FC Barcelona 2018–2019 – tuottaako jälleenrakennus tulosta?

  • 180 167
  • 1 045

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Lehtihuhut ovat yksi asia, todellisessa maailmassa on epätodennäköistä että kukaan (edes Kiinassa) maksaisi pääasiassa penkillä istuneesta, 2 maalia tehneestä pelaajasta enemmän kuin se 41 miljoonaa minkä Barcelona maksoi. On se toki mahdollista, mutta siis epätodennäköistä. Alcacer ei tosiaan ole parhaiten Barcelonan pelitapaan istuva pelaaja, mutta olisi kyllä nähdäkseni voinut ihan menestyksekkäästi sijaistaa välillä Pistoleroa nykyvireessään, ja tarvettahan sille olisi syksyllä ollut.

Mutta eilisestä, hankalaa tosiaan oli ja onneksi Getafe sähelsi pari hyvistä paikoistaan - toki Barcelonakin olisi voinut tehdä paikoistaan 1-2 lisää. Avausmaalin näen erittäin tärkeänä, koska sitä ennen oli vaikea jakso jossa Getafe teki hylätyn - ihan systä kai - maalinkin. Arhur uskalsi kerrankin kokeilla murtavaa syöttöä, ja pienellä tuurillakin siitä sitten seurasi Messin vaistoillaan tekemä maali. Todella vähällä pallonhallinnalla, 24%, muuten Getafe rakensi paikkansa. Erinomainen tulos joka tapauksessa vaikealla vieraskentällä, ja kuten yllä todettua, sarjataulukko näyttää nyt erittäin hyvältä. Jos se tilanne tässä pysyy vielä muutaman viikon, toivottavasti tosiaan Valverde uskaltaa tehdä viime vuotta rohkeampaa pelaajien kierrätystä ennen CL-pelejä.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Laskeskelimpa huvikseni Messin osallisuutta Barcelonan maaleihin tällä kaudella:

La Liga

Barcelona - Alaves 3-0 (2+0)
Valladolid - Barcelona 0-1 (0+0)
Barcelona - Huesca 8-2 (2+2)
Real Sociedad - Barcelona 1-2 (0+0, 1kpl 5sek)

Barcelona - Girona 2-2 (1+0, 1kpl 5sek)
Leganes - Barcelona 2-1 (0+1)
Barcelona - Ath. Bilbao 1-1 (0+1)
Valencia - Barcelona 1-1 (1+0)

Barcelona - Sevilla 4-2 (1+1, loukkaantui 2-0 tilanteessa)
Barcelona - Real madrid 5-1 (loukkaantunut)
Vallecano - Barcelona 2-3 (loukkaantunut)

Barcelona - Betis 3-4 (2+0, 1kpl 5sek)
At. Madrid - Barcelona 1-1 (0+1)
Barcelona - Villareal 2-0 (0+1)
Espanyol - Barcelona 0-4 (2+1)
Levante - Barcelona 0-5 (3+2)
Barcelona - Celta Vigo 2-0 (1+0, 1kpl 5sek)
Getafe - Barcelona 1-2 (1+0, 1kpl 5sek)



Messin ollessa kentällä Barcelona on tehnyt La Ligassa tällä kaudella 40 maalia, joissa Leo on ollut suoraan osallisena siis 26:ssa (16+10). Tämän lisäksi laskin monestikko Messi koski palloon maksimissaan 5 sekuntia ennen maalin syntyä, eli oli oleellinen osa maalin syntyä, mutta ei saanut kuitenkaan tilastomerkintää (riparit, ns. kakkossyötöt yms.). Näitä oli 5 kappaletta, joten Messi on ollut suoraan, tai hieman epäsuorasti osallisena 31:ssä maalissa joukkueen 40:stä kentällä ollessaan. Se on muuten ihan järjettömän kova osuus.


Mestarienliiga

Barcelona - PSV 4-0 (3+0)
Tottenham- Barcelona 2-4 (2+0, 1kpl 5sek)
Barcelona - Inter 2-0 (loukkaantunut)

Inter - Barcelona 1-1 (loukkaantunut)
PSV - Barcelona 1-2 (1+1)
Barcelona - Tottenham 1-1 (0+0, pelasi viimeiset ~30min)

Chämppärissä myös osallisuus ollut hurjaa. Messin ollessa kentällä, Barcelona on tehnyt 10 maalia. Näissä Messille tehot 6+1, sekä yhdessä maalissa oli ns. kakkossyöttäjä.

Hieman pelottaa, kuinka keväällä pystään murtamaan pahimpia puolustuksia, jos Messi onnistutaan pelaaman ulos. Silloin täytyy Suarezin ja mahdollisesti Dembelen ottaa sitä isoa roolia ja pystyä ratkomaan niitä pelejä. Onneksi herrat osoittivat tähän kykenevänsä Messin ollessa sairastuvalla.



Ja mainitaan nyt vielä, kun jotakin kuitenkin häiritsee: Hyvin tiedostan, että tuolla "viiden sekunnin säännöllä" ei varsinaisesti ole mitään merkitystä. Ihan omaksi ilokseni katselin maalikoosteet tältä kaudelta, ja rupesin kiinnittämään huomiota Messin osallisuuteen maaleihin. Se on sitten ihan mielipideasia, haluaako tuolle mitään painoarvoa laskea.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kiitos vain @Anonyymi , kiinnostava koonti. Ja kyllä minusta tuo "5 sekunnin sääntö" tuo pientä lisätietoa asiaan. Mielenkiintoista tässä on, että voisi luvuista lukea, että Barcelonan maalinteko on hyvinkin Messi-riippuvaista. Looginen päätelmä olisi, että ilman Messiä Barcelona (tai ainakin sen maalinteko) olisi suurissa vaikeuksissa. Mutta todellisuudessa Messin käsivamman aikana siis 3 voittoa ja yksi tasuri, sisältäen mm. 5-1-voiton Clasicossa ja 2-0-Inter-voiton. Mitä siis voimme päätellä? Barcelona on sittenkin hyvä joukkue, hyökkäämäänkin, myös ilman Messiä, eikä se nyt valtava ihme ole kun katsoo nimilistaa. Messin ollessa kentällä muut hakevat häntä paljon - se näkyi eilenkin - ja poissaollessa ottavat enemmän vastuuta. Esimerkkinä Suarez, joka tekee paljon tilaa Messille, ja ainakin tuolla pienellä otoksella paljon maaleja kun Messi on poissa. Noiden syksyn tulosten perusteella muilla taso siis riittää siihen vastuunkantoon vähintäänkin kohtuullisesti. Mutta eivätköhän kaikki Barcelonan kannattajat mieluiten näe Messin kentällä tästä huolimatta.

Yksi ajankohtainen asia lisää: Valverde ei ole allekirjoittanut jatkosopimusta, ja on epäselvää, tapahtuuko niin. Mitä mieltä palsta? Jatkoon vai ei? Oma viisi eurosenttiäni: olisi kiva nähdä CL-tulokset keväältä ensin, mutta jos nyt pitäisi päättää, sanoisin että ainakin yksi vuosi lisää tähänastisten tulosten perusteella. Vaikka pientä kritiikkiä voi antaa taktisesta varovaisuudesta (ehkä etenkin viime kaudella), viime syksyn puolustuspulmista ja siitä surullisesta Roma-sulamisesta.

Alcacerista tuli mieleen pieni katsaus kesällä lähteneisiin pelaajiin, koska se on mietityttänyt tässä kauden varrella. Dortmundissa on siis mennyt lujaa, mutta mitenkäs muut? Evertoniinhan lähti suorastaan kokonainen Barca-klikki. Barelonassa vähälle vastuulle jäänyt Digne on ollut monella mittarilla yksi Evertonin parhaista pelaajista, ja vaivojen jälkeen kuntoutunut Andre Gomeskin on saanut paljon vastuuta ja ilmeisesti jopa kannattajien suosiota - täysin päinvastoin kuin Camp Noulla. Hieman yllättäen Yerry Minan rooli on ollut pienin. Watfordissa Deulofeun meno on ollut kohtuullista missatun alkusyksyn jälkeen, mutta ei mitään huipputahtia. Aleix Vidal on saanut Sevillassa hieman enemmän minuutteja kuin meillä, muttei valtavasti. Marlon Santos on ollut pääosin avauksen pelaaja Sassuolossa, mutta sen enempää en suorituksista Italiassa osaa sanoa. Paulinho on tietysti Kiinassa edelleen kunkku. Jopa Douglas näyttää vihdoin löytäneen paikkansa, kun on kehitellyt Turkissa oikean pakin paikalta tehot 2+5.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Arthurilta vahva paluu avaukseen, ja hiljensi Vidalia avaukseen vaativat idiootit.

Arthurilta tosiaan vahva paluu, mutta kyllä kova kauden eka puolisko nostaa myös odotuksia jatkoon. Nyt on selvää, että mies on kuin tehty Barcan keskikentälle. Pallo pysyy välillä jalassa kuin liimattu, vaikka minkälaista klapia tulee joka suunnasta. Syöttökombinaatiot keskikentällä muiden toverien kanssa näyttää siltä, kuin olisi pallotellut menemään siinä vuosikausia. Se mitä odotan jatkossa, on niitä linjojen väliin tulevia syöttöjä ylöspäin. Rohkeasti vaan nenä kohti vastustajan maalia ja sieltä ensisijaisesti hakemaan tiloja. Jos ei löydy, niin ympäri ja hetken päästä uusi yritys. Syöttöjä vähän hankalampiin väleihin, vaikka syöttöprosentit saattaa inasen pudota, mutta pelirohkeus tuossa varmasti kantaa hedelmää. Eikä tämä nyt tietysti pelkästä Arthurista ole kiinni. Jos ylempänä ei tapahdu liikettä, niin huonompi sinne on syöttää, mutta sellaista tietynlaista päättäväisyyttä ja rohkeutta antaa se peliä edistävä syöttö, toivon vielä lisää.

Painotan nyt vielä, että tämä ei ollut mikään negatiivinen juttu, vaan tosiaan talentti on sen verran näkyvää ja taso ollut sen verran korkealla heti alusta alkaen, että tulevaisuudessa tälläisiä asioita voi odottaa.


Valverde.

Todella vaikea sanoa. Viime kauden saavutuksia ei voi kaikesta kriitikistä huolimatta kiistää. Tupla, liiga 17p erolla Realiin, vaikka Atletico tietysti siinä välissä muutaman pisteen lähempänä. Yksi tappio liigassa, yksi CL:ssä ja yksi copassa. Kova suoritus ihan keltä tahansa koutsilta. Harmittavasti vain kaksi ensimmäistä sellaiseen paikkaan ja sellaisella tavalla, että ne muistetaan. Nuo virheet on ainakin täältä annettu anteeksi, vaikka varsinkaan Rooman ilta ei unohdu. Kysymys on, ottaako Valverde opikseen näistä ja tässä isossa osassa kierrätys. Alkukaudesta oli olo, että ei ole oppinut mitään. Nyt vähän positiivisemmat fiilikset, mutta en ole vieläkään vakuuttunut. Se vireystila mikä joukkueella on ratkaisevissa peleissä, on itselle iso tekijä. Päätös suuntaan tai toiseen varmasti joudutaan tekemään aikaisemmin. Onneksi siitä ei joudu itse päättämään. Se riippuu vielä niin paljon siitä, kuka olisi tulossa tilalle. Näillä tiedoilla ilman korvaajan nimeä, sanoisin vuosi jatkoa, mutta sille on suurehko mahdollisuus, että sen toivominen kaduttaisi myöhemmin.


edit. lainauksien kanssa ongelmia
 
Viimeksi muokattu:

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Arthur on kyllä tosiaan ollut loistava, joskin juuri nuo ratkaisevat pystysyötöt ovat loistaneet poissaolollaan. En silti näe tätä minkäänlaisena ongelmana, päinvastoin. Parempi näin, kuin että yrittäisi väkisin näyttää kykyjään hakien xavimaisia läpisyöttöjä mahdottomiin väleihin. Näin tehdessään saattaisi Valverde jättää miehen vallan penkille opettelemaan pallovarmuutta.

En epäile hetkeäkään, etteikö parin seuraavan kauden aikana nuo läpisyötötkin tule sieltä ajan kanssa löytymään. Taitotaso on jo nyt olemassa, enää puuttuu se lopullinen varmuus tekemiseen ja ratkaisuihin. Kyseessä on kuitenkin vasta 22-vuotiaan herran ensimmäinen kausi Euroopan suursarjassa yhdessä maailman parhaista jalkapalloseuroista.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Se riippuu vielä niin paljon siitä, kuka olisi tulossa tilalle.

Sepä se, tämä on osasyy omallekin kannalleni. Kuka olisi itsestäänselvästi parempi? Guardiolan comeback, ehkä hän ei ole kiinnostunut? Vaikka voisi se ehkä toimiakin, kun joukkue on melkein kokonaan vaihtunut, vain Messi, Pique ja Busquets jäljellä. Kloppo? Jaa-a, voisi sekin ehkä toimia. Sarrin prässipelaamisessa on ollut jotain toimivaakin, filosofiassa ehkä palasia Barcaa, mutta Chelsean maalimäärät eivät vakuuta. Allegri - tekisikö parempaa jälkeä kuin Valverde? Kuka muu? Xavin aika ei liene vielä...

Todibo-huhut muuten vahvistuvat, katsotaan, potentiaaliseksi tulevaisuuden nimeksi kehutaan.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Sepä se, tämä on osasyy omallekin kannalleni. Kuka olisi itsestäänselvästi parempi?

Mites tuo Betisin Setién? Noh, hassutelua ehkäpä, mutta olisihan tuo hauska nähdä mihin kykenisi Barcan materiaalilla. Miehelle Barcan kiinnostuksessa taidettiin jossain lehdistötilaisuudessa mainitakin, mutta sanoi vain, että soppari on Betisiin ja tyytäväinen siellä.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Ei jatkoon. Valverde ei ole pystynyt/halunnut peluuttaa Barca-futista, joten uusi ukko tilalle. Pep ei valitettavasti ole takaisin tulossa, joten Xavi olisi se unelma vaihtoehto, mutta en tiedä onko vielä halukas hyppäämään ruoriin. Henry olisi kanssa yksi vaihtoehto.
Setien kiinnostaisi muuten, mutta ei kiitos kolmen linjalle. Miksi täällä on edes mainittu Allegrin nimi. Ei todellakaan Allegrin-futiksella mitään asiaa Barcaan. Sarria ja Kloppoa tuskin on mahdollista saada seuroistaan kesällä.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Ei jatkoon. Valverde ei ole pystynyt/halunnut peluuttaa Barca-futista, joten uusi ukko tilalle. Pep ei valitettavasti ole takaisin tulossa, joten Xavi olisi se unelma vaihtoehto, mutta en tiedä onko vielä halukas hyppäämään ruoriin. Henry olisi kanssa yksi vaihtoehto.

Xavi on itsekin sanonut ettei ole vielä valmis Barcan ruoriin - tällä hetkellä miehellä ei muuten edes ole tarvittavaa lisenssiä isojen seurojen valmentamiseen - toki vuoden päästä tilanne on eri lisenssin suhteen ja parin-kolmen vuoden päästä on kokemustakin eri tavalla. Tällä hetkellä joku voisi kysyä olisiko hyppy Al Sadd'n valmentamisesta Barcan valmentamiseen "vähän" liian iso. Jopa Xaville. Millä meriiteillä muuten Thierry Henry olisi sopiva Barcan valmentajaksi? Belgian maajoukkueen vuoksiko? Ei ainakaan AS Monacon tulosten perusteella tai päävalmentajakokemuksen perusteella.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Xavi on itsekin sanonut ettei ole vielä valmis Barcan ruoriin - tällä hetkellä miehellä ei muuten edes ole tarvittavaa lisenssiä isojen seurojen valmentamiseen - toki vuoden päästä tilanne on eri lisenssin suhteen ja parin-kolmen vuoden päästä on kokemustakin eri tavalla. Tällä hetkellä joku voisi kysyä olisiko hyppy Al Sadd'n valmentamisesta Barcan valmentamiseen "vähän" liian iso. Jopa Xaville. Millä meriiteillä muuten Thierry Henry olisi sopiva Barcan valmentajaksi? Belgian maajoukkueen vuoksiko? Ei ainakaan AS Monacon tulosten perusteella tai päävalmentajakokemuksen perusteella.
Lisenssit nyt ei ole mikään ongelma ja sinne voidaan laittaa joku lisenssin omaava nimelliseksi valmentajaksi.
Mitäs meriittejä Guardiolalla oli ennen Barca keikkaa? Yksi kausi Barca B:n valmentajana.
Markkinoilla ei ole valmentajaa, joka Barca-DNA:n lisäksi omaisi kovat meriitit.
Xavi ja Henry olisivat sopivia, koska he palauttaisivat kadotetun (Valverde, Lucho, Tata) Barcan pelityylin loistoonsa. Xavi tulee olemaan pomminvarmasti loistava valmentaja ala Pep.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Lisenssit nyt ei ole mikään ongelma ja sinne voidaan laittaa joku lisenssin omaava nimelliseksi valmentajaksi.
Mitäs meriittejä Guardiolalla oli ennen Barca keikkaa? Yksi kausi Barca B:n valmentajana.
Markkinoilla ei ole valmentajaa, joka Barca-DNA:n lisäksi omaisi kovat meriitit.
Xavi ja Henry olisivat sopivia, koska he palauttaisivat kadotetun (Valverde, Lucho, Tata) Barcan pelityylin loistoonsa. Xavi tulee olemaan pomminvarmasti loistava valmentaja ala Pep.

No näinhän se sitten toki on kun näin kerran sanot. Eipä tässä muuta kuin ryhdytään odottelemaan approved by VilleLeino ™ oikealla Barcelona DNA:lla varustettua valmentajaa.

Guardiola on melkoinen poikkeuslahjakkkuus valmentajana ja Pep-keppihevonen ei minusta oikeuta yhtään enempää kokemattoman Xavin valintaa - kun kerran kokematon Pep'kin onnistui, niin kyllä Xavikin onnistuu? Väittäisinkin siis, että useammin märkäkorvavalmentajia ei nimetä suurseuran peräsimeen kuin nimetään. Enkä tarkoita etteikö Xavi voisi olla hyvä valmentaja - ja varmasti onkin - joka muutaman vuoden päästä valmentaisi Barcaa. Minusta sen aika ei ole vielä ja mies itsekin on ollut samaa mieltä. Sinä toki saat olla asiasta eri mieltä ihan vapaasti. Henryä ei nyt edes miettisi - tuo nyt on vain oma mielipiteeni.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
No niin, saatiinhan tänne vähän actionia. Täydennän aiempia perustelujani seuraavasti: Barcelona ei ole mikään kyläseura, ja sillä on maailmankin mittakaavassa myös poikkeuksellisen vahva pelillinen identiteetti, pienillä viilauksilla jatkuva menestyksekäs pelitapa ja filosofia ainakin 90-luvun alusta saakka. Siksi valmentajan valinta on erityisen vaativaa. Pitää olla huippuosaamista, uskottavuutta johtaa maailman huipun pelaajia, mutta myös kykyä nimenomaan jatkaa tätä Barcelonan pelillistä jatkumoa. Voi tosiaan olla, että esim. Allegri ei muuten menestyksekkäästä suorittamisesta huolimatta sovi tähän viimeksimainittuun pointtiin. Ja näistä syistä ei ehkä ole hyvä hetki "turhaan" vaihtaa valmentajaa, joka on tehnyt hyvää tulosta ja jonka takana pelaajat lehtikommenttien mukaan myös ovat.

Guardiolalla oli kohdillaan ne edellytykset, että hän tunsi seuran ja pelitavan, ja ilmeisesti johto oli häntä läheltä tarkkailemalla päätynyt siihen tulokseen, että myös laajempi taktinen osaaminen ja karisma voisivat riittää. He ottivat tietoisen riskin, joka silloin onnistui. Riski se kuitenkin oli, enkä tiedä onko vastaavaan kovin usein varaa. Xavi on jalkapalloilun superlahjakkuus ja nero kentällä, mutta on vielä arvoitus, miten hänen taktinen osaamisensa (tai ehkä tarkemmin kyky välittää ajatuksensa pelaajille), henkilöjohtamiskykynsä ja karismansa riittävät niin vaativaan tehtävään kuin mistä tässä puhutaan. Pidän todennäköisenä, että ainakin kohtuullisesti, ainakin joskus, mutta varmempaa olisi antaa hänen kerätä kokemusta ja näyttöjä vielä vähintään pari vuotta. Kuten toveri Jesus yllä toteaa, näin hän ilmeisesti asian itsekin näkee. Samaa mieltä myös siitä, että Henryn en usko riittävän tähän tehtävään.

Setien taas on vähän päinvastainen esimerkki kuin Xavi. Olisi jännää, että pääasiassa alemmilla sarjatasoilla ja liigan pikkujoukkueissa pitkän uran tehnyt heebo yhtäkkiä nousisi suurseuran valmentajaksi kuusikymppisenä. Tuloksetkaan eivät muuten anna tälle ajatukselle pohjaa, muuta kuin että nyt Betisin kanssa voi sanoa hänen ylisuorittaneen materiaaliin nähden. Sekin on nyt tehty - lukuunottamatta Barcelona-pelin maalijuhlia! - ennemminkin tuloksekkaalla puolustamisella. Tämän enempää hänen filosofiansa asiantuntija en kuitenkaan voi väittää olevani.

Lehtihuhuja: Munir lähtee, tällä tietoa Sevillaan, D. Suarez ehkä Arsenaliin - mutta jää, ellei se toteudu. Rabiot'sta ei uutta.

Päätän viestini vielä seuraavasti: Barcelona liigassa 50 tehtyä maalia. Seuraavaksi paras, Sevilla, 31. Real ja Atleti 26. Hienoa luettavaa tuo sarjataulukko, mutta puolet vielä jäljellä, eli paljon töitä että tilanne myös pysyy hyvänä, pisteissähän ero ei ole noin suuri.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Todibo-huhut muuten vahvistuvat

Ja sieltähän se tuli, eli tulevaisuuden toivo toppariosastolle liittyy joukkueeseen kesällä ilmaisella siirrolla, kertovat seuran sivut. Riski tässä kaupassa on siis ainakin pieni, tulevat vuodet näyttävät mikä on tulos - toivon mukaan scouttaus on kohdillaan. Ei muuten liene kovin montaa Ranskan Guyanassa syntynyttä pelaajaa ennestään Barcelonassa ollut. Toppariksi ilmeisesti pallollisesti kyvykäs pelaaja, kun on pelannut myös keskikentän pohjalla.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Pelipäivä! Copassa illalla vastassa Levante vieraissa. Siedettävää tulosta haetaan, jotta homma ratkeaa Barcelonan eduksi viimeistään kotipelissä, mutta ehkä kiinnostavinta etukäteen tässä on Valverden pelaajavalintapolitiikka. Nimittäin, jos kierrätystä on kaivattu, niin nyt sitä näemmä tehdään ainakin melko rohkeasti. Messi, L. Suarez, Pique, Rakitic ja Alba jäävät kotiin tai katsomoon. Mukana on sen sijaan B:n pelaajista mm. edustusdebyyttinsä tekevä (jos saa minuutteja) Wague, Puigin, Chumin ja Mirandan lisäksi. Näistä viimeksimainittu lienee Alban lepuutuksen vuoksi avauksessa. Murillon Barca-debyytti lienee myös hyvin todennäköinen Piquen poissaollessa. Malcomilla ja Aleñalla lienee hyvät mahdollisuudet päästä avaukseen.

Muistelisin, että enää tässä vaiheessa Copaa Valverde ei tehnyt ihan näin rohkeaa kierrätystä viime kaudella. Tosin tarkka tilanne tietysti nähdään vasta kun avaus julkistetaan ja nähdään, onko siellä esim. Arthur. Annan kuitenkin varovaista peukkua tälle suunnitelmalle kevään jatkon vuoksi. Voisiko jopa olla, että on ihan tietoisesti priorisoitu Copaa vähän alaspäin - opittu siitä, miten aika monena niistä vuosista kun CL:ssä on epäonnistuttu, kyse on ollut ainakin osin ns. bensan loppumisesta? Toivottavasti riski ei ole liian suuri ja saadaan ainakin tyyliin nihkeä tasuri kairattua, jotta homma hoituu kotona. Olisihan Copa-putkea kuitenkin lopulta kiva jatkaa, vaikka se on näistä pääkilpailuista varmaankin se vähämerkityksisin.

Levante vaikuttaa sinänsä tällä erää sopivan Barcelonan vastustajaksi, koska heidän puolustuksensa ei ole erityisen vahva, ja niinpä normaalimmalla kokoonpanolla voitettiin liigassa 0-5 joulun alla. Yhtä helppoa tuskin kuitenkaan tulee tänään.

Lehtihuhuja: de jong voisi sittenkin olla halukas tulemaan Barcelonaan, sanoo MD. Jos nyt fanina ei niin välitä rahanmenosta, niin sitten hyvä näin ja Rabiot saa mennä jonnekin muualle. Valverden puheistakin voi päätellä, että Munir lähtee jo tammikuussa, jos vain tulee siedettävä tarjous jostain.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Lehtihuhuja: de jong voisi sittenkin olla halukas tulemaan Barcelonaan, sanoo MD. Jos nyt fanina ei niin välitä rahanmenosta, niin sitten hyvä näin ja Rabiot saa mennä jonnekin muualle.

Olisiko Rabiot ollut lopulta vaan pelinappula koko hommassa ja De Jong se kuka ollut pelkästään kiikarissa. No ehkä ei, mutta kyllä ilolla tervehdin, jos on kuitenkin De Jong joka Barcaan saapuu, vaikka toisin kuin Rabiot, liikkuu varmasti vasta kesällä.

Mielenkiintoinen peli ja kokoonpano tänää jalkeilla. Valverdelle pisteet, että uskalsi jättää suuren osan ns. ykköspyssyistä kokoonpanon ulkopuolelle tyystin. Nyt ei ole messit ja suarezit turvana penkillä, vaan nyt on joukkueen lennettävä omilla siivillä oli tilanne mikä hyvänsä.

Cillessen toivottavasti aloittaa maalilla. Hän jos joku ansaitsee päästä välillä pelaamaan. Eipä sille mitään voi kun edessä on MATS, mutta positiivinen ongelmahan se kokonaisuudessaan on.

Puolustusta tänään johtaa todennäköisesti Lenglet ja saa varmastikin vierelleen Barca debyyttinsä tekevän Murillon. Miranda ottanee Alban paikan. Oikealle laittaisin Semedon pitämään vauhtia molempiin suuntiin. Semedo kerkeää omiinkin päin paikkaamaan hyvin, kun Murillon taso on kuitenkin vielä arvoitus.

Busquets nyt on varmastikin avauksessa Rakiticin huilatessa. Alenalle antaisin nyt myös luottoa ja paikan avaukseen. Vidal näytti viime pelissä jotenkin väsyneeltä, joten hänet ainakin jättäisin vaihtopelaajan rooliin tässä vaiheessa. Arthur avaukseen. Mielenkiintoista olisi muutenkin nähdä kuinka tuo Arthur-Busquets-Alena keskikenttä toimii. Siinä voi olla jossain tapauksessa tulevien vuosien avaava keskikenttä. Riippuen tietysti kauanko Busquets vielä viitsii nöyryyttää vastustajia ;)

Hyökkäykseen sitten Dembele luonnollisesti oikealle. Coutinho sitten vähän vapaanpaan rooliin vasemmalle/Messin tontille (heh, eli minne..?). Malcom voisi sitten ottaa vähän Suarezin paikkaa ja pelata ylimpänä.

No pelkkää ajatusvirtaa, mutta mielenkiintoista nähdä mitä ilta tuo tullessaan.

ja pelihän näkyy Elisa viihde Sport 1 kanavalla.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Cillesen odotetusti maalissa, mutta puolustus on kyllä melkoisen rohkeassa muodossa Semedo-Chumi-Murillo-Miranda. Pikkuisen kylmää, mutta toivottavasti tämä varamiehinen ja toisilleen vielä melko vieras nelikko selviää. Keskikenttä Busquets-Vidal-Aleña, hyökkäys Coutinho-Malcom-Dembele. Mm. Lenglet, Arthur ja Sergi Roberto siis jätetty penkille.

BBC:llä muuten juttu Setienistä, josta aiemmin täällä keskusteltiin. Kyllähän minulla joku hämärä aavistus oli, että pallollisuuteen pyrkii, vaikka vähillä päästetyillä maaleilla ovat nyt pärjänneet, ja näin ilmeisesti todellakin tekee. Ja ilmeisesti myös Barcelonan pelaajien keskuudessa arvostetaan hänen filosofiaansa. Ei se ehkä sitten niin kaukaa haettua ole, etteikö voisi päätyä Camp Noulle jos Valverde ei jatkaisi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mikä siinä on, että näillä varamiehillä nämä Copan ottelut ovat aina uskomatonta tervanjuontia ja tarvitaan se Messi&Suarez toiseen osaan hoitamaan ottelu kotiin? Nyt toki se varamiehisyyskin on aika kyseenalaista, kun hyökkääjistössä oli kuitenkin ihan Dembele ja Coutinhokin. Eikö muuten puhuttu, että nämä Copa-ottelut muuttuisivat yksiosaisiksi, mihin se uudistus jäi? Tuleeko vasta ensi kaudella, vai haudattiinko kokonaan? Olisi vähän enemmän jännnitystä, vaikka pelejä ja sitämyöden katseltavaa toki vähemmän.

Toi D. Suarez on ilmeisesti nyt lähdössä johonkin, Ajaxiinko, vai kuulinko väärin... En käsitä mitä kukaan näkee miehessä. En ottaisi tällaiselle ns. huipputasolle joukkueeseeni vaikka maksettaisiin. Mies tarvii tolkuttomasti paikkoja, että yhtään mitään tapahtuu ja välillä ne helpotkin ratkaisut menevät sivuun. Okei, mies hoisi tänään pilkun joukkueelle, mutta siinäkin mentiin jo siinä pisteessä, että meinattiin kaatua jo omiinkin jalkoihin kun pallo jäi jälkeen. Plussa kuitenkin pilkusta, oli se sitten millä tavalla vaan hankittu. Lisänä voisi vielä ääneen miettiä, että jos ei Barcelonan pallohallinnassa saa tuota enempää aikaiseksi, niin miten on muualla, kun palloa ei saa yhtä paljoa jalkaan välttämättä.

Dembele olisi voinut olla päivän ratkaisija, mutta miehen pistohyökkäykset jäi vähää vaille tänään. Muut miehen vedot sitten olivatkin luokkaa lötkö. Outo kaveri, välillä luistaa ja välillä ei yhtään ja aika tuollainen pistokärki nyt oli muutenkin tänään.

Vastustajan maalit olivat hienoja keskityksiä, joten ainakin ilman kelailuja pisteet siitä heille.

Niin, peli tosiaan päättyi 2-1 Barcelonan häviöön.
 
Viimeksi muokattu:

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Ensimmäinen puoliaika oli kyllä karmeaa katseltavaa. Puolustuslinja makseli niitä kuuluisia oppirahoja ja nämä kekkerit olisi huonommalla tuurilla voineet käytännössä päättyä tuohon ensimäiseen puoliaikaan. Toiselle puolikkaalle otettiin sitten Miranda pois, joka oli todella huono tänään ja S.Roberto epätyypillisesti meni vaspan paikalle. Kyllähän tämä entisestään kylmää, jos Alballe jotain sattuisi (kop kop!!). Chumikin oli pakko vaihtaa Lengletiin, kun molemmilla toppareilla kortti alla ja touhu oli sen näköistä kuin oli. Toiselle puoliskolle puolustus sitten tiivistyi ja alkoi maalin metsästys, joskin aika laihoilla eväillä. D.Suarezin komea haasto toi lopulta pilkun, josta Coutinho viimeisteli kyllä omaan silmään hyvin epävarman maalin. Muutenkin Coutinhosta huoli alkaa kasvaa ja usko horjua miehen suhteen. Toki itseluottamus nollissa, mutta jossain vaiheessa sitä mietti, että riittääkö sormet ja varpaat laskemaan kaikkia pallonmenetyksiä. Dembelellä ja Malcomilla kuten ei kellään muullakaan ollut paras päivä, mutta kyllä sitä pelin aikana harmitteli, että montako sataa miljoona tuohon Dembele-Malcom-Coutinho akseliin käytettiin ja touhu on tuon näköistä. Noh, en ole edelleen huolissaan suuremmin, kuin Coutinhosta.

Tulos siedettävä ja kaiken järjen mukaan jatkopaikka pitäisi harjata kotona viikon päästä. Tyytyväinen kuitenkin, että kärkiukot sai lepoa ja kuin rahaa pankkiin tämäkin kokemus oli näille vähemmän pelaaville. Sunnuntaina jatketaan.

edit. Ainiin Murillo. Mielestäni ihan ok esitys. Ei nyt mitenkään vakuuttava, mutta ei mikään katastrofikaan. Vähän ehkä jalka tuntui kankealta, mutta nosti mielestäni tasoa siinä missä muukin joukkue toiselle puoliajalle.
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Rabiot haluaa kuulemma vakuuksia Barcalta ettei joudu pelaamaan Busin paikalla pohjalla. Please Bartomeu, ohitetaan tämä mammanpoika ja hankitaan kesällä Ajax-kaksikko.

Tadibon kohdalla nousi odotukset paljon korkeammalle, kun selvisi että Citykin oli miehen perässä, eli potentiaalia on. Toulousen seurajohtajalta naurettavaa porua, vaikka Barca ei rikkonut mitään sääntöjä.

BBC:llä muuten juttu Setienistä, josta aiemmin täällä keskusteltiin. Kyllähän minulla joku hämärä aavistus oli, että pallollisuuteen pyrkii, vaikka vähillä päästetyillä maaleilla ovat nyt pärjänneet, ja näin ilmeisesti todellakin tekee. Ja ilmeisesti myös Barcelonan pelaajien keskuudessa arvostetaan hänen filosofiaansa. Ei se ehkä sitten niin kaukaa haettua ole, etteikö voisi päätyä Camp Noulle jos Valverde ei jatkaisi.
Setien peluuttaa Barcaan sopivaa pallonhallintaan ja prässiin perustuvaa peliä, jota Barcan pelaajatkin on kehuneet. Ratkaiseva kysymys kuitenkin on kuinka järkähtämätön hän on kolmen linjan suhteen, koska Barcassa ei kolmen linjalla pelata.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Rabiot haluaa kuulemma vakuuksia Barcalta ettei joudu pelaamaan Busin paikalla pohjalla. Please Bartomeu, ohitetaan tämä mammanpoika ja hankitaan kesällä Ajax-kaksikko.

Tadibon kohdalla nousi odotukset paljon korkeammalle, kun selvisi että Citykin oli miehen perässä, eli potentiaalia on. Toulousen seurajohtajalta naurettavaa porua, vaikka Barca ei rikkonut mitään sääntöjä.


Setien peluuttaa Barcaan sopivaa pallonhallintaan ja prässiin perustuvaa peliä, jota Barcan pelaajatkin on kehuneet. Ratkaiseva kysymys kuitenkin on kuinka järkähtämätön hän on kolmen linjan suhteen, koska Barcassa ei kolmen linjalla pelata.

Vastahan alle kuukausi sitten Valverde peluutti kolmen linjaa.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Vastahan alle kuukausi sitten Valverde peluutti kolmen linjaa.
Pakon edestä, kun Semedo loukkaantui ennen ottelun alkua ja Sergi oli valmiiksi loukkaantuneena. Ja sehän peli oli hirveää katsottavaa. Barcan taktiikka on 4-3-3, piste.
Eikä materiaali sovellu kolmen linjaan. Menisi Albat ja Semedot hukkaan kolmen linjalla ja laadukkaita toppareita ei ole tarpeeksi.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Mikä siinä on, että näillä varamiehillä nämä Copan ottelut ovat aina uskomatonta tervanjuontia ja tarvitaan se Messi&Suarez toiseen osaan hoitamaan ottelu kotiin?

Nii-in. Sellainen peli. Kaipa osasyynä on sekä pykälää "huonommat" pelaajat, että se, etteivät he juuri ole pelanneet yhdessä. Tämä nyt sitten varmaankin näkyi etenkin ensimmäisen jakson puolustamisessa. Ei tosin noista reunaehdoista huolimatta olisi tarvinnut sujua noin huonosti!

Kavennusmaali oli tärkeä, ja se varmaankin nosti jatkopaikan mahdollisuudet jostain 20-40%:sta arviolta 60-80%:iin. Jakaumaa sen vuoksi, että paljon riippuu siitä, millaisen avauksen Valverde heittää kehiin toiseen osaotteluun. Koska ollaan kotona, ja koska eilinen sujui kuten sujui, taitaapa olla, että tulemme näkemään melko lähellä normaalia liigan meininkiä vastaavan kokoonpanon. Silloin jatkoonpääsyn todennäköisyys lienee ennemmin se noin 80%. Vahvemman kierrätyksen mahdollisuudet ehkä menivät tuohon eiliseen, ellei sitten ole aiemmista vuosista poiketen päätetty että Copa ei ole tärkeä.

Muutenkin Coutinhosta huoli alkaa kasvaa ja usko horjua miehen suhteen. Toki itseluottamus nollissa, mutta jossain vaiheessa sitä mietti, että riittääkö sormet ja varpaat laskemaan kaikkia pallonmenetyksiä.
(...)
Tyytyväinen kuitenkin, että kärkiukot sai lepoa ja kuin rahaa pankkiin tämäkin kokemus oli näille vähemmän pelaaville.

Juuri nyt Coutinho on kieltämättä koko organisaation suurimpia ongelmia, kun miettii minkä profiilin ja hinnan pelaaja kyseessä ja kuinka vaisu on nyt taso. Ei vaikuta, että olisi erityisempää fyysistä kremppaa (vai voisiko teoriassa olla selässä kipua, joka ei niin näy, kun joskus aiempina vuosina on tainnut olla sen takia sivussa?). Eli todennäköisesti paljolti itseluottamuskysymys. Jostain pitäisi vain saada onnistuminen, joka veisi junan väärältä raiteelta takaisin oikealle. En tiedä, mahtaisiko tuo eilen kuitenkin maaliin mennyt rankkari auttaa - josko edes vähän.

Niin ja teoriassa kyllä kokemusta niille nuoremmille. Mutta itseluottamuksesta puheen ollen, tuo eilinen saattoi kyllä pahimmillaan tehdä enemmän vahinkoa monelle nuorista kuin hyötyä - toivottavasti olen väärässä ja kääntävät vaikeudet voitoksi! Esim. Mirandalla on onneksi parempaakin tekemistä alla.

Viime päivinä on muuten ollut huhuja, että jos ja kun Munir lähtee, Barcelona etsisi kevääksi 9-paikan pelaajaa, kun L. Suarez ei ainakaan koko ajan varmaankaan pysty pelaamaan - eikä täysin terveenäkään olisi hyvä että pelaisi. Kuulostaisi siis järkevältä. Joku vuoden 2006 Henke Larssonin (vaikka taisi pelata enemmän laidalla) tyyppinen cameo voisi olla perusteltu, ja silloinhan mentiin herkkusieniosastollakin päätyyn asti. Kuinka paljon varaa budjetissa sitten lienee tällaiseen.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sieltähän se tuli, eli huhujen mukaisesti Munir Sevillaan. Hinta olematon 1,05 miljoonaa, mihin toki syynä että sopimus päättymässä. Harmi, että jälleen yhdellä Masia-lupauksella ei taso ihan riittänyt. Nyt sitten voidaan ehkä odotella uutisia toiseen suuntaan, kuten aiemmin kirjoittelin.
 

ludvig

Jäsen
Mikä siinä on, että näillä varamiehillä nämä Copan ottelut ovat aina uskomatonta tervanjuontia ja tarvitaan se Messi&Suarez toiseen osaan hoitamaan ottelu kotiin?

Ongelma on se, että vaativa kombinaatiopeli ei toimi täysin uusilla kokoonpanoilla. Pelaajamuutosten täytyisi olla pelitavan ja toimivan yhteispelin näkökulmasta hallitumpia. Valverde ei tunnu ymmärtävän rotaation logiikkaa lainkaan. Toki oman haasteensa tuo lisäksi se, että valmentaja ei ole saanut luotua joukkueelle isossa kuvassa yhtenäistä pelitapaa. Yksittäisiä barcelonamaisia elementtejä toki löytyy, muttei tosiaan tarpeellista ison kuvan toistuvuutta. Joukkue ja sen tulokset elävät aivan liikaa yksilöiden varassa. Tämä toki onnistuu, koska joukkueessa on poikkeuksellisen hyviä yksilöitä jopa vaihtopenkille asti.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Ongelma on se, että vaativa kombinaatiopeli ei toimi täysin uusilla kokoonpanoilla. Pelaajamuutosten täytyisi olla pelitavan ja toimivan yhteispelin näkökulmasta hallitumpia. Valverde ei tunnu ymmärtävän rotaation logiikkaa lainkaan.

Hyvä viesti, samaa tavallaan itsekin sanoin perjantaina, mutta tässä pointti elegantimmin ja täsmällisemmin ilmaistuna. Torstain pelistä tosin täytyy lisätä, että siinä varmasti rotaation vahvimpana kantavana logiikkana oli se, että mahdollisimman moni ns. parhaan avauksen pelaajista saa lepovuoron, ja varmasti Valverdekin ymmärsi että muut asiat saattavat siinä kärsiä. Ja niin sitten kävikin varmaan enemmän kuin hän olisi toivonut. Muutenhan täällä palstalla on kaivattu ennemminkin hieman lisää kierrätystä tiettyjen pelaajien liiallisen kuormituksen vuoksi. Niin, ja en sitten tiedä onko Barcelonalla penkille asti paljoakaan poikkeuksellisen hyviä yksilöitä, paitsi Cillesenin voisi laskea ja toki Coutinhon jos olisi omalla tasollaan, ehkä Vidalin (jos Arthur lasketaan avauksen pelaajaksi) parhaina vuosinaan, mutta ei oikein enää, varsinkin kun joistain maaleista ja riistoista huolimatta hän on koko ajan vähän kuin sähkökitara sinfoniaorkesterissa: vaikka olisi hyväkin, on eri sarjaa kuin muut.

Tänään on taas pelipäivä ja nyt varmaankin kokoonpano paljon lähempänä "normaalia". Vidalin jättäisin itse penkille viime aikoina paljon pelanneista, Dembelenkin ehkä jos Coutsista olisi avaajaksi, mutta ei taida nyt olla luottamusta. Malcom ei mahdu tänään edes penkille. Vastassa Eibar, joka on Barcelonalta hoitunut perinteisesti kovalla prosentilla silloinkin kun ovat muuten ylisuorittaneet pieniin resursseihinsa nähden (eli lähes aina liiga-aikanaan). Nyt Eibar löytyy sarjataulukossa ääritasaisen keskikastin alemmasta päästä. Tässä on ehdottomasti palattava voittojen tielle, jotta liigan hyvä asetelma säilyy kevättä silmälläpitäen.

Edit: lisättäköön, että erityisseurannassa vastustajalta Masia-kasvatti Cucurella, joka ilmeisesti tuppaa viilettämään keskikentän laidalla (jopa laitahyökkääjänä) eikä laitapakkina kuten Barca B:ssä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös