FC Barcelona 2020–2021: Uuden alun alku vai vielä pahempaa sähellystä?

  • 129 949
  • 834

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Kai se La Ligan virallinen tiedote on vähän painavampi sana kuin paikallinen Radio Nova?

On toki. Luulisi ainakin. Se nyt tästä vielä puuttuisi, että La ligan ulostulon jälkeen Messi voisi kävellä ilmaiseksi ulos ovesta. La liga ei tietysti halua menettää kultakimpalettaan varsinkaan kun Neymar ja Ronaldokin on viime vuosina menetetty, mutta vaikea uskoa julkaisisivat mitään josseivat olisi perillä tilanteesta. Siksi olisi mielenkiintosta tietää onko tuossa jotain tulkinnan varaa vai mistä on kyse.


Eikös La Ligassa ulosostohinta ole määritelty pakollisena kaikkiin sopimuksiin? Ehkä 700 miljoonan klausuuli on umpeutunut ja tilalla on jokin alhaisempi summa. Joku summa siellä kuitenkin on. Ei Messi ilmaiseksi tuosta sopimuksestaan irtaudu.

Näin se taitaa olla ja voi hyvinkin olla mahdollista, että totuus on juurikin jossain kaiken tämän välimaastossa, eli 700miljoonan euron klausuuli olisi umpeutunut, mutta jonkuhan summan siellä luulisi olevan tilalla, kerran se pitäisi siellä pakollisena olla. Minkä mukaan tuo klausuuli edes määräytyy? Messillä 700miljoonaa, Benzemalla taisi olla miljarin. Mitä jos siellä onkin sovittu joku nimellinen 1€?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
On kyllä tosiaan todella erikoinen kuvio, että tuollainen pykälä on pakko olla jokaisessa sopimuksessa. Kuka tuollaista menee edes keksimään?

Real Madrid
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Minkä mukaan tuo klausuuli edes määräytyy? Messillä 700miljoonaa, Benzemalla taisi olla miljarin. Mitä jos siellä onkin sovittu joku nimellinen 1€?

Sen mukaan mitä sopimukseen laitetaan. Joku lupaava raakile voi haluta matalamman hinnan, jotta teoriassa hyvillä otteilla joku isompi seura voi hänet ostaa jollain ennalta sovitulla hinnalla, eikä nykyinen seura voi asettua poikkiteloin.

Isommille tähdille sitten sovitaan joku miljardi, ettei ihan heti löydy ottajaa.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Neymarin siirtohan nuo ulosostot nosti pilviin. 222m€ piti olla jo niin korkea, ettei sitä kukaan laukaise. No, niin vain PSG pisti kahisevaa tiskiin ja luonnollisesti kaikkien tähtien ja tähdenalkujen ulosostot sovittiin seuraavaan soppariin sitten ihan järkyttävän isoiksi.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
LaLiga asettui sitten Barcan puolelle ja vahvisti, että Messi pysyy Barcassa ellei joku pulita Barcan himoitsemaa posketonta siirtosummaa. Todennäköisesti ei pulita, mutta toinen juttu sitten on onko Messistä mitään iloa Barcalle viimeisellä sopimuskaudellaan. Jos pelaaja pakotetaan vastentahtoisesti pysymään seurassa, niin pelimotivaatio ei varmasti ole kovin korkealla ja se näkyy aina otteissa. Parempi olisi ollut päästää hänet suosista CItyyn kun kerran City olisi ollut valmis maksamaan edes jollain tapaa järjellisen summan ja antamaan vielä muutaman pelaajiankin samaan kauppaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Niin, kuten eilen kirjoittelin, lähinnä tuo vahvistaa sen että Messin tuskin kannattaa lähteä kokeilemaan onneaan sillä, että saisi lähteä ilmaiseksi sen 10.6. päättyneen pykälän vuoksi. Eli Messi lähtee vain seuran hyväksynnällä, mikä tarkoittaa riittävän korkeaa summaa, jos ja kun päätä ei saada kääntymään että jäisi ja pelaisi. (Ja kun kerran näemmä ei halua pelata, joku summa siihen oletettavasti riittää.) Liigaan rekisteröidään nuo sopimukset ja heidän kantansa lienee toiseksi vahvin argumentti sen jälkeen, että asia oikeasti testataan oikeusistuimessa. Mutta jos tiedot sopimuksen sisällöstä ovat sellaiset kuin mitä lehdissä on ollut, pidän itsekin liigan tulkintaa oikeana enkä siis tosiaan Messinä lähtisi kokeilemaan asiaa oikeuteen.

Barcelonaa tuo päätös kai jotenkin hyödyttää. Ainakin heillä on vahvempi neuvotteluasema kun hinnasta väännetään, jos ei muuta. Tuo aiheuttaa senkin, että liiga ei vahvista siirtoa ilman Barcelonan hyväksyntää muuten kuin sillä 700 miljoonan summalla. Jos Messi haluaisi kokeilla oikeustietä, hänen pitäisi anoa jonkin sortin väliaikaista siirron rekisteröintiä FIFAlta saadakseen edes pelata muualla.

Barcelonaan huhutuista hollantilaisista van de Beek on ilmeisesti menossa ManUun, joka on valmis maksamaan hövelimmin.

Nostellaanpa esille vielä yksi aika lailla Messi-rumban alle unohtunut nimi. Braithwaite. Hänenhän piti jo olla selvästi myynnissä, mutta sitten vaihtui valmentaja, ja hän ilmeisesti sai mahdollisuuden näyttää ensin kykyjään treenikaudella. Braithwaite oli uutisten mukaan yksi niistä pelaajista, jotka ilmaantuivat treeneihin etuajassa viime viikolla, eli ilmeisesti halua vielä jäädä mukaan jengiin olisi. Kaipa sekin on yksi kriteeri kun katsotaan, ketkä kannattaa pitää: motivaatio. Kuten Messi-tapaus tavallaan myös osoittaa. Hankalaa näiden rajatapausten kohdalla on se, että harjoituspelejä on kalenterissa nolla - liigan kai pitäisi kuitenkin alkaa kahden viikon päästä. Tavallaan huomionarvoista sekin, että Koemanin aikana ei ole toteutunut vielä yhtäkään siirtoa suuntaan tai toiseen, mutta ehkä on hyväkin ettei hätäillä kun ikkunaa on vielä jäljellä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
LaLiga asettui sitten Barcan puolelle ja vahvisti, että Messi pysyy Barcassa ellei joku pulita Barcan himoitsemaa posketonta siirtosummaa.

Tämä nyt ei ole minkään sortin yllätys, että LaLiga asettuu Barcan puolelle kun miettii millainen vetohahmo Messi on ihan koko sarjalle.

Sen kaiken jälkeen mitä Messi on tehnyt seuralle niin ihmettelen suuresti, jos Barca ei hyväksy jonkin Cityn tai muun seuran jättimäisiä tarjouksia, vaikka se ei sitten olisikaan tuo posketon 700M€. Kannattaako niitä välejä polttaa Messin kanssa totaalisesti ja mitä seura hyötyy siitä, että Messi vielä kauden ajan pyörisi vailla mitään mielenkiintoa mukana seurassa?

Harmi tietty, että tämä meni näin, mutta nyt kun tuo Messin ja Barcan välinen vääntö toivottavasti ratkeaa mahdollisimman nopeasti niin on tässä Barcalla hyvä tilaisuus päästä rakentamaan puhtaalta pöydältä tulevaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Onko missään esitetty hinta-arviota paljonko Messin siirtosumma olisi? 100 miljoonaa 33-vuotiaasta pelaajasta olisi jo melkoinen hinta.
Ronaldostakin sai 100 milliä about tuon ikäisenä niin kyllö uskon, että vähintä 150-200 tarvitsee Messiin.
Ronaldosta tosiaan maksettiin 105 miljoonaa kun ikää oli 33 vuotta eli siis samassa iässä mitä Messi nyt. Saas nähdä toteutuuko tämä, olisihan se jollain tapaa hienoa nähdä Messikin pelaamassa vielä jossain muualla kuin Barcelonassa. Edelleenkin pystyy varmasti pelaamaan useamman kauden ihan huipputasolla ja kuuluu maailman parhaimpien joukkoon.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Muistan kuulleeni et City olis tarjonnut 100M plus yhden tai useampia reservijoukkueen pelaajia Barcalle, mutta tarjous olisi torjuttu heti ykkösellä täysin alimitoitettuna.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Rakitic matkalla Sevillaan. Julkaisua vaille valmista kauraa ilmeisesti. Ilmaiseksi toki. Eihän siitä ole kuin kaksi vuotta kun PSG tarjosi miehestä jotain mottipäistä summaa, mutta Bartomeuta ei kiinnostellut. Olihan varsinkin tämä viimeinen kausi jo aika heikkoa tekemistä Rakiticilta. Liike oli jo niin hidastunutta. Hyvällä tätä pelaajaa muistelee vaikkei ollutkaan ihan Barcan näköinen keskikenttäpelaaja ja oli mielestäni yleistä mainettaan parempi. Maali UCL-finaalissa jäi kirkkainpana mieleen.

Ivanille kaikkea hyvää jatkoon.
 

Fuzzy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers
Huokaus.
Voi tätä joskus-hienoa Barcelonan seuraa. Tässä vaiheessa toivoisin että Barca tarttuisi Cityn tarjoukseen Bernardo Silvasta ja Gabriel Jesusista, ei ole mitään pointtia pitää Leoa mukana osana joukkuetta jos tuo on aivan täysin vasten hänen tahtoaan, tosin, kuka nyt tässä joukkueessa tällä hetkellä täysin haluaisi Koemanien, Bartomeujen ja ynnämuiden takia ollakaan.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Eikö Messin nykyinen sopimus ole 3+1, mistä olisi lähdössä nyt tuo +1 vuosi? Voiko kuitenkin olla, että Messi voisikin lähteä ilman siirtokorvausta?

La Ligan linjauksen mukaan olisi voinut lähteä, jos olisi ilmoittanut aikeistaan kesäkuussa minne oli alunperin kirjattu se deadline. Messin näkökulman mukaan deadline olisi siirtynyt kauden tosiasiallisen päättymisen ajankohtaan mutta La Liga asettui siis Barcan näkökannan taa - eli deadlinen alkup. pvm. on pätevä huolimatta siitä että kausi oli tuolloin tauolla Coronan vuoksi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ihan mielenkiinnosta, mikähän se kauden tosiasiallinen päättymispäivä oli, johon nyt vedotaan uutena deadlinenä?
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Kiusallista että tässä väännetään ylipäätään päivästä, kun seuralegendalle tuollainen poistumispykälä on rustattu. Tämä vääntö ei kyllä palvele Bartomeuta, Barcaa eikä Messiä. Toivoa sopisi, että huomenna päästään johonkin sopuisaan ratkaisuun tai ainakin sitä lähennyttäisiin, ettei tässä oikeuteen tarvitsisi mennä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Ihan hyvä pointti oli muutamalla Skyn toimittajalla liittyen siihen että Bartomeu on todennut eroavansa jos Messi sanoo, että se lähtö on hänestä kiinni.

Bartomeulla lienee siis tiedossa, että syyt Messin lähtöön on ihan pelilliset.
 
Suosikkijoukkue
KK
Kiusallista että tässä väännetään ylipäätään päivästä, kun seuralegendalle tuollainen poistumispykälä on rustattu. Tämä vääntö ei kyllä palvele Bartomeuta, Barcaa eikä Messiä. Toivoa sopisi, että huomenna päästään johonkin sopuisaan ratkaisuun tai ainakin sitä lähennyttäisiin, ettei tässä oikeuteen tarvitsisi mennä.
Tämä. Nyt jos Barca saa pidettyä Messin tulevan kauden joukkueessaan, niin voi vain miettiä Messin motivaatiota. Toki tässä yritetään saada 700m euroa joukkueelle, mutta tuota summaa tuskin edes City maksaa, sillä se tuo ongelmia myöhäisemmäksi.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Ihan hyvä pointti oli muutamalla Skyn toimittajalla liittyen siihen että Bartomeu on todennut eroavansa jos Messi sanoo, että se lähtö on hänestä kiinni.

Bartomeulla lienee siis tiedossa, että syyt Messin lähtöön on ihan pelilliset.
Fiksu liike Bartolta. Jos Messi sanoo julkisesti, että suksippas Bartomeu vithuun täältä, Bartomeu voi sanoa Messin kasvaneen suuremmaksi kuin seura. Jos taas Messi lähtee, voi Barto todeta että kyllähän minä yritin työpaikkaani tässä tarjora, kaikkeni yritin, mutta selvästi vika ei ole minussa. Toisekseen jos Bartomeu eroaa, niin eikös Bartomeun alaiset johda tätä showta aina vaaleihin asti?
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Kyllä kun taas tämän päivän uutisointia katsoo Mundolta ja Sportilta ni kyllä vahvistuu käsitys siitä, että kenen leipää syöt sen lauluja laulat. Pepi on sanonut Messille jo että kannattaa jäädä ja Citykin näkee Messi-operaation jo taloudellisesti epäkannattavana. Joopajoo.

Miten muuten jos tämä menee oikeuteen, niin määrääkö tuomari jonkun hinnan vai kuinka?
 

Fordél

Jäsen
Miten muuten jos tämä menee oikeuteen, niin määrääkö tuomari jonkun hinnan vai kuinka?

Miksi mitään hintaa pitäisi määrätä, kun se on jo määritelty sopimuksessa (ilmeisesti 700 miljoonaa)?

Mikään silti ei estä Barcaa myymästä Messiä vaikka 150 miljoonalla, mutta se on taas Barcan ja ostavan joukkueen välinen asia.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Ei se yksiselitteisesti olisi sentilleen 700 miljoonaa, jos tapaus menisi oikeuteen. Edelleen, kyse on lopulta määräaikaisesta työsopimuksesta. Suomessa siitä irtautumisen kustannus määriteltäisiin jotenkin suhteessa palkkaan. Espanjan lainsäädännössä en ole asiantuntija, mutta käsittääkseni juridiikassa on ainakin läntisissä oikeusvaltioissa yleinen periaate, että sopimukset eivät voi olla varsinkaan yksilölle kohtuuttomia. "Pakkotyö" tai 700 miljoonan lasku voisi jopa Messin palkoilla olla oikeuden mielestä kohtuuton. Näin tästä uutisenkin, jonka mukaan joku oikeuden määräämä oikeudenmukaiseksi katsottu summa on myös mahdollinen skenaario. Koska ei ole tiedossa, mikä se summa olisi, mutta todennäköisesti se kyllä olisi suuri, oikeuteen meneminen olisi Messille ja ostajaseuralle iso taloudellinen riski. Samaisen uutisen mukaan se 700 miljoonaakin voisi olla mahdollinen (vaikkei välttämättä todennäköinen) tulos.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Sieltä se Rakiticin lähtökin varmistui. Onneksi ei kuitenkaan ihan ilmaiseksi vaan 1,5milj+9milj, jos jotkut tietyt ehdot täyttyy. Ihan ok diili tässä vaiheessa. Riippuu tietysti paljon mitä nuo ehdot lopulta ovat.

Vidalillakin olisi kova hinku ilmeisesti jo Interiin ja haluaisi lähteä jopa ilmaiseksi. Eiköhän Vidalillekin samantyylinen hinta löydetä kuin Rakiticillekin.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kiitokset Ivanille niistä paremmista vuosista! Aika halvalla tosiaan meni, mutta onneksi on sentään noita ehdollisia miljoonia. Tämä on kai Barcelonalle ikuisuusongelma, kun palkkoja maksetaan aika hövelisti, eikä epäonnistuneita tai vanhenevia pelaajia niiden kulujen vuoksi tahdo saada myytyä pienempiin seuroihin. Rakiticinkin vuosipalkan huhutaan olevan 10 miljoonan luokkaa. Barcelonan talouden kannalta siis isoin asia tässä siirrossa on se, että nuo kulut säästyvät. Sama koskee Vidalia, jos hänkin lähtee. Tässä tuli nyt sitten ensimmäinen Koemanin ajan siirto ja kaipa se nyt sitten oli yksi askel nuorennuksen ja uudistuksen tiellä, myös siis raivaamalla palkkakattoon tilaa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nyt onkin kaikenlaista. Aloitetaan kuitenkin yhdellä aika olennaisella yksityiskohdalla, josta ei vielä ole ollut täällä mitään puhetta. Vaikka tässä vasta yritetään toipua viime kauden kärsimyksistä, la liga alkaa jo puolentoista viikon päästä. Europelien vuoksi kuitenkin Barcelonan kaksi ensimmäistä peliä on siirretty myöhemmäksi ja eka peli siksi vasta 27.9. Villarealia vastaan. Tänään oli tietoa, että olisi harjoituspeli Piquen harrastusjengiä Andorraa vastaan ennen tuota, 12.9., mutta sitä ei vielä näy seuran sivujen kalenterissa.

Ja äsken Messin manageri-isä Jorge saapui Barcelonaan tarkoituksena tavata Bartomeu iltapäivällä. Toimittajille hän loihe lausumaan vain, ettei tiedä mitään. Jospa tuosta tapaamisesta kuitenkin seuraisi, että lähipäivinä joku tietäisi jotain ja sen seurauksena myös me kannattajat. Tiettävästi osapuolet ovat ns. aika kaukana toisistaan lähtötilanteessa, kuten uutisista on voinut lukea aiemmin.

Suarezia huhutaan nyt vahvasti Juveen ja Vidalia Interiin. Jos toteutuu, molemmat mahdollistaisivat Lautaro-siirtoa ainakin taloudellisesti. Vidal halvalla/ilmaiseksi ilmeisesti edesauttaisi järkevää hintaa Lautarolle, ja palkkakulut myös tässä yhtälössä tekijänä. Suarez taas onkin ehkä näkyvin/myyvin pelajaa, joka ei esiinny Barcelonan tänään julkaistussa uuden pelipaidan mainoksessa (näistähän usein yritetään lukea, ketkä seura ainakin haluaa pitää ja kuka ehkä on siirtolistalla). Messi siellä fotossa kuitenkin on - ei ole taidettu kuvia ottaa ihan tällä viikolla. Tulijahuhuissa vahvistuu Wijnaldum-mahdollisuus. Olisihan sekin nyt aavistus nuorennusta Vidal-Rakitic-kaksikkoon...

Lautarosta Sport kirjoittaa tänään, että asian pitäisi ratketa ensi viikon aikana (suomeksi: ehkä syyskuun aikana) ja että haluaa ehdottomasti tulla Barcelonaan tänä kesänä (suomeksi: joku tutun tuttu on sanonut, että voisi suostua siirtoon jos saa kunnon palkankorotuksen).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös