis omalta osaltani Barcelonan jäseniä, nimissä?

Linkki Hesarin uutiseen (joka siteeraa Telegraphia), ja tästä oli muuallakin: Jalkapallo | Täystyrmäyksen saanut jalkapallon Superliiga ei kuollutkaan – suurseurat rakentavat jo korvaavaa kilpailua

Edit: Tässä muuten seuran Twitter-videolla tuo @Woofer in mainitsema syöttöketju:


 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Vielä illan pelistä: siellähän on siis Alba vuorostaan pelikiellossa, joten Alvesin palatessa voinee odottaa myös Destin jatkavan tässä pelissä, mutta vasemmalla. Hyökkäyspään osalta paikallislehdillä on tänään ihan eri arvaukset siitä, ketkä ovat avausvuorossa, joten ei kai siinä muuta kuin että illalla nähdään. Atleti voitti jo pelinsä, joten 3 pisteelle olisi vahvasti kysyntää tänäänkin. Tosin jos Atleti saa homman takaisin raiteilleen, voi olla että Betis on tuolla se, joka todennäköisimmin tulee selkä edellä vastaan, jos Barcelona jatkaa tähän saakka Xavin aikana nähdyllä pistekeskiarvolla. Eihän tuo neljän joukkoon pääseminen sinänsä mihinkään yhteen kierrokseen ratkea, mutta noin keskimäärin kotipelit pitäisi voittaa melkein kaikki. Tänään tosin panoksena sekin, että tappiolla oikeastaan myös Bilbao nousisi kiusaamaan tuossa joukossa, joka kisaa sijoista 3-4.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sieltä tuli komia voitto, ovatko kaikki vielä sitä juhlimassa? Sarjataulukkokin näyttää näin ollen edelleen hyvältä, joskin haastajatkin pääosin voittivat lukuunottamatta Sevillan paikallisen hävinnyttä Betisiä.

Ei pidä mennä asioiden edelle eikä päätellä liikaa, mutta nyt viimeisten neljän, tai jopa kuuden, pelin otoksella (vaikka ekassa Napoli-pelissä ruuti oli vielä märkää ja Espanyol-pelissä tulos sählättiin) tuntuu jo melkein, että vanha kunnon Barcelona on Xavin alaisuudessa palannut, tosin Adama-Dembele-laidan suoraviivaisuudella päivitettynä. Eilen melko kova pallonhallinta 72% ja syöttöprosentti 91,2 ovat myös ihan vanhojen hyvien aikojen meininkiä. Moni pelaaja näyttää ihan eri ukkeleilta kuin Koemanin aikana, ja sellainen ei yleensä ole sattumaa, kun ei koske vain yhtä tai kahta. Pallolle alkaa löytyä reittejä ja prässiin toimivuutta, ja niistähän se homma sitten lähtee. Samalla moni pelaajista lienee paljon tyytyväisempi elämäänsä tai ainakin jalkapallolliseen elämäänsä.

Väkisinkin täytyy sanoa, että vaikka tuolla on noita muitakin lupaavia junnuja keskikentälle, yksi selkeä syy Barcelonan parantuneeseen vireeseen on myös eräs Pedri, nyt kun hän on taas täydessä kunnossa. Eilenkin kovaa menoa, korkea syöttöprosentti, ehkä vähemmän näkyvästi myös Piquen jälkeen toiseksi eniten palloja takaisin omille, ja Sport otsikoikin jo "Pedrin Barcelonasta". Toisena tekijänä tuonne vuodenvaihteen paikkeille verrattuna toki sekin, etteivät ainoat käytettävissä olevat hyökkääjät enää ole tyyliin Gavi-Luuk-Jutgla, heitä vähättelemättä. Monilla on nyt hyvä vire, Auba on päässyt jo pidemmälle kuin odotin Adamasta puhumattakaan, Luuk osuu melkein aina kentälle päästessään, Torres onnistuu lähes kaikessa paitsi maalinteossa, ja nyt myös Depay palasi ja maalasi heti. Mikäs tässä. Ja sitten on tuo mysteerinen ja hankala tapaus Dembele, joka vetäisi eilen alle puolessa tunnissa 1+2, eikä edes ihan rumia.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Vielä pari pointtia Xavin ajasta: vaikka alku ei ollut helppo, neljän joukkoon on ainakin tällä erää noustu. Tilanne 13 kierroksen jälkeen, eli ennen kuin hän aloitti, oli siis sija 9 ja 12 pistettä eroa Realiin. Nyt jos Barcelona voittaisi rästipelinsä tappioputkessa olevaa Rayoa vastaan, ero olisi edelleen samat 12 pistettä 26 kierroksen jälkeen, ja sillä välillä (ainakin) 5 joukkuetta on ohitettu sarjataulukossa, Betisistäkin mentäisiin ohi samalla jos tuo rästipeli olisi nyt. Esimerkiksi viiden ottelun kuntopuntarilla Barcelona on nyt Villarealin kanssa liigan jaettu kärki.

Kirjoitin etukäteen täällä, että helmikuu on kauden kannalta ratkaisevan tärkeä - ainakin siinä olisi voitu menettää paljon. Tulokset olivat lopulta erinomaisia. Etukäteen katsoen maaliskuu on kalenterissa aavistuksen helpompi - ainakin kuun lopussa odottavaan vieras-Clasicoon asti (sitä ennen Elche, Galatasaray kahdesti, Osasuna). Mutta tulostahan pitäisi edelleen tehdä sillä noin kahden pisteen - mieluummin vähän yli - keskiarvolla tästä eteenpäinkin vastustajista riippumatta, jos meinataan säilyttää asema neljän joukossa.

Ja Dembelestä. Tilanne on vuodenvaihteen tapahtumien vuoksi edelleen ongelmallinen. Joku välirauha siellä nyt on, vaikka Xavi laittaakin hänet pääosin vain vaihdosta kentälle. Asia, johon en tajunnut kiinnittää huomiota tammikuun siirtoikkunan huhujen aikana, on että Dembelehän pelasi Auban kanssa yhdessä Dortmundissa. Asia on palannut mieleen, kun näkee esim. treeneistä somessa kuvia, joista huomaa kaksikon hyvät välit. Lieneekö tällä jotain vaikutusta siihen, miten siirtoikkuna meni? Auttaako tilanne molempia ja sitä kautta lopulta Barcelonaakin, ainakin nyt kesään asti? Samalla, jos haluaisimme nykyvireisen ja toivottavasti paremmin ehjänä pysyvän Dembelen lopulta jäävän Barcelonaan, voiko siihen vaikuttaa se miten peli nyt tuntuu sujuvan joukkueelta verrattuna aiempiin valmentajiin? Tämä on tietysti edelleen iso jos tuon jatkosopimusp***seilyn vuoksi.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Hyvää pohdintaa @Marquez, eikä paljon lisättävää. Joukkue operoi tällä hetkellä uskomattomalla itseluottamuksella (tosiaan sitä Torresin maalien tekemistä lukuunottamatta) ja sitä on kyllä todella upeaa katsella. Eikä siis pelkästään se, että maaleja tehdään neljä joka pelissä, vaan muutenkin. Toki puolustuksen ja MAtSin koomailuista tuskin kokonaan vielä päästy eroon, mutta eilen ehyt esitys silläkin saralla.

Ja se Dembele...pelaaja jota tuettu varmaan viime vuosina ja tälläkin kaudella kun viimein ollut ehjä, niin eniten kaikista pelaajista, vaikka vaikeaa ollut. Ei vaan silti ole oikein lähtenyt. Sitten kun yleisö hylkää ja vislaukset sekä buuaukset alkavat kuulua, niin Ossihan saa tästä vain bensaa liekkeihin ja alkaa tehoilemaan. Voiko ristiriitaisenpaa pelaajaa olla, niin hyvässä kuin pahassakin.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nyt kun viikolla ei ole peliä ja odotellaan viikonlopun Elche-kohtaamista, media on normaaliin tapaansa keskittänyt huomionsa tulevan kesän siirtospekulaatioihin. Kun mennään vasta maaliskuuta, on tietysti täyttä arvailua kuinka paljon näissä on faktaa ja ihan vakavia suunnitelmia ja kuinka paljon vain arvailuja ja teoreettisia heittoja. Jos nyt kuitenkin yritän koota eri uutisia ja omia ajatuksia, niin syntyisi seuraava kokonaiskuva:

Ensinnäkin, ei olla talouspuolella niin pitkällä, että rahaa voisi käyttää siten kuin Bartomeu luuli voivansa (tai käytti seurauksista välittämättä vaikka ne tiesi). Siksi tulopuolen huhuissa painottuvat edelleen ilmaisten siirtojen mahdollisuudet ja ehkä osin edukkaat (yksi vuosi sopparia jäljellä). Näiden avulla yritetään tehdä jotain sen lisäksi, että vähä liikkumavara ilmeisesti yritetään käyttää yhteen isoon kalaan, koodinimi Haaland. Se muu, mitä yritetään tehdä, painottuu kahteen asiaan. Isoimmin, puolustus. Jos uskomme huhuja, ideaalitilanteessa johto/Xavi haluaisi tehdä siellä useamman vaihdoksen. Lähtöjonossa olisivat Umtiti, Lenglet, Mingueza (ehkä myös Sergi Roberto). Nyt iso mutta on se, että noille ei ole ostajaa löydetty ennenkään, ja määrää tuskin voidaan eikä olisi mitenkään järkevää kasvattaa, eli ensin pitäisi myydä ennen kuin ostetaan. Tulijapuolella huhu on, että pisimmällä ilmaisista mahdollisuuksista oltaisiin Chelsean Christensenin kanssa. Muitakin ilmaismahdollisuuksia on, ja jossain vaiheessa kiinnostuksesta on huhuttu jokseenkin kaikkiin: Mazraoui, Azpilicueta, ja Gayalla olisi kai yksi vuosi sopparia jäljellä, jne. Keskikentälle on yksi vahva huhu. Tarve tuntuu vähän ohuelta kun sinne on väkeä muutenkin ja nousevia nimiä, mutta ilmeisesti Milanin Kessiessä nähtäisiin edullinen mahdollisuus tuoda mukaan fyysinen vaihtoehto, vähän kai Paulinho/Vidal tyyliin.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Hohhoijaa, Koeman näemmä jaksaa kotimaassaan avautua lehdessä siitä, ettei hänelle muka ole annettu yhtä lailla aikaa valmentajana kuin Xaville. Siis tä? Sehän sai hiihtää tuolla melkein puolitoista vuotta katastrofaalisin tuloksin (ainoana poikkeuksena Copa-onnistuminen) ja toisella kaudella pelkästään laskevin tuloksin ja pelisuorituksin. Xavilla on ollut reilu 4 kuukautta nyt aikaa, ja nousevin tuloksin ja pelisuorituksin. Koeman yrittää kommenteissaan piiloutua sen taakse, että nyt Xavilla on Pedri ja Dembele käytössä. Kun siis sokeakin näkee, mikä ero pelisuunnitelmassa ja ilmapiirissä oli jo ennen heidän paluutaan. Uskookohan se itsekään höpötyksiinsä, tai siihen että joku muu uskoo?

Gavin ja Araujon jatkosopimukset etenevät, kai, ellei tämäkin nyt sitten ole lähinnä jotain millä täytetään lehtien sivuja seuraavaa peliä odottaessa. Olisivat tärkeitä diilejä kyllä, joten toivottavasti on totta. Kai ne palkkaeurot jostain täytyy raapia, sillä on vaikea nähdä asiaa muuten kuin että kyse on erittäin tärkeistä palasista seuran pelillisessä tulevaisuudessa. Sinne saattaa tulla ne jo perinteeksi muodostuneet miljardin ulosostopykälät suojaamaan sitä, että ilman seuran hyväksyntää eivät ihan heti lähde.

Meanwhile, samat Christensen ja Kessie tuolla näemmä ovat otsikoissa tänäänkin. Samalla huhuissa on, tavallaan loogisesti, että tuleva kesä on myös se kohta missä Puigin on pakko etsiä uusi osoite, kun minuutteja ei Xavinkaan alaisuudessa ole tullut muiden noustua edelle.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nyt täytyy sanoa, että kun Turkin liigaa ei tule seurattua lainkaan eikä ole Galatasarayta tullut nähtyä EL:ssäkään, niin tämä seuran ennakko ensi viikolla alkavasta otteluparista oli itselleni tosi mielenkiintoinen: Galatasaray, a team rebuilding on blaugrana roots

Heillähän ei tällä kaudella ole sujunut juuri mikään paitsi EL, missä jatkoivat lohkovoittajina. Valmentaja vaihtui tammikuussa tämän vuoksi, ja sinnehän tuli herra joka saattaa olla joillekin tämän ketjun lukijoille tuttu, Guardiolan kanssa pitkään työskennellyt katalaani Domènec Torrent. Ja tämä selittänee myös Iñaki Peñan siirtymisen juuri Galatasarayhin tammikuussa, sillä Torrent hakee korjausta pelinrakentamisen vaikeuteen mm. pallollisemmalla maalivahdilla. Barcelonan kannalta harmillisesti tulokset ovatkin ilmeisesti paranemaan päin. Ja Peñan lisäksi siellä pyörii vielä yksi tuttu, Arda Turan, joka siis ilmeisesti on vapaalla jalalla ja saa pelatakin... Muutenkin semi-nimekkäitä pelureita löytyy ja sijoitus liigassa oli/on siis erikoinen. Babel, Gomis, Feghouli, van Aanholt, Kaya, jne.

Vielä yksi nosto: 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa kohdattiin CL-alkulohkoissa peräti neljästi, mutta edellisestä kerrasta on nyt jo melkein 20 vuotta. Saldona noista Barcelonalle 5-2-1.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Hohhoijaa, Koeman näemmä jaksaa kotimaassaan avautua lehdessä siitä, ettei hänelle muka ole annettu yhtä lailla aikaa valmentajana kuin Xaville. Siis tä? Sehän sai hiihtää tuolla melkein puolitoista vuotta katastrofaalisin tuloksin (ainoana poikkeuksena Copa-onnistuminen) ja toisella kaudella pelkästään laskevin tuloksin ja pelisuorituksin. Xavilla on ollut reilu 4 kuukautta nyt aikaa, ja nousevin tuloksin ja pelisuorituksin. Koeman yrittää kommenteissaan piiloutua sen taakse, että nyt Xavilla on Pedri ja Dembele käytössä. Kun siis sokeakin näkee, mikä ero pelisuunnitelmassa ja ilmapiirissä oli jo ennen heidän paluutaan. Uskookohan se itsekään höpötyksiinsä, tai siihen että joku muu uskoo?

Koeman tuli valmentajan pestiin seuralegendana, ja olisi saanut täysin saman kohtelun kuin Xavi, jos olisi itse asiat näin hoitanut. Ei kai kukaan olisi Koemania hierveästi kritisoinut, jos olisi myöntänyt vain tehtävän haastellisuuden ja keskittynyt olennaiseen. Tekihän Koeman paljon hyvää juuri noiden junioripelaajien noston myötä, mutta se jäi vähän taka-alalle herran itsensä möyhöttäessä medialle milloin mistäkin asiasta. Pelaajana toki edelleen seuralegenda, valmentajana tahrasi tuota kilpeä suht rajusti.

Mitä Galatasarayhin tulee, niin kieltämättä melko tuntematonta aluetta itsellenikin, ja ei ollut kyllä mitään hajua Torrentin nykyään valmentavan heitä! Sinällään hienoa, mutta aavistuksen pelottavaa. Torrenthan oli ainakin Barcassa (ja käsittääkseni myös Bayernissa ja Cityssä) Pepin taktinen analyytikko. Varmasti siis ensinnäkin on seurannut Barcelonan peliä jo muutenkin, mutta nyt erityisesti taktisella puolella yrittää tehdä pelistä haastavaa. Vähän läpihuutojuttuna pidin tätä paria, mutta tämä yksityiskohta tekee ainakin itselleni huomattavasti mielenkiintoisemmaksi otteluparin.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Miksi toi Puig ei pääse pelaamaan? Sehän on omasta mielestä ollut ihan ok. Mitä en näe mitä pitäisi?
Sitä on moni miettinyt. Ehkä prässipeli ja puolustaminen eivät ole riittävällä tasolla, joka aiheuttaa keskikentän tasapainon kanssa ongelmia?
Oli miten oli, omasta ja monen muun mielestä olisi ansainnut enemmän minuutteja, mutta jokin syy sille täytyy olla, että niin Koeman kuin Xavikaan ei miestä peluuta. Vähän vaikea arvioida, kun yleensä saa jotain jämäminuutteja kerran kuukaudessa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tekihän Koeman paljon hyvää juuri noiden junioripelaajien noston myötä, mutta se jäi vähän taka-alalle herran itsensä möyhöttäessä medialle milloin mistäkin asiasta.
Ongelma tuokin, mutta varmaankin ne kaksi vielä kriittisempää ja selkeämpää perustetta potkuille olivat, ettei pelaamisessa näkynyt kentällä mitään punaista lankaa ja että pelaajista taas näkyi epävarmuus ja ahdistuneisuus Suomeen asti. Kumpaakaan asiaa Koeman itse ei ehkä ymmärrä vieläkään, tai ei ainakaan näkynyt tuloksissa tai äijän puheissa mitään merkkejä että ymmärtäisi korjausten tarpeet. Eli tulosten ja omien puheiden perusteella ei riittänyt sen enempää taktinen osaaminen kuin johtamisosaaminen tähän tehtävään, ja Barcelonan sijoitukset liigassa ja CL-lohkossa olivat sen mukaisia.

Miksi toi Puig ei pääse pelaamaan? Sehän on omasta mielestä ollut ihan ok. Mitä en näe mitä pitäisi?
Jos tämä oli vakava kysymys, niin onhan Puigilla toki paljon lahjakkuutta hyökkäyssuuntaan, ainakin yksittäisinä väläyksinä. En ole ihan varma sitten laajemmasta pelitilanteiden ymmärtämisestä, edes hyökkäyssuuntaan puolustuksesta nyt puhumattakaan. Sitten on tietysti se, että siellä on Pedri ja Frenkie selvästi edellä ja Gavi ja Nico ovat vetäneet järkyttävällä asenteella ja varsinkin Gavi käsittämättömän kokonaisvaltaisesti molempiin suuntiin. Puigilla lienee kyllä vahvuuksia, mutta on jäänyt kilpailussa jalkoihin. Koeman olisi kyllä voinut etenkin viime kaudella peluuttaakin, kun keskikentän vaihtoehtoja oli vähemmän, mutta hänellä ilmeisesti oli jotain Puigin naamaa vastaan. Mikä liittyy myös edelliseen kappaleeseen Koemanista yllä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Vielä Puigista, tuli mieleen eilen unohtunut, että on pyörinyt mielessä tällainen skenaario: jos ei nyt jotain yllättäviä lähtemisiä keskikentältä tule kesällä, eli kilpailujärjestys pysyisi samana ja oletetut minuutit siis pieninä, niin Puig voisi vahvuuksineen ja puutteineen sopia tällä erää johonkin pikkuisen pienemmän liigan hyökkäävää peliä harrastavaan kärkipään jengiin. Benfica, Ajax? Jos siellä sitten olisi kärsivällisyyttä lähteä korjailemaan niitä puutteita pelissä. Sitten näkisi, kehittyisikö peliajan myötä vai ei. @jussi_j @Anonyymi

Toinen asia, aiemmin spekuloin, että edelleen se yksi iso kala mihin pieni liikkumavara ja myynneistä saatavat rahat tänä kesänä käytettäisiin, olisi lehtihuhujen mukaan ykkösvaihtoehtona se vanha tuttu Haaland. Näin ilmeisesti edelleen on, hän on tänään molempien paikallislehtien ykkösaihe, ja huhu oli että joku delegaatio aikoo Barcelonasta jopa käydä perustelemassa Barcelonan urheilullista projektia suoraan Haalandille (tai kävi jo tällä viikolla jopa). Onhan tuossa kysymyksiä: riittääkö rahat ja miten käy kun kilpailijoitakin on - ja sellaisia, joilla maksuvara voi olla nyt parempi. Ja tietysti, että saadaanko pelityyli järkevästi sovitettua Xavi-futikseen. No, jos Adama saadaan, niin miksipä ei. Vaikka ei se sitten mitään ihan puhdasta tiki-takaa kyllä enää ole.

Huhut kertovat myös, että Barcelona tarjoaisi sopimusta, jossa palkka olisi aluksi vähän pienempi ja nousisi sitten aika lailla sopimuksen viimeisinä vuosina. Ok, mutta pikkuisen tässä alkaa olla sitä vaaraa, että ajaudutaan vähän Bartomeun aikojen tapaiseen tilanteeseen: lykätään menoja, kuten joissain jatkosopimuksissa on tavallaan tehty, mutta samalla sidotaan seura siihen, että ne väkisinkin paisuvat aika lailla niinä tulevina vuosina. Ja sitten sormet ristissä toivotaan, että silloin olisi varaa maksaa. Vähän pakon edessä kai tätä yritetään, ettei ihan pudota Euroopan kärjen kelkasta, mutta näyttäisi kyllä että tässä alkaa riskejä kertyä tuonne aikaan 2023-2025 jo nyt aika lailla.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Haaland ei kyllä oikein herätä mitään jee jee huutoja täällä. Helvetin kallis hankinta josta en osaa sanoa muuta kuin, että ei ole barcan näköinen pelaaja. En kyllä ole nähnyt kun joitain sen pelejä enkä osaa sanoa, miten pallo pysyy jalasa tms. Vähän sellanen Luuk v2, nopeampi ja parempi painos. Ei sikäli, että se huono olisi, mutta en näe mitenkään huonona jättää tuota korttia katsomatta. Parasta sen hankinnassa olisi se, että ei pelaisi madridissa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Parasta sen hankinnassa olisi se, että ei pelaisi madridissa.
Tämä on myös yksi ulottuvuus asiassa, kyllä vain. Yhdelle huipputason "ysille" on aina sinänsä tarvetta, jos sitten Xavilla on selkeä ja järkevä suunnitelma homman toimivuudesta kokonaisuutena - muuten ei tähän hankintaan kuluvia summia kannata käyttää, varsinkaan nykyisessä taloustilanteessa. Valitettavasti ylipäätään homma todennäköisesti kannattaa vain, jos Haaland on itse niin motivoitunut että tulee halvemmalla kuin mitä muut tarjoavat - ja tämä kyllä itseäni epäilyttää, että näinköhän toteutuisi. Mutta saapa nähdä. On se nyt kuitenkin vähän muuta kuin Luuk, koska on ison ja vahvan lisäksi poikkeuksellinen viimeistelijä sekä määrässä että monipuolisuudessa (juuri tämän enempää en itsekään uskalla sanoa, kun ei mitään säännöllistä Dortmund-seurantaa ole).
 

Fordél

Jäsen
Haaland ei kyllä oikein herätä mitään jee jee huutoja täällä. Helvetin kallis hankinta josta en osaa sanoa muuta kuin, että ei ole barcan näköinen pelaaja. En kyllä ole nähnyt kun joitain sen pelejä enkä osaa sanoa, miten pallo pysyy jalasa tms. Vähän sellanen Luuk v2, nopeampi ja parempi painos. Ei sikäli, että se huono olisi, mutta en näe mitenkään huonona jättää tuota korttia katsomatta. Parasta sen hankinnassa olisi se, että ei pelaisi madridissa.

Jos Haaland ei herätä jee jee -huutoja, kuulut todennäköisesti hyvin pieneen vähemmistöön, puhutaan minkä seuran faneista tai ylipäänsä futista seuraavista ihmisistä. Haalandin ja Luukin maininta edes samassa lauseessa on lähes absurdia. Toinen on todennäköisesti sukupolvensa maailman parhaita futareita, toinen lähes tusinatavaraa. Osaat varmasti arvata kumpi on kumpi.

Enkä oikein näe, että mihin seuraan Haaland ei sopisi hyvin? Hän olisi varmasti nopeutensa ja fysiikkansa takia kuin kotonaan suoraviivaista ja nopeaa vastahyökkäysfutista pelaavassa jengissä. Pystyy pitämään palloa ja jakamaan sitä eteenpäin sekä toisaalta juoksemaan linjojen taakse tai niitä vastaan ja päätttämään hyökkäyksiä. Toisaalta hän pystyy varmasti päättämään hyökkäyksiä myös hitaamman, pallonhallinnan kautta peliään rakentavassa jengissä.

Eli Haaland olisi varmasti ihan ideaali ainakin Realiin, etenkin siihen Realiin, joka taannoin hyökkäsi hyvin nopeasti ja suoraviivaisesti, mutta uskon, että hän olisi ihan eri luokan vahvistus Barcalle kuin joku Luuk de Jong. Toisi itse asiassa juuri sitä suoraviivaisuutta ja röyhkeyttä, jota Barcankin hyökkäyspeli kaipaa. Haaland on ennen kaikkea maalintekijä ja hyökkäyksien päättäjänä, ihan huippuluokan ysipelaaja. Tällaista palasta tarvitsee lähtökohtaisesti jokainen jengi.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tämmöinen kaveri siirtyy Santanderista Barca B:hen kesällä, seura ilmoitti (linkki MD:n videoon Pablo Torren maaleista ja syötöistä): Así juega Pablo Torre

Videota enempää tietoa minulla ei juuri ole - muuta kuin että lehtien mukaan myös Real Madrid yritti ostaa. Hyökkäävä keskikenttä täyttää 19 huhtikuussa. Tuolle paikalle toki on jo ennestään kilpailua, mutta siirtosumma 5 miljoonaa on suht maltillinen - voi nousta enimmillään 20 miljoonaan, jos menestystä edustuksessa aikanaan tulisi, eli samankaltainen diili kuin Pedristä aikanaan.

Barcelonalla on muuten sponsorisopimus erään venäläisen vedonlyöntifirman kanssa. Tämän asian päällä on nyt istuttu jo turhan pitkään, vaikka rahalle ymmärrettävästi on tarvetta. Toimia odotellessa. (Itselläni ei kyllä ennen sodan alkua ollut tästä edes tietoa, lieneekö näkyvyys sitten enimmäkseen Venäjällä tässä diilissä.)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös